- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Windows 11
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Mesterséges intelligencia topik
- Hálózati / IP kamera
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autodesk - Revit
- DIGI kábel TV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
válasz PeterPH #59989 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást. Mondjuk 2 db (tehát kettő), amúgy a neten fellelhető user manual-t linkeltem be, Te találtál egy harmadikat, abban már (ez itt a kulcs szó) a Gb-et írja.
Ha megnéznéd az én két találatomat, az egyik 2009-es kiadvány, a másik 2010-es. Amit Te linkeltél, az már 2013-as. Szuper. Örülök neki, hogy a cég fejlődőképes, és fejlesztenek is.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
PeterPH
senior tag
válasz iMaverick #60001 üzenetére
Az ördög a részletekben rejlik. Te a AN5506-04-F és AN5506-04 típusokhoz linkeltél doksit, miközben írod is, hogy 5506-04-FG típust adnak.
De józan paraszti ésszel is belátható, hogy FTTH területen az egyetlen létező 1000-es csomaghoz nem fognak 100-as eszközöket adni. -
iMaverick
addikt
válasz PeterPH #60005 üzenetére
FTTH területen az egyetlen létező 1000-es csomaghoz nem fognak 100-as eszközöket adni.
Hát a Digi-nek a dolgait elnézve ebben nem lennék biztos. Rögtön egy gyors kérdés: Miért nem AC-s az ONT-ok wifi-je? Ha már wifi-zik a felhasználó, ez sem tűnik akkor igénynek... Az 1000-es csomag mellé.
De felhozhatnám a bekötési stratégiájukat is: tavaly nyár végén/ősz elején feldobták az optikát a házunk elé (mivel kertesház, nyilván FTTH-ról lenne szó). Azóta is ott "rohad" a kábel, se üzletkötő, se senki. A honlapjukon sem tudom kérni a címünkre...
Persze józan paraszti ésszel nézve tényleg nem tűnik ésszerűnek a dolog...
-
Geth
veterán
válasz Brandynew #59994 üzenetére
Igen, azt már felfogtam, hogy Te akkor se használnál mást, ha ledöglik amit használsz, ne fájjon mert több lehetőség van (Le ne írd megint, hogy de a Digié gyorsabb)
Viszont a privacy kérdés érdekes.
A Cf-nél most az az ígéret (igen, csak ígéret, de legalább hivatalos), hogy 24 óra után törlik a logokat, plusz a KPMG auditálgatja őket, hogy tényleg.
Ilyen (legalább ennyire hivatalos) statementje van a Diginek? Csak kiváncsiságból...[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz iMaverick #60007 üzenetére
"Miért nem AC-s az ONT-ok wifi-je? "
Miét lenne? Ingyen ad neked ONT-t ráadásul wifi-set. Ajándék lónak ne nézd a fogát. (Amúgy meg gondolom ugyanolyan AC-sban meg jelentősen drágább lenne.)
"tavaly nyár végén/ősz elején feldobták az optikát a házunk elé (mivel kertesház, nyilván FTTH-ról lenne szó). Azóta is ott "rohad" a kábel, se üzletkötő, se senki. A honlapjukon sem tudom kérni a címünkre..."
Ez még semmi. Nekünk tavaly előtt nyáron rakták fel a kábeleket. Aztán semmi. A tavalyi április 19-ei havazás meg szépen megtépázta. Végül tavaly novemberben kezdték el bekötni az embereknek...
Én sem tudom mit szerencsétlenkednek ennyit, ha már a szívás része a hálózatkiépítésnek megvan... -
Soma01
veterán
válasz iMaverick #60007 üzenetére
Miért nem AC-s az ONT-ok wifi-je?
Gondolom, mert az jelentősen emelné az eszközök költségét. Annak az eszköznek amit a Digi, plusz költség nélkül ad az előfizetőinek. Tehát ez egy extra. Ha jól tudom, nincs is mindegyik ONT-ben WiFi. Ilyen alapon adhatna ingyen egy NAS-t is, vagy egyenesen egy számítógépet vagy laptopot, táblagépet is.
( Nem személyesen neked szól: )
Ez a WiFi sebesség hajszolása meg olyan, hogy akinek fontos a nagy sebesség, költsön rá amennyit bír. Átlag felhasználásra, netezésre, beleértve a (U)HD stream filmek nézését is, bőven elég a N150. Jaa, hogy 10 eszköz van otthon és egyszerre már nem megy? Nagyobb igény, nagyobb költségek, ráadásul nem is arányosan nagyobb. Ezt nem szokták felfogni az emberek. "Jöjjön ki minden 10.000-ből." ...persze! Az átlag felhasználó igénye ha megnő, hamar rájön, hogy a vezetéknélküliségnek vannak korlátai. Pl. a távolság, lefedettség szokott előjönni. De a vezetéknélküliséget, minden áron meg karja tartani. A kényelem nagy úr. De most már egyre inkább látok hajlandóságot arra is, hogy költsenek a fejlesztésre.
Bocs, csak kiírtam magamból. -
iMaverick
addikt
Ingyen ad neked ONT-t ráadásul wifi-set.
Az ONT-ot a szolgáltatás igénybevételéhez adja, ráadásul "kölcsönbe". A wifi meg nem hiszem, hogy akkora kihívás lenne. A UPC már évekkel ezelőtt wifi-s kütyőt adott az előfizetés mellé. Szóval azért ne haragudj, de nem fogom a Digi vezetését felterjeszteni a béke Nobel díjra.
Nálatok már 2 éve lóg a kábel? Hmmm.
( Nem személyesen neked szól: )
Nem vettem magamra. Amúgy nekem személy szerint bőven jó az "n"-es wifi, az "ac"-t csak példaként hoztam fel.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz MasterMark #60015 üzenetére
Ezt akartam írni. Meg azt, hogy a hűségidő alatt a havidíj különbségből kijön egy rendes router, ami jobb mint amit a UPC ad és az a tied lesz.
Jó ez így ahogy van.
De az optikát már köthetnék befelé nálunk is, mert még csak a lépcsőházig jutottak a kábel behúzásával. -
törölt tag
válasz Soma01 #60013 üzenetére
Amúgy én ezt az otthoni minden eszköz csatlakozzon WiFi-n mániát sem értem!?
Persze ez nyilván az én véleményem/kérdésem. (Nálunk az okostelefonokon kívül minden dróttal csatlakozik. Azok is csak azért WiFi-n, mert alapból nincs bennük LAN port, de ha lenne bennük pl. az ágyban használva rákötném a LAN-ra. A notebookot pl. bekötöm dróttal, mert ott lóg a lengő Ethernet LAN csati az ágy végében kb. 2 méteres szabad dróttal az ágy alatt.)
A nagyvilág rendben van. Szabadtér, természet, kávéház, bevásárló központ stb. mind drótnélküli kapcsolatért kiált. Hogy a mozgó járművön való kommunikációról ne is beszéljünk. Ott még mozog is használat közben az eszköz. Ergo ezekre a helyekre kell a drótnélküli kapcsolat.
Node otthon, munkahelyen már nem ennyire egyértelmű a helyzet.
Otthoni/munkahelyi használat esetén ezek az eszközök, mind egy adott ponton tartózkodnak használat közben. (Gondoljon bele mindenki a felhasználói szokásaiba és rájön, hogy szinte mindig ugyanabban a karosszékben, ágyban stb. használja a drótnélküli eszközt. Kevés olyat láttam, hogy valaki a lakásban fel-alá mászkálva Internetezik. Sokszor csak a kényelem miatt nem lóg ki belőlük drót. Pedig egy lengő - pár méteres - kábelvéggel ez is megoldható lenne és akkor a bennünket körülvevő elektromágneses sugárzást is jelentősen mérsékelhetnénk.
Az okostelefonokba és tabletekbe ill. egyes notebookokba sajnos nem raknak már LAN csatlakozót. (Csak szólok! Lehetne már új szabványos lapos Ethernet csatlakozást is alkotni, ami illeszkedik ezeknek az eszközöknek a vastagságához.)
Mégegyszer!!! Nem a WiFi ellen beszélek csak azt tartom túlzásnak, hogy minden egyhelyben heverő cucc is feltétlen WiFi-vel kapcsolódjon és erre sajnos számtalan példát látok a környezetemben.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
iMaverick
addikt
válasz MasterMark #60018 üzenetére
a legtöbben arra akarják használni a wifit amire nem való
Hmm? Mire gondolsz? Netezni akarnak rajt, vagy milyen "disznóságot" szeretnének csinálni a wifi-n? Oké, a torrent-et, meg az internetes sebességtesztet ne a wifi-n futtassák.
Erre a kábelezésre: én a villanyszerelővel a CAT6-ot is behúzattam a falba. Fix PC szinte "üvölt" a drótos LAN után. Sajnos a fater PC-je már csak egy n-es kártyával lóg a router-en (anyám nem tűri a kábeleket). Nálam viszont nem sajnáltam a pénzt rá, a szakival megoldattam a dolgot.
-
crue
őstag
válasz #29810560 #60017 üzenetére
Azért az okostelefont LAN-ra kötni már elég perverz dolog lenne. A laptopot mániákusan állandóan kábelre kötni is túlzás. Ha éppen csak olvasgatsz vagy youtube-ozol akkor pont semmi különbség sincs az élményben a kétféle csatlakozás között. Ellenben a kábelbe jól bele tudsz gabalyodni, ha ki akarsz menni egy sörét. Már megéri.
-
jczettler
tag
sziasztok,
először is köszönöm mindenkinek a tegnapi hasznos infókat!
ma bekötötték a FTTH-t a XVII. kerületi épülő házunkba.
minden megoldódott magától - ha mondhatom így - mert a kapott ZTE router 4 lan porttal bír - amiből csak 3 használható, mert a 4.-et fentartják más szolgáltatásra. mintha IP tv-t mondott volna a szerelő.
nekem ez a 3 port pont elég, így nem kell további eszközt vásárolnom. meglepően erős a wifi-je is. mivel még épül a ház, csak egy iphone-nal és a speedtest app-pal próbáltam, router mellett ~60/60, a hát legtávolabb eső pontján pedig ~40/40-et adott, ami szerintem jó.
egyelőre ennyit tudtam tesztelni, szerintem nem lesz gond
még annyi, hogy a coax-ot is a ZTE adja, egyből rá is tettünk egy 3-as elosztót, szóval ez is pipa, megy tovább a falba...
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
addikt
most olvastam hogy a digionline április 1 től egész európában elérhető..
-
jczettler
tag
válasz MasterMark #60023 üzenetére
nem úgy tűnik. 180 fok-ot forog jobbra balra, illetve kihajtható...
-
mzso
veterán
válasz iMaverick #60014 üzenetére
Igaz. Elírtam. Wifis routert gondoltam. A docsis/ADSL modemen pl csak egy LAN prot volt és kész...
Akárhogy is nézem ezeket mind ajándékba kapod."Nálatok már 2 éve lóg a kábel? Hmmm. "
Lógni lóg, de mint írtam tavaly novemberben kezdték el bekötni az embereknek. úgyhogy csk 1,5 évet lógott fölöslegesen...
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz MasterMark #60021 üzenetére
Nem gondolja senki, csak jobbat szeretnének mint ami van.
Én is szívesen használnék vezeték nélküli hozzáférést mindenhol, gigabites sebességgel. Lehetőleg 100 méter hatótávval minimum. Kár hogy nincs. -
SP4C3
veterán
válasz jczettler #60022 üzenetére
Nemtudom diginél hogy van, de elméletileg ha adminnal belépsz, ott tudod konfigurálni a lan portokat. Elvégre ha nincs és nem szeretnél iptv-t, akkor had használd már...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
hackeeeee
Jómunkásember
Cloudflare dns-t próbált már valaki?
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz jczettler #60022 üzenetére
Azért én ezt a szolgáltatást - mármint a sávszélességét - egy a ZTE LAN1 Ethernet portjára csatlakoztatott eszközzel csak leellenőrizném!
... mert, a WiFi ugyebár nem mérvadó.
(Igen. Az ONT 4. portját elméletileg az IP-TV-nek tartják fenn. ... de, szerencsére csak fenntartják és nem akarják megcsinálni. Legalább is a DVB-C helyett az IP-TV-nek - én személy szerint - nem nagyon örülnék. )
"... végső esetben pedig partizán módon. "
Ezt nem is olvastuk. Mindenféle szabályt - Prohardver fórum, DIGI ÁSZF, Hírközlési törvény - sért.
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz jczettler #60034 üzenetére
Ha most épül a házad, akkor számolj pluszba egy (vagy esetleg kettő) négyzetméter járólapot, és ebből a pénzből pont vehetsz egy 5 portos gigabites switchet, amit odateszel a ZTE mellé, és máris van plusz 4 portod
Ráadásul semmit nem kell variálni, csak rádugod az ont-re. -
jczettler
tag
válasz #29810560 #60035 üzenetére
köszi a tippet, ki fogom próbálni, de jelenleg az a helyzet, hogy a házban már van wifi, de pl. gáz még nincs
az ip tv-s megoldásnak én sem örülnék, többek közt ezért is lett elvetve a t és a upc (aki szerintem itt nem is szolgáltat). többek közt...
megjegyzést vettem!
-
-
Fishor
senior tag
válasz Fishor #59897 üzenetére
Szia!
Kivettek a NAT alól, és a netes nyitott port ellenőrző is azt írja nyitva van a port. A utorrentben a tesztnél mégis azt írja hogy a port nincs nyitva. Az automatikus porttársítást be kell pipálni vagy nem? Bár egyik állásban sem működik a dolog. Egyébként win 10 van fent. Próbáltam még kivenni a pipát az upnp port trsításnál meg a nat-pmp port társításnál, de az se hozott más eredményt, sőt amikor mindkettőt kiszedtem még hibának is írta aztán a tesztnél. Elvileg a win tűzfalnál is úgy láttam, hogy ott van a utorrent, mit kell még beállítani, hogy jó legyen?
Üdv: Fishor
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hardcore café
- Horgász topik
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Ingatlanos topic!
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Milyen joysticket vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs