- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
pinnacle #94297 üzenetére
Kártérítés miatt nem hiszem.
Január óta használnak optikán is tv szűrőt.
Hozzám is azért kellett kijönni pár hete mikor net mellé rendeltem tv is hogy azt kivegye. Na míg az a szűrő bentvan addig se ONT se catv receiver nem képes tv adás vételére tekintve hogy hiányzik a hozzá szükséges 1550nm es hullám a kanócból.
Régi userekhez max azért kell kimenni hogy betegyék szűrőt akinek nincs tv.
Képen látható nekem valami FTTB/FTTH hybrid megoldásnak tűnik. Vagy user adott egy kis pénzt szerelőnek hogy FTTB ből húzzon már be egy koaxot ingyen tv re amíg működik a hálózat. -
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #94297 üzenetére
Mióta bejelentette a 4ig hogy megveszi a DIGI-t már semmi hír nincs erről hogy jogosulatlanul nézhették sokan a TV csatornákat... Az a hír kb. addig tartott.
Szerintem a szomszédod mondta nekik hogy a koax kábelhez nem akar nyúlni és visszakötötték neki az eredeti beállásra. Ennyi a sztori
Ha máshol megy be az optikai szál mint ahol régen bement a koax akkor valahogy a kettőt össze kell hozni és így sikerült.Az meg hogy fekete és vastag optikai szál ne foglalkozz vele, acél merevítő van benne azt légkábelezésnél használnak de maga az optikai szál része azonos mint a sima fehér kis rugalmas beltéri kábelnél. Talán még jobb is mert az acélszál miatt nem tudod annyira megtörni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Lackooo84 #94296 üzenetére
Ez nem nálam volt, hanem az emeleti szomszédnál. Ha találkozom velem majd megkérdezem milyen ONT-ot kapott. Ez valami új eljárás lehet a DIGI-nél, mert idáig még senkinél sem kötötték be így. Fehér dobozból kijön ez a fekete optikai kábel (nem tudom ez dupla, vagy csak merevítő száll van mellette), és külön megy a koax. Lehet az lesz, ami mpo írt. Szerintem ez a várható kártérítés tette be a kaput a DIGI-nek. Most ezt próbálják megelőzni, a külön koax-al. A végén még át kell kötni az eddigi összes FTTH-t is. Egyébként nem értem mi volt a probléma? Ha valaki csak internetre fizetett elő, akkor az FTTH-s ONT-ból TV jel is jött? Nekem még régebben eleve külön húzták be a koaxot, LAN kábelt. Most úgy néz ki visszatérnek ehhez.
Tényleg besz@rás, ha ezzel le lehet választani a TV adást. Akkor viszont tényleg át fognak mindent kötni újra. -
adika4444
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #94290 üzenetére
#94284Borisz76-nak is ilyen ONT-val volt rengeteg gondja, rendszeresen dobálta a PPPoE.
Huawei ONT-je lett sokadjára (ha jól emlékszem), azóta nincs gondja. Több routerrel is rossz volt.Ez a Fiberhome hihetetlen selejt, te vagy már a második, akinek bridged módban baja van vele. Mpo-nak és az ismerősének a telefon volt rossz rajta, de visszaolvasva azért látni még itt erre az eszközre panaszokat.
Próbálj meg kiharcolni egy cserét valami értelmesebb modellre. Nekem ZTE F668 van (ilyet már nem szerelnek fel), MikroTik hAP ac^2-vel. Csak akkor szakad, ha lejár a session (168 óra) vagy ha valamiért megáll a hálózat.
-
mpo
veterán
Nem lehet, hogy a tévéműsor lopását próbálják meggátolni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay #94288 üzenetére
Írta fent a kolléga.
Látom nálad is ugyanolyan gány módon csinálták meg, mint nálunk: szemétledobóból behúzták az optikát, a végére rápattintották az ONT-t, visszahúzták a koax-ot, kapott egy toldást, majd a bejárati ajtó mellett az eredeti nyomvonalon visszajött a lakásba. (A TV és az ONT között légvonalban nincs 3m, gyakorlatilag viszont 30-35m kábel helyezkedik el, és annak a fele lakáson kívül.)
Nekem is ez a furcsa, hogy idáig ilyen bekötés nem volt. Lehet valami új fajta ONT-ot hoztak be, amivel így kell csinálni. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
TeeJay #94288 üzenetére
Nem hiszem, nálunk is így csinálták (ugyanaz a lakótelep), a képen látható koax új behúzás lesz.
Nálunk annyi történt, hogy az ONT-től visszahúztak kb. 10m teljesen új koax kábelt az optika mentén a lépcsőházba a villanyóra szekrénybe, a szekrényben elvágták azt a koax-ot, ami más nyomvonalon (lépcsőházi villanyóra szekrény -> kábelcsatorna a bejárati ajtóig -> bejárati ajtónál a falon át -> folyosó -> szoba) keresztül jön be a lakásba, és rátoldották az újra. Nálunk Így lett durván 30-35m kábel az ONT és a TV között.
pinnacle: FiberHome HG6544C
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Brutálisan amatőr kérdésem lenne.
Vásároltunk egy családi házat, egyelőre még nem költözünk, de meglepődtem kicsit. FTTH 1000-es net van.
Úgy van megoldva, hogy a 2 szintes házban a lépcső alatti kamrában vannak a Digi boxok (kettőt láttam). Minden szobában lent és fent is jön ki a falból lan kábel. Na most akkor ezekre teljesen biztonságos direktben rádugni a gépet, ezek mind a kamrában lévő egységre lennének kötve? Ezt a kamrás dolgot pedig nem is értem, mértem egy wifi-t, 50 mbit jött max jelerősséggel, szóval ezzel tuti lesz gond. Van 2 db gigabites routerem, ezeket ha egy két szobában rákötöm a kábelre, akkor szépen szórhatom ott is a kábeles netet (gondolom be lehet állítani valahogy, hogy csak jelerősitőként működjön és ne 3 wifire lehessen a házban csatlkozni)
Előre is bocsánat az amatőr kérdésekért -
TeeJay
félisten
-
azimut
aktív tag
Megjött a routerem, ez a Linksys. Egyik reggel megcsörgettem a Digi ügyfélszolgálatot, kértem a bridge módot. Kb. 5 perc múlva kialudt a ZTE wifi ledje, innen tudtam, hogy megtörtént. Csak az 1. lan csatlakozóból jön a jel (ez ment a router Wan portjára), 2-esen semmi. Látszik ugyan a ZTE wifi jele is mobileszközön, de csak 1 pálcikával. Némi matyizás után beállítottam a routert, azóta ööm é bódottáááá.
Matyizás=egy reset, pár újraindítás, biztos ami, biztos, modemet és routert is, plusz egy kis tehetetlenségi késedelem. Már hogy pozitív dolgokról is írjak. Vezetékről kb. 600 mbit/sec, meg két csatorna, meg minden....
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Beniii06 #94283 üzenetére
Az egy másik típusnál volt, és ott a hiba firmware upgrade UTÁN jött elő, nem az ISP oldal átalakítását követően.
Azóta már van újabb jelenség is, a ma reggeli szakadást követően a pppoe visszaauthentikált, connected állapotba került, azonban net elérésünk nem volt. Ránéztem a router mgmt felületére és azt láttam, hogy nincs received adatforgalom a wan interfészen, tehát az ONT felől nem érkezett semmi. Manuálisan letiltottam majd engedélyeztem az interfészt, ez segített neki, ismételt authentikációt követően megindult a forgalom. (ilyen sem történt még az elmúlt 9,5 év alatt)
Szerintem nem a vonallal van baj, ONT hibára gyanakszom.
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
4Grider #94279 üzenetére
Félreértettél, nem is vártam tőlük, hogy vizsgálni fogják a Mikrotik-et (vagy bármilyen végponti eszközt a saját ONT-jük mögött). Ellenben élek a feltételezéssel, hogy ha 9 éven keresztül alapvetően nem volt gond a szolgáltatással, és a szolgáltatói oldal drasztikus átalakítását követően a szakadások sűrűsége körülbelül a korábbi érték százszorosára emelkedik, akkor joggal gyanakodhatok arra, hogy a szolgáltatói oldalon nem stimmel valami.
Ettől függetlenül kísérletezek még vele (Mikrotik fórum bújása, játszadozás a pppoe paraméterekkel, próba másik routerrel, próba direktbe kötött PC-vel), de a fenti okokból kifolyólag nem gondolom, hogy házon belül lesz a hiba.
mpo: Köszönöm, ezt már olvastam. Alapvetően eddig is voltak ilyen megszakadások és authentikációs hibaüzenetek, de nem 2 óránként, hanem nagyjából 2 hetente, ami a bőven belefér kategória volt.
pinnacle: Kültéri optikai kábel, ezért olyan merev, nálunk is ilyet húztak be (szintén XIII. Kárpát utca).
Látom nálad is ugyanolyan gány módon csinálták meg, mint nálunk: szemétledobóból behúzták az optikát, a végére rápattintották az ONT-t, visszahúzták a koax-ot, kapott egy toldást, majd a bejárati ajtó mellett az eredeti nyomvonalon visszajött a lakásba. (A TV és az ONT között légvonalban nincs 3m, gyakorlatilag viszont 30-35m kábel helyezkedik el, és annak a fele lakáson kívül.) Értem, hogy ez volt a legegyszerűbb megoldás, de ez akkor is gány munka. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #85129 üzenetére
Fél év után végre a XIII. kerület Kárpát utcában is meg tudják csinálni az átkötést.
Csak mondtam inkább később jöjjenek, mert a fiam most érettségizik, nehogy elkapja a vírust. Viszont olyan furcsán csinálták meg a villanyóránál. Fehér dobozból kijön egy rendkívül merev dupla fekete kábel (szerintem erre mondta nekem egy szerelő, hogy ezzel egy fát is ki lehet tépni), kábel csatornából viszont koax is megy mellette. (Most nézem, hogy nagyon igénytelen ez a bekötés, felmosásnál ott fogják majd lökdösni a kábelt). Ez valami új megoldás, valaki látott már ilyet? Flippet csak ilyen kis puha kábellel vitték be. Ez a fekete DIGI-s kábel milyen típus, biztos nem lehet úgy hajtogatni, mint a Telekomét. -
4Grider
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #94277 üzenetére
A hibabejelentő nem fogja a Mikrotik eszközödet támogatni, ránéz az eszközére, megállapítja, hogy jó a jelszint, max. ha nagyon sokáig cseszteted őket és újranyittatod az általuk lezárt hibajegyeidet, akkor esetleg elkerül L2-höz a bejelentésed és esetleg megnézik az ő oldalukon lévő logban is a megszakadás okát (ha egyáltalán látszódik náluk). Megnézném a Mikrotik fórumokban, mit írnak a jelenségre (nem feltétlenül a Digivel kapcsolatban), mert hogy írnak vele kapcsolatban az ziher, az talán gyorsabb megoldást jelenthet, mint az ügyfélszolgálaton hibajegy felvétele.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A napokban nálunk is megtörtént a csere: FTTB -> FTTH
Az ONT-t még a szereléskor bridge-be rakattuk, eszem ágában sincs lecserélni a bejáratott MikroTik routerünket, és dupla NAT-olást sem szeretnék.
Ezzel eddig nincs is gond, azonban a csere óta a netünk megbízhatósága drasztikusan lecsökkent, az elmúlt 24 órában 9 (!!!) szakadásunk volt. A csere előtt 3 hónap alatt nem volt ennyi, tehát nem gondolom, hogy ez normális. (vagy igen?
)
A logban a szakadásoknál ennyi látszik:
06:55:20 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating...
06:55:20 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
06:55:20 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
06:55:20 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
06:55:22 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
06:55:22 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
06:55:22 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
06:55:22 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
06:55:23 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
06:55:23 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
06:55:24 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
06:55:24 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
06:55:25 pppoe,ppp,info pppoe-out1: authenticated
06:55:25 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connected
...
09:28:03 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating...
09:28:03 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
09:28:03 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
09:28:04 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
09:28:05 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
09:28:05 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
09:28:05 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
09:28:05 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
09:28:07 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
09:28:07 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
09:28:07 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
09:28:07 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
09:28:08 pppoe,ppp,info pppoe-out1: authenticated
09:28:08 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connected
...
11:25:44 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating...
11:25:44 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
11:25:44 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
11:25:44 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
11:25:46 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
11:25:46 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
11:25:46 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
11:25:46 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
11:25:47 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
11:25:47 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
11:25:47 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
11:25:47 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
11:25:49 pppoe,ppp,info pppoe-out1: authenticated
11:25:49 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connected
...
13:55:27 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating...
13:55:27 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
13:55:27 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
13:55:27 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
13:55:29 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
13:55:29 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
13:55:29 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
13:55:29 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
13:55:30 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
13:55:30 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
13:55:30 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
13:55:30 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
13:55:31 pppoe,ppp,info pppoe-out1: authenticated
13:55:31 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connected
...
17:00:13 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating...
17:00:13 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
17:00:13 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
17:00:13 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
17:00:14 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
17:00:14 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
17:00:14 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
17:00:14 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
17:00:15 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
17:00:15 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
17:00:16 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
17:00:16 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connecting...
17:00:17 pppoe,ppp,info pppoe-out1: authenticated
17:00:17 pppoe,ppp,info pppoe-out1: connectedMint látható gyorsan visszacsatlakozik, de egy hívásnál/videókonferenciánál/oktatásnál elég zavaró..
Elképzelhető, hogy módosítani kell valamit a korábbi beállításokhoz képest, vagy kanyarodjak inkább a hibabejelentő felé?
Köszönöm!
-
Necc
addikt
Ha már volt korábban FTTB-s szolgáltatás, alapvetően annyi változik hogy UTP/coax kábelek helyett most egy optika fog bejönni a falon, annak a végére kell rakni egy ONT-t ami fényből csinál elektromos jelet (coax, UTP részére), és onnantól már a korábban megszokott módon mehet a hálózat.
ONT egységnek kell áram, elzárt szekrénybe én nem rakatnám, mert elektromos fogyasztó, azaz hőt termel, azt a hőt pedig el kell vezetni, nem bezárni egy szekrénybe hogy összegyűljön.
Alapértelmezetten az ONT routerként üzemel, azaz ez az eszköz ossza a wifit és a netet, de ezt kérheted bridge módba már bekötéskor, ekkor az ONT 1-es portjáról fog üzemelni úgy, mint régen FTTB-n is volt: routeredet/gépedet kell rárakni az UTP végére, és azon PPPoE-t beállítani.
-
Necc
addikt
válasz
Hunfiu12 #94250 üzenetére
Kis korrekció: SC/APC SM
Nem tudom mennyi jelenleg nálad az optikai jelszint (én telekomon sagecom ONT-ből ki tudom olvasni), de ha ilyen -28dBm környékén vagy, inkább kérjél újrakábelezést, ugyanis ezek a bolti kábelek és toldók minősége erősen hullámzik, és csillapíthatnak annyit a jelszinten hogy beesik az a tűréshatár alá.
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Másnál is vannak problémák az internettel Szegeden?
-
Yipp
tag
Bubaaa, iMaverick, MadMancs: köszönöm szépen a válaszokat. Szerintem akkor nálam így lesz, kipróbálom. Később még vehetek egy gigás router-t, ha kell.
-
MadMancs
veterán
Hivatalosan nem választhatsz. Gyakorlatban ha az éppen hozzád érkező szerelőnél több fajta van, és jó fej a szerelő egyezkedhetsz vele. Utoljára aki nálam volt, annál volt FiberHome, ZTE és Huawei, pontos típust nem tudok mert csak rápillantottam dobozokra. Le is akarta FiberHome cserélni Huawei re alapból, mondtam jó nekem az, bridge módban egykutya az összes.
-
BandD
tag
Ahogy írtátok, akkor bizakodunk, 3 hét alatt csak összehozzák és lesz belőle valami
Azt megtudjátok mondani, hogy lehet-e kérni, hogy milyen ONT-t szeretnénk?
-
BandD
tag
Sziasztok!
Az élet úgy hozta, hogy közel fél évvel azután, hogy megszüntettük múlt év decemberében a Digi előfizetésünket (akkor DigiTV 2019, DigiNET 100 - FTTB2019), most újra szeretnénk kötni, mint új előfizető (feleségem helyett én). Azóta nagyot fordult a világ a környékünkön is, hála az optikának, a DigiNET 1000-et lehet TV-vel, FTTH technológiával kérni most. Amiben a segítségetekre lenne szükségem, az a következő lenne: milyen extra szereléssel jár(hat) az előbb említett előfizetés esetén a szolgáltatás biztosítása a korábbihoz képest?
A korábbi előfizetésnél használtunk saját WIFI-s routert, de jelen esetben örülnénk, ha a Digi biztosítaná azt a szolgáltatás mellé például (UTP és koax kábelezés már korábban megtörtént kábel csatornában, gondolom ez most is elegendő lehet). Illetve, ha jönnek a szerelők, meddig hajlandóak a lakáson belül bejönni, azaz lehet-e olyat kérni pl., hogy a lakás bejáratától kb. 2 m-re, egy zárt szekrényig húzzák be az új kábelt és csatlakoztassák a saját routerüket, ahol van táp is hozzá?
Illetve mi a jellemző mostanában, szerződéskötéstől mennyi idő kell (a vállalt határidő ugye 15 nap), hogy a szolgáltatás biztosítása megtörténjen?Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a válaszokat.
-
MadMancs
veterán
Működik az elképzelésed minden további nélkül. Annyi hátránya van neki hogy a PC, az ONT on logó wifi eszközök, és a saját routeredre csatlakozó eszközök nem fogják jó eséllyel elérni egymást. Egyébként lehet pont olyan ONT ot kapsz ahol mind a 4 port GE, vagy olyat ahol 2 GE, 2FE nem tudni mit visznek majd.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Intruder2k5 #94259 üzenetére
Nekem mondjuk mind1, gondolom így drágább is lesz mert eddig 2500-at fizettem az 500-as net ért.
A szerelés minősége meg a szerelő hozzáállása szerintem kitűnő volt. Ami kicsit fura hogy a folyosón lévő kötődoboz előtt rengeteg kábelt tekert fel és hagyott ott, gondolom nem volt kedve vágni a kábelből ami volt a csomagban. -
-
Lacccca87
addikt
Bekötötték sikeresen az optikát. Huawei HG8143A5-öt kaptam. Ment is bridge-be egyből.
Amit ne mtudok meg nem is kérdeztem hogy ilyen esetben nekem marad az 500-as net csomagom? Vagy átesznek automatikusan az 1000-re? Jelenelg még 500 as csomag sebességeit mérem, gondolom ha változik max holnaptól áll át rá. -
iMaverick
addikt
Router üzemmódban mennie kellene... Nálunk a Huawei ONT LAN1-én lóg egy TP-Link 1043nd v2, a 100-as LAN2-ön meg egy másik (csak 100-as porttal rendelkező) másik TP-Link. (Bocsi, a típust fejből nem vágom, ez csak azért kellett, hogy a nővéreméknék is legyen saját WIFI.)
A 1043 nálam működik mint gigás switch és akkor már persze a helyi WIFI-t is szórja.
Maga az ONT meg apáméknál csinálja a WIFI-t. Fater lóg rajt egy USB-s TP-Link WIFI kártyával.
-
Yipp
tag
Sziasztok! Nálam is jön ez a bekötés majd. Ahogy olvastam csak az egyik port gigás ezen a dobozon, de az nekem elég is.
Szerintetek lehet úgy bekötni router üzemmódban a digi box-ot, hogy rákötöm a PC-t a LAN1-re (GBE), és a LAN2-t (ami csak 100-as) azt szétosztom az eddig használt Tenda N301 router-el? Lehet ezt egyáltalán? Azt hiszem ezzel switch-ként használnám tovább ezt a régi router-t (vesztek 2 portot). Ilyenkor a wifi-je működni fog?
Ez azért lenne jó nekem, mert akkor 2 helyen is lenne wifi-m.
Egyelőre én nem szeretnék venni 10-20k-ért routert. A wifi nekem elég alacsony sebességen, és a többi eszkönek is elég a 100-as hálózat. A PC-nek meg meglenne az gigás háló.
Kösz. -
Raiden_
tag
válasz
Hunfiu12 #94250 üzenetére
Szerintem ne fáradj vele, mert az ONT-ig a digi felel a kiépítésig, saját szerelési anyagok, csatlakozók használatával, aztán onnan te mit csinálsz az már a te gondod, felelőséget is felmerülő gondok esetén is az ONT-tól közvetlenül mér jelszintet, sebességet. Jobban jársz, ha otthon tartózkodsz a bekötéskor és a kávé mellé raksz, itókapénzt (sör, bor, pálinka ki mit szeret) és megoldják észszerűen a lehetőségekhez képest úgy hogy neked is megfeleljen és nekik se jelentsen lehetettlen feladatot.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Gaming notebook topik
- Gitáros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest