- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Aktív témák
-
Clever0
senior tag
válasz
Wasquez #13748 üzenetére
Ha elolvastat az eddigieket, akkor kiderülhetett számodra, hogy rosszúl tudtad, létezik már talán egy éve is a Digi Smart CAM, csak kevés beltériben van CI+. De lehetséges.
Az UPC egyszerűbb, de ott sem minden beltéri frissíti megfelelően a kártyákat és most már ezt 15 naponként meg kell tenni. -
Wasquez
senior tag
válasz
#94529552 #13736 üzenetére
Ha beltérit veszek, akkor a digi felejtős, tudomásom szerint nem lehet, csak a tőlük vásárolt, vagy bérelt beltérit használni.
UPC miatt gondolkozom a saját beltéri vásárlásán, de ezek szerint ez sem olyan egyszerű, hogy veszek egy mpeg4-es műholdvevőt, és bedugom az upc kártyát, és a beállítás után működik? -
Zimi91
tag
Sziasztok,
lehet már elég sokszor fel lett téve a kérdés, de nem igazán találtam meg. Ha veszek egy saját beltérit, akkor azt tudom majd használni a Digis kártyámmal? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tomi9425
csendes tag
Sziasztok. Nekem is digis kaon na1000hd boxom van és azt szeretném kérdezni, hogy ha usb kábellel kötöm össze a laptopommal akkor arra tudok felvenni a tv-ből? Előre is köszönöm
-
-
-
Clever0
senior tag
válasz
Wasquez #13734 üzenetére
A szolgáltatós beltérik tudtak egyszerre két csatit kikódolni. Ha ikerfej és onnan két kábel jött le, akkor ez bármelyik két csati lehetett. Az itthon kapható tévék ezt nem tudják. Léteznek olyan kártyaolvasók, amik 2-4-8 csatit is kikódolnak, de nem olvastam sehol, hogy ez a gyakorlatban működött volna valakinek, akár kábeles, akár műholdas szolgáltató esetén.
- "két darab külön összedugva" Ha egy tévében van két CI+ slot és a szolgáltatótól veszel két kártyát, akkor olyan, mintha két tévéd lenne közös monitorral.
- "egy beltérivel lehetne e két tv" Régen volt olyan, hogy a duál beltéri a scart és az rf kimenetén más jelet adott ki, de már nincs ilyen, csak a Kaon. A "boltban" kapható beltériket annyira nem ismerem, de biztosan nem egy elterjedt tulajdonság.
Az is egy megoldás, hogy beltérit és tévét is használsz egyszerre két kártyával. Ha a tévé tudja PIP-ben a hdmi bemenetet, akkor egyszerre két kódolt műsort nézhetsz vagy vehetsz fel. Az én tévém két tuneres és PIP-es, de külső forrást nem tud megjeleníteni, amit a "butább" egy tuneres, PIP-es tévék természetesen tudnak. Mérges is vagyok miatta. -
Wasquez
senior tag
válasz
Clever0 #13733 üzenetére
Mondjuk ez érdekelne, vagy a 2 tuneres.
Tehát ez önmagán belül nem tudja osztani a kártyát, viszont két darab külön összedugva tudja?
Arra gondoltam, hogy egy beltérivel lehetne e két tv-n nézni ugyanannak a szolgáltatónak a két külön adóját!?
Azt olvastam, hogy nézheted az egyik csatornát, a másik tunerrel meg felvehetsz egy másik csatornát.
Ez a két csatorna nem lehet egy előfizetéshez tartozó különböző csatorna?
Ha a felvevő tud másik adó jelet kapni, akkor a másik tv is meg tudja azt jeleníteni, nem?http://m3digital.hu/amiko-shop/dvb-s2-hd-mpeg4-satellit-vevok-1/amiko-alien-2-tripla-plus
-
Watt25
veterán
válasz
Wasquez #13729 üzenetére
Az MPEG2 akifutó, a földihez hasonlóan?
Az a földiben annyira kifutó, hogy hivatalosan Magyarországon sosem volt, kapásból MPEG4-el indultak...
Műhold esetén az a jellemző, hogy az SD csatornák MPEG2-esek (általában DVB-S -n), a HD csatornák pedig MPEG4-esek (DVB-S2 -n). (Ez alól kivétel pl. a T-Home, mert ott minden MPEG4.) -
Wasquez
senior tag
válasz
#94529552 #13728 üzenetére
Nincs benne, most, hogy mondod! DVB-T MPEG4 van benne. Ez akkor storno.
A DIGI TV nálam akkor betette a kaput, amikor a mindenre alkalmas sat dekódert megvásároltam, 2db.-ot.
Majd 2012-ben lefrissítették a szoftvert, amitől eltűnt a szabad adások vételi lehetősége, a csatornák normális rendezésének lehetősége, diseq, meg egy rakás opció a készülékből. Majd ezek után azt mondták, hogy a szoftver nem a készülék része, és én csak azt vettem meg!Ezért szeretnék venni olyan dekódert, amivel upc kártya működne, de elvesztem a lehetőségek áradatában.
Már ezek közt sem tudom, mi a különbség?
-DVB-S2 HD MPEG4 Satellit Vevők
- DVB-S SD MPEG2 Satellit Vevők
A fenti kettő közt mi a különbség, és nekem melyik lenne a jó?
Az MPEG2 akifutó, a földihez hasonlóan?Ha egy satelit dekóder kettő, vagy három tuneres, az mire jó? Hány kártyával, hány adót lehet egyszerre nézni?
-
törölt tag
válasz
Wasquez #13727 üzenetére
A kártya hely ok, de van-e benne műholdas tuner? Mert anélkül nem megy. Igen, társítani kell az eszközöket. Ezért is előbb a diginél kellene megtudakolnod, hogy mik a lehetőségeid az előfizetésed mellé(Smartcam, beltéri, akár ingyenes, vagy havidíjas, stb.).
Flashget Ok, de a fejfájásod elmúlik előbb-utóbb.A Kaonnak is vannak problémái sajnos. Úgy tudom, dolgozik a digi a karakter problémán.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Nekem műholdas digi van megvásárolt dekóderekkel humax VI, az egyik döglődik, állandóan lefagy.
Az egyik tv-ben van kártya hely, ebbe hogyan tudok a kártya mellé egy olvasót szerezni?
Ezek is társítva vannak a kártyához, amit a digi ad hozzá?
Mennyibe kerülne, vagy bérelni kell? Másra fogom tudni használni a digin kívül, ha lemondom az előfizetésünket? -
Flashget
félisten
válasz
#94529552 #13725 üzenetére
Azért nekem is okozott némi fejfájást a hangolás a digikábel után...nem egyszerű. Mert ha sikerül is jön a következő gond az epg helytelenül jelenik meg, ergo nem mindegy milyen ország van kiválasztva legalábbis samsungon. mert szlovákiát kellett ahhoz kiválasztani, hogy nyelvtanilag ne legyen zavaró.
-
törölt tag
válasz
Flashget #13715 üzenetére
A lényeg az információ volt, majd a kérdező és a többi érdeklődő kiszűri belőle, ami nekik fontos. Nem árt beírni ide. Meg hát ki az, aki nem csinálja meg a hangolást 4k-ért magának? Közben legalább megismerkedik a tévé menüjével is. A kártyát el lehet hozni személyesen is, ha van a közelben ügyfélszolgálat.
-
Clever0
senior tag
válasz
DxxD25 #13719 üzenetére
Digi TV 3000.-
HD Box +500.- (Kaon)
vagy
Digi Smart CAM +200.- (S2 tuneres és CI+-os tv kell hozzá)
ÚJ IGÉNY MŰHOLDAS KONSTRUKCIÓRA
Végigjátszhatod a 2 tévés verziót:
2*HD box=500+300, HD box+Smart CAM=500+200, 2xSmart CAM=200+200
Bár SD+HD választást nem láttam, ha úgy vesszük, hogy az előfizetés önmagában tartalmaz egy SD boxot, akkor marad a +200/500 Ft a második tévére. -
DxxD25
tag
válasz
karldergroße #13718 üzenetére
inkabb a kerdesre valaszolj, kerlek. ha viszont nem tudsz maradj csendbe.
-
DxxD25
tag
sziasztok. nallunk jo par eve van mar digi tv, de nem ez a hd minosegu dekoderes. most szeretnenk meg egy tv-re de hd legyen. ez mennyibe kerulne? semmi infot nem talalok rola.
(bocs az ekezetek miatt, telefonrol irok) -
Balázzs
senior tag
válasz
tota961023 #13709 üzenetére
Beviszed ügyfélszolgálatra, doboz is kell majd!
Közben sikerült megoldani, tv-m magától nem frissíti a műholdas tartalmakat, de megoldottam. Viszont hd-ban nem találtam, nem annak kellene lennie az M4 sportnak?
-
törölt tag
válasz
dethroner #13707 üzenetére
Kész átverés volt az a szerelő. Nem kell 4K-t fizetni a kártyáért, mert havidíjas: AKCIÓ: első CAM 0 Ft/hó
DIGI Film előfizetés esetén), e nélkül: 200 Ft/hó -
Flashget
félisten
válasz
dethroner #13705 üzenetére
Ez egy méretes baromság.
Én magam üzemeltem be tavaly kollégámnak H6500-on Digi tányéroson és szemmel látható volt a különbség. A tv-nek jobb a tunerja mint ezeknek a beltériknek. De ez mindenhol így van a CI+ jobb mint a beltéri legyen az UPC vagy Digi.
Digit a Thor 0.8-on kell keresni ott van az UPC Direkt is asszem. Csak az a nem mindegy, hogy melyik sat csatlakozóra kötöd a koaxot, ha 2db sat bemenet van a tévén. (2 koax kábel a PIP funkció miatt kell) -
mad823
őstag
Sziasztok! Szereld magad jelleggel hogyan lehet smart CAM-hoz jutni? A jelenlegi kábelest nem tudom költöztetni, mivel nem szolgáltatási területre költözöm, viszont a TV-re igényt tartanék, így marad a SAT. A TV-ben van DVB-S2 tuner, egy tányért pedig otthagy a jelenlegi lakó, ami be is van állítva. Azért viszont nem hívnék szerelőt, hogy bedugjon egy kártyát a TV-be.
Köszönöm! -
tota961023
csendes tag
Lemondásnál a CAM modult hogyan kell visszajuttatni?
-
Balázzs
senior tag
digi műholdas szolgáltatást használok sony 50w829b tv-vel, ci+ modullal. Be szeretném tenni az M4 sportot, de ha beállítom a műholdat és új csatorna keresés-re megyek, nem talál semmit. Ha sima keresést választok, akkor az eddigi beállítások törlődnek
Nincs erre valami egyszerű megoldás? box-ot nem szeretnék.
-
dethroner
veterán
válasz
Anonymus23 #13706 üzenetére
Tényleg nincs különbség a box és a tévé tuner között képminőséget tekintve? Mert erős a gyanúm hogy a szerelő lusta kedvében volt és inkább telefonon rábeszélte az ősöket hogy használják a boxot. Meg ugye nem kell kapásból 4K-t kiadni a kártyáért, szóval apám szeme biztos felcsillant
-
Anonymus23
veterán
válasz
dethroner #13705 üzenetére
Állítólag nem szebb a képe egyiknek sem, viszont bonyolultabb telepíteni és ha új csatorna kerül be a kínálatba, a KAON automatikusan frissíti, míg a kártyával ezt kézzel kell megcsinálni, és elég sokan szívtak itt vele első alkalommal. Ha nem nagyon értenek az ilyesmihez, akkor szerintem inkább a KAON.
Kaon hátránya:
- a plusz fogyasztás (szerintem elhanyagolható igazából)
- Ha átrendezed a listát, magának visszaállítja, de lehet kedvencek csatornalistát csinálni, amit bekapcsolás után 4 kattintással el lehet érni (mi így használjuk már több mint 2 éve, teljesen megszokható), de a kedvencek listába nem kerül bele értelemszerűen az új csatorna, de a saját listáját folyamatosan frissíti, onnan pár kattintással bármikor átrakható és rendezhető ízlés szerint.
- plusz helyet foglal a TV mellett.Pozitívumai úgy külön nincsenek szerintem, egy alap HD sat box, tudja amire kitalálták.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Apámnak javasoltam egy samsung H6270-es tévét, mivel ebben van sat tuner. Meg is vették és most akarták intézni a smart kártyát bele, de a szerelő akinek ki kellene vinni és beüzemelni, lebeszélte őket erről, mondván használják a kaon hd1000 beltérit, mert hogy a boxnak sokkal szebb a képe, meg hogy a smart kártyát milyen nehéz és milyen sok idő telepíteni stb. Most komolyan, valóban jobb a képe ennek a boxnak, mint a tévé saját tunerjének? -
Elmoking
csendes tag
Sziasztok ! Van egy Amiko hd8260+ boxom, sehogy sem sikerül a Digi kódolt csatornáit elővarázsolnom vele, mindig azt írja, hogy kódolt csatorna.Próbáltam simán a kártyát, Smart Cam-t is. Digi szerint csak az általuk bérelt készülékek tudják fogni a kódolt csatornákat.Kérhetnék segítséget ha van rá lehetőség, hogy működjön evvel a készülékkel. Előre is köszönöm.
-
g0dl
addikt
Az mitől lehet, hogy viharban (esőben) melyik csatornák tűnnek el? Esetleg a polarizáció iránya? Nálam ez most kb. 2 órája tart. M4 pl van, de Digisport1 nincs
-
g0dl
addikt
Na ma reggelre eltűnt M1 M2 TV2 RTL és még ki tudja hány csatorna.
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- E-roller topik
- Metal topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest