- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
=Thor=
tag
Sziasztok!
Most készülök beköttetni a Digi-t (29-es körzet) és lenne jónéhány kérdésem hozzátok:
Ha jól olvastam vissza, akkor az optikát behozzák a ZTE „elosztóig”. Innen megy UTP kábelen (csak 1 slot aktív) a szám.gépbe/routerbe, egy telefonkábel (1 slot aktív) a telefonhoz és egy koax, amit osztóval osztanak el több tv felé.
1, Ha három tv felé kell osztani, akkor is tök mindegy, hogy analóg/ digitális, illetve STB-os/belső tuneres tv-hez megy, mert ugyanaz minden?
2, A KOAX osztót ingyen adják?
3, Egy STB ingyenes?
4, Nálatok raktak galvanikus leválasztót?
Nálam, mikor a T-t kötötték nem raktak, és búgott a tv + szemcsés volt a kép. Csak a harmadik(!) szerelőnek jutott eszébe, hogy ilyet kellene berakni, a többi a sz*r kábelt/SD boxot okolta minden hibáért… (Utána tökéletes lett a kép)5, Ha veszek egy ilyesmi villámvédőt, ezt beszerelik a szerelők?
[link]Néhány kérdés a telefonnal kapcsolatban, mert erről még nem esett szó sehol:
6, Ha számhordozást kérek, akkor mindent ők intéznek? Még lemondani sem kell nekem a jelenlegi szolgáltatónál a szerződést?
7, Nem recseg, zúg, vagy visszhangzik a vonal?
8, El tudom osztani három telefon felé is a vonalat?
9, Üzenetrögzítő/fax készülék normálisan működik?
10, Ez a Digifon 500 valóban korlátlan belföldre, akár 100 órát is lehet beszélni?
11, Nem bontódik a kapcsolat egy idő után? Pl.: óránként?
12, SMS és hívófélazonosítás gondolom alap dolog?
13, Reklám/közvélemény/piackutatás tiltást lehet kérni, mint a UPC-nél?
14, Hívásrészletezőt lehet ingyenesen kérni?
Előre is köszönöm a válaszokat és bocsi, ha hosszú voltam...
-
=Thor=
tag
válasz poli27 #12309 üzenetére
Köszi a gyors kommentet...
Pont, hogy nem az üfsz. sablonválaszait akarom hallani, hanem az előfizetők személyes tapasztalatait... (Ha sok a kérdés, apránként válaszolj, úgy is jó )Egy kis móka:
- Csókolom, szeretném megrendelni a DIGI-t, nem recseg a telefonvonal?
- De igen, tessék inkább a U*C-vel szerződést kötni, további szép estét. (telefon lecsap)
- WTF? -
=Thor=
tag
válasz fody73 #12324 üzenetére
Szia!
Köszönöm a korrekt válaszokat!
Mindenképp számot kell hordoznom, mert a számom kell, és a korlátlan csomag 500 Ft, míg U**-nél 5000 (!) Ft. 2 hónap?? Nem 8 nap a jogszabályban foglalt határidő?Mindenkinek:
A hiányzó kérdések is fontosak lennének:
- Fax és Üzenetrögzítő normálisan működik-e?
- Reklámtiltást lehet kérni? (Telefonkönyvben meg is jelenik egy "§" a számod mellett)
- Hívásrészletező ingyenes? -
=Thor=
tag
Sziasztok!
Nemrég kötötték be a DIGI-s netet nálam. Vettem hozzá egy 1043-as TP-Link routert, mivel mindenki ezt ajánlotta.
Néztem egy Speedtest-et: 125/65 Mbit és 0ms ping. Ennyit a speedtestről...
Parancssoros pingelés bix-re fix 2ms. Ez jó.
Próbáltam 1.5GB-os linux isokat leszedni magyar szerverekről. Ezeknél azt tapasztaltam, hogy 2-300MB-ig akár 11MB/s is megvan, utána viszont beáll 9.2-9.6MB/s közötti változó értékekre.Másnak sincs meg a konstans 10MB/s?
Ez a DIGI hibája?
Vagy ezt az nagy sebességet már nem bírják kiszolgálni a szerverek?UI: Ja, a net 80/25-ös, ezt nem írtam...
[ Szerkesztve ]
-
=Thor=
tag
válasz poli27 #12880 üzenetére
Ember! Mi ez a sok hülyeség? Én 80Mbit/s-re szerződtem. Ha ez csak 70 és nem nálam van a hiba a szolgáltató köteles orvosolni a helyzetet, ha nem tudja, akkor szól, hogy nem tud ilyet nálam szolgáltatni, váltsak kisebb csomagra.
Garantált sebesség: Mindig, minden körülmények között biztosított sebesség (vihar, 3 millió torrentező stb. /vis maior esetét kivéve/) DE NEM KONSTANS NYÚJTOTT SEBESSÉG!!!Amúgy te mégis miért véded őket? Már nem náluk dolgozol és nem náluk van a interneted!
Idézetek poli27-től (Isanet topik) :
[...] "Én nem a garantált minimumot szeretném folyamatosan kapni a pénzemért" [...]
[...] "ha elmegy a fa*omba, de amit kérdeztem tőle, miért nincs meg sose a sebesség amit eladnak, diplomatikusan nem válaszolt" [...]Hogy is van a mondás?
-
=Thor=
tag
válasz poli27 #12885 üzenetére
Amit idéztél az nem egyenlő a te eseteddel sztem ! Nekem kevesebb mint a fele volt a sebességemnek meg, 40/15 helyett volt kb 15/5 kb vagy kevesebb
Meg volt a garantált sebesség? Többszörösen is. Akkor ott miért nem azt írtad: megvan a garantált sebesség, meg vagyok elégedve a szolgáltatással. Egyből telefonáltál nekik...
Szép lenne, ha minden digis 9mbitet kapna 80 helyett. Perek ezrei indulnának.
Garantált sebesség: amit minden körülmény között biztosít a szolgáltató.
DE NEM KONSTANS, AZ ANNYI, AMIRE SZERZŐDTÉL!ha elolvasnád az előtte lévő hozzászólást, akkor látnád hogy ez pl az Inviteles csávónak szólt az Inviteles topikba !
Mindegy kinek írtad, a hozzászólásod tartalma a releváns.[ Szerkesztve ]
-
=Thor=
tag
válasz proradeon #12879 üzenetére
Na kipróbáltam a DU Meter-t is, meg a FlashGet-es letöltést is. Az eredmények 9.7-.9,9 átlagsebességet mutatnak. Ez már azért jó.
Viszont ami érdekes, hogy nem fixen jön x.y MB/s-el, hanem másodpercenként változik. (9.7 - 9.9 - 10.7 - 9.6 - 11.2 - 10.3 - 9.5...) Ez nálad is ilyen vagy nálad állandó sebesség van? -
=Thor=
tag
válasz proradeon #12887 üzenetére
Komolyan nem ertem mi a problemad.
Nekem semmi. Én tesztelgetem amit írtál.
Aztán jött a labilis személyiségű úriember és érdemi mondanivaló nélkül leuga*ott, hogy mit akarok a garantált sebesség megvan. Én rávilágítottam, hogy ő már a névérték felénél is ki volt bukva, azt nekem irogat ilyeneket...
"A Szolgáltató biztosítja, az Előfizető részére a Szolgáltatás évi átlagos 95%-os rendelkezésre állását az Előfizetői Szerződés teljes tartama alatt."
Ezt másoltad, mert én 97%-ra emlékszem. Ez a szolgáltatásra vonatkozik, nem a minőségére.Valamint 80/25 Mbit/s-es internet eseten:
"Garantált sávszélesség 8/4 Mbit/s"
Ez stimmt.Ez minden szolgaltato eseten igy van. Reklamalhatsz, de ha azt mondjak, hogy igy jartal, nem tehetsz semmit, mert ezt a szerzodest TE alairtad. Ilyen nincs, hogy így jártál. Tudod hány száz milliós büntiket kaptak már a szolgáltatók, mert nem volt meg a hirdetett sebesség...
De hagyjuk már ezt, inkább térjünk vissza a tesztekhez... -
-
=Thor=
tag
válasz poli27 #12895 üzenetére
Nézd, én sem akarlak megsérteni,de:
egyszer tök normálisan, szakmailag válaszolsz valakinek, másszor meg érdemi mondanivaló nélkül, csak úgy beug*tsz. Erre írtam, hogy labilis.
Köszönöm az aggódásod, a szavaimat meg szoktam válogatni, most sem írtam semmi durvát.
Könyörgöm, ha nem érdekel, miért szóltál egyáltalán bele?
Egyszer sem írtam, hogy beperelném őket a 2-3 % miatt.
Jó, hogy lezártad, máskor el se kezd... Én laza vagyok, köszönöm. Kettőnk közül nem én szóltam le kezdésként a másikat...
Remélem most már lezártuk a dolgot. -
=Thor=
tag
Friss sztori:
- Kezit csókolom! Szeretném a meglévő két szolgáltatásomat telefonnal kibővíteni és a 2 éves Okos csomagot kérni.
- Rendben, melyik telefoncsomagot, 200-as vagy 500-as?
- 200 as.
- Az internetet pedig szeretném a jelenleg elérhetőek közül a legnagyobb, 1000-re átváltani.
(TopNetem van, ami most azt hiszem 200-A néven fut, mint „régi csomag”)
„átszól a másik pulthoz”: Mennyi az ezres, 6700, OK.
- Elnézést, mi 6700?
- Az 1000-res csomag havidíja.
- Mármint 5000Ft, és okos csomagban 4000Ft, nem?
- Az csak új előfizetőkre vonatkozik.
- Meg régiekre is, amennyiben 3-ra bővítik a szolgáltatásaikat, itt van leírva.
- ???. Önnek már van internet előfizetése, ezért csak erre lehet átváltani.
- Ilyen csomag nincs is, mutassa meg legyen szíves az ÁSZF-ben.
- Keresés. Rámutat a megszűnt csomagok listáján a 2014.július- 2015-május 31-ig forgalmazott Diginet 1000 csomagra, 6700Ft-os havidíjjal: Ez a csomag csak „1000 A” kitétellel.
- Ez egy megszűnt és nem forgalmazott csomag. Semmi köze a mához és az aktuálisan elérhető csomagokhoz.
- A rendszerben csak erre lehet átváltani, másra nem.Végül abban maradtunk, hogy megkötjük ezzel az 1000A csomaggal. Rögtön csatolva is egy reklamációs lapot, hogy a beállított, de amúgy rég nem is létező (tudom, aki még akkor kötött és abban van, annak még létezik) csomag helyett a létező Diginet 1000 csomagra(5000Ft / 4000 Ft) váltsák át a rendszerben az előfizetést.
Másnál, hogy volt ez?
[ Szerkesztve ]
-
=Thor=
tag
Most olvasok visszafele,...
Nem az lett volna a megoldás, hogy a 200A-t kiveszik a rendszerből, és az 1000-re feltesznek?
-
=Thor=
tag
válasz Flashget #45431 üzenetére
Tehát neked hűség alatt módosították az újabb és olcsóbb csomagra?
Na ezt speciel simán mondhatnák, hogy nem csinálják meg, mert ilyen lehetőség nincs sehol leírva...Amit én mondok:
1, Okos csomagtól függetlenül, ha akár csak simán módosítani akarom a net csomagomat, akkor csak a jelenleg elérhető csomagokból választhatok, lezártakból nem lehet...
2, Ha nem is hozom szóba a net csomagokat, akkor a jelenlegi 200A-val írja meg az okos csomagot? Erre nem is lehet okos csomagot kötni, csak a most létezőkre... (ASZF, G melléklet: Akciók)3, Szerintem a régi 200A-t automatikusan ki kellett volna vennie a rendszerből és az új 200-at újra felvenni, vagy mivel kértem az 1000-t, így azt.
Az, amit amúgy most csinált, nem is lehetséges, mert sehol nincs(ASZF) ilyen lehetőség leírva. -
=Thor=
tag
válasz Flashget #45434 üzenetére
Köszi a javaslatokat, most már meg kell várnom a reklamáció elbírálását. Viszont akkor másnál ugyan úgy felmerültek ezen problémák, pedig szerintem az összes leírás és az ASZF is egyértelmű. Ilyen nincs sehol leírva, amit ők csinálnak...
Amúgy én is kértem, hogy az ASZF-ben mutassa meg az "A" csomagot, hol van ilyen?
Erre mutatta a már 2015 júniustól lezárt csomagokat, hogy ez az csak "a" utótaggal. Arra, hogy ennek mi köze van a jelenhez, már nem tudott válaszolni... -
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati / IP kamera
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest