Új hozzászólás Aktív témák

  • ZollR

    tag

    válasz ignorant #6825 üzenetére

    Most mondd, hogy nincs igazam. Mikor a TV-ben az megy "az utca emberétől" augusztusban hogy XY önkormányzat még nem fizette ki a beiskolázási segélyt és így miből fog könyvet venni a gyereknek. Nem a C kategóriás emberekről beszélek, hanem elméletben a fehér emberről. Most mondd nekem, hogy új információ volt a gyerek megszületésekor hogy annak könyvet kell venni az iskolába. Mi ebben az elitista? A helyett, hogy a TV-ben nyilatkozik, ment volna másodállásba ha a főállás nem fizet eleget. Vagy költözött volna el ha nem talál munkát. Megannyi megoldás létezik, de e helyett inkább sírni kell. Igen bátran ki merem jelenten, hogy azok akik mély szegénységben élnek, a 90%-a semmit sem tesz, hogy kilábaljon belőle. Van ellenpélda, de nem igazán számottevő. Tudod mit odateszem a kijelentés végére: tisztelet a kivételnek.
    Ha szerinted csak a diplomás embert tartom valamire akkor nagyon tévedsz. Alkalmazottaim nagy része középfokú végzettséggel rendelkezik, de ne legyen már 2013-ban egy akármilyen ember számára (legyen az diplomás, vagy szakmunkás) egy nyelv legalább társalgási szintű ismerete kiemelkedő. Ne tartozzon már ezzel az elithez... Ha ettől elitista vagyok, akkor vállalom, de figyelmedbe ajánlom nyugatot vagy az államokat, ahol 15 évestől 70 évesig az emberek 85%-a magabiztos nyelvtudással rendelkezik valamelyik világnyelv: angol, francia, német, spanyol, portugál tekintetében.

    Nem vezetett félre senki senkit. Le volt írva, miért ki felel. Meg lehetett nézni ahogyan most belinkeltem 2009-2010 között is elérhető volt. Milyen hiszékenységet használt ki bárki? Mondd már el, tényszerűen. Megköszönném. Elegem van abból, hogy mindenki azt hiszi van ingyen ebéd. Szerinted miért volt 2006-ban egy frankhitel 2.5-3%-os és egy forinthitel 15%-os? Amikor az előbbit írta alá a kedves ügyfél nem kiabált, hogy hé nekem miért ötöd akkora a kamatom, mint a forinthitelesnek? Akkor nem volt jajveszékelés, meg kihasznál a bank stb. Akkor kussban ült a kedves ügyfél és örült, hogy 10 millióra csak 15-öt kell visszaadni 20 év alatt, a forinthiteles meg 22-t fizet vissza. Emlékszem még lehülyéztek a volt kollégáim anno, mert forinthitelt vettem fel.

    Akkor is azt mondtam, és most is az a véleményem: aki más devizában vesz fel hitelt mint amiben a rendszeres jövedelmét kapja, az: arra fogad, hogy a másik deviza országának gazdasága rosszabbul teljesít, mint az ő országa. Na most aki Svájc vs. Magyarország között az utóbbira fogadott az nem hiszékeny, meg nem megvezették, hanem lúzer. A lúzer helyett legszívesebben egy degradálóbb jelzőt akartam írni...

    [ Szerkesztve ]

    Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

Új hozzászólás Aktív témák