Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz PeterPH #43921 üzenetére
> Attól még, hogy háromszor is leírod, a DO-nak semmi köze a pppoe-hez.
--a digionline koze a pppoe-hez: az digionline-t nezok kis resze pppoe-n keresztul hasznalja, tehat nem igaz, hogy nincs semmi koze.
viszont:
--a digionline koze a dvb-c-hez: ?
--a digionline koze a dvb-s-hez: ?szoval, hova keruljon? kulon topik, ami elhal, vagy ide?
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz Multibit #43903 üzenetére
>> most a digi world aszinkron lehet, hogy eddig is csuszott, ritkan nezem.
> A TV-nek van saját topikja!
melyik tv-nek? a digi worldnek?
amit en lattam:
--van Digi kábel TV - digitális adás topik, de a Digi Online nem DVB-C-n erkezik, hanem a pppoe kapcsolaton! Meg a csatornalistaknak sincs koze egymashoz a ket szolgaltatasnal.
--van Digi TV műholdas televízió, de ez nem DVB-S, hanem pppoe
--ha van is Digi World topik, akkor se irhatom oda kontextus nelkul be, hogy: "most meg a digi world nem jo" anelkul, hogy az ottaniak olvasnak a History Channel topikjat (mar ha van a history channelnek topikja). Nem irhatom minden csatorna kulon topikjaba elszorva be ugyanazt a temat.tehat:
--vagy csinalunk egy Digi Online topikot, ami mivel marginalis tema, ezert alig lesz forgalma, es a hozzaszolok vegul ugyis megis inkabb atmennek egy nagyobb topikba
--vagy a pppoe-be irjuk a Digi Online-t
melyik legyen? -
moli.hu
őstag
válasz Flashget #43896 üzenetére
Vegre megjavitottak a Historyt, mostmar szinkronban van a kep-hang - bar nehany nap mulva megint elcsuszik valoszinuleg, mert eddig is napi ~3 masodperces csuszast tapasztaltam, szepen lassan kuszott el, es ugyanezt a hibat mar lejelentettem jul-05-en (nem nezem gyakran a csatornat), tehat a hiba eredeti oka valoszinuleg meg mindig ott van valahol, nem lesz eleg csak szimplan ujrainditani valamit.
Ettol fuggetlenul, en nem ertek a streameleshez, ezert kerdezem (bar nem tudom, van e jobb topik erre, de gondolom itt is vannak halozati szakemberek), hogy ez a tipusu audio-video aszinkron hiba egyartalan keletkezhet-e a kliensnel? Hisz en, abszolut dilettanskent ugy gondolom, hogy mivel a stream video es audio reszei egybeolvasztva, azonos csomagokban erkeznek, ezert nem lehet csomagvesztesrol szo, de meg ha lenne is, a streamben minden video es audio "frame" meg van jelolve egy szammal, ami alapjan a kliens egybe tudja rakni a mozit, az 1-es kep melle rakja az 1-es hangot, es igy tovabb. Hiszen boven lehet, hogy mig a szerver 1,2,3 sorban adja fel a csomagokat, addig a klienshez mar 2,3,1 sorrendben erkeznek meg a csomagok a routolas miatt, ezert is van a buffereles. Tudni kell, melyik video frame melle melyik hang valo, es ha a streamben valamelyik kep frame kiesik, akkor nem all le a hang, egyszeruen csak elsotetul a kep es a hang megy tovabb, es viszont, es nem pedig elcsuszik!
> fb-on is valaki szóvá tette a Digis hírnél ezt a csúszást. persze lazán sablonnal lerázták
Csak, tudod, elmennek, hogy tobb kulonbozo ember mondja, hogy szar, es valoszinu egy azonos munkas valaszolja, hogy nem, neki jo, mert kiprobalta. Gondolom ceges wifin, intraneten. Nem mobilinterneten, kulso halozatrol, mert azt talan meg atmegy 5+ szerveren, szemben az intranettel.
ma kaptam egy emailt, hogy egy hibat elharitottak, de nem tudom, hogy erre a History-sre hivatkoznak-e, mert habar az emailcim az enyem, de a cimzett nem en vagyok, hanem egy teljesen idegen nevu valaki, a lakcim nem az en utcam, a szerzodesszam tobb szamjegyben kulonbozik az enyemtol, tehat nem elgepeles.
Mi az isten tortenik mostanaban a diginel?
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
válasz zsolt501 #43872 üzenetére
nem az a baj, hogy idonkent nem nez ra egy human minden csatornara (de, nagy baj), hanem az, hogy amikor megkapjak a hibajelentest me'g 3 email utan is azt mondjak, hogy nincs baj, mikor nalam 2 helyen es nalatok 1.5 helyen is rossz, tehat valamit nem a jo helyen neznek ujra-es-ujra (mittomen nem otthon, hanem intraneten)
Kerek szepen me'g tesztelest masoktol is, sokat! Mert ha 2 nem volt eleg nekik, akkor 3.5 se lesz! Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
Sziasztok,
kerek nehany embert, hogy nezze meg a digi online-on a history csatornan szinkronban van-e a kep a hanggal. Nalam 20+ masodperces csuszas van, tobb keszuleken, tobb elofizetessel (tehat nem nalam, hanem egy masik embernel, masik foldrajzi ponton, masik eszkozon is!) Megis, a digi ugy latja, hogy szinkronban van.
Kerlek, minel tobben probaljatok ki, es segitsetek a felgongyolitesben. Ha a hiba nalatok is van, lehetoseg szerint irjatok le a varost, keruletet, hogy webes vagy androidos es a beallitott streaming minoseget.
-
moli.hu
őstag
keszitettem egy rss feedet a Digi hirek es kozlemenyek oldalakhoz, igy ha feliratkozol, ertesulhetsz az uj bejelentesekrol es karbantartasokrol:
http://moli.hu/feedproxy/feeddigi.atom
.
-
moli.hu
őstag
sziasztok. Tudom, hogy hujen hangzik, de erre terelt a netflix+digi ugyfelszolgalat, igy fel kell tennem. Tehat a kerdes az: van itt valaki, akinek mukodik a netflix digi fttx nettel es androidos keszulekrol?
-
moli.hu
őstag
sracok, ez miert van?
# echo test | ssmtp -v foobar@example.com
[<-] 220 mailhub ESMTP ready at Sun, 11 May 2014 01:55:49 +0200
[->] EHLO desktop
[<-] 250 HELP
[->] AUTH LOGIN
[<-] 504 5.3.3 AUTH mechanism LOGIN not available
ssmtp: Server didn't like our AUTH LOGIN (504 5.3.3 AUTH mechanism LOGIN not available)pedig:
$ telnet smtp.digikabel.hu 25
Trying 92.249.128.161...
Connected to smtp.digikabel.hu.
Escape character is '^]'.
220 relay01.digicable.hu ESMTP ready
EHLO desktop
250-relay01.digicable.hu Hello desktop [84.236.48.2]
250-SIZE 15728640
250-8BITMIME
250-PIPELINING
250-AUTH PLAIN LOGIN
250 HELP
AUTH LOGIN
334 VXNlcm5hbWU6
k89r4kmsfpv85mklfios=
334 UGFzc3dvcmQ6
ofsdm3r54vcxckw8fsd=
235 Authentication succeeded
MAIL FROM:<test@example.com>
250 OK
RCPT TO:<foobar@example.com>
250 Accepted
DATA
354 Enter message, ending with "." on a line by itself
test
.
250 OK id=2Vlh4w-0002an-TN
quit
221 relay01.digicable.hu closing connection
Connection closed by foreign host.(nyugi, password nem igazi)
ssmtp muszaj, ezt kell megoldani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Fantasian – Neo Dimension teszt
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Házimozi belépő szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S