-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
zotykapotyka
csendes tag
válasz
zotykapotyka #10298 üzenetére
Itt is van:
http://www.youtube.com/watch?v=9xk9nbqrSsg
1: megpróbálom megnyitni a speedtest.net-et (sikertelenül)
2: 1:29-nél Megnyitom apple.com/trailers-nél az egyik hd filmet-> elkezdik adagolni a sávszélességet-> be tudom így már hívni a speedtest.net-et -mérek vele egy tűrhető eredményt.
3. 2:21 Új teszt a HD- film nélkül: Totális Fail.
4. 3:26 A speedtestnet.eu oldalt használva ismét sávszélességet mérek: láthatóan van egy 10 másodperces "hatásszünet" majd elkezdik "pumpálni" a sávszélességet. Az eredmény magáért beeszél. (a garantált elvile 8 le, 4 fel [Mbit/s] )Egyszóval rohadjanak meg a surmó pitiáner gazemberek a diginet-nél!!!
-
forrest85
senior tag
válasz
zotykapotyka #10298 üzenetére
Szerintem menj be és jelents be hibára vagy jelezd az illetékes hatóságnak , ha nem változik semmi. Ezzel általában működni szokott.
-
zotykapotyka
csendes tag
Bp III.ker Diginet: Ha tehetitek kerüljétek!!! Elvileg nekünk TopNet-ünk van. (80Mbit-le 25MbitFel) (garantált: 8Mbit le, 4Mbitfel)
Gyakorlatban örömteli pillanat, mikor eléri az 5 !!! Mbit-es le, és 2 Mbit-es feltöltési sebességet. Az idáigi csúcs sebesség fél év alatt: 17 Mbit letöltés..De ez még mind semmi. Legújabb disznóságuk az, hogy 0, azaz 0 Mbit/sec- a letöltési sebesség (fel szintén) (jó, kb 50-100 kbit lehet). Ha elkezdesz valamit tölteni (pl apple.com/trailers -ről nézni egy videót) akkor 10-15 másodperc után elkezdik "adagolni" a sávszélességet (a fent említett 5 Mbit/s-es ig).
Ennek következménye: Rengeteg weboldal nem tölt be, leginkább a flash-esek (pl speedtest.net) Hamarosan teszek fel videót is erről (csak ugyebár a 25 Mbit helyett kb 3 a feltöltési sebességem) -
Enigma^
csendes tag
Digi net és telefon másnál is halott Debrecenben?
-
-
cascada
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #10290 üzenetére
Én a TP-Link 1043ND-re szavaznék. 10.5k-t simán megér. Kár többet kiadni Routerre. Tökéletes ez a Router. 40/20-as Digihez használom én is. Szerintem ezt rendeld. Nem fogsz csalódni!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Leszűkítettem a választást 2 versenyzőre, mert huszonezret azért nem szívesen adnék ki 1 routerre, különösen hogy csak itthoni felhasználásra lesz. Arra jutottam, hogy a torrent kliens annyira nem is lényeges, mert gyors nettel úgyis leszedi gyorsan az ember géppel, amit akar. (bár a non-stop seed aránytartás miatt nem jönne rosszul, ezt még át kell gondolnom.
)
Tehát a két legesélyesebb:
TP-Link WR1043N
Linksys E2000Ki melyiket ajánlja a 40/20-as digihez és miért? Még ma megrendelném, holnap el is hoznám.
-
válasz
A_ScHuLcZ #10279 üzenetére
"UNIX-ban nem vagyok szakértő"
Egy m0n0wallhoz nem is kell annak lenni. Egyszerű mint egy pofon."korábban egy 1000-es cerka látta el ezt a megtiszteltető feladatot tűzfallal "
Szerintem most is jó lenne. És nem is eszik sokkal többet mint egy router, cserébe megbízhatóbb. ~2005-től használtam x86 alapú routereket 2009-2010 körülig. Most tértem át másra csak. -
rt06
veterán
válasz
Larssonka #10282 üzenetére
belkin router-ekkel nem igazan talalkoztam, de csak bongeszestol azopknak sem kellene megfekudnie
nem fut a hatterben valami p2p progi (vagy rosszabb esetben valami gaz gonos szoftver), ami nagy szamu kapcsolatot epit ki? kb 100 egyideju kapcsolat folott egyes olcsobb router-ek hajlamosak eldolni
esetleg nezd meg ugy is, hogy egyszerre csak az egyik, majd csak a masik gep van rakotve, ekkor is bedol-e mindket esetben
-
Larssonka
csendes tag
Hali mindenki. Van egy belkin routerem. Startnetes diginet lett a napokban, összehoztam vele, mükszik egészen az első 5 pericg. utána mintha fagyna falból ki-be és megy megint. Szar a router vagy diginél is kell vmit regisztráltatni vagy ilyesmi?
Előre is köszönöm.
Lars
-
A_ScHuLcZ
addikt
UNIX-ban nem vagyok szakértő, csak az egyszerűbb dolgok mennek, de korábban egy 1000-es cerka látta el ezt a megtiszteltető feladatot tűzfallal (iptables). Viszont most, hogy már kiköltöztem a koleszból és a rezsit keményen fizetjük, nem mind1 a fogyasztás sem, egy router lényegesen kevesebbet eszik sztem.
Hardver pedig lenne hozzá, több 775-ös cerka proci+lap páros is van a fiókban, idő már kevésbé. -
rt06
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #10275 üzenetére
esetleg ha van otthon kalodo regebbi geped, no meg persze kesztetesed es szabadidod, ossze is dobhatsz egy router-t
nekem jelenleg egy dual p3-as (2x450MHz, 1GB SDR SDRAM) latja el tobbek kozt a routolasi feladatot is
emellett dns-kiszolgalo, dhcp-, web-, ftp-, email-, teamspeak-, es par mas egyeb szerver, dyndns es 2 torrent kliens is fut rajta, grafikonon kovethezo, melyik gep mennyit hasznalja a netes es sok mas haszons dolgot tud, amit egy mezei router nem (pl ket internetkapcsolatot hasznalok egyidejuleg)
80/25-os netet szepen kihasznaljateny viszont, hogy nemi hozzaertes es szabadido (a ketto forditottan aranyos) kell az osszeallitasahoz
-
brd
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #10272 üzenetére
Sajnos ezek az olcsó routerek ennyit bírnak (ha nem voltak olcsóak, akkor átvertek). Ha olyan router-t nézel, ami legalább N-es Wifi-t tud, többe kerül 6e forintnál, az jó eséllyel bírja még a 80/25-ös netet is.
Ezeket az infókat a gyártók szeretik eltitkolni, így a legtöbbnél a honlapon nem is tudod megtalálni; fórumokat, tesztelő oldalakat kell bújni hozzá. Ez egyébként meglehetősen gusztustalan megoldás, mert egy routernél, ha nem is a legfontosabb, de a fontos információk között van a route-olási sebesség értéke... -
A_ScHuLcZ
addikt
Valószínűleg router-csere lesz, az megoldja ezt a problémát is.
Ami számomra fontos:
-VPN
-Gigabites ethernet portok
-N-es wifi
-nem hátrány, ha megy rajta a DDWRT firmware
-dinamikus ip-nél meg tudjam oldani, hogy állandó címmel elérhessem a routert (no-ip.org megoldással pl, bár ez ma már sztem alap)
-esetleg ha van benne torrent kliens + külső winyó csatlakoztatható, az nem hátrány, de ha nagyon megdobja az árat, akkor lehet leteszek róla.Ezeket javasolták nekem, ti mit ajánlotok, esetleg valakinek valamelyikkel tapasztalata van-e?
TP-Link WR1043ND
Linksys E2000
Linksys E3000
ASUS RT-N16
D-LINK DIR-825
Netgear WNDR3700 -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A napokban költöztünk és beköttettük a Diginetet (40/20), mert jókat hallottam róla. Nos a net valóban jó, de csak akkor, ha közvetlenül a gépre kötve kapcsolódással használom, a router iszonyatosan legyengíti. Először én sem akartam elhinni, de tényleg így van.
2 routerrel is próbáltam, amik vannak otthon: D-Link DIR-300 DDWRT firmware-el, illetve egy Planet WRT414-es.
Tapasztalatok:
D-Link-nél a speedtest 22-23megánál nem tud többet mérni, bármikor próbálom, ott megakad a sebesség. Torrentezni lehet durván 2,5megával, ami az előbb mért sebességnek felel meg, viszont ha nem korlátozom ez alá, lassú mellette a http kapcsolat, oldalak lassan jönnek.
Planet WRT414-nél már a speedtest rendesen mér, megvan a 42-43mbit, de a valóságban gyengébben teljesít, mint a dir-300. Torrent letöltésben 1,5-1,6mb a maximum, amit el tud érni, ráadásul emellett netezni sem lehet, mert borzalmasan lenyírja a kapcsolatot, akár 1percbe is telhet, mire lehoz ez oldalt.
(különböző beállításokat próbáltam természetesen, például a torrentnek kevesebb kapcsolatszámod adni, stb, semmi nem vezetett eredményre)
Torrent kikapcsolása esetén persze mind2 hozza gyorsan az oldalakat. Na de most ugrik az a bizonyos majom a vízbe! Közvetlenül gépre dugva speedtest 43-44-et mér, a torrent letöltés is jön 5megával, sőt mellette még a weboldalak is jönnek rendesen, ennek így kellene működnie. Hol is lehet akkor a gond, mit próbáljak meg? Router reseteken már túl vagyok.Új vásárlásán is elgondolkoznék, de ezek sem rosszak, és látva, hogy 2-ből 2 nem jó hozzá, szerintem az új is lutri lenne...
-
oszy
veterán
Tegnap ezt nem akartam elhinni:
20,3M - 316k20/10-es nettel.
Nem árulom el melyik program írta ki
-
_lipa_
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, ha ahol lakom (sarkon) nincs DIGI, de a sarkon túl a szemközti házba van (házszám alapján szomszédos lakás), akkor szoktak-e olyat, hogy kérésre (megrendelői igényre) átviszik az optikát (vagy nem tudom mi megy a föld alatt)?
Bármilyen véleményt szívesen veszek.Köszönöm!
-
Vodar
senior tag
Digi BaseNET (40/20):
-
Vodar
senior tag
Digi-nél mostanában mennyibe kerül a bekötés és mennyi idő alatt jönnek ki? (Kábel TV + internet + telefon)
-
kabelmania27
félisten
Na király
Itt nincs szimmetrikus internet lehetőség, csak kábelmodemes és adsl, ebből adsl felejtős , de meg vagyok elégedve ezzel kábelmodemessel amire én használom bőven jó
56k-s hagyományos modemes netem volt párévig aztán 384kbit-512kbit-1megabit adsl, szóval tökéletes ez -
rt06
veterán
válasz
kabelmania27 #10255 üzenetére
megjavult szerencsere, egy reconnect megoldotta (nem sokkal azutan, hogy irtam)
-
kabelmania27
félisten
-
rt06
veterán
szeged, topnet
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest