- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki ötleteket adni? Olyan freeware komponenseket keresek Delphi 7-eshez, amivel a megírandó program külső megjelenését lehet spékelni. Gondolok itt vizuális hatásokra, grafikai elemekre; csak szeretnék a programjaimnak egyedi felületet kölcsönözni, nem pedig XP Style, meg Windows Style.
Köszi! -
wolffy
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #1206 üzenetére
Köszi megkaptam.
-
wolffy
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #1204 üzenetére
Persze köszi! A semmi helyett az is jó kiindulásnak.
-
wolffy
aktív tag
válasz Drótszamár #1201 üzenetére
Köszi! Elkélne a segítség.
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogyan lehet Delphi 7-ben megvalósítani, hogy egy adatbázis hivatkozott rekordjainak tartalma egy előre definiált Word sablonba behívható legyen? Csak azért kérdezem mert láttam ilyet működve és én is szeretném megcsinálni az egyik programomban. Úgy nézett ki, hogy egy Word sablon, olyasmi hivatkozásokkal, mint amikor űrlapot készítünk. Ezek voltak a mezőnevek és ezek helyére jöttek be a kívánt rekordnak megfelelő értékek, mikor a Delphiben írt programból ezt kezdeményeztük. Köszi! -
wolffy
aktív tag
válasz Metalwarrior #1087 üzenetére
Úgy van! Semmi gáz. Épp most néztem meg a letöltött anyagot és akartam visszaírni, mikor látom a válaszod. Örülök, hogy magadtól rájöttél. Legközelebb figyelj jobban. Majd szólsz ha elakadsz...
-
wolffy
aktív tag
válasz Metalwarrior #1085 üzenetére
Letöltöttem, este ha hazaérek megnézem.
-
wolffy
aktív tag
válasz Metalwarrior #1082 üzenetére
Hát nem igazán tiszta előttem miért nem műxik neked a dolog. Az elvileg nem kéne, hogy befolyásoló tényező legyen, hogy PageControl-on vagy Form-on van a DBGrid. Nekem is PageControl-on van és működik.
Talán próbáld ki, hogy mikor a Table1-re hivatkozol, a Table1 név elé beírod az adatmodul, vagy egyéb Form nevét és utána egy pontot, ahol a Table1 található. Ha nincs a Table1 külön adatmodulban, készíts egyet. Én mindig adatmodulba szoktam rakni. Most jobbat nem tudok. -
wolffy
aktív tag
válasz Metalwarrior #1077 üzenetére
A DataControls komponenspalettán található DBGrid komponens Event-jei között találod az OnDrawColumnCell eljárást.
-
wolffy
aktív tag
válasz Metalwarrior #1075 üzenetére
Ha jól értem, valami ilyesmire van szükséged:
procedure Tform1.DBGrid1DrawColumnCell(Sender: TObject;
const Rect: TRect; DataCol: Integer; Column: TColumn;
State: TGridDrawState);
begin
if DataModule1.Table1.Fields[0].Value='x@y.com' then
DBGrid1.Canvas.Font.Color:=clRed;
end;
Ez egy eljárás ami egy formon elhelyezett TDBGrid, DrawColumnCell eseményére van ''ráhegesztve''. Ha az adott mező rekordja eleget tesz a feltételnek, akkor piros színt kap. -
wolffy
aktív tag
Tud-e valaki megoldást?
Van egy programom, ami ADOTable alapján hivatkozik egy Access (*.mdb) adatbázis egyik táblájára. Nem tudok rájönni mi lehet a hiba, ugyanis nem mindig jelentkezik a dolog, de jobbára időnként akkor jön elő, amikor a kész program használata során új rekordot veszek fel (append eljárással). Ekkor egy hibaüzenet kinyögi, hogy ''xy table not in edit or insert mode''. Mi okozhatja ezt a jelenséget??? -
wolffy
aktív tag
válasz <Adamsky> #1065 üzenetére
Na igen, így is lehet. Én is gondoltam az SQL-re de nem is volt rossz ötlet az új tábla a lehetséges típusnevekkel, mert így már a felvitelnél is tudom a usert kényszeríteni egy DBComboBox-szal, hogy a típusneveket egyféle formában vigye fel. (Ne legyen az egyik kis-, a másik nagybetűvel, vagy keverve.) Lot of thanx a segítségért!!!
-
wolffy
aktív tag
Hát nem egy nagy programírás, de a probléma megoldására dobtam még egy ADOTablet-t ami egy külön táblára hivatkozik amit a lehetséges típusnevekkel töltöttem fel. Így tuti, hogy egy név csak egyszer jelenik meg. Én jobb megoldást nem tudtam rá. (Egyéni szegénység tudom.)
-
wolffy
aktív tag
válasz <Adamsky> #1062 üzenetére
Bocsi, valamit elnéztem, sikerült újabb ADOTable feldobása nélkül is. Működik a dolog ahogy kell, viszont még valamit nem vettem figyelembe. A hivatkozott mezőben ugyanaz a rekord többször is előfordul. (pl. egy típusmegnevezés akár 40-szer előfordulhat, mivel két készülék típus lehet ugyanaz, a gyári szám különbözteti meg őket, ami egy másik mező) Na lényeg a lényeg, hogy érhető el, hogy ugyanaz a rekord csak egyszer szerepelje a ComboBox-ban?
-
wolffy
aktív tag
válasz <Adamsky> #1058 üzenetére
Nos a gond csak annyi a példával, hogy én ADO-t használok és nem BDE-t. DBTable esetén a példádban OK a dolog, de ADOTable esetén ez a bookmarkosdi nem igazán jön össze valamiért.
A konkrét megoldandó probléma egyébként annyi lenne, hogy van egy ComboBox és Button. Ha a Button-re kattint a user, akkor a ComboBox feltöltődik egy ADOTable segítségével hivatkozott adattábla első mezőjének adataival.
Ha tudnál segíteni, klassz lenne. Köszi! -
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy miként valósítható meg, hogy egy mezei ComboBox elemei pl. egy gomb megnyomására egy adattábla x mezőjének rekordjai legyenek. Az alábbi értékadással már annyit sikerült elérnem, hogy az x mező egy rekordjának értékét felvegye a ComboBox elemének, de nekem az összes kéne.ComboBox1.Items.Text:=DataModule1.table.Fields[4].Text;
DBComboBox-ot ismerem, de anélkül kellene a feladatot megvalósítani.
Válaszokat köszi! -
wolffy
aktív tag
Nah, végül is sikerült egy külső komponenssel megoldanom a prblémát. A Neten találtam egy bizonyos SMDBgrid nevű szerzetről van szó. A standard DBGrid-del az istennek nem sikerült a színeket módosítanom egy adott sorra, de biztos csak én voltam béna.
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Adott Delphiben egy adatbázis program, ADO-val kapcsolt MSACCESS táblával. Vannak funkciók, formok, stb., most nem írnám le az egészet. A lényeg az, hogy a főformon van egy DBGrid, ami ugye az egyik ADO-val hivatkozott access tábla adatait jeleníti meg. A táblában van egy logikai mező, mely igen/nem értéket vesz fel bizonyos szempontok szerint.
A kérdésem az lenne, hogy ennek a bizonyos logikai mezőnek a függvényében, hogy igaz vagy hamis értéket tartalmaz lehet-e az adott rekord betűszínét változtatni (pl. a rekord betűszíne piros ha igaz, kék ha hamis). S ha ez megoldható hogyan???
Köszi a válaszokat, nagy szükség lenne rá! -
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget. Delphi-ben írtam korábban egy adatbáziskezelő programot. Access adatbázisra épül ADO kapcsolattal megoldva. Az Access adatbázisban vannak kész lekérdezések, s valahogyan ezeket szeretném meghívni a Delphi-ben írt programon keresztül. Létezik valamiféle módja annak, hogy Delphi-ből meghívhatóak legyenek ezek az Access lekérdezések?
Köszi! -
wolffy
aktív tag
Köszi a hozzászólásokat, most már sikerült a fájlindítás, azonba egy újabb problémába ütköztem. Annyira felbuzdúltam a dolgon, hogy CD-re akartam készíteni egy apró programot amin gombok vannak, s annak megfeleően, hogy melyikre kattint a user, más-más dolgot indít el a CD-ről.
A bökkenő csak az, hogy adom meg a CD meghajtó elérési útvonalát, mert az ahány gép annyi féle meghajtóbetűjel lehet. Nem olyan fix dolog mint a C:\
HTML-nél még orvosolható a probléma, de az módszer (meghajtóbetűjel helyére két pontot írok) nekem nem működött Delphiben. -
wolffy
aktív tag
Nos magyar nyelvű pdf-fel Delphi-hez még sajnos nem találkoztam.
Azért ha érdekel, ajánlom figyelmedbe a következő oldalt:
Bővebben: link -
wolffy
aktív tag
Ha pdf-et keresel Delphi-hez, ajánlom figyelmedbe a következőt:
Bővebben: link -
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Nemtom valaki tudna-e nekem segíteni. Delphiről van szó, de bizony elég kezdő vagyok. Az érdekelne, hogy egy gomb OnClick eseményére milyen paranccsal (vagy egyéb más módon) tudom beállítani azt a funkciót, hogy elindítson egy adott elérési útvonalon található *.exe fájlt.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autós topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Interactive Brokers társalgó
- Tőzsde és gazdaság
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest