Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz Grave_444 #135296 üzenetére
Ez elméletileg egy szakmai topik. Lehetőleg ne osztogassunk a marketingesek fejében megjelenő dolgokat tényként. Olyan, hogy vezeték nélküli wifi erősítő nincs. Egy eszköz ami az egyik ezred másodpercben az antennáján veszi az adást majd a következőben meg adja tovább, mindenképp minimum felezi a nála elérhető sávszélt, nem beszélve még a kimenő teljesítményről sem. Ha az a cél, hogy adott helyen a kertben, urambocsá még a kert végében is, akár egy időben több eszközön is értékelhető wifi legyen. Akkor mindenképp vezetékkel kapcsolódó AP kell, és abból is kültéri. Az hogy a vezetéket, hogy rejti el esztétikusan, az már egy másik kérdés.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz -Maci- #135289 üzenetére
Ez egy időjárás álló kültéri kivitel, passzív poe táplálású, az az a lankábelen keresztül kapja a delejt. Tehát kirakod a kertbe egy oszlopra, lannal rákötöd a lakásban a tápfeladóra, azt meg egy másik kábellel a routerra, és kb 200 méter sugarú körben szórja a wifit. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Marci112233
addikt
válasz -Maci- #135294 üzenetére
Be lehet tenni switch módba és úgy szórni fogja a jelet wifin, de ahhoz is kell kábeles összekötés a fő roputerrel. Ahhoz így kell beállítani a routert.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-Maci-
addikt
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat.
Ömlesztve válaszolnék:
-A ház villamos rendszerét nem ismerem. Nem tudom mi van 1 fázison, bár bizotsíték ki/be játékkal kinyomozható. Mindenesetre vegyük a rosszabbik esetet.
-Igen, vezeték nélkül szeretném megoldani. Nem tudnám esztétikusan elrejteni a kábelt.
-Most hogy írjátok, van itthon egy használaton kívüli router. Ő jó lehet erre a célra? Nem emlékszem miért került fiókba.-Másik helyiségben használok egy extendert. Ott jó is, de ha át rakom oda, ahol az udvart kéne le fednie, nem jó. Tehát az kevés ide.
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
Borisz76
veterán
válasz Grave_444 #135291 üzenetére
Szóba eshet de az sem tökéletes és árban sem mindegy.
Pár 10-20 méter kábel jóval olcsóbb, stabilabb és gyorsabb mint egy power-line szett.
Ráadásul érdemes egy fázisra akasztani a PL két felét.
Nem mindegy, hogy hány éves az elektromos hálózat.
Milyen minőségűek a kötések...alu vagy réz kábelezés....stb.Gondolom ezzel te is tisztában vagy ...csak a kérdező miatt írtam le.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz -Maci- #135289 üzenetére
Acces Point / Hozzáférési pont.
Esetleg olcsóbb megoldás ha egy használt / meglévő routert állítasz át AP módba.
A meglévő routeredet UTP kábellel kell összekötni az új AP eszközzel.
Van olyan amelyiknek a menüjében van is lehetőség rá.
Van olyan amiben nincs de azt is be lehet úgy konfigolni :Ezzel el lehet érni, hogy az eredeti és az új eszköz is sugározzon wifi-t.
Érdemes külön-külön SSID-t és jelszót adni a 2 db wifi-nek.
Mert gond lehet az azonos SSID és jelszó párosból.
Ez általában kliens függő.....azaz telefon , tablet függő a dolog.Esetleg MESH jöhet még szóba.
Abban majd más segít mert nincs tapasztalatom vele.
Ott EGY wifi hálózatnak látszik a több wifi-t sugárzó eszköz.
Viszont ott is kábelkapcsolat javasolt az eszközök között.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Essejó
veterán
válasz -Maci- #135285 üzenetére
Igaz drágább, de én egy kültéri AP-ot tennék kintre, az nem felezi a sávszélt. Ráadásul tápfeladós az az kinti konnektor sem kell neki, hanem csak a lankábel.
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Nem találtam releváns topikot, ezért kérdezném itt.
Tudnátok ajánlani nekem wifi range extendert?
Semmi extra, csak szeretném, ha lenne az udvaron is térerő mobilozáshoz, tabletezéshez. Sima Telekomos routert kellene kiterjeszteni.
Épp csak annyi lenne az elvárás, hogy az extender tudja tartani a wifi router szintjét (sebességben). Szóval ne építsek be egy gyenge láncszemet.Köszönöm szépen előre is!
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
Ablakos
őstag
A szgép power ledje kizárólag bekapcsolás után néhány másodpercig világít, aztán soha többet. A polaritás hiba így nem jöhet szóba, de akkor mi lehet még ennek okozója?
-
Peace
nagyúr
Mi okozhatja azt egy asztali PC-nél, hogy a Win leállítás megnyomása után a képernyő kikapcsol, de a procihűtő és tápventi nem áll le, ténylegesen nem kapcsol ki a gép, csak úgy van. Windows hibát és energiagazdálkodási dolgokat kizárnám, mert újra lett telepítve a Windows és át lettek nézve ezek a beállítások. Valami HW elem lehet a ludas? Bekapcsológomb hosszan nyomva tartásával természetesen kikapcsol a gép. Valami ötlet?
-
Jamby18
senior tag
Köszönöm a segítségeket! Megpróbálom az elemet, meg a memóriát és lehúzni a hàttértárakat. Igazából azért csodàlkozom ,hogy így adta meg magát mert semmi terhelés nem volt. Csak megfagyott a kép, billentyűzetre, egérre nem reagált, nyomtam egy reset gombot és onnantól kezdve már csak a sípolás volt amit fel is vettem videóra.
Az alaplapon már csak szilárd kondik vannak nem làttam rajtuk hibát se a FET-en. Igazából tudom nem mai darab az alkatrészek nagy része 2007-es. Minimális játék (CoD4,dirt, pár stratégiai játék böngészés meg youtube 720p-be. 1080-ba màr a proci 100% csúszik a hang és a kép. -
Dzsekó
addikt
válasz Jamby18 #135269 üzenetére
Kondi púposodást nem fogsz látni, mert ezeken már szilárd elektrolit kondi van. Persze az is tönkre tud menni.
Könnyen lehet az ok, hogy lemerült a CR2032-es elem. Mérd meg multiméterrel. 200mA-es méréshatárral egy pillanatra mérj csak rá, ha 100 vagy feletti értéket mutat, akkor jó az elem, ha ez alatt vagy 0-t mutat, akkor tegyél bele egy új elemet és problem solved. Ezzel az elemkivétellel egyúttal a bios törlést is megejted. Nem írogatta a gép előtte, hogy nyomj F1-et vagy F2-t a továbblépéshez?
Amit még szoktam ilyen sípolásos hibáknál:
1. Memóriafoglalatok és VGA foglalat kontakt spray-ezése.
2. Memóriák és VGA érintkezőinek kontakt spray-ezése (rongyra rá a kontakt spray és finoman párszor áttörlöd az érintkezőket.
Ha nem javul meg, akkor érdemes 1 memóriával próbálkozni és végigpróbálni mind a kettőt vagy mind a négyet egyesével, mert lehet, hogy csak 1 modul ment tönkre. Így kiderülhet, hogy melyik a rossz.
Ha továbbra sem jó, akkor másik VGA-val próba.
Ha ezután sem jó, akkor kondi csere az alaplapon, de szilárd elektrolitnál ez picit macerásabb.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Jamby18 #135271 üzenetére
Konkrétan 1 sípolásról nem is nagyon írnak. Ilyen jelzést említenek cpu túlmelegedésnél, vagy álló (hibás) ventilátornál is. Bár ezeknél szerintem elindulna, adna képet, csak így jelezne. Memória hiba is produkálhat ilyet többek szerint. Ahogy már említették, húzz le mindent az alaplapról (ssd, hdd, lehet a bemeneti eszközöket is, stb) és csak 1 memóriával próbáld. Akár az alaplapi elemet is kiveheted 1-2 percre a bios törléshez.
Van hasonló korú gépem ismerősnél, azon már láttam kondenzátorokat púposodni. Esetleg még azok is okozhatnak gondot, ha nálad is van ilyen.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz Jamby18 #135269 üzenetére
Ha sípol, akkor talán nem az alaplap a rossz. Hogy sípol? Mennyi hosszú, mennyi rövid? Elsőre videókártya halálra gondolnék. Másikkal nem tudod kipróbálni?
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Van egy "régebbi" konfigom ami a következő:
Gigabyte MA770-UD3
AMD X2 Athlon 64 5600+ 2,9GHz
4Gb ddr2 ram
Kingmax 240Gb SSD (rendszer win 10)
640GB WD HDD
8600gts VGA
450W Chieftec tápegység.A napokban már volt 1-2 kék halál, de utánna minden jól működött. Ma már 2 kék halál volt és most már be se kapcsol csak sípol. Képet se ad, BIOS-ig se jut el.
Korábban KMODE EXCEPTION NOT HANDLED volt a leàllàs oka.
Ma pedig már KERNEL SECURITY.
A rendszer pár hónapja lett telepítve egy új SSD-re. A WD HDD igaz nem mai darab (2009) de eddig hibátlanul működött. (100/100).
Hogy kiderítsem nem ő a ludas lehúztam a vezetékeket, de csak az SSD vel működve is csak sípol a gép. Ramokat kiszedtem vissza pattintottam. VGA-t ugyan így. Billentyűzet nélkül is indítottam hátha, de nem. Merre keressem a hibàt? Most már egyáltalán nem kapcsol be.
Videón a sípolàs. [link]
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Perillustris #135265 üzenetére
Ha tudod, állítsd át a DNS szervert, a Digié helyett használd mondjuk a Google-ét (8.8.8.8 vagy 8.8.4.4), hátha segít.
-
gregory91
senior tag
válasz Perillustris #135265 üzenetére
Pingeld a szervert(elég 4-5 kérés) hogy válaszol-e rendesen.
Vagy próbáld egy traceroute/tracert parancsot a címre.Derítsd ki vele hogy hol állt meg a történet.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Perillustris
senior tag
Jó estét,
Tegnap óta a Digi hálózatát használva nem tudok levelet küldeni és fogadni a céges postafiókkal (IMAP), sem PC-n, sem telefonon. Pénteken még nem volt gond. Mobilneten mindkettő továbbra is problémamentes. A levelező szerveren semmilyen módosítás, változtatás nem történt.
Mobilon nincs hibaüzenet, csak rögtön kiírja, hogy sikertelen a küldés, PC-n szinte azonnal megjelenik ez:
Bármi ötlete van valakinek ezzel kapcsolatban?
Az ügyfélszolgálatnak írtam, de első körben elhajtottak, hogy a céges levelezésünkre nem látnak rá. Persze válaszoltam, hogy ez egyértelmű, de az is, hogy kizárólag a Digin lógva nem megy.
Perillustris
-
inf3rno
nagyúr
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz inf3rno #135262 üzenetére
Szia!
Nekem eddig a 3DF Zephyr jött be a legjobban!
50 fotóig ingyenes! és az 500 fotós verziója sem egy hude drága valami, valamint nagyon sok tutorial van hozzá!
https://www.3dflow.net/3df-zephyr-photogrammetry-software/
Ami nagyon fontos hogy a fotozás hogy megy.. nagyo jo leirások vannak rola az oldalon de egy a lényeg, amit sokan elrontanak. ne csak az előző képpel legyen átfedés. hanem az egyel elöttivel is! tehát az első és a harmadik képen is legyen közös pont! sokkaljobb és szebb modeltt tud generálni akkor! -
inf3rno
nagyúr
válasz SwissAirplan #135261 üzenetére
Nekem jónak tűnik. A CUDA témában esetleg érdemes megnézni, hogy felhő szolgáltatók mit adnak és mennyiért, bár az 1080 Ti szerintem elég ahhoz is. Én is vízzel főzök majd, ROCm és RX 580. Időm van, sosem használom ki, amit a videokártya tud. Mit használsz photogrammetry-re? Nekem egy tárgyról kellene 3d modellt csinálni fényképek alapján. Arra esetleg van ajánlott ingyenes program?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Van majdnem két csont egyforma alaplapom!
Az egyik egy Asus H97 pro a másik pedig Plus
Illetve van 2 procim hozzá, az egyik egy Intel® Xeon® Prozessor E3-1231 v3 a másik pedig egy Intel® Core™ i7-4790 Prozessor.
Arra gondoltam, hogy úgy rakom össze, hogy a Pro-ba teszem a Xeon-t az kap 24GB (8+8+8+4) RAM-ot, megy rá egy TrueNAS és VM ként egy HomeAssistant!
A Plus-ba meg teszem az i7-es Core-t 32 GB (8+8+8+8) RAM-al egy 1080 TI GPU val win 10-re mint asztali gép!
Az oprendszerek mindenhol M.2 SSD-re mennek a TrueNAS ba a VM oprendszer normál SSD-re az adat pedig WD-RED HDD-re ( a méretet még nem tudom hogy mekkorák lesznek ) RAID-be!
Ez elvileg egy élhető konfig ugye? Nem vagyok se játékos se Streameres .
Ammihez kell a gép az normál felhasználás, meg néha photogrammetrys leképezés, ( tudom ahhoz jobblenne egy SLI-s alaplap duálba valami nVidia-val újab Cudával, de szegény ember azzal főz ami van!
Illetve néha rajzolgatok Sketchup-ba meg most probálok valami másik tervezőt tanulgatni!
Esetleg valakinek észrevétel? Mit érdemes másképpen csinálni? Változtatni?
Köszönöm -
Dozbik
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan program, ami jó minőségben készít magyar beszédből szövegátiratot? És hol érhető el stb.? Angol nyelű jót találtam már, de magyar is kéne, ha van ilyen. -
ColdMan
tag
válasz Kristof_94 #135254 üzenetére
Megjelenítési beállításoknál próbáld a "Game módot" kiválasztani.
-
Borisz76
veterán
válasz Kristof_94 #135251 üzenetére
A TV menüjében a kép opciók alatt kapcsolj ki minden képjavító / képmódosító beállítást.
-
varmi2
nagyúr
válasz Kristof_94 #135251 üzenetére
Nem pc bemenet, hanem az adott hdmi bemenetet átállítani pc-re.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
JóGéza
aktív tag
válasz Kristof_94 #135248 üzenetére
Ha a játék felbontása az eredeti, az jó. A TV-n a forrás kiválasztásánál nem tudod megadni, hogy mi csatlakozik rá? Konzol, PC, Stb?
-
Kristof_94
nagyúr
válasz JóGéza #135247 üzenetére
A játék továbbra is 1920x1080p-ban megy. A tv felbontást is állítsam annyira a gépen? Vagy legalábbis 4k-ról alacsonyabbra. Mondjuk úgy kicsit szűkül a kép, van 2 csík a két oldalon. A tv beállításoknál nem látok PC-t, csak hdmi, azzal lett összekötve.
Borisz76: Fut valami videokártya program, lehet kikapcsolom, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
-
JóGéza
aktív tag
válasz Kristof_94 #135244 üzenetére
A TV-n a bemenetet állítsd át PC-re, ha még nem tetted. A játékban állítsd át a felbontást az eddig használtra.
-
Borisz76
veterán
Nem ismerem a konkrét típust de ha PC-re van kötve , akkor érdemes kikapcsolni minden képjavító / képmódosító beállítást.
Minimum válaszidő : 9 ms
Átlagos válaszidő : 13 ms
Maximális válaszidő : 32 ms
( Ez nem az input lag mert az nincs feltüntetve. )Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
totron
addikt
Valószínűleg a tv ennyit tud input lagban. Van, amelyiken dedikált módja van a játéknak, pont az említett késést minimalizálandó.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap vihar volt felénk és a monitorom (Asus vh242h) sajnos bekrepált, csak villog a led és valamennyire a képernyő amikor áram alatt van. Jelenleg a Generali biztosítóra várunk, elvileg valamikor elviszik majd javításra. Bár ki tudja mennyi ideig tart, javítható vagy kuka, utóbbi esetén egy ennyi idős monitorra mennyit fizetnek, stb.
A gép szerencsére rendben van, össze lett kötve a tv-vel, ami egy LG 55uk6400plf.
Itt jön ami jelenleg érdekelne. Egyetlen játékkal játszom, az a fifa. Viszont mióta tv-n játszom kevésbé érzem jónak, van némi laggolas és késés, eléggé zavaró. Szerintetek milyen beállításokat lenne érdemes használni ahhoz, hogy ne legyenek ilyen gondok? Tudom, hogy a monitorok általában jobbak a játékra, de nem kéne hogy ekkora különbség legyen, főleg mert a monitorom azért nem mai darab. A játékot eddig mindig csak 1920x1080p felbontással játszottam a videó kártya miatt, gond nélkül bírta, meg a monitornak is annyi a max. A tv miatt a gépen automatikusan 4k-ra váltott a felbontás. A videó kártya azt hiszem 2560x1600-t tud maximum.
Hogy érdemes ezt össze hangolni?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
kekigyu
aktív tag
válasz Pyttawrx #135230 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek. Az acrobat beállításait megnézem majd. Ami a második kérdést illeti: természetesen total commanderen belül bill. kombinációkat használok. De másik programba egérrel szoktam filet áthúzni ( gmailbe csatolmányt, megnyitott mediaplayerbe a nézni kívánt filmet, stb.). Még az se működik, ami win 10 alatt egyébként igen, hogy tálcán a nyitva lévő program ikonjára húzom a filet. Mutatja egy ikonnal, hogy nem lehet. Win 10 ben ilyenkor feljött teljes képernyőre az alkalmazás és bele tudtam dobni a filet.
-
Winne
nagyúr
Urak van valami app vagy kiegészítő, ami a tv2playről tölt le videót?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Essejó
veterán
válasz Pyttawrx #135234 üzenetére
Hát pl a TotalCommanderben be kell kapcsolni, hogy egedje az egérrel való drag&drop-ot,. Egyébként nekem is megy, igaz nekem jó régi a win10 telepítésem, ráadásul túl élt egy 4ik generációs intel i3-ról , Ryzen 1600-ra való átállást is. Csak az ssd-t, és a videokártyát raktam át az új gépbe. Csak egy új regisztrációs kódot kért a W10.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
kekigyu
aktív tag
Sziasztok! Két kérdésre keresek választ:
1. Laptopon win 10 ben az Acrobat megjegyzi az utolsó oldalt ahol meg volt nyitva a pdf, ugyanez asztalin nem működik. Ebből arra gondolok, hogy ez windows beállítás lehet. Hol lehet - ha lehet egyáltalán - ilyet a windowsban beállítani windows 11 alatt?
2. Win 11 alatt nem működik a drag&drop. Nem tudok mondjuk totalcommanderből egérrel lenyomva tartott bal gombbal filet csatolni gmailbe. De globálisan más programok közt se működik ez. Hogy tudnám beállítani?
Köszi!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Van itt pedagógus kolléga, aki használ Office 365 Education edisönt (+ Krétát)?
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
lm83
őstag
Egy gyors kérdés.
Van valami ajánlott/bevált program amivel az egér kattintást tudom számolni?
Nem kell semmi extra, csak a legegyszerűbb ami ezt tudja. -
markknight
veterán
Nem kell kijönni szerelőnek, csak megnyomnak egy gombot.. vagy kettőt. Nézegetem, méregetem, újraindítottam a routert, de még mindig semmi.
-
nagyúr
válasz markknight #135221 üzenetére
Attól függ, hogy kell-e fizikailag szerelni, vagy távolról kapcsolják. Utóbbi esetben pár perc és egy router újraindítás kérdése.
-
Csupingo
veterán
Nekünk vodafone-nál pont akkor lett, amire írták. Talán 2-3 nap volt, arra már nem emlékszem pontosan.
-
Doky586
nagyúr
"mennyi idő amíg gyorsabb lesz az itthoni internet?"
Én 10 évet vártam rá.. -
markknight
veterán
Gyakorlatban mennyi idő amíg gyorsabb lesz az itthoni internet? Két napja váltottam nagyobbra és akkor maximum 72 órát ígértek. Kell majd újraindítanom a routert vagy megy magától?
-
foxmastR
csendes tag
Sziasztok
Adott egy HP 14-DK1007NH laptop, a kérdésem hogy milyen, és mennyi memória mehet bele? A Ryzen 3 3250U 2400 Mhz-ig kezel, de egyéb specifikációt hogy mennyi ram slot van az alaplapon sehol sem találok róla. Hynx, Kingston és egyéb márkák szóba jöhetnek, vagy csak kimondottan HP memória? Soha nem volt még Hp laposom ezért érdeklődöm. Jelenleg 4GB DDR4 SDRAM van benne, ami kevésnek bizonyul. Ha tudtok konkrét ajánlatot figyelek
A spec link: https://support.hp.com/hu-hu/document/c07052695Előre is köszönöm a segítséget.
-
Borisz76
veterán
válasz timarcell #135215 üzenetére
Frissítsd a víruskeresődet és használd.
Valamint én ezt is szoktam használni :
[https://www.malwarebytes.com/]Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
timarcell
tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben a Chrome böngésző, google motorral való kereséskor a keresési kifejezéseket helyettesíti egy másik fix kifejezéssel. Ez kb úgy néz ki ha beírom pl. AMD rákeres, kidobja az eredményeket, és rögtön módosítja az AMD-t pl.:Erste-re. Iszonyat idegesítő mert utána már nem tudod módosítani azt amire eredetileg rákerestem. Előre is köszi a segítséget! -
válasz mezis #135213 üzenetére
For the record. A többi funkció és egyéb billentyűt sikeresen átmappoltam Powertoys alatt, de az említett alt és cmd billentyűkre nem akarta az igazságot, azt a Sharpkeys oldotta meg. Így jár aki apple billentyűzetet akar használni win alatt Amúgy azért forszírozom a dolgot mert egy nagyon hasonól fazonú/dizájnú billentyűzetem volt eddig, csak az vezeték nélküli, és sokszor eldobálta a kapcsolatot, pedig az elrendezést, méretet, stb. azt nagyon szerettem.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Sziasztok!
Nemrég kihagyhatatlan lehetőségként hozzájutottam egy Apple (A1243) billentyűzethez, és eléggé megtetszett, viszont mivel Windows 11 alatt használom, át akartam mappolni a cmd és alt billentyűket a megszokott, kézreállóra.
Ez majdnem sikerült is Powertoys segítségével, viszont azt veszem észre hogy a bal alt és bal cmd hiába van elvileg felcserélve, amikor bármelyiket külön lenyomom, mindkettő aktív (és ez ugye okoz gondokat a windows lelkének ). Tehát Win+Alt gombnyomást érzékel, akármelyiket nyomom le külön. Mutatom, egyszerűbb:
És bármelyik gombot nyomom le, a képernyőbillentyűzet szerint együtt aktívak akkor is ha csak egyet nyomok:
Engedjem el hogy ez ilyen, és hogy mégis mit gondoltam? Vagy esetleg (fizikai) hibás lehet a billentyűzet? Mondjuk ez utóbbit cáfolja hogy amikor kikapcsolom a powertoys mappingjét, akkor eredeti állapotban külön-külön jelzi a lenyomásokat...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Kobe
veterán
Hi
Adott egy LG 27GL850 monitor, egy windowsos PC, ami displayporton csatlakozik a monitorthoz. Van ezenkivul egy CM CK550es billentyuzetem, egy dokkolos razer basilisk ultimate.
A ceges laptipon egy windowsos lenovo, a masik egy macbook air M1A monitorban van USB hub, es szabadok a HDMI slotok is.
Az erdekelne, hogy azt meg lehet e oldani valahogy, hogy a lenovo notit es a macbookot is rakotom ugy hogy egyuttal az eger es a bill is mukodjon folyamatos atkabelezes nelkul, pl a monitoros hubrol?
A machez tiszta sor hogy kell valami smarthub, de egyaltalan mukodne-e? -
vaakuum
addikt
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
A https://web.archive.org/ oldalról szeretnék megnézni egy régi weblap mentést, de a böngésző sajnos Flash player támogatatlanság miatt nem mutatja meg. Van lehetőség működésre bírni?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Borisz76
veterán
válasz dsafargac #135200 üzenetére
Nem biztos....lehet a feszülő kábel miatt elmozdult a VGA.
Szedd szét , mozgasd meg a kártyákat ha több is van benne.
Mozgasd meg, igazítsd meg a kábeleket is.Ha ez után sem indul, akkor HDD-t vedd ki és úgy kapcsold be.
Ha bejön a BIOS, akkor lehet HDD hiba.
Érdemes lenne egy SSD-re cserélni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest