Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz PH-User #138833 üzenetére
Jó, mit értünk hibás foglalaton?
Ha vaklaki belekarmolt a foglalatba és szétdarálja a tüskéket, vagy ha azok vissza vannak hajlítgatva, nagyjából és csak a fény törik meg rajta. Te az utóbbira én az előbbire gondoltam.
Jut eszembe, tápegységtől is láttam, már hasonló hibát.⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Csupingo
veterán
válasz PH-User #138835 üzenetére
Ha a kábel cserék, csatlakozások, más kimenetek, bemenetek kipróbálása megvolt, akkor marad a monitor hiba, de azt is ki lehet próbálni másik géppel. Ha nem a kábelekkel van a gond, akkor sajnos vga hiba lesz valószínűleg.
Van a prociban igp, azt is lehet használni 1-2 napig, ha úgy nem jelentkezik ez az anomália, akkor a vga a ludas.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
addikt
válasz PH-User #138831 üzenetére
Ha a foglalat hibás lenne, képet sem adna a konfig.
Ez valószínűleg VGA lesz. Furmark mennyi időt futott? Mennyi idő alatt jön a hiba prime95 alatt?[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz PH-User #122391 üzenetére
Szia!
ECC RAM kell bele, NON-ECC memóriával nem fog müködni!
Ui:
Onnan kell venni, ahol cserélik probléma esetén.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz PH-User #97444 üzenetére
setup-ban (uefi biosban) az usb 3 controller, usb legacy és usb3 legacy rendben van? csekkold le, hátha vmelyik elállítódott... előlapi (szerelt hátlapi) csatlakozód nincs? azzal is ki kéne próbálni a másik vezérlőről, nem a beépítettel.
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
PH-User
addikt
válasz PH-User #95727 üzenetére
Megoldottam az ASRock útmutatásával.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
JohnnyX
őstag
-
-
mezis
félisten
válasz PH-User #81367 üzenetére
Üdv.!
HP Laser Printernél van egy kívülről vékony hőálló műanyag csővel (teflon) bevont "égető henger". Ez melegíti fel a papírra tapadt porfestéket annyira, hogy a papírra tapadjon. Ezen a környéken keresgélj valamilyen hőérzékelő után. (A HP-nél talán kis pogácsa volt.)
mezis
-
C. s.
addikt
-
-
-
TaylorXIII
őstag
-
BénaNyurga
aktív tag
-
BénaNyurga
aktív tag
-
Rivaul
addikt
válasz PH-User #52049 üzenetére
Esetleg csökkentett módban egy driver keresőt feltennék rá s lefuttatnám. Mivel a drivereket nem tölti be a csökkentett mód teljesen így a friss win valamit nem kezel megfelelően sztem. Frissíts mindent amit lehet. Gondolom az előző win már be volt állítva megfelelően.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
PH-User
addikt
-
spista222
addikt
válasz PH-User #32089 üzenetére
Ha már valami újabb tápot veszünk amiben van aktív PFC akkor az működési frekvenciától függően a bemeneten lévő pufferkondenzátorra másodpercenként kb 80000-szer kapcsol impulzusokat (gyengébb minőségű tápokban ezek a kondenzátorok ezért is halnak meg) ezért nem hiszem hogy egy ki-bekapcsolás ártana neki. Ami igaz hogy bekapcsoláskor elvileg nagy áramimpulzust kaphatna(üres a kondi szinte rövidzár van 220V-on) a bemeneten lévő kondenzátor de ezért van vele sorba kötve egy NTC ellenállás hogy ne kapjon.
Codegen és olcsó tápokban általában mind a PFC mind a bementi NTC ellenállás általában hiányzik és a kondik is elég rossz minőségűek így azoknak valóban árthat a sorozatos ki bekapcsolgatás.Én 8 évig használtam Codegen tápot minden nap ment és minden este áramtalanítva volt és nem lett belőle semmi baja (egyszer kellett ventit cserélni).
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz PH-User #23497 üzenetére
Szia!
MKV Toolnix-szel szerintem megoldható.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz PH-User #18873 üzenetére
A folyamat, amit írtál a net framework höz tartozik. Elvileg csak közvetlen telepítés után dolgozik ennyire. Ha nem akkor ITT találsz egy lehetséges megoldást.Az üresjárat egyébként a processzor szabadon használható részét jelöli.
(#18866) albert8: Talán valami driver gond....? Nem raktál fel valamiféle drivert mostanában?
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
nagyúr
válasz PH-User #16499 üzenetére
Mindegy mire kötöd, mert a vinyó lesz a szűk keresztmetszet. Nekem 32-es win7-el 32 megával másol, alaplapra van dugva + TC 32 bites változatával. Win8 x64 alatt TC64-el kb 50 - 60 mega között megy. De még így is a vinyó a lassú.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
spista222
addikt
Mindkettő SATA 150MB/s de a VIA a PCI-on keresztül korlátozva is van mint ahogy előttem írták. Én VIA-ra csak legvégső esetben kötnék mert még az is előfordulhat hogy fel sem ismeri a hdd-et.
Vagyis+1 szavazat az alaplapi integrált vezérlőre.
Ha csak nem 1-2 éves hdd-ről van szó vagy SSD-ről akkor a közelében sem lesz a 150MB/s-nak a sebesség. -
Lenry
félisten
elvileg az integrált, mert a PCI-ost köti a PCI foglalat 133MB/sec sebessége, az integrált meg elvileg közvetlenül kapcsolódik a déli hídhoz, így talán pöttyet gyorsabb, de tekintve, hogy egy átlag vinyó ritkán éri el a 133MB/s átviteli sebességet, így majdnem mindegy, hogy mire kötöd.
de én az integráltra kötném
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
csabyka666
veterán
válasz PH-User #13940 üzenetére
Teljesen igazad van. Eddig nem egy gépet raktam már össze, és kivétel nélkül így kellett az USB-t bekötni. Ezzel persze nem magamat akarom kivonni a felelősség alól, de figyeljünk oda, mert az ördög nem alszik! Hogy én elszúrtam, az egy dolog, de akik ezt olvassák, talán majd jobban körülnéznek a bekötések környékén!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
wrox
őstag
válasz PH-User #12434 üzenetére
Délután sikerült, egy P3-as gépet összekötöttem az enyémmel, s remekül működött a rendszer, fel tudtam telepíteni az XP frissítéseit, vírusirtó frissítéseit stb.
Ha a s.gép volt a megosztó, akkor csúnya lenne, ha nem menne az XP frissítés.
A PS3-on volt net?
Egy jó tanács. Automatikus IP konfigurációt nem használunk. Fixre állítunk mindent, kivéve ha van routered, de akkor meg az fogja szolgáltatni a netet, nem a gép.
Egy kicsit így kesze-kusza. -
csirió
csendes tag
válasz PH-User #12351 üzenetére
sziasztok! kérdésem lenne! p-3 as gépre akartam telepiteni xp-t de nem engedte felrakni féluton elundul a telepités,le is formázom,és mikor bejön az xp kurzor csik akkor kép helyett ki irja!unknown hard error ntdll.dll vagy ezt STOP: C0000221 unknown hard error”vagy ezt Unknown Hard Error \\SystemRoot\\System32\\ntdll.mit tegyek?? segitsetek legy szives! mert elfogyott az ötletemnem az enyém a gép csak oda dták hogy csináljam meg!de régebben is telepitettem ezt a gépet de simán ment minden,most nem értem miért irja ki! vettem bele vinyot mert azthittem az a baja de akkor is ugyanazt csinálja! mi lehet az oka?
üdv csirió
-
zsolti1902
aktív tag
válasz PH-User #12355 üzenetére
Nincs mit.
A megoldás a 2 hálókártya a fő gépbe és onnan NAT-olás?My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
zsolti1902
aktív tag
válasz PH-User #12352 üzenetére
Elvileg ha jól értelmeztem, akkor egy sima routert be kell tenni a géped és a modem közé.
A routerből jön a 2 UTP kábel a 2 gépbe.My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
törölt tag
válasz PH-User #12308 üzenetére
A PCI így is szűkösnek bizonyulhat, a többportos riserek ezen csak tovább rontanak. Bár 100Mbps hálókártyákkal aránylag sokáig elég a ~133MBps sávszélesség. De a VGA azért bele tud ebbe is rondítani.
Általában CF-kártyáról szokták használni. Abból egy 128MB-os elég szokott lenni. Bár ha van elég RAM a gépben, akkor akár RAMdrive-ból is futtatható. A P1-ednél egyébként szerintem a RAM lesz az, ami kevésnek bizonyul majd.
Egyébként az OpenWRT teljesen úgy használható, mint egy sima router.
Pontosan egyébként nem tudom, anno addig nem jutottam, hogy OpenWRT-t rakjak az adott gépre, szóval részleteiben nem ismertem meg a dolgot.
-
törölt tag
válasz PH-User #12306 üzenetére
P1-re leginkább valami linux-ban gondolkodnék. Esetleg egy OpenWRT, és akkor DHCP meg minden van. Elméletileg azt is fel lehet rakni PC-re.
P3 esetén jó az XP, a nevezett Athlonos gépen én is azt használtam. Viszont akkor nem egészen fog működni a DHCP, mert DHCP szerver nincs az XP-ben, csak kliens. (De lehet tévedek, külső megoldásként viszont biztosan létezik.) Szóval kézzel kell megadnod az IP-ket. A WLAN meg nem akadály. Viszont mindehhez kevés lesz 3 PCI ha még a VGA is arra csatlakozik.
Ha meg kiléptetett a szolgáltató, akkor XP esetén Remote Desktop segítségével könnyedén be tudsz jelentkezni újra (és akkor monitorból is elég egy). De elméletileg ez transzparenssé is tehető, szóval kliensgépekről is be tudsz jelentkezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PH-User #12301 üzenetére
Igazából nem kell bonyolítani. Összerakod a gépet, felraksz rá egy olyan OS-t, amivel meg lehet osztani a netkapcsolatot, és használod. Ezen a gépen bejelentkezel, utána azzal sem kell foglalkoznod. Feltéve ha a szolgáltató nem szakítja meg a kapcsolatot időnként IP újraosztási célzattal. (A T egy időben csinálta ezt 24h-ként, nem tudom leszoktak-e róla.)
Egyébként kérdés mennyi és milyen foglalat van azon a lapon. Ez azért befolyásolhatja a használható kártyák számát. Nekem annyi mákom volt, hogy van itthon egy 24 portos switch, szóval csak két kártya kellett.
föccer: Feltéve ha van annyija az embernek. Nekem nagyon nem volt, az itthon fellelhető mindenféle PC maradványokból viszont ingyen össze tudtam egyet rakni. (Jól érted, még 4k-m se volt ilyesmire.)
-
föccer
nagyúr
válasz PH-User #12301 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha veszel 3-4k.ért egy router. Azoknak 5-6 W a fogyasztása, és kisebb helyet is foglal és nem kell vele sokat szenvedni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
törölt tag
válasz PH-User #12274 üzenetére
30-40W minimum.
Viszont amit leírtál ahhoz kell még egy pár hálókártya is, hogy routerként használd.
Egyébként bármilyen gépből lehet routert csinálni, egy időben hasonló okok miatt én egy 600-as Athlon-os gépet használtam ilyen célokra.
Dr V: Igazából azt nem értem mi értelme van darabolni egy filmet, pláne rar-ba csomagolni. Marha sok ideig tömöríti (még Store beállítással is), és gyakorlatilag semmilyen esetben sem tud tömöríteni rajta szinte semennyit sem. Ha már darabol valaki, akkor darabolja az eredeti formátumban.
Iszusz: Lehet, legfeljebb elsüllyed. A helye az OS, alkalmazások témacsoport.
[ Szerkesztve ]
-
GrandeP
addikt
válasz PH-User #12274 üzenetére
Routert?
Mármint inkább, switchet nem?
Lehetni lehet, de 2-3 gépnél többet nem tudnál vele kiszolgálni, árban ha csak nincs meg minden, akkor elköltesz egy alap router árát...
Fogyasztásban meg havonta 3 router árát...Szaaal, iszol te eleget?
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest