Hirdetés
- DIGI internet
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Nekem is tervben van / félig-meddig kész egy nagy összefogó cikk úgy mindenről is
Hol akadtál el az HTTPS/TLS -sel kapcsolatban? Biztos meg lehet oldani "gyári" Nextcloud stílusban is, de a legegyszerűbb szerintem / nekem az volt, hogy az amúgy is már meglévő nginx reverse proxy mögé bevágtam és kész is
Portainer-t is használok, viszont én kizárólag felügyeletre / log nézegetésre. Sajnos a deploy egyelőre docker-compose 2.0 -t tud max. kezelni én meg 3.2 verziót használok, sokkal rövidebb, implicitebb, meg talán voltak is dolgok amik csak vele jöttek be
-
haddent
addikt
Ahogy írta colomb2 is és én is, reverse proxy mögé érdemes rakni mindent. Egyrészt security másrészt https endpoint. Na meg ugye mi van olyankor, ha egyszerre 4-5 http(s) cuccot akarok hosztolni? Elég gány portokat írkálni böngészőbe, sokkal elegánsabb egy (sub)domain. Na meg nem szokás csak úgy kiengedni a dolgokat egyenest.
Backup szerintem rém egyszerű portainer nélkül is. Eleve minden volume -ot bindinggal használok, van egy sajátos szisztémám. A backup így a config+data könyvtárak és a docker-compose.yml, semmi más nem kell. Lényegében GIT -be mentek mindent. A data kicsit eröltetett GIT -be, de egyébként eléggé best practice szerintem.
Személy szerint nem ajánlom, hogy a Portainerre bízd magad. Jó dolog, én is használom, de nem helyettesíti a tudást, szerintem. Mert aztán ha gubanc van úgyis be kell mászni manuálisan
OMV alatt mit értesz?
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
Attól függ mit akarsz. Nekem több subdomainem is fut, ezért az nginx tök külön unit a cloudtól és kézzel hoztam létre a certeket majd automatán frissíti őket ha kell.
Ezekben tudok segíteni szívesen, de az Owncloudot egyáltalán nem ismerem, plána az ő ssl kezelési hülyeségeit. (Egyébként nem jobb a Nextcloud?)
Nagyjából így néz ki egy nginx példa (ez így nem fog működni, az enyémet raktam fel, csak kivágtam az irreleváns részeket):
-
haddent
addikt
- Pihole biztosan lesz, az csak egy fancy név egy hosts fájlra
- owncloud passz, de mivel lényegében egy php alkalmazásról beszélünk egy mariadb -vel, ezért szerintem biztosan megoldható, max saját build
- nextcloud ha van akkor viszont nem értem minek az owncloud? next jobb, szerintemPortainerben a containers lapon tudsz lehúzni és deployolni, de neked is azt javaslom, mint előzőleg, hogy ne portainerrel kezdj, ha az alapok nem feltétlen vannak meg
-
szuszinho
őstag
Nálam már minden hiba nélkül muzsikál. Megértettem mi, merre, hány méter
Mivel compose-t használok, nem kellett külön hálózatot megadnom, mert megtette helyettem. Szerepel is a leírásban.
Először feltettem a Letsencrypt-et, vásároltam egy .eu domaint, amit Cloudflare-hez csatoltam. Itt adom meg a szükséges CNAME értékeket, illetve a nameserver-eket módosítottam az .eu domain szolgáltatójánál.
Működik Duckdns segítségével is, ebben az esetben nem kell sehol CNAME-t megadni.
Letsencrypt-ben előre megírt proxy konfigok vannak. Ezeket értelemszerűen kell módosítani, majd átnevezni .sample nélkülire.
Ngix itt Letsencrypt része, ugyanúgy, mint a fail2ban. Nem kell külön foglalkozni velük.Ezek után Nextcloud. Problémamentesen fut.
golya87:
Rá fogok próbálni, köszi![ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hát valami ilyesmire gondoltam, amit pont tegnap csinált meg a srác:
https://www.youtube.com/watch?v=N5EmluXSbEg....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
aicon
senior tag
ha segít az én megoldásom:
itt segítség Cloudflare + fizetett domain beállítására
Ez az Openwrt-t használja a duckdns frissítésére, de lehet dockerből is, ha felteszed a linuxserver/duckdns képfájlt.
A Cloudflare frissítés, ha be van kapcsolva a proxy, kicsit nyűgös, ezért választottam inkább a fenti megoldást.
Portokat nem szoktam nyitogatni, csak a legszükségesebbet. 1-2 port van nálam megnyitva de az is figyelve.
A rosszalkodók ellen pedig ott van a fail2ban, sok támadástól megvédett már.
Annyira nem kell meg ijedni az itteni vagy más IT-k rosszalkodásától. Nem hinném, hogy bárki is hobbyból ddosoljon, (a clodflare-n van ddos védelem, nem tudom, hogy ingyenesben is) a fail2ban meg megvéd egész jól a betolakodóktól, ha már a clouflare-n áthatoltak.
Ez csak egy magánvélemény, én nem végeztem az elten.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Microsoft WMO, Logitech Gamer egerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
stigma
addikt
Probléma megoldva, ugaz a kisérletezős Virtualbox-ban gyorsan egy új Duckdns-es domaint reggeltem, majd azzal probálkoztam és elsőre sikerült átirányítani egy dockerben futó alkalmazást.
De most igaz magamnak teszem fel a kérdést, de azt olvastam ha már kiengedem a netre a docker konténerek egy részét, akkor a leírások melyeket olvastam, azt írják, hogy:
1. lépés: hozzak létre egy új netwrok-öt
2. Nginx, letsencrypt-et tegyem be, futtassam
3. Az új network-re álllítsam be a Nginx,letesncrypt, illetve amiket ki akarok engedni konténereket is?Példával élve mondjuk a sima Transmission alapártelmezetten bridge network-ön fut, de mielött a netre engedem az újra tegyem át. Gondolom én..Ebben erősítsetek emg kérlek.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
aicon
senior tag
A docker-compose irányba menj inkább, ha megtanulod, rájössz, hogy minden sokkal kényelmesebb.
Ugy tudom, hogy a Plex nem toleralja a reverse proxy-t, ezért tértem át az Emby-re (már sokkal hamarabb kellett volna), ha neked vagy valakinek összejön jelezze.
Egyébként inkabb valamelyik VPN sokkal biztonságosabb, openvpn vagy wireguard.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Microsoft WMO, Logitech Gamer egerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
aicon
senior tag
Köszi, ismerem
nekem ennél sokkal egyszerűbb és szimpatikusabb a jwilder féle nginx-proxy, mindent megcsinál automatikusan, a traefik meg kér egy csomó állítgatást, hasonlóan a linuxserveresek megoldásához, mindkettőt próbáltam, elvetettem, de attól még jó lehet.
jwiderhez csak egy docker-compose.yml fájlt kell csináljak, beleteszem ami kell (web szerver, mariadb, meg amit az alkalmazásokból ki akarok (ki kell) engedni a netre, pl home assistant, nextcloud) és egy docker-compose up -d parancs kiadással mindent megcsinál, egyszerű a képfájlok frissítése, stb... minden a 443-as porton megy ki routerből.
a 443 portot figyeli a fail2banPixel:
Fejlesztői, gyakorló és teszt dolgokra én a Virtulalbox-ot használom, arra mehet egy ubuntu, vagy akár az openmediavault (ebben benne van a docker+portainer), win alól meg kezelem.
nem tudom, hogy erre gondoltál?------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Microsoft WMO, Logitech Gamer egerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
aicon
senior tag
igen ez az, + a már említett jwilder proxy
kezel ez main domaint is, több domaint egy konténerhez akár külső vagy belső hálózatra,
pl a homeassistant nálam így néz ki:
myhomeassistant.duckdns.org
sajátdomain.com
homeassistant.lan
így elérem mindhárom domainen https-en, kívülről is és belülről is (bár lanra semmi szükség a https-re), ha netán elszállna a net ki tudjam azért kapcsolni a fűtést
sőt a duckdns-t is jobban kezeli
a linuxserveres verzó tényleg csak sub.subdomaint kezelt, pl valami.duckdns.org nem kapott nálam tanusítványt, csak a barmi.valami.duckdns.org, nem tudom, hogy mostaniban ezen történt-e változáspixel:
virtuális gép virtuális gép alatt?
ha docker akkor linux, jól látod[ Szerkesztve ]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Microsoft WMO, Logitech Gamer egerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
aicon
senior tag
Cloudflare add tanusitvany, nem is biztos, hogy neked lokalisan kell meg vele bajlodnod
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Microsoft WMO, Logitech Gamer egerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
szuszinho
őstag
-
stigma
addikt
Pár fejlemény amivel előrébb vagyok, és amiben hiányos ismereteim voltak:
Cloudflare : Create token esetén én az ott lévő parancsot nem futtatam le, ne kérdezzétek miért.(ezel kezdődött : Curl.... )
linuxserver/letsencrypt hibára futott, de megtaláltam ezt:
https://www.bjornjohansen.com/wildcard-certificate-letsencrypt-cloudflareLényegében a Letsencrypt könyvtárban írja, hogy hova létrehozott egy cloudflare.ini fájlt amibe a e-mail címet + tokennél található API key-t kellett megadni.
Ezek után Server ready-t kaptam, viszont most az látom/érzem, hogy az átirányítani kívánt, subdomainem más IP-t kap mint a fő odmain:
nextcloud.domainem.com => 104-es IP-t
domainem.com => a rendes íP-t kapja (79-el kezdődik)Egy ilyesmi oldalt találtam: https://itnext.io/wildcard-lets-encrypt-certificate-2b6133a1acdf
Viszont ezzel próblkoztam de sajnos sikertelenül.docker run \
-v /srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Docker/Letsencrypt/dns-conf/cloudflare.ini:/cloudflare.ini \
-v /srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Docker/Letsencrypt/:/etc/letsencrypt \
-v /var/log/letsencrypt:/var/log/letsencrypt \
certbot/dns-cloudflare \
renew
Mára feladom, de ha van bárkinek bármilyen ötlete szívesen fogadom, mert reggel óta szívok vele sajnos.
Illetve nem tudom fontos avgy sem, de ahogy nézem a fő domain nevem amit vettem, cloudflare-ben A-s típus és a Proxyed helyett átváltott DNS only-ra.
Segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
A topicban lévők közül használ vlaki ad-blocker-t?
Pi-Hole-ra vagy Adguard-ra gondolok.
Sajnos nekem Nginx mellé akárhogy trükközöm a portokkal, nem igazán megy (próbáltam Host modban és Macvlan-al is), ezért inkább kipróbálnám az Adguar-ot melyet így futtattam:
Docker-compose fájlom így néz ki, 68-as portot kivettem mert már valami fogja a portot.version: "3"
services:
pihole:
container_name: adguard
image: adguard/adguardhome
ports:
- "53:53/tcp"
- "53:53/udp"
- "67:67/udp"
#- "68:68/tcp"
#- "68:68/udp"
- "853:853/udp"
- "180:80/tcp"
- "543:443/tcp"
- "3000:3000/tcp"
volumes:
- '/srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Docker/AdguardHome/data:/data'
- '/srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Docker/AdguardHome/config:/config'
cap_add:
- NET_ADMIN
restart: unless-stopped
Elérni a NASIP:3000-en lehet, viszont innentől kezdve meg vagyok lőve mert sehol sem találok semmit, hogy bekonfiguráljam.
Valakinek valami ötlete mit csinálok rosszul vagy épp Adguard-ot hogy kell konfigurálni?
git-en lévő wiki-s rész : https://github.com/AdguardTeam/AdGuardHome/wikiSegítséget előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
szpeti40
addikt
A subnet-nél a macvlan-nal ne a nas IP-jét add meg, hanem az otthoni alhálózatod IP-jét, pl nálam így van:
Nas - 192.168.1.150/24
Pi Hole - 192.168.1.151/24 (ez a ServerIP)
Alhálózat - 192.168.1.0/24[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Galaxy S10, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro
-
stigma
addikt
Hát kb 2-3 órája amit lehet mindent beállítok, de ha a NAS-t resetelem akkor a pi-hole leáll.
A felsorolt hibaüzenetek ezek, melyeket már betettem:A beállítások:
docker network create -d macvlan \
--subnet=192.168.50.0/24 \
--gateway=192.168.50.1 \
-o parent=enp3s0 pihole_net
Pihol/pihole konténert használom
- Portok hozzáadva: 53,53,67,80(180),443(543)
- Elérési út megfelelő
- Network:
Network: pihole_net
Hostname: pinet
ipv4:192.158.50.99
Primary: 127.0.0.1
Secoundary: 1.1.1.1
- Env:
ServerIP: 192.168.50.99
TZ és WEBPASSWORD beállítvaEzenfelül a NET-ADmin-t is bekapcsoltam az utolsó menüpontban, viszont erre nem tudok magyarázatot adni, miért kever be a openmediavault-gui-s felhasználó:
PI-hole Root könyvtár (etc és dnsmasq) mappák
Pihole / etc:Akár új mappát hozok létre akár törlöm ezt és újra beállítom a jogokat ugyanezt kapom.
Előny, hogy megy, és működik, hátrány hogy restartnál újra kell elindítanom.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Mindegy, resetet ugsem szoktam nyomni, egyenlőre megfelel ez a fajta működés.
A sok keresgetés eredménye ez lett, hogy omv forumban is valaki csinált egy docker compose fájlt, melyet ha stack-ként hozzádok, akkor ugyanezt eredményezi, mint amit összekattingattam:
-
donat_sz
senior tag
Szerintem szuper lett köszi! Milyen jó lett volna, ha 1-1,5 hónappal ez előtt belebotlok ebbe, azt gondolom sokkal könnyebb dolgom lett volna.
mivel most friss az élmény pár apróság:
* A legfontosabb menüpontoknál a Natwork alatt és fölött is van Images, gondolom az alsó a Volumes.
* konténer futásra a contaier menü alatti add container opciót szándékosan nem ajánlottad? Nekem aki windows háttérrel jön ez volt a legotthonosabb, valahogy a parancssor használatától tartok.20+ évvel ezelőtti tanulmányaimat kivéve nekem nem volt szükségem még hasonlóra se, de most hogy a hálózat fejlesztés okán az Unifi Controllert a NAS-on a legésszerűbb futtatnom bele kellett vágnom ebbe is. Itt szükségét érzem, hogy a Controller ne bridge módban legyen elérhető és ezzel kapcsolatban keresgélve jutottam el a macvlanig és ezen topicig (úgy látom ez lesz az amire szükségem van, hogy ha más containert is futtatnék az Asustor NAS-on - pl.qBittorrent - akkor az azonosan használni kívánt portok ne akadjanak össze. Ehhez kérnék segítséget, iránymutatást.
Illetve ezennel fel is iratkoztam a témára, azt hiszem még sok hasznos fejlesztéshez lehet ez forrás számomra. -
donat_sz
senior tag
nagyon köszi!
a hálózatokról szóló magyarázat megerősíti amit gondoltam, tényleg macvlan amit szeretnék.Biztosan úgy lehet, hogy ha már szerez a felhasználó némi tapasztalatot, akkor már gyorsabbak ezek a megoldások, mára már minden gépen amit használok került putty szóval a pancssor is egyre otthonosabb, de előtte kellett pár kör a vizuálisabb módban nekem. Gondolom azoknak akiknek ez a környezett ismerősebb ez gyorsabban megy.
Ennek a Pi-Hole-nak és a telepítésének utána olvasok, lehet nekem is jól fog jönni. Köszi a linkeket!
-
gazso75
aktív tag
Apropó mariadb...hogy az istenbe tudom elérni, a pwigo fényképalbumot szeretném használni, az install felületen mi az adatbázis cím (mertugye a localhost nem jó) ?
Értem, köszi.
A pihole-t stack-ként nem igazán sikerült rábírnom a helyes működésre, yml-el meg egyből ment, az viszont 3-as verzió. a mac-address-t szeretném fixre beállítani, hogy a router a macvlan-on keresztül mindig ugyan azt az IP adja neki.Viszont ez a formátum nem jó :
az env alá :
mac_address: 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'
mi a bibi ?[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
Nem, ha nem ment mindig előlrpl kezdtem. Igazából főleg az volt a gond, hogy hiába lett beállítva a SERVERIP a routeren , nem akart kapcsolódni a piholra egyetlen eszköz sem. Valami ott a hálózatnál volt elrontva, de nem jöttem rá.
Találtam aztán egy jó kis leírást, és az alapján összejött.
Létre kellett hozni a portainerban egy macvlan.config fájlt, majd mégegyett aminél már aktívvá változott a config gomb, és itt rámutatni a conf fájlra.
Innentől kezdve ment minden "könnyedén". -
aicon
senior tag
olvasva a leírásod, sokat fejlődtél, gratula
mindig díjaztam azon embereket, akikben van kitartás...[ Szerkesztve ]
-
aerol
tag
Nagyon úgy tűnik, hogy az IPv6 kavart be. Tegnap óta jól működik.
haddent: vannak helyzetek, amikor seggel visszafelé csinálok dolgokat, nem direkt, csak így alakul.Pihole-lal meg szerintem az a helyzet, hogy egy ideje ez a legfelkapottabb ilyen megoldás, ami ezernyi oldalon jön szembe. Az olyan kis bamba júzer mint én, meg örül mint majom a f@rkának, miközben a szakik, vagy akik kicsit többet foglalkoznak ilyen dolgokkal szörnyülködnek. Mindenesetre van mit hova fejlődni.
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
aicon
senior tag
a mariadb/mysql mellé érdemes feltenni a phpmyadmint és nem kell bonyolult (már akinek...) parancsokkal vesződni, nem beszélve, hogy minden jobban átlátható és sokkal könnyebben kezelhető
csak egy ötlet részemről....------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Microsoft WMO, Logitech Gamer egerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
footy
addikt
+instantwater
Altalaban docker create-tel hozom letre a kontenereket pld:
docker create \
--name=transmission \
-e PUID=1001 \
-e PGID=1001 \
-e TZ=Europe/Vienna \
-e USER=****** \
-e PASS=****** \
-p 9091:9091 \
-p 51413:51413 \
-p 51413:51413/udp \
-v /srv/dev-disk-by-label-WDred/Docker/transmission:/config \
-v /srv/dev-disk-by-label-WDred/Downloads:/downloads \
-v /srv/dev-disk-by-label-WDred/Incomplete/incomplete:/watch \
--restart unless-stopped \
linuxserver/transmission:arm32v7-latest
Docker inspecttel viszont ezt latom:
[
{
"Id": "f932d1f7d0773154d329a573b8c4be34bd9203fc6f649e8101d99a186e164e91",
"Created": "2020-08-23T06:44:48.101100753Z",
"Path": "/init",
"Args": [],
"State": {
"Status": "running",
"Running": true,
"Paused": false,
"Restarting": false,
"OOMKilled": false,
"Dead": false,
"Pid": 1828,
"ExitCode": 0,
"Error": "",
"StartedAt": "2020-08-24T07:24:45.825085591Z",
"FinishedAt": "2020-08-24T07:09:12.104962251Z"
},
"Image": "sha256:16fc3712f47803883e3a366473bdaac17a99cb6000b4c38ef07e65682e5ee2c5",
"ResolvConfPath": "/var/lib/docker/containers/f932d1f7d0773154d329a573b8c4be34bd9203fc6f649e8101d99a186e164e91/resolv.conf",
"HostnamePath": "/var/lib/docker/containers/f932d1f7d0773154d329a573b8c4be34bd9203fc6f649e8101d99a186e164e91/hostname",
"HostsPath": "/var/lib/docker/containers/f932d1f7d0773154d329a573b8c4be34bd9203fc6f649e8101d99a186e164e91/hosts",
"LogPath": "/var/lib/docker/containers/f932d1f7d0773154d329a573b8c4be34bd9203fc6f649e8101d99a186e164e91/f932d1f7d0773154d329a573b8c4be34bd9203fc6f649e8101d99a186e164e91-json.log",
"Name": "/transmission",
"RestartCount": 0,
"Driver": "overlay2",
"Platform": "linux",
"MountLabel": "",
"ProcessLabel": "",
"AppArmorProfile": "",
"ExecIDs": null,
"HostConfig": {
"Binds": [
"/srv/dev-disk-by-label-WDred/Docker/transmission:/config",
"/srv/dev-disk-by-label-WDred/Downloads:/downloads",
"/srv/dev-disk-by-label-WDred/Incomplete/incomplete:/watch"
],
"ContainerIDFile": "",
"LogConfig": {
"Type": "json-file",
"Config": {}
},
"NetworkMode": "default",
"PortBindings": {
"51413/tcp": [
{
"HostIp": "",
"HostPort": "51413"
}
],
"51413/udp": [
{
}
],
"9091/tcp": [
{
"HostPort": "9091"
}
]
},
"RestartPolicy": {
"Name": "unless-stopped",
"MaximumRetryCount": 0
},
"AutoRemove": false,
"VolumeDriver": "",
"VolumesFrom": null,
"CapAdd": null,
"CapDrop": null,
"Capabilities": null,
"Dns": [],
"DnsOptions": [],
"DnsSearch": [],
"ExtraHosts": null,
"GroupAdd": null,
"IpcMode": "private",
"Cgroup": "",
"Links": null,
"OomScoreAdj": 0,
"PidMode": "",
"Privileged": false,
"PublishAllPorts": false,
"ReadonlyRootfs": false,
"SecurityOpt": null,
"UTSMode": "",
"UsernsMode": "",
"ShmSize": 67108864,
"Runtime": "runc",
"ConsoleSize": [
0,
0
],
"Isolation": "",
"CpuShares": 0,
"Memory": 0,
"NanoCpus": 0,
"CgroupParent": "",
"BlkioWeight": 0,
"BlkioWeightDevice": [],
"BlkioDeviceReadBps": null,
"BlkioDeviceWriteBps": null,
"BlkioDeviceReadIOps": null,
"BlkioDeviceWriteIOps": null,
"CpuPeriod": 0,
"CpuQuota": 0,
"CpuRealtimePeriod": 0,
"CpuRealtimeRuntime": 0,
"CpusetCpus": "",
"CpusetMems": "",
"Devices": [],
"DeviceCgroupRules": null,
"DeviceRequests": null,
"KernelMemory": 0,
"KernelMemoryTCP": 0,
"MemoryReservation": 0,
"MemorySwap": 0,
"MemorySwappiness": null,
"OomKillDisable": false,
"PidsLimit": null,
"Ulimits": null,
"CpuCount": 0,
"CpuPercent": 0,
"IOMaximumIOps": 0,
"IOMaximumBandwidth": 0,
"MaskedPaths": [
"/proc/asound",
"/proc/acpi",
"/proc/kcore",
"/proc/keys",
"/proc/latency_stats",
"/proc/timer_list",
"/proc/timer_stats",
"/proc/sched_debug",
"/proc/scsi",
"/sys/firmware"
],
"ReadonlyPaths": [
"/proc/bus",
"/proc/fs",
"/proc/irq",
"/proc/sys",
"/proc/sysrq-trigger"
]
},
"GraphDriver": {
"Data": {
"LowerDir": "/var/lib/docker/overlay2/949ee65d1f282d3769727005e66a0dce86f701eaf20cceb8d0d66bff4d15c254-init/diff:/var/lib/docker/overlay2/34e8acda86f6ad84988f727c94510536a6aceb6bf91a1938eae4246243590446/diff:/var/lib/docker/overlay2/bcbe295c4d63ae395a8e973d8591abe5056419185778a45d78eca378f14e5d4c/diff:/var/lib/docker/overlay2/6837dca92d7a60542e2933135b2ae7b29e386ec453a659f96fa9b1cda6444b5d/diff:/var/lib/docker/overlay2/273efb76bc1596e4ddd555ee1855e89d4cfc24a505e19f5614cca4a6b807efc2/diff:/var/lib/docker/overlay2/4f5e66688d5df952578fd34d521bd805d4eb8efc9a44365827fb391659a68542/diff",
"MergedDir": "/var/lib/docker/overlay2/949ee65d1f282d3769727005e66a0dce86f701eaf20cceb8d0d66bff4d15c254/merged",
"UpperDir": "/var/lib/docker/overlay2/949ee65d1f282d3769727005e66a0dce86f701eaf20cceb8d0d66bff4d15c254/diff",
"WorkDir": "/var/lib/docker/overlay2/949ee65d1f282d3769727005e66a0dce86f701eaf20cceb8d0d66bff4d15c254/work"
},
"Name": "overlay2"
},
"Mounts": [
{
"Type": "bind",
"Source": "/srv/dev-disk-by-label-WDred/Downloads",
"Destination": "/downloads",
"Mode": "",
"RW": true,
"Propagation": "rprivate"
},
{
"Source": "/srv/dev-disk-by-label-WDred/Incomplete/incomplete",
"Destination": "/watch",
},
{
"Source": "/srv/dev-disk-by-label-WDred/Docker/transmission",
"Destination": "/config",
}
],
"Config": {
"Hostname": "f932d1f7d077",
"Domainname": "",
"User": "",
"AttachStdin": false,
"AttachStdout": true,
"AttachStderr": true,
"ExposedPorts": {
"51413/tcp": {},
"51413/udp": {},
"9091/tcp": {}
},
"Tty": false,
"OpenStdin": false,
"StdinOnce": false,
"Env": [
"PUID=1001",
"PGID=1001",
"TZ=Europe/Vienna",
"USER=*******",
"PASS=********",
"PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin",
"PS1=$(whoami)@$(hostname):$(pwd)\\$ ",
"HOME=/root",
"TERM=xterm"
],
"Cmd": null,
"Image": "linuxserver/transmission",
"Volumes": {
"/config": {},
"/downloads": {},
"/watch": {}
},
"WorkingDir": "",
"Entrypoint": [
"/init"
],
"OnBuild": null,
"Labels": {
"build_version": "Linuxserver.io version:- 3.00-r0-ls63 Build-date:- 2020-08-19T18:22:45+00:00",
"maintainer": "aptalca"
}
},
"NetworkSettings": {
"Bridge": "",
"SandboxID": "5c91e6a80a7dd8f0281abe66fe217de97dbf433b912b93a6d2237b248b757987",
"HairpinMode": false,
"LinkLocalIPv6Address": "",
"LinkLocalIPv6PrefixLen": 0,
"Ports": {
"51413/tcp": [
{
"HostIp": "0.0.0.0",
}
],
"51413/udp": [
{
}
],
"9091/tcp": [
{
"HostPort": "9091"
}
]
},
"SandboxKey": "/var/run/docker/netns/5c91e6a80a7d",
"SecondaryIPAddresses": null,
"SecondaryIPv6Addresses": null,
"EndpointID": "fc5b8be70c23c0c2d7717324d7800dbfe9fc9070ff5599068f0865ca3838b09d",
"Gateway": "172.17.0.1",
"GlobalIPv6Address": "",
"GlobalIPv6PrefixLen": 0,
"IPAddress": "172.17.0.3",
"IPPrefixLen": 16,
"IPv6Gateway": "",
"MacAddress": "02:42:ac:11:00:03",
"Networks": {
"bridge": {
"IPAMConfig": null,
"Aliases": null,
"NetworkID": "f54fc4b333a490d23615f40d1dbd08412a6d89a359df4327d37595b7de75d597",
"EndpointID": "fc5b8be70c23c0c2d7717324d7800dbfe9fc9070ff5599068f0865ca3838b09d",
"Gateway": "172.17.0.1",
"IPAddress": "172.17.0.3",
"IPPrefixLen": 16,
"MacAddress": "02:42:ac:11:00:03",
"DriverOpts": null
}
}
}
}
]
Lehet az inpecttel kinyert formatumot(json?) futtatni valahogy?
Az alap problema az, hogy koltoznek egyik hostrol a masikra, de nem akarok mindent elorol beallitgatni. Van erre valami okossag? -
footy
addikt
Akkor hasonlo cipoben jarunk. Nekem 2db arm NASom van. Mindkettot szeretnem OMV5re frissiteni. Az egyiknel ujratelepites lett a vege, ott is van mar docker, portainerrel egyutt telepitve. A masik meg OMV4es NASrol szeretnem a hostokat atkoltoztetni mielott nekiallok a frissitesnek/ujratelepitesnek.
Az inspecttel kinyert infromaciobol, akkor letre kell hoznom egy stack-et az uj hoston es annyi?
-
footy
addikt
Most azt neztem, hogy a Stack-eket lehet migralni portaineren belul. Mivel most sikerult hozzafuzni a regi NAS-t is az uj Portainerhez, elvileg tudnam mingralni regirol. Viszont ehhez valahogy Stack-et kellene csinalnom egy containerbol. Erre viszont nem talalok semmi okossagot. Valakinek otlet?
Egyebkent a compose file-ban hogy lehet megadni egy hostnak statikus IP-t? A macvlan-ra mar csinaltam egy semat, de nem fogadja el anetworks
parancsot sehogy.Inspecttel ezt latom a unifi controlleremhez:
"Name": "/unifi",
"NetworkSettings": {
"Bridge": "",
"EndpointID": "",
"Gateway": "",
"HairpinMode": false,
"IPAddress": "",
"IPPrefixLen": 0,
"LinkLocalIPv6Address": "",
"LinkLocalIPv6PrefixLen": 0,
"MacAddress": "",
"Networks": {
"mynetwork": {
"Aliases": [
"d8cd0db7bd00"
],
"DriverOpts": null,
"EndpointID": "6424c041cba93efc2e30b91459f8073f32f457bc8a9677a3a959f7d9addca789",
"Gateway": "192.168.1.1",
"IPAMConfig": {
"IPv4Address": "192.168.1.120"
},
"IPAddress": "192.168.1.120",
"IPPrefixLen": 24,
"MacAddress": "02:42:c0:a8:01:78",
"NetworkID": "1d06f5829248ffb56b4c5b3d40d0e446f357c5d14d79d673a493bb11a53e0c58"
}
},
nekem ezt valami ilyesmi formara kellene hoznom ha jol ertem:
networks:
frontend:
ipam:
config:
- subnet: 192.168.1.0/24
networks:
frontend:
ipv4_address: 192.168.1.120
Viszont az editor mar a networks parancsra is hibat ir ki...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kétszer erősebb ANC-t kapott a 2. generációs AirPods Pro
- DIGI internet
- Steam Deck
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szürke zóna
- Diablo IV
- Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN!
- STEAM-en aktiválható maradék játékok baráti áron! - CSERE IS ÉRDEKEL!
- Online Védelem a legjobbaktól. Vásárolj VPN szolgáltatást kedvező áron! (PIA, Cyberghost)
- Bitdefender Antivirus Plus és Total Security - "kedvező ár márciusban is :)"
- Windows, Office licencek a legolcsóbban, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest