Új hozzászólás Aktív témák

 • ngabor2

  nagyúr

  Én is hasonlón gondolkodom. Hogy az alapoknál kezdjem: egy mATX-es A64 lapot néztem ki. Azért mATX, hogy minél kisebb legyen, és A64, mert a jelenlegi procik közül ez a leghűvösebb azonos árat/teljesítményt feltételezve! Mert valószínűleg egyes mobil Intelek lehetnek hűvösebbek, de az áruk magas.
  A ház oldala lenne a hűtőfelület, ezt alumíniumból, bordásra szeretném csinálni. A hő kijuttatását ide hőcsövekkel oldanám meg, nem nagy ördöngősség az elkészítése lágy vagy félkemény rézcsőből, és mindenképp olcsóbb, mint ''gyári'' hosszú hp-t venni. Ekkor meg is van oldva a hűtés... nagyjából.

  Ha valóban hifit akarsz, akkor egy jobb hangkari nem árt, az alaplapit szerintem el lehet felejteni profi gelhasználásra. de ha elég a sztereó, és nem vagy túlzottan vájtfülű, akkor jó az. Én ebben a tekintetben elég alacsony igényű vagyok.

  Video megjelenítés: int. videokártya. Pont most olvastam, hogy meg lehet oldani a VGA (DSUB) tévére (SCART) kötését, ekkor már nem is feltétel a tvoutos videokártya, mint külön melegedő alkatrész. A tévéhez emg 3D teljesítmény nem igazán kell, ami meg kell, azt a legalapabb int. videokártya is tudja.

  Vinyó: keresni kell egy hűvös, lehetőleg 5400-as vinyót, állítólag van, még nem láttam... Én a gép tetejére fogatnám, hogy az is hűtve legyen.

  Táp: vagy eleve SFF-es tápot tennék bele, ami nem igazán melegszik, vagy azt is a tetőre kiszereltetni egy hozzáértővel, hogy ennek is a tető legyen a hűtőfelülete.

  Mi kellhet még? Esetleg egy tunerkártya, az se drága, és elég igénytelen dolog, ha egyszer be van állítva, akkor további dolgokat nem igényel.

  A ''holtidejében'' akár routerként is működhet, vagy letöltögetni is jó. Beállítod a CnQ-t, és a proci mindig hideg lesz, hisz szinte sose kell komolyabban dolgoznia. Egy 754-es 2800+ proci tökéletesen megfelel, olcsóbb, mint a 939-es.

  Rendszer: ki mit preferál, én Mythtv-t tennék rá, esetleg GeeXboxot. Mindkettő multimédiára kihegyezett mini Linux. Ha nagyon idegenkedsz a Linuxtól, akkor win. Bár ez is tipikusan olyan, hogy ha a Linux 1x jól be van lőve, akkor utána nem kell hozzányúlni.

  Ha egy picit paranoid vagy, akkor egy hőkapcsolót beépíteni, ami egy 8-as ventit meghajt, ha egy bizonyos hőfok fölé megy valamelyik alkatrész. Ilyen kapcsolót mostanában fogok kapni, nem egy ökör ára.

Új hozzászólás Aktív témák