Új hozzászólás Aktív témák

• losslessonly

csendes tag

Sziasztok!

Vettem egy ilyen D-Link 860L routert, HeadLess-Lede-18.01 r8353 16 r8353-d27d87c tettem rá.
    Pár kérdésem lenne a routerrel kapcsolatban:
    1. IPV6-nál (DIGI) továbbra is szükséges ez a beállítás amit itt írnak? [link]
    Ugyanis pppoe csatlakozás után megjelenik egy ilyen magától: Virtual dynamic interface (DHCPv6 client). Ez nem váltja ki a fenti linken létherhozott WAN6 Alias Interface-t?

2. 2.4GHz-es wifi nagyon érdekesen működik. Van mikor fél percenként ledobál mindenkit, használhatatlan, van mikor pedig teljesen stabilan megy.
    Amiket eddig néztem: nincs a környéken ezen a csatornán erős wifi, 811.b kompatibilitást kikapcsoltam (openwrt-fórumon írták, hogy ez gond lehet), néztem usb3-ra kötött hdd működése közben és ha nem ment a hdd akkor is, de nincs összefüggés úgy néz ki.
    Openwrt-n írják még, hogy gyenge a belső antenna, esetleg érdemes lehet cserélni, pl. ilyenre:
    [link]
    Valakinek bármi ötlet, mit nézzek még?

3. Qos: érdemes bekapcsolni? Mert Software és Hardware flow offloading opciókkal nem teljesen kompatibilis (ott van megjegyzésben leírva mellé).
    Így (qos: kikapcs, hw és sw flow: bekapcs) most a mért sebesség 800/300 Digi 1000-es neten.

4. adblock használja valaki? Én ublock origin-t használok asztali gépen. Érdemes a routeren is bekapcsolni? Ha igen melyik ip listákat szoktátok bekapcsolni? Jó nagy lista van a beállításoknál...

Új hozzászólás Aktív témák