- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
Boonen007 #74728 üzenetére
Neked akkor vmi fura ex-Invitel optika van, ahol minden kódolt.
A második képen egy párosodó Conaxm modul van, a kártyák párosítottak akkor.
Már csak annyit próbálj meg, a 2 modult a 2 tv között megcserélni. Lehet az egyik modul hibás, vagy nem megy benne a kártya. Esetleg a kártyát is érdemes ki-behúzni belőle.
Viszont a kártyákat és a modulokat NE cseréld fel. -
g0dl
addikt
BP és megjelent két mux 426 és 434.
Az utóbbin van 3 kódolatlan. de ha jól látom csak valami előzetesek mennek, és néha one ( utálom a nevet) logó is megjelenik. Illetve az egyiken egy kandalló-t közvetítenek. -
mcll
senior tag
válasz
Boonen007 #74717 üzenetére
Sok helyen sántít a történet.
1. Digi kábelen MINDEN szabadon fogható (kivéve a pár prémium csatit). Ha nálad nem így van, akkor vagy a MindigTV antennás csatornákat hangolta le a TV, vagy a bedugott koax kábel nem a Digi felé megy hanem a lakásban bent van egy másik szolgáltató, pl. a Voda kábel és azt próbálgatod. Vagy tényleg a tévéd kuka, még ha úja, akkor is.
2. Digi csak úgy puszira nem ad sem kártyát sem modult, főleg ha a szerződésben 0db van beírva. Főleg nem kettőt, mivel a második fizetős is lenne. Ha nálad még is így van, akkor azok a modulok, kártyák nem a Digi kábelhez tartozik.Amúgy meg optikai kábelen oszlopról bejöhet a Voda is és a T is. Vagy valami más szolgáltató.
Fotózd már azokat a modulokat amiket próbálgatsz és tedd fel ide kérlek.
-
Boonen007
őstag
válasz
trec12 #74719 üzenetére
Ne ertsetek felre senkivel se akarok en kotekedni, segitsegert jottem. Nem erzem magam technikai analfabetanak, sot. De pont ezert nem ertem en sem a hibat foleg annak fenyeben, hogy valoban a szerzodes ugy fest mas mint a valosag. Plusz az elso tvnel meg siman megy minden adas (hbo stb fizetosokeg leszamitva). Ugyfelkapu se hozza raadasul eppen halott az app. Szerelok 0 papirt adtak osszesen az van amit emailban kaptam szerzodes. A huawei eszkoz wifi jelszavaert is az ugyfelkaput hivtam fel.
-
trec12
addikt
válasz
Boonen007 #74717 üzenetére
Szerintem add vissza nekik majd a CAM modulokat.
Ügyfélkapu nem hozza a két eszközt? Bár ha szerződésen 0 db van akkor elvileg nem hozhatja…
Még arra tudok gondolni kódolt lesz januártól ezért adták. De a második modul a fizetős lenne elvileg. Milyen papírt adtak a szerelők még azt érdemes lenne megnézni…. -
Boonen007
őstag
Ahogy mar irtam is optikai kabelen jon be oszloprol. Nem muholdas digim van. Kb egy honapja kototte a digi es digis szerelok be, nem a sarokbol szedtem a kartyakat ossze ok adtak mind a ket tevehez. De majd megnezem mit csinal a mukodo tv kartya nelkul. Nem tudom miert adtak en sem.
-
mcll
senior tag
válasz
Boonen007 #74686 üzenetére
"Szerelo mondta majd kerjek egy kozponttol kartyat mert az rtl eurosport ezekhez is kell a kartya."
Hát ezt 1000% hogy nem egy Digi szerelő mondta (legalábbis nem Digi kábeltévés szerelő), mert még ők is tudják hogy jelenleg a Digi DVB-C hálózaton CSAK a prémium csatornák (HBO, Cinemax, Filmbox, ...) kódoltak, MINDEN MÁS szabadon fogható, nem kell se kártya se semmi, csak egy TV (vagy box) ami tudja a DVB-C-t. Ennyi.
A szerződés amit mutatsz az valóban Digis, de azon nincs kipipálva sem a kártya se semmi, tehát a Digi tuti nem adott neked ilyet. Ha neked mégis kártyád, modulod miegymásod van, na akkor az biztos hogy nem Digi-s és te két szolgáltatót keversz össze. Esetleg nem műholdas Digid van még? Mert ahhoz tényleg kell modul! -
garga01
őstag
DVB-C-n jelenleg nincs 25-ös csatorna, megnéztem a tv-men újrakeresve a csatornákat.
Amik újak de nincs nevük, azoknak csatorna száma sincs perpill, ezért nem tárolta le sem a Samsung tv-d, sem sok más.
Csak pár fajta eszközön jön, amit lent írtam. Majd ha mókolnak az LCN-el és bekerül a NIT táblába, akkor fog a sima tv-ken megjelenni. -
-
Kronk
őstag
Comedy Central hd a 25ös csatornán található, persze kódolva
-
Boonen007
őstag
válasz
trec12 #74702 üzenetére
Viszont az egyik tv-n meg nem kavartam meg ez ami fura. Bejon a lengo optikai kabel, huawei routerbe onnan a koax meg az utp. Azert adtak elvileg kartyat, hogy egyszerubb legyen a ket teve bekotese, vagy passz nincs plusz boxom. Csak a huawei. Csak kiadta mint a pelda mutatja a kartyat es nem dokumentalta mivel nalam van.
-
trec12
addikt
válasz
Boonen007 #74700 üzenetére
Az a tippem valamit rosszul csinálsz vagy az infóid nem pontosak. Mert azt itt senki nem érti Digi DVB-C esetén minek a Cam CI kártyával prémium csatik nélkül. Főleg, hogy a szerződésen nincs is bepipálva sem az eszköz sem csatorna...
Csak nem olyan balfék az ügyintéző, hogy a semmire kiadta és még csak nem is dokumentálta…..
-
gulyasa
őstag
-
Boonen007
őstag
Igen koszonom, tisztaban vagyok melyik a koax csatlakozo. Ez egy zsir uj Lg 65nano81 TV, igy en elso korben egyelore kizarnam a tv hibajat. A csatorna kereses itt ugy zajlik, hogy teljes/gyors kereses tejesre nyomtam, antenna/kabel/talan foldi a 3. kabelre nyomtam, es a listaban van Digi/Voda meg egyeb, es digire nyomtam meg is talalja a 125 csatornat. De m1 RTL Eurosport az pl van. Mig kb minden mas nem. Ha kihuzom a kartyat akkor ezek is eltunnek es keri a kartyat. Szerelo mondta majd kerjek egy kozponttol kartyat mert az rtl eurosport ezekhez is kell a kartya. Fura, hogy ezek vannak tobbi nem. Ha ez nem segit lehet rossz a kartya.
-
mcll
senior tag
válasz
gulyasa #74681 üzenetére
Ne kavard meg őt, mert amit írtál nem helytálló. 2 bemenet van igen sok tévén, az egyik az "Antenna" vagy DVB-C/T felirattal, ez koax dugó aljzat, és ide kell a kábeltévé vagy a tetőantenna kábelét csatlakoztatni, és a TV beállításaiban kell átkapcsolni DVB-C (digitális kábeltévé) és DVB-T (antenna, azaz digitális, Terrestial adásokhoz mint a MindigTV) üzemmódok között. A másik ami egy F csatis aljzat, az csak DVB-S(2), azaz a műholdas antenna megy ide.
-
mcll
senior tag
válasz
Boonen007 #74680 üzenetére
Ha valóban így van ahogy mondod, akkor a tévéddel van valami, lehet bedöglött, mert az nem normális hogy a kódolatlan adásokon azt mondja hogy kódolt. Ha kihúzod a modult akkor is azt írja hogy kódolt? Lehet a modul zavarja meg a tévét.
De én továbbra is arra gyanakszom hogy MindigTV listát kerested le...
listádban keresd meg az alábbi csatornákat és írd le nekünk melyek vannak és melyek nincsenek:
- mindigTV PLUSZ Info
- FIT HD / Total Dance
- Home and Garden TV
- HBO (akármelyik)
- Digi Info -
gulyasa
őstag
válasz
Boonen007 #74680 üzenetére
Esetleg még egy lehetséges hibaforrás, hogy a hasonló tévéken két antenna bemenet van. Pontosabban az egyik az "Antenna", ami - általában - könnyen megkülönböztethető, mert menetes, amihez F-csatlakozóval lehet kábelt kötni. Ez csatlakozó a földi sugárzású szolgáltatáshoz és a műholdas vételhez való.
A másik egy koax csatlakozó aljzat, ez való a kábeltévé szolgáltatáshoz ("Cable").Ha mégis a "Cable"-re van rákötve, akkor több ötletem nincs...
Szerk.: Talán még a tévé beállításaiban valahol...
-
Boonen007
őstag
válasz
garga01 #74679 üzenetére
Kabeles keresest inditottam, a masik tvn meg tudtam csinalni. Nincs antennam es semmilyen mas tb csatlakozom vagyis jel jellegu csatlakozom csak a digis koax. A modulra igy nem tudom meloban mi van irva, de a masik tvben levo sem digis feliratot tartalmaz gondolom regi idokbol hasznaljak meg. De akkor felhivom a szerelot.
-
garga01
őstag
válasz
Boonen007 #74677 üzenetére
Ha Digi kábeled van, akkor a tv használati utasítás szerint digitális kábeltv (DVB-C) csatorna keresést indítsál, ne földi antennásat. Meg a tv-be is a kábeltv koaxot kellene dugni, nem szoba/tetőantennát.
A Film+ földi Mindigtv-n kódolt, eddig az nagyon gyanús h neked antenna van a tv-be dugva és nem kábeltv.
A tv azért írja ki h helyezt be mert kódolt nem tudja milyen modulod van.
Tehát még 1x mi van a modulra írva? -
garga01
őstag
válasz
szaboi6512 #74666 üzenetére
Ezek az új csatornák mindenhol ott vannak, csak a legtöbb TV nem keresi/tárolja le, mert nincs LCN-száma és neve sem. Leginkább csak boxok, mint a linuxosak, vagy az Amiko-k keresik és tárolják le.
Majd ha berakják a szolgáltatói listába, akkor fognak megjelenni a kommersz tv-ken is. -
Boonen007
őstag
Passzolom, gondolom, ha a jovoben szeretnek… Pl eurosport mukodik, de sport 1 arena4 stb film+ stb stb, kodolt.
-
Boonen007
őstag
Sziasztok!
Adott egy uj LG 65Nano tv a kartyat behelyezem, es csatorna kereses, talalis valami 125/135db-ot, de a jo istennek se akarja mukodtetni oket. Azt irja a TV kódolt.
Van ötletetek? -
Kronk
őstag
válasz
szaboi6512 #74664 üzenetére
Attól még a csatornák mindenkinek ott vannak, akár van kártyád, akár nincsen
-
levin70
tag
Nálunk 13 db csatorna van.
322 MHz 1db csatorna
330 MHz 3 db csatorna
338 MHz 2 db csatorna
346 MHz 1 db csatorna
354 MHz 2 db csatorna
370 MHz 2 db csatorna
386 MHz 1 db csatorna
394 MHz 1 db csatorna
kép és név nincs, kódolás: mint a prémium csatornákon. -
angyalpc2
aktív tag
Pusszantom a digit
Az hogy az én Samsung "QN90A" TV-men szerte széjjel van minden csatorna.. még csak hagyján..
De az hogy a számozás mint az ökörhugyozás azzzz 21. század köszönjük Digi ONE
Samsungon legalább volt olyan beállítás hogy sorrendbe rakta a számozást 1-2-3 127stbA szomszéd öregasszony Sencorján SLE-43F18TCS erre nincs lehetőség Se kimenteni a csatorna listát, hogy szerkesszem valahogy
Még pozíciót csak csak... egyessével... 127 csatornánál Na még ezt is meglehetne...órák alatt (nem szeretném)
De a csatorna szám 3-48-50 stb az úgy marad
Bármi ötlet hogy lehet ezt változtatni?Ráadásul most nézem a konyhai kistv Manta ugyan az a rendszer mint a Sencor még a menu is (de ott még nem történt újra hangolás nem esett szét az egész hóbelebanc.) ott is elkerülhetetlen lesz ...
Bármi ötlet hogy lehet ezt változtatni? Másolni átvinni? -
zichie
senior tag
válasz
Lackooo84 #74658 üzenetére
A tizenegyből szinte csak a BBC Earth, amit szoktam nézni, ez hd-ben jól néz ki, az sd nagyon csapnivaló. Kár, hogy nincs epg, az sd-n kell megnézni az epg-t, a hd-t nézni vagy belőni felvételre az sd epg-je alapján. Ez így elég kényelmetlen, a csatorna nevek hiánya is zavaró.
-
zichie
senior tag
Az új üres kódolt név nélküli csatornákon beindult pár hd adás, ami eddig csak sd-ben volt elérhető. A csatornák neve továbbra sem látszik.
330 MHz-en a Mezzo HD és az AXN HD megy, 338 MHz-en a BBC Earth HD és a Film4 HD, 346 MHz-en a Moziverzum HD, 354 MHz-en a Discovery HD és a Viasat3 HD, 370 MHz-en a Spektrum Home HD és Viasat Explore HD, 386 MHz-en a HGTV HD, 418 MHz-en pedig a Prime HD.
A csatornákon már nemcsak a két caid van, hanem az összes, azaz mind a hét, ami prémium csatornákon is van. Nem tudom, hogy kódotak maradnak-e, vagy fta-ba váltanak majd, mivel ezek nem prémium csatornák hd változatai. -
-
szaboi6512
őstag
Nem tudom Digi probléma-e, de nálam a 2 Samsung tévén is inaktív a csatornakeresés funkció, de lehet hogy Samsung tévé lett ilyen. De egyszerre mindkettő?
Tulajdonképpen az adásnál minden funkció inaktív.... -
kovacss72
aktív tag
Sziasztok!
Anyósoméknál van egy STB, amivel nincs gond. A másik TV CA modullal üzemel évek óta. Ezen mostanában eltűnnek csatornák, változik a sorrend. Újrarendezés után is. Most 2x is lefuttattam az automatikus újrahangolást, melynek eredményeképp teljesen eltűntek a csatornainfók, még a név is.
Rádió-TV csatornák egymás után vannak megvannak, 169 db, de elnevezés nélkül.
Szerintetek ez szolgáltatói hiba (CA modul?) vagy a TV -vel (kb.10-12 éves LG) lehet a probléma? -
Jahno
veterán
válasz
rothfb #74645 üzenetére
Beleolvastam, néha azért a júzerek sem tudják mit akarnak, vagy miről írnak, de látom a sablon itt is meg van "A szolgáltatás nem változott csak a felület kinézete és funkciói lettek fejlesztve." Amikor az UPC netet átvette a Voda, akkor még belsős emberek is ezt magyarázták, hogy jaaaaaj semmi nem változott. Csak nekem nem volt TV adás, netet dobálta, bizonyos irányok nem működtek. De csak logót és nevet cseréltek ja... Na majd meglátjuk.
-
-
SPF
senior tag
válasz
Intruder2k5 #74640 üzenetére
Ott 0 Ft-öt mutatott belépésnél.
A számla és egyenleg menüpont most behozta az aktuális számlát, gyorsan be is fizettem.Köszönöm a többieknek is!
-
Sonja
nagyúr
Nekem meg csak ennyi, ha be akarok lépni.
-
-
SPF
senior tag
Sziasztok,
Digi ügyfélkapun Ti látjátok a szerződést? Be akartam fizetni a havidíjat, de nem hoz be semmit az app.
Köszönöm, ha megnézitek.
-
-
anonim80
csendes tag
Rendben, köszi Mindenkinek a segìtséget
-
garga01
őstag
válasz
anonim80 #74633 üzenetére
Érdemes megnézni nem melegszik-e túl az ONT vagy mininode, attól függ 1 vagy 2 eszköz van, az a releváns most amiből a koax jön ki.
Esetleg húzd ki 5-10 percre és utána dugd vissza.
Van rajta egy CATV LED, vagy ha mininode van akkor egy Optical LED, annak leginkább zöldnek kellene lennie, esetleg ha emlékszel milyen volt régen aza legjobb, h változott-e...
Ha minden saját kábelt végig ellenőriztél, meg a fentieket is jelentsd be hibára. De ha nem az ONT/node a hibás, hanem a kábelezés akkor fizetős a javítás. -
zichie
senior tag
válasz
sa.attesz #74618 üzenetére
Nálam ezen a két frekin nincs jel, de a meglévőkön pár név nélküli csatorna megjelent. Mind kódoltak, de csak két CAID van rajtuk:
06B7 Irdeto
187A NagraA csatornaszámozást nem tudom, mert az Ocagon box esetében nincs számozás. Azt nem tudom mi megy rajtuk, mert a box nem nyitja őket.
-
garga01
őstag
válasz
anonim80 #74623 üzenetére
Nézd a csatlakozókat, ONT-nél, tv-nél meg ahol elosztó van, nem lötyög-e, F csatlakozókat (menetes) húzd meg. Ha minden átnéztél és átmozgattál akkor indíts egy új keresést.
Azért akadozott, mert jel gond volt, újra hangolásnál meg már annyira kevés volt, h le sem kereste. Ha akadozás van, előbb mindig a kábelezést kell átnézni (kivéve ha nem épp központi hiba van).
Ha lekeresed, ezen az új csoda kiosztáson 32-esen lesz az RTL. Lásd itt a listát. -
anonim80
csendes tag
Sziasztok. Újrahangoltam Anyum Samsung tévéjét mert mindig akadozott az RTL. Most kb. minden második programhely eltűnt, az RTL meg totál eltűnt az éterben. Hol keressem? Köszi.
Egyébként Kábel tv, Ajka -
sa.attesz
tag
Indult két új digitális stream a 426 és a 434 MHz-en. Fel is vannak töltve csatornapozíciókkal, hogy ténylegesen megy is rajtuk valami, azt nem tudom, mert mindegyik kódolt.
Továbbá a box-ra és tv-re töltött csatornalistában is megjelentek ezek a csatornák, a Digi honlapon jelzett "fenntartva" jelzésű csatornapozíciókon. -
-
alratar
addikt
Sziasztok,
A Digi által adott ONT-ot ki lehet cserélni sajátra? -
garga01
őstag
Elég jól el van dugva.
Főoldalon fent Segítség menü -> lentebb tekersz, Segédletek blokk-ban Kábeltv általános segítség -> megnyitás -> a megjelenő oldalon fent a 2. sor részletes csatornakiosztás.
https://digi.hu/segitseg/kabel-tv-eszkozokMondjuk a látszik, hogy nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb, mert DIGITV 2022-esnek hívja kiosztásban a listát, de tavaly lett 2023-ra átnevezve amikor az átpakolásokat csinálták, de sebaj
Az ÁSZF mellékeltbe tuti azért nem rakták bele ezt, mert jogosan lehetne az asztalt verni, hogy itt a listában egy csomó olyan adó van, ami amúgy nincs benne a csatorna listában (nincs is frekvencia mellé írva).
-
szimi57
őstag
Tegnap voltam egy vármegyei DIGI ponton szerződést felmondani. A látottak alapján egy átvételi pont benyomását keltette bennem. Ottlétem alatt az egyik hölgy 3 nagy kartondobozt pakolt meg eszközökkel, majd ragasztott le. Gondolom ez most egy átmeneti állapot lehet!?
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest