- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
-
IT café
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
losslessonly #2121 üzenetére
sajnos én váltottam így nem foglalkoztam az openwrt buildekkel már, de ha a 9092-es felület kell az bármilyen openwrt-re felrakható.
-
Headless
őstag
válasz
Payskin #2096 üzenetére
ha nem nyúlsz a routerhez alapértelmezetten biztos be van kapcsolva, nem véletlenül. Ha meg nem tudod mi az ne kapcsold ki elvet kéne követni leginkább.
bevett szokás, hogy ha nem releváns az adott konfigban akkor nem jelennek meg, egyszerűen túl bonyolultak/átláthatatlanok lennének.
-
Headless
őstag
válasz
csocsoszán #1849 üzenetére
Amúgy biztos vagyok benne, hogy nem a router hdd kezelése a probléma a 3d iso lejátszásában, ott valami más van. Milyen bitrátáról beszélünk itt. A lejátszó milyen protokollal kapja meg az anyagot? Ftp,smb,dlna? milyen módon van bekötve a hálózatba a média lejátszó és milyen szabvánnyal? (wifi n 2.4ghz, wifi n 5ghz, wifi ac 5ghz, 100mbit lan,1 gigabit lan) wifi esetében milyen kapcsolatis sebességek vannak,mekkora táv stb.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #1850 üzenetére
Szia!
Ahogy nézegettem 3455,4105 stb lapokat ott véreznek el szerintem, hogy alig van sata port rajtuk, az meg egy másik kérdés hogy a sata port multipliert támogatják-e. Biztos hogy többet fogyaszt, de erősebb is egy rendes alaplap+cpu combo és akkor van 6 natív sata portod, meg egy m.2 pcie port bootra. Bővíthetőség leginkább a sata portnál bukik meg. Amúgy otthonra milyen nas os-t használsz? Vagy sima archlinuxot használsz ott is, mint a gépeden?
Csocsoszan: ram bővítésnek én sem látom az értelmét. A soc a kevés nem a ram.
-
Headless
őstag
válasz
csocsoszán #1847 üzenetére
Azért azt tisztázzuk mert engem nagyon félreértettél.
Freenas egy headless fájlszerver/nas operációs rendszer freebsd alapokkal. Inkább üzleti szférában használják a zfs és egyéb (snapshot,replica,stb) képességei miatt. Írtam, hogy rengeteg más nas oprendszer van nézz körül a neked legmegfelelőbbnek. És viszonylag nagy a rendszerigénye is (8-12 gb ram).
Azt pedig ne várd, hogy secpec htpc-t csinálsz belőle. Döntsd el mit akarsz htpc-t, vagy nas-t. A kettőnek teljesen más oprendszer/gép kell..
Persze a htpc-vel fogsz tudni torrentezni, de nem a megszokott, meg manapság egy-két nasra is biggyesztenek hdmi portot, de nem az a fő csapás irány.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #1794 üzenetére
Jah ez jó régi mt76. Ahogy a build is, nem tusom, hogy lefog-e fordulni a régi mt76 az új kernellel, módosításokkal. De megpróbálom, számomra fontos javítások volt a későbbi időkben, pl wireguard hardware nat, hdd bug, stb.
Energiazoolee: Azt ne akard átalakítani hacsak nem elektronikailag is benne vagy a szakmában, mert a 35"-osnak 12v táp kell az usb-n érkező 5 v nem fogja meghatni.
-
-
Headless
őstag
válasz
energiezolee #1784 üzenetére
Az biztos, hogy közbe szól a hdd valamilyen módon, mert nálam nincs rákötve semmi, és 3emelettel lejjebb is van használható wifi 2,4GHz-en. Fogalmam sincs miket módosítottak, max giten elolvasom a changelogot, de sokmindent nem értek belőle. Mármint az mt76-hoz. Én egy pent dugtam rá ez a legrosszabb szerintem, mert ott van a router közelében. Hubot sem használtam vagyis az áramot is a routertől veszi fel. Ha van kedved kipróbálhatod az újat.
Holnap kipróbálom a mir3g buildemet is, mert abba többet változtattam, uhttpd csere nginx-re, php modulokat is beleforgattam, előkészítettem a terepet egy nextcloud telepítéshez. Kíváncsi vagyok hogy fog menni rajta.
Ahhoz hogy tudd árnyékolt-e szét kéne vágnod. Simán lehet az.
-
Headless
őstag
válasz
energiezolee #1779 üzenetére
Hát egy basic authentikációt "feltörni" lehallgatni nem nagy szám egy egyszerű tcpdumppal kivitelezhető, ha valahogy beékelődik a támadó a routered és te közéd (man in the middle), pl egy nyílt wifi képében, semmit nem fog számítani a 30 karakteres jelszavad, ha csak kimásolja.
Utána bármit fog tudni az eszközöddel elvégre root shellje van a run command menü alatt még XSS-el sem nagyon kell törődni csak beírni egy rm -r /-t te me nézel mint rozi a moziba. Rosszabb esetben talál fájlokat a hdd-den amit nem szeretnél, pl banki felhasználók/jelszavak, stb..
Pedig én nem vagyok egy paranoiás típus...
Közben buildeltem egy újat pár módosítással changelog drivemon... Kipróbáltam de usb3-as eszközömmel (pendrive) rögtön kuka a 2,4GHz, 2.0-assal nincs gond. Ez csak egy pen drive volt kűlső tápossal, rendes árnyékolt usb kábellel nem volt lehetőségem kipróbálni. Mivel openwrt oldalon mint ismert hardveres probléma az usb3 esetén használhatatlan wifi. Nem tudom ezzel ti hogy álltok. Több eszközzel próbáltátok vagy csak egyel és a 08-ban azzal megy amivel az ujabbak nem?
-
Headless
őstag
válasz
energiezolee #1767 üzenetére
Hát 9092-őn van egy setup/VPN oldal, de félek attól hogy hibás lesz, az egy elég régi és szerintem suste oldalán is régebbi van mert az utóbbi időben szerintem nem húzta be a fájlokat tőlem.13-14-es buildben biztos működő verzió van. Ha nagyon kell csinálok egy mentést belőpe de az később lesz.
Szerk:azért megpróbálhatod hátha ott jó már mit raktál fel most? 10-est?
-
Headless
őstag
válasz
energiezolee #1765 üzenetére
Azt inkább ne tedd elérhetővé kívülről, nem arra lett tervezve. Ha mindenképp el akarod érni inkább valamely vpn szolgáltatást javasolnám. Amúgy is javaslom egy vpn használatát.
-
Headless
őstag
Szia!
Mir3g-n egy-két build erejéig rápróbáltam but not worth it... konfigurációt bonyolítja meg nem is nagyon sikerült működésre bírni upolni tudtam azinterfészt, de telefon nem látta. Így abbahagytam a próbálkozást a 14-es buildem idejében van valami általános hiba a 860 esetében lede fórumon is panaszkodtak abból az időböl, csak nem jutottam még el oda hogy újat forgassak, én mir3g-t használok hdd-vel habár csak 2.0-ás hubbal. De ott nincs így gond. Meg az amúgy is 7603 nem pedig 7602. -
Headless
őstag
válasz
energiezolee #1730 üzenetére
Az mindig is hibás volt a nagxon új transmissionokban működik mert patchelték. Az összes suste build ilyen volt. Online checker oldalon kell tesztelned.
-
Headless
őstag
válasz
energiezolee #1723 üzenetére
Igen azt en is észrevettem már hogy felvan cserélve, nem buildeltem azóta. Magyar nyelvet telepíteni kell régi témát is szerintem, mert nem raktam bele, ha jól emlékszem.
Amit én még észrevettem ha usb3-as hdd-t kötöttem rá, akkor elment a 2,4 -es wifi majd buildelek nemsokára újat (volt jópár újítás az a build óta mt76 update is meg rengeteg minden) , de ez lehet csak az eb pélányom hibája.
-
Headless
őstag
kereső, de pl...
[link]smb-nek,ftp-nek egy minimális plusz overhead-je lehet, de jellemzően 70-90 mbps olvasás. vargalex is csinált annó méréseket...
nálam 8TB-os lemez van mir3g-n... általában három dolog tudja korlátozni a dolgokat, particiós tábla (ezzel nem lesz gondod), fájlrendszer (ezzel sem), és külső ház usb -> sata vezérlője (ha viszonylag új ház, akkor ezzel sem).
-
Headless
őstag
pontosan melyik verzió? amúgy lehet, hogy tartalmazta azt a bugot, higy nem áll le a hostapd, ezért nem tud frissülni, wifit tiltsd le és próbáld újra. ha ez sem, akkor megklne nézni mégiscsak parancssorból, hogy lássuk mi történik.
én tegnap a 14-est frissítettem gond nélkül, szóval az nem tartalmazza ezt.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
Az offloaded tag-t kell vizsgálni a kapcsolatoknál.
grep -i offload /proc/net/nf_conntrack
Magok terhelés vizsgálatára vannak utilityk amik ilyen pl a top parancs.
Ssh-n keresztül használd mindenképp mivel előtérben fut és nem lép ki magától.valahogy átlehet kapcsolni, hogy több magként kezelje.
-
Headless
őstag
Márpedig úgy kell buildroot-on belüli files mappa, csak kiváncsiságból milyen konfigot akarsz berakni? Esetleg lehet networkot, firewall-t? Mert networkot konkrétan egy uci-default hozza létre első futásnál.
/rom mappába belekerül? Esetleg a gyökérről készíts egy rootfs.tar.gz-t az image típusoknál van ezzel tudod ellenőrizni mi az ami valójában belekerül a buildbe.
-
Headless
őstag
11-et ha felraknád, akkor a tűzfal is jó lenne alapból, nálam az is atomstabil.. Javítva lettek benne dolgok bőven.
Zirowe: transmissionban a legkönnyebb észre venni ezt a hdd korrupciót. Konkrétan kiírja és elég idegesítő, nah meg nálam smb/ftp alól média lejátszás közben kodival ilyenkor meg-meg jelennek re pixelek vagyis zöldek. Volt hogy néha meg is állt.
Persze DLNA-ról nyilatkozni nem tudok, azt nem használok. Szakadás inkább DLNA esetében a hálózati hibák miatt lehetnek. Wifi vagy kábel?
-
Headless
őstag
válasz
#95590400 #1514 üzenetére
Kicsit olyan furcsa olvasni az ilyeneket. Én is felraktam egy 860-ra vargalex is ugyanezt a mt76, mac80211 verziót használja. Suste konkrétan ugyanezt a buildet használja. Én szintúgy ugyanezt a buildet csak mi router 3G-n (ugyanaz a hardver) és mindenkinek teljesen jól működik, persze klienstől függ. Milyen kliensed van,Távolság, csatorna, TXpower fixre állítva, csatorna szélesség, környezet?
-
Headless
őstag
válasz
#95590400 #1505 üzenetére
Szia a kérdés hogy mit akarasz, suste/én buildemet suste oldaláról tudod letölteni ebben[link]. Minden telepítve van ami kell egy nas funkciókat ellátó routerhez. Vargalex verziója egy csupasz build egy pár extrával luci, iperf, stb. Ezt valamelyik posztjában tette közzé vargalex.
UI: suste még nem rakta fel a legutolsó 11-es buildet. Így driveomról érhető el.[link]
-
Headless
őstag
Mir3g lede fórumán olyan pletykák vannak, hogy friss GCC-vel (7.3-al) már nincs a hdd korrupciós bug. És mostmár snapshotban az az alapértelmezett, lehet csinálok egy duplikációt a build treemből és csinálok egy friss buildet. Új 4.14-es kernellel. És ez bekerült mostmár alapértelmezetten a snapshotba.[link]
-
Headless
őstag
Hát azért azok az értékek patika körynezetben és ha a csillagok is jól állnak...
(nyilván nem,de n-es kliensekkel nem túl sokszor fordul elő.)
persze 5GHz-en ha AC-s a kliens megy az többet is... Ha jól emlékszem egy iphone *-al nem tudom már melyik volt de 866-os link sebessége volt azzal ment 400+-t is...
Nálam egy redmi note4 van ami 2,4GHz-en és 5GHz-en is 150 mbps-el tud csatlakozni
5GHz-en stabilan hozza a 105 mbps-t
2,4GHz-en inkább 90-et.Környezet az szörnyű, viszont ezek közvetlen a router mellett mért értékek...
A router pedig a korábban említett mi router 3G vagyis hasonló hardver, annyi hogy a 2,4GHz az 7603-as a 7602 helyett.
-
Headless
őstag
Telefonon néztem biztos valamit elnéztem...
De akkor összesítsük...
P9:
2,4GHz------25,5-----19,3----->6 mbps bartzv
5 GHz--------141------131------>10 mbps bartzv
M3 tablet:
2,4 GHz-----54,2------48,6----->6 mbps bartzv
5 GHz-------155-------77,3----->78 mbps bartzv (itt valami történt a mérések során...)Hát nem tudom de az általad megosztott mérések ezt nem tükrözik amit írsz, de nyilván te tapasztalatból beszélsz nekem még ilyen eszközök sincs...
-
Headless
őstag
Jah akkor sebesség. Hát ebben nem tudok mit mondani, bartzv lehet csinált még valamit pluszban én nem.
De amúgy jelentős különbség 5ghz-es m3 tablet-nél volt csak ott meg ráadásul volt valami elég pici érték is lehet ott volt valami hiba.
Nekem a mir3g, lekörözi a 1043-at amit váltott wifiben.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #1437 üzenetére
Ahhoz nem kell semmi ezért nem kell újraforgatnod bármilyen repoból fel lehet tenni.
Am nálad milyen verziójú mt76 van vargalex? Mert ha ugyanaz, akkor semmi értelme mégegy fw-t kipróbálni ugyanazzal a driverrel.
Feco: mit tapasztalsz amúgy szakad, lassú? Ehhez hasonló? Esetleg tudok buildelni a downgradelt mt76-al...[link]
-
Headless
őstag
meny végig a szokásos eshetőségeken...
Belső hálón minden ok?
Ha igen:
Publikus ip címed van? (online ip ellenörző és a router wan portjának az ip címe egyezik)
Ha nem, akkor szolgáltató felhívása, hogy kéred azt...Ha igen:
Online port checker port ellenőrzése mit ír?ha nyitva: akkor mi a hibaüzenet?
-
Headless
őstag
Igen luci a /etc menti mappát menti. /overlay tartalma az összes utólag telepített program, konfiguráció mentése igazából a konfigurációs partició. 9092-es webes kiegészítőn van egy backup menü ott is készíthetsz de parancssprban is tar parancsal. Igazából csak egy egyszerű tar.gz fájl a /overlay tartalmáról.
-
Headless
őstag
Ha valami olyan hibát találunk ami újraforgatást igényel, vagy valakinek kell valami plussz és úgy gondoljuk megéri vele foglalkozni akkor lesz új build természetesen elviekben a mostani konfigodat is használhatod, de csak ésszel. Én is még a régi 1043-asom bb konfigjait használom az esetek 80 %-ban a maradék a hardver változás miatt nem azonos. Elviekben nem okoz semmit ha régit használsz. De ha nem megy valami, akkor az az első hogy factory reset...
Esetleg érdemes egy /overlayes backupot készíteni majd beállítások megtartásával frissíteni, ha megy minden semmi dolgod használod, ha mégse menne valami akkor pedig a mentésből visszaállíthatóak a konfigok..
Ezek a changelogban benne vannak. De igen és igen.
-
Headless
őstag
válasz
Kodiak88 #1398 üzenetére
A routerre kötött eszközöknek van nete, mert azok a dns szervert (főroutertől) a dhcp-n keresztül kapják, ellenben a routered aki csak egy statikus ip konfigurációval rendelkezik, dns beállítás nélkül vagyis nincs nete. Nem véletlenül írtam, de ha nem hiszel nekem menj a hálózat/diagnosztika menüben akár pinget/tracerootot próbálsz timeoutal illetve válasznélkül fog visszatérni...
-
Headless
őstag
válasz
Kodiak88 #1396 üzenetére
Akkor azért nincs neted, mert a lan interfész statikusra van állítva és nincs beállítva dns szolgáltató, ezt a luci interfész/lan/dns résznél adhatod meg add meg a google szervereit...
8.8.8.8
8.8.4.4De mint írtam érdemes lehet a mi fw-nket feltenni, suste már teszteli pár napja, nem talált hibát benne, amivel megkímélheted magad. De azt is jó lenne tudni, mondjuk hogy snapshot alatt 860l-nél is előjön-e a hdd korrupció hiba... vagy ez kifejezetten MIR3G target specifikus hiba...
-
Headless
őstag
válasz
Kodiak88 #1394 üzenetére
Szia! nekem olyan érzésem van, hogy nem kap netet a router. Legtöbbször akkor van ez, ha nincs rendesen beállítva a DNS szerver. Ez előtt van egy másik szolgáltatói eszköz? Hoigy kapja a netet lan port/wan port?
Amúgy tegnap este lebuildeltem a "végleges" fw-t suste már felrakta, benne van sokminden... 07-es számúban a jelenleg ismert hibák javítva lettek.
sysupgraddel felteheted, viszont beállítások megtartása nélkül. Mindent tartalmaz, ami kell egy házi média szerverhez.
DLNA-t suste pár napja már nyúzza hiba nélkül. úgy a többi szolgáltatást is.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
De akár az a "weblap" lehet egy szimpla cgi-script is aminek nem kell php-nak lennie. Én egy ilyesmit használok egy fix gép felélesztésére, de lehet bonyolultabb kezelőfelülettel együtt is.
#!/bin/sh
eval ${QUERY_STRING}
echo "Content-type: text/html
<!DOCTYPE html>
<html><body>action=$act</body></html>"
[ "$act" = "wake" ]&ðerwake -b -i br-lan xx:yy:zz:00:11:22Böngészőből, szimplán egy act=wake get requestet kell küldeni neki, de akár lehetne a get requestben a mac-et is... Akár busyboxos wgettel is.
wget "http://192.168.xxx.xxx/cgi-bin/WakeOnLan?act=wake"
De böngésző kedvenc stb megoldások száma végtelen.
-
Headless
őstag
válasz
Steph88 #1019 üzenetére
Mondtam ext4-et próbáld meg.
Valamint ha nincs "kedv", de van egy kis időd, rakd fel a padavan-t korábban volt róla szó topikban (meg összefoglalóban is benne van). Onnantól ext4 fájlrendszer biztosan, de routeren megformázhatod. vagy egy livelinux rendszeren gpartedel.
-
Headless
őstag
válasz
Steph88 #1017 üzenetére
Azt kell elfelejteni, hogy NTFS-t használsz, mivel egy linux op rendszer van az eszközön használj EXT4-et. teljesítményben is sokkal jobb lesz.
Hogy másolsz fel rá?
Hálózaton keresztül.FTP,SMB,NFS mind elérhető LEDE alatt szerintem a topikban "jó" wifi sebességre képes padavan esetében is lesz mind,
De amúgy miért az FTP?
De ha nincs késztetésed FW-t cserélni, bekonfigurálni, valószínű jobban jársz egy NAS-al.
-
Headless
őstag
válasz
Capricornhun #386 üzenetére
Ha ssh hozzáférésed van, akkor biztos nem, csak meg kell találnod a szervert, valamint ha az megvan böngészőbe megnézed inspectorral, hogy hol van a kép, és kicseréled.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest