- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
-
IT café
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
DIGI-s topikban mindig a bridge modot es sajat routert ajanlanak, de persze veszmegoldasnak megteszi a DIGI-s eszkoz.
A SNAPSHOT verzion korulmenyes csomagtelepitest en ugy kerulom el, hogy az Image Builderrel (meg annak egy webes valtozataval) elore belerakom a szukseges csomagokat es az elkeszult image-et teszem fol a routerre.
Padavan -> OpenWrt ... ugye van mentesed a routered eredeti particioirol?
-
válasz
xabolcs #2198 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Nekem is csak erre kell, de még az is opció, hogy a pppoe kapcsolat-ot a digis kütyüre bízom majd. Költözés lesz, nem tudom még, melyiket kapom. Majd utánanézek a digis cucc képességeinek. Ez a router meg wifi hotspot + switch módba kerülhet. Majd meglátom, hogy melyik a jobb felállás.
-
xabolcs
őstag
Nalam csak az alap router funkciokat latja el: PPPoE NAT, AP, MESH
Eddig a 19.07-et hasznaltam, de amiota megcsinaltak k5.10-nel a PPPoE-s hw offload-ot, azota SNAPSHOT-on vagyok.
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
OpenWrt SNAPSHOT, r19043-c2d7896a65
-----------------------------------------------------
| Machine: D-Link DIR-860L B1 |
| Uptime: 9d, 12:36:26 |
| Load: 0.04 0.03 0.00 |(Csak azert 9 nap az uptime, mert nem tudtam mi okozza a szakadast, es ujrainditottam a routert.
)
A nativ IPv6-tal van meg valami: az mt7621 tamogatja, de az ujabb mediatek/mt7622 es mt7623-ak meg nem.
Ez az IPv6-os dolog nem tudom hogyan lesz megoldva. Nekem DIGI-vel semmi bajom, a test-ipv6 10/10-et ad. -
Sziasztok!
Jelenleg 3.4.3.9-099_cf494ea verziójú Padavan van fent, és sikerült az ASUS routereket érintő kártevőt benyelnem.
Szeretnék megszabadulni a a kis rohadéktól, ami állítólag újratelepítéssel, frissítéssel oldható meg.
Mivel jó régi a Padavan build, újabbat tennék fel, de ha már úgy akkor körbejárom az egyéb FW-eket is, mint lehetőség.
Jelenleg melyik a leginkább ajánlott firmware a B1 routerre?
A router spéci funkcióit (torrent, NAS, stb) nem tervezem használni, de a sebesség és stabilitás fontos nagyon.Kössz!
-
pandion
tag
válasz
Kisbatyu75 #2189 üzenetére
Ezt is megpróbáltam, de egyszerűen nem talál semmit a 192.168.0.1 -en.
Hardware hibára gyanakszom, bár korábban tökéletesen működött...
Érdekes, hogy a 192.168.1.1 -en kér jelszót (nem a D-linkes belépő felületen, hanem egy sima böngészős ablakban) de nem fogadja el a gyári alapértelmezett Admin-t.
Van még valakinek ötlete, vagy kuka? -
vargalex
félisten
válasz
Kisbatyu75 #2189 üzenetére
-
Kisbatyu75
tag
válasz
pandion #2188 üzenetére
Az openwrt oldalán így írják a folyamatot:
"
Even if the device won't boot anymore due to a failed flash attempt, it is still possible, to trigger this emergency web GUI with the following boot procedure:
Push and hold reset button (on the bottom of the device) until power led starts flashing (about 10 secs or so) while plugging in the power cable. Give it ~30 seconds, to boot the recovery mode GUI Connect your client computer to LAN1 of the device Set your client IP address manually to 192.168.0.2 / 255.255.255.0. Call the recovery page for the device at http://192.168.0.1 Use the provided emergency web GUI to upload and flash a new firmware to the device "
Azaz, azon a számítógépen, amiről megpróbálsz belépni a http://192.168.0.1-címen a routerbe, a gép IP címét be kell állítani 192.168.0.2-re, a netmaskot: 255.255.255.0-ra. -
pandion
tag
Sziasztok!
Ne nevessetek ki, de azért kérek segytséget, mert nem sikerül reset-elni a rootert... Nyomom az alján a kis reset gombot 10 másodpercig, akkor elkezd zölden villogni a led, aztán újraindul, de nem tudom elérni a gyári beállításokkal a setup-ot. Kábellel összekötve a régi nevét látom, vagyis nem történik meg a reset. Próbáltam sokkal hosszab ideig nyomva tartani, kb. 1 percig, de akkor sem resetel.
Mit rontok el? Please help...
Köszönöm előre is! -
xabolcs
őstag
válasz
Kisbatyu75 #2186 üzenetére
A PPPoE javitas meg aznap este megerkezett, nagyon jol mukodik, de van valami furcsa, "nem toltodnek be az oldalak" hiba.
IPv4 es Linux alatt nekem nem volt bajom vele.
-
xabolcs
őstag
válasz
Kisbatyu75 #2159 üzenetére
Pont most sikerult kideriteni, hogy k5.10-zel elromlo majd ujra megjavulo flow offload miert csak DHCP kapcsolatoknal mukodott es PPPoE kapcsolatokkal miert nem.
Van a hivatalos OpenWrt forumon egy tema, ott szepen elolvashato hogyan alakult a HW offload a 21.02-es utani idoszakban.
Most sikerult kideriteni, hogy mukodik PPPoE-vel is a HW offload, csak egy kicsit noszogatni kell.
Remelhetoleg hetvegen megerkezik a javitas, s ujra olyan lesz, mint 19.07 alatt volt! -
xabolcs
őstag
válasz
Kisbatyu75 #2168 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy nem valaszoltam eddig. Mindig csak irok, s alig olvasok!
Ebbol a D-Link DIR-860L B1-bol es egy TP-Link TL-WR1043ND v4-bol all a mesh halozatom.
Eddig mindketten 19.07.8 volt, de most attertem k5.10-es SNAPSHOT-ra a DIR-860L-lel.Tovabbi reszletek az OpenWrt topikban, mert van kerdesem is.
-
xabolcs
őstag
válasz
Maximusz #2182 üzenetére
... újra beírom a felhasználónév/jelszó párost újra elmentem és ezt megcsinálom 2-szer 3-szor - akkor talán negyedikre beadja, hgoy jó a csatlakozás és van net (ugyan azokkala beállításokkal) ...
Ez valoszinuleg azert van, mert leszakadt a router, s nem tudta rendesen zarni a kapcsolatot. Emiatt a szolgaltatod (DIGI?) 10~15 percig nem enged belepni, mert szerinte az mar a masodik betarcsazas lenne ugyanattol a felhasznalotol.
OpenWrt 19.07-nel amugy is varhato a random reboot mt7621 eseteben, de persze az feszultseg ingadozas sem hasznal a hosszu uptime-nak.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #2181 üzenetére
Köszönöm!
Amivel viszont most küzdök, az az, hogyha esetleg áramszünet van (áramingadozásnál is sajnos) - eldobja a kapcsoaltot és nem tud újra kapcsolódni automatikusan
-
Unknown error (USER_REQUEST)-et ír, ami számtalan újracsatlakozással sem oldódik meg - sajnos. Egyedül, ha átteszem PPP kapcsolatra, protokoll-t váltok, elmentem, visszateszem PPPoE-re, protkoll-t váltok, elmentem , újra beírom a felhasználónév/jelszó párost újra elmentem és ezt megcsinálom 2-szer 3-szor - akkor talán negyedikre beadja, hgoy jó a csatlakozás és van net (ugyan azokkala beállításokkal). - neten próbáltam utána túrni, de amit javasoltak (LCP echo failure threshold -->2-re ; LCP echo interval --> 5-re állítása) nem oldotta meg az automatikus újrakapcsolódás problémáját.
Csak nekem van PPPoE kapcsolattal problémám?
Szívesen veszek bármilyen észrevételt / javaslatot, ami előrébb visz, mert a család szétszed, amikor hazaérek,hogy már megint nincs net
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #2172 üzenetére
érdekes... ha fix-en hagyom a switch rész ip címét ( static address ) akkor nem tud frissíteni csomaglistát, stb... - ha pedig dhcp-vel kérem , hogy kapja meg ugyan azt a címet a fő router-től, akkor meg működik, de akkor önállóan, ugye nem címezhető (amit stabilabnak éreznék) - lehet valkamit rosszul állítok be?
a statikus cím pedig:
DHCP-re bízve a második "router" címét megy simán a frissítés :
-
fireqpeg
csendes tag
Üdv! Tudja valaki mennyibe kerül mostanság D-Link DIR-860L B1 es router?
-
vargalex
félisten
válasz
Maximusz #2169 üzenetére
Persze. Én is így használom. Most milyen firmware van rajta? Mert ugye a 21.02-ben változott pont a switch kezelés. Minden port külön interface. Ha ez van rajta, akkor mindegyiket berakod a LAN interface-ra, a WAN interface-t törölheted is. A LAN interface-t szerintem DHCP-re érdemes állítani statikusról és akkor az első routertől kap IP-t, valamint DNS-t, gateway-t, stb. és ki is kapcsolja a DHCP szerverét. Ha statikuson hagyod, akkor módosítsd az IP címét az első router által osztott tartományra, állítsd be a DNS szervert és a gateway-t (tipikusan az első router IP címe).
Ha régebbi firmware, akkor switch configgal egy VLAN-ba teszed az összes portot és a másik VLAN-t törölheted.Viszont a LuCI-ban alapban van ellenőrzés LAN módosításkor, hogy nehogy kizárd magad. Ezek a lehetőségeid vannak.
Az Apply unchecked bénán van magyarra fordítva, mert a módosítás után a lenyíló listában "Kijelöletlenek alkalmazása"-ként jelenik meg: -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #2162 üzenetére
Sziasztok!
Be lehet állítani a routert úgy, hogy a 4 lan interfészen kívül az 5. (wan) interfész is hozzá legyen hidalva a 4 porthoz, és ne osszon DHCP-vel IP, de legyen ip címe, amin el tudom érni bármelyik switchportra csatlakozva és képes legyen szolgáltatásokat (samba, minidlna, transmission) juttatni - illetve ha szükséges (és belépek akár a webes felületre, akár parancssorba) képes legyen frissíteni az elérhető csomagjait (természetesen usb-s exrooton) ?
Tudnátok segíteni? -sajnos ott elakadtam, ha összebridgelem az interfészeket és letiltom a dhcp-t már akkor nem érem el a routert
-
xabolcs
őstag
válasz
Kisbatyu75 #2160 üzenetére
Visszaterve a DIR-860L-re.
En is routerkent hasznalom, szinten utolso 19.07-tel, szinten PPPoE-vel. Wifi-bol probaltam tehermentesiteni, csak egy 802.11s halozatot tart fenn, 2.4 GHz-en. Nagyon jol teszi a dolgat.
Par hetetnte ujraindul, nagyon ritkan merevre fagy: egyelore meg nem allitottam melle egy masik szervert naplozni, de gyanitom, hogy a szokasos Mtk_soc_eth watchdog timeout after r11573 problema - amire vannak probalkozasok. (egyik, masik)
Amig lesz 19.07, addig biztosan marad szolgalatban, - kivancsi leszek hogyan birja a szimmetrikus gigabit PPPoE-t.
-
xabolcs
őstag
válasz
Kisbatyu75 #2165 üzenetére
Igen, arra gondoltam.
Es azert hasznaltam ilyen szmajlit, mert valoszinuleg elotte a tamogatast is meg kell oldjad!
-
xabolcs
őstag
válasz
Kisbatyu75 #2163 üzenetére
OpenWrt-t kell ratenni es azon kikapcsolni!
-
Kisbatyu75
tag
válasz
vargalex #2162 üzenetére
Köszi a tippet! Ez a másik eszközön futó DHCP szerver volt a megoldás. Nemrég beüzemeltem egy Xiaomi Range Extender AC1200-at, és hiába volt AP módban, mégis ez vette át a DHCP szerver feladatát. Majd ki kell derítenem, hogy tudom ezt a funkcióját kiiktatni.
-
vargalex
félisten
válasz
Én switch módban használom már rég, semmi gondom vele.
Nem lehet, hogy van egy másik eszköz LAN-on, amin fut a DHCP szerver (mondjuk elfelejtetted kikapcsolni rajta) és onnan kapnak az eszközök IP címet? Mert az OpenWrt induláskor megnézi, hogy nincs-e ilyen és ha jön válasz, akkor a sajátját nem indítja el. Nyilván ez magyarázat lenne arra is, hogy miért nem megy a static lease...
-
krealon
veterán
válasz
Hibaelhárítás 0-ik lépés: ellenőrizzük az eseménynapló (system log) tartalmát.
Az én 860L-en AP üzemmódban fut, csak az áramszünetek határozzák meg az uptime-ját és soha sem volt még gond vele.
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Remélem még van aki követi ezt a témát és tud tippet adni.
Még mindig a 19.07.8-as openwrt-t használom, de valahogy az utóbbi időben az overview-ban az active DHCP Leases-nél nem jelenít meg semmilyen eszközt az IPv4-nél, csak pár eszköznek ad IPv6-ot. Az eszközök kapnak IP címet tehát valahogy működik.
Érdekes módon valahogy a static lease sem működik, egy robotporszívónak kiosztottam egy IP címet, de mégsem azt kapta meg.
Már nagyon gondolkozom, hogy frissítek a 21.02.1-re, de még nem mertem meglépni ezt a lépést.
Valakinek valami tippje, hogy a jelenlegi rendszerben mit kéne kipróbálnom?
Köszi! -
xabolcs
őstag
Jajj!
Igen, azt szerettem volna irni, hogy 21.02-es verzioban nem mukodik olyan jol a hw-offload, mint 19.07-ben.
PPPoE-vel biztosan nem. DHCP-vel mintha lett volna sikeres teszt.Az IPv6-os (soft-) offload pedig hibasan mukodik .0 alatt, de errol volt mar sz az OpenWrt-s topikban.
-
xabolcs
őstag
válasz
Kisbatyu75 #2155 üzenetére
Mehet a sysupgrade, de az swconfig -> DSA valtas miatt nem szabad megtartanod (a halozati) kongfiguraciot.
Emiatt lehet egyszerubb a recovery-s factory telepites!
Illetve nem tudom milyen interneted van, de 21.02 alatt nem mukodik a hw-offload, azaz viszlat 0%-os procihasznalat kimaxolt DIGI neten.
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Megjelent az Openwrt 21.02.0 verzió. A 19.07.8-es verzióról váltanék akkor mehet a sysupgrade vagy factory image inkább? -
Ez a firm van fent: Optimized build for the D-Link DIR-860L r11189
Eltűnt az 5GHz-es WiFi és sehogyan sem tudom újraindítani.
Érdemes visszatérni a hivatalos Openwrt-re vagy a fenti firm-et frissítsem?
Rátehetem-e az openwrt-19.07.7-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin-t vagy maradjak a
openwrt-ramips-mt7621-dlink_dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade-nél? -
g0dl
addikt
Openwrt-t használok, és 5GHz-es wifi-n tapasztaltam pár napja, hogy az addig ( több éve) hiba nélkül használt 36-os csatornáról a klienseket elkezdte ledobálni. A 36-os csatornán azért vannak még mások is (kb. összesen hárman voltunk).
Feljebb raktam, és ott nincs is más, és a ledobálás is megszűnt.Adódhat ez pusztán a nagyobb tumultusból?
Létezik, hogy valamelyik szomszéd eszköze nem szabványos módon működik, és az túrja ki az én klienseimet? -
krealon
veterán
válasz
losslessonly #2151 üzenetére
Nem.
-
losslessonly
csendes tag
sziasztok!
19.07.7 verzióra 19.07.3-ról tudok frissíteni a beállítások megtartásával úgy hogy nem vesztem el a plusz telepített dolgaim? (Pl. Suste www, transmission)
-
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy van valami trükkös módon lehetséges két USB-s eszközt a routerre kötni?
Valami splitter, vagy valami minimál LAN->USB átalakító hardver, stb.
Azért itt kérdezem, mert hátha valaki belefutott már hasonló gondba.Igazából nem csak maga a hardver érdekes, hanem, hogy maga a router látja-e két külön meghajtóként.
Padavan van fent.Kössz előre is! :R
-
szoszis
csendes tag
Sziasztok!
Ma feltelepítettem a Padavan-t a routerre és abban kérnék segítséget, hogy a nyomtatót idáig WPS-el összekapcsoltam a routerrel és tudtam is nyomtatni wifi-ről, ezt be lehet valahogy újra állítani? Ricoh SP213W nyomtatóm van. Előre is köszönöm! -
fireqpeg
csendes tag
Üdv!
Most frissítették pár napja az egész package listát: http://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/ [link]
Torrentesek figyelmébe ajánlom: qbittorrent_4.2.5-2a, deluge_2.0.3-3, rblibtorrent_1.2.10-1, rtorrent_0.9.8-2 ruTorrent v3.10(és nem beta, hanem végleges verziónak tűnik nekem), transmission-daemon-openssl_3.00-4, transmission-cfp-daemon_2.77plus-20200704-1. Elég szépen rágyúrtak most mindenre, ajánlom figyelmetekbe.További szép napot!
-
xabolcs
őstag
Mostanaban a ramips target FLASH_OFFS valtozojanak bevezetesevel foglalkoztam.
Azt hittem, hogy mt7621 subtargetben
0x10000000
lesz, de azt kaptam valaszul, hogy olvassam csak meg az mt7621 programming guide-nak a "Memory Map" reszet, s rajovok az igazsgara!Ha valakinek van elfekvoben egy peldanya, azt szivesen fogadnam, mert Google baratom eleg szotlan a temaban!
Koszonom!
-
dchard
veterán
válasz
Kisbatyu75 #2141 üzenetére
Vargalex megelőzött.
-
vargalex
félisten
válasz
Kisbatyu75 #2141 üzenetére
A kolléga a snapshot build-re gondolt innen...
-
dchard
veterán
válasz
Kisbatyu75 #2139 üzenetére
Openwrt-n próbáld a legrissebb master-t, nekem azzal frankó. Master alatt nincs gui, azt az installálás után SSH-n kell megoldani: opkg update, és opkg install luci parancsokkal. Arra figyelj, hogy ha tiszta upgrade-et csinálsz (elfelejti a router az összes beállítást), akkor az install után kézzel SSH-n kell beállítanod a PPPoE-t, mielőtt a luci-t telepíteni tudod.
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne, sajnos a firmware csere csak időszakosan oldotta meg a problémámat. A szolgáltatói kapcsolatot időnként eldobja a router. Digi a szolgáltatónk, ők már cserélték a nálunk lévő eszközt. Az ő eszközük bridge módban van, a routerünk emiatt pppoe protokollal kapcsolódik. A hiba először a hivatalos openwrt 19.07.03-as verziójánál jelentkezett, kicseréltem az optimized build-re, annak a r12255 kiadására. Pár nap után azzal is jelentkezett. Visszatettem a hivatalos verziót, majd megint pár nap múlva azzal is jelentkezett a kapcsolat szakadás. Miért lehet, hogy firmware csere után pár napra jön elő a hiba. Hogy lehetne ezt letesztelni, hogy mi okozhatja? Lehet hardver hiba?
Segíthet a hibakereséshez, ha a system logot és a kernel logot valahogy betenném ide?
Köszi a tippeket előre is! -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
19.07.03-as opemwrt-t használok egy bridge módban lévő digi-s optikai eszköz után. Az elmúlt pár napban azt kezdte játszani, hogy a WAN kapcsolat szakadozik.
Ez mitől lehet? -
dchard
veterán
válasz
xabolcs #2136 üzenetére
Nincs mit mesélni róla. A DSA átállás miatt a 4.14-en bevezetett HW offload-nak annyi, egyelőre SW flow offload van 5.4-en. Ezzel PPPoE mellett 7-800megabitet lehet elérni dróton. De legalább a switch driverből eltűntek a számomra érzékelhető bug-ok, nincsenek napok/hetek után felbukkanó hibák a kernel logban. Nekem a wifi-vel semmi gondom nincs Trunk-on, se 2.4-en, se 5GHz-en.
Mivel a DSA a jelenlegi és a jövőbeni fejesztési irány, és rengeteg ilyen MTK cuccot adtak el, így jók az esélyek a HW offload újra kifejlesztésére, de az látszik, hogy ez nem egy gyors folyamat.
-
dchard
veterán
Csak megjegyzésként írom be, hogy úgy tűnik: a hamar visszakapott HW offload az 5.4-es kernel alatt egyenlőre álomnak bizonyult. Az alap probléma az, hogy NDB által használt fejlesztői branch-ek nem nyilvánosak, így megjósolni is nehéz, hogy egyáltalán zajlik-e a munka, és ha igen akkor az hol tarthat...
-
losslessonly
csendes tag
Szia!
A statisztikánál a load-ra sem adott semmit (de lehet, hogy ehhez gyűjtenie kéne adatot előbb?).
A wifi azóta is stabil, sys log-ban nincsenek a korábbi hibák és a router sem indult újra kb. 4 napja (18-as verzióval jó ha fél napot ment, akadozó wifivel).
Cputest:
CPU test STARTED, wait for finish...
Board: D-LINK-DIR-860L-B1
Firmware: OpenWrt 19.07.3 r11063-85e04e9f46
SoC: MediaTek MT7621 ver:1 eco:3
Core(s): 4
1)Timing, lower is better:
Started 1 process(es)
Elapsed time: 8.12 secStarted 2 process(es)
Elapsed time: 7.97 secStarted 3 process(es)
Elapsed time: 10.63 secStarted 4 process(es)
Elapsed time: 11.6 sec2)Counting, greater is better:
Started 30s counting (0->)
67793)Single Thread Prime Calculation, greater is better:
Last Prime Number: 10934)Multi Thread Prime Calculation, greater is better:
Last Prime Number: 1429TEST FINALISED
-
suste
veterán
válasz
losslessonly #2132 üzenetére
KÖSZI!
A statisztikánál mondjuk egy load-ot próbáltál esetleg? A beállitasnál a teszt gombra mit ad vissza?
Én a wifiket teljesen lekapcsoltam, de jól hangzik, hogy van végre stabil rendszer mögötte.... Egyszer lehet felteszem.
Esetleg egy terheletlen állapotban indított cputest eredményt megoszthatnál. Bár gondolom lassabb lett a kernel..... -
losslessonly
csendes tag
-STATUS menü aloldalai, ezek mind működnek: Network, Wifi, Mounts, Process, Sys log, Kernel log, Load
-SYSTEM menü aloldalai, ezek mind megjelennek, részben teszteltem csak: (webcommander, runcommand, crontab, service install, user manager, backup, leds, templates, reboot, reset
-STATISTICS: itt nem kaptam adatot, amit próbáltam (cstat_top)
-TEST: (CPU test megy, SpeedTest részben megy-részben nullát mér és csak wget, HDDtest nem próbáltam, Ping itt nem jelent megAPPS: itt nekem csak wget van, de minden csomagot nem telepítettem, lehet ezért.
És mióta a 19.07 van fent, a 2.4GHz wifi és a rendszer is sokkal stabilabb a használók visszajelzése és saját tapasztalat alaján is.
-
suste
veterán
válasz
losslessonly #2130 üzenetére
Igazából az alap funkciókra/oldalakra gondoltam:
-STATUS menü aloldalai (network, wifi, usb, mounts, processes, stb)
-SYSTEM menü aloldalai (webcommander, runcommand, crontab, banckup, leds, stb)
-STATISTICS
-TEST (CPU test, SpeedTest, HDDtest, Ping)Esetleg APPS menü Smart és USBaudio?
Köszi ha ránézel!
-
losslessonly
csendes tag
Szia!
Feltettem a 19.07.3 openwrt-re a basic-2018-05-30.tar.gz verziót.
Ami működik:
Luci-ssl, ext4, vFAT, ntfs, samba, qos, transmission, usbreset, transmission-remote, upnp, smartmontools
Ami nem működött (telepítés után a service installer-ben nem látja telepítettnek):
Automount, formatA többi szolgáltatást nem próbáltam még telepíteni.
-
féloff (mert valójában xiaomi mi3g):
mit csinálok rosszul? pár napja igen, de semmi nem változott a beállításokban.PS C:\> nslookup index.hu
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
Server: UnKnown
Address: fdcb:a8a8:45f::1DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
PS C:\> nslookup index.hu 192.168.1.1
Server: xiaomi.lan
Address: 192.168.1.1Non-authoritative answer:
Name: index.hu
Addresses: 2a02:730::1850
2a02:730::1860
2a02:730::1870
2a02:730::1880
87.229.65.15
81.0.120.157
87.229.65.16
79.172.213.243
79.172.213.245
194.143.245.39
81.0.120.158alapból a win ipv6-on próbálkozik, emiatt persze jóóó lassú minden.
szerk: a win a fdcb:a8a8:45f::1 címen próbálkozik, ha kézzel megadom a fe80::36ce:ff:fe63:300c címet dns-nek, akkor simán működik, pedig mindkettő a router. nem értek én ehhez eléggé.
-
Headless
őstag
válasz
losslessonly #2121 üzenetére
sajnos én váltottam így nem foglalkoztam az openwrt buildekkel már, de ha a 9092-es felület kell az bármilyen openwrt-re felrakható.
-
válasz
losslessonly #2117 üzenetére
tudom, hogy nem konkrét válasz a kérdésedre, de a 18.01 elég régen volt
-
xabolcs
őstag
Forumon az egyik ember mar regebben elkezdett matatni a mediatek-es crypto-val, ami lassan elmaradt, de a karanten uj lenduletet adott a projektnek.
Szoval ha most nem is, de talan kesobb lesz valami hardveres gyorsitas.
Forum: Hardware crypto support for PacketEngine-IP-93 (EIP-93) on MTK7621
GitHub: Mediatek EIP93 Crypto Engine -
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen D-Link 860L routert, HeadLess-Lede-18.01 r8353 16 r8353-d27d87c tettem rá.
Pár kérdésem lenne a routerrel kapcsolatban:
1. IPV6-nál (DIGI) továbbra is szükséges ez a beállítás amit itt írnak? [link]
Ugyanis pppoe csatlakozás után megjelenik egy ilyen magától: Virtual dynamic interface (DHCPv6 client). Ez nem váltja ki a fenti linken létherhozott WAN6 Alias Interface-t?2. 2.4GHz-es wifi nagyon érdekesen működik. Van mikor fél percenként ledobál mindenkit, használhatatlan, van mikor pedig teljesen stabilan megy.
Amiket eddig néztem: nincs a környéken ezen a csatornán erős wifi, 811.b kompatibilitást kikapcsoltam (openwrt-fórumon írták, hogy ez gond lehet), néztem usb3-ra kötött hdd működése közben és ha nem ment a hdd akkor is, de nincs összefüggés úgy néz ki.
Openwrt-n írják még, hogy gyenge a belső antenna, esetleg érdemes lehet cserélni, pl. ilyenre:
[link]
Valakinek bármi ötlet, mit nézzek még?3. Qos: érdemes bekapcsolni? Mert Software és Hardware flow offloading opciókkal nem teljesen kompatibilis (ott van megjegyzésben leírva mellé).
Így (qos: kikapcs, hw és sw flow: bekapcs) most a mért sebesség 800/300 Digi 1000-es neten.4. adblock használja valaki? Én ublock origin-t használok asztali gépen. Érdemes a routeren is bekapcsolni? Ha igen melyik ip listákat szoktátok bekapcsolni? Jó nagy lista van a beállításoknál...
-
g0dl
addikt
Nem csinált valaki véletlenül Wireguard benchmarkot ezzel a routerral?
Openvpn-t használok, amivel stabilan 12-15Mb szokott lenni, és egyértelműen a dlink cpu ereje a szűk keresztmetszet. -
Vigyorka
aktív tag
Új Padavan van.. (Radmir - től)
Változások:
CVE-2020-8597 fix
openssl-1.1.1d
tor-0.4.2.6
libevent-2.1.11-stable
transmission 3.00 -
taky023
tag
Sziasztok!
Padavanos firmware van a routeremen és a tegnapi win reinstall (7) óta nem tudok csatlakozni a gépemmel usb wifi stickkel (tp link tl-wn821n).
Hiába írom be a korrekt passt, azt a hibát kapom, hogy "A Windows nem tudott csatlakozni a következőhöz..."
Ugyanez a kombó a reinstallig hibátlanul működött, éveken át.
Szerintetek mi lehet a gond?
Köszi!
-
dchard
veterán
válasz
xabolcs #2105 üzenetére
Bootloader source egyáltalán nincs benne, pedig custom U-boot van az eszközön. Egyébként bátran beírom a gyártót: Huawei. Meg azt is, hogy mekkora ívben érdemes elkerülni... A büdös szemetek úgy játsszák ki a GPL licencet, hogy minden (ezer éves) V2-es licencelt SW, majd pedig az egyébként szabvány linux image-et "aláírják", amihez természetesen nem adnak kulcsot senkinek. TTL soros-t letiltják bootloader-ben. Az egyetlen lehetőség a konfig fájl hekkelés, amivel a telnetd elindítható, majd onnan az 5 karaketeres root jelszó megtörése után simán be lehet lépni, és engedélyezni lehet a telnetet meg a TTl-t is (SShd nincs benne természetesen). Soha az életben nem veszünk tőlük többet semmit, mondanom nem kell...
-
xabolcs
őstag
Esetleg abban a Mediatek SDK-ban nincsen SEAMA-val megbolonditott u-boot forras?
Szeretnem ezt az lzma-loader megoldast tovabbfejleszteni OKLI-s valtozatta, ahol a bootloader csak az lzma-loadert olvassa fol (3 KByte), s majd az olvassa fol a flash-rol a kernelt.
Az OpenWrt forrasban levo seama tool-lal szepen ossze tudok rakni ket SEAMA image-et tartalmazo factory.bin fajlt, de a bootloader csak az utolso SEAMA image-et teszi fel a routerre.
Emiatt szivesen atbongesznem a bootloader forrasat, hogy milyen lehetosegek vannak. -
xabolcs
őstag
válasz
Vigyorka #2083 üzenetére
A mai snapshot verzio (Tue Apr 28 02:16:47 2020, OpenWrt SNAPSHOT, r13108-87c909e969) nagyszeruen mukodik!
Please choose the operation:
1: Load system code to SDRAM via TFTP.
2: Load system code then write to Flash via TFTP.
3: Boot system code via Flash (default).
4: Entr boot command line interface.
7: Load Boot Loader code then write to Flash via Serial.
9: Load Boot Loader code then write to Flash via TFTP.
0
3: System Boot system code via Flash.
## Booting image at bfc50000 ...
addr:80500000
We have SEAMA, Image Size = 4849604
Verifying Checksum ...
Uncompressing SEAMA linux.lzma ... OK
## Transferring control to Linux (at address 00000000) ...
## Giving linux memsize in MB, 128
Starting kernel ...
OpenWrt kernel loader for MIPS based SoC
Copyright (C) 2011 Gabor Juhos <juhosg@openwrt.org>
Decompressing kernel... done!
Starting kernel at 80001000...
[ 0.000000] Linux version 5.4.35 (builder@buildhost) (gcc version 8.4.0 (OpenWrt GCC 8.4.0 r13108-87c909e969)) #0 SMP Mon Apr 27 23:10:48 2020
[ 0.000000] SoC Type: MediaTek MT7621 ver:1 eco:3
[ 0.000000] printk: bootconsole [early0] enabled
[ 0.000000] CPU0 revision is: 0001992f (MIPS 1004Kc)
[ 0.000000] MIPS: machine is D-Link DIR-860L B1
[ 0.000000] Initrd not found or empty - disabling initrdMost mar en is el kezdem hasznalni, bar a 100/100-as net nem fogja megizzasztani!
(#2084) dchard, olvastam a hibadat, meg a bejelentesedet is lattam.
Akkor a 100-as csatornara rakom a routert, hatha nalam is jelentkezik a hiba.Ebben a mai snaspshotba epp belekerult egy mt76 frissites, de termesztesen egyik se hivatkozik a bejelentesedre, tesztelni mindenkepp megeri!
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Padavan van a masinán. Csak routernek használom...
Ma reggelre eltűnt a wifi-ről az internet elérés.
Ethernetről megy... (a Digi)
Ilyennel még nem találkoztam. Megoldás??((délutánra nagyom kéne...)) Köszönöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Marathon (2025)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest