Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz LLam #6817 üzenetére

    "olyan emberektől félted a BTC-t, a teljes payment systemre gondolok, akiknek ez annyira renegát, hogy zsigerből gyűlölik és még részben sem hajlandók megismerni. márpedig az ismeretlen ellen sokkal nehezebb küzdeni"

    Viszont ezerszer naprakészebbek, mint bármelyikünk és körülveszik őket a bennfentes infók. Azt soha nem állítottam, hogy egy Warren Buffett vagy David Rockefeller számára a BTC több lenne egy egyszerű instrumentumnál a sok közül. De éppen ez a veszélye a dolognak. Ő amit befektet az neki játékpénz. Ha valaki 1 BTC-vel esélyes a felső 1%-ra, akkor ők 100x vagy 1000x gazdagabbak ennél. Na ez az, ami a Bitcoin korlátozott készlete miatt lehetetlen.

    A másik oldalon pedig ott vannak a bányászok, akik meg sokan úgy vannak mint a lottómilliomos, hogy szinte a semmiből gazdagodtak meg. Ők eladják egy részét, amiből már most jól élnek, de végleg több marad majd nekik, mint 1 teljes BTC.

    Vagyis jó, ha a teljes Bitcoin készlet 20-30%-a részt fog venni a teljes globális kereskedelemben, a többin ülni fognak.

    (#6820) brd: "majd ez 2 hét alatt 15-20 hónapnyira csökkenne, és még tovább, és ezt mosolyogva végignéznéd? Ha tényleg, akkor van jövőd a devizakereskedésben."

    Nem lenne nagy sikerem, mert nem rendelkezem bennfentes infókkal a többi deviza mozgatórugóit illetően. A Bitcoinban azért bízom, mert ez a jövő. De nem szeretem a kockázatokat, ezért is tekintek rá hosszútávú befektetésként és nem játszadozom a tőzsdéken.

    A Forex azoknak van kitalálva, akik szeretnek kockáztatni és/vagy rengeteg felesleges pénzük van. Devizakereskedelmet én kizárólag úgy folytatnék, hogy
    1. Tőkeáttét nélkül.
    2. Fenntartási letét meg ilyen-olyan prémiumok nélkül. Kifizetem a spread-et nyilván aztán addig marad benne a pénzem, amíg én akarom. Lehet, hogy csak 1 hétig, de az is lehet, hogy fél évig.
    Ezt a két pontot még megoldhatnám úgy, ha valamelyik valutaváltónál átváltom a készpénzt. Csak itt jön képbe a harmadik pont amit viszont már csak digitálisan lehet megoldani.
    3. Az adott feltételek teljesülésekor automatikusan eladja/megveszi, nem kell folyamatosan a gép előtt ülnöm és figyelnem.

    Befektetni nehéz, de ha már benne van a pénz, az már olyan, mintha nem is lenne. Elvesztett pénzért meg nem görcsöl az ember. Akkor van baj, ha hitelekből fektet be az ember, mert akkor függ az árfolyamtól, hogy tud-e törleszteni.

    Az pedig, hogy mikor adom el, nem az árfolyamtól függ, hanem attól, hogy történt-e olyan esemény, ami miatt ne ugorhatna vissza a korábbi csúcsára. De amennyiben történt, akkor annyian kezdenek rohamos eladásba, ami tényleg kivégezné az egészet.

    (#6839) radi8tor1: "Maradjunk szigorúan Bitcoin témánál!"

    Megint törölhetek 6000 karaktert a hozzászólásomból... :W

Új hozzászólás Aktív témák