2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-10 16:03:08

IT café

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17001) afartew válasza fireman123 (#17000) üzenetére


afartew
(újonc)

A megoldás az, hogy találunk egy gyakorlott könyvelőt, aki húszezerért elmondja az aktuális helyzetet. Vagy havi 20-ezerért könyvel neked. Minden más a lapításról, birság kockáztatásáról s egyéb hasonlóról szól. Vagy esetleg te magad vagy a gyakorlott könyvelő s a jövedelmed egy részével kriptovalutázol.

(#17002) fireman123 válasza afartew (#17001) üzenetére


fireman123
(őstag)

Valószínűleg nem jó könyvelőket kérdeztem, de biztosat senki nem tudott, mondván hogy a NAV is csak ködösít kriptó ügyben, ami tájékoztatást kiadtak annak meg a végére odaírták, hogy ez nem hivatalos álláspontja a NAV-nak :Y , azaz nesze semmi fogd meg jól eset....., természetesen mindenki azt csinál amit akar, csak egyszerűen nem tudsz jogkövető állampolgár lenni ebben, mert nincsenek egyértelmű játékszabályok jelenleg a részletekről, csak annyi, hogy "egyéb jövedelem" kategóriába esik a kriptóból származó jövedelem, de azt hogyan kell kimutatni, mivel kell/lehet igazolni, az nincs kidolgozva :(, így ahány könyvelő annyiféle dolgot mond, de "garanciát" egyik sem vállal, hogy úgy kell ahogy Ő mondja.

[ Szerkesztve ]

(#17003) Elbandi válasza fireman123 (#17002) üzenetére


Elbandi
(fanatikus tag)

maganszemelykent az egyetlen legalis modja az "onalo tevekenysegbol szarmazo jovedelem"-kent bevallani. 15% szja, 19.5% eho. (es 10% koltseghanyadot el lehet szamolni). a navot nem erdekli hogy "honnan van", oket a "mennyit kaptal" erdekli, es hogy azutan befizesd amit kell. ezvan :( , majd ha lesznek normalis jogszabalyok, akkor lehet jobban adozni utana.

(#17004) NoX1 válasza fireman123 (#16998) üzenetére


NoX1
(senior tag)

Akkor kell vele elszámolni, amikor visszautalod a bankszámládba, és ha az több, mint amennyit anno valamikor vásárlásra fordítottál, akkor a különbözet a te egyéb jövedelmed, ami adóköteles.

Én pl. vettem 500€-ért BTC-t, aminek egy részét visszaváltottam már, kb. 100€-t utaltam vissza magamnak, de így ez még nem adóköteles, mert csak a befektetett pénzem egy részét szereztem vissza - véleményem szerint.

(#17005) afartew válasza Patry0t (#16981) üzenetére


afartew
(újonc)

...

(#17006) Blood Mage


Blood Mage
(senior tag)

[elő a varázsgömbökkel ki mit lát?]
December óta stabilan emelkednek az árfolyamok, szinte minden coin 50-100% plusszban van. Ki, hogy látja a az év hátralévő részét? :D mindenki várja visszaesést de ha túl sokáig megyünk felfelé annak a visszesésnek 5000 lesz az alja és akkor hiába áldogál az ember a csodát várva :D Nekem nagyon úgy tűnik, hogy április 2-i mistery buyer pump döntött arról, hogy lemerülünl e mégegyszer 4k USD alá vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#17007) afartew válasza Patry0t (#16981) üzenetére


afartew
(újonc)

https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/betiltana-a-bitcoinbanyaszatot-kina.320309.html
[link]
Ez lenne a rossz hír, amitől most beesik?

(#17008) muszurkefal válasza Blood Mage (#17006) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Május elejére már a 80k-t fogjuk karcolni, nem kell aggódni :Y :C :DDD :DDD

Origin: Laszas

(#17009) Blood Mage válasza muszurkefal (#17008) üzenetére


Blood Mage
(senior tag)

ettől félek én is :DDD még egyszer utoljára szeretnék vásárolni, de alacsonyabb árfolyamon. 3600k alatt ingyé" volt minden :(

(#17010) afartew válasza Blood Mage (#17009) üzenetére


afartew
(újonc)

én is be akartam akkor szállni. de akkor a 3300-as kihagyását sirattam.:))) balekok gyülekezete vagyunk:)) üdv a klubban.

(#17008) variance-t reggeliztél?

[ Szerkesztve ]

(#17011) kem válasza muszurkefal (#17008) üzenetére


kem
(PH! addikt)

igy van, TX feeben es beragadt tranzakcioban :D

Köszi!

(#17012) muszurkefal


muszurkefal
(fanatikus tag)

Lehet jobban járna amúgy mindenki, ha a technológiába fektetnénk be, nem a coinba.

Origin: Laszas

(#17013) afartew


afartew
(újonc)

vegyünk bányászfarmot kinában?

(#17014) muszurkefal válasza afartew (#17013) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Nem.
Hanem keressetek olyan piaci rést, amit be lehet tömni egy blokklánc hálózaton alapuló szolgáltatással. Van elég sok életképes példa fuvarszervezéstől kezdve áru nyomon követésig.

[ Szerkesztve ]

Origin: Laszas

(#17015) Blood Mage válasza muszurkefal (#17012) üzenetére


Blood Mage
(senior tag)

2000+ coin van, mindegyik mögött mögött meg lehet magyarázni a technológiát, hogy miért jó. Szerintem hiába a korszakalkotó ötlet, ha nem marketingelik ész nélkü, akkor nem fog sehova jutni. Még "csak 2000 coin" van és már most a bőség zavara van, mi lesz 5000+nál? se mi se a cégek nem tudják követni ezeket és aki erőszakosabban megy a cégekhez annak a technológiáját fogják használni. Szerintem... :(

Ettől független, mi lenne az a Top 3-4 amiben te látod a technológiát? :D

(#17016) afartew válasza muszurkefal (#17014) üzenetére


afartew
(újonc)

engem ez érdekelne jobban is. tudsz ajánlani olyan linkeket ahol ez a téma? mely kriptovaluták jok ilyen olyan célra? esetleg nem is kriptovaluták, hanem más? szerintem amúgy nem top 3-4-ről beszélhetünk, hanem top 10-20 ról a 2000-ből, de ha nem csak a nyerészkedésről van szó, akkor olyanok is felmerülhetnek amik nagyon alul vannak, de nem nagyon vannak benne még a top 30-ban sem.
amúgy ezt tanítják valahol szervezetten? érdekelne, még ötlete is van, mire használhatnám a technológiát, de mélyebben meg kéne ehhez ismernem. kapok mindenféle leveleket programozási képzés, elhangzott a kripto akadémia szó is, de nem azt szeretném, hogy valahol lehúznak több százezerrel, (haszontalan tanfolyamra gondolok, akármilyen coinba nem szállnék be szép szavakért) de csak valami átverés van piramis vagy mlm, ponzi, vagy ahogy népszeriuen nevezik, scam.

(#17017) muszurkefal válasza afartew (#17016) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Persze, a leendő szakdolgozatomat ;] lol
"amúgy ezt tanítják valahol szervezetten?"
Fogalmam sincs, de Magyarországon nem hiszem, hogy nagy számban lehetne ilyeneket találni. Abból indulj ki, hogy programtervező szakon vagyok, és egyetlen tanár van a Karon, akinek egyáltalán látóterében van a blokklánc technológia. Éppen őt fűzöm, hogy legyen a konzulensem, mert a többi tanárnak halvány f*ngja nincs róla, hogy mi ez egyáltalán.
Google Scholar-on van egy cikk, ami például a technológia logisztikai alkalmazási lehetőségeivel foglalkozik.
Kiragadott példák: konténerek nyomon követése a globális ellátási láncban, vagy hiteles gyémántazonosítás blokklánc segítségével.

Az az alap tézisem, hogy a témának magyar irodalma nagyjából nulla. Ha Google Scholar-on rákeresel magyarul és angolul a blockchain-blokklánc kifejezésre, látható lesz a nagyságrendbeli különbség a találatok és a citálások száma között.

Két irány van alapvetően: vagy saját láncot implementálni, aminek a kritikája a kolléga által írt előző hozzászólásban olvasható, vagy már létező megoldást használni a szolgáltatásodhoz.

Hogy mi az, ami működőképes lehet? Decentralizált rendszerben gondolkodva az utalásoknál a BTC és társai verhetetlenek. Jogi ügyletekre ott van az Ethereum (ez lesz amúgy a dolgozatom törzse). Ami nekem nagyon tetszett az a fent említett gyémántos cucc, ahol meg eltátottam a számat, hogy úristen, az a NameCoin volt. Ők konkrétan azt csinálják, hogy weboldalakat tárolnak a láncon. --> Decentralizált lévén sem az állami szervek, sem az internetszolgáltatók nem képesek letörölni a weboldalt. Képzeld el a SilkRoad-ot így. Ugye őket azzal intézték el, hogy lekapcsolták a szervereiket. De egy decentralizált hálózatban, ahol több ezer node alkotja gyakorlatilag a szervert, ezt hogy csinálod meg állami szervként? :C

Kritikákat várom, hogy hol milyen hiba csúszik az érvelésembe, és ígérem, hogy a dolgozatomban használok forrásmegjelölést :P

Origin: Laszas

(#17018) afartew válasza muszurkefal (#17017) üzenetére


afartew
(újonc)

na, végre otthon érzem magam. Én 1984-ben kezdtem el programozni. Akkor a programozásban volt ugyanez a helyzet. Számítógép terem az iskolában nem volt, s olyan tanár se aki tudta hogy mi az a számítógép. Ilyen gépre telet csak: , amin ha megtelt a képernyő akkor megtelt a memóriája is, mert 1 kilobájt volt a RAM memóriája. (durván 0.000001 giga, ha jól számolom) RAM, de csak az volt a floppy lemez is ismeretlen volt hátég a hdd vagy pendrájv vagy ssd... A problémákat magunknak állítottuk elő, mert se internet nem volt se gyakorlati felhasználás, max egyetemeken tudós köröknek.

Szóval örülök, hogy sikerült megint beletenyerelnem olyasmibe amiről senki nem tud semmit. Ugyanakkor elgondolkoztam azon amit mondtál. hogy ebbe a technológiába kellene beleinvesztálni. "Hallottam" az etheriumról ezt azt, az okosszerződésekről, de nem igazán értem a gyakorlatban. ha jól értem akkor olyan pénzről van szó, amit megkapok, de csak akkor lesz az enyém, ha a szerződés (ami a része a pénznek, teljesül). és a hamisítása ép az általad említett okok miatt lehetetten, sok ezer gépen van meg a másolata a kontinenseken és a hozzájuk tartozó szigeteken...
Azt nem értem, hogy ez hogy valósul meg a gyakorlatban.

Mondok egy számomra gyakorlati példát, s kérlek mond meg, hogy jól tapogatódzom e.
Tegyük fel, hogy küldeni akarok valakinek egy csomagot, postán, nyomkövetési számmal. Ő aktivál egy okosszerződést miszerint felteszi a blokkráncra azt, hogy akkor lesz az enyim a megadott mennyiségű kriptovaluta, ha ezen az általam neki elküldött [link]-ken megjelenik a "Sikeresen kézbesítve" szöveg? És ha nem jelenne meg a megadott határidőig akkor visszaszáll rá az összeg? És így ő nyugodtan leokézza ezt a szerződést, mert tudja ha nem kapná meg a terméket akkor a megadott határidő után újra rendelkezni fog az összeggel? És én is nyugodtan elküldhetem a terméket, mert tudom ő nem fog rendelkezni az összeg felett, nem tudja visszavonni, s amit a szöveg a linken megjelenik az enyém a kriptovaluta, az én kódom lesz rá érvényes, ami kódot ő nem lát? Ha meg elkallódna a csomag s nem jelenne meg a megadott szöveg a linken, akkor a postán követelhetem a csomag értékét hisz akkor a link miatt ők elismerik, hogy a csomag elkallódott? És nincs ilyen hogy előre utalt. de nem kapott? Ilyesmi gyakorlati felhasználásról is szó lehet, vagy mellé lőttem ennek az értelmezésével?

(#17019) muszurkefal válasza afartew (#17018) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Nos, az érdeklődési körömnek régóta része az okos szerződés, de eddig az egyetemi dolgaim miatt nem volt időm komolyabban elmélyedni a témában. (Humán szakról jöttem át, és át kell állni az agyamnak :) )

De a példát életszerű. A szerződés vagy program, nevezzük akárhogy, lefoglalja az összeget addig, amíg a beleírt valamelyik feltétel be nem következik. Ennek megfelelően utalja tovább az adott wallet-ba az összeget.
Az előreutalásos bizonytalanságokat valószínűleg megszüntetné.
Tehát amíg nem áll fenn egyik feltétel sem, addig senki sem rendelkezhet az összeggel.

Ez egy laikusoknak is könnyen érthető cikk szerintem. Itt is vannak hasonló példák.

Az csak a baj, hogy ezek a cikkek mind csak a felszínt kapargatják. Általánosan leírják, hogy hát, ez erre jó, ezt oldja meg. De hogy részletesen hogy működik technológiai szinten, az már nincs benne.

Szerintem, ha az államok jogilag elismernék ezeket a szerződéseket (amit elég nehéz lesz átnyomni akármelyik parlamenten, mert ismeretlenek a szerződő felek, és az államnak nem lesz kontrollja a decentralizáltság miatt sem :DDD ), akkor lehetővé válna ügyvédek és közjegyzők nélkül is teljes biztonsággal rizikós szerződéseket kötni. Kérdés még, hogy egy okos szerződés hogyan fog megjelenni a bíróságon, ha mégis perre kerül a sor.

Illetve az is kérdés, hogy ha az állam nem ismerné el, akkor ki használná egyáltalán. Bár erre nem nehéz válaszolni: ugyanazok, mint a BTC-t és ugyanazokból az okokból.

De jól látod, kiszűri az átverés bizonyos formáit.

PS: az a csoda még tényleg működik? :Y

[ Szerkesztve ]

Origin: Laszas

(#17020) Patry0t válasza afartew (#17018) üzenetére


Patry0t
(tag)

retro procijaid nincsenek véletlenül? :) Én meg azokat gyűjtöm!

(#17021) htc07 válasza muszurkefal (#17019) üzenetére


htc07
(PH! addikt)

nem kell itt állami elismerés, ha teljesül a feltétel, akkor teljesül a tranzakció.
meggátolni meg csak az az állam tudja, amelyiknek van 51%-a.

nyilván egy lakásbérleti szerződést nehezebben vált ki, mint egy sportfogadást, de ez még gyerekcipós technológia.

[ Szerkesztve ]

(#17022) afartew válasza Patry0t (#17020) üzenetére


afartew
(újonc)

Sajnos ez is egy netről letöltött fotó. Processzorom sincs. A gépet eladtam 1985-ben 3000 Ft-ért.:)))
Csak illusztrációként használtam fel a fotót, hogy ilyenen kezdtem.
Elnézést az offolásért, de nem bírom ki hogy meg ne mutassak néhány ezen futó játékról fotót, igaz az már 16K bővítéssel:


És a repülőgép szimulátor!!!

(#17023) muszurkefal válasza htc07 (#17021) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Ez oké, de ha valami véletlen folytán mégis jogi problémák merülnek fel, akkor hová fordulsz?
Mert így az van, hogy "bocs, a programozó rosszul írta meg a feltételt a kódban, így jártál".
Ha viszont elismernék, akkor van további jogi út. Mondjuk a bíróság sem igen tudna mit kezdeni egy ilyennel :D
---
Tegyük fel, hogy eladom az autómat.
A vevővel szembeni bizalmatlanságomat lekezelem egy okos szerződéssel, eddig jó vagyok.
Ezután futok a Webes Ügysegédre vagy egy Kormányablakba, hogy bejelentsem a tulajdonváltozás tényét.
Ha az állam nem tekinti jogilag érvényesnek az általam kötött okos szerződést, akkor hiába lobogtatom a blokkláncon futó szerződésemet (ahol már teljesült a tranzakció), nem vezetik át a tulajdonjogot.
Ha ugyanúgy papíralapú adás-vételi szerződéssel kell igazolnom az eladást, akkor mivel vagyok előrébb?
Nekem az lenne az érdekem, hogy ha megtörtént a tranzakció, akkor annak megtörténtét automatikusan lássa és validálja az állam.

BTC utalásnál nincs ilyen gond az állammal, ahogy egy banki átutalásnál sem kell neked igazolnod, hogy utaltál. De, ahol benne van az állam, mert vannak a szerződéssel kapcsolatos feladatai, ott más a helyzet. Muszáj, hogy jogilag elismert legyen az okos szerződés, mert csak ebben az esetben aktualizálják a saját rendszereikben. Ez viszont az anonimitás megtartása mellett elég nehéz.

Persze megteheted, hogy írsz külön adás-vételit, de ez így meg félmegoldás. Így az okos szerződés csak annyit tesz hozzá a történethez, hogy feltételhez köti a pénz eljutását a vevőtől az eladóig.

Érdekes elgondolás mondjuk, ha ahhoz kötöd a tranzakció teljesülését, hogy átvezessék az állami rendszerben a tulajdonjogot, (hasonlóan a kolléga által írt postás példához). De akkor meg mivel igazolod előre az államnak, hogy tényleg eladod, és nem habira vezetik át? Ül majd mindenhol egy emberke, aki csekkolja, hogy tényleg van a láncon ilyen szerződés talonban?

[ Szerkesztve ]

Origin: Laszas

(#17024) htc07 válasza muszurkefal (#17023) üzenetére


htc07
(PH! addikt)

Szerintem itt az okos szerződés fogalmával vannak gondok.

Ez nem egy hagyományos értelemben vett szerződés, csak egy program, ami ha megfelelő körülmények (inputok) vannak, akkor lesz egy adott output.

Ezért a legjobb példa szerintem erre a sportfogadás: írsz egy "szerződést" a fogadóirodával, hogy ha X-Y meccs eredménye 3-8 lesz, akkor ő fizet neked N*26 forintot, egyéb esetben te fizetsz neki N forintot. A programba beleírjátok egy mindkettőtök által hitelesnek titulált sporteredmény oldal API-jának a megfelelő részét (ahonnan a program le tudja kérni a meccs eredményét - ez lesz az inputja). Innentől kezdve egy két soros if-else ágon dől el, hogy ki utal kinek.

Tehát végülis olyan szempontból szerződés, hogy a blokkláncon megmásíthatatlanul megtörténik a tranzakció valamelyik irányba, viszont a lakásod nem a blokkláncon lévő virtuális valuta, hanem valódi, fizikai eszköz.

És igen, ha lenne olyan blokklánc, amin fizikai tárgyak tulajdonjogát lehetne megszerezni/átruházni, az is megoldható lenne, hogy legyen witness/tanú (pl. a segwiot rendszerhez hasonlóan közjegyzői hitelesítést is kéthet plusz inputként a szerződés, ami szintén hamisíthatatlan kriptográfiai aláírás), amennyiben az állam elismerne / létrehozna egy ilyen rendszert. De kétlem hogy itthon ez 20 éven belül megtörténjen.

de javítsatok ki ha hülyeséget beszélek.

tldr: ez nem olyan szerződés.

[ Szerkesztve ]

(#17025) muszurkefal válasza htc07 (#17024) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Köszi a felvilágosítást. Így már érthetőbb a dolog. :)
Kicsit túl sokat gondolok még bele azt hiszem, de ha nekilátok foglalkozni majd vele, remélem letisztázódik. Ez volt az első lépés. :K

A "ha lenne olyan blokklánc" viszont rávilágít, hogy azért vannak a technológiában lehetőségek.

[ Szerkesztve ]

Origin: Laszas

(#17026) ivcsi86


ivcsi86
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Top 100 -as altcoinokból kiválasztva 5-6-ot min érdemes tárolni 1-2 éves távlatban? Nem szeretném bitcoinra váltani.
Cold walletek nem tudom melyikek támogatják? Vagy megbízhatóbb online wallet?

(#17027) ivcsi86 válasza ivcsi86 (#17026) üzenetére


ivcsi86
(fanatikus tag)

egyszerre hány fajta tárolható a Ledgeren illetve a Trezoron?

[ Szerkesztve ]

(#17028) fireman123 válasza ivcsi86 (#17027) üzenetére


fireman123
(őstag)

Nem a ledgeren tárolod, hanem a blokkláncon van a coin, csak a ledger segítségével férsz hozzá. Egyszerre a ledgeren kb. 4 "látszik", ha több van, akkor letörölsz ezekből az appokból és felteszed azt ami kell, utána persze lehet cserélgetni, a coin megmarad (mivel a láncon van, nem a ledgeren) csak éppen azt "látod" ami éppen fel van telepítve a ledgerre.
A ledger nano x-en talán többet lehet látni egyszerre, azt nem ismerem, drágább is mint a ledger nano s, de itt mindent megnézhetsz róluk.

[ Szerkesztve ]

(#17029) ivcsi86 válasza fireman123 (#17028) üzenetére


ivcsi86
(fanatikus tag)

Állati sok infó van, nagy a kavar a fejemben már...
Mivel nem foglalkoznék shortolással, napi szintű macerával, így a legegyszerűbb (gyors, anonim, biztonságos) módját választanám.

Itthon jó választásnak tűnik a CionCash. Ha azon befizetek kp-t, akkor az ottani profilomból kimenthető az altcion Ledger-re?

Vagy mi lenne a legjobb megoldás Coincash-sel?

(#17030) margithid válasza ivcsi86 (#17029) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Szoftvertárca nem játszik?
Nem tudom milyen érméket akarsz venni, de az is lehet, hogy 1 tárván tárolhatnád ott is.
Coincash szerintem drága, de nem próbáltam még.
Binance Jersey, Cex, Kraken, ezekre tudsz felutalni eurót, 1-2 nap és ott van.

(#17031) ivcsi86 válasza margithid (#17030) üzenetére


ivcsi86
(fanatikus tag)

Átlag felhasználás mellett elég biztonságos a szoftveres?
Tudom, hogy nem a legolcsóbb, de a kp-es befizetés a Coincash mellett szól nekem.

Melyik wallet ajánlott, ha bennük gondolkodom: (Ripple, Bitcoin cash, Cardano, Litecion) ?

(#17032) margithid válasza ivcsi86 (#17031) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Nyilván oda kell figyelni a biztonságra, de szerintem odafigyeléssel 99%-os a biztonság.Ezekre pont nincs egy wallet szerintem.
Cardano-ra én yoroi-t ajánlom, ripple-re mondjuk toast walletet, Bitcoin cash és Litecoin-ra meg mondjuk Enjin vagy coinomi.

(#17033) tom120514 válasza ivcsi86 (#17031) üzenetére


tom120514
(senior tag)

Exodust nézd meg.

Never go full retard.

(#17034) ivcsi86 válasza tom120514 (#17033) üzenetére


ivcsi86
(fanatikus tag)

Igen, egyszerű és letisztult wallet. Pont jó lesz nekem. Köszi az ajánlást

(#17035) insomnia


insomnia
(kvázi-tag)

Sziasztok,

Van itt valaki aki venne BTC-t arfolyam alatt akar? vagy hol erdemes ilyet hirdetni? A bitcoin.hu halottnak tunik ...

(#17036) afartew válasza insomnia (#17035) üzenetére


afartew
(újonc)

Mi az oka az árfolyam alatti eladásnak?

(#17037) insomnia válasza afartew (#17036) üzenetére


insomnia
(kvázi-tag)

El akarom adni es a mrcoin es tarsai atm - nel levo -10% -ot sokallom meg az idot es az utat.

[ Szerkesztve ]

(#17038) havri1


havri1
(PH! félisten)

Helló!

https://slushpool.com -on regisztráltam, de nem találom a workernek a generált passwordját. Hol lehet ezt kinyerni?
Kipróbálnám, hogy a vga mit tudna, csak egy tesztre kellene.

:R

havri

(#17039) butch3r válasza havri1 (#17038) üzenetére


butch3r
(senior tag)

bánásztopicban tudnak neked ebben segíteni (részemről passz a kérdésed)

[link]

(#17040) havri1 válasza butch3r (#17039) üzenetére


havri1
(PH! félisten)

Kiderült, nem kell pass. Köszi.

havri

(#17041) afartew válasza havri1 (#17040) üzenetére


afartew
(újonc)

passz-t kaptál tőle, nem pass-t

(#17042) havri1 válasza afartew (#17041) üzenetére


havri1
(PH! félisten)

A hét commentje.

havri

(#17043) afartew válasza havri1 (#17042) üzenetére


afartew
(újonc)

Köszi!

Van most egy másik kérdésem:
Mi az a bitcoin-univerzum alufóliasisakos szárny?

Engem amúgy a thaiföldi eset annyiból is elgondolkoztat, mennyire voltak ezek védve kalózoktól? Szerintem semennyire. Szerintem egy csapat bandita simán kifoszthatta volna ott őket ott, több mint 200 km-re a partoktól, a hatóságokkal minden jogkövetkezmény nélkül, főleg ha tényleg országokon kívüli területen vannak.
Hova mehetnek Hágába? S ha igen azok mit tehetnek annak a megállapításán kívül hogy az élethez joguk van? Még jobban is jártak, mert így legalább van esélyük jogi védelemre s felmentésre(a mostani fogva tartóikkal szemben), de a kalózoknak hiába mutogatnának paragrafusokat...

(#17044) butch3r válasza afartew (#17043) üzenetére


butch3r
(senior tag)

a bitcoint használó közösségben nem mindenki spekuláció miatt hazsnálja. többen azért hogy a jelenlegi pénzügyi-politikai élettől függetlenedjenek. nekik egy extrém szárnyukra utalnak akik ugye annyira függetlenedni akarnka hogy saját "országot" kiáltanak ki - vagy jelen esetben azt a bungalow-t a nemzetközi vizeken így minden országtól mentesülnek (ez lett volna a terv)

(#17045) afartew


afartew
(újonc)

Csak én gondolom úgy, hogy baromság egy nap utáni kis csökkenés miatt esést vizionálni?

[ Szerkesztve ]

(#17046) Oki23 válasza afartew (#17045) üzenetére


Oki23
(tag)

Nem csak te, tényleg hatalmas baromság, viszont tőlük (portfolio) ez már megszokott... Nyilván az nem számít, hogy 1 hónapja még $4000 alatt volt :)

(#17047) csaba951 válasza afartew (#17045) üzenetére


csaba951
(PH! kedvence)

Igen, ez butaság. Pont volt egy esés a DJI-ben. Egy DJI emelkedésre meg emelkedni fog. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#17048) afartew válasza csaba951 (#17047) üzenetére


afartew
(újonc)

mi az a DJI?

(#17049) csaba951 válasza afartew (#17048) üzenetére


csaba951
(PH! kedvence)

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.