Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, először is grat, hogy ekkora feladatnak nekiállsz, viszont picit kétségeim vannak, mert ugye új dologba kezdesz + elég nagy az időnyomás.
Én már régebb óta dockerezem, még mindig nem mondom magam profinak, és van sok újdonság amit még tanulok, viszont 1-2 apró kérdés:1. Dell szerver: Pontosan milyen HW-ed van, milyen OS van rajta. Ez majd később lehet jó, ha esetleg valamira virtualizációra tesszük a hangsúlyt
2.Csak belső hálós/intranetes megoldás kell FTP-t kivéve vagy valami neten elérős, mert mindenki most home officeból dolgozik?Nulladik lépésnek ajánlom a Portainer, mellyel könnyen futtathatsz és managelhetsz konténereket, látva mi a hiba.
-Webserver: Itt használhatod az általad megoadottat, de akkor apache + php-t majd 1 konténerbe tenném, tehát 1 stack/docker compose fájlod lenne.
- Owncloud-ot felejtsd el, mert fizetőes lett a 10.3.X óta. Helyette van Nextcloud, FileCloud, Seafile, attól függ mire kell. Csak sima tartalommegsztás, szinkronizáció megosztás stb.
- FTP/vsftpd : ezt passzolom, de egy jobb cloud miatt lehet nem is kell semmi sem. VPN-nek wireguard-ot szoktak javasolni ha szükséges lesz.
- node js: van dockerben is, habár nem néztem utána mi ez, csak rákerestemEsetleg 1 érdekesség: mailszerver és sokminden egybegyúrt már a Nextcloud, melyet ha feltelepítesz akkor lehet kiválaszt vele sokmindent: Link
Amiket mi felsorolunk általában ingyenesek, mert otthon mi is ezeket ahsználjuk, de így sietve egy végleges sturuktúrát hát nem tudom mennyire egyszerű lesz kialakítanod, de hajrá
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- World of warcraft Vanilla Collectors edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i7-8GEN I 16GB I 1TB SSD I 14" WQHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / Újszerű állapotban / 100%-os akku / 12 hó jótállás
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest