Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoby36
senior tag
Még ezt irja:Elöfordulhat,hogy a hardver nem támogatja a renszerinditást erröl a lemezröl.Gyözödjön meg,hogy a lemezvezérlö engedélyezve van a bios menujében.
Hol kell ezt a biosban beállitani?Alaplapom Gigabyte ep45ds3p a vinyo egy 1 tb-os wd
A logikában semmi sem véletlen!
-
Воланд
titán
telepito elindit, parancssorba bemesz (shift + f10) majd:
DISKPART (enter)
LIST DISK (enter) - Itt kilistázza a lemezeket(HDD-ket ha úgy tetszik), ha több van a gépben akkor többet
SELECT DISK X (enter) - az X itt a lemez(hdd) sorszáma, amit a list disk parancsnál láttál
LIST PARTITION (enter) - az imént kiválasztott lemez(hdd) partícióit listázzuk ki, amiből elméletileg kettő van, feltéve, hogy előparticionálásnál 2 partíciót hoztunk létre
SELECT PARTITION X (enter) - Itt kiválasszuk azt a partíciót, amire aW7-etvistat telepítjük, az X itt a partíció sorszáma, amit a list partition parancsban látsz
FORMAT FS=NTFS (enter) - Leformázzuk a partíciót, amit kijelöltünk és amire aW7-etvistat szánjuk. (másik partíciót nem szükséges leformázni, azt utólagW7vista alól is megteheted, akár gyorsformázással is)
kiegeszites: ACTIVE (enter) - kijelolt particio aktivva tetele
EXIT (enter) - Kilépünk a DISKPART programból, folytatódhat a telepítés immár.egyszerubb, ha minden mas merevlemezt lehuzol a telepites idejere, ha tobb van.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
hoby36
senior tag
Hellotok.Telepiteni akartam a windowst.Le is formázta a c meghajtot.De az irja:A windows nem talál olyan rendszerkötetet,amely megfelel a telepitési követelményeknek.Ezt irta formázás elött is.Mi lehet a gond?
-
Jim-Y
veterán
válasz Ricardo128 #1691 üzenetére
A leiras addig vonatkozik rad amig az eszkozkezeloben meg nem jelen a drver. Az utana kovetkezo resz mar az icc szinprofilra vonatkozik neked azzal nem kell most foglalkoznod. Udv
-
Ricardo128
senior tag
Rendben, köszönöm a választ, eddig siker, már csak azt kellene megtudnom, hogy kell átírni az .cim kiterjesztésű fájlt, erre a 72hz-s félére Amit felraktam driver ott van, de hiába megyek a system32-be sehol sincs spool mappa, még rejtve sincs :| így nem tudom átírni a fájlt.
gölmétcsül ©
-
DonThomasino
veterán
Adott egy I5 konfig egy WD HDD vel.
Raktam bele egy új WD HDD-t, a régit lehúztam, és raktam fel egy rendszert.
(WIN7 64 tökéletes)
Azóta a régi HDD ről csak akkor hajlandó elindulni,
ha új is be van dugva, önmagában nem.
Az új viszont magában szépen megy.
Végig próbáltam a lapon az összes SATA-n.Kék halál szerű egy soros hiba üzenet fogad:
c00000145 Aplicatin error/ The applicatin was unable to strat correctly
Próbáltam javítani de semmi.
A csökkentett módot fel se kínálja.A végén én hülye, mikor két HDD vel futott a régi rendszer az eszközkezelőben
letiltottam az új HDD-t így azóta csak és kizárólag az új HDD ről indul.Elég X akták, de ha lehet próbálom elkerülni az újratelepítést.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Jim-Y
veterán
válasz Ricardo128 #1686 üzenetére
Tedd fel a drivert, itt egy leiras hogy hogyan. Udv [link]
-
GrandeP
addikt
válasz Ricardo128 #1686 üzenetére
Tedd el emlékbe....
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Ricardo128
senior tag
Reggelt emberek,
Van egy ilyen 50 + 72 hz driver a Dell U2312HM típusú monitorhoz, és azt nem értem, hogy ezzel most mi az Isten nyilát kezdjek Előre is köszönöm, ha valaki meg tudja mondani
gölmétcsül ©
-
nagyúr
Hi!
Érdeklődnék olyan személy iránt, aki szokott amazon-ról vásárolni. Ha valaki szokott akkor PM-ben megkeresne? Lenne néhány kérdésem hozzá. Köszönöm!
(#1677) csyo: Szerintem DX-et rakj fel. [link]
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Kleypek
csendes tag
Hali!
Miért lehet az, hogy a pendriveomra ha elkezdek másolni, akkor ilyen őrült nagy sebességeket ír ki (100-200 MB/s) holott csak kb 2-3 MB/s-el lehet rá másolni. Felszalad 99%-ra a másolás és megáll. Kipróbáltam a másik pendriveommal is, akkor is ez van.
-
Lotusz
tag
üdv, egy gyors kérdés: amerikából rendelt blu-ray lemezt le fog tudni játszani az itthon vett blu-ray lejátszóm? (yamaha bd s671)
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
csyo
senior tag
nem jatsza le a mplayer classic a feliratokat!
emellett ezzel a hibával indit:
http://kepfeltoltes.hu/view/111216/dvxhiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpgactive x vezerlot feltettem
active 9x is fent van.
dir VobSub is van fent.Mi a hiba? Mit csináljak?
Legyen szép a napod!
-
zalman90
őstag
Pendrive ről akarok win7 et telepíteni , szépen előkészitett pendrive, más gépben működik is nálam nem.. miután be állítom a boot sorrendet ezt a képet kapom:
Ötlet valakinek ? választ előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
Klemens
őstag
válasz Realradical #1652 üzenetére
Valami magyar útmutatót, hogy miképpen tegyem?
Jim-Y: Először vissza kell nyernem a 3,80Gb-omat.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
De4d
őstag
Üdv.
Audio cd-t szeretnék írni audio cd-ről ergo 2-t csinálni egyből, de csak 1 dvd/cd írom van.
Hogy lenne a leggyorsabb?
Nincs kedvem átkonvertálni mp3-ra a gépre majd vissza audioba az íróval.
cda. kiterjesztésű.[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
Plague1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Edimax BR6324nL típusú routerem. A helyzet a következő. Mivel kéz alól vettem ezért resetelni kellett. Persze előtte kipróbáltan és akkor tökéletesen működött. Most viszont reset után már nem oszt ki neki alapértelmezett átjárót.
Mi lehet a baj?
UI.: Tűzfal letiltva, kábel biztos jó hisz működött.
Üdv.:
Plague1Nyugi drágám értek hozzá. Tuti, hogy a kék a fázis!!!!!!
-
harcikoca
senior tag
Az lehetséges, hogy az én 800mhz-s ramjaim egy 1066-os alaplapban 1066-on mennek?
AMD+Ati powee'R
-
Klemens
őstag
165Mb-os lett a pendriveom!
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
wilska
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy nem vagyok-e "túl bátor" egy 450W-os Chieftec táppal ennél a gépnél:
AMD FX 4100
ASUS M5A78L-M
Sapphire HD 6850 1 GB
4 GB GEIL 1600 MHZ DDR 3
Samsung 250 Gb 7200 rpm HDD
LG DVD íróKöszi a segítséget!
-
jonnyjoker01
veterán
tudja valaki, hogy hogyan lehet használni a cod pályakészítőjét? elég egy link is
Üdv. Johnny
-
Klemens
őstag
A win 7 telepítőt akarom rárakni egy 4Gb-os pandrive-ra.
Viszont valamiért nem megy.
3,14Gb, Win 7 Home Premium 64 bit. A pendrive pedig 3,80Gb-os."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
moha21
veterán
válasz Teasüti #1638 üzenetére
Én nem ajánlottam RAMdisket
Az igaz, hogy csendes és gyorsabb lesz. Én látom, hogy mindegy 1 vagy 2 giga RAM van a gépbe netezésnél alig van különbség. Szóval tényleg felesleges.Hozzám is került gép amiben egy sirtec táp van, az egész gép ér annyit.:>
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link TL-WN422G wifi stick és egy XP operációs rendszer. Akarok csatlakozni egy Wifi-s routerre. Azonban nem tudok, próbáltam a windows saját wifi managerén belül. De tanusítvány hibára vagyis annak hiányára hivatkozik. Újratelepítés előtt működött a dolog, azonban most már nem is dobja fel a lehetőséget, hogy beírjam a jelszót. A gyári drivere és programja telepítve van, de mint mondtam az XP-s hálózatkezelőt használom.
Valakinek lenne rá ötlete? Sürgős lenne, ma délután meg kéne csinálnom.
Köszi előre is!
Üdv mindenkinek!
-
Teasüti
nagyúr
Kinek mire van igénye... Vettem már én is bequiet sfx 300-as tápot P3-as gépbe, ami perifériával együtt nem ért annyit.
Ha fürge rendszert szeretne, sztem ez az egyetlen megoldás.
Aprón van választék olcsóért is. Egy 16 gigásra egy xp kényelmesen elfér minden programmal együtt is.Ramdisk meg hülyeség, ezért nem kell ramot venni. Még csak nem is aprópénz, akkor már inkább ssd-re költeném.
Meg ha már lassú ram-nál tartunk, az se fogja épp tehermentesíteni a vezérlőt, ha RAM modullal bővítene.Jah és ha konfigot cserélne, abban a vinyó még ugyanúgy tetű lassú lesz...
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Teasüti #1636 üzenetére
Ja csak a konfig nem ér annyit mint egy SSD.
Egyébként a AMD-nek lassú a memóriaolvasás/ írása a lassú FSB miatt. Már az internetezés is rendesen megterheli a rendszert, flash tartalommal stb..
Van itthon egy prescott 3 Ghz-s cpu meg egy Barton 3000+, érezhető a különbség. Pedig mindkettő alatt a legjobb alaplapok vannak és 1,5 Gb ddr RAM.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Teasüti
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #1623 üzenetére
Én meg amondó vagyok, h az ilyen régi konfigokat az őskövület vinyó fogja vissza rettenetesen.
Egy kisebb, low budget ssd csodákra lenne képes az OS alatt.szerk: bnőm 1,7-es cerkája alatt is egy 40 gigás maxtor van. Hát csoda, ha egy örökkévalóság, mire feláll a rendszer? Még a cerka is vígan malmozik, mire bármit betölt egy ilyen vinyó.
Igazából ssd-t minden gépre, ssd ftw!
Laikus szüleim is csak azóta értékelik a több százezres konfigokat, mióta csettintésre betölt minden és végre a gép vár az emberre és nem fordítva.[ Szerkesztve ]
-
BPFeri
senior tag
válasz harcikoca #1632 üzenetére
Ami a tápegységről tudni lehet...
( figyelmedbe ajánlom a PFC bekezdést )....
-
harcikoca
senior tag
mi a kulonbseg az aktiv es passziv tapok kozott?
AMD+Ati powee'R
-
Vicoo
senior tag
Üdv!
Egreat EG-R6C lejástzóval kapcsolatban lenne kérdésem, remélem tud rá valaki válaszolni:
Zenei része tud lejátszási listát, véletlenszerű lejátszást, ID3 megjelenítést minden formátumnál? Illetve, tud szűrni előadóra stb?
Kényes a HDD-kre? Karácsonyra venném, főleg zene menne róla, egy erősítő+crt tv mellett, szóval a videó annyira nem érdekes meg a PH tesztben az ki lett vesézve, de a zenei rész nem volt elég . Előre is köszi !
-
Újoncka
aktív tag
Üdv
nekem lenn egy olyan problémám ami az alábbiakban merül ki:Most vettem egy nokia 5230 telefont
Zenelejátszás közben tudok bekapcsolni ugye:
-mély kiemelés
-hangosságHangszín szabályzóba vannak ugye pop jazz stb...
És tök mindegy melyiket választom semmi nem történik... Se nem lesz mélyebb se magasabb se semmi...
És ha kézileg állítom is ez a helyzet! Kicsit zavaró mert alap beállításon a mély mellett el el veszik a szöveg és a magas hangeffektek zöme
Ez természetes vagy lehet ellene tenni valamit ? -
Kleypek
csendes tag
Hali!
Hogyan tudom ircen állandóan online hagyni a nickemet? Tudom, hogy vannak BNC-k, de más megoldással nem lehet? Azon kívül, hogy úgy hagyom a gépet persze.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Egy AMD Barton 2500+ plusz másfél giga ram mire elég manapság? Otthon fater gépében ilyen konfig van, és mindig panaszkodik, hogy belassul, pedig tudom, hogy nem extrém felhasználó, jóformán szinte csak netezni szokott rajta, meg szövegszerkesztésre, levelezésre használja..
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Hunork
veterán
válasz DJ WOKKY #1620 üzenetére
Üdv!
Én erre csak egy megoldást találtam, legutóbb a céges gépen jártam így, 1 percig rádugtam egy PS2 billt, és beállítottam a Bios-t, aztán meg ment az Usb-sel. Viszont ezt csak a régebbi lapok esetében tapasztaltam. A mostani lapommal már nem volt ilyen gond, elsőre működött az Usb billentyű..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Vicoo
senior tag
Üdv!
Egreat EG-R6C lejástzóval kapcsolatban lenne kérdésem, remélem tud rá valaki válaszolni:
Zenei része tud lejátszási listát, véletlenszerű lejátszást, ID3 megjelenítést minden formátumnál? Illetve, tud szűrni előadóra stb?
Kényes a HDD-kre? Karácsonyra venném, főleg zene menne róla, egy erősítő+crt tv mellett, szóval a videó annyira nem érdekes meg a PH tesztben az ki lett vesézve, de a zenei rész nem volt elég . Előre is köszi !
-
hoby36
senior tag
Hellotok.Bekapcsoltam most a gépem nemrég és 5 perc után bekockásodott a képernyo.Ez vga hiba lehet szerintetek?Tuning stb nincs a gépben.
-
-
greenmukk
tag
Online stoppolnék
Szombaton nem megy valaki bp-röl,Vácról esetleg Dunakesziről, Szekszárdra?? (kocsival kamionnal,űrhajóval) az a lényeg hogy nem tömegközlekedve. Édesapámhoz megyek és gondoltam ha valaki arra jár elvihetne.A busz 2700-3ezer ft körül van a vonat valamivel olcsóbb de az kibszott lassú. Ennél olcsóbban szeretném megúszni. Akár a platón is elvagyok
-
hvb
tag
Sziasztok!
Vettem egy egy HP Envy notit, amiben nincs firewire, expresscard, pcmci csatoló sem.
Viszont van egy régi Sony DV kamerám.
Hogyan tudom a kamerát összekötni a géppel, hogy jó minőségben át tudjam venni a felvételeimet?
Vettem egy DV to USB kábelt, de ezen keresztül nem ismeri fel a kamerát a Win7.Nagyon kellene valami segítség.
Köszi.
zs.
-
moha21
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest