- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #37139 üzenetére
Ne haragudj,hogy közbeszólok,de #kali kolléga a hozzászólása végén arra biztatott,mint ahogy én is,ha elolvastad a bejegyzésemet amihez linket is tettem be.Nézd meg a KOAX-végén a csatlakozóid érintkezőjét.Vagy cseréld ki.Szerintem vagy olyan ügyes,hogy ki tudod cserélni
-
SunMount3r
nagyúr
THX!
Átfutottam és ezek alapján, ha jól veszem ki akkor nekünk egy Digi Smart Cam kellene a HD adások biztos vételéhez? Arra nem találtam benne utalást, hogy lenne e külön csak analóg és direkt HD-s előfizetés...
Vagy inkább ez a "HD beltéri egység" az amire szükség lehet? 200-300Ft/hó a bérleti díjuk és mivel jelenleg saját tulajdonba megvenni biztos nem fogjuk (ahhoz elég drága), csak ez a felvetés marad, nom meg plussz a kiszállási/szerelési költség.De én ezt a analóg kontra digitális dolgot nem találtam konkrétan szerződésben, hogy külön kezelnék őket, csak a Smart Cam-re volt utálás ezzel kapcsolatban...
-
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #37136 üzenetére
-
válasz
SunMount3r #37136 üzenetére
szia,
a tv készülék esetén a hálózati keresési beállítások jók.
a digitális adás kapcsán nem véletlenül írták másik témában, hogy a kábelezés okozhatja a tapasztalt problémát, legtöbbször valóban az áll a háttérben, nem megfelelő kábel, hibás csatlakozás vagy elosztás...stb.
a lényegi kérdés az, hogy milyen szerződésed van a szolgáltatóval, mert az alapeset az, hogy ha nem bérelsz/igényeltél a szolgáltatótól a digitális adás vételéhez eszközt (médiabox/set-top box vagy smart cam), akkor analóg szerződésed van, arra vállalnak garanciát, ha az megfelelően működik, akkor a digitális adást bár foghatod és használhatod - a hd csatornákat is -, de az ezekkel kapcsolatos hibákat nem, vagy csak külön fizetős körben javítják, az analóg problémát viszont díjmentesen orvosolják - már ami hiba az ő oldalukon merül fel.
amennyiben analóg szerződésed van, de digitális problémát kell orvosolni, ami kapcsán a szolgáltató nem tartozik felelősséggel, úgy a kiszállási díj 2500 ft, ahhoz jöhetnek még az esetleges egyéb költségek, a szabott árakat itt találod; link
olvashatod továbbá a behivatkozott mellékletben azt is, hogy a szolgáltató milyen esetekben hová/meddig köteles kiépíteni a hálózatot...stb.
a te oldaladon ellenőrizned kell a lakásban a kábelezést, a csatlakozásokat és elosztásokat, érdemes ott kezdeni, ahol a lakásba beérkezik a kábel, ott az első osztásnál/toldásnál rádugni egy tévét és ránézni a (digitális) jelre, hogy mi a helyzet, aztán annak függvényében menni tovább. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Most vettem egy Samsung 40H6400-as TV-t és a következő gondok merültek fel vele, melyek -nem tudom mennyire-, de akár lehetnének szolgáltató függő hibák is:
A szolgáltatóm a DigiKábel, és TV is kábelen jön. A TV-n a szolgáltatót "Egyéb"-re állítottam (ezen kívül csak az UPC volt a listán).
A csatornahangolást Automatikus-ra tettem és a "Hálózat" beállítással csináltam (Volt még a "Teljes" és még 1 (erre nem emlékszem).)Miután megtalálta a csatornákat elkezdtem nézegetni őket és van egy pár elvileg "HD" csatorna amin elég rossz a kép. M1HD, M2HD, RTLHD úgy tűnik rendben vannak (bár nem vagyok elájulva sem tőlük), de pl. a NatGeoWildHD-nek nézhetetlen a képe, folyamatosan szétesik, "artifact"-ol és hang is akad, kimarad, valamit már adott ki magából a TV egy párszor egy igen ijesztő "csippanó" 1-1 másod perces hangot ennél a csatornánál. Az Eurosport1 és 2 HD sem tökéletes, itt is be-be "zizzen" néha az "artifactolás".
Hát, nem egészen erre számítottam...
A kábelezés elég régi lehet, nem is emlékszem, hogy mikor volt "cserélve", ha volt egyáltalán, erről jött az analóg jel, ahogy kellett, semmi gond nem volt a CRT TV-ken vele, lehet -gondolom-, ezért sem volt semmilyen kábel cserélve azon két alkalommal sem, amikor kijöttek a szerelők a Digi-től, hogy beüzemeljék az új előfizetéseinket...
Származhat e az efféle hiba a szolgáltató felőli rossz beállításokból, várható e, hogy megjavul, ha kihívom őket, hogy próbálják rendbe hozni. Akár ha csak kint kell valamit bütykölni a lépcsőházi elosztó doboznál, akár ha nálam kell a lakásban valami kábeleket, elosztókat/leválasztókat stb. kicserélni. És ha kihívom őket ebből a célból a szerelések végén felszámolnak e valami összeget és ha igen, kb. mennyire számíthatok?Leírom: eddig csak CRT TV-m volt, azzal minden rendben is volt minden tekintetben. Bár a Samsung LED TV Topic-ban erre a problémámra írták többen is, hogy valószínűleg a kábelezéssel vagy/és a nem megfelelő minőségű elektromos hálózati elosztó-kkal lehet a probléma. E felől pedig még épp úgy szkeptikus vagyok, mint, hogy a Digi oldaláról eredne a probléma forrása... Ti mit tanácsoltok, hol kezdjek neki a hibaelhárításnak?
(Bár az én véleményem szerint alap lenne, hogy ha a szolgáltató oldalán van az ilyen hiba, akkor az az ő felelősségük is, merthogy 2015-öt írunk és én épp úgy ugyan arra a szolgáltatásra vagyok előfizetve, mint bárki más, akinek épp semmi ilyen jellegű gondja nincs a HD adások vételével. Ha pedig másnál meg lehetett csinálni alapból rendesen a beállításokat, kábelezést stb., akkor én miért lennék ez alól kivétel és miért kellene bármiféle plusz munka vagy anyag díjat fizetnem, csak azért mert eddig csak CRT TV-nk volt és azzal nem jelentkeztek ilyen problémák...???!!!
) -Ez csak arra vonatkozna, ha a probléma forrása ténylegesen a szolgáltató oldaláról lenne és mert a másik topic-ban írták, hogy ilyen esetekben bizony felszámolják a "magukét" (bár csak téves megállapítás lenne)
...
A válaszokért, ötletekért köszi!
-
g0dl
addikt
Nem tudom jól értem-e, de mintha Budapesten azt sugározná a digi, hogy 794MHz-en is van adás, holott nincs. A TV-m ott is keresgélne, mikor jeltesztet futtatok.
-
Bogyi007
veterán
válasz
--Ham-- #37130 üzenetére
Nincs kizárva hogy akár a tévéd is tudja ezt a funkciót (ha beírod nekünk a készüléked típusát akkor segíthetünk megmondani)
Ha a készüléked nem támogatja az ilyesmit, akkor kérhetsz a Digitől egy KAON HD 1600-R DIGITÁLIS BOX-ot - egy ilyet birtokolok én is havi 300 forintot kérnek érte és ehhez ha külső vinyót teszel, akkor az általad felsorolt dolgokat meg tudod tenni
Vagy vehetsz is saját HD boxot például, ezt például mostanság ajánlották....
Off. Nicsak rangot léptem, már nem Őstag vagyok.
-
--Ham--
csendes tag
Sziasztok!
Mióta létezik a T-home-nál iptv én azt használtam. 1 hete tértem át a digire (TV+net +tel), és van egy hiányérzetem, mégpedig a megállítható és visszatekerhető tv adás. A kérdésem az lenne, hogy milyen eszközt vehetnék amivel tudok felvenni, megállítani és visszatekerni? Válaszokat előre is köszönöm.
-
pirosvilamos
tag
válasz
Flashget #37121 üzenetére
Amikor ezt vettem, akkor ez volt
Vannak Humax-ok, elég olcsón, bár azok csak 1 tuneresek, de beépített vincsivel, meg hdmi nélkül,
azt a vonalat ezért hanyagoltam.
A normális, kéttuneres, vincsis cuccok, olyan 100 euro-nál kezdődnek, felső határ nincs.
Lásd Reelbox, és társai -
Bogyi007
veterán
A célnak tökéletesen megfelel ez is. Ez a fekete megy most a Kaon boxba, szerelő cimbora hozta a kész kábelt s az elosztót. Tovább tartott nálam leellenőrizni a tévén s a boxon a végeredményt mint kivenni a kettes és bepakolni a hármas elosztót.
Most már okés így minden.
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
DigiTV előfizetés, 4db TV a lakásban.
A problémám a következő lenne:Mióta bekötötték a digit-t (jó pár éve), minden hibátlanul üzemel.
A mai nap haza érvén, bekapcsolom a TV-t, nézném a Sport1-et, mert elkezdődött a DartsVB, és a következő üzenet fogad: "Gyenge, vagy nincs jel. Ellenőrizze az antennakábel csatlakozását és a tárolt csatornákat"
Előző nap/héten/hónapban hibátlanul bejött, most viszont egyik napról a másikra ezt a hibaüzenetet kapom.
Megnéztem a nappaliban, ott bejön a csatorna, úgyhogy arra gondoltam, talán az én kábelem a szar, így kivittem a TV-t kipróbálni.
A nappaliban sem jön be az én TV-men egyik sport adás sem (Sport1,Sport2,SportKlub,SportM)
A nappaliban lévő tévét behoztuk az én szobámba, azon nálam is bejön minden, úgyhogy a kábelbajt kilőttük, a TV-vel lesz v.mi bibi.Valaki tud erre v.mi megoldást?
Bosszantó, és érthetetlen, hogy minden csatorna bejön, kivéve a fent említett sport csatornák nem.Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.:T.Tamás -
Flashget
félisten
válasz
pirosvilamos #37120 üzenetére
vip 3-at ad ki a kereső
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest