Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackJack21

    tag

    válasz pinnacle #61954 üzenetére

    A diginél a hálózat(FTTH) kiépítés:
    1.,: Allinone eszköz esetén (pl: ZTE F668)
    optikai kábel -> ONT
    ONT-ből
    RJ45 csatl:->net,
    koax ->TV,
    RJ11->Tel

    2.,: 2 eszköz esetén:
    optikai kábel->CATV receiver
    ->"a": koax csatl.-> TV,
    ->"b"csatl.: optikai kábel(patch) ->ONT.
    ONT->
    -> RJ45:net,
    -> RJ11:Tel.

    A villamos kiépítésnél a fogyasztásmérő előtt általában olvadóbiztosító(k) vannak, ez az ELMÜ által kezelt rész, csak Ők cserélhetik ezeket a biztosítókat, aminek a kiszállási ára az említett 7300Ft, a biztosítékot meg a tulajnak kell otthon tartani és szükség esetén a rendelkezésre bocsájtani. Ez az utána lévő, további vill.hálózat elvi maximálisan átvihető értékére van méretezve(a méretlen fővezeték keresztmetszete, hossza, és egyéb tulajdonságai alapján.)
    A fogyasztásmérő után van a fő kismegszakító, ezt már bárki vissza tudja kapcsolni. A következő "védelmi vonal" az FK táblán lévő, a belső villamos hálózat tényleges biztosítékai, ezeknek illene gyors kioldásúnak lenni, természetesen a megfelelő kioldási áram figyelembevételével. Ha ezek a kismegszakítók már régiek, akkor sokszor már nem teljesülnek ezek a feltételek. Az esetedben a kiégett izzó által okozott problémára mire ez reagálna, addigra már a fő kismegszakító(vagy az olvadóbiztosító) leold. Ezért javasolta a villanyszerelő első körben a legolcsóbb és legkézenfekvőbb lehetőséget, ennek a cseréjét. A jelenlegit már a beépítéskor sem kellett volna felrakni, a kioldási karakterisztikája alapján ipari felhasználásra szánták. Háztartásokba B-s vagy C-s kismegszakító való.
    A fő kismegszakító cseréje az már zsebbe-nyúlósabb dolog, mert itt nem elég a csere(vagy akár a teljesítmény bővítése), szabványosítani is kell a fogyasztásmérőt, ez pedig minimum 140eFt költséggel jár, a HENSEL szekrény maga csak az általad írt összeg.. A teljesítmény bővitésnél az alanyi jogon járó 32A feletti kiépítésnél amperenként még 5eFt-ot kell fizetni.
    Na ennyit az okoskodásomról :)

Új hozzászólás Aktív témák