Hirdetés
- Max
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Windows 10
- Mozilla Thunderbird
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Videó stream letöltése
- OpenMediaVault
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dzsozi56
tag
válasz
Csupingo #65713 üzenetére
Sajnos a másik monitor igen erőteljes csavarozással a falra szerelt, így maximum hét végén van időm leszerelni és a próbához ideiglenesen átvinni a DVI-s madzaggal együtt! Ezért is érdeklődöm, hogy jó eséllyel kifeküdt-e az EVGA 960-as kártyám vagy lehet még életet lehelni bele. Azért tartok a legrosszabbtól, mert az integrált VGA-val üzemel a gép, a driver problémára meg talán nem így, értesítés nélkül reagál a VGA. Valaki hátha tud válaszolni, mert találkozott már ilyen esettel!?
Dzsozi56
-
Zso83
tag
válasz
Csupingo #65713 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors válaszod. Néztem közben a VGA ventijeit, amíg a BIOS dolgozik, addig pörögnek a ventik, utána morog egyet valami a gépben, és azután le is áll a két venti a VGA kártyán. Fura számomra, egyik gépemnél sem csinált még ilyet, de tényleg érdekes, hogy amíg nincs fent a VGA driver, addig nem csinálja, amint feltettem a majdnem legújabb AMD drivert, azután meg már ezt csinálja...Nem gondolom, hogy rendellenes lenne, mert semmi fura dolgot nem csinál azután a gépem...
Köszi a gyors választ!
-
Joker88
őstag
-
MK VII
veterán
válasz
Csupingo #65537 üzenetére
Mivel most olvasok általatok ezekről a dolgokról, eddig nem is gondoltam volna, hogy tud ilyen gond lenni. Nálam semmi nem jelentkezett még...
Igen win10 van és nem állítgattam semmit. Kártyákat cserélgetek, drivereket rakosgatok, de semmi fura dolgot nem tapasztaltam még. Minden működik ahogy kell.. -
macssessz
tag
válasz
Csupingo #65027 üzenetére
Melyiket javasoljátok? A 2GB-ost vagy megérheti a 4GB-os? Kb. 10-15e Ft különbség van köztük.
Ha a videkari honlapján csak "Dual-Link DVI x2" van írva akkor az DVI-I ?
Ha "DVI-CRT Adapter" van hozzá gyárilag, akkor vélhetőleg máködik a DVI-Dsub átalakítóval is?
Gondolom az aktív DVI az újabb, azt kiírják nagy betűkkel.
-
SP4C3
veterán
-
Crank822
tag
válasz
Csupingo #64876 üzenetére
Amit csak tudtam meg csináltam rajta, régen mikor gtx 970
Volt akkor volt ilyen de akkor bitcoiner vírust sikerült fel szedni valahol, csak most már pánikba voltam hogy lehet ilyet, egyenlőre most jó, ha valami új dolog elő jönne akkor meg írom majd de remelem semmi baj nem lesz most már.Meg ez után már csak a Windows reins jönne
-
z123456z
őstag
válasz
Csupingo #64577 üzenetére
Ha nem játszik, nem mennek a ventik sem, jó hűvös úgy. Nem emlékszem pontos értékekre, de úgy nincs vele gond.
(#64576) olle
Gyerek pakolgat rá mindenféle modokat. Nekem a hangja tűnt fel amikor bementem hozzá, mentek a ventik rendesen, azért néztem rá a hőfokra. Amúgy tényleg van valami a vga ventivel, mert ezen a fordulaton ( >2000 ) nyekegő hangot ad. Beszéltem már a forrásal, mehet a gari, csak a gyerek nem akar megválni tőle 2-3 hétre. Várunk.
-
-
Smiley
addikt
-
freeknight
őstag
válasz
Csupingo #64464 üzenetére
Igazából ezt nem tudnám megmondani, teljes felületén csinálta, de fullscreenben is néztem a videót. Amikor meg megláttam, azonnal idegből kapcsoltam is ki a gépet, nem hajtottam tovább
Esetleg tudnál ajánlani még más tesztprogramokat is, amivel tudnám ellenőrizni a kártyát? Most mindenesetre indítok egy overwatchot, az szépen ad neki terhelést.
Annak is örülnék, ha megtudnám, hogy egy gariztatás során hogyan állapítanak meg egy videókártya hibát? Nyilván ha nem ad képet, egyértelmű a helyzet, de ha csak terhelésnél jelentkezik a probléma, mivel hajtják és meddig?
Az előző kártyámnál is az első artifactok után 2-3 hónap volt, míg végleg használhatatlan lett a kártya, én ennyit nem szeretnék szenvedni vele, menjen most gariba, ha elfogadják, és kész.
-
freeknight
őstag
válasz
Csupingo #64462 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából ez kb 4 kiadással ezelőtti driver lehet, február óta nem frissítettem rajta, ha jól emlékszem. Nem mai kártya ez már, lassan elkezdhetik a frisebb driverekkel lejjebb venni a teljesítményét, persze lehet csak én vagyok paranoiás, de nálam alap, hogy régi kártyákon nem frissítem a drivert
Persze, ha most toltam volna rá frissebb drivert, akkor én is először arra gyanakodtam volna, de hónapokat ment a kártya ezzel a verzióval gond nélkül.
Szóval szerintem ez hardveres hiba lesz, de most újabb 2 órán keresztül toltam a tesztet, csak most "gpu memory burner" teszt volt, megint 0 artifact. Ki érti ezt?
Pedig rendesen kihajtja a kártyát, 63 fok folyamatosan, ha lenne baja, kellett volna hibát produkálnia.
Na mindegy, most mindenesetre lefrissítettem a drivert, illetve megnézem majd overwatch alatt, mit szól (ha lesz időm játszani). Nem értem, mert nekem ez egyértelműen vram hiba, az előző kártyám is pontosan ugyanígy halálozott el (csak éppen az az artifact keresőn már 2-3 perc után dobálta a hibákat).
A gari miatt még nem aggódom, 2018 szeptemberéig jó vagyok, de ha hibás a kártya, nem akarok vele szenvedni meg húzni az időt, csinálják meg és kész.
-
geckowize
őstag
válasz
Csupingo #64401 üzenetére
D-Subot DVI-DSUB átalakítóval gondoltam. Sajnos sem DP-t, sem HDMI-t nincs lehetőségem kipróbálni. A hibernálást kikapcsoltam (ha nem volt) cmd-vel, valamint lecsekkoltam UEFI-ben és a fast boot ki volt kapcsolva. Így sem adott képet 960-nal. Kipróbáltam IGP-t DVI-vel és ment. Ahogy olvasom, te OS hibára gyanakszol, de akkor lenne POST screen vagy mi, ahol megjeleníti az ASRock logót és hogy mely keykombinációkkal lehet BIOS/UEFI-be lépni, stb, de 960-nal elindítva a gépet a monitor folyamatosan No Signal-t mutat. Ez nem hiszem, hogy OS hiba.
-
geckowize
őstag
válasz
Csupingo #64399 üzenetére
Szia,
Köszi szépen a választ!
Vártam elég sokat és nem csak DVI-n, DSUB-on sincs kép, 2 monitorral is ellenőriztem. A 280X-et visszarakva működött, aztán ma épp használtam a gépet és azzal is egyszer csak elment a kép (hang folytatódott, úgyhogy mindent ment továb, csak a kép ment el), úgyhogy gondoltam, valami tápkábel kihúzódhatott, úgyhogy az egész kábelmenedzsmentet újracsináltam és jól összedugtam mindent, mert legutóbb, mikor decemberben vinyó lett belerakva, a meglévő elrendezést nem akartam nagyon felrúgni és ezáltal pl a PCIE csatik lehet, hogy nagyon megfeszültek, aztán amikor tegnap a VGA-t cseréltem akkor meg főleg, erre gondolok.
Azóta, hogy újrarendeztem a kábeleket, nem próbáltam bele a 960at, de mindjárt kipróbálom.
A Win10 uefiben telepítve? Ezt hogy érted? UEFI-s a lap, win7-ről win10-re történt upgrade nyáron.
Azt nem írta, de mind2 gépben van SSD, mindkét gépben ki is van kapcsolva a hibernálás, bár a Win10 upgrade után lehet, hogy elfelejtettem újra kikapcsolni (ha mellőzi e setting megtartását).
A fast startup mi pontosan?
-
voros12
csendes tag
válasz
Csupingo #64331 üzenetére
Most hétvégén lett kitakarítva, szóval por most tuti nincs benne.
Már anno is meggyűlt a bajom a hővel szóval van a gépbe 3 be és 2 ki venti, illetve elég tágas gépházam van azzal nem lehet probléma.
De ezzel hogy kihúztam a tv-t valamivel jobb lett a helyzet.Így most az órajel fel le ugrál, az nem tudom mennyire normális.
-
-
Colos1
őstag
válasz
Csupingo #64246 üzenetére
Fasza
De ez még mindig a jobbik eset.
Gyárilag húzott kártyánál hogyan tudom fixálni az órajelet alapra? Bár most néztem a log -ot, 1380 helyett csak 987 MHz -en ment a fagyás előtt, NOLOAD limittel, nem hinném hogy a húzás lenne a gond.
Meg arra sincs ötletem, hogy mivel tudnám reprodukálni, sosem akkor fagy, amikor nagyon terhelve lenne.
-
Winchester95
őstag
válasz
Csupingo #64239 üzenetére
Igen nagyon érdekes, más cpu val jó volt, és másik gépben kipróbálva a cpu-t is ezt csinálta.Nem volt kép.
Viszont biosban letiltottam az alaplapi vga-t így csak a rendest használja.
így viszont 1hosszú 2 rövid sípolás volt.Ami vga-hibát jelez elvileg.De tényleg nem értem én sem.
A cpu ki sem volt szedve a helyéről, magától meg nem mehet tönkre.
Ha küldök képet a cpu ról akkor meg tudod nézni? (Nagy felbontásban).Ha az alaplap érintkezője lenne rossz akkor másik gépben/lapban kellene mennie a procinak nem?
-
Winchester95
őstag
válasz
Csupingo #64128 üzenetére
Szia!
El lett véve számtechboltba kipróbálni másik konfiggal.Minden jó volt kivéve a proci.
Látható sérülés nincs rajta, másik gépben másik kártyával is ugyan ezt a hibát produkálta.Nincs kép a videókártyán.Szervizesek se láttak még ilyet.
Szerintetek?
Procit még tuningolni sem lehet hogy elromoljon...ezért sem értem. -
Vismajor01
addikt
válasz
Csupingo #64104 üzenetére
A monitor egy LG 27MP33HQ
Ha csak az van engedélyezve akkor is olyan
A tv egy Orion LCD-t22 DVDC
A monitor HDMI, a tv DVI.vga átalakítóval(vagy dvi-sub vagy dvi-d v mi a tököm, amiből lehet analógot csinálni)
Másik HDMI kábelem nincs, bemenetet mindjárt megnézem.(nicns, megnéztem)Reseteltem a monitort, csak sokkal világosabb lett de ennyi, a keret maradt.
A dsr offon volt, 4xesre raktam mint a képen, az se csinált semmit
-
Imilenni
addikt
válasz
Csupingo #63958 üzenetére
Köszi!
Skacok, nemrégiben nézegettem a videó kártyámat ami nem ad képet.
Ott vettem észre hogy hiányzik a bekarikázott fekete kis "rész" a kártyáról..az lehet a hiba oka?Még ehhez tartozik, lenne erről a kártyáról (GTX 560 Ti DirectCU II TOP) a hűtő, nem tudjátok hogy kompatibilis-e Gigabyte Gtx 550 Ti-vel? Vagy elég a furatokat megnézni hogy jó helyen vannak-e?
-
klaca1978
tag
-
BITBOYS
addikt
válasz
Csupingo #63924 üzenetére
Én is ezt olvastam és ezért nem értettem igazán miért nem megy
Fene se gondolta volna, hogy állítani lehet monitoron a DP verzióját.(#63926) Oszilaci Így már biztosan marad a kártya, remek vétel volt
mod: Játszani egyelőre nem merek vele mert egy fsp 400W-os táppal hajtom
bár egy ssd-n kívül nincs más energiaigény a házban
-
kasa85
őstag
válasz
Csupingo #63924 üzenetére
Azon jönnek elő a hibák.
Mindenesetre lekopogom Win 8.1 alatt nem tapasztaltam DP vel átalakítóval hibákat.
Volt olyan,hogy elsötétedett,és újra mintha ki be kapcsoltam volna a monitort belépéskor 4 másodpercel rá.
Most nem csinálja.
Érdekes.
3 dolog amit saccolok.
HDMI kimenet amin a korlátozott színteret bővítettre tettem.
Vram hiba kezdődő hideg indításnál jelentkező anomália.
Oprendszer firssítés hiba melyben a lapommal,és a kártyámmal inkompatibilisá válik,és ez miatt alul feszeli tényleges betöltés előtt a kártyát.
Vagy szimplán villogás,vagy kék képernyős hiba mint sokaknál volt csak megmagyarázták Norton volt,vagy egy eszköz illesztő hibája.
Az a baj saccolgatok,de nagyon nem szeretném elveszíteni a kártyát -
kasa85
őstag
válasz
Csupingo #63918 üzenetére
AZ van DP ami a VGA ba megy.
A másik vége HDMI amolyan USB nagyságú az egész
HDMI megy a monitorba csak,és scar csatlakozó.
Inkább TV a profilomban van a pontos típus.
Smart 3D TV LG.
Érzékel mindent a színminőség is szép,de nem enged RGB,és egyébb színbeállításokat kidobni.
Átmenetileg jó lesz majd nézek DVI,vagy DP végű,és a monitorba HDMI végű kábelt csak nem találtam.
Egyedül ez az átalakító van.
Van olyan progi ami kidobja milyen üzemmódban van a monitor ?
Mint az AIDA vagy hasonlók. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Interactive Brokers társalgó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Építő/felújító topik
- BestBuy ruhás topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Kiváló állapotban!
- Asrock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest