Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Üdv! Érdeklődnék, hogy az miért van, hogy jó ideje ha áttetsző hátterű png képeket keresek, akkor látszólagos eredményeket dob, amiknek a háttere ténylegesen a szürke/fehér négyzetrács! Tehát nem áttetsző, hanem van háttere. Ezeket egyáltalán kik és hova pakolják fel?! Korábban korrekt eredményeket dobott, jelenleg 10-ből 9 kamu áttetsző.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
sisi22
aktív tag
Nehany napja yt letoltes jdownloaderrel tartosan 50-150 KBps korul van csak fajlonkent, masnal is igy van?
Csak ritkan, talan ketnaponta toltok le erdekessegeket kesobbi elemzesre, csak most tunt fel, hogy barmi indul el, csak ennyivel jon le.
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Grave_444
nagyúr
válasz varmi2 #136396 üzenetére
Ha már itt tartunk leírom a tapasztalataim.
Újonnan bekötött Vodafone 500-as internet, 5G képes egész jónak tűnő modem.
A gép kb 4 méterre van tőle fal nélkül, maga az eszköz a tv mögött volt elhelyezve.
TP-Link Archer T3U / T3U Plus USB-s wifi vevővel próbáltam. Korábban a fehér UPC-s box is erről üzemelt, 867 Mbit/s sebességet gyönyörűen tudta (500-as netnél értelemszerűen annyi a max, de attól még Windowsban ugye jelezte)Egyszerűen nem akart normálisan 5GHz-et fogni, ledobált és csak 2,4GHz-en működött, azon is csak 144mbps-el. PC újraindítgatás után csak csak fogta az 5G-t, de sokszor visszaállt a lassabb sebességre. Próbáltam másik sticket is, azzal is ugyanez volt. Driver sem volt hibás.
Végül vezérlőpultból a Wifi modul tulajdonságait módosítottam, hogy csak 5GHz AC szabványt fogja, így hibátlan 867MBPS és gyönyörűen tudja az előfizetés általi maximum 500 megát speedtesten. Lényegében a korábbi lassabb sebességeket kellett "letiltani" .
Először a modem beállításaiban kerestem a hibát, végül maradhatott alapon minden, de azért érdekes, hogy az előzővel ugyanez a wifi modul működött, itt pedig állítani kellett rajta.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
válasz Krystal_s #136391 üzenetére
Nyilván manapság már azért egy "AC" router alatt már nem kellene szivatni a népeket főleg ha a vezetéken 1Gbit jön legalább. Az "AX" talán még túlzás tularazottak egy kicsit.
Ez hasonló mint amikor egy szünetmentes tápegység LAN védelme csak 100Mbit-et tud átvinni, miközben a gigabites lan már általános is lehet.
-
Essejó
veterán
válasz nrg_52 #136389 üzenetére
Valamit félreértesz, én speciel le...rom a wifit, amit csak lehet lanra teszek. Még a lányom céges lanport nélküli laptopját is.
De ha elkezdenek szaporodni az okos eszközök, máris nem lesz elég a szolgáltatói ipari hulladék. Jelenleg csak a mobilok használnak wifit, de így is gyakran kiírja a mobilom, hogy ez a wifi hálózat nem ad internetet.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Krystal_s
addikt
válasz nrg_52 #136389 üzenetére
Mi van akkor, amikor az eszköz, amit a szolgáltató ad már elméletben sem tudja az előfizetői sebességet Wifin?
Pl a PrTelecom ezer éve ezt a hulladék Technicolor TC7200-t adja 500 alatti csomagokhoz 150, 250 stb. miközben ennyit tud:
"N type frequencies with the speed from150-300 Mbps. depending on the setup.
2.4 GHz will get 150 Mbps speed which is more distance than 5 GHz with 300 Mbps speed"
Mögé köthetsz bármit, mert a TC annyira "stabil", hogy pár naponta újraindul és olyankor a mögé kötött eszközön sincs net és hasonló kedvességek.... persze ők sem vállalnak semmire semmi garanciát, mert megtehetik...[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
válasz Essejó #136388 üzenetére
Azt kellene megerteni, hogy a wifi nem egy konstans dolog, a technologia sajatossagai miatt senki nem fog neked garanciat vallalni a mukodesere, aki igen, az hazudik. Nincs ket egyforma mukodesi kornyezet, ami raadasul folyamatosan valtozik a hatosugarban levo eszkozok szamatol es azok mukodesi frekvenciajatol fuggoen. Erre vallaljal garanciat...
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Essejó
veterán
válasz nrg_52 #136385 üzenetére
Pl úgy hogy működik. 2022-ben amikor már erőst terjed az okos otthon, akkor vicces azt mondani a nem működő wifire, hogy az csak egy kényelmi szolgáltatás, és nincs garancia arra, hogy az ONT/HGW től pár méterre nem problémás-e a használata.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Essejó #136386 üzenetére
Hát nézzük. Kezdetben a T úgy kötött 2000/1000 optikát, hogy az adott ONT-nak nem volt 2 Gigás lan portja. Aztán lett kétféle ONT amin volt már 1 db 2,5 Gb-es lan port, de még mindig neked mellett beszerezned a gépedbe a megfelelő lan kártyát, vagy ha több gépen is akartad volna használni, akkor egy 2,5 Gb-es switch-et. Az első ami ebből itthon kapható volt a Qnap gyártotta, és ők le merték írni, hogy otthoni viszonylatban 💯 méterig jó a Cat5e kábel.
Bár visszatérve a Digite azért vicces volt, hogy kezdetben olyan ONT-ot adtak amin 2 db lan port volt, 1db Gb-es, és 1 db 100 Mb-es.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Grave_444 #136384 üzenetére
Hát nézzük. Kezdetben a T úgy kötött 2000/1000 optikát, hogy az adott ONT-nak nem volt 2 Gigás lan portja. Aztán lett kétféle ONT amin volt már 1 db 2,5 Gb-es lan port, de még mindig neked mellett beszerezned a gépedbe a megfelelő lan kártyát, vagy ha több gépen is akartad volna használni, akkor egy 2,5 Gb-es switch-et. Az első ami ebből itthon kapható volt a Qnap gyártotta, és ők le merték írni, hogy otthoni viszonylatban 💯 méterig jó a Cat5e kábel.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Grave_444
nagyúr
válasz Essejó #136382 üzenetére
Az attól függ hogy reklámozzák magukat. Régebben behúztak egy kábelt és olyan routert tettél rá, amilyet akartál. Ha előfizetsz gigabitre, akkor szerintem elvárható, hogy az általuk adott eszköz ezt tudja is biztosítani. Főleg, hogy megkerülhetetlen, ha esetleg sajátot is használnál emiatt.
Azért ha kábelen sem tudja az tényleg durva, de ezt kétlem. Lehet nem Cat5 kábellel kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz Grave_444 #136378 üzenetére
Bocs de ez f@szság, ez alapján az összes szolgáltató birságolható lenne élen a T-vel akik szerint a wifi csak kényelmi szolgáltatás és semmi garancia nincs rá
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Odahaza van egy Windows 11 Pro asztali számítógépre kötött USB-s nyomtató, egy Canon Pixma G2420. Helyi hálózatban van még kettő gép, a megosztáson keresztüli nyomtatás az egyiken működik, a másikon nem.
A másikon azért nem működik, mert az egy céges laptop és nem láthatja helyi hálózatomat (gépeket, fájl-megosztásokat, nyomtatókat). Ezen változtatni nem tudok. Viszont a helyi hálón lévő médiakiszolgálókat látja (W11 médiaszervere, tévék, erősítő). Ezért arra gondoltam, hogy a nyomtatót TCP/IP porton keresztül kellene megosztani.
A kérdésem az lenne, hogy W11 Pro alatt a "Gépház"-ban a "Nyomtatók és szkennerek"-ben a "Nyomtatókiszolgáló tulajdonságai"-ban tudok-e az USB-s Canonra TCP/IP portot varázsolni? Ha nem, akkor esetleg valami erre való "hivatalos" (Canon, Microsoft) segédprogram? (A cél ugye az lenne, hogy a W10-es laptopon a szintén a "Gépház"-ban a "Nyomtatók és szkennerek"-ben "Nyomtató hozzáadás"-sal "Nyomtató hozzáadása IP címmel vagy állomásnévvel" opcióval elérjem a nyomtatót.)
Köszönöm: sinick
(Bocs, hogy ide írtam, mert naprakész releváns topicot nem találtam.)
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! Gigabites optikai kábeles Digi netem van. Biztos vagyok benne, hogy nem tudja a kapott router ezt a sebességet, voltam bent náluk, de azt mondták nekik csak ez van.. Tudnátok ajánlani ár/érték arányban jó routert? Legalább 3 gépnek kellene osztani LANon..
-
Sziasztok! A hosts fájl működésével kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Van egy ilyen bejegyzésem, hogy:
# [google-analytics.com]
0.0.0.0 ssl.google-analytics.com
0.0.0.0 www.google-analytics.comEz, ha a gép WiFin vagy kábelen keresztül kapcsolódik a modemhez, tök jól megfogja a GA-t, viszont mobil hotspot esetén nem, tehát utóbbi esetben meg tudom nyitni a GA weboldalát, meg tudom tekinteni a jelentéseket, illetve a GA is észleli, ha meglátogatom a weboldalam. WiFin keresztül viszont ez nem lehetséges, a követőkód sem működik, úgyhogy most kicsit zavarban vagyok, hogy mobil hotspot esetén a teljes hosts fájl haszontalan? Próbáltam 127.0.0.1-t is a 0.0.0.0 helyett, de nem hozott változást.
(Gondolom így más is "ignorálja" a hosts fájlt mobil hotspot esetén, csak a GA viselkedésének megváltozása a leglátványosabb, ezért hoztam ezt példának.)
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
kerlac
őstag
válasz Marci112233 #136373 üzenetére
Mindkettőtöknek ezer köszi!
-
Marci112233
addikt
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Egy asztali PC-t hogyan tudok bluetooth vételre alkalmassá tenni? Az alaplap nem tudja sajnos. Profilomon a gépem, ahhoz kellene.
köszönöm az ötleteket.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék találni egy ilyen felépítésű telefontartót kocsiba, mint ennek a botnak a telefontartó része. Hogy tudnék erre rákeresni hogy létezik e ilyen?
Azért pont ilyet keresek, mert nem telefont kéne fognia, hanem egy telefon coolert, és ez a fajta tripod fogantyű tökéletesen megfogja.(nincs klíma a kocsiba, ezért vettem a coolert ami alapból sokat segít de minden tartóról lepottyan, ez pedig úgy fogja mintha az élete múlna rajta)van valakinek ötlete?
-
Hancsi
csendes tag
Sziasztok,
Már pár hete szenvedek a problémával, de most kellene utazás közben használni a laposomat, így megoldásra kényszerülök.
Tehát adott egy alig fél éves ASUS Vivobook Pro 14X OLED gép. Ha hálózatról megy, semmi baja, működik, ahogy kell. Viszont abban a pillanatban, hogy lehúzom töltőről, teljesen random idő/művelet után alvó üzemmódba rakja magát. Van, hogy amíg nem dugom vissza töltőre, fel sem tudom ébreszteni, mert ahogy felvillan a képernyő, vissza is dobja magát alvásba.
Pls help.
-
attiati
veterán
tárgytalan, megvan a megoldás:
Gmailben hogyan lehet kitörölni egy e-mail címet, amit felkínál új levél írásnál?
Rossz helyre küldtem egyszer egy mailt és azóta ott van a felkínált címzettek között.megoldás:
contacts.google.com
és a címzett listában a három pöttyre kattintva --> törlés[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Tudtok valami jobb ftp szerver előfizetést? Nem kell nagy tárhely 1-2Tb elég.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Doky586
nagyúr
válasz rioter #136349 üzenetére
Ha van ilyen a céges routerben és kívülről is hozzáférsz (nem túl biztonságos) akkor fel tudod ébreszteni.
Másik lehetőség ha belső IP-t és a mac címét router routing táblában össze tudod rendelni (nem a dhcp-ben), akkor kívülről akár mobil telefonról is fel tudod ébreszteni portforwardolva a portot rá a mágikus csomaggal. (ez biztonságos)[ Szerkesztve ]
-
rioter
csendes tag
Odáig én is eljutottam, hogy ha nem kapcsolják ki, akkor be sem kell kapcsolni... Eddig tényleg úgy üzemelt, hogy nem volt kikapcsolva, de mint mondta a főnököm, hogy brutálisan megemelkedtek az áram árak (cégeknek a sokszorosa a magánszemélyekéhez hasonlítva), így most próbálnak spórolási módokat találni. Ez a kérdéses gép olyan, hogy heti 1-2x kell nekik éjszaka vagy hétvégén, de akkor mindenképpen... Számomra csak ki van adva a feladat, hogy ezt oldjam meg.
Egy másik gépen teszteltem, ott, ha szabályosan leállítom, majd áramszünetet generálok, automatikusan elindul utána (persze, a biosban beállítva az ac back-re az instant on), de pont az, amelyiknél kellene, csak akkor teszi ezt, ha működés közben éri az áramtalanítás.
Lehet ez az eltérés a másféle tápok miatt, vagy ez az alaplap hatása? Egy tápot még cserélhetnék abban a gépben, de alaplapot nem. -
gregory91
senior tag
válasz rioter #136343 üzenetére
Alvó módban a ram-ban maradnak a dolgok áramszünet esetén eltűnnek belőle(értelemszerűen ).Ha ilyen bekövetkezik nem hiszem hogy meghülyülne a rendszer,bár bele kell azt kalkulálni hogy szólni szólhat azért mert hogy a gép nem szabályosan állt le,emiatt "látványosan" hosszabb bootidőt eredményezve.
Egyik "látványos" megoldás hogy a bekapcsoló gombra szerelni valami "okosságot" ami képes rövidebb időre "rövidre zárni" az aminek köszönhetően sikerül elindítani a gépet.Ehhez valami plc, ardunino megoldás is jó lehet.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
rioter
csendes tag
Helló!
Számítógép távoli bekapcsolásához kérném a segítséget. A felhasználónak távolról, egy telefonról kellene elérnie, hogy bekapcsoljon egy számítógép. Wake on lan nem jó, egy céges hálózat egy gépéről van szó, routerben a port továbbítást nem lehet beállítani.
Jelenleg úgy van beállítva a biosban, hogy ha áramszünet van, akkor, amikor visszajön az áram, a gép bekapcsol. Egy okos konnektorral tudnak is rá áramszünetet varázsolni, viszont, ha a gép az "áramszünet" előtt rendesen le volt kapcsolva, akkor nem kapcsol be, ahogy újra áramot kap, pedig ez lenne a jó.
Esetleg még az lehetne megoldás, ha a számítógépet nem kikapcsolják, hanem csak alvó módba rakják, és úgy okoznak áramszünetet, elvileg akkor is bekapcsolna, bár ez nem tesztelt még, és kérdéses, hogy nem tesz rosszat a Windowsnak, ha többször alvó módban áramszünetet kap a gép (nem a mentetlen programokra gondolok, hanem maga a Win nem zakkanhat meg tőle?). -
nlaci0725
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Asus Vivobook 15 laptop AMD Ryzen 5 5600H 16Gb DDR4, 512gb SSD.
Emailbe fájl csatolásnál(outlook), illetve kép mentésénél böngészőből néha-néha lefagy és elkezd tölteni, van hogy fél perc mire betölt a panel, és lehet kezdeni úgy kb. akármit is.
4hónapos laptop, Windows 10 Pro-val.
Mi lehet a megoldás erre a problémára?
Víruskeresés, driver telepítés, frissítések telepítése megvolt.
Mindegyik használt böngészőnél fenn áll a probléma.(Chrome, Edge, Opera)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Lugi01
tag
Na, visszavittem a szervizbe a gépet. Egy másik illető szétszedte, megnézte, újra összerakta, ugyanúgy fagyott. Biztosra mondta, hogy memória hiba lesz, de nem volt már idő tesztelgetni, így mondta, hogy otthon kezdjem el egyesével próbálgatni. Fogtam, kivettem egy modult a négyből, próba, játékkal. Fagy. Oké, kivettem mégegyet, próba, játék. 10 perc és nem fagy. Még tesztelgetem egy kicsit, de úgy tűnik, megvan a bűnös. Szerencsére még garis...
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lugi01 #136323 üzenetére
Én pasztát cseréltem a dc1 paszta helyett, amivel adják. 4-5 fokot nyertem.(terhelés alatt persze) Szerintem akkor emiatt vidd vissza. Plusz szerintem ez a cooler ehhez a cpu-hoz határesett. Tuti noctua nt-h2, vagy Alphacool Apex 17W/mK Thermal grease pasztát használnék ide ehhez a coolerhez. A ram hiba más lesz szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Vibalazs
tag
Sziasztok!
Lenne egy számomra érdekes probléma.
Mikor bekapcsoltam a gépet akkor minden rendben volt. Bejött a windows bejelentkezési képernyő. Később kb. 1 órával később mikor próbáltam volna bejelentkezni. Már nem volt kép. PC bekapcsolva, billentyűzet, power led világít. Restart gomb után 5 rövid sípolás. Videokártya csere után BIOS-ba sikerült belépni. Videokártyán biztosíték nem mérhető.
Kérdés: Tápegység okozhatta vagy esetleg valami másra gyanakodjak?
Konfiguráció:
i5 12400F
Gigabyte B660m DS3H
RX 570 Sapphire ITX 4GB
Crucial Ballistix Sport 2x 8GB
Toshiba 1TB DT01ACA100
Crucial P1 500GB M.2
Házban 6 db ventilátor vanTápegység mindig stabil volt. Előjelét nem tapasztaltam.
Leginkább Irodai, böngészés, film nézés, 1-2 óra játékra volt használva.Esetleg a kártya javítható? Megégve nem látszik.
Köszönöm a segítséget!
-
Lugi01
tag
válasz Marci112233 #136320 üzenetére
Így van, semmi baja nem volt, naphosszat játszottam vele minden nap.
Telefonon nem sikerült elérnem, az emailre még nem válaszoltak, de szerintem összepakom a cuccot, és bemegyek személyesen.
Bizonyítani nehéz, hogy előtte jó volt... -
Marci112233
addikt
válasz Lugi01 #136319 üzenetére
Ha a hűtő be tétele előtt úgy vitted be a gépet hogy semmi baja nem volt, akkor én vinném vissza hogy ingyen csináljanak vele valamit, mert a hiba onnantól kezdődik amióta náluk volt a gép. Vagy legalábbis minimum egy telefon vagy email-t küldenék nekik hogy mióta náluk járt a gép azóta nem megfelelően működik és ilyenkor mi a teendő.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz Lugi01 #136315 üzenetére
A CPU hűtő felfogatása szerintem nem tökéletes. Szépen egyenletesen húztad rá a csavarokat, ahogyan szokták javasolni?
Esetleg egy hűtő le - proci ki - proci vissza - hűtő vissza kört eljátszanék."A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség:
Vettem egy új CPU hűtőt, amit egy számtech boltban tegnap be is szereltettem. (I9 9900k, Be quiet dark rock pro 4). Azóta játékok alatt totálisan kifagy a gép. Telepítettem új windows-t (Win 10), a hiba ugyanúgy megmaradt. Próbáltam kiszűrni a hibát, így futattam Furmarkot, nem adott hibát abban a 10-15 percben (a játék 2 perc alatt megáll). Prime95 torture teszt is elvileg simán fut. Ezután jött a Memtest, változó időpontokban, de kifagy, nem megy végig. A legutóbbiról csináltam egy fotót, hátha valaki tudja értelmezni: -
sinick
senior tag
Sziasztok!
USB kábeles egeret és billentyűzetet kellene hosszabbítanom. Létezik kb. 50 cm hosszú (min 30 cm, max 1m), szövetborításos(!), fekete kábel?
Köszi: sinick
-
Andris246
tag
válasz King Unique #136310 üzenetére
Úgy tűnik "eltávolítható meghajtók automatikus átvizsgálása" kikapcsolása megoldotta a gondott. Mostmár egyből felismeri.
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
King Unique
titán
válasz Andris246 #136307 üzenetére
Mi az hogy 15 perc alatt ismeri fel a PC illetve azon a Windows a pendrive-okat, 15 perc után jelennek meg az eszközkezelőben + lemezkezelőben + fájlkezelőben?
Ez normál esetben nyilván nem így megy, vagy azonnal felismeri a csatlakoztatás után, vagy nem és jön a hibaüzenet.
Aztán a vírusirtóra sem feltétlen lehet fogni, bár ha az ESET-nél be van kapcsolva az eltávolítható meghajtók automatikus átvizsgálása a csatlakoztatáskor, akkor elszöszölhet vele a fájlok darabszámától, méretétől és típusától függően, + a nemkívánatos (PUP/PUA) elemek detektálásánál több fájlra jelezhet, viszont normál esetben nem kellene 15+ percig tartania. De ha kikapcsolod, akkor kiderül, illetve elég csak az előbbieket kikapcsolni a teszteléshez és nem feltétlen kell a teljes védelmet.[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz Andris246 #136307 üzenetére
Ha jók az emlékezeteim akkor a vírusírtó valós/rezidens védelmi beállítása közt van egy opció ami a usb-s eszközök,adattárolók ellenőrzését teszi lehetővé,abból a pipát kell eltüntetni.
Annak idején nagyon hasznos volt a funkciója hiszen az autorun.inf jellegű vírusok úgy tudtak aktiválódni/terjedni.Azthiszem win7 óta a automatikus indítás minden eszközön letiltásra került alapértelmezetten.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Andris246
tag
Sziasztok.
Usb Pendrive probléma. Ha bedugom a pendrive-ot az esetek 80% nagyon lassan (15 perc vagy akár még több) ismeri fel a pc. A maradék 20% pedig egyből ahogy illik. Több pendrive-al is próbálva (2.0, 3.0, C) ugyan az a felállás. Ami még jó hogy van 1 másik pc-m és annál is ugyan ez
Az egyik win11 a másik win10. Ami közös bennük az a vírusirtó (Eset).
Én már másra nem tudok gondolni.Nincsen driver probléma, már próbáltam a Google barátomat is kérdezni és amit találtam kipróbáltam de sokat nem javult a helyzet.
Mivel már kezd bosszantó lenni így hozzátok fordulnák segítségért
Nem mondanám magamat egy elveszett embernek informatika terén de ez kifogott rajtamSegítségeteket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz Simivok #136303 üzenetére
Első ránézésre lehetséges hogy csak az(még ha fura is az a "valami" a végén).
Feladatkezelő kimutatja? A jobb gombbal a programra kattintasz és rámész a fájl helyére(?) opcióra megnyitja neked intézőben a fájl "tartózkodási helyét".Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
pelenka35
őstag
Sziasztok.
Ausztriába költözöm, Marcbac-ba.
Internettel kapcsolatos kérdéseim lennének hova írjak?
KöszönömGamertag:Rob3rt75
-
Csupingo
veterán
válasz lenoma #136301 üzenetére
Esetleg itt is kérdezz rá. Már párszor felmerült ilyen kérdés, rémlik, hogy van több olyan program is, ami gyártófüggetlen és szinte bármilyen ventilátorokat tudnak szabályozni.
Pl. a speedfan? Bár ez már nem mai gyerek, ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
lenoma
aktív tag
válasz Marci112233 #136300 üzenetére
Nekem sok az alaplap által megengedett 60% minimum. Egyszer csak átírták a biosban a 60%-ot minimumra, még az asussal is leveleztem, ők javasolták a fan xpert4-et. Alacsony fogyasztásra van állítva a gépem, szóval kell a szoftver. Bár van a gépházon gyárilag venti vezérlő kapcsoló de szeretném ha terhelésre automatán menne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest