-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
veterán
-
DonMaster
addikt
azért mert van ahol routert visza a digi és azon levan butitva mindne, igy ha brigbe teszi a digi a routerelét sé oylna mintha egy modem lenne, megy a saját router wan porjtába ahogy irtad, és megy mindne funkcio portnyitás, ddns, stbstb. dolgok, amik a digis- routerel nem valosithatoak meg elég sok minden van, persze egy mezei flehasználonak nem kell ez mivel jo ugy is, de ha valaki komolyabban ahsználja annak szükséges.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
TeeJay
félisten
meséld el 4 eres réz kábellel mit lehet ma összehozni?
LAN-hoz kevés mert 8ér kell gigabithez
4 ér biztos nem koax tehát ED3.0 sem lehet
4 ér VDSL-hez is kevés mert tudtommal az oszlopokon lévő kábelben ott is van vagy 16-32-64 érpárFTTN-hez is kevés szóval valamit elnézhettél.
meg alapból a DIGI minek csinálna FTTN-t családi házas részen
100méterig lehet kb. húzni UTP kábelt szóval 1 oszlopra kellene optikát vinniük, oda tenni egy GPON ONT-t és a rajta lévő 4 LAN portra férne fel a környező 4 ház UTP-vel de akkor megint az van hogy minden oszlopra kell egy ONT (áram is persze) meg gpon és az sokkal drágább mint egy komplett utcát végig optikázni oszloponként egy darab 4-es passzív osztóval meg az előfizetőhöz egy ONT hiszen akkor egy utcát le lehet fedni egy GPON-al és az meg bőven elégszóval várom az elképzelésed hogy 4 rézér mire elég szerinted
az tuti nem DIGI kábel volt mivel már csak FTTH-ra építenek mindenhol[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
-
quailstorm
nagyúr
Az egy olyan, általában hiányosan megvalósított zárt forrású hákoláson alapuló megoldás, mellyel a hálózati címfordítás terhét le lehet venni a router CPU-járól. (címfordítás kell a külső hálózat és a belső hálózatod közt, mivel csak egy db IPv4 vagy IPv6 címet kapsz)
Custom firmwareken a zárt kódú és hiányos szolgáltatáskészletet megvalósító HW NAT nem fog menni, pl olcsó TP-Link routerek.
Az elmúlt években jöttek szabványos és normálisabb HW NAT megoldások, az bekerül vagy bekerült custom FW-be. De ilyenkor utána kell nézni az adott routernek rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
quailstorm kolléga már leírta előttem. Számodra elég annyit tudni, hogy 500-1000 Mbps net csomagokhoz már kellően erős routerre van szükség a teljes sebesség eléréséhez. Egyszerűbb, ha leírod a routered pontos típusát és a kinézett net csomag max sebességét, akkor meg tudjuk mondani, hogy alkalmes-e a feladatra az eszköz, vagy újat kell venned.
-
xeon forever
addikt
Bridge módban jön a net pppoe csatlakozással, azután saját routerrel te manageled milyen szolgáltatásokat akarsz kezelni teljes admin jogú felügyelet mellett, pl gyári beállítások visszaállítása;távelérés;tűzfal szabályok...stb Router módban meg kapsz egy user szintű kezelő felületet, ahol ip tartományt, wifi név/jsz, port forwarding-ot tudsz állítani, viszont a digi távolról admin jogokkal tudja kezelni.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
sunpower
tag
Sokat ne várj tőle.
Ismerősnél kötötték be szombaton a netet, 2 dobozt kapott, egyik csak TV a másik meg egy Huawei cucc, amin 1 GE és 1 FE port van (meg talán telefon). A számát most nem tudom fejből.
A Wifije átvisz egy 20 és egy 40 cm-es tömör téglafalat, és kb 7-8m távolságban 30Mbit le és 8 Mbit fel sebességet produkál. Mindezt olyan helyen, ahol 2 Wifi hálózatot lehet csak látni mellette.
Ez elég ergya, de ennyit lehet tőle várni. -
Geth
veterán
A teljesítmény egy dolog, a másik, ami miatt nem szokták így használni, az, hogy tényleg csak alap dolgokat lehet beállítani.
Ha egy általad választott DDNS-t szeretnél használni, bonyolultabb tűzfalszabály kellene, távolról szeretnéd elérni a routert (például felületről elérhető WoL funkció), normális certificate (https) mellett, nagyon sok esetben a custom firmware a megoldás, amit nyilvánvalóan nem erre az eszközre fogsz feldobni[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Területfüggő, van ahol ZTE-t osztanak, van ahol pedig Huawei-t. Én utóbbit kaptam. Ha 8 LAN port lenne rajta, akkor sem használnám router módban, a bekötés után pár órával hívtam is a DIGI-t, hogy tegyék bridge módba, és saját routerem van mögötte.
WLAN egyébként van ebben is.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Másik kábel nem gond, magától nem tud megtörni az optika, csak ha segítenek neki. Valószínűleg menni fog. A lépcsőházban van optikai jelerősítő, csak tán nem éri el a csillapítás azt az értéket, hogy ne működjön.
Nálunk se szaroztak házon belül. Ahol nagyon vigyáznak rá az terepen van, előkészített nyomvonalon. A légkábel meg egy hülyeség, de jó pénzt jelent a karbantartóknak... -
dorika87
őstag
Az előbb beszéltem egy ügyintézővel telefonon. A váltással nincs gond. Szóval átmehetek az új 100 FTTB-e ugyanúgy hűség nélkül ahogy most vagyok a 100 Pro-val. Csak jelenleg 3250ft-ot fizetek hűség nélkül és ha bemegyek személyesen aláírni a szerződést akkor 2500ft-ot fogok, ami tulajdonképpen nekem csak jó, és nyerek vele. Engem az zavar, hogy ha ennek nem járok külön utána akkor erről aztán nem tájékoztat a digi, hanem fizessem csak tovább a drágábbik csomagot, ahelyett, hogy pl. automatikusan áttennének abba, vagy küldenének egy emailt ezzel kapcsolatban, hogy elfogadom-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Jackx
tag
2. kerület kertházas résznél amikor bekötést kértem, megkérdeztem telefonon hogy smint lesz. Azt mondták alvállalkozók jönnek, és lesz náluk fúró meg minden ami kell. Szóval simán átfúrtak a falat, igaz, csak az optikai kábelnek kellett. Kérdezte is inkább belülről fúrjon kifelé, vagy az utcáról be
[ Szerkesztve ]
-
veterán
a digi saját mérőszervere van legközelebb, de az meg többnyire le van terhelve, szóval teljesen esetleges a dolog. de a való életben úgyse egy szálon fogod használni, tehát hacsak nincs valami hiba, tök fölösleges méricskélni. amikor új volt az élmény, én is folyton méricskéltem, de már elmúlt
hanyas vagy, te disznó?
-
törölt tag
Ez az eszköz a szolgáltatóé, akkor és azt módosít rajta amit csak akar, hiszen admin joggal teljes felügyelete van az eszköz felett. Az ügyfélnek viszont csak user szintű jogai és beállítási lehetőségei vannak.
Az UPnP-t amúgy - eszköztől függetlenül - kerülném.
A megoldás, hogy átkéred BRIDGE módba, oszt a saját routereden már Te vagy az úr.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Politika
- Windows Server 2012
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- OLED TV topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest