Hirdetés
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
grosy
senior tag
Háború az nem lesz, csak az index "szakértői" véleményét figuráztam ki.
Az igények tényleg egyénenként eltérőek. Bár azt azért elmagyarázhatnávalaki, hogy a legnépszerűbb olvasó miért nem támogatja az egyik legfejlettebb formátumot? Tudom, tudom a store miatt, de hát mégis... -
Degeczi
nagyúr
Definiálnád, mitől "zárt"?
A formátum nyílt, bárki éppúgy készíthet magának e-könyveket rá mint más márkához.Maga a rendszer egyik cégnél sem nyílt - de a Kindle esetén rootolás sem kell másik olvasóprogram telepítéséhez, egyszerűen csak pár file fölmásolása és újraindítás.
Az Apple hasonlat pedig már csak azért is hülyeség, mert szó sincsen túlárazott presztízstermékről, sőt: pont a kedvező ára miatt terjedt el ennyire
-
aggleány
addikt
Nem szoktam.
Az index műszaki témájú cikkei között még nem láttam olyat, ami tényleges szakmai hozzáértéssel íródott volna, úgyhogy azokat soha nem tekintem mérvadónak. Egyébként pontosan tudom, hogy a Kindle nagyon jó. Nekem valamiért nem jön be, és kész. Ellenben az a Kindle, amit láttam, olyan gyönyörűséges volt, hogy rögtön elkezdtem nyomozni, hogy van-e hozzá nagyon hasonló, ami nekem megfelel tudásban is, és úgy látom, hogy ez az Aura HD.
Mellesleg az Apple sem az én világom. Talán mégis olvastam azt a cikket, és abból tudtam meg, hogy a Kindle nekem nem lesz jó. Attól, hogy nekem nem megfelelő egy kütyü, más még boldog lehet vele, másnak az lehet a legjobb, mert mások az igényei.
-
grosy
senior tag
válasz aggleány #4792 üzenetére
Ne hagyd Magad!
Ha a "miértre" vagy kíváncsi, akkor hagy idézzek az index-ről:
"A kindle az ebookok apple-je..."
A kindle a legnépszerűbb, ez tény, de túl zárt a rendszere, és ők akarják megváltani a világot ebook fronton. Szerencsére jelenleg ez a "műfaj" (még) nem erről szól. -
aggleány
addikt
Köszi szépen a kimerítő választ!
Az sajnálatos, hogy nem kezel könyvtárakat, de úgy érzem, a szépsége képes ezért kárpótolni. A collectionok kezelése is jó, természetesen úgy konvertáltam a könyveimet, hogy ez a rendezési módszer működjön. Ha író alapján sorrendbe teszi a könyveket, az is jó lesz.
A magyar nyelvet csak azért kérdeztem, mert érdekel, egyáltalán nem fontos.
Igen, a nyitvatartás alatt azt értettem, hogy megjegyzi-e, hogy hol tartottam. Ha így (mint a képen látható) jelzi a három utolsó nyitott könyvet, az nagyon jó, maximum kettőt olvasok egyszerre, de nem jellemző, csak akkor, ha az egyik tanulós könyv, a másik pedig regényféle.
Láttam, hogy van hozzá olyan spéci tok, azért is figyeltem fel rá. Előtte azért nem foglalkoztam vele, mert egy leírásban azt láttam, hogy nem kezeli normálisan a sima epubot - de mivel írtad, hogy igen, bekerült a esélyesek közé.
Az ujjlenyomatgyűjtés engem nem zavar, nem tiszta kézzel soha nem nyúlok ilyesmihez.
Még egyszer köszönöm szépen a választ!
Ha felmerül még kérdésem az Aurával kapcsolatban, zaklathatlak vele?
-
Degeczi
nagyúr
válasz aggleány #4788 üzenetére
Az értetlenkedés nem azonos az erőltetéssel!
Nekem aztán mindegy, milyen nyakatekert módon használod a másra való eszközöket (a Callbre fő feladata nem a konvertálás, hanem a nyilvántartás, e-könyvtár menedzselése - kategóriákkal kényelmesebben, mint egy egyszerű könyvtárstruktúra. Pusztán konvertálásra nem ideális már csak a munkamenete miatt sem) - de mivel ez nem magánbeszélgetés, hanem nyilvános fórum, nem árt a helyén kezelni a dolgokat. -
doc
nagyúr
válasz aggleány #4779 üzenetére
sajnos az olvaso egyik nagy hianyossaga, hogy nem kezeli a GUI a konyvtarakat. Rakhatsz fel ra egymasba agyazott bonyolult konyvtarstrukturat, de a listaban ez 'kilapitva' latszik, mintha csak siman egymas melle raktad volna a file-okat. Ehelyett a Kindle-hoz hasonloan collection-oket tud kezelni.
Rendezni termeszetesen tud iro alapjan is (meg cim, olvasottsagi sorrend alapjan is).
Magyar nyelv szerintem nincs benne ha a menure gondolsz, de tekintve hogy minden tele van egyertelmu ikonokkal, akar Zulu nyelven is lehetne, akkor is lehetne hasznalni
A vilagitas a legjobb, az egyenletessege es fenyereje a PW2-t is magasan veri.
Ha a 'nyitva tartas' alatt azt erted, hogy megjegyzi hol tartottal, akkor termeszetesen tud egyszerre tobbet. A home screenen mutatja is hogy melyikben hol tartasz (bal oldali harom konyv):
A 0.8" szerintem nem sokat szamit, nehany sorral azert tobb elfer mint 6"-on.
Lapozni termeszetesen lehet sima erintessel, de 'huzassal' is, beallithato tobbfele 'zona', akar azt is megcsinalhatod hogy a bal oldallal lapozzon elore.
az olvasot bekapcsolo magneses tok egyebkent az Aura HD-hoz is vana masik ket tipust amit irtal meg nem volt alkalmam kiprobalni, szoval sajna velemenyt sem tudok roluk mondani, osszehasonlitani meg plane
nekem annyi a bajom a Koboval, hogy a muanyag baromira gyujti az ujjlenyomatokat, ha kicsit is izzadt vagy piszkos kezzel erek hozza, mar takaritani kell (bar errol legalabb konnyu lepucolni).MOD: most kivancsisagbol bekapcsoltam a wifit, hat nem megint jon egy uj firmware?
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
válasz Degeczi #4787 üzenetére
Nem igazán értem, hogy miért akarsz rám erőltetni valamit, amit én nem akarok. Nem azért nem akarom, mert nem praktikus, hanem azért, mert máshogy szeretem csinálni, máshogy szoktam meg, és úgy már bevált. Nem kell keresgélnem a mappákat meg a fileokat, mert pontosan tudom, hogy hol vannak. Olyan mappáim vannak, amiben egy szerző epub könyvei (csak maga az epub) vannak. Így pillanatok alatt ott van minden az eszközön, amin olvasni akarok.
Mellesleg a Calibre-ből töröltem a régebbi könyveket, úgyhogy más formátum esetén olvastathatnám be újra az egész pakkot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz aggleány #4783 üzenetére
hát ha eleve használsz Calibre-t, tényleg érthetetlen, mert semmit nem kell konvertálgatnod, magától megteszi...
kézzel másolgatni meg aztán végképp nem praktikus: keresgélni a mappákat, file-okat, és a megfelelő helyre áthuzigálni - miközben a Calibre az egészet elintézné egyetlen kattintással!
(Kindle esetén pedig még USB-re kötéssel sem kell vacakolni, ha van wifi) -
aggleány
addikt
Megnézem. Miután ügyesen kiválasztottam az Icarus Illumina HD-t, megláttam a barátnőm Kindle-jét, erre elkezdtem keresni egy hasonlót formájút, ami kezel epubot. Ebből lett most az Aura HD, de szerencsére nem sürgős a vásárlás, úgyhogy ráérek alaposan szétnézni. A számomra legmegfelelőbbet akarom megvenni, mert nem szándékozom jó ideig lecserélni.
-
aggleány
addikt
válasz Degeczi #4782 üzenetére
Lehet, hogy Neked nem ellenérv, nekem viszont az. Mindenkinek mások a prioritásai.
Minden könyvemet Calibre-vel konvertáltam, és az epub az a formátum, amit minden eszközöm olvas, nem fogom átvariálni. Szerencsére már van sokféle könyvolvasó, lehet válogatni, és én aszerint fogok választani, ami a számomra megfelelő, pl. hogy kezelje az epubot konvertálgatás nélkül.
A könyveket nem a Calibreből szoktam átküldeni a telefonra (vagy majd a könyvolvasóra), hanem átteszem könyvtárakkal együtt.
Ha két nyelven olvasok, én a két eszközön egyszerre megnyitva szoktam csinálni, de valóban nagyon jó lenne, ha egy eszközön is meg lehetne oldani a dolgot. Persze az is tetszene, ha hangoskönyv hallgatásánál lehetne párhuzamosan olvasni is nyelvgyakorlás céljából, de ezt máshogy is megoldom, úgyhogy ez nem olyan fontos számomra.
-
Degeczi
nagyúr
válasz aggleány #4781 üzenetére
Ez nem ellenérv: ha már több százas nagyságrendű saját könyvtárról van szó, ott egyébként sem célszerű mellőzni az ingyenes Calibre használatát - abban pedig semmi jelentősége a formátumnak, mert amikor Kindle van rákötve a gépedre, automatikusan, felhasználói beavatkozás igénye nélkül átkonvertálja MOBI-ra a Send to device gomb...
Azt természetesen minden e-book olvasó megjegyzi, hol tartottál egy könyvben a kilépés előtt, de amikor idegen nyelvű könyvet olvas az ember, és néha megnézi annak magyar fordítását is, akkor muszáj lapozgatni, hogy ugyanoda érj, ahol a másik nyelvben tartottál...
Ezt lehetne kiszűrni azzal, ha gondoltak volna ilyen felhasználásra, és létezne eleve többnyelvű e-book formátum. -
aggleány
addikt
válasz Degeczi #4780 üzenetére
Most telefonon és tableten olvasok, és ott lehet, ezért kérdeztem, hogy lehet-e nyitva több könyv. Nem igazán fontos, nem szoktam több könyvet olvasni egyszerre, csak érdekel.
Sajnos a Kindle nálam szóba sem jöhet, bár nagyon szép, és tudom, hogy nagyon jó is, de nem kezeli az epubot, amit én szeretek. Több száz könyvem van epubban, és nekem nagyon bevált, a Kindle meg nem kezeli.
Persze az is jó, ha csak egy könyv van megnyitva, és gyorsan elérhető az előző olvasott. Az lenne igazi, ha az előző olvasottban is megtartaná azt, hogy hol tartottam, de ha nem, hát nem.
Tegnap láttam a barátnőm Kindle-jét, és olyan szép, hogy csak na. Pláne azzal a spéci tokkal, ami kinyitásnál ébreszti a könyvet. Mivel nőnemű vagyok, számít a szépség is, de persze csak a funkcionalitás után, ezért reménykedtem abban, hogy az Aura is kezel epubot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz aggleány #4779 üzenetére
Nem tudom, van-e olyan e-book olvasó, ami egyszerre tud több könyvet is megnyitni
Kindle esetén elég kényelmes, h a Back gomb 2-3 lenyomás után az előzőleg olvasott könyvbe lépdel vissza, így lehet váltogatni - de pl. váltogatott idegen nyelvű olvasás esetén ettől még muszáj lapozgatással megkeresni azt a pozíciót, ameddig a másik nyelvben eljutottál (nagy kár, h az e-book formátumok nem támogatják a többnyelvű könyveket, ahol ezzel nem kellene törődni, csak nyelvet váltani) -
aggleány
addikt
Köszönöm szépen.
Egy pár dolgot még megírnál róla, ha szépen megkérlek? Vannak könyvtárak, vagy létre lehet hozni őket? Rendez író alapján? Van benne magyar nyelv? Az angollal sincs gond, csak kíváncsi vagyok. Jó a világítás? Mármint szép egyenletes? Nyitva tud tartani egynél több könyvet? Mennyit számít, hogy picivel nagyobb a kijelző? (A Tolinod 6"-os, ezért gondolom, hogy érezhető a különbség.) Lehet érintéssel is lapozni, vagy csak húzással?
Ha nem számít az ár, Te melyiket vennéd: az Icarus Illumina HD-t, vagy a Kobo Aura HD-t? Vagy esetleg a Onyx Boox C65HD After Glow-t?
Előre is köszönöm a válaszodat.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Rebourne #4777 üzenetére
Persze elég egy érintés a jobb oldalon, de néha bal kézben kényelmes tartani, úgy pedig a bal oldalon érintve visszafelé lapozna, ezért olyankor muszáj simítani.
Egy jó lapozógomb ilyenkor is előny, mert stabilabb tartást tesz lehetővé, mint a söprés (hiszen csak billent egyet a hüvelykujjad, a fogás nem változik)(Nookon már csak emiatt is érdemes rootolni és fölrakni pl. a Coolreadert, mert abban beállítható a bal szélre is előrelapozó zóna)
[ Szerkesztve ]
-
Rebourne
aktív tag
Aye, Nookon elég az érintés, nem kell seprés a lapozáshoz. A használat előtt úgy gondoltam, hogy a mechanikus gombokat fogom nyomogatni lapozásra, de a gyakorlatban az érintés jobban bejön, megbízhatóan és kényelmesen működik. Egyedül akkor kell a mechanikus gombokat használnom, amikor bal kézzel fogom - akkor nem érem el újjal a jobb oldalt, hogy előre lapozzak érintéssel.
Külön móka volt amikor nyáron rászállt egy légy és elkezdett lapozni mint őrült
-
doc
nagyúr
válasz aggleány #4775 üzenetére
nekem van Aura HD-m, a kepub/epub-bal nem nagyon kell foglalkoznod (nekem is csak 1 vagy 2 konyv van fent kepubban), az olvaso mindkettot remekul kezeli, csak bizonyos statisztikakat (pl. egy nagyon jopofa fejezet-grafikont) csak a kepubnal mutat. De a Calibre tud automatikusan kepubot gyartani, szoval kb. el is felejtheted a formatumokat
Degeczi
en rendszerint kicsi, gyors mozdulattal lapozok (szinte csak egy-egy erintes, talan. 1-2 cm hosszan swipe-olok, vagy ha jobb kezben fogom, csak megerintem a jobb oldalt es lapoz, ahogy mondtam, nem nagyon emlekszem olyanra hogy ne lapozott volna[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Az eddigi választott olvasó mellé találtam még egy szimpatikusat. A Kobo Aura HD-t. Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel kapcsolatban? Ami nagyon fontos, hogy hogyan megy ez az epub-kepub konvertálás? A leírások alapján ez nem volt egészen tiszta.
Előre is köszönöm a választ!
-
Degeczi
nagyúr
Nekem Nookon és Kobon is rendszeresen előfordult, hogy söprök egyet, de nem lapoz. Többnyire mert hosszabb, lassabb söprési mozdulatot várt volna el.
Van bogyó a Nook gyári programjában is a kijelölt szövegrész elején és végén is - de csak az egyiket lehet odébb húzni: amint az egyiken változtatsz, a másik visszaugrik az alaphelyzetébe...
Egymás között tiszta sor, hogy nem vagyunk egyformák, ezzel nincs gond - sajnos a gyártókat azonban ez nem érdekli, és lassan mindegyik kezd leszokni a fizikai gombokról (kezdve pont az Amazonnal, már a régi Kindle Touch óta), pedig az érintőképernyőt kedvelőknek sem fájna, ha lennének gombok, legföljebb nem használnák azokat.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Degeczi #4771 üzenetére
1) nekem ilyen meg nem nagyon volt, pedig mar tobb mint ket eve olvasok villanyon. olyan igen, hogy a Kobonal nagyon lassan lep vissza fomenube, de az uj firmware-rel mar ott sem nyomkod duplan az ember
2) a kijeloles ezerszer jobb 'mutogatva', nem kell ide-oda lepegetni soronkent/karakterenkent. Kijelolni tobbnyire nem szo kozepetol, hanem egesz szavakat/mondatokat szokott az ember, vagyis nem kell millimeteres precizseg, egy szot meg azert csak eltalal az ember az ujjaval. Nincs mar meg a Nookom, de biztos vagy benne hogy csak az egyik veget engedi modositani? Egyebkent Kobo-nal a kijeloles ket vegen van egy-egy "bogyo", vagyis meg az sem gond, hogy a kijelolt szovegreszt kene megfogni a modositashoz
3) labjegyzetet egyetlen konyvnel hasznaltam eddig, soha nem volt gondom vele, ranyomtam a szamra, elvitt a labjegyzethez, pont mint egy bongeszoben, pedig nem hasznalok tul nagy betuket
4) a zacskozas tenyleg nehezen mukodik erintokepernyovel, de a nem keves e-bookot olvaso ismeros kozul te vagy az egyetlen, akirol tudom hogy szokott ilyet. de ezt is megbeszeltuk mar egyszer. nalam sokkal tobbet szamit, hogy pl. kajalas kozben a villa vegevel is tudok lapozni, nem kell zsiros kezzel nyomkodni a gombot
szoval megint az a helyzet, hogy kulonbozo igenyekhez kulonbozo megoldasok passzolnak
-
Degeczi
nagyúr
Pl. érintőképernyőn (akár e-book olvasó, akár telefon) garantáltan belefutott már mindenki olyan helyzetbe, amikor ismét kattintott vagy végigsöpört az ujjával, mert nem volt biztos benne, hogy a készülék regisztrálta a kérést (aztán vagy mert tényleg nem érzékelte annak, vagy csak épp lassan reagált vmi miatt).
A Kindle gombjaival ilyen nincsen, ott a jól érezhető nyomáspont miatt mindig tisztában vagy vele, hogy lapozni fog.Vagy pl. a kijelölés, amiről elsőre azt gondolhatná az ember, hogy biztosan jobb érintőképernyőn - de nem, pont fordítva: uis rámutatáskor a mutatóujj eltakarja a szöveget (hacsak nem lóbetűkre van állítva a méret), így rendszeresen előfordul, hogy rossz helyen kezdi a készülék a kijelölést, módosítani kell rajta (ami ráadásul egyszerűen használhatatlan pl. a gyári Nook Simple Touch-on: a kijelölésnek csak egyik végét engedi módosítani - hajtépés )
Billentyűzetről ilyen nyűg nincsen, egyszerűen, pontosan oda lehet ugrálni a kívánt pozícióra.Hasonló a lábjegyzetek követése, ahol egy-egy kifejezés utáni rövid (1-2 számjegyes) felső indexre nehéz pontosan rámutatni, ott is könnyen előfordul más eredmény mint a kívánt.
Aztán sokan olvasnak kádban, strandon, ahol mindenképpen ajánlott a bezacskózás - de az infra érintőképernyőnek az betesz...
A kapacitív pedig télen nem használható az utcán, csak ha speciális, érintőképernyőhöz tervezett a kesztyűd.Hát nagyjából ezért a "precízebben kezelhető" kifejezés
-
doc
nagyúr
nem egy arban van, az erintokepernyos (pl. Nook, Kobo) valamivel OLCSOBB mint a nem-erintokepernyos Kindle
Degeczi
bizony sokkal precízebben kezelhető a Kindle
definiald hogy szerinted mit jelent itt a "preciz", illetve mihez kepest "precizebben" kezelheto?
a Kindle minimalis tudasa es butacska menuje hasznalhato a kattintgatos gombokkal, de nezz meg pl. egy Kobo GUI-t. SOKKAL osszetettebb, rugalmasabb, azt billentyukkel remalom lenne.axioma
a vastag keret pont azert jo, mert oda tudod tenni az ujjad, ha tul vekony, akkor mar konnyen ralog a kijelzore pl[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Meg kell mondjam, hogy van ket darab olvasom, mindketto vilagit es erintos is. De kenyelmesebb hasznalni azt, amelyiknek van hardver lapozoja IS. Csak lapozasra, es valoban nem minden szituacioban azzal lapozok, tehat ha lefektetem valahova az olvasot akkor rossz hardver gombot nyomni (en pl. mobilokon is jobb szeretem a virtualisakat), mert ke'ne hozza az ellentamasztas, ami puha alatamasztasnal nincs meg. Ellenben ha a kezem az, ami tartja az olvasot, akkor meg kenyelmetlen hogy elo kell venni a masik kezem lapozni (most az orral lapozas bohockodast hagyjuk), mert az olvaso alatamasztasa ugy jobb, ha alatta van a kezem, a szelere alig log ra, nem csak egy ujjbillentes elerni az erinteserzekeny kijelzot hanem centik, mig a hardvergombot lehet ugy is mozgatni.
Persze ez az utobbi erv csak addig jatszik, amig az ebook olvasokon ilyen viszonylag oriasi keret van (gondolom a technologia miatt, nem is csak a vilagitas mert a nem vilagitosok is ilyenek, a vilagitas kulonben is magassagot kivan inkabb csak ha jol tudom), minimalis keretnel el tudnam kepzelni a kepernyore ujjbillentest is. -
pilu85
őstag
nekem nook simple touch van, ha érdekel valakit kérdezhet, szerintem egész jó mer érintőképernyős nem fifos gombokkal aggatják tele...
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Pierre75
senior tag
Ez nagyon nincs így. Ne Orbáncisztán "adóparadicsomával" nézd a világot.
De ha nagyon ilyen szemmel nézzük is. Egy PW-t megkapsz 35-40E ft. közt, ez 10-20 könyv ára. Nyílván az vesz ebook-ot, aki olvasni szeret. Ennyi könyvet egy átlag olvasó is le tud idejétől függően 2 hónap alatt, vagyis ennyi idő alatt vissza is hozza az árát.
Nagyon is reális az ár az Aura-ért (is), persze nem a nálunk kóstált 65E-ért.+1 az érintőképernyőnek és a világításnak, ezek nálam alapfeltételek voltak.
-
-
doc
nagyúr
teljesen komolyan mondom. igen, mindketto erintos volt
anyukam 'sima' Kindle-jet probalgattam egy darabig, de baromi kenyelmetlen volt, hogy hatra kell feszitenem az ujjamat a lapozashoz. persze lehet hogy ez is olyan mint az iPhone, hogy 'rosszul tartom', de mint mondtam, eleg sok kulonfele pozicioban szoktam fogni, szoval nekem az erintokepernyo musthave
arrol nem is beszelve, hogy normalis menu eseten gombokkal navigalni az halal, mig erintokepernyonel teljesen intuitiv es gyors barmit elerni -
doc
nagyúr
erintokepernyo nelkuli olvasoert nem adnek penzt, az az egyik legfontosabb 'kulso' feature
nekem pl. a Kindle is baromi kenyelmetlen, hogy csak adott, fix helyen az olvaso elet nyomogatva lehet lapozni, mig az erintokepernyonel rengeteg kulonfele modon foghatod es lapozhatsz, ez nekem meg foleg fontos, mivel hajlamos vagyok nagyon egeszsegtelen pozokban fekve olvasni -
axioma
veterán
Na eljutottam odaig, hogy root-oltam a tolinot. Igaz, jelenleg valamiert nem akar a wifin keresztul forgalmazni, de mukodik, es vegulis .apk-t a kartyan keresztul is lehet telepiteni. A wifi helyi hiba is lehet, majd megprobalom mashol.
Ami nem tetszik, hogy a mostani virtualis gombok nem annyira az intuitiv elvarasnak megfeleloen mukodnek. Mar talaltam tippet, de keresek me'g pontosabban, hogy mivel lehetne hasznalhatobb (masik progi). Nem tul elonyos, hogy alig van fizikai gombja... Viszont magyar (persze a sajat olvasoprogramja nem, de maga az android atallithato). Alternativ olvaso indul, tehat ez is OK.
Amit nem art tudni, hogy itt is az 1.0 es 1.1 szoftverek amik siman root-olhatoak, a tobbi csak valami nagyon trukkozessel (most nem neztem pontosan utana, hogy a burkolat megbontasaval, vagy anelkul, az enye'm me'g 1.1 volt). -
pusiga
tag
Állítsunk össze közösen egy ajánlást a gyártóknak, hogy mindenki jól járjon!
A magam részéről az ideális ebook olvasó olyan, hogy könnyen olvasható szabadban és szobában egyaránt (e-ink, frontlight) és megfelelő méretű (7" körüli) a kijelzője, a praktikus kezelés, tartósság, és jó anyagminőség sem hátrány.
Ennyi, semmi több nem kellene, az ára pedig harminc eFt-nál ne legyen több.Ami nem szükséges (persze nem hátrány) a WIFI, az érintő képernyős használhatóság, a hang...
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
A holttér valóban sw gond, azt kiküszöbölhetik. Ez is a Kobo mellett szól, hogy figyelve a fórumukra érkező jelzésekre a felhasználói igényeket igyekeznek teljesíteni. Míg a Kindle a PW-vel már a margóállítás hack nélküli változtatását is sikerrel lehetetlenítette el. Nemhogy a szegényes testreszabhatóságot bővítené. Az anyaghasználat sajna a Kindle-nél is ilyen. Bár a PW kijelzője ujjlenyomat szempontból parádés.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Pierre75 #4748 üzenetére
az ujabb firmware-ekben sokat javult a holtter-problema, bar a nagyon hosszu (egy oldalnal hosszabb) bekezdesekkel meg mindig van problemaja a Kobonak
az ujjenyomat-magnessel sajna egyetertek, a Kobo (es meglepo modon a Kindle is) ilyen szempontbol katasztrofa, bezzeg a jo kis Nook zsenialis anyaghasznalata, hianyzik...[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Ha megnézed, alul és fölül elég nagy fölösleges holttért hagy az Aura, így sajnos alig 3-4 sorral fér több tartalom a képernyőre, mint a 6"-s Kindle-re. Nekem is 7" körüli lenne az olvasó ideális mérete, de a Kobo-n kívül más nem is gyárt. A Kobo indult jó irányba, ha hozzáveszem a testreszabhatóságot. De egyrészt a holttért kellene kiküszöbölnie, másrészt a többi gyártóval együtt gyorsan elfelejteni a csillogó, ujjlenyomatmágnes anyagokat.
-
Jack@l
veterán
válasz Degeczi #4743 üzenetére
Az én szakkönyveimet leméregetve, olyan 9 col körülre jött ki a hasznos terület margók nélkül.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
olladam
csendes tag
Hellósztok!
Mostanában kezdtem el nézegetni az e-book olvasókat. Ajándékba lenne és csak otthoni használatra. A fő kritérium, hogy e-inket használjon a gép.
A kérdés igazából az lenne, hogy a 6" nem túl kicsi kijelzőnek? Mostanában már mobilokat is adnak ki ekkora képátmérővel.Ez fölött meg már megugrik az ár.
Előre is köszi a válasz(oka)t.
-
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok, mi lenne a legolcsóbb olvasó amit megvásárlásra ajánlanátok?
Azért ne tegye tönkre az ember szemét fél éven belül
E-bay-es vásárlás is megoldható, szal olyan forrás is működhet...
Ekőre is[ Szerkesztve ]
-= No way back from Here =-
-
-
vottokar
senior tag
Hát engem is az általam megfizethető ára teszi vonzóvá. Ha elég a világítás fényereje (még ha esetleg gyengébb is) akkor megfelelne. Viszont egy esetlegesen sűrűn előforduló gondot nem szeretnék fölvállalni.
Akkor az osztrák-német MM-es Kindle garanciára még ráérdeklődök..."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz Degeczi #4723 üzenetére
Bocs, a coll jelet nem is figyeltem. De gondolom, hogy mindenkinek leesett, hogy melyikről is akartam írni.
Nem igazán akarok semmi mást csinálni rajt, csak könyvet olvasni. Lapozni (ha lehet gombbal, márpedig gondolom pármillió ember tud) jó nekem a gomb is. Ami a nook-ban szimpatikus, a memókártya foglalat. (Tudom, hogy a Kindle 2Gigája is rengeteg könyvre elég, de azért szeretem, hogy nem csak a gépbe épített memória van.) Hekkelgetni nem igazán akarnék. A megbízhatóság nekem fontosabb, mint egypár plusz funkció, amit alapból nem is használnék. De hát ki tudja....
Az angolom tényleg alapfokú, ezért nincs tervben idegennyelvű olvasás.
A Glowlight azért merült fel, mert előfordulhat, hogy néha csak este, sötétben tudnék olvasni (kisgyerekes apuka esete..) De hogy ha gondok vannak vele, akkor kérdéses... Sajnos ahogy írtam a pw-re vagy effélére biztosan nincs keretem..."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
MODERÁTOR
Az Amazon Prime egy éves előfizetésért bizonyos extrákat ad, pl. 2 napos ingyen szállítás (USA), de kindle-lel kapcsolatban is vannak plusz dolgok, ingyen kölcsönözhető 1 könyv havonta, stb. Google: Amazon Prime.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz tomcsi1976 #4731 üzenetére
Ráadásul Rejtőre is most járt le a jogvédelem...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
hampidampi
senior tag
válasz tomcsi1976 #4731 üzenetére
-
tomcsi1976
újonc
Sziasztok!
szeretném kérdezni, hol tudok letölteni ingyen e-bookot? ha valaki tud olyan helyet, azt megköszönöm ha megosztja velem.
Előre is köszi -
Degeczi
nagyúr
válasz Rebourne #4725 üzenetére
aha, mint a pájszer és az emelővas/feszítővas...
igaz, ritkábban, de nálunk is gyakran használják a német írásmódot
-
Bobesz9
csendes tag
Kedves Ebook olvasó tulajok!
Egy Icarus 8 ra vetettem szemet. [link]
Remek tulajdonságai vannak csak kicsit kevés a leírás. Tulajdonosokkal szeretném felvenni a kapcsolatot a részletes információkért.
Vajon hozhatok létre új topicot ezzel a témával kapcsolatban?
Köszi a válaszokat! -
Rebourne
aktív tag
válasz vottokar #4722 üzenetére
Glowlightom van, és a világítás OK. Nem tökéletesen homogén a széleken, de a célnak teljesen megfelel. A gyakorlatban sosem vittem alulról a harmadik fokozatnál erősebbre. Alapvetően tetszik az eszköz, több mint tízezer oldalnyi könyv elolvasása után még semmi gondom nem volt vele.
Az átlagos három csillagot a megpattanó fényszóró réteg miatt kapta a B'n'N honlapon (amit leírtak előttem), valamint azért, mert mindenki tud szavazni, nem csak a vásárlók. A kommentárokat olvasva derül ki a teljes(ebb) kép.
Degeczi: zoll és col az két különböző dolog
-
nagyúr
+1 dolog a glowlighttal kapcsolatban: a megvilágítás maximális ereje sokkal gyengébb, mint a Kindle PW vagy a Kobo Glo esetében (az Illumina HD-vel meg kb. hasonló szinten lehet). ezzel szemben áll, hogy jelenleg messze a legolcsóbb háttérvilágításos olvasó.
a sokat dícsért Amazon garancia tudtommal csak akkor működik, ha magától az Amazontól vagy egy "Prime" megjelölésű üzlettől vásárolsz, ahol az Amazon intézi a teljes logisztikát. de esetleg valaki rutinosabb Amazonos javítson ki, ha tévedek."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Degeczi
nagyúr
Külföldön még csak "Kindle 5"-nek sem hívják, nemhogy 6-nak!
Az osztrák MM oldalán ott van egy aposztróf is a 6 után, ami azt jelenti, h 6 zollos képátlójú a kijelző...Sokféle szempont lehet, nincs univerzális döntés.
Pl. az érintőképernyő fontosabb-e számodra, vagy a láthatóan vmivel jobb kontraszt és kényelmes infrastruktúra. Vagy pl. idegennyelvű olvasáshoz jó eséllyel az alap Kindle válik be jobban, a sokkal jobb szótárkezelése miatt. Barkácsolgatáshoz pedig a Nook azzal, h a rootolható Android rendszerére sokféle program is föltelepíthető.A Glowlight-ra elég sok olyan panaszt találni a neten, h elpattan vmi a kijelző fölötti világítórétegben, és zavaróan erősen világító pötty jelenik meg: kérdés, ezt leküzdötték-e már a mostani modellek.
-
vottokar
senior tag
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Akkor további olvasgatás után 2 max 3. jelöltem maradt.
1. Kindle5 (vagy 6 legalább is az osztrák MM oldalán így szerepel)
2. Nook Simple touch Ebay-ról talán egy ezressel drágábban.
3. Nook Simple touch glowlight (Jack@l fórumtárs javaslatára és linkjére nézve) olyan 26K körül
A két elsőről kb. összeszedtem a technikai infókat, de a glowlight valahogy olyan fekete báránynak tűnik. Az árát még kigazdálkodom. De maga a barnes noble oldalán sem biztató a 3 csillag. Sajna az angolom jóindulattal is alapfokú, de a hátérvilágítás nem épp tökéletes voltát láttam kritikának. Erősítsen meg valaki nálam profibb ebben. Most megbízhatósági gondok vannak vele, vagy csak maga nem olyan homogén esetleg színhiba?
Valamint még egy kérdés? Az osztrák-német media**ktos Kindle hova garanciális. Működik az amazon felé az agyondicsért gari, vagy ki kell vinni külföldre baj esetén?"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
grosy
senior tag
BUÉK Mindenkinek!
Más típusnál nem tudom hogy van, mert ilyen mélységben nem tanulmányoztam egyik modellt sem, de a Pocketbook minim-re szeretnék egy angol-magyar szótárt feltelepíteni. Van erre lehetőség valamilyen költséghatékony módon?
-
ZooLee
senior tag
válasz aggleány #4718 üzenetére
Kindle PW, az első generációs. Olvasásilag maximálisan elégedett vagyok vele, nekem nagyon bejött, kifejezetten a világítás miatt cseréltem le az amúgy hibátlan K4-et. És nagyon be is jött, mert előtte próbáltam több fajta külső világítást, de egyik sem közelíti meg a beépített világítást. Nem létszükséglet ugyan, mert ha van rendes olvasósarkod, akkor nagyon jól el lehet lenni nélküle, de amint jövet-menet használod majd az olvasót, rájössz, hogy mennyivel jobb a "segédvilágítás".
(Ezen kívül még van egy K3 is, és egy Sony PRS-505 is, és használom a iBooks-ot is időnként)Z.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Köszi, akkor megnézem azt is. Mostanában nem variáltam szoftverrel semmit, de régebben elég sokat machináltam a telefonokkal. Ráadásul abban reménykedem, hogy ha a szoftverezés mellett döntök, akkor lesz itt valaki, aki segít, ha nem tudom megoldani.
A hanglejátszás nem érdekel.
A beszerzési ötleteket is köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
pl: itt
Angliából nincs vám és áfa.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz aggleány #4711 üzenetére
Nook simple touch glowlight sokkal olcsóbb és felokosítva még többet is tud mit ez. (már ha van egy kis affinitásod a szoftvermahináláshoz)
UI: kivéve a hanglejátszást[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
válasz Kövezett #4707 üzenetére
+ doc + ABal
Köszönöm szépen a választokat. Ezek szerint mindenképpen érdemes világítós verziót venni, ha belefér a keretbe.
Szerintetek jó gép az Icarus Illumina HD? Ez nagyon jó áron van a tudásához és a többiekhez képest, és formára is elfogadható. Tetszik még az Onyx Boox C65HD After Glow is, de az már drágább verzió.
-
Nikitaa7
tag
Sziasztok!
Megkaptam új kindle 5 olvasómat boldog vagyok
már csak azt szeretném tudni, hogy hol és milyen módon tudom a garanciát regisztrálni?
Németo-ból hozta egy ismerős és nem akartuk, hogy az ő nevére legyen.Köszönöm a segítséget!
És BUÉK előre is!
-
Dhampir
félisten
válasz aggleány #4704 üzenetére
Én töksötétben használtam, illetve gyenge fényviszonyok, "hangulatvilágítás" esetén.
Nem tudom, hogy szabad térre kiülve mindegyik olvasó világítása vonzza-e éjszaka a rovarokat, de ezen a fórumon valaki azt írta korábban az olvasójáról, hogy kevésbé rajzanak a fényére.
-
aggleány
addikt
Akinek világítós könyvolvasója van, gyakran használja a világítást?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Ipad Pro 12,9" 5th M1 Chip 256Gb (WIFI), ZUGU mágneses bőrtok, TomToc táska
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Microsoft Surface Go 2 8GB RAM 128GB SSD IntelCore m3 8100Y
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest