-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
cannyon
aktív tag
válasz Core2duo6600 #2891 üzenetére
lesz hamarosan biztos!
-
McLaca
őstag
válasz Core2duo6600 #2908 üzenetére
Ez már egy ADSL szolgáltatóváltást megérne, mert 8Mb-ért ez marha drága...
Én 4-ért fizettem 7800-at eddig. Ha nem gond, hogy csak átutalással lehet fizetni és a számla is csak elektronikus formában jön (tehát postán nem), akkor az ICE DSL a Te szolgáltatód! Még a listaára is csak 8990Ft a 8Mbitnek, szolgáltatóváltással meg 7880. Szerintem válts.
A DIGI a LAN netet csak lakótelepekre viszi, a koaxos-modemest, amit a kábeltv hálózatán ad, azt családiházas övezetekbe is, legalábbis az elmondások alapján.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz Core2duo6600 #2910 üzenetére
Nem, nem olyan gyors, de a digi oldalán lehet is látni, hogy azok milyen sebességgel futnak (strada és ritmo).
Az IP címek nem változása alatt mit értesz? Fix ip-re fizetsz elő? Mert ha nem, akkor úgyis tök mindegy.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Snipee
csendes tag
válasz Core2duo6600 #2933 üzenetére
nincs bekapcsolva a tüzfal. És miért csak ma kezdte? nem változtattam semmit.
de szar h mindennhonnan kilépte, mert mindig új ip-t kapok,No Comment
-
Gregorius
őstag
válasz Core2duo6600 #2924 üzenetére
Kertesháznál egyszerűen nem éri meg. Azon túl, hogy sokkal nagyobb az eszközigény, a kábelek kihúzása is jóval költségesebb per kopf. Annak meg egyébként sincs sok értelme, hogy kihúznak optikát a házadig és akkor a Gbites sávszélnek a kilencvennyolc százaléka nincs kihasználva, mert neked elég a 20/10-es net. Így meg mondjuk lógnak 40-en egy Gbites szálon, az sokkal barátságosabb havi bevétel minimális üzemeltetési és amortizációs költséggel, vagyis a kedvező ár ellenére belátható időn belül megtérül és még a vonalban is bőven van tartalék.
Sajnálatos módon a világ nagyobbik része ezért szív még mindig a csavart rézzel, mert a kis népsűrűségű területeken sokkal kevésbé éri meg az infrastruktúrafejlesztés, a réz meg ugye évtizedek óta adott (még koax sincs mindenhol, pedig sokkal jobbak a jellemzői, mint a réznek). Valószínűleg ezt a problémát nem az optika, hanem a wireless fogja megoldani.igazság szerint itt a BIX lehet maximum a szűk keresztmetszet.
Nekem úgy tűnik, hogy a Digi forgalmának egy igen jelentős része (főleg a külföldi) nem megy keresztül a BIXen, vagyis torrenten nem a BIX lesz a szűk keresztmetszet. -
cannyon
aktív tag
válasz Core2duo6600 #2960 üzenetére
leraktam 90 re de igyis 120peer és a router továbbra is bontja a kapcsolatokat ugylátszik a routererem több szálat enged be
-
denyus52
csendes tag
válasz Core2duo6600 #3263 üzenetére
Köszi szépen a választ, de ezt nem igazán értem: vpn ez be egy haverhoz. Elmagyaráznád, mit jelent? Köszi
-
törölt tag
válasz Core2duo6600 #3412 üzenetére
Értem, köszönöm. DLink DI-524-ről van szó, és 30/20-as net lenne. Ezzel a routerrel van esetleg negatív tapasztalat? Továbbá: vajh' wan oldalon viszi a 30 megabitet?
-
Wallz
tag
válasz Core2duo6600 #3514 üzenetére
De figy.. akkor PONT MOST! Miért van az hogy haver ADSLjén müxik ez a cím?
És ő látja a képeket én meg nem. Ez úgy 1 hónapja van.,hogy nálam nem jó.
Most csak a myvipről beszélek..
A többi tényleg nagyon túlterhelt. én is tapasztalom néha. tárhelyek.
Ja már kezdem érteni most néztem havernél nagy packet losttal,de bejön már 25%os packet lostot nyomott ki neki.. értem már akkor nálam nem jön mert talán a lan technológia miatt más mint egy adsl.[ Szerkesztve ]
-
Wallz
tag
válasz Core2duo6600 #3516 üzenetére
Aham már értem miért nem jön be nálam a packet lost miatt mert most is nagyon rossz értékeket ír ki ha megpingelem adslről,de ott legalább bejön.. érdekes módon..
Furcsa ez..nálad pingre milyen értékek jönnek ki? Lécc nézd meg!
Az a baj hogy már a feltöltött képeim sem látom egy ideje mert azok is a thumb.myip.com domain tartományába esnek.[ Szerkesztve ]
-
Wallz
tag
válasz Core2duo6600 #3518 üzenetére
Köszi.. milyen neted van? Egyre jobban nem értem az egészet mert T com adsltől folyamatosan 300 körüli pingek jönnek. Nálad meg tök jók. El tudom képzelni ezeket mik határozhatják meg,de akkor sem értem
Nyomok egy tracert kiv vok..[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Core2duo6600 #3549 üzenetére
Ezen az oldalon a #27 post instrukcióit követtem. Ui. nekem pont ugyanaz volt a szitu, mint ami ott le van írva: routerem szerepelt a támogatottak között, de mégsem ment alapból a reconnect.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
cannyon
aktív tag
válasz Core2duo6600 #3602 üzenetére
a routerhez kevés a jel az a lényeg a hálokarihoz meg jo
-
Atapi
senior tag
válasz Core2duo6600 #3602 üzenetére
csavart érpáron sem erősitik egymást a jelek. a zajtűrése jobb a csavart érpárnak (pontosabban az induktiv csatolásu zajok ellen nagy az érzéketlensége). ezt a zajtűrőképességet vághatja haza, ha nem egy csavart érpárra kerül az 1&2 és 3&6 ér. de én nem vennék mérget arra, hogy ez a hiba, mert akkor minden gépen jelentkeznie kéne a hibás bekötésből eredő zajtöbblet okozta hatásnak. ilyenkor nincs olyan, hogy egyik gépen tökéletes a net, a többi pedig egyáltalán nem működik. esetleg ha logikailag van felcserélve valamelyik érpár, és egyik hálókari lekezeli, a többi meg nem, azt elképzelhetőnek tartom. de ennek már semmi köze a jelerősséghez.
üdv
-
Jag
senior tag
válasz Core2duo6600 #3776 üzenetére
Na ácsi.
Nem kisgyerek vagyok, akinek nyalókát dugnak a szájába, hogy kussoljon...
Örülök, hogy bekötötték a LAN-t kétségtelen, de a hozzá tartozó support egyenlő a nullával...Gondolom neked is megvan a véleményed a kínai piacról, holott tök frankó adios tréninggatyót veszel öccáé' ami az adidasban 15 ezer.
Nem hiszem, hogy nem lenne 1-2 órája valamelyik programozónak a cégnél, hogy egy értelmes sebesség mérőt összedobjon. Tele van a net ingyenes scriptekkel, vagy a speedtestnek is van egy ingyenes mini változata. Mennyi lenne egy ilyet feldobni és pöttyet megdizájnolni? Csak ennyire, nüansznyi dolgokra kéne odafigyelni és mindjárt nem gagyi érzete lenne az embernek.
-
ZaXXoN
tag
válasz Core2duo6600 #3928 üzenetére
Szaladgálj inkább a kertben, ne engedd elraboljanak a természettől holmi mendemondák a sávszélességről.
-
Jag
senior tag
-
Atapi
senior tag
válasz Core2duo6600 #4119 üzenetére
pedig egyszerű routoláshoz elég a p2 is. legalábbis eszerint egy erősebb p1 már elroutolgat ugy 80Mbps környékén. gondolom akkor a p2 is bírná mondjuk ahogy irják is, azért a megkívánt egyéb szolgáltatások befolyásolhatják ezt.
-
-
dzsozefo
aktív tag
válasz Core2duo6600 #4148 üzenetére
" LAN Internet-szolgáltatási csomagjaink és áraik"
TOP NET 50/25
XXI ker Ady Endre
http://www.digikabel.hu/ - weboldalról nézem!
-
DjPremier
aktív tag
válasz Core2duo6600 #4164 üzenetére
A sebesség miatt kéne,router is jo csak akkor eloszlik és öcsémet ismerve ö is tötikézne rendesen és jobb lenne 2 külön csomag.Köszi.
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
DjPremier
aktív tag
válasz Core2duo6600 #4164 üzenetére
Ezt a mailt kaptam a Digitöl
1 háztartásban 1 internet előfizetést tudunk biztosítani, amely
megosztható router segítségével több számítógép között is.Akkor ezt buktam.
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
McLaca
őstag
válasz Core2duo6600 #4266 üzenetére
Nem hinném, hogy a router tudna egy porton egy USB hubról egyszerre nyomtatót és merevlemezt kezelni.
Üdv!
-
Draken
őstag
válasz Core2duo6600 #4310 üzenetére
köszi.
visszaolvastam, de az illető 30/20 netre használta a dir-635-t. Ez jöhet szóba topnet esetén vagy a dir-655(elvileg ez biztos bírná, csak egy kicsit többe kerül) -
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #50805 üzenetére
100-as wan portja van a ruuternek. Viszont nagyon jo szolgáltatásai vannak. Pc meg mehetne direktbe zte-be lanon. Tehat a wifije nem kell viszont ruuter mod az igen.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
babli
tag
válasz Core2duo6600 #50900 üzenetére
Kínzom magam igen, mert ha mondjuk vennék egy nas-t, akkor hogy érném el kívülről?
Mindegy, gondolom telefonos ügyfélszolgálaton kellene bridgebe rakatni és nem a helyi Digi irodában, ugye?!Köszi a választ!
✂– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (itt vágd le)
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #50944 üzenetére
Inkább vártam volna még a minőségre...Addig se kell fizetni tehat tul nagy kár nincs. Igy viszont 5 napot kellett várni előfizetés alatt mire Megoldódott a készülék csere...
-
vmaxter
tag
válasz Core2duo6600 #50952 üzenetére
Digi most akcióban új előfizetőknek 1000-et ad, (legalábbis az én lakóhelyemen) 100-as áráért. Pontosabban az ajánlatban ez állt. És a szerződésben is ez van, Okos Csomag néven. Csak rányomtam megrendeléskor, hogy akkor legyen. Egyébként nem rendeltem volna..., elég volt a 100/50 is.
Egyébként milyen router-t javasolsz. Én NAS-on gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz Core2duo6600 #50942 üzenetére
Annyi pontosítással, hogy CI+ kompatibilis TV kell a CAM modulhoz. (Sima CI esetében marad a box.)
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
woodworm
veterán
válasz Core2duo6600 #50956 üzenetére
Fájdalommentes árban ez az egyetlen router, ami akár hwnat támogatás nélkül is boldogul a gigabittel.
-
xeon forever
addikt
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #50963 üzenetére
Factory default...
Majd ujra allitgass be mindent. Vegigzongoraztam mar par milliószor...neha megy ha csak atirom néha meg csak a factory def utan lett jo.(tfos;upC;digi;matav;csillagkapu""mindegy melyik szolgáltató volt)
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Core2duo6600 #50967 üzenetére
Most ott tartok, hogy lefelé megvan a sebesség, felfele meg a fele
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
vmaxter
tag
válasz Core2duo6600 #50956 üzenetére
Köszi.megnézem!
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #50968 üzenetére
Sikerült megoldani a router problem at?
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #50976 üzenetére
Hmmm. 1m hosszu cat5e kábel?
-
bad-tiger
csendes tag
válasz Core2duo6600 #50984 üzenetére
Igen, mind 2-t, de egyik sem szolgáltat az adott címen.
-
pigatt
őstag
válasz Core2duo6600 #51002 üzenetére
Próbáltam routeren keresztül és direktbe kötve pppoe-n, sajnos ugyanaz.
i9 / 4080 / 32"
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #51006 üzenetére
Volt nála szerelo...lejjebb irta azzal Jo volt.
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #51057 üzenetére
Ami rosszab, hogy mindenfele 3rd "party" megszerzi AZ adataidat es mindenfele utvonalat bejar AZ adat elemzesre mielott megkapod. Pl ezert is Jo ha tudod allitani a wan mac adresst manualisan...
-
Varszegig
veterán
válasz Core2duo6600 #51059 üzenetére
Az más technika, PPPOE-nél nincs ilyen.
-
BIZ0906
aktív tag
válasz Core2duo6600 #51068 üzenetére
Gondolom a DIGI.
-
wildpig
tag
válasz Core2duo6600 #51101 üzenetére
Ugyanígy, auto negotioation...
Most raktam újra a Windows-t, EMicrosoft Edge-ből írok. Minden változatlan. Minden bekapcsolás után meg kell adnom a vágpont azonosítót, és a jelszót is, hiába jegyeztetem meg. Ha bontom a kapcsolatot, nem tudok visszacsatlakozni még ezekkel sem, mert azt írja hogy nem jó a jelszó. Ki kell törölnöm az egészet, és újra kell csatlakoznom a nethez. De nem is érdekelne, csak jönne az 1000..
Elég sok gáz van nekem most ezzel a digivel..[ Szerkesztve ]
Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.
-
leviske
veterán
válasz Core2duo6600 #51128 üzenetére
Saját routerrel is, de nem szidnám őket, ha nem teszteltem volna, hogy a routerrel van-e gond. Ráadásul mióta jeleztem feléjük mailben, világít a piros LOS led is megint* és a letöltési sebesség lement az EDGE technológiai színvonala alá (~120Kbps-re), miközben a feltöltés még mindig megvan 30-50Mbps.
*Ugye utoljára 2-3 hete(?) volt ezzel gondom, amikor úgy kötötték át házon belül, hogy eltörték az optikát az ONT-on belül.
-
Whatafakka
újonc
válasz Core2duo6600 #51197 üzenetére
Norton 360
-
Whatafakka
újonc
válasz Core2duo6600 #51204 üzenetére
-
Whatafakka
újonc
válasz Core2duo6600 #51206 üzenetére
A routeremet...
És nem, nem csináltam port átirányítást.
-
ToBeY
nagyúr
válasz Core2duo6600 #51304 üzenetére
Galaxy S6 van.Főleg instan-nál jön ki,amikor sok thumnailt kell betölteni és néha az insta story is "homokórázok"Pedig a teló azt írja,hogy 130mbit ami elvileg tök ok...
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #51397 üzenetére
Lattam mar digis trackert 50MB seccel feltölteni... Nem is ertettem hogy...50*8=400Mbps...
-
Chereiose
addikt
válasz Core2duo6600 #51442 üzenetére
Nekem viszont nincs, mert új címre költözünk, telekom marad itt.1 hét alatt kötötték
be?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- 3D nyomtatás
- Hálózati / IP kamera
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest