Hirdetés
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
-
hroberto
veterán
Az vajon miért lehet, hogy egy ismerősöm Kindle-n olvasgat elég sok PDF-et. És állítása szerint az eddig olvasott PDF-eket egyik napról a másikra nem akarja megnyitni. Esetleg orvosolható a probléma?
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
thetan
aktív tag
válasz thunderchild #7895 üzenetére
Van amikor visszalépésnél felajánlja melyiket akarod alkalmazni alapértelmezettnek.
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
thunderchild
csendes tag
Probléma megoldva, bár nem tudom hogyan sikerült. Elindult a telepített launcher és gyorsan töröltem is.
-
thetan
aktív tag
válasz thunderchild #7892 üzenetére
A beállitások menüt sem tudod behozni? Mert ott ujra indithatod a rendszert (mindent töröl, és beáll az alaprendszer)
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
thunderchild
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Wayteq xBook-60FL olvasóm amire felraktam egy launchert és nem működik. Hogyan tudnám visszavarázsolni a gyári lauchert? Ez az első androidos kütyüm és nem tudom mit tudnék ezzel a hibával kezdeni. Tök fekete a képernyő az alján ott vannak az eredeti kis ikonok (házikó, visszanyíl, világítás, stb.), de még csak egy file-kezelőt sem tudok előhívni, amben el tudnám indítani az apkinstallert, hogy leszedjem a hibás launchert. Tudnátok valami megoldást javasolni, vagy vigyem inkább szervízbe?
A válaszokat előre is köszönöm! -
xedos
addikt
válasz Unteroff #7886 üzenetére
Gyorsan belenéztem a cikkbe...
nekem KOBO touchom volt.Szerettem, de kerestem egy olyat amelyikben van háttérvilágítás és lapozó gomb. Nekem a Kindle nem jó, mert epubjaim vannak és nem akarok konvertálgatni...
Szóval NOOK lett glowlightal. szuper gyors! Egész jó a háttérvilágítás, de a KOBO kezelése jobban tetszett!
Mind a kettő bővithető micro SD-vel, és egyik sem játszik mp3-at.
Amúgy mindkettőt ajánlom, de nem bolti áron, hanem itt a PH-ról... 15.000Ft-nál többet nem adok egy speciális céleszközért. -
k.kristof
őstag
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretnék vásárolni egy e-book readert, de szeretném a véleményeteket kikérni, vagy egy-két tippet kérni. Már régen elhagyott az olvasási kedv, próbálkoztam mobilról, Pc-ről, MP4 lejátszóról, esetleg még kis könyvként kinyomtatni, de nem a legjobb.
Keresgéltem ebben az olvasmányban és a neten ma is kapható gépek között, és ez a három közül akarok vásárolni:-Amazon Kindle 5
-WayteQ xBook 60 w HD
-Icarus Illumine HDMelyiket ajánljátok? Az utóbbi kettő azért választottam, mert van benne MP3 lejátszó is és bővíthető a memória, míg az első egy alapvető e-book olvasó (Itt kérdezném, mennyire jók ezek a beépített MP3? Vagy jobban járok külön egy minőségi MP3-mal). Mennyire jó ez utóbbi két gépezet, megbízható, vagy van már valakinek tapasztalata? Mennyivel rosszabb az üzemidejük? Ezek is e-inkesek, ugye? Esetleg alternatíva. amely ár/értékben jó, jól olvasható, nem szükséges wifi, nem szükséges MP3, de jó ha van, és jó üzemidő (ne keljen má' minden a töltőn lennie. ), és elég széles skálán tud más formátumokat kezelni, esetleg átkonvertálni a megfelelőre.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
zebede
őstag
Mivel Magyar oldalakon teljes csend övezi a Wayteq új világítós ebook olvasóját, amennyire tőlem tellett írtam egy rövid tesztet róla.
-
Ébri
senior tag
válasz DittyCat #7880 üzenetére
Ha Media Markt vagy Saturn vagy edigital útba esik, nézd meg az ott lévő olvasókat, ha más nem azt meg tudod nézni, hogy számdora használható-e a menüjük, elég szép-e a kijelzőjük, elég gyorsak-e, kényelmes-e az esetleges lapozógomb, kényelmes-e a touch, stb. (Én pl. nagyon jól elvagyok lapozógombok nélkül, a Sonymon volt, a koppintgatás jobban tetszik.)
-
DittyCat
tag
válasz JamesFinn #7879 üzenetére
Inkább amolyan "mindenre felkészülős" indíttatásból gondoltam a zenelejátszót, de ezek szerint a világítás sokkal inkább hasznos tulajdonság, mint a zenelejátszás. Tök jó ez a fórum, ahelyett, hogy elrohantam volna az első utamba akadó olvasót megvenni, inkább tágítom még kicsit a látókörömet.
"Élek... vagy csak álmodom?"
-
JamesFinn
senior tag
válasz DittyCat #7872 üzenetére
Szia! Én is PB-t használok már több mint egy éve, teljes megelégedéssel. Előtte volt Prestigo és Koobe olvasóm, de ez a legjobb. Most van rendelés alatt az új olvasóm, ami szintén PB. Most Basic 2
Az edigitalban most 27e helyett 25e.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nagyon megbízható,jól kezelhető, egyszerű, sok formátumot ismerő olvasó. Ha el tudsz a világítástól tekinteni szerintem jó választás.[ Szerkesztve ]
-
DittyCat
tag
Jajjj, köszi, hogy erre is gondolsz, de neeeem, semmi olyan ! Én még azt sem tudtam, mi az a rootolás, a párom mondta meg tegnap. Semmi ilyet nem csináltam még, szerintem nem is tudnám. Pont az a lényeg, hogy legyen egy stabil rendszer és ne nekem kelljen hackelgetni otthon !
-
grosy
senior tag
válasz DittyCat #7868 üzenetére
Szia!
Pocketbook-ot csak abban az esetben válaszd, ha fontos Neked a stabil rendszer és az, hogy minden e-olvasáshoz szükséges funkció egyből a rendelkezésedre áll. Ha szeretsz buherálni, garázs-szoftvereket telepíteni, majd a fagyogatásokat követően "hajszárítózni/forrasztgatni", akkor egy másik modellt javaslok.
-
DittyCat
tag
Köszönöm a részletes választ. Természetesen elolvastam, okosabb is lettem tőle, köszönöm !
Én szerencsére a 4-es metró/Combino vonalon közlekedem, a világítás ezeken rendben van. De ha a párom éjjel felébred, általában kimegy a nappaliba randalírozni. Ha világítós olvasót veszünk, akkor olvashat kicsit akár ő is éjjel, sem engem nem fog zavarni a hálóban, sem a kutyát nappaliban !
Tabletem nincs, csak az a Mediabook M, de az katasztrófális, kihagynám... !
Most a Prestigio 5664 tűnik befutónak, átnézve a kínálatot az új szempontok szerint. Aztán meglátjuk !
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
válasz DittyCat #7856 üzenetére
Érintőképernyő viszont nem kell. Kérdés: van-e olyan modell, ami világít, de nem érintős? Ez a legfontosabb kérdésem tulajdonképpen.
Ilyet nem nagyon fogsz találni, viszont olyat igen, amin az érintőképernyő és világítás mellett van lapozógomb is. (Icarus Illumia HD, vagy Onyx T68 pl.) Ha mindenképpen ragaszkodsz a lapozógombokhoz, akkor ezekből tudnál választani, bár ezek nem az olcsóbbak közé tartoznak.
Szerintem ha most veszel olvasót, és megvan rá a keret is, akkor nem nagyon érdemes kihagyni a világítást, mert mindenképpen sokkal jobb lesz, mint rábűvészkedett lámpával olvasni. Egyenletesebb a fénye, mindig ott van, nem kell külön vinni, nem merül le. (Illetve ha lemerül, akkor az olvasó sem megy ). Ha nem kell akkor kikapcsolod, ha kell, akkor pedig csak Te látod, nem zavar másokat (adott esetben nekem ez pl. szempont volt mert éjszaka is szoktam olvasni, és így nem zavarja az asszonyt az olvasólámpa). És a világítás nem csak a teljes sötétségben hasznos, hanem akkor is nagyon jól tud jönni, ha csak rosszabbak a fényviszonyok (pl. metrón sokan szoktak olvasni, és az orosz csodáknak nem éppen tökéletes a világítása...) De a fentieket csak Te tudod eldönteni, hogy ezek vajon szempontok lehetnek-e a Te használati szokásaid között, vagy sem.- PDF-et ha nem is teljesen fullosan, de azért ismerjen fel. Nem várom, hogy majd tökéletes lesz, tudom, hogy nem erre való. Csak mutassa, lássam, tudjam olvasni.
Megnyitni nagyjából a legtöbb tudja, de az, hogy utána azt olvasni is tudd akár valamennyire használhatóan, az már más kérdés, nagyon sok mindentől függ, leginkább az adott PDF dokumentumtól (kép/folyó szöveg, mire van optimalizálva, stb.) Ha ez gyakran előfordulna, akkor inkább androidos olvasót válassz, ott nagyobb esély van egy használhatóbb PDF olvasó programra. A nem Androidos olvasókra is vannak nem hivatalos "bővítmények", amikkel jobban lehet PDF-et olvasni, de akkor sem lesz az igazi. Arra maradjon meg a tablet
A Wayteq-el és a Concorde-al óvatosan, ha itt visszakeresel a topicban mindkettőről voltak negatív tapasztalatok is. A Wayteq-el pont pár nappal korábban, a Concorde-al régebben. Ha "népítélet" kifejezésre keresel, akkor pedig jó páran írtak átfogó infókat a készülékekről. Azt pedig már meg sem kérdezem, hogy Aggleány alapművét a topic tetején elolvstad, ugye?
-
pusiga
tag
A Prestigio oldalán találtam ezt: MultiReader Lumen 3764. Elég új lehet mert nem találtam más forgalmazót, és a honlapjukon a specifikációk sincsenek feltüntetve. Annyit lehet a kezdőlapnál olvasni, hogy világítós (Frontlight), valószínű nem érintős (mert nincs feltüntetve), és hogy 99 euro az ára.
[ Szerkesztve ]
-
pusiga
tag
válasz DittyCat #7863 üzenetére
Nekem is világítás nélküli Prestigio-m van (egy régebbi típus), és még nem használtam soha világítósat, de nagyon hiányolom, mert este csak külön olvasó lámpa fényénél látom a szöveget rajta.
Az érintő képernyő, és a Wifi nekem nem hiányzik, inkább egy kicsit nagyobb méretű, és felbontású kijelző kellene, ami egy normál (átlag) könyvlap szövegtükrével megegyező méretben jeleníti meg a szöveget. -
DittyCat
tag
Nagyon köszi, tetszik a gépezet! Köszönöm!
Ha a világítástól eltekintünk, a Koobe Slimbook HD felé hajlok, de valójában ez a Concorde lenne a tökéletes (leszámítva, hogy lapozógombot nem látok rajta), viszont elég nehezen beszerezhetőnek tűnik. Az ilyen himi-humi webes áruházak nem győznek meg. A Prestigio 2 év garanciája viszont elég jó érv, így azt sem vetem el. Végül is csak azt kellene eldöntenem, mennyire kell a világítás, ehhez meg el kell menni a Medi Marktba és megnézni egy olyat, ami világít, meg egy olyat, ami nem.
A Prestigio 3664-gyel illetve a Koobe Slimbook-kal kapcsolatban mi a véleményetek? Vacak? Vagy éppen meglepően jó valamelyik... ?
-
ilci87
csendes tag
Mit gondoltok a Pocketbook Touch Lux 2 tìpusù olvasòròl? Mennyire megbìzhatò a márka? Videòkat találtam youtubon, de személyes véleményeket nem igazán. Most egész "kedvező" áron hozzá lehet jutni magyar forrásbòl. A MediaMarktban 55 e mìg netről rendelve "csak" 41e.
-
pusiga
tag
válasz DittyCat #7856 üzenetére
Világítós, de nem érintő képernyős készülékről csak egyről tudok: ConCorde ReadMan 6, de tapasztalatom nincs vele kapcsolatban. Ránézésre nem túl biztató, bár a technikai adatai nem rosszak. Van egy kolléganőm aki tavaly élete párját lepte meg ezzel karácsonyra, és állítólag elégedettek vele.
-
DittyCat
tag
Sziasztok!
Én is beruháznék egy ilyen kütyüre, mivel volt (van is) egy LCD-s MyAudio Mediabook M-em, amitől kisül a szemem, de amúgy meg tök praktikus meg minden.
Van egy kisebb listám, dönteni még nem döntöttem, melyik legyen, de az is lehet, hogy van olyan kütyü, amitől még nem hallottam és jobban megfelelne nekem, mint amiket eddig nézegettem. Minden tanácsot megköszönök, nem azt várom, hogy döntsetek helyettem, de hátha van jó tippetek számomra - köszönöm mindenkinek, aki időt szán rám!
- Ezeket néztem eddig: Koobe Slimbook HD, Wayteq X60, Prestigio 3664 és Pocketbook Basic 2. Van ezek között, ami vacak és azonnal felejtsem el?
- Nekem ezek közül bármelyik jó lenne, tehát nem full extrásat néztem (20-30 ezer körül). Esetleg egy kicsit lehet több. Ár/érték arány számít.
- Nem ragaszkodom egyetlen márkához sem. Valószínűleg sok olyan van, amit nem is ismerek.
- Kindle nem bejövős, mert én olyan kőkorszaki vagyok, hogy szeretem ha a saját gépemen tárolhatom a dolgaimat, tehát bővíthetőset szeretnék, ami alapból is 4 Gb-os.
- Mindemellett (és itt jön a bővítés oka a képbe) szeretném, ha zenét is lejátszana. Vészhelyzet esetére.
- Wifi, böngésző meg ilyenek nem kellenek. A kábel nekem tökéletesen megfelel.
- 6" jó lesz, nem kell se több, se kevesebb.
- Támogassa a magyar karaktereket.
- Legyen megvásárolható itthon, garanciával, szervizháttérrel.
- PDF-et ha nem is teljesen fullosan, de azért ismerjen fel. Nem várom, hogy majd tökéletes lesz, tudom, hogy nem erre való. Csak mutassa, lássam, tudjam olvasni.
- Jó lenne minél élesebb, szebb kijelző. Rossz a szemem és ezért fontos. HD előnyben.
- Nő vagyok, ne legyen túl bonyolult !
- Felmerült bennem, hogy tulajdonképpen jó lenne egy világítós cucc. Érintőképernyő viszont nem kell. Kérdés: van-e olyan modell, ami világít, de nem érintős? Ez a legfontosabb kérdésem tulajdonképpen.Hálásan köszönöm a tippeket, tanácsokat.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Apollyon #7849 üzenetére
Ez így általánosságban azért nem igaz: többnyire inkább átlagos, néhány cuccnál pedig kimondottan jó árat is tud adni az eDigital (most is vannak 10-30% kuponjaik pár termékcsoporthoz)
A PPW valóban nagyon drága - de az itthon mindenütt, akik ugyanattól a nagykertől forgalmazzák.
-
mike1334
veterán
válasz Apollyon #7849 üzenetére
Én azért sok mindent láttam már ott, ami olcsóbb volt, mint másol, vagy ugyanannyiba került..és itt legalább fix a garancia...plusz pér hete a Kindle pw2 41e ft volt, és annyiért még nem is láttam itthon bolti forgalomban...
eastsider
Nem tudom most mennyi lehet, de fél éve osztrák media-ban 35e körül volt..és az ott vásárolt az itthoni mediaban is garanciás..már csak kell vki aki Bécsbe tartDegeczi
Megelőztél
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #7845 üzenetére
Oké, pocket dolog meglett időközben
(#7848) mike1334: edigitalban én nem nagyon vásárolnék... Max akkor ha nagyon kényelmes szeretnék lenni mert extra közel van, de minden drasztikusan drágább ott..
A PW2-nek is brutális ára van, ahhoz képest hogy pl. hadveraprón mennyiért árulnak szintén vadiújat.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Apollyon
Korrektor
Jah igen, az a Pocket cucc mire jó? Az ami a facebook mellett van?
Más kérdés: a readert be lehet rakni sleepbe és offolni is lehet. Mindkét opciónál az éppen olvasott könyv borítóját jeleníti meg, annyi különbséggel hogy a képernyő tetején azt írja hogy sleep / vagy powered off.
Wifi kikapcsolva ha nem használom, szóval van lényegi különbség a sleep és a poweroff között? Mert úgy tudom hogy csak akkor fogyaszt a gép energiát, ha éppen frissíti a kijelzőt, viszont sleepből gyorsabban feléled az eszköz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
eastsider
nagyúr
sima 1st gen papewhite mennyire ajánlott kategória manapság? NST (w/GL)-el szemben pl.
-
Kiralybali
tag
válasz Kobaljov #7812 üzenetére
Ha a kütyü hardverileg ugyan az, mint az Icarus E653, akkor igen csak szomorú, hogy a WayteQ mit hozott ki belőle, meg ők mit. Már csak ha azt nézem, hogy arra mennyiféle alkalmazást felraktak, kindle, kobo, stb. olvasók, amazon app store, dropbox és még egyebeket...
Arról tudni valamit, hogy az Icarus verzió milyen hamar merül le?Balage
-
Ébri
senior tag
Az adatbázis elrontása után újra megtette a beolvasást (s az adatbázis rossz maradt, tehát a megoldás az SD kártya kivétele volt ), ez zavaró volt.
Nem polcokhoz állítottam (arra ott a "tags" oszlop, tökéletesen működik), van egy pipa, elvileg a listában megjelenítené a sorozatokat, de helyette az adatbázist szedi szét. Kicsit sokáraj jöttem rá, hogy az elrontott (mivel nem tudom melyik = az összes) törlésével, s az adatbázis tömörítésével marad egy jó adatbázis, factory reset és egyéb borzalmak nélkül.
Az FW 3.3.0, s a tetején nincs is baj, nekem az a furcsa, hogy az alján 2-3 sornyi hely maradt.az oldalszám felett. De így is több szöveg fér egy oldalra, mint PW-n .
Most csak párszáz könyvet tettem vissza, s gyorsabbnak tűnik, mint sok könyvvel előtte, szóval lehet, 5e könyvet nem fogok rá visszatenni.
-
doc
nagyúr
Ha egyszerre toltesz ra tobbezer konyvet akkor tenyleg baromi sokaig indexel, ezt irtam is mikor megvettem. De mivel valoszinuleg nem toltesz ra minden nap ezerszamra konyveket, nem akkora nagy gond, egyszer kibirhato. Tegnap masoltam ra kb. 10 konyvet, ugy fel-egy perc alatt megvolt az indexeles.
Azt irta mar mas is hogy a Calibre elcseszte neki az adatbazist, szerencsere ilyen gondom meg nem volt (pedig en is beallitottam tobb gepen is hogy a sorozatinfo alapjan rakja a Kobon automatikusan polcokra, mukodott is tokeletesen), de teny hogy az elcseszett adatbazis az nem egy tul szep allapot.
Az aktualis firmware van rajta? Mert a regieknel tenyleg eleg sok volt a hely alul-felul, ezt az update-ekkel javitottak. A Calibre-s css varazslashoz nem tudok hozzaszolni... Esetleg probald Calibreben a sima atkuldest es a KEPUB-os plugint is. (regota nem hasznalok mar Calibret, inkabb csak siman atmasolom a file-okat szoval nem tudom mi a jelenlegi allapot, de gondolom rosszabb nem lett a Kobo plugin miota utoljara lattam)
-
Ébri
senior tag
Háát azért van benne leég sok bug. Feleségem mondta, hogy neki jobb lenne világítós olvasó, de nincsenek nagy igényei, így megkapta a PW-m, én meg, ha már Németo-ban nyaraltunk, vettem egy Aura HD-t. Az, hogy az 5000 könyves gyűjteményem kb. 10 órán keresztül olvasta adatbázisba eléggé meglepett...
Tegnap küzdöttem vele, mert a Calibre-ben (mint néhány óra alatt kiderült) beállítottam, hogy küldjön sorozat-információkat is, ez szétszedte az adatbázist. A hibakeresés közben sikerült olyan állapotba jutnom, hogy a főképernyő közepe üres lett, csak az elsó menüsor és a fenti státussor látszott, újraindítás után is, így megtettem első factory reset-em .
Szóval a (hackelt!) PW2-höz képest vegyesek a tapasztalataim, akár gyorsaságot tekintve is, összességében többnek tűnik a plusz, de nem annyira nagyon, főleg a lassúsága zavar néha, de még nem sokat olvastam rajta.
(Az alján lévő üres rész csökkenthető valahogy? CSS módosítást bepipáltam Calibre-ben.)
-
eastsider
nagyúr
válasz kuruczz #7831 üzenetére
infósként nagyon jól értem, mire gondolsz... viszont én amit látok, hogy NSTw/GL-t nem vennék, és a sima NST után a következő lépcső, ami már világítós az a PW2... viszont annyit már semmiképpen nem szeretnék rászánni (közel 40k vs 16k a sima nook). a kettő között nincs valami, világítós, értelmes csoda?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz aggleány #7829 üzenetére
& doc
Köszi
Bekapcsoláskor csináltam új accountot, és frissített is egyből.
Az újdonságok alatt pl. a "Beta Features"-re gondolsz? Néztem ott van sudoku, sakk, böngésző stb. ki is próbáltam őket, de inkább nagyrészt olvastam rajta
-
kuruczz
tag
válasz eastsider #7828 üzenetére
Ha rám hallgatsz, világításosat veszel, mert magam is bohóckodtam kis lámpával, meg mifene, de a megvilágított kijelzős olvasóhoz képest nevetséges...
Olyan, mint a monokróm kijelzős mobil. Amire való, arra nagyon jó, de ha belekóstolsz másba is, már nehezen mondasz le a kameráról, meg mindenféléről. Persze, lehet soha nem kell, hiszen a papírkönyvvel sem kellett, arra ott az olvasólámpa. Viszont a teknőhöz sem kellett mosószer, vagy öblítő; a mosogatáshoz sem kellett só; a csöves rádióhoz sem kellett 25A biztosíték, mint a mikróhoz, a légöblítéses illemhely vízfelhasználása pedig alkalmanként 9 literrel volt kevesebb a WC-nél...
Változik a világ, és ez az olvasás, nem "az" az olvasás. Az e-olvasóval az olvasási szokásaid is megváltoznak.
Jelzem tegnap én ill. nejem is belépett a megpattant világítórétegű Nook STwG klubba. Így biztos forrásból tudom, hogy kikapcsolt világítás mellett semmi sem látszik, világítással egy kicsi fénylő pont., ami nem mindenhonnan látható egyforma intenzitással. Ez van, ha a gyerek és a gravitáció összejátszanak. Lelökődött az asztalról a nagy szeleskedésben. Feleségem azóta is lelkesen olvassa rajta világítással a Légy jó mindhalálig sorait... Őt nem zavarja, ill. oda nyilatkozott, hogy jobban zavarja a fénylő pontnál az, ha nem világít. -
menpee
aktív tag
válasz eastsider #7828 üzenetére
Elsőnek tökéletes szerintem. Ha egyszer több fog kelleni, akkor sem fogsz rajta sokat bukni, mert elég jól tartja az árát. Jelenleg én is az Onyx i86-ra várok, vagy majd valamelyik 10"-os versenyzőre nevezek be szigorúan a képregények miatt. Csak szövegre bőven elég 6".
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Apollyon
Korrektor
Mai napon én is beszálltam a klubba egy Kobo Touch olvasóval
Ez az első readerem, és nagyon tetszik, visz minden formátumot. Bár nincs összehasonlítási alapom, egész gyorsan frissíti az oldalakat, gyorsabban mintha igazi könyvet lapoznék.Már teletoltam könyvekkel, nagyon bejön hogy borítója is van az irományoknak. Bár korábban csak a papír könyveket preferáltam, most annál jobban tetszik hogy végre ilyenem is van
-
menpee
aktív tag
válasz eastsider #7825 üzenetére
7 hónapja vettem az NST-t használtan, azóta szinte napi szinten nyúzom. Xda okosítás után tudok telepíteni a csodás 2.1-es androidra programokat, aminek olyan sok értelmét eddig nem láttam, viszont legalább mangát tudtam rajta olvasni. Amihez kicsi. Plusz ha szereted a Moon+ Readert akkor lesz lehetőség használni. Pdf olvasásra teljesen elég a gyári szoftver birizgálás nélkül.
Glow or not glow? Eddig egyetlen alkalommal sem volt rá szükségem, de nem is olvasok sötétben. Ha Te igen, akkor megéri. Nekem fontosabb volt, hogy hurcolászás közben ne sérüljön, eddig teljesen hibátlan egy Nook bőrtokban.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
JamesFinn
senior tag
-
Mattey
tag
Hello, erről mik a vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz eastsider #7813 üzenetére
Van ST is, de aztán glowlight-ot is vettem, irigyeltem feleségem pw-ját...
(Nagyon tetszett a rootolhatósága, de nem akartam addig várni, amíg a szállítóm megint tengerentúlra megy. ) Nem bántam meg, a kindle-öket féltem, st with glow-t hurcolom mindenhová, bírja.
Én általában lámpaoltás után olvasok, nekem nagyon kellett bele a glowlight.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
mike1334
veterán
Volt aki pw2 és pocketbook touch lux 2 között vacilált, és végül a pocketbook mellett döntött? Ha igen, akkor mi győzte meg, és elégedett a döntésével? Köszi
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
ebook olvasót szeretnék. eddig a nook simple touch a nyerő, angliából 20k. mást nézzek meg, vagy jó választás?
a glowlightnak van értelme?[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
válasz Kiralybali #7799 üzenetére
Icarus Illumnia HD néven (legalább) két készülék létezik (ami szerintem elég rossz döntés volt): a régi (E652) az amelyik a legtöbb webshopban jelenleg szerepel, nem Androidos, kerekebb alul középen gombokkal, az új (E653) pedig az Androidos és mivel ez ugyanúgy néz ki és ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik mint a Boyue (vagy Boeye) T61-es és a Wayteq Xbook 60FL ezért erősen gyanítható (most nem néztem pontosan utána), hogy hardveresen is teljesen ugyanazok valamelyik ázsiai gyárból. (Az E653-hoz egyébként egy friss amerikai teszt hosszú videóval.)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
en kb. ketnaponta cseszegettem a kiadot facebookon miutan megjelent a papirkonyv, hogy hol a villanyverzio
ugyhogy mikor megjelent a dibookon, mar vettem is meg azonnal (es olvastam el ket nap alatt)
nincs hard DRM (olyat nem veszek), szerintem a szokasos soft DRM, az meg nem zavar. siman letoltod, atmasolod USB-n az olvasora es keszaz ember konyve + poszthuman dontes csomag ugy mukodott hogy megveszed a csomagot, letoltheted az Ember konyvet, majd jon egy email (nalam par perccel a vasarlas utan) egy kuponkoddal amit beirva megkapod a poszthumant is
en ugy oldottam meg a fragmentacios problemakat, hogy minden legalis e-bookomat felraktam a Google Playbe, ugyhogy innentol biztosan nem vesznek el (amugy ha ugyanazzal az email cimmel regisztralsz mindenhova es nem torlod ki a visszaigazolo leveleket, akkor a regi mailek kozott meg megtalalhatod ha elfelejted mit hol vettel)
-
ZooLee
senior tag
válasz Kiralybali #7805 üzenetére
(#7805) Kiralybali: Amúgy feltehető-e valami battery saver app (mondjuk ez, vagy ez) erre a cuccra? Kell-e hozzá azt a rootolásos izét elvégezni, vagy anélkül, vagy azzal sem? Sajnos a linkelt appoknál nem láttam, hogy hányas verziójú androiddal vannak barátságban...
Megcsinálni éppen megcsinálhatod, de azért benne van, hogy 1. nagyobb problémát okozol a készülékben (nem indul el egy rosszul sikerül rootolás következtében) és emiatt a gari problémás lehet 2. egyáltalán nem old meg semmit a battery saver vagy hasonló alkalmazás, mert igazából a probléma mélyebben van, mint amit ilyen felhasználói szinten meg tudnál csinálni. (és ahogy látom nem is vagy tapasztalt ezen a szinten - nem is kellene, mert ezt a supportnak kell elintéznie)
(#7809) doc: de az tenyleg durva hogy meg a most megjelent friss Hackett-konyv
Hoppá, ezt nem is láttam még, úgyhogy akkor most megveszem, köszi A DiBook egyébként nem hard-DRM-es?
Az Ember könyvével nekem is jött volna a Poszthumán döntés, de nem találom sehol, lehet, hogy le sem töltöttem anno Egyébként a hócipőm tele van ezzel, hogy a huszadik boltba regisztrálok, azt sem tudom melyik könyvemet hol vettem, honnan tudnám letölteni újra, ha elveszne a Calibre könyvtáram...
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
hat akkor alighanem a bundle lesz (mar ugyis beraktam a kosarba), nehogymar hianyozzon, raadasul ez siman van olyan jo hogy papiron is meglegyen
de az tenyleg durva hogy meg a most megjelent friss Hackett-konyv is "csak" 2K, ez a nem mai darab meg boven dragabb... (es a masik ket konyvet csomagban vettem meg, 2K-ert egyszerre a kettot)
-
ZooLee
senior tag
Sajnos nem, ez már akkor is annyi volt, mikor megjelent, és azóta is néztem, nem lett kevesebb. Én megvettem akkor, de én is megemlítettem, hogy azért nem az igazi, hogy ugyanannyiba kerül, mint a nyomtatott verzió. Az meg egyenesen nevetséges, hogy ugyanannyi, mint egy "bundle" csomag...
-
Kiralybali
tag
válasz tt124307 #7806 üzenetére
Köszi a választ. És ezt a kütyüt lehet root-olni? A korábban linket német nyelvű leírás ami az Icarus readerre vonatkozott, erre is jó? Van esetleg angol leírása (mert a német nekem kínai ).
Akkor ezek a battery saver cuccok nem tudják az aksit használó folyamatokat monitorozni, lelőni?
Balage
-
tt124307
tag
válasz Kiralybali #7805 üzenetére
A rootolás leegyszerűsítve azt jelenti, hogy rendszergazdai jogokat szerzel az eszközön és olyan műveleteket is végre tudsz hajtani (illetve a root jogosultság segítségével a különféle alkalmazások), amiket egyszerű felhasználóként nem. Tudod például írni a fájlrendszernek azokat a területeit is, amelyek egyébként csak olvashatók.
A battery saver alkalmazások alapból pl. a hálózati, szinkronizációs és egyéb szolgáltatások "optimalizációját" végzik el, vagyis kb. annyit segítenek, hogy ezek kikapcsolását, "hangolását" megteszik helyetted. Én ezeket alapból magam szoktam beállítani, tiltani és jelen esetben szerintem sokat nem segítenek a helyzeten. Itt tényleg azzal lehetne eredményt elérni, ha rootolás után a működéshez nem szükséges általános android folyamatokat permanens módon le lehetne állítani. -
Kiralybali
tag
A rootolás pontosan mi? Valami féle "hack", amivel elérhetővé válnak olyan funkciók, amik gyárilag le vannak tiltva/ el vannak rejtve ?
Amúgy feltehető-e valami battery saver app (mondjuk ez, vagy ez) erre a cuccra? Kell-e hozzá azt a rootolásos izét elvégezni, vagy anélkül, vagy azzal sem? Sajnos a linkelt appoknál nem láttam, hogy hányas verziójú androiddal vannak barátságban...
Balage
-
doc
nagyúr
Valaki nem tud esetleg olyan webshopot, ahol az Isten gepei normalis aron (mondjuk ezres korul) megvasarolhato? Ez az egyetlen Hackett-konyv ami meg nincs meg legalis e-bookban, de a 2670-et kicsit sokallom erte... Foleg hogy a papir + ekonyv csomag is pont ennyibe kerul
-
doc
nagyúr
válasz Kiralybali #7798 üzenetére
a "nem altalanos" az NEM azt jelenti hogy 'fake' hanem pusztan azt, hogy nem vanilla (ami eleg nyilvanvalo, mivel ez egy eink olvaso, nem pdig telefon/tablet)
-
Ébri
senior tag
válasz Kiralybali #7800 üzenetére
Onyxon ha rootolt le lehet állítani a telefonhoz kapcsolódó folyamatokat, gondolom ennél is. De azért nézz utána előtte szerintem. (Nem tudom, mennek-e telefonfolyamatok Wayteqen, de az állítólag egész jól eszi az aksit.)
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
- Microsoft Surface Go 2 8GB RAM 128GB SSD IntelCore m3 8100Y
- iPad Pro 11 M4 256GB Wi-Fi fekete színben tokkal dobozában
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest