Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mmdms
addikt
Akkor először mentsd el a biosprofilt, és utána cmos. Addig nem is fog elindulni amíg egy másik ramhoz igazított kézzel elturkált időzítésekkel akarod indítani. És ne ijedj meg utána, van hogy 4-6x újraindul mire először elér a biosképernyőig.
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Marci112233
addikt
BIOS alapra állítás segíthet. Lehet az megjegyezte a régi RAM-okat és beragadt neki.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Borisz76
veterán
A1 és B1 vagy A2 és B2 memória foglalatban próbáld.
https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M%20Pro4/index.asp#SpecificationSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
BiP
nagyúr
mikrolagot én is simán el tudok képzelni az elfogyó RAM miatt. Amikor 1-1 pillanatra az SSD-hez, swaphoz kell nyúlni vagy pucolni a ramot.
Viszont ugye arról is szó volt, hogy használhatatlanná lassult. Ezért inkább ebben gondolkodtam elsősorban.
De pl. a belakott/lelakott Win-t is érdemesebb lenne újratenni/áttenni a 840-ről a 970-re. (meg kaphat egy Win11-et is inkább a gép)
-
Marci112233
addikt
A 16GB RAM lesz a kevés. Ilyen mikrolaggot amit te is írsz az NFS Unbound alatt érzékeltem, de amint megdupláztam és lett 32GB RAM meg is szűnt a lagg. Úgy vettem észre mikor a gép bevágott 14,5GB RAM-ot Afterburner alapján akkor jöttek az első laggolások.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
BiP
nagyúr
Érdekes, hogy a Feladatkezelő 8%-ot jelez, alul az erőforrásfigyelő meg 14%-ot.
Mondjuk célszerűbb idle-ben. És CPU használat szerint rendezni a taskokat.De ha megáll 2-3%-ban, akkor mégsem itt van a gond.
Még azt tudom elképzelni, hogy terhelés alatt throttlingol a proci túlmelegedés miatt, emiatt visszaesik a teljesítménye.
-
BiP
nagyúr
Én inkább arra tippelnék, hogy benyeltél valamit. Pl. egy vírust vagy valami bányászcuccot.
40-60% ram használat akár normális is lehet a szumma 16-ból. (legalább használja, és nem feleslegesen van a gépben).
Az még nem jelentene használhatatlanná lassulást önmagában.
Inkább a CPU használatot nézd a feladatkezelőben. Az hogy alakul netezés vagy sima desktop közben?
Van-e bármi olyan program, ami tekeri? Az 5700x 8mag/16szál. Azaz 1szál 6%-ot jelent. Ha Idle-ban 1-2%-nál több van, az már önmagában gyanús, de lehet, hogy valami leterhel 1-2magot teljesen, és akkor így már 10% is meg tudja halasztani a gépet, ha szarul vannnak allokálva a magok.[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Itt a melóhelyen is van egy gép, amit naponta újraindítunk lassulás miatt. (cseréje, újra telepítése nem megoldható) Lemezkarbantartót futtasd!* Szerintem a 20 giga szabadhely kevés a 10-nek!
Frissítések, mind települtek?
*A rendszerfájlos részt is csináld meg! (Sok-sok win update felesleges adat szokott ott összegyűlni!)
-
Borisz76
veterán
Kevered a szezont a fazonnal....
Szolgáltatásra előfizetsz és nem te határozod meg, hogy " MIN " azaz milyen tipusú "kábelen" érkezik a net....
Ha elérhető nálad a DIGI vagy a T optikája.....akkor fizess elő arra.
Technikailag az optika a legjobb.Kapsz egy szolgáltatói eszközt amibe bele megy az optikai kábel.
Onan tudsz tovább menni LAN csatlakozóval, kábelen.
Ez a kábel lehet Cat5e , Cat6
Vagy nem kéábelezel és a szolgáltatói eszköz-re csatlakozol wifi-n.
Lényeges különbség a TV szolgáltatásuk !!!- Digi eszközéből koax kábelen jön ki a TV adás...
Ezt simán oszthatod tovább 3-4 felé....ahány TV van otthon.
- T eszközéhez 1 db beltérit adnak amivel 1 db TV-re tudsz csatlakozni. Ha több TV van és minden szeretnél adást is nézni, akkor az előfizetésés / hó / box.Az a kis letört pöcök.....
Krimpelni kell rá egy csatlakozót !
Ha tudod vidd el egy számtech boltba.....pár száz forint.
Ha nem vihető , nem mozdítható akkor hívj valakit aki rányom egy új csatit.
Vagy ha csak egy kisebb kábelről van szó...20 cm - 2 m -ig...
Vehetsz egy újat is....kicsit drágább mintha csak krimpelik.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
MSI Afterburner. Utolsó pontra nem tudom jó-e de a többire igen.
-
De4d
őstag
Köszi mindenkinek megoldódott, én voltam végül a béna.
Hiába a b450m pro4re keresek nem ezt hozta fel elsőre hanem az m nélkülit így persze azé már nem volt jó, manuálisan kerestem ki az m-est és az ott lévő biossal már okés volt.
Azóta össze is lett rakva, friss driverek volt egy kis ram teszt is. Minden megy. Már csak a monitort kell rákötni, de sajna kiderült nem adtak hozzá displayport kábelt, a 4070re pedig vagy az vagy hdmi kell, de hdmi-m nincs, és a gsync miatt amúgy is displayport kell. Így rendeltem.
Köszöntem a segítséget.Minden jó, ha a vége jó!
-
King Unique
titán
Azért nincsen olyan opció, mert a Windowsok beépített eszközei a FAT32-re formázást max. 32 GB-os kötetméretig támogatják, ellenben 3rd party particionáló programokkal megoldható az annál nagyobb méretű kötetek formázása is FAT32-re egészen 2 TB-ig, sőt 4Kn (4Ke) szektorméretnél akár még 16 TB-ig is (példa).
Egyébként nincsen olyan fájlrendszer, hogy "exfat32", az inkább exFAT lesz.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Az asrock pen-ről való frissítésnél fat32-t, vagy régebbi formázást javasol. Ha nincs kisebb pen kéznél ami fat32-re formázható, akkor esetleg ezt kéne feldarabolni, vagy kipróbálni a biosban az internet flash opciót. Talán az is erre való. Vagy win alól az asrock app shop-ból is frissíthető a bios.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ledgeri
nagyúr
Azért ha évi 1* kell kb egy hétig, akkor azt kibírja a gép, hogy ne legyen addig az oldala rajta, és belső táp és sata kábeleken legyen, akár picit oldalasan is. Ezért venni egy más kiszoruló dologhoz külső házat, vagy egy vadonat új meghajtót felesleges...
Vagy ha gépház frissítés esedékes, akkor olyat kell vadászni.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Cs1csó
félisten
A 2015 tavaszán tehát lassan 8 éves gépemben gyakorlatilag csak annyira használtam, hogy a megvásárolt FIFA játék (amiből 2015-2018 között vásároltam meg a részeket) lemezeit DVDshrink progival ISO fájllá konvertáltam hogy egy telepítés gyorsabban legyen ne kelljen a fizikai lemezeket cserélgetni (és ugye egy DVD olvasónál gyorsabb egy csatolt ISO-ról másolás SSD-re vagy akár HDD-re)
De mivel akkor gyenge netem volt (8Mbit) ez belefért, persze már ez sem kell, hiszen még az Origin is felismeri a régi telepítést (ha pl. egy Windows telepítésnél gyalulom a "C" rendszer meghajtót és a játék a "D" adat partíción/lemezen volt) és egyszerűen ellenőrizte a fájlokat és frissítette azokat és már újra futtatható volt a játék ezt a Steam is tudja ott a PES 21-et vettem meg utoljára de már az sem kell mert a Smoke Patch Football Life 2023-hoz - ami a PES 21-en alapul - egy önálló játék amit letöltesz és telepítesz de a telepítőket meg lehet őrizni tehát a friss telepítése sem hosszadalmas.Nyilván a következő gépembe már be sem szerelem. Van még pár restanciám pár lemez amit ha olvas még akkor digitalizálni kellene de azok sem létszükségletek.
-
nrg_52
addikt
-
nagyúr
Ez kb olyan már mint ha bemegyek a bolt és veszek egy üveg kólát, de nem üvegben adják hanem a kezembe öntik azt old meg, vagy vegyek hozzá külön egy üveget is.
Ez nem jó példa. Ez arra lenne jó példa, hogy veszel egy processzort, de nem adnak hozzá alaplapot, hanem külön kéne venni hozzá.
Oh, wait... -
Borisz76
veterán
Árulnak procit önmagában és hűtővel is.
Kinek mi kell.....
Van aki csak procit vesz mert van saját hűtője.
Van aki a hűtős verziót veszi mert nincs hűtője és elég neki a gyári megoldás.Autót is vehetsz alap felszereléssel és full extrásan.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
Van olyan processzor amihez adnak hűtőt, Általában ezeknek a nevének a végén ott a BOX felirat is, de van ahol írják, még sincs hozzá hűtő. Intel vonalon a K-s procikhoz nem nem jár hűtő de a non K-sokhoz igen. Nekem a i5 12600-hoz járt, de az már más kérdés, hogy én nem bíztam rá, és vettem hozzá külön hűtőt.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
"de nem látja a win, nem ismeri fel."
Az ilyen állítás akkor helytálló Windowsoknál, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg az új meghajtó (SSD). Ellenkező esetben viszont eleve helytelen, meg ha csak a fájlkezelőben - ahol csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek, meghajtók jelennek meg - nézte a felhasználó...
Egy vadonatúj belső HDD és SSD gyárilag eleve inicializálatlan, particionálatlan és formázatlan. Ahol ezért az üzembe helyezéshez Windowson is először értelemszerűen inicializálni, majd particionálni és formázni kell pl. a lemezkezelőben az új meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
a Gameknek van Launchere (ubisoft pl) ha újrahúzod a Windows-t szükség lehet a játékok fájlainak megkeresésére ha minden megvan, fog működni.
Iletve van ugye a klónozás, ez esetben minden megmarad.
Samsung EVO-t vagy Crucial MX szériát ajánlom[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Lenry
félisten
amire tudok válaszolni...
"Van akkora különbség egy új ddr5 5600-assal szemben..."
inkább az a kérdés, hogy alaplapot és procit is akarsz cserélni? mert a DDR5 mellé azok is kelleni fognak.
ha veszel új alaplapot meg CPU-t az pedig meg fogja határozni, hogy milyen RAM megy bele."illetve 16GB-ról 32GB-re?"
amikor használod a gépet elfogy a RAM? ha igen, kell a több. ha nem, nem."Van olyan belső hdd ami gyorsabb mint a korábbiak, ami felveszi a versenyt az ssdkkel?"
nincs. nem is lesz. soha nem fogja felvenni egy mozgó, forgó, mechanikus egység a sebességet egy fénysebességgel üzemelő chippel szemben.
ráadásul a HDD-k által használt SATA3 maximális elméleti sebessége 600MBit/s. a PCI-expressre kapcsolódó NVME ennek ötvenszeresét tudja.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
quailstorm
nagyúr
Igen, a hőhullám az ott van rendesen. Elindítom a rendert, 3 másodperc múlva arcon csap a meleg levegő (asztal alatt van a gép).
2xxx-es Ryzen, tehát 3200 már OverClock lenne, ha megy 3000-en már jó vagy.Max annyit tudsz csinálni, hogy az UEFI-ben a PBO-t kikapcsolod, meg kicsit alulfeszelsz.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Kéne egy memtest-et futtatni a memóriára. Nem példa nélküli egyes boltoknál, hogy a csere alkatrész ugyanúgy hibás, mint az eredeti.
Ezen kívül nem írod, hogy az oprendszer teljesen újra lett e telepítve az új géphez vagy mit csináltál. Ha pl IDE módban volt fent előtte, és az alaplapon AHCI van beállítva, az okozhat BSOD-ot. Attól is lehet BSOD, ha OC-zed a memóriát vagy a processzort. Ehhez a részéhez nem értek, de egy CMOS reset-el indítanék, hogy biztosan alapbeállításon legyen minden, és ha régi telepítésű Windows van fent az alkatrészekhez, akkor azt is törölném, és telepítenék egy újat.
Okozhatja még az, hogy nincs rendesen beletéve a foglalatba a memória.
A Ryzen kompatibilitási történet nekem nagyon nehezen hihető. Azt hiszem az egyedül kompatibilitási gondom memóriával akkor volt, amikor kiderült, hogy a régi alaplapok nem támogatják az egyoldalas memóriát. Valószínűbb, hogy az alaplap és a memória között nincs rendben valami. Jó lenne egy firmware upgrade az alaplapra, ha van újabb a mostaninál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Czimby
addikt
Nekem hasonló konfig, de gyengébb VGA-val és több/gyorsabb RAM-mal nagyobb FPS-eket produkál.
Szerintem a RAM sebességen kívül más gond is lesz, lehet az UEFI-ben valami nem jól van beállítva.
Ryzen topicba nézz át ott lehet egyből megmondja valaki mi a gond.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
quailstorm
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
Ryzennél jelentős a különbség a különböző ram frekvenciáknál.
De ha a játék volt a cél, elég lett volna egy 2600x vagy 3600 , a 2700x felesleges, mert nem tudják a játékok kiaknázni a benne lévő erőt, főleg a régiek nem.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Cs1csó
félisten
Játék telepítési helyének egy 5400RPM-es HDD is elég, ott inkább a plusz RAM fog segíteni mert a játékot oda tölti be és majd onnan futva gördülékenyebb lesz a játék is. 8GB RAM van nekem is de az játékra már kevés szerintem ne agyalj ezeken a problémákon addig ameddig nincs benn még 8GB RAM (akár 2x4 akár 4x4) és utána teszteld ezeket a játékokat.
Voltak már tesztek erről az, hogy egy játék SSD-n vagy HDD-n van alapvetően csak a pályák közötti töltési időkben mutatkozik meg, és persze a játék indulása is gyorsabb de maga a játék már ugyanúgy fut mivel olyankor már ami kell az a memóriába van betöltve. FPS különbség csak minimális volt, mondhatnám hibahatáron belül 1-2 FPS-el több nem mérvadó.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Hardveresen ez egy elég friss konfig, érdemes szoftveresen is naprakészen tartani: Windows 10 1909-es build, Legfrissebb Nvidia driver ( ha nem szereted ezt az újfajta UWP appos driver-t akkor innen le tudod tölteni a hagyományos vezérlőpultot is tartalmazót: [link]
Ha variáltál a driver-ekkel akkor előbb DDU-val csinálj egy pucolást. -
-
inf3rno
nagyúr
Nem tudják, hogy rossz, mindenki eláll, ha rosszat kap, azt inkább benyeli a szállítási költséget, mint hogy cserére várjon, ami jó eséllyel ugyanúgy valami selejt lesz. Na legalábbis előfordul az ilyen. Legalábbis én már kaptam használt árut, amikor újat rendeltem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Egy mai gép 1-200W körül eszik. Ha már sikerül úgy elindítani, hogy rossz helyre dugtál dolgokat, akkor lehet, hogy tönkrementek tőle alkatrészek. Amúgy arra gondoltam, hogyha új, attól még megkaphattad úgy, hogy újracsomagoltak egy visszaküldöttet vagy ilyesmi. Jellemző a mai cégekre. Onnantól, hogy elindul egyébként egy fokkal könnyebb dolgod van, mert tudsz rajta teszetket végezni. Pl a memtest ilyen, de elindíthatsz egy live linux-ot, aztán talán ahhoz is találsz teszteket, vagy belenézel a logba, hátha ír valami hibát.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Benne van az alaplap leírásában. Az, hogy csak két memóriával működik lehet amiatt van, mert valamit változtatott az előző tulaj a memória beállításokon a BIOS-ban (feltéve ha használt lap, de akár még újnak mondottnál is előfordulhat). Resetelni kellene az alaplap minden beállítását gyárira, aztán attól lehet, hogy megoldódna. Ha nem, akkor hardver hiba lesz, de ennyiből nem lehet megmondani, hogy melyik hardver. Az is lehet, hogy egy kábel rossz, az is lehet, hogy az elektronika. Én általában úgy szoktam, hogy leszedem az elemet az alaplapról, aztán úgy hagyom pár percig. Az visszaállítja gyárira, de az időt majd újra be kell állítanod rajta. A másik megoldás általában ha belépsz az alaplap menüjébe, és onnan reseteled. Elmondásod szerinte eljutsz odáig, mert a win telepítő lefut. Az újraindítás elején kell a delete gombot nyomogatni, hogy felhozza a menüt. A kábelezéshez meg érdemes elolvasni az alaplap kézikönyvét, mert anélkül simán köthetsz be kábeleket rossz helyre, vagy kihagyhatsz valamit. Nekem se menne nélküle, de szerintem senki másnak sem, mert mindegyik egy kicsit más.
A memóriákhoz írj ki először egy memtest-et. [link], és nézd meg azzal. A képen látható hibaüzenetet szerintem bármilyen hardver hiba kiválthatja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Csupingo
veterán
Azt még kipróbálhatod, hogy a másik géppel telepíted fel a win 10-et az új ssd-re és átteszed abba a gépbe, amire nem tudsz telepíteni. Talán elindul, vagy a telepítő pen-nel működésre bírható. A win 10 topikban talán többet tudnak segíteni.
-
törölt tag
Lap alján válaszd a széles asztali nézetet, és akkor ha Chrome alól böngészel, jó eséllyel a pc felületet kapod, és ott a szokott módon tudsz képet feltölteni.
A mobilos felület sajnos egy használhatatlan, tolakodó, funkcióvesztett valami. Aryes fórumtárs 2000 körül szebb wapoldalakat csinált. -
Csupingo
veterán
A bios-t már reset-elted? Minden alapon van? Úgy próbálod, hogy a hdd az első a bios-ban és a gyorsmenüből választod a pendrive-ot? Külső hdd ugye nincs a gépre kötve, mert volt olyan win változat, aminek az kavart be. Több usb portot is kipróbáltál? Ha van, talán a 2.0-ás szerencsésebb.
-
inf3rno
nagyúr
Hát én neki sem kezdenék egy új rendszer telepítésének, ha nincs nálam laptop. A nagyon minimum egy okostelefon meg egy USB átalakító, hogy rá tudj keresni hibára a neten meg ki tudj írni pendrive-ra dolgokat, ha szükséges. Pl jelen esetben kapásból lehetne nyomni egy memtest-et, hogy kiderüljön legalább az rendben van e.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Csupingo
veterán
És újrakezdi a telepítést, vagy mit csinál? Mert ilyet akkor szokott, ha minden igaz, mikor pl. a boot sorrendnél elsőnek fixen az usb van beállítva (érdemes boot gyorsmenüből választani a pen-t és hagyni a háttértárat elsőnek). Akkor is elakadhat, ha 100 éves gépre akarsz új wint, amit már nem támogat. Kérdezz rá a win topikban is.
Persze hibás telepítőtől is lehet.
-
inf3rno
nagyúr
Az, hogy 20 perccel előtte ment nem garancia semmire. Belezd ki a gépet, ha van integrált videokártya, akkor kösd az alaplapra a monitort és szedd ki a videokártyát is. Adathordozók sem kellenek, memóriából is elég egyet benne hagyni. Ha ezek után sem jutsz el a BIOS-ig, akkor valami hardveres gebasz van. Sípolni hallod egyáltalán, vagy csak felpörög?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Csupingo
veterán
Már kipróbáltál mindent? Bios reset, minden háttértár lehúzva, csak 1 memóriát minden foglalatban, csak igp, a vga-n több kimeneti portot is megnézni, esetleg a házon kívül "összerakni" a gépet. Minden extra tápcsatlakozó bekötve (cpu, vga)?
-
Csupingo
veterán
Most nézegettem ismerősnek gépet, fejből kb. ezek vannak:
ryzen 5 2600, 16 GB ram, msi b450 tomahawk alaplap, gtx 1660 vga, 250-es ssd, 1 TB-os hdd, normális táp.
Így van 225 körül.Mondjuk ebből csak a proci időtállóbb, mint a tied. A vga csak kicsit erősebb, meg 8 GB-tal több a memória. Azért még a tied se rossz szerintem fhd-re. Persze mindent ultramaxhoz 60 fps-sel már kevés lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Ezért is írtam hogy kösd direktre a netet. Ezzel kiszűrhető, hogy a router a bajos. Ha router nélkül is csinálja egy direktbe kötött gépen akkor ott lehet szolgáltatói modem hiba is, vagy szolgáltatói vonal hiba.
-
Marci112233
addikt
Okozhatja a router, de itt lehet még fő hálózat hiba is. Én kipróbálnám a fő modemből egy gépre direktbe kötve a netet hogy megye rendesen. Ha igen akkor biztos a router a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Akkor most az a gondod, hogy csak d-sub -on van kép, dvi-vel nincs? Esetleg mindkét kimenetre kösd rá a monitorod, aztán klónozd a képet, vagy válaszd az e képernyők kiterjesztését, hogy mindkét kimenet aktív legyen. Elvileg az ilyen monitorokon tudod váltogatni a menüben a bemeneteket. Ha mindkettőn van kép, akkor válaszd a kép megjelenítése csak itt (a dvi kimenetet), aztán lekötheted róla a d-sub kábelt.
-
Marci112233
addikt
Nekem a kábel már vagy 6 éve meg volt, mert előtte lett véve TV-vel való összekötésre, de ritkán volt használva, főleg mióta van laptop a háznál amiből egyből HDMI kábellel megy át a kép a TV-re. Viszont kapóra jött a mostani monitorom vételénél mert már volt kéznél. Ezt egy tőlem 20 Km-re lévő boltban vettem, de annak nem is volt weboldala, sőt már a bolt sem él, de lehet kapni 3 ezer alatt is 1,8 méteres kábelt is csak keresni kell:
-
Marci112233
addikt
Nekem pont DVI-D to HDMI kábellel van a monitor összekötve a géppel, és semmi képhiba nincs vele. Ha viszont minden jó, csak azon az egy csatlakozón nem ad képet akkor valószínű az a ludas.
-
Marci112233
addikt
A D-sub felejtős, mert az analóg jelet visz csak. Na most a monitoron DVI-D vagy DVI-I van? A kártyán pedig véleményem szerint DVI-D van. Na most DVI-D és HDMI is digitális jelet visz, így az kompatibilis egymással. Nekem a kártyából DVI-D-ből jön a jel, de a kábel másik végén a monitorba már HDMI megy, és nincs semmi gond vele.
Szerk: Ha az adatlapodon lévő gépről van szó akkor simán vegyél egy HDMI to DVI-D kábelt, és kösd össze őket. Értelemszerűen VGA-ba HDMI és monitorba DVI-D
Egy kis okosság DVI csatlakozók terén:[link][ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Elkezdheted visszapakolni a dolgokat, talán jó lesz. Nekem is volt már olyan, hogy nem működött a gép, tápot cseréltem (csak kölcsönbe), ssd-t vettem, vga-t kivettem, stb. Nem lett jó. Aztán 3-szor atomjaira szedtem, azután elindult. Visszatettem bele minden eredeti alkatrészt és hiba nélkül megy azóta is. A franc se érti. Ez a cirkusz miatt lett egy plusz ssd-m, de nem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest