- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Windows 10
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen program, ami...?
- Synology NAS
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claudius
tag
Segítséget szeretnék kérni, telepítettem a debiant, elindítom megjelenik a grafikus felület beírom a felhasználói nevet, jelszót és ezután nem történik semmi nem jelenik meg az asztal. Ha átmegyek karakteres felületre az működik, hogyan lehet életre kelteni a grafikus felületet, ATI Radeon 9600-as videokártyám van 19' Samsung 940 BF LCD monitorom van.
Mit tegyek? -
Üdv!
Gondom Debian konfignál van. Telepítéskor még felismerte az USB billt, de mikor konfigurálnám nem tudok OK-ra nyomni.
Valami megoldás?
Előre is THX! -
bambano
titán
válasz
Claudius #1995 üzenetére
Magában a telepítésben semmi extra nincs, a kihuzigálással kell vigyázni, nehogy a futó rendszer alól kirántsd a diszket. Egyébként is tanácsos áramtalanítani a racket (vagy az egész gépet), mert ha a pörgő diszket megmozgatod, szétveri a csapágyat.
Annyi, hogy keress doksit, ami elmagyarázza, hogyan lehet debiant bootoltatni az xp betöltőjével. -
Claudius
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy az asztali gépemben van két HDD az egyik kihúzható mobil rackban, a másik beépített. A fix HDD-n win xp van a mobil rackba lévő 40GB-os és teljesen üres még nem volt rajta semmi.
A mobil rackban lévőre szeretnék debiant telepíteni, hogyan járjak el, hogy a telepítés után a gép bekapcsolásakor tudjam kiválasztani, melyik rendszert szeretném használni. Mi a legjobb megoldás ilyen esetben. Azért szeretnék tanácsot kérni, mert a linuxos forumokon régebben valahol olvastam, hogy a mobil rackbsn lévő HDD telepítésekor nagy figyelemmel kell eljárni.
Köszönöm -
szijartg
őstag
na mingyá hazamegyek aztán megnézem... remélem hogy sikerülni fog úgymár.
és nem fog szopatni tovább a cuccos -
Necc
addikt
válasz
bambano #1992 üzenetére
Szerintem is ez tűnik a leglogikusabbnak.
parancssorba: ''apt-get install x11'' (asszem, nincs időm megnézni) vagy ''aptitude'' és ott lesz valahol.
Na korábbi témára visszatérve, a hálózat el kell hogy legyen az én gépem nélkül is mert most csináljuk teljes gőzerővel a jövő héten leadandó vizsgamunkánkat, és ha nincs DHCP szerver a hálózatban akkor a windows gépek lehalnak, és igen szorgosan másolgatjuk egymás gépeire a vizsgamunkáinkat mint biztonsági mentés... szerintem most én is hanyagolni fogom a linuxot egy ideig mert nekem is vizsgamunka minden időmet leköti. -
szijartg
őstag
halihó mindenkinek.
naszóval tegnap tettem fel az alap debiant egy ibm netwista gépre (nagy winyó, nagy proci, csak integrált vga kari). feltelepítődött, felpartícionáltam, mikor végzett azután tettem fel egy mc-t és utána apt-get install gnome-t. utána apt-get upgrade. szegény be akarna bootolni és az x felületet elindítani, csak ezzel a hibaüzenettel elszáll:
nem tudtam elindítani az X-kiszolgálót (azaz a grafikus felületet). Valószinüleg nincs helyesen beállítva. Szeretné megtekinteni az X kiszolgáló kimenetét a probléma megoldására?
ezután igen-t nyomok, majd ezt írja:
X: cannot start /etc/X11/X (no such file or directory), aborting.
ezután ok-ot lehet csak nyomni. majd a köv ablak fogad:
Az X kiszolgáló most ki van kapcsolva. Indítsa újra a GDM-et
találkoztatok, már ilyen üzivel?
tudnátok segíteni? mert sajnos foggalmam nincs hogy mi lehet a baj. conf file-ben kellene szerkesztenem valamit talán? és ha igen akkor mit?
plz help, elég fontos lenne -
tzs84
tag
[link]
vagy keress rá hogy 'debian bridging ethernet'
úgy látom kell egy virtuális interfészt csinálni, meg ilyenek, olvasgasd el
ha megvan akkor gondolom a bridge interfész meg netes interfész között csinálsz natot és kész
meg szerintem még ilyen kisebb hálózaton is érdemesebb a klienseknek dhcpn osztani, úgy hogy mac alapján mindig ugyanazt az ipt kapják, így egy helyen van a konfig, sokkal rugalmasabb, meg kényelmesebb, nem kell szaladgálni a gépekhez
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki dobni 1 linket hogy le tudjam szedni barátomnak a Debian-t?
Ne nagyon vágom hogy honnan mit szedjek le!
Köszi -
Necc
addikt
igen 1 IP címmel osztom a netet 2 hálókarin keresztül. a 2 hálózat hídba van kötve, a netet pedig megosztottam (net kapcsolata nincs hídban, erre tulajdonságok -> speciális -> internetkapcsolat megosztása). ICS-nek és az ALG szolgáltatlásoknak futnia kell.
#1981: 2x 192.168.0.1
na jó tudom hogy linuxnál nem lehet ilyet (vagyis nem tudok róla) de nem lehetne megoldani 1 IP címmel valahogy? ha 2 ip címet használok akkor ha windowsra váltok akkor állandóan állítgatni kell az átjárót a kliens gép(ek)en -
tzs84
tag
windows alatt sikerült úgy megcsinálnod hogy hídalva van a két lan és a net is rá van osztva?
én is hasonlót akartam (egy gépből 2 másikba 2 hálókártyán, usbn jön a kábelnet), mert alapban csak egy interfészre tud natolni, gondoltam hidalom és jó lesz, de nem engedi arra osztani
aztán raktam egy xubuntut inkább
[Szerkesztve] -
Necc
addikt
-
GD
őstag
továbbra sem értem 100%ban mit akarsz, legjobb lenne lerajzolnád a hálózati topológiádat.
ha netosztás van két hálózatban is akkor az nat és két interface ha vezetékes legalább kifelé a gépből, hacsak nem ugyan az az alháló és szegmens, akkor egy switch ágaztat tovább mondjuk
hogy az egészhez mire kell a blútút, végkép nem értem, vezetéknélküli hálózatra a wifi az életképes..
#ezzel engedélyezed a hálókártyák között az forgalmat
echo ''1'' > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
# ezzel meg csinálsz alhálót, nat-ot, pl itt egy adsl-re C tartományra, a ppp0 helyett az a interface van amin bejön a net..
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.1.1/24 -o ppp0 -j MASQUERADE -
Necc
addikt
ah, a windóz már túlságosan megfertőzte ártatlan kis lelkemet
szimla átjáró kell csak, továbbá ugyanez a gép osztaná mindkét hálózat felé a netet is a már említett BT-n keresztül ami USB-n kapcsolódik a géphez. Amikor bedugom akkor kiírja szokásos rizsáját hogy talált valamit (mint pen-drive -nál is) de használni ezt már nem tudom.
Kösz a hozzászólást
u.i.: grafikus felület nincs, az az ''amatőröknek'' való -
GD
őstag
''2.'' mit értesz híd alatt? bridge? vagy csak két kártya között akarod engedélyezni az átmenő forgalmat?
az átjáró meg gatway, az megint más... kicsit pontosítsd a kérdésed
samba grafikus beállításhoz javasolt a swat nevű webes alkalmazás de egyszerű példaconfot tudok mutatni vagy magad is előáshatsz a neten, pl ubuntu kalauz ide vonatkozó része
''3.'' gondolom kell hozzá egy modul aminek megléte nélkül felejtős, illetve ha a pc felőli rész usb-re csatlakozik akkor usb támogatás, elvileg ha gyári kernelt használsz benne van (az usb), a másik részről (blútút) nem tudok nyilatkozni -
Necc
addikt
Üdv.
Végre beszereztem a Debian 4 hivatalos (stable) kiadását 3 DVD-n, de a változatosság kedvéért ez sehajlandó kezelni a RAID0-ás rendszert. Ez azegyik problémám. A másik az hogy mivel rég használtam linuxot, rájöttem hogy egy csomó mindent sikeresen elfelejtettem így kérnék egy kis gyors talpalót
1) /etc/init.d könyvtárban melyik paranccsal is kell újraindítani/leállítani/elindítani a szolgáltatásokat?
2) hogyan tudnék hálózati hidat létrehozni? Shorewall telepítve de még nincs konfigurálva, van eth0, eth1, eth2 ebből eth1 van gyorsan beállítva hogy a fontosabb hálózati rész működjön, eth1 és eth2-t kellene valahogy átjáróként megoldani, eth0 lényegtelen (firewire)
Samba-t még úgy ahogy de sikerült fejből beállítanom
3) hogyan tudnék bluetooth-on keresztül modemként használni a telefonom? (Nokia 6288, (E)GPRS kapcsolat)
válaszokat köszönöm -
jeszi
tag
-
jeszi
tag
Toshiba Satelite L-30 134 laptopomra telepítettem Debian Etch Linux operációs rendszert. Majdnem teljesen jól működik, csak egy problémám akadt.
Amikor csatlakoztatok egy fülhallgatót, az nem ad ki hangot. (Egyébként van hang, tehát hangkártya driver rendben.) Valószínűleg nincs megfelelő driver a jack csatlakozóhoz.
Segítsetek lécci -
Jester01
veterán
Ennek úgy kellene mûködnie ahogy írod. És nálam mindig is így mûködött.
Az /etc/init.d/mountall.sh csinálja és az csak egy mount -a parancsot ad ki. Ennek meg kutya kötelessége lenne figyelembe venni a noauto bejegyzést. Próbáld ki mi történik ha kézzel umount-olod és aztán kiadsz egy mount -a parancsot. Ha ekkor felcsatolja, akkor bugos a mount (ezt kétlem). Ha viszont nem, akkor minden bizonnyal valami más rántja be a bootolás során. -
czappa
aktív tag
Linux kezdőben már kérdeztem, megoldani nem sikerült, de kiderült valószínüleg ez egy Debianos feature.
[link]
#2905 - 2911
Az eredeti kérdésem:
''Részlet az fstabból:
/dev/hdd1 /mnt/hdd1 ext3 noauto,rw,user 0 0
Kérdésem:
A noauto miatt nem annak kéne történni-e, hogy amikor elindul a rendszer, nem mountolja magától? Csak, mert nálam ez történik.
Bejelentkezek és már mountolva látom.
Ezt a vinyót racknek használom, mindjárt kipróbálom úgy, hogy nincs benn a gépben, valyon mit csinál.
Előre is köszi.
ui.: OS: Debian etch''
ui.: Közben tesztelve lett és nem gond ha nincs benn a vinyó, itt csak arról van szó, hogy zavar nem úgy működik, ahogy ''kéne'' neki.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
thaler2 #1962 üzenetére
az lspci mit mond rá? más disztrib alatt külön kellett modult fordítani hozzá, vagy egyből ment? ha egyből ment, akkor erősen illene itt is meglenni a moduljának. ki kellene deríteni a modulnevet, ha tudod (lsmod), és deb alatt kézzel betölteni.
node kérdezek én is egyet: debiant usb pendrive-ról hogyan lehet telepíteni? a netinstall verzió elég lenne, csak ne cd-ről kelljen. -
thaler2
senior tag
ADódott egy kis probléma:
Adott egy asrock k8nf6g alaplap ( Realtek PHY RTL8201CL hálókártyával), Debian legújabb 4.0ás verziójú netinstallos telepítője. Sajnos a hálókártyát nem akarja felismerni, ezen hogy lehetne segíteni? Ubuntu,uhu,suse, mindegyik felismerte egyedül a debian nem...
Szóval a kérdés adott, remélem valami linuy guru tud segíteni.
üdv: thaler2 -
Johnsones
tag
válasz
bambano #1958 üzenetére
full java-s a program és a file szerint SPARC procira íródott.
Ez egy speckó katalógus amiben a k épeket egy még speckóbb plugin hozza fel. Eddig csak IE alatt sikerült életet lehelni bele.
szted van rá némi sansz, h debian alatt lehessen bele életet lehelni?
nem titok...
[link] -
bambano
titán
válasz
Johnsones #1957 üzenetére
Ha a sun az solaris oprendszerrel, sparc processzorral működő gépet jelent, akkor elvileg nem zárható ki, hogy a telepítő anyagot sok munkával át lehet alakítani debianosra, de értelme kevés van, mivel a különböző processzorok miatt nem lehet majd használni. Hacsak nem java-s progi. Ha intel procis sun/solaris cuccról van szó, akkor is erősen kételkedem, hogy az alapértelmezett libekben levő különbségek miatt van-e rá esély, hogy fusson debianon egy solaris cucc.
A wines cuccal hamarabb dűlőre lehet jutni, felrakod a wine csomagot debian alá és az korlátozottan képes windowsos programok futtatására. Kemény grafikát használó cuccok, pl. játék, futtatására kifejezetten nem jó szerintem. Adminisztrációs vagy egyéb alkalmazói programokhoz jó.
Esetleg másolj be egy linket, hogy konkrétan miről van szó, ha nem titok. -
Johnsones
tag
Sziasztok,
tud valaki segíteni abban, hogy hogyan tudok Debian-ra Solaris-os telepítőt átkonvertálni?
köszi -
VladimirR
nagyúr
tudna valaki dobni egy linket a sarge netinstalljahoz?
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1947 üzenetére
körbedolgozást azóta mondott egy haverom (workaround
a mount nem csak eszköznév, hanem uuid meg kötetcímke alapján is tud mountolni, tehát nem kell eszköznév, megkeresi a diszkeken, hogy mi hova való akkor is, ha egyszer hda egyszer meg hde a boot drive.
de ez ettől még parasztos szerintem... -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1945 üzenetére
Mondom: gyári kernel. amit a debian maintainerek lefordítottak, initrd-ztek, stb. Nem akartam hozzányúlni, hogy megspóroljam a 3d-s meghajtók telepítésével kapcsolatos nyűgöket. Saját fordítású kernellel nem kérdés a megoldás, de szeretnék leszokni a saját kernelről. Tudtommal a gyári kernelben minden eszköz modulban van, emiatt van az initrd. Ami szerintem telepítő rendszeren elmegy, fix gépre agyhalott baromság, de mindegy.
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Debian etch-em van, és a soros portos APC Smart UPS-t próbálom beizzítani. A probléma az, hogy nem látja a sorosportos, még boot során sem írja a dmesg, hogy megtalálná. BIOS-ban engedélyezve van a port. Mi lehet a hiba?
Petya -
matteo_szg
őstag
Megjelent a Debian GNU/Linux 4.0
[link] -
bambano
titán
Fogós ravasz kérdés: debian/etch
eddig mindig saját kezűleg fordított kernelem volt, de ma úgy gondoltam, hogy kipróbálok egy gyári, initrd-s debian kernelt. (2.6.18-4-686).
Nekem több vinyóvezérlő van a gépben. Hogyan tudom megmondani, hogy melyik vezérlő legyen az ide0? -
bambano
titán
válasz
Forest_roby #1938 üzenetére
Ha a /etc/apt/sources.list-ben etch néven van a disztrib, akkor semmi különös, ha stable vagy unstable vagy ilyesmi, akkor előbb azt át kell írni és kell update.
A debian weekly news legfrissebb száma március 13-i (weekly... hm), ergo nem jelentettek be még újabb kiadást. -
Forest_roby
őstag
Hi!
Nem tudom, hogy jól tudom -e, de vhol az olvastam, hogy kijött az etch stable verziója. A debia.org -on meg azt láttam, hogy még a sarge a stable verzió.
Szóval, akkor meg unstable az etch?
ill. igazából a kérdésem az lenne, hogy ha stable lesz az etch, akkor, hogyan kell frissíteni a debiánomat stable -re? dist-upgrade -de?
Előre is köszi!
Forest -
ngabor2
nagyúr
válasz
Laprasi991 #1932 üzenetére
live cd-ről bebbootolsz, felcsatolod a forrás- és cél partíciókat, aztán cp -ax forrás cél. ha a helyén van a célvinyó, akkor chroot-olsz rá, az /etc/fstab-ot és a /boot/grub/menu.lst-t átírod, majd grub-install, és ha minden jól ment, kész is.
csak azért kell cd-ről bootolni, mert éló rendszert nem jó dolog másolni, bármi változhat benne, az meg nem jó. -
Laprasi991
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy vinyóm, ezen van egy telepített Debian Sarge. Vettem egy másik vinyót, erre szeretném átpakolni a már feltelepített rendszeremet. Ezt hogy tudom megcsinálni?
Előre is köszönöm a segítséget -
bambano
titán
válasz
belahege #1927 üzenetére
Penndrive-ra telepítés az kicsit macerásabb, de megoldható. Ha penndrive-ra rakod, akkor lenni kell syslinuxnak is kéznél, mert azzal kell boot rekordot meg ilyeneket pakolni a penndrive-ra.
Ezt: [link]
letöltöd és valami cd író programmal kivésed iso image módban. Ha ezek után sem működik, akkor ott más baj lesz. -
belahege
aktív tag
ok köszi megpróbálom
de eddig amit kiírtam vagy pendrive-ra másoltam arról nem indult
megpróbálom ezt, köszi -
belahege
aktív tag
hali segítséget kérnék abban hogy debian sarge -de lehet etch is- valami telepítőt honnan szedhetnék le?
mert már két dvd-t cs.....el és nem bootol be róla
autorun nincs rajta és nem indul el, de lehet hogy nem is kell
netről utána le tudom szedni.
köszi -
-
bambano
titán
-
Sianis
addikt
válasz
bambano #1917 üzenetére
Árnyékolt jelszó! Na ez, ez durva. Szóhoz sem jutok.
Láttam már durva fordításokat, talán én is követtem el párat, de ez ez viszi.
Ha tudtok, üzenjétek meg a magyar Debian fordítóknak, hogy ezt legyenek szívesek javítani, mert baromira félre van értelmezve a dolog.
Sianis -
belahege
aktív tag
hali
létezik debián magyar telepítő??
mintha láttam volna valahol.... sarge 3.1, vagy az új 4.0 is jó echt -
Necc
addikt
válasz
bambano #1910 üzenetére
aha és 3-4K-val szedjek le 500-600 megát meg a telepítő alapból kenni vágni fogja a bluetooth modememet proxistulmeg mindenestül, hát azért a 3.1-es sarge linuxot nem ilyennek ismertem meg
Szóval nálam feltétlenül a suliból kell letöltenem 3DVD-t (annyit találtam unstable-ként csak nem írták oda hogy az mi is akarna lenni szóval 3.1 vagy 4.0) és ha most leszedem a bétát akkor hét múlva szedhetek újra le 9 gigát... inkább megvárom a stable release-t és utána.
Viszont ehez a szoftveres/hardveres raid-nek neked adok igazat habár nagyon furcsálnám ha tényleg szoftveres lenne, van RAID vezérlőnek külön bios-a meg minden csiribúja, és a processzort se ''fogyasztja'' annyira mint kellene. -
bambano
titán
Triviálisan: ha hardvereset csinálna, a debian telepítő nem látná a raidet alkkotó diszkeket külön-külön. Ha látod a diszkeket, nem hardverest csinál.
Nekem van egy dual p3-as alaplapom, msi, azon volt promise vezérlő, csak a bajom volt vele. Inkább kikapcsoltam. Más kérdés, hogy azzal az alaplappal voltak dma bajok is, via chipset... -
bambano
titán
Na de ha ma felraksz egy majdnem teljesen késznek nyilvánított rendszert, akkor kedved szerint próbálkozhatsz vele, tanulgathatod. Majd ha megjött a végleges, kettő darab paranccsal véglegesre frissítheted úgy a rendszert, hogy sem az addigi tanulásod, sem az addigi beállítások nem vesznek el, hanem bekerülnek a végleges eccsbe.
Nekem az összes fontosabb szerveremen eccs fut karácsony óta.
Őszinténszólva nem látok értelmes indokot arra, hogy miért ne tehetnéd fel ma a 4.0-át.
Szerk: Értelmetlen 9 gigát letölteni, annyit úgyse raksz fel. Szedd le a netinst cd iso-t, rakj fel arról egy alaprendszert a többit meg lerángatja netről. 500-600 megával már igen pöpec debiant lehet felrakni, az egyik grafikus cumóval fullosan.
[Szerkesztve] -
Necc
addikt
válasz
bambano #1907 üzenetére
Érdekes, én pont fordítottját hallottam hogy hardvereset csinál és hogy az egyik legjobbak közé tartozik, de mind1 nem is ez a lényeg, hanem az hogy megnéztem a debian.org -ot és ott a 4-es verzió ''unstable''-ként szerepel, mennyire biztonságos ennek használata? (no és amíg letöltök újból 9 gigát...
)
-
Necc
addikt
Üdv.
Szeretném a Debian 3.1r1 linuxot felrakni RAID-es rendszeremre csak az a baj, hogy a partíciók helyett a fizikai lemezeket látja a telepítő. Valami megoldást tudtok mondani? Promise FastTrack 378 RAID0 2x160GB -
bambano
titán
válasz
Dr.Burn #1904 üzenetére
milyen rar-od van? Én feltettem az etch saját rar-ját, az nem akar ilyeneket.
ldd `which rar`
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libstdc++.so.5 => /usr/lib/libstdc++.so.5 (0xb7e85000)
libm.so.6 => /lib/tls/libm.so.6 (0xb7e60000)
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0xb7e55000)
libc.so.6 => /lib/tls/libc.so.6 (0xb7d23000)
/lib/ld-linux.so.2 (0xb7f56000) -
Dr.Burn
őstag
Irtam hogy sikerült etch-t telepitenem, de most van egy olyan gondom hogy a rar kiterjesztest nem ismerte. Sikerült telepitenem, de egy ilyen hibaval nem akar tovabb menni a kicsomagolas:
rar: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.4' not found (required by rar) Gondolom kellene neki a glibc-2.4. Sajnos mivel eleg bonyolultnak tünik nekem a forgatasa igy segitseget kernek hozza.Esetleg nem lehet apt-get install al felrakni? (Sajna nincs telepitö listaba a glibc-2.4)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gurulunk, WAZE?!
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Asztrofotózás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest