Hirdetés
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebede
őstag
válasz stickermajom #6392 üzenetére
15k-ért szemtelenül olcsó, én óvatosan állnék hozzá.
Személyesen veszed, ki tudod próbálni, néhány nap visszavásárlási garit ad rá az eladó?Az a helyzet hogy ennyiért világítás nélkülit se kapni, tehát még akkor is jól jártál ha behal a fényvezető fólia...
-
aggleány
addikt
válasz meluskabbrc #6395 üzenetére
Így már érthető.
-
aggleány
addikt
Ahogy kuruczz is mondta, simán megéri. Ha mégsem kell, szólj, nekem pont jó lenne annyiért.
-
k.kristof
őstag
válasz meluskabbrc #6395 üzenetére
Mobil nézetben valóban nem mutatja az aláírásokat.
-
Dhampir
félisten
válasz kuruczz #6381 üzenetére
Én egyet tudok: mikor életem első saját fizetésből (pontosabban az év végi jutalomból) megvettem álmaim kerékpárját (1991), azt mondta az egyik szaki: "Zolika, ez a világ legjobb biciklije! És ezt hidd el, mert ha nem, akkor holnaptól csak jobbakat és olcsóbbakat fogsz látni a kirakatban. Ne nézelődj, hanem ennek örülj és használjad!"
-
kuruczz
tag
Persze! De ha nem tetszik, ennyiért nekem is megéri, még ha kibontottad is...
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Lenne lehetőségem egy NOOK Simple Touch GlowLight megvételére 15 ezer forintért. A cucc bontatlan, vadi új, de a garancia bajos, mert külföldre szól. Azt láttam, hogy itthon 30 körül mozog az ára, szóval abból a szempontból nem rossz, de sok bajt olvastam a kijelzőről. Ez még mindig fennáll, vagy javították? Szóval megéri, vagy sem ennyiért?
Előre is köszönöm!
Üdv -
aggleány
addikt
válasz meluskabbrc #6390 üzenetére
Igen, láttam, hogy az volt a másik jelölt.
Az aláírást minden hozzászólás alján látod dőlt betűvel. Tehát amit most írok, az alatt. Ide szoktam az emberek mindenfélét írni - van, aki azt, hogy milyen kütyüje van, van, aki életfilozófiát, vicces akármit stb.
Ha olyasmit írsz, ami nem tartozik szorosan a topik témájához, tedd "Off topic"-ba. Ha az egész hozzászólás off, akkor közvetlenül az ablak alatt a kis pöttyött tedd át a "témába vág"-ból az "off topic"-ba. Ha csak a hozzászólásod egy része off (mint most nekem), akkor jelölt ki az off szövegrészt, és nyomj rá az "Off topic" gombra ott, ahol a szmájlik is vannak.
-
aggleány
addikt
válasz meluskabbrc #6388 üzenetére
Kobo Aura HD (az aláírásomban ott van).
A tok nagyon fontos, mert ezeknek a könyvolvasóknak nagyon sérülékeny a kijelzőjük, ráadásul nekem kényelmesebb is tokkal együtt fogni.
-
aggleány
addikt
válasz meluskabbrc #6385 üzenetére
Amiben tuti a Kindle a legjobb: ezermillió féle tokot lehet venni hozzá az Ebay-en. Sárkányos, Harry Potteres, akármilyenes.
Az én olvasómhoz csak pár változat van, kevés színben.
-
meluskabbrc
csendes tag
válasz aggleány #6384 üzenetére
Köszi mindenkinek, jól estek most ezek a szavak, föleg a bicajos sztori és igaz is, tudom hogy jól átrágtam magam a dolgon és legjobb tudásom alapjàn döntöttem és szerintem még jobb is mint amit nemrégen elképzeltem magamnak. Szerintem jó barátok leszünk, már alig várom h megérkezzen.
-
kuruczz
tag
válasz aggleány #6378 üzenetére
Ezt még kiegészíteném annyival, hogy a világítás az e-book olvasón olyan, mint a láb, mindig kéznél van, nem lehet otthon felejteni. Persze kinek mi a fontos...
De saját szokásaiból kiindulva eldöntheti mindenki, létezik-e olyan helyzet, ahol azért jól jönne az a nem is annyira vágyott világítás (mit vacakoltam, hogy megtaláljam a tableten éjjel olvasott utolsó sort nappal az olvasón...), hogy az esti meséről a nagyobb testvér örömére ne is beszéljek. -
aggleány
addikt
válasz meluskabbrc #6379 üzenetére
Az a lényeg, hogy te elégedett legyél vele. Ha az leszel, akkor jól választottál.
Ahogy kuruczz kolléga írta, innentől kezdve nem nézelődni kell, hanem örülni.
-
kuruczz
tag
Én egyet tudok: mikor életem első saját fizetésből (pontosabban az év végi jutalomból) megvettem álmaim kerékpárját (1991), azt mondta az egyik szaki: "Zolika, ez a világ legjobb biciklije! És ezt hidd el, mert ha nem, akkor holnaptól csak jobbakat és olcsóbbakat fogsz látni a kirakatban. Ne nézelődj, hanem ennek örülj és használjad!"
Ha nem tetszik, eladhatod, ha tetszik, sokáig jól meglesztek.
A szempontok a sajátjaid, ahogy leírtad, aszerint jót választottál. Okosak meg mindig lesznek, akik tudni fogják, hogy neked mi lett volna a sokkal jobb...
Sokaknak van ilyen, saját topikja van, a felmerülő gondjaidra hamar találsz megoldást velük. Szerintem OKAzért ne felejtsd el majd megírni a tapasztalataidat is!
-
Dhampir
félisten
A minőség és a jó ár miatt nem rossz döntés, ha számodra megfelelő a Kindle tudása.
(#6378) aggleány
[ Szerkesztve ]
-
meluskabbrc
csendes tag
válasz kuruczz #6377 üzenetére
köszönöm...A végére már csak két kiszemeltem maradt... De elöször is fontos volt a világitás, meg általában hosszú idöre vàlasztok müszaki cikkekböl, nem szeretem sürün cserèlgetni a dolgaimat, szóval inkább kicsit áldozok többet. Aztán a kindle-t leakciózták 99 €-ra, a másik kiszemeltem volt az aura hd, tetszett hogy nagyobb, hogy sd bövithetö, a direkt gomb a fényerösséghez, a hófehér szin és hogy olvas epubot. De ezeknél fontosabb volt hogy a kindle direkt ugrik wikipédiára és hogy remélem tudok majd rá szótárakat pakolni és, mivel ezt kobo nem tudja viszont kb 155 € legalább, ilyen okokból a kindle mellett döntöttem... Remélem hamar sikerül majd átszoknom androidról, mert ettöl még tartok kicsit. ( bocsánat a hiányos betükészletért) Szerintetek jól döntöttem?
-
aggleány
addikt
válasz Dhampir #6375 üzenetére
Teljesen egyetértünk. Nem is értem, hogy ha van rá keret, miért választana bárki olyat, ami nem világít. Nálam mindig be van kapcsolva a világítás 10%-ra (kivéve, ha napon ülök), az elég este és nappal is. Fehérebb a "papír", élvezetesebb az olvasás. Először teljesen bele voltam szeretve a Sony PRS-T3-ba, mert szép piros, meg van szép tok is hozzá, de mivel nem világítós, kiesett az esélyes versenyzők közül.
-
kuruczz
tag
válasz meluskabbrc #6374 üzenetére
Megírnád, hogy konkrétan mi vezetett a végső döntéshez? Biztos sokak(unk) okulására szolgálna...
Sok örömöd legyen az olvasódban!!! -
aggleány
addikt
válasz scout pro #6366 üzenetére
Nem igazán értem, hogy miért nem ajánlották a világítós verziókat. Itt a topikban mindenki szereti és használja a világítást, akinek van. Szebb a kép, fehérebb a háttér.
Sajnos én jó szívvel nem tudok nem világítós olvasót ajánlani, mert én mindig (kivéve ha napon ülök) használom a világítást.
Nem tudom, hogy mit értesz strapabírás alatt, de ha veszel tokot, akkor a kijelző védve van.
-
Kövezett
tag
válasz meluskabbrc #6371 üzenetére
Ha magyar nyelvű könyvet olvasol, akkor a magyar wikipedián keres, ha angol nyelvűt, akkor az angolon. De rajta van a New Oxford American Dictionary és az Oxford Dictionary of English, így ha az angol-magyarban nem találod, akkor megnézheted ezekben. (És nyilván rakhatsz fel más szótárakat is.)
-
meluskabbrc
csendes tag
válasz Kövezett #6362 üzenetére
Köszi a választ, akkor a szótár kérdés megfejtve és a konvertálás is...Még mindig lenne egy kérdésem, de ez lehet kicsit butus lesz...ha igen előre bocsi, csak mivel nem lehetett bekapcsolni a boltba és az eladónak fogalma sem volt a kérdéseimről... szóval megpróbálom érthetően megfogalmazni... a kindle-n magyar könyvet olvasok pl., kijelölök egy szót, felugrik egy kicsi négyzet az opciókkal , abban benne van hogy wikipédia... gondolom hogy ahhoz wifi kell, de ha van wifim, akkor azt a szót ha fent van valami wikipédián akkor egyből megtalálja nekem? Csak mert van magyar wikipédia, meg német, meg angol, és mondjuk a német, nem találja meg a magyar szót...érti valaki amire gondolok, vagy teljesen hülyeség a kérdésem? Igazából nekem ez az egyik legfontosabb kérdés a vétellel kapcsolatban, mert sokszor van olyan szó amit nem értek ,és olyankor a google a barátom, csak hát ugye hosszadalmas, megnyitni a google, rákeresni s utána vissza a könyvhoz. Gondolom a kobo-n csak igy lehet megoldani, ugye? Reménykedek hogy valaki tud segiteni...szép estét
-
Ébri
senior tag
válasz Kövezett #6362 üzenetére
Valahol mintha ugyanezek lettek volna "kobósitva" is, szóval ez se feltétlenül probléma.
AZW3-at megerősítem, nekem pl. tetszik, hogy a lábjegyzetek felugró ablakban jelennek meg kindle-n, s nem odaugrik a könyv, de ez csak esztétika. (A koreader és a Sony olvasóm epubon odaugrik a megfelelő oldalra, aztán vissza kell jutni az eredeti oldalra, ami néha nem teljesen egyértelmű).
-
Jack@l
veterán
Onyx M92 tulajoktól kérdezném, hogy 10 colra az 1200x800-as felbontás nem nagyon kicsi? Sajnos úgy néz ki az új androidos verzióban is ilyen panel lesz... :S
UI: van valami jó alternatíva 10 col + android + e-ink-re?
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
scout pro
csendes tag
válasz aggleány #6363 üzenetére
Olvasgattam több oldalon is, nem ajánlják a világítással rendelkező változatot.
Inkább hosszú távra szeretnék, tehát egy jobb, strapabíróbb készüléket választanék. A max. az 45.000 HUF.Általában amit megveszek, az sokáig bírja (példáként említem a laptopom, ami 7 éves, 0 alkalommal volt rajta a Windows újratelepítve , de ezt most már cserélni fogom, vagy pl. hajnyíró ami szintén 7 éves... és még sorolhatnám).
Inkább vennék egy drágábbat, csak bírja tovább 4 évnél. Bár tudom, ezt senki nem fogja tudni megmondani, melyik meddig bírja.
-
törölt tag
Nook Glowlighttal (nem Simple Touch) kapcsolatban mi most az álláspont? Lehet valahogy Magyarországon szerezni, és ha igen mennyiért?
Szerintetek a 800x600-as felbontás 6"-on nem vészes? Elég jónak tűnik a Kindle, egy PocketBook mini után nyomkodtam és hatalmas különbség van sebességben. Árban pedig nem sokkal drágább a kindli. De attól félek, nem elég ez a pixelsűrűség hogy kiváltson egy könyvet. -
Phobion
őstag
Sziasztok!
A közeljövőben mindenképp szeretnék vásárolni egy komolyabb ebook reader-t. Olvasgattam a Elektronikus könyvolvasó választása logout cikket, és ezen kívüli teszteket is, így végül az Icarus Illumina HD és a Kindle Paperwhite 2 tetszett meg tulajdonságaik alapján.
Viszont mind a kettőnek vannak hiányosságai, hibái, így a segítségeteket szeretném kérni.
Melyikre lenne érdemes beruházni, vagy esetleg hasonló ár/érték arányban van jobb készülék?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Kövezett
tag
válasz meluskabbrc #6361 üzenetére
Angol-magyar és német-magyar szótárt lehet találni a Kindle PW-hez, és az átkonvertált epubok kifogástalanok azw3-ban.
[ Szerkesztve ]
-
meluskabbrc
csendes tag
Köszi a választ Ébri ))Ez a jailbreakelés nem nagyon zavar, mert azt sem tudom mi az sajnos Viszont elmentem ma, meglestem élőbe a kobot, az auráért nem nagyon voltam oda, vszont a HD változat eléggé tetszett, a kindle meg sajnos annyira megadta magát hogy 15 percnyi töltés után sem bírta feléleszteni az eladó. Igy azon nem tudtuk megnézni a szótárakat. Viszont a kobon nem volt semmiféle magyar, csak német, angol, portugál, valami kinai féle, meg még egy pár amihez nem sok közöm van Ami nekem fontos lenne, angol, német, török, de magyarra fordítson. Az eladonak meg fogalma sem volt milyen nyelvek vannak a kindle.n. Konvertálás : Ha a meglévő epub-jaimat pl. ráküldöm hogy konvertálja AZW-3 ba akkor azok jók lesznek? köszönöm, szép estét
-
Ébri
senior tag
válasz meluskabbrc #6354 üzenetére
Ha nagyon nem akarsz konvertálni, de jailbreakelés nem zavar, akkor koreader telepíthető, az olvas epubot, de én jobban szeretem az eredeti olvasót, felhasználóbarátabb (nem nagyon sokkal, de éppen elég). Szóval én AZW3-ba konvertálok.
A duokan is epubot olvas, de én leszedtem, miután nem kezelt ékezetes metaadatokat.
Szótár: tuti megy a német-magy és az angol-magyar, orosz-magyart még nem találtam, más nyelveken meg semennyire se tudok .
-
scout pro
csendes tag
válasz aggleány #6355 üzenetére
Szia
Még nem sikerült sajnos
Mindenképpen e-ink, és fekete-fehér legyen, ez fontos szempont. Sokat olvasok, ha úgy van, akkor reggelt 7-től este 10-ig is, fontos, hogy ne legyen kellemetlen a szememnek.
Ez alapján Kindle 5 vagy 6, vagy Wayteq xBook 60w (wifis) lehetne.
A Wayteqben van zene lejátszás is, nyelvtanuláshoz ideális.MM-ban és más helyen is meg fogom nézni, hogy milyen élőben, szeretném őket kipróbálni.
Youtubeon láttam MM által készített videót a Wayteqről, nem igazán tetszett.Ha esetleg bárkinek van ötlete, a kritériumaim alapján, melyik készülék felelne meg, ne habozzon, írja meg bátran
Köszönöm a segítséget!
-
meluskabbrc
csendes tag
hűűűűh, sziasztok, órák ,napok, hetek óta nézelődöm, hogy milyen legyen az e olvasóm. .. jelenleg ott tartok, hogy paperwhite 2 vagy kobo aura vagy nook simple touch glowlight...és innen nehéz dönteni...kindle-ből hiányolom az sd kártyát,és az epub formátumot, tudom h calibre meg a kindle is megoldja a formázást de 2 évig androiddal és fb readerrel olvastam és hát csomot konvertáltam epub-ba. Viszont csábít a gyorsasága az 1 GHz és most jó áron is lenne. Amit nem tudtam sehonnan kibogozni rendesen, hogy most mi is van a szótárakkal? Akkor mondjuk német- magyar , vagy török magyar nincs egyiken se? Vagy? Videón úgy tűnt, hogy a kindle-n egyből felugrik a wikipédia...és mondjuk magyar könyvet olvasok...akkor a szó ha megtalálható a wikipádián akkor rátalál?Egy helyen olvastam, hogy nem talál rá, ha a metaadatokba nincs megadva h magyar a könyv. Szóval ez a 3 közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás. Persze választani úgyis nekem kell, de hátha tudtok jó tanácsot adni. köszönettel, szép estét mindenkinek
-
Degeczi
nagyúr
válasz k.kristof #6352 üzenetére
igen is, meg nem is...
azért lesz AZW3, mert a fiókodhoz tartozó DRM-et kap (más eszközön nem tudod olvasni, csak a regisztráltakon), ez nem lényegi konverzió (megjelenést nem érint)
E-PUB-ot (és így e-book-okat) nem konvertálnak, ahhoz a Calibre-vel érdemes küldeni, az megteszi
DOC, vagy PDF konvertálásra jó ez a lehetőség - illetve persze arra, h vezetékkel vacakolás nélkül, bárhonnan rá lehessen küldeni vmit, MOBI/PRC-t is
-
Ébri
senior tag
MOBI-ból konvertált Epub ugyanúgy néz ki, de EPUB-ból Mobi már tud viccesen kinézni. A legtöbbet tudó formátumok jelenleg az Epub és AZW3 (utóbbi csak Kindle-n, de ez is gyakorlatilag átcsomagolt epub). Én mindent Epub-ban szerkesztek, ha kell, azt hagyom alapformátumnak. Ráadásul minden tudja olvasni manapság (azt hiszem), ami nem, ott meg AZW3-ba konvertálható.
-
scout pro
csendes tag
Nagyszerű cikk! Köszönöm a segítséget!
(http://logout.hu/cikk/elektronikus_konyvolvaso_valasztasa/bevezeto_elonyok_es_hatranyok.html)[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Mint kiderült, az olvasásra értette a magyar nyelvet, így minden könyvolvasó jó neki ebből a szempontból.
Olvastad a cikket, amit linkeltem?
-
nord_
veterán
Sajnos összehasonlító tesztet nem találtam, de mintha a 2-é még kékebb lenne.
Egyébként sanszos, hogy ugyanaz lehet a fény, mert a bevilágítás kvázi tökugyanaz, mint az 1-esen.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Na, kezd összeállni a kép, köszi ismét az infókat
Érdekes ez a formátum mizéria.
Tabon a Moon Readerrel nézve, ugyanaz a könyv, epub-ban és mobi-ban (szerintem) ugyan úgy néz ki..Ezért is a bizonytalanságom.
Azt hittem, jobb, ha egy irányba megy az ember, és akkor egységesebb, de látom ez kapufahavri
-
grosy
senior tag
-
ZooLee
senior tag
A legjobb könyv formátum szerintem a nagy méretű, vastag, fényes papírra nyomtatott színes album
Legjobb e-könyv formátum jelenleg nincs igazán. A két legelterjedtebbnek az ePub-nak és a PRC/MOBI-nak (illetve annak az Amazonos leszármazottainak) is megvannak az erősségeik, és a gyengéik. Az ePub egyáltalán nem elavult, folyamatosan fejlesztik, viszont a megjelenítő parserek túl sokféle módon jeleníthetik meg ugyanazt az állományt, ezért nem teljesen egységes, illetve nem lehetsz benne teljesen biztos, hogy mindenhol ugyanúgy fog kinézni. A PRC/MOBI (...) egységesebb, de kevesebbet tud.
Ezért írták korábban, hogy ne foglalkozz a formátummal, nem az a lényeg, hanem válaszd ki a neked tetsző vasat, és utána a többit a Calibre majd megoldja. Amúgy is nagyon sok olyan dokumentummal, könnyvel fogsz találkozni, ami nem e-köny formátumú (DOC, TXT, PDF, stb.)
-
nord_
veterán
Touch Lux baromi jó. Normális magyarítás; értelmes felépítésű menü, szoftver; jól csoportosítható könyvek; olvasási testhelyzettől függően kényelmes lapozás, köszönhetően az érintőkijelzőnek és a fizikai lapozógomboknak.
Egy hátrányt tudnék mondani: nekem nem tetszik a háttérvilágítás kékes színe... A szövegrészben teljesen egyenletes a világítás, a felső sorban ugyan egy picit lehet látni, hogy hol vannak a ledek, de ez olvasás közben abszolúte nem zavaró. -
bb0t
senior tag
Új Kindle 5 megvéve 15-ért
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
havri1
félisten
Köszönöm az infókat!
Első sorban rajta múlik, milyet szeretne. Úgy látom, a háttérvilágítás és vagy a nélküli elég nagy különbség.
Azt mondta, hogy olyan lenne jó, ami a legjobban hasonlít a papír alapú könyvre, és napfényben is tudja jól olvasni.
Megnéztem eddig amik vannak könyvei..bizony van benne PDF , mobi, epub, doc..elég vegyes
Ha van olcsóbban is, nem muszáj az 50k, nem szükséges profi cucc
Azért határoltam be az 50e ftot, mert azt hittem ezek marha drága készülékek, de látom, egész baráti áron is vannak.
Én tényleg nem értek hozzá, teljesen más, mint egy tab vagy telefon.Magyar nyelv : Könyveket szeretne magyar nyelven olvasni, a készülék teljesen mindegy milyen
Szerk.: De nekem ez is nagyon tetszik : PocketBook Touch Lux 2
Összegezve:
Háttérvilágítás
Menü nyelv mindegy
epub, mobi, PDF vagy nagyrészt
Érintős[ Szerkesztve ]
havri
-
Degeczi
nagyúr
válasz aggleány #6336 üzenetére
Éppenséggel az sem lenne vészes, hiszen nem rootolás, csak egyszerű fölmásolás - de nekem nem egészen tiszta Havri kérdéséből, egyáltalán a készülékre értette-e a magyar nyelvet (ahol igazán semmi jelentősége, alig pár menüponttal találkozik az ember), vagy csak arra, h magyar könyveket olvasna rajta
-
Ébri
senior tag
válasz k.kristof #6335 üzenetére
Viszont a Duokan 2013 kiakad az ékezetes metaadatoktól. Valamint 200 megabyte, mivel tele van kínai dolgokkal. én inkább maradtam az eredeti felületnél, de én naponta beszélek is angolul a munkám miatt szóval azért nem tudom, az eredeti felület mennyire jó egy nem angolul tudónak. (És azért kérdés, hogy más nyelv se jöhet szóba? Mert azért ha jól emlékszem párra válrható a Kindle alapból.)
-
aggleány
addikt
Hampidampinak igaza van, én elsiklottam afelett, hogy egyáltalán nem tudsz semmit a témáról, sorry.
Szerintem fusd át EZT az irományt, az itteni topiklakókkal dobtuk össze. Le van írva, hogy mire jó a könyvolvasó, mire nem, és van egy csomó dolog, hogy milyen szempontok szerint érdemes választani. Te jobban ismered a feleséged olvasási szokásait. Esetleg véletlenül hagyd nyitva a gépen a cikket, hátha elolvassa, és megmondja, hogy melyik kütyü tetszik neki a legjobban.
Mivel belefér a keretedbe, mindenképpen világítósat érdemes venni. Legalábbis szerintem. (Meg mindenki szerint, akinek volt már világítós. )
-
aggleány
addikt
Hmm. Értem. Majd jól kitalálunk neked egy párat, ami a lehető legjobb, de azokból már neked kell majd választani.
Ha a lehető legjobbat akarod a 6"-osak közül, akkor én a Kindle Paperwhite II-t tudom ajánlani, de a többieknek is biztosan lesz még javaslata. Ez érintős, világítós, és jelenleg a legfelső kategóriát képviseli. Az Ebay-en millió féle tokot is lehet kapni hozzá egészen jó áron. Nem tudom, hogy tud-e magyarul, majd a többiek megmondják.
Van még a Kobo Aura (nem a HD verzió, hanem a sima), ez is 6"-os, de ilyen még nincs itt senkinek, mert nagyon új. Ez is világítós és érintős, és több a beállítási lehetősége, mint bármelyik másik típusnak (pl. lehet állítani a betűk vastagságát is). Ez valószínűleg nem tud magyarul, de tényleg abszolút minimális tudás kell hozzá, hogy a menüt megértse az ember.
(Nekem Kobo Aura HD van, a javasolt kütyü nagyobb méretű testvére, ezért merem ajánlani az Aurát, bár még egészen új. Nem hiszem, hogy a méreten és a felbontáson kívül lenne különbség, legalábbis a leírások szerint nincs, és az enyémnek nagyon jó a világítása. Vannak olyan típusok, ahol foltos vagy túl gyenge a világítás, és mivel belefér a keretedbe, olyat érdemes nézni, ahol jó a "lámpa".)
Úgy tudom, hogy a PocketBook-ok tudnak magyarul, de azokhoz nem értek. Szerencsére sok PocketBook gazdi van a topikban, ők tudnak segíteni.
Más most nem jut eszembe, de majd szétnézek.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz aggleány #6328 üzenetére
No, hogy honnan, ezt még én sem tudom.
Magyar nyelvű, és kategóriákban : szurke 50 árnyalata, esatobbi.. Típus? A legjobb, legjobban hasonlító, legjobb minőségű.
Playen csak angol nyelvű kiadásokat találtam, magyarból szakkonyveket néztem csak..
Tok, fontos valóban.
Nincs elképzelés :-([ Szerkesztve ]
havri
-
aggleány
addikt
Ha 50ezer pénz van rá, akkor elég sok lehetőségből tudsz választani. Mondhatni majdnem minden elérhető itthoni beszerzéssel. Ha ilyen nagy a keret, akkor szerintem legyen világítós, érintős (de lehet érintős-gombos is). Vannak már ebook-ok, amiket fel lehet majd tenni rá? Honnan tervezed beszerezni a könyveket? Mindenképpen kell majd szerezni hozzá tokot is, hogy védve legyen a kijelző, ha vinni akarja valahová.
Semmilyen elképzelésed nincs?
-
phedi77
tag
Hallo Mindenki! Ismeritek az ECTACO Jetbook Colort?...
Tudom nem európai, de érdekelne a véleményetek róla! -
havri1
félisten
Sziasztok!
Segítsetek nekem választani!
Nejemnek szeretnék venni egy olvasót.
Jelenleg 7" tableten olvas, de az nagy, Valamivel kisebbre lenne szükség.
Elolvastam a teszteket, de nem tudok dönteni.
6" az elfogadható méret sztem, de világítás vagy anélkül?
Soha életemben nem láttam még ilyen eszközt, nem tudom elképzelni, hogy olvasásra melyik jobb..50k alatt meg kéne úszni
havri
-
MODERÁTOR
válasz k.kristof #6317 üzenetére
Megerősítem, amit degeczi szaktárs írt, jelenleg is várok USA és UK Amazonról is megrendelt ez esetben BD lemezeket. Német/Francia is működik, kivétel Kindle.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
dabadab
titán
-
-
szkaroly
senior tag
válasz Oldman2 #6302 üzenetére
Szállítanak, a felsorolt országok között ott van "Ungarn" is. Néha a német webshopokban egyébként 100 eurós áron is lehet kapni. Kész röhej hogy a Touch Lux 1 kint 139 EUR volt (itt 41000), amikor a Touch Lux 2 megjelent 111 EUR lett az ára mivel május környékén valamilyen Pocketbook prémium modell fog megjelenni. Nálunk pedig 41-ről 50-re nőtt az ára.
[ Szerkesztve ]
Poco F6
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Digitális Állampolgárság Program
- Politikai mémek
- Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robotporszívók
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Redmi Pad SE 8.7 (2 év garanciával)
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Ipad Pro 12,9" 5th M1 Chip 256Gb (WIFI), ZUGU mágneses bőrtok, TomToc táska
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest