Új hozzászólás Aktív témák

  • ZollR

    tag

    válasz ignorant #6800 üzenetére

    Értem én, de akkor hogy fizetünk adót? Szerinted ha nem lehet behajtani semmit, mert mindenki leencryptálja a walletet és "elteszi mélyre" akkor hogy lesz gazdaság? Tudom hogy az állam g*ci meg minden, de miből lesz infrastruktúra: kórházak, utak, jégpályák meg hasonlók? Ha rajtam múlik az adófizetői hajlandóság és nincs kényszerítő eszköz akkor igen viccesen - napok leforgása alatt - anarchiába torkollna az emberiség.

    Persze lehet hitelezni, de ki adná oda a BTC-t neked és azt hogyan fizetnéd vissza? Ismét odajutottunk, hogy behajthatatlan egy tartozás amennyiben a jelenlegi keretek között működik a rendszer.

    Egyébként köszönöm, hogy megválaszoltad a feltevést, miért halott ügy az egész...

    A hitel egyébiránt mindenkinek jó, az is profitál belőle aki felveszi meg az is aki nyújtja. Aki mást gondol az idióta vagy "magyar devizahitelt" vett fel. A gazdaság már rég leállt volna ha nem lenne hitel. Nem a magyar gazdaság, hanem a világgazdaság.

    [ Szerkesztve ]

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • Formaster

    addikt

    válasz ZollR #6801 üzenetére

    Ma sem csak azért fizetsz adót, mert leinkasszózzák, ha nem fizeted. Hanem mert mehetsz a kóterba máskülönben. Ráadásul a btc magában hordozza a tökéletes lekövetés lehetőségét is.

    BTC-t hitelezni érdekes lehet, mert kevesebbet kell visszafizetned, mint amennyit kértél, a defláció miatt :DDD De ezt is megoldanák valahogy. Viszont BTC-vel csak a már letermelt pénzt lehet kiadni, míg ma a bank a semmiből is csinálhat pénzt, amennyiben adsz rá fedezetet, hogy majd visszafizeted azt neki. A btc-vel ez nem kivitelezhető. Itt a btc-milliomosok lesznek majd a nagy hitelezők.

    [ Szerkesztve ]

  • ignorant

    senior tag

    válasz ZollR #6801 üzenetére

    Értem én, de akkor hogy fizetünk adót? Szerinted ha nem lehet behajtani semmit,

    Az adok nagy resze nem a lefoglalasokbol kerul a kasszaba, hanem a befizetesekbol.

    de miből lesz infrastruktúra: kórházak, utak, jégpályák meg hasonlók?

    Befizetett adokbol, crowdfundingbol, befektetesekbol...mint eddig pl.

    Ha rajtam múlik az adófizetői hajlandóság és nincs kényszerítő eszköz akkor igen viccesen - napok leforgása alatt - anarchiába torkollna az emberiség.

    Nem az adok fizetese miatt van rend, hanem azert mert a tobbseg inkabb el civilizaltan...nem a kenyszerito ero miatt van rend.

    Rendorseg, katonasag ugyan ugy lehetne, ezekhez penz kell semmi mas, az hogy milyen penz az lenyegtelen.

    Persze lehet hitelezni, de ki adná oda a BTC-t neked és azt hogyan fizetnéd vissza?

    Vannak mar kozossegek ahol mukodik a hitelezes kicsiben. A regi penzeknel is, csak ugy nem adnak hitelt, valami fedezet kell es proof of identity. Ez ugyanugy mukodhetne tovabbra is.

    Meg sokat kell fejlodnie mindenteren a bitcoinnak, hogy ez lehetove valjon, legfokeppen elfogadas teren es jogi "recognition" teren.

    A hitel egyébiránt mindenkinek jó, az is profitál belőle aki felveszi meg az is aki nyújtja. Aki mást gondol az idióta vagy "magyar devizahitelt" vett fel. A gazdaság már rég leállt volna ha nem lenne hitel. Nem a magyar gazdaság, hanem a világgazdaság.

    Ezt a mai rendszert nezve irtam, nem csak uzelti oldalrol. De ezt szerintem nem szorul magyarazatra a 10m adosrabszolga orszagaban, meg a rekord adossag hegyet epito amerika univerzumaban :D

    Az egesz penzugyi rendszer adossag alapu, abban igazad van, hogy a mostani rendszer nem mukodne, de azt nem jelenti azt hogy ez egeszseges hozzaallas.

    [ Szerkesztve ]

  • ZollR

    tag

    @euzsolt: Az emberek döntő többsége azért fizet adót, mert muszáj. Ez igaz főleg a kelet európai és az ázsiai - a világ döntő többségében szegény - országok állampolgáraira. Nem tudom, lehet nem ugyanazon a Földön élünk, de nem tudok működő adósok börtönéről a civilizált világban.

    @ignorant:
    Az adok nagy resze nem a lefoglalasokbol kerul a kasszaba, hanem a befizetesekbol.

    Ez egészen addig igaz, amíg az adós tisztában van vele, ha kell lefoglalják, kamatos kamatjával. Ha ez tovább nem áll fenn, akkor kuka az elmélet.

    Ezt a mai rendszert nezve irtam, nem csak uzelti oldalrol. De ezt szerintem nem szorul magyarazatra a 10m adosrabszolga orszagaban, meg a rekord adossag hegyet epito amerika univerzumaban.

    Ha nem lenne hitel és össze kellene gyűjtened egy lakásra életed végére sem lenne lakásod. Kivétel ha mondjuk Budapesten dolgozol és Borsodban tervezel lakást venni. Egyszerű példa egyszerű embereknek.
    Budapesten pld. 200 ezres fizetés mellett ha albérletben laksz el tudsz tenni kb 20-30 ezer forintot havonta ha jól beosztod. Ebből mire összegyűlik a 10 millió forint cirka 500 hónap az több mint 40 év. Mire nyugdíjas leszel meg is lesz a sztenderd panel... Ha az üzleti érdekeket is figyelembe veszem akkor pedig nettó baromság, hogy a hitel az rossz és az ördögtől való.

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • Formaster

    addikt

    válasz ZollR #6804 üzenetére

    Nem a hitel a bűnös, hanem a spekulativ bankok és a jelenlegi pénzrendszer. A kamat! Legyen a hitelszolgáltatóknak profitjuk, de szabályozott, nem spekulativ rendszerben. Tudd, hogy mi mennyibe is fog kerülni, ha valaki azt megfínanszírozza neked.

    Egyébként egyszerűen meg lehet oldani a kormányok részéről ezt a problémát, pl ha törvényesen előírják a hitelesített e tárca szolgáltatók használatát, vagy éppen állami tárca szolgáltatást készítenek.

  • Penge_4

    veterán

    válasz ZollR #6801 üzenetére

    "Tudom hogy az állam g*ci meg minden, de miből lesz infrastruktúra: kórházak, utak, jégpályák meg hasonlók?"

    Én a "zöld cím" megoldását tartom a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Avagy mindenkinek lesz majd egy központi szolgáltatónál (vagy Nemzeti Bitcoin Ellátó Szolgálat :D ) egy offchain számlája, amire megy majd a fizetése, amit fehéren keres. Ez egy hosszú folyamat és úgy fog kiépülni, hogy

    1. Az elején teljesen opcionális lesz, mert a készpénzt is már régen megszüntették volna, ha tehetnék.
    2. Később elindul a diktatúra irányába (személyigazolványba sütött kép, DNS vagy ujjlenyomat mint seed a privát kulcshoz és hasonlók), ami ellen a tömegek tudnak majd csak harcolni ellenállással (tehát nem úgy, mint most, mikor önként fejet hajtanak a Google meg a Facebook meg a többi adathalász cég szerződési feltételeinek). Itt az egyik fő probléma az, hogy az interneten, digitálisan nem érzik a dolog súlyát, mert nem lesz belőlük Human CentiPad vagy ilyesmi. ;] Mindig csak azok érzik a dolog súlyát, akikkel már megtörtént a baj.
    3. Végül a blockchain-t közvetlen módon használók meg lesznek bélyegezve terroristának vagy elmebetegnek.

    De ez még az elterjedéstől számítva is hosszú idő, mire így kiépülne.

    "Persze lehet hitelezni, de ki adná oda a BTC-t neked és azt hogyan fizetnéd vissza?"

    Ahogy jelenleg is, valamivel nyilván fedezned kéne (jelzálog). Vagy úgy gondolod, hogy bárki csak úgy simán felvehet milliókat fiat valutában, aztán leléphet Kubába és élete végéig havannán süttetheti a hasát úgy, hogy arrafelé kuss van az FBI-nak és az Interpolnak is? Akkor nagyon sok hajléktalan vagy bedőlt devizahiteles ezt csinálná. Utóbbi még keresetigazolást is tudna szerezni (csak arra önmagában adnak kb. 500 000 HUF-ot).

    "A hitel egyébiránt mindenkinek jó, az is profitál belőle aki felveszi meg az is aki nyújtja."

    Nem kell hozzá devizahitel, sőt semmilyen kamatos hitel. A kamatmentes 0% THM-es áruvásárlási hitellel is csak akkor jársz jól, ha egy felelőtlenül költekező ember vagy. És kockáztatsz, mert hiába nem fizetsz ki többet, de olyasmit veszel birtokodba és használatba, aminek a vételárát még törleszted. Honnan tudod, hogy nem történik valami olyan eset, ami miatt nem tudsz törleszteni? Ha meg annyira likvid vagy, hogy ilyenkor előhúzol egy összegben annyit, akkor az értelme veszik el neki.

    A hitel nem a gazdaság működéséhez kell, hanem a fogyasztói bérrabszolgatársadalom fenntartásához. Mert ugyanúgy kell mértéktelen fogyasztókat (akik az inflációs GDP-t pörgetik, a másik oldalon meg szennyezik a környezetet és szeméthegyeket hoznak létre Afrikában meg a Csendes-óceánban) csinálni tudatos vásárlók helyett, ahogy hitelfelvevő felelőtlen embereket, felelősségteljesen takarékoskodó emberek helyett.

    (#6802) euzsolt: "Ma sem csak azért fizetsz adót, mert leinkasszózzák, ha nem fizeted. Hanem mert mehetsz a kóterba máskülönben."

    Adókerülésért a rendszerváltás óta senki nem került börtönbe. Van is hosszú lista magánszemélyekkel és cégekkel, akik több százmilliós adóhátralékokkal rendelkeznek. Egyesek hosszú évek óta, amióta volt jó pár kormányváltás is. Ugyanolyan boszorkányüldözés ez is, mint a warez. Itt is néha kiemelnek 1-2 embert (gyakran közszereplőt, hogy nagyobbat üssön), akiken találnak valami fogást vagy már extrém pofátlanul csinálja, a többiek meg továbbra is halászhatnak a zavarosban.

    (#6804) ZollR: "Ez igaz főleg a kelet európai és az ázsiai - a világ döntő többségében szegény - országok állampolgáraira."

    És ilyenkor nem szúrja ki a szemedet a megoldás? Egyébként meg abban az egyben van igazad, hogy ha hirtelen csettintésre nyugati életszínvonal lenne Magyarországon, rengeteg ember akkor is menthetetlen lenne. De ez azért van, mert a mentálisan okozott sebek nehezebben gyógyulnak. Ahogy a sorozatgyilkost is vissza lehet illeszteni néha a társadalomba, de nagyon kicsi eséllyel, miközben az utódjából normális nevelés esetén minden további nélkül lehet teljes értékű ember, ugyanúgy a felnőtt generációnál is nagyon nehezen érsz el minimális változást a hozzáállásukban.

    Egy olyan országban, ahol valakik mindig kirabolták a népet vagy megtámadták vagy megszállták és néhány ritka kivételtől eltekintve korrupt, hatalommániás ember vagy csoport került hatalomra, a jogrendszer is folyamatosan változott meg hasonlók... Szerinted nem lesznek ilyen helyzetben kicsit zakkantak az emberek?

    És ha megvan a fent felsorolt alapozás, ültesd le őket a TV elé és hadd nézzék nap-mint-nap, hogy két gyilkosság meg katasztrófa között zsiráfbébi született az állatkertben. Helyette átlagember számára is emészthető ismeretterjesztő kisfilmeket miért nem vetítenek? (költői kérdés, ilyesmi senki hatalmon lévőnek nem érdeke).

  • ZollR

    tag

    válasz Formaster #6805 üzenetére

    Szerintem meg az a bűnös aki felelőtlenül felvette a hitelt, de ezen nem fogok vitatkozni.
    A kormányzati szabályozással meg akkor mi értem a BTC-nek? Ugye ez egy decentralizált valami akar(t) lenni.

    Penge: jelzálog nélkül is lehet hitelt felvenni. 3 mihályt simán kapsz bármelyik bankból kezes és mindenféle jogi huzavona nélkül. Ha meg nevesítve lesznek a walletek az anonimitásnak is fújtak. Én úgy tudtam, hogy az a lényege a rendszernek, hogy anoním és decentralizált, központi authority/issuer nélkül.

    [ Szerkesztve ]

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • ignorant

    senior tag

    válasz ZollR #6804 üzenetére

    Ez egészen addig igaz, amíg az adós tisztában van vele, ha kell lefoglalják, kamatos kamatjával.

    Az esetek tobbsegeben amugy sem penz kerul lefoglalasra hanem a fedezetkent adott dologok.

    Ha az üzleti érdekeket is figyelembe veszem akkor pedig nettó baromság, hogy a hitel az rossz és az ördögtől való.

    A hitel a mai formaban es alkalmazasaban karos, mind maganembereknek mind vilagszinten, nem pedig a hitel alap otlete.

    Ha nem lenne hitel és össze kellene gyűjtened egy lakásra életed végére sem lenne lakásod.

    Amig nem fizeted ki a hitelt addig nincs lakasod/autod. Mindenestre, megint hangsulyoznam, hogy bitcoin-t is lehetne hitelezni, de meg nincsenek meg megfelelo jogi keretek, felhasznalo bazis es adoptacio ahhoz hogy ez mukodjon.

    Elobb fognak elterjedni bitcoin alapu crowdsourcing platformok mint hivatalos bitcoin hitel forrasok szerintem.

    A kormányzati szabályozással meg akkor mi értem a BTC-nek? Ugye ez egy decentralizált valami akar(t) lenni.

    Bitcoin businessek es intézmények szabalyozasa nem egyenlo a protocol szabalyozasaval vagy manipulalasaval. A bitcoin elonyeit ez nem befolyasolja.

    [ Szerkesztve ]

  • ignorant

    senior tag

    válasz ZollR #6807 üzenetére

    Ugye ez egy decentralizált valami akar(t) lenni.

    Nem decentralizalt valami, hanem egy decentralizalt "payment system", szoval egy olyan rendszer aminek a mukodesehez nem kell 3rd party, es lehetove teszi az "elszamolasi egysegek"-ek kuldozgeteset szabadon.

    A decentralizaltsaga addig fent all amig nem egy kezben vannak a minerek (tobbsege).

  • Penge_4

    veterán

    válasz ZollR #6807 üzenetére

    "Szerintem meg az a bűnös aki felelőtlenül felvette a hitelt, de ezen nem fogok vitatkozni."

    Így van. Ahogy az éhes egér is, amelyik belemegy az egérfogóba. ;] Egyáltalán nem vagyok híve az egyenlőséggel takarózva élősködést teremtő ellátórendszereknek, de azért lássuk be, hogy Magyarországon egy picit speciálisabb a helyzet abból a szempontból, hogy volt egy 40 évig regnáló hatalom, ahol az állam uralt és birtokolt mindent, nem volt munkanélküliség, nem volt hajléktalanság, csendes diktatúra volt és nem volt szabad felhalmozni semmit valamint nehézkesen lehetett külföldre is menni.

    Aki ilyen rendszerben nőtt fel, annak még azt is el kell magyarázni, hogy az OTP már régen nem Országos Takarék Pénztár, hanem magánbank, ahogy a Budapest Banknak sincs sok köze a fővároshoz.

    Könnyen ugrál az, aki beleszületett az információs társadalomba és a szabad internet tálcán kínálta magát. De aki annak idején a kommunista kiáltványt meg az internacionálét tanulta, és orosz nyelvet angol és/vagy német helyett, ahhoz picivel nehezebben jutnak a modern kor vívmányai.

    Sok mindenre rá lehet húzni az evolúciót meg a természetes szelekciót, de mikor kvázi-óriáscsecsemőként neveli a rendszer a népet, akkor ne csodálkozzunk, ha még 30-40-50-60 évesen sem tudnak majd felelősségteljes döntést hozni, mert vagy vakon megbíznak az államban, vagy ha "megégetik magukat" akkor elhatárolódnak mindentől.

    Mint a természeti népek gyermekei, akik mikor megfognak egy darazsat tudják, hogy a csíkos rovar csíp. Amikor hozzáérnek a lángoló fához és megégeti őket, akkor tudják, hogy az a lobogó valami az éget. Amikor megesznek egy piros bogyót és hánynak/rosszul lesznek tőle, akkor legközelebb óvakodnak minden piros színű bogyótól.

    Senki az elmúlt 24 évben nem mondta azt, hogy kötelező felnőttoktatás vagy hasonló keretében visszaszocializálják ezeket az embereket az életbe, ahogy szokták azt a szárnytörött madarakkal vagy az állatkerti állatokkal, mielőtt visszaengedik őket a vadonba.

    Megkockáztatom, helyette örültek, hogy kaptak egy nagy rakás agyhalott birkát, akiket az előző rendszer kondicionált és így tökéletes alapanyagai lesznek a fogyasztói társadalomnak. Annak idején az előző rendszer végezte el a piszkos munkát a kötelező urbanizációval, a TSZ-ekkel, az államosításokkal, a proletárdiktatúrával, az új rendszer pedig szépen learatta az egésznek a gyümölcsét.

    Nekünk már egyértelmű, hogy kapitalizmus van, hogy nem bízhatunk meg vakon senkiben, de szüleinknek, nagyszüleinknek (néhány kivételtől eltekintve) nem volt az. Mert ők olyan rendszerben nőttek fel és éltek, ahol az állam adott munkát, az állam irányított mindent és az állam volt a nagy-nagy jótevő. Az meg gondolom nem újdonság, hogy az emberek többsége a történelem kezdete óta nem nagyon érdeklődnek a politika meg a gazdaság iránt, elvannak a saját kis mikrokörnyezetükben és ennyi.

    Ebből a szempontból a nyugati civilizáció sem feltétlenül kevésbé droid attól, hogy értelmesebb dolgokra kondicionálta őket a saját rendszerük. Példával szemléltetve: Háromféle ember van.
    Aki "tudja", hogy 2x2=4
    Aki "tudja", hogy 2x2=5
    És aki bizonyítani is tudja, hogy 2x2=4, nem pedig 5.

    Tudni kizárólag a harmadik tudja. Az első kettő ugyanazon a szinten van, függetlenül attól, hogy az egyik megoldása helyes, a másiké pedig nem. Mert tudása valójában nem tudás, hanem hit. Mert bizonyítani nem tudja, hogy miért annyi, amennyi. Elhitte az "okosabbaknak", hogy ez így van mert ők azt mondták.

    Ahogy pl. mi is elhittük, hogy Dugovics Titusz létező személy volt vagy hogy a magyar nyelv finnugor eredetű, mert sokunkat nem érdekelt annyira egyik sem, hogy utánajárjunk.

    "jelzálog nélkül is lehet hitelt felvenni. 3 mihályt simán kapsz bármelyik bankból kezes és mindenféle jogi huzavona nélkül."

    Nyilván a munkáltatói igazolásnál számít az, hogy mi van a tulajdonodban (még ha nem is jelzálogosítják), illetve mennyi a fizetésed. Feltételezik, hogy egy sokszázezres fizetéssel rendelkező, akinek van a nevén egy x milliós ingatlan meg egy x milliós autó és nem tartozik senki irányába, az nem azért vesz fel 3 milliót, mert le akar lépni az országból.

    "Ha meg nevesítve lesznek a walletek az anonimitásnak is fújtak."

    Attól, hogy a bankszámlád lekövethető és a fizetésedet is személyigazolványszám, meg adószám, meg TAJ szám ismeretében kapod még nem jelenti azt, hogy egy köteg húszezressel ne tudnál a Keleti pályaudvar parkolójában egy zacsi hernyót venni. ;]

    Úgy soha nem is fog elterjedni, hogy a rendszer nem fog kísérletet tenni az anonimitás visszaszorítására. Az nem érdekli őket, hogy 100%-os hatásfokot nem érhetnek el, de 80-90%-hoz ragaszkodnak majd.

    (#6808) ignorant: "Az esetek tobbsegeben amugy sem penz kerul lefoglalasra hanem a fedezetkent adott dologok."

    Már amennyiben a fedezet ér annyit, amennyi a visszafizetendő összeg. És nemhogy a pénzt lefoglalhatják, de a végrehajtó az igazolható jövedelem 50%-át letilthatja.

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #6810 üzenetére

    (#6808) ignorant: "Az esetek tobbsegeben amugy sem penz kerul lefoglalasra hanem a fedezetkent adott dologok."
    Már amennyiben a fedezet ér annyit, amennyi a visszafizetendő összeg. És nemhogy a pénzt lefoglalhatják, de a végrehajtó az igazolható jövedelem 50%-át letilthatja.

    Eleve a a fedezet minosege hatarozza meg hogy mennyi hitelt kapsz.

    A fedezet nelkuli hiteleknel tenyleg a fizetesed a fedezet elso korben. Ha nincs jovedelem akkor meg ugyanugy visznek mindent alolad amit csak tudnak, megha a szerzodesben nincs is belefoglalva fedezetkent.

    Nemhogy a bitcoin protocol mukodesenek a megertese, de mar ez az egyszeru "szojatek" gondot okoz nagyon sok embernek.

    Azon vitatkozhatnank, hogy mi volt elobb, az ostobasag vagy a rossz oktatasi rendszer.

    Viccesnek tartom, hogy az alap oktatasban szinte semmi informaciot nem adnak at a penzuggyel kapcsolatban, pedig az elethez nagyon is kellene (legalabbis az en idomben nem volt, es elotte sem tudok errol).

    Igy nem csoda, hogy rengetegen befurodtek a deviza hitelekkel is, es ezert nem koztudott hogy pl a mai penzek mogott nincs fedezet evtizedek ota...

    [ Szerkesztve ]

  • LLam

    senior tag

    válasz Penge_4 #6797 üzenetére

    ez alapján a hozzászólásod alapján, úgy látom van 1 BTC-d. nem is olyan rég még jó párszor leírtad, h szted neked sosem lesz 1 egész BTC-d.

    értem én h nehéz elengedned a negatív érzéseidet (pl. kishitűség) de ha megteszed sokkal jobban fogod magad érezni.. (tapasztalat)

    Stay hungry!

  • Formaster

    addikt

    válasz ZollR #6807 üzenetére

    Felelőtlenül? Ember, otthon más esélyed sem volt. Engem nem érint ez a dolog, ráadásul kint élek, de elnézem hogy tesznek embereket lapátra az 50-100%-os törlesztő emeléssel, miközben svájcban 0,5%-os hiteleket osztanak.

    Értelme pedig nem csak az anonimitás a btc-nek, hanem a könnyen mozgatható, bankmentes pénz.

  • ZollR

    tag

    válasz Formaster #6813 üzenetére

    Kérlek magyarázd már meg hogy nem volt felelőtlenség. Persze a magyar a saját nyomorát mindig más hibájára testálta. Az én anyám is aláírta a szar devizahitelt, pedig mondtam, hogy ne tegye. Milliós per kellett hogy kihátráljunk belőle.

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #6811 üzenetére

    "Eleve a a fedezet minosege hatarozza meg hogy mennyi hitelt kapsz."

    Kivéve devizahitelnél.

    "Ha nincs jovedelem akkor meg ugyanugy visznek mindent alolad amit csak tudnak, megha a szerzodesben nincs is belefoglalva fedezetkent."

    Na ezért kéne nagyon a Bitcoin protokolján alapuló decentralizált tulajdonjogi rendszer, hogy ne legyen hatalmuk az ember ingatlanja és ingóságai felett sem.

    (#6812) LLam: Nem azt írtam, hogy nem lesz, hanem, hogy ha tovább emelkedik az árfolyam, akkor nem lesz.

    "értem én h nehéz elengedned a negatív érzéseidet (pl. kishitűség) de ha megteszed sokkal jobban fogod magad érezni.. (tapasztalat)"

    Próbálom, de valahogy gyakran eszembe jut, hogy a hatalom minden erővel küzdeni fog egyfelől azért, hogy megőrizze a vagyonát és pozícióját, másfelől azért, hogy a többiek a lehető legkevésbé nyerészkedhessenek, ha már mindenképp arra kerül a sor, hogy nem harcolnak többé a Bitcoin ellen. Ezek az emberek pedig magasan képzett pénzügyi szakemberek több éves/évtizedes szakmai gyakorlattal.

  • LLam

    senior tag

    válasz Penge_4 #6815 üzenetére

    "... Ezek az emberek pedig magasan képzett pénzügyi szakemberek több éves/évtizedes szakmai gyakorlattal."

    akiknek fingjuk nincs már a közösségi erőről, mert csak a pénz erejét ismerik. akiknek fingjuk nincs már a kitartásról, mert nem kell kitartónak lenniük, hiszen mindent megvehetnek, azonnal. akiknek fingjuk nincs már arról, hogyan gondolkodjanak a saját maguk által kreált rendszeren kívül, mert megtehetik, és meg is teszik.
    etc. etc.
    egy szó mint száz, olyan emberektől félted a BTC-t, a teljes payment systemre gondolok, akiknek ez annyira renegát, hogy zsigerből gyűlölik és még részben sem hajlandók megismerni. márpedig az ismeretlen ellen sokkal nehezebb küzdeni :)

    én inkább a tömeg közömbösségétől tartanék, de nem teszem, mert az ellenkezők nagy tábora a lejárató cikkekkel éppen ellentétes hatást ér el.. köszönöm nekik! :)

    tovább megyek: teljesen mindegy mit ér el még a btc a jelenlegi formájában, mert amit már elért az is igen jelentős. a szellem kiszabadult a palackból.

    mitől is tartasz igazából?

    Stay hungry!

  • ninjacat

    tag

    válasz ZollR #6801 üzenetére

    "Értem én, de akkor hogy fizetünk adót? Szerinted ha nem lehet behajtani semmit, mert mindenki leencryptálja a walletet és "elteszi mélyre" akkor hogy lesz gazdaság?"

    Gazdaság nem az adóból lesz. Amit nem szednek be adóba, azt az emberek termékekre és szolgáltatásokra költik, ez növeli a reálgazdaság teljesítményét, nem az adók. Itthon pont ez a baj, hogy adózás után nem marad mit elkölteni ezért nem működik a gazdaság.
    Másrészt minden terméken és szolgáltatáson áfa van, így nem lehet kikerülni az adózást bármilyen walletbe is teszik a pénzt, amint költenek belőle akkor automatikusan adózik forgalmi adókban.

    "de miből lesz infrastruktúra: kórházak, utak, jégpályák meg hasonlók?"
    Ezeket a mai adószint töredékéből nagyságrenddel jobb minőségben megoldják más országokban.

  • ninjacat

    tag

    válasz ZollR #6807 üzenetére

    "Szerintem meg az a bűnös aki felelőtlenül felvette a hitelt, de ezen nem fogok vitatkozni."

    A hiszékenység nem bűn.
    Az emberek tanultak is belőle, mostanság panaszkodnak a bankok, hogy nem akar senki hitelt felvenni.

  • brd

    nagyúr

    válasz Penge_4 #6797 üzenetére

    Az állítottad, hogy soha nem lesz BTC-d (vagy csak kevés van, és többet nehéz szerezned, már nem emlékszem pontosan), ill. hogy nem nagy összeget tudnál erre fordítani. Ez alapján a $20000-os árfolyam kb. olyan lenne, hogy befektettél 1, másfél hónap alatt fizetésként kapott pénzt, abból lett volna 30-40 hónapnyi pénzed (már ha visszaváltanád, de remélem, 1, másfél hónapnyit visszaváltanál azért valamikor, hogy legalább 0-n legyél), majd ez 2 hét alatt 15-20 hónapnyira csökkenne, és még tovább, és ezt mosolyogva végignéznéd? Ha tényleg, akkor van jövőd a devizakereskedésben. ;)

    The only real valuable thing is intuition.

  • brd

    nagyúr

    válasz Penge_4 #6806 üzenetére

    2. [...]

    Tehát belenéz egy erre jogosult aluliskolázott fakabát, és övé a pénzem...? Ezen még finomítani kellene...

    3. [...]

    Ennek mi értelme? Ill. mi lenne a kivitelezés módja?

    Ez a terroristázás nem úgy megy ám, hogy bármire csak úgy rámondhatják, valami mese azért kell hozzá, hogy legyen alapja, amit a birkák többsége elhisz.

    The only real valuable thing is intuition.

  • ZollR

    tag

    válasz ninjacat #6819 üzenetére

    Nem bűn ez igaz, de akkor ahogyan tetszett örülni az akciós 3%-os devizahitelnek, úgy tessék örömmel befogni a pofánkat és kussolva fizetni a 2x akkora törlesztőrészletet.
    Jaaa, hogy azóta 2x akkora lett a kamat (~5.5%) és 70%-ot emelkedett a frank? Ami együttesen 2.5x-3x akkora törlesztőt eredményezett? Én kérek elnézést. Kinek a hibája is ez? A banké, mert meglépte, vagy az emberé aki felvette. Szerintem jogállamban ami nem tilos az szabad. Nem volt törvénybe iktatva hogy tilos frankhitelt adni, és bár a bankok tudták hogy ez lesz lapítottak. Nem mondom, hogy korrekt lépés volt, de nem volt törvénytelen.
    Millió egy embernek fogalma sincs a bitcoinról, közületek sokan - és én is - úgy kezdtük a bányászást, hogy egy éjszaka alatt 3-4 BTC-t lehetett kibányászni, most akkor azok fújolhatnak, hogy mi tudtuk és mekkora szemetek vagyunk hogy átvertük őket, mert nem szóltunk hanem lapítottunk? Mi ez ha nem kettős mérce?
    Mindenki előtt ott volt a kockázat, le volt írva, feketén - fehéren. A bank jogosult a kamatot módosítani, a bank jogosult magas áron vételezni frankot az ügyfélnek (vagy az ügyfél beviszi a frankot, amit egyébként sokkal olcsóbban úgysem kap meg sehol).
    Én is lakáshitellel vagyok, mert a cégembe tettem minden pénzem, magas a törlesztő, de még így is többet keresek, mint amennyit kifizetek. Bőven többet. Azok az emberek akik aláírtak a banknak magukra vessenek. 20 év telt el a rendszerváltás óta, tessék már felnőni, és ezeket a demagóg dumákat félretenni. Amikor a "kommunizmust" (szocializmust) kapitalizmusra (piacgazdaságra) tetszettek cserélni éljenzve az új világrendnek, akkor ugye a kapitalizmust minden nyűgét és baját is el tetszettek fogadni.

    :W

    [ Szerkesztve ]

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • Formaster

    addikt

    válasz ZollR #6822 üzenetére

    Nálad valami elgurult. Ember, agyarországban a 7 millió lakosból 3,5 millió mély szegénységben él. Szerinted ez normális? Nem a bank a bűnös? Aki megvette a törvényeket, majd azokat kijátszva, maximálisan bepalizva egy országot raboltak ki?

    Volt bankos ismerősöm, nem is egy, tudod mit mondott amikor a tolta ki a hiteleket? Uram, tisztában van azzal, hogy az árfolyam kockázatokat rejt magában? Felelet igen... Következő halk mondat pedig... de nézze meg a frank milyen stabil az elmúlt 10 évben. Itt írja alá... Ő meg kapta a busás jutalékot utána. Frankot pedig még a bank sem látott nem hogy a hitel. Engem messze elkerül ez a dolog, mert sosem voltam rászorulva hitelre, de az országból azért kellett eljönnöm, mert gazdaságilag meghalt magyarország.

    [ Szerkesztve ]

  • ZollR

    tag

    válasz Formaster #6823 üzenetére

    A 3.5 millió mély szegénységben elő semmit nem tesz, hogy kikecmeregjen onnan, hanem kórusban sírnak a segélyért. Az nem a munkáltatók hibája, hogy lufisuliból nem lehet elhelyezkedni, meg legalább egy nyelv középfokú ismerete a mai napig is luxus a mai munkaképes korosztály körében. Heti legalább 3-4 embert interjúzok. Behívnálak egy kettőre, csak hogy derülj te is. "Középfokú angol nyelvtudás" áll a CV-ben, mire az interjú felénél felteszem a kérdést, "Can we switch to english?" és látom rajta, hogy ezt az egyszerű kérdést is szótárazza fejben.

    Ohh nyilván én vagyok a hülye, és nekem gurult el a gyógyszerem... Nézd csak mégsem én vagyok a hülye A CHF árfolyam 2010-ben szállt el nagyszerű rezsicsökkentő kormányunk miatt. Emlékszem még, hatalomra kerülésükkor a második nap bejelentette azt hiszem Kósa, hogy csőd fenyegeti az országot, talán egy keddi napon, gyengült a forint kb 25%-ot a frankhoz, majd azt hiszem pénteken Szíjjártó úr azt nyilatkozta, hogy amit Kósa mondott az oké, ami még egy 15%-os gyengüléshez vezetett. Hol tudtak a bankok arról, hogy elszáll az árfolyam? Ja igen megvették a törvényeket, meg a kormányt, ja meg egész svájcot is.
    Olyat biztosan nem mondott a bank hogy a frank stabil, mert ezt nem mondhatja, le végképp nem írhatja. De ha megnézed az előző 15 évet, 10 évig a frank baromira stabil volt, plusz-mínusz 15 ftot ingadozott, így ha tett is ilyen kijelentést a bank, akkor egyáltalán nem hazudott.
    A többi demagóg válaszodra nem reagálok, mert értelmetlen fröcsögés.

    [ Szerkesztve ]

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • ignorant

    senior tag

    válasz ZollR #6824 üzenetére

    A 3.5 millió mély szegénységben elő semmit nem tesz, hogy kikecmeregjen onnan, hanem kórusban sírnak a segélyért.

    Amikor befejeztem a tanulmányaimat, nekem sem volt perspektivám ebben az országban. Az egyetlen út a külföldre költözés volt, pedig nem is szégénységben éltem. Künnyű úgy leírni az egészet (magyarország lakosságának a nagy részét :D ) hogy segélyért sírnak csak, de ez egyrészt visszataszítóan elitistának hat másrészt semmi köze a valósághoz.

    így ha tett is ilyen kijelentést a bank, akkor egyáltalán nem hazudott.

    Itt a félre vezetésen van a lényeg és az emberek hiszékenységének a kihasználásán.

    Ennyi erővel scammerek ellen sem kellene fellépni, "idióták, szóval megérdemlik az elszenvedett kárt" amugy is :)

  • Zlcsi

    senior tag

    válasz ZollR #6824 üzenetére

    Ebben azért van pár tárgyi és elvi hiba is. De a legfontosabb amit nem lát sz hogy nem az árfolyam emelkedés a legnagyobb érvágás, hanem a kamat emelés. Hogy lehet hogy a Frank alapkamata 1%-ék körüli de nekünk a bank mégis 8%on adja, a kezdeti 4 helyett?
    Erről miért nem beszélnek a tvben? Érdekes a lengyeleknél nem az árfolyammal baszakodnak hanem a kamatra hoztak törvényt.

    A hitelezés jelen formályában egyszerű csalás.

    [ Szerkesztve ]

  • ZollR

    tag

    válasz ignorant #6825 üzenetére

    Most mondd, hogy nincs igazam. Mikor a TV-ben az megy "az utca emberétől" augusztusban hogy XY önkormányzat még nem fizette ki a beiskolázási segélyt és így miből fog könyvet venni a gyereknek. Nem a C kategóriás emberekről beszélek, hanem elméletben a fehér emberről. Most mondd nekem, hogy új információ volt a gyerek megszületésekor hogy annak könyvet kell venni az iskolába. Mi ebben az elitista? A helyett, hogy a TV-ben nyilatkozik, ment volna másodállásba ha a főállás nem fizet eleget. Vagy költözött volna el ha nem talál munkát. Megannyi megoldás létezik, de e helyett inkább sírni kell. Igen bátran ki merem jelenten, hogy azok akik mély szegénységben élnek, a 90%-a semmit sem tesz, hogy kilábaljon belőle. Van ellenpélda, de nem igazán számottevő. Tudod mit odateszem a kijelentés végére: tisztelet a kivételnek.
    Ha szerinted csak a diplomás embert tartom valamire akkor nagyon tévedsz. Alkalmazottaim nagy része középfokú végzettséggel rendelkezik, de ne legyen már 2013-ban egy akármilyen ember számára (legyen az diplomás, vagy szakmunkás) egy nyelv legalább társalgási szintű ismerete kiemelkedő. Ne tartozzon már ezzel az elithez... Ha ettől elitista vagyok, akkor vállalom, de figyelmedbe ajánlom nyugatot vagy az államokat, ahol 15 évestől 70 évesig az emberek 85%-a magabiztos nyelvtudással rendelkezik valamelyik világnyelv: angol, francia, német, spanyol, portugál tekintetében.

    Nem vezetett félre senki senkit. Le volt írva, miért ki felel. Meg lehetett nézni ahogyan most belinkeltem 2009-2010 között is elérhető volt. Milyen hiszékenységet használt ki bárki? Mondd már el, tényszerűen. Megköszönném. Elegem van abból, hogy mindenki azt hiszi van ingyen ebéd. Szerinted miért volt 2006-ban egy frankhitel 2.5-3%-os és egy forinthitel 15%-os? Amikor az előbbit írta alá a kedves ügyfél nem kiabált, hogy hé nekem miért ötöd akkora a kamatom, mint a forinthitelesnek? Akkor nem volt jajveszékelés, meg kihasznál a bank stb. Akkor kussban ült a kedves ügyfél és örült, hogy 10 millióra csak 15-öt kell visszaadni 20 év alatt, a forinthiteles meg 22-t fizet vissza. Emlékszem még lehülyéztek a volt kollégáim anno, mert forinthitelt vettem fel.

    Akkor is azt mondtam, és most is az a véleményem: aki más devizában vesz fel hitelt mint amiben a rendszeres jövedelmét kapja, az: arra fogad, hogy a másik deviza országának gazdasága rosszabbul teljesít, mint az ő országa. Na most aki Svájc vs. Magyarország között az utóbbira fogadott az nem hiszékeny, meg nem megvezették, hanem lúzer. A lúzer helyett legszívesebben egy degradálóbb jelzőt akartam írni...

    [ Szerkesztve ]

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • ZollR

    tag

    válasz Zlcsi #6826 üzenetére

    Ez inkorrekt lépés a banktól, de a sok veszteséget le kell írni valahogy. Ahhoz meg bevétel kell... A jól fizető adósok kifizetik a bebukott lakások árát is.
    Ezzel nem mondtál új információt...

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • Zlcsi

    senior tag

    válasz ZollR #6828 üzenetére

    Milyen veszteséget? Egyrészt a bank teremti a pénzt, nem a sajátját adja. Másrész ha nem fizetsz elveszi a házad és kész.

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Zlcsi #6829 üzenetére

    Pontosan azért van ennyi ember adósságcsapdában, mert hasonló ismeretei vannak a pénzügyekről, mint neked :)
    "Egyrészt a bank teremti a pénzt, nem a sajátját adja"
    A bank nem teremti a pénzt, a valamilyen formában náluk elhelyezett pénzt tudja csak visszaosztani. Igaz ennek nem kell 1-1 arányban megfelelnie, de elég komoly törvényi szabályozás van arra, hogy a kettő között mekkora különbség lehet, amit nem léphetnek át. Lényegében ha beraknak 100 millió Ft-ot egy bankba összesen, amiből ő kiad pont 100 millió Ft hitelt, de annak a 30%-át nem fizetik vissza (és nem is tudja behajtani, lásd lentebb), akkor keletkezik 30 millió Ft vesztesége a banknak.
    "Másrész ha nem fizetsz elveszi a házad és kész"
    Elméletben persze. Gyakorlatban lehet, hogy az a ház ami 2006-ban 12 millió Ft-ot ért (és ez alapján adta a hitelt), ma ér 6 millió Ft-ot. Plusz lehet éveken keresztül nem tudja eladni, vagy csak a 6 millióhoz képest is töredékáron. Akár hogy is nézem, itt vesztesége keletkezik a banknak.

    A fentiek csak nagyon leegyszerűsített verziója a valóságnak, de a folyamatok lényegét lefedik.

  • HSM

    félisten

    válasz ignorant #6825 üzenetére

    "Itt a félre vezetésen van a lényeg és az emberek hiszékenységének a kihasználásán."

    Itt arról volt szó, amit előttem leírtak, hogy marhára örült a frankhitelt felvevő a kedvező kamatra való kilátásnak, és ezért boldogan bevállalta a kockázatot. Mintha ma fognám magam, és minden pénzemből BTC-t vennék, hogy hmm, az elmúlt egy évben a duplájára nőtt, akkor majd biztos jövőre sokkal gazdagabb leszek, és mondjuk leesne az árfolyam 100 dollárokra, és mennék sírni a TV-be, hogy hű, átvertek meg éhenhalok, meg viszik a lakást, meg minden.... :U

    Szóval könnyű utólag játszani a hülyét, de itt szó sincs átverésről. Nyereségvágyról van szó, kockázatvállalásról, és a felelősség hárításáról, amikben a magyar lakosság tradícionálisan kitűnő.

  • Zlcsi

    senior tag

    válasz Cathfaern #6830 üzenetére

    A légyeg ott volt hogy nem 1:1ben osztja vissza hanem a kötelező tartalék ráta által megszabotatt ami 10-20% környéke. De mindegy én nem vitázok tovább akit érdekel rá tud keresni neten hogy hogy ver át minket a vezetés.

    Nekem se hitelem, sem bankszmlám, ugyhogy igazad van én vagyok a tudatlan.

  • mepet

    addikt

    Tudtok valami igényes honlapot ahol gyertyadiagramon láthatom a kraken XBT/EUR, XBT/USD, LTC/EUR, LTC/USD, LTC/XBT árfolyamokat?

    Most a bitcoinwisdomot használom, de itt csak XBT/EUR és LTC/EUR chartok választhatóak.

    A krakent eddig csak ajánlani tudom, pillanatnyi áron lehet XBT-t vásárolni euróért, így ha egy kicsit is türelmes vagy jobban járhatsz, mintha kéz alól vennéd középárfolyamon. Hátránya, hogy a kis forgalomból adódóan csak az XBT/EUR keresztnél elég szűk a spread a napon belüli kereskedéshez, és, hogy egyelőre nem lehet tőkeáttéttel operálni...

  • Penge_4

    veterán

    válasz LLam #6817 üzenetére

    "olyan emberektől félted a BTC-t, a teljes payment systemre gondolok, akiknek ez annyira renegát, hogy zsigerből gyűlölik és még részben sem hajlandók megismerni. márpedig az ismeretlen ellen sokkal nehezebb küzdeni"

    Viszont ezerszer naprakészebbek, mint bármelyikünk és körülveszik őket a bennfentes infók. Azt soha nem állítottam, hogy egy Warren Buffett vagy David Rockefeller számára a BTC több lenne egy egyszerű instrumentumnál a sok közül. De éppen ez a veszélye a dolognak. Ő amit befektet az neki játékpénz. Ha valaki 1 BTC-vel esélyes a felső 1%-ra, akkor ők 100x vagy 1000x gazdagabbak ennél. Na ez az, ami a Bitcoin korlátozott készlete miatt lehetetlen.

    A másik oldalon pedig ott vannak a bányászok, akik meg sokan úgy vannak mint a lottómilliomos, hogy szinte a semmiből gazdagodtak meg. Ők eladják egy részét, amiből már most jól élnek, de végleg több marad majd nekik, mint 1 teljes BTC.

    Vagyis jó, ha a teljes Bitcoin készlet 20-30%-a részt fog venni a teljes globális kereskedelemben, a többin ülni fognak.

    (#6820) brd: "majd ez 2 hét alatt 15-20 hónapnyira csökkenne, és még tovább, és ezt mosolyogva végignéznéd? Ha tényleg, akkor van jövőd a devizakereskedésben."

    Nem lenne nagy sikerem, mert nem rendelkezem bennfentes infókkal a többi deviza mozgatórugóit illetően. A Bitcoinban azért bízom, mert ez a jövő. De nem szeretem a kockázatokat, ezért is tekintek rá hosszútávú befektetésként és nem játszadozom a tőzsdéken.

    A Forex azoknak van kitalálva, akik szeretnek kockáztatni és/vagy rengeteg felesleges pénzük van. Devizakereskedelmet én kizárólag úgy folytatnék, hogy
    1. Tőkeáttét nélkül.
    2. Fenntartási letét meg ilyen-olyan prémiumok nélkül. Kifizetem a spread-et nyilván aztán addig marad benne a pénzem, amíg én akarom. Lehet, hogy csak 1 hétig, de az is lehet, hogy fél évig.
    Ezt a két pontot még megoldhatnám úgy, ha valamelyik valutaváltónál átváltom a készpénzt. Csak itt jön képbe a harmadik pont amit viszont már csak digitálisan lehet megoldani.
    3. Az adott feltételek teljesülésekor automatikusan eladja/megveszi, nem kell folyamatosan a gép előtt ülnöm és figyelnem.

    Befektetni nehéz, de ha már benne van a pénz, az már olyan, mintha nem is lenne. Elvesztett pénzért meg nem görcsöl az ember. Akkor van baj, ha hitelekből fektet be az ember, mert akkor függ az árfolyamtól, hogy tud-e törleszteni.

    Az pedig, hogy mikor adom el, nem az árfolyamtól függ, hanem attól, hogy történt-e olyan esemény, ami miatt ne ugorhatna vissza a korábbi csúcsára. De amennyiben történt, akkor annyian kezdenek rohamos eladásba, ami tényleg kivégezné az egészet.

    (#6839) radi8tor1: "Maradjunk szigorúan Bitcoin témánál!"

    Megint törölhetek 6000 karaktert a hozzászólásomból... :W

  • Penge_4

    veterán

    válasz Cathfaern #6830 üzenetére

    "Elméletben persze. Gyakorlatban lehet, hogy az a ház ami 2006-ban 12 millió Ft-ot ért (és ez alapján adta a hitelt), ma ér 6 millió Ft-ot. Plusz lehet éveken keresztül nem tudja eladni, vagy csak a 6 millióhoz képest is töredékáron. Akár hogy is nézem, itt vesztesége keletkezik a banknak."

    Amíg van neki igazolható jövedelme, annak 50%-át letiltja a bank a hitel kiegyenlítéséig.

  • Kozmonauta

    tag

    Annyira bíztok egymásban ti emberek hogy egyszerű gépekre bízzátok a pénzeiteket, amiknek még ineteligenciájuk sincs.

    Mátrix megnézése után ez jutott az eszembe. :DD

    A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ

  • ZollR

    tag

    válasz Penge_4 #6841 üzenetére

    Kivéve ha nincs meghatározva menekülési érték. :) A menekülési érték ált a felvett hitel 70-80%-a. Mivel a lakás árak kb ennyire estek vissza, a banknak cumi eladni és piaci áron úgysem tudja. Ezzel meg lehetett fogni őket...

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

  • Chal

    addikt

    válasz Kozmonauta #6842 üzenetére

    Annyira bíztok egymásban ti emberek hogy egyszerű gépekre bízzátok a pénzeiteket, amiknek még ineteligenciájuk sincs.

    És ez egy óriási előny… :D

  • GuMipOkE

    aktív tag

    Gox újévi ajándéka egy átirányítási hiba. :W
    A "/trade/" oldal és a "/trade" egymásra irányít hurokban.

    Ja persze, ez megint a ddos miatt van... :o Még a fáradtságot sem veszi a kedves fejlesztő, hogy leellenőrizze, hogy mit rókázott össze. :W

  • bazsex

    csendes tag

    Hi,

    Erről a Ripples nevű izéről tud valaki valamit? Nekem nem tiszta az elv. Nem kell bányászni? Akkor, hogy ellenőrzik a tranzakciókat? Vagy van egy központi bányász? Ez valami Google által indított dolog?

    https://ripple.com/currency/

    Hogy lett hirtelen a második piaci kapitalizációban?: http://coinmarketcap.com/

  • ignorant

    senior tag

    válasz bazsex #6848 üzenetére

    Van egy ceg aki kibocsajtotta, premined, azaz a ceg elore kibanyaszta az osszes coin-t.

    Nekem nem szimpatikus a koncepcio. regebben probaltam, akkor bugos volt, es sok funkcio nem mukodott arrol nem is beszelve hogy nem volt nyilt a forraskod se.

  • Kozmonauta

    tag

    válasz bazsex #6848 üzenetére

    http://bitinfocharts.com/

    Én itt szoktam nézni az összehasonlítást más "érmékkel" de szerintem központosított és inflálódó ha nem tévedek?

    A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ

Új hozzászólás Aktív témák