Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Blaze71
őstag
válasz Szkipi #28589 üzenetére
A 160-as winyó, az 160 milliárd byte. Mivel a váltó szám nem 1000, hanem 2 a 10.-en, tehát 1024, így ha nem akarod milliárd byte-ban kiolvasni az adatokat, akkor ott a GB, aminél 0,93 a szorzó. Az meg pont 149 GB. De elkezdheted osztogatni is, hogy 160 000 000 000 / 1024 / 1024 / 1024 = 149 GB.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
whisky75
tag
válasz aboriginal74 #28586 üzenetére
azért kérdem mert bent az első két komponens szett mono de hogy miért nrm tudtam rájönni. A dolog igy néz ki. Elöl egy gtx komponens szett lett berakva, hátul egy dekoratív mac audio flat box mélyláda.A fejegység egy sony gt 420 szeria egy pár rca kimenettel, és egy Mac audio mp4000 4 csatornás erősítő hátul a csomitartóba. Bekötés a következő:
fejegység rca-ból erősítő rca bemenetre, eddig ok.2 csatorna az erősítőn az első szett, a másik két csatorna pedig hídba kötve a ládán. No eddig jó is volna, csak ekkor döbbentem rá hogy az első 2 szett monoban szól.A tippem az hogy csak fejegységen az egy pár rca a bűnös. Remélem nem, mert gondolom az erősítő megkapja a sztereo jelet akkor azt szétbontja 4 csatornára , nem? -
Shono
aktív tag
Üdv!
Az usb-s Bluetooth adapterek között van e különbség? Esetleg egy személyes tapasztalat ajánlat jól jönne nekem.
THX! -
Szkipi
tag
Sziasztok
Kérdés a következő..160GB-os SATA winyót látja rendesen a gép de csak 149GB a felhasználható terület...ez így normális???
Csak mert nekem kevésnek tűnik, oké hogy lefoglal a rendszer valamennyit na de 11GB-ot[ Szerkesztve ]
"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
whisky75
tag
valaki rakott e 4 csatornás erősítőt autóba?
-
bumper
senior tag
A munkahelyi policy szerint haza kell vinni a laptopot.
Segítsetek elfogadható indokot találni, miért ne vigyem mindig magammal! -
cyberdoom
tag
Sziasztok. Probléma a következő. Vettem egy EP45-DS5 brutál lapot. Minden tök jó,tök szép, tök gyors. A probléma az hogy a lapon található 4db lila színű sata csatira hiába rakok rá bármit,semmit nem vesz észre. Se hddt,se írót semmit. A többi 6 sárga sata hibátlan, ott minden megy. És hiába állítok a biosban RAID/AHCI , Port G03 menünél nem történik semmi. A bios az elején kiírja a 10 db sata vezérlőt de NONE szerepel a "lila" csatiknál,pedig rá vannak tolva az eszközök. És természetesen a windows sem vesz észre semmit rajta. Esetleg valakinek van építő jellegű hozzászólása ? A válaszokat köszönöm előre is.
EP45DS5-Quad-4GB-22"-2TB-650W
-
kawa550
csendes tag
Látom sok itt a számtech guru!
Nem tudja valaki hogy az sp3-at fel lehet-e tolni nem eredeti xp-re?
Persze csak elméleti a kérdés,soha nem fordulhatna elő hogy engem az új vírusirtóm figyelmeztessen minden bekapcsolásnál,hogy nincs fenn az sp3.Mert én természetesen soha nem használnék illegális szoftvert,meg azt is tudom,hogy Gates bácsi a javunkat akarja,ezért oda is adjuk neki.
Csak úgy kérdem hogy lehet-e.... -
kfron
aktív tag
válasz Sk8erPeter #28576 üzenetére
Na, a kivett Audigy-t visszaraktam, kiírta, hogy új hardvert talált, már hang is van, csak az Audigy telepítője írja ki azt, hogy "nincs Audigy hangkártya telepítve a gépre", ezért nem mükdnek a hozzá való progik...
-
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Ma az internetszolgáltatótól kijöttek, és lecserélték az antennát(?) 2,5Ghz-sről 5Ghz-sre. Wireless-es netem van.
Az a gond, hogy az MSN nem jelentkezik be, 80048820-as hibakódra hivatkozva. A router beállításainál megnéztem, és statikusra van állítva az ip cím. [link] Az előző antennával dinamikus volt, de átállítani nem akarom úgy, hogy nem tudom biztosan, hogy az úgy jó lenne.
Nagyon fontos lenne. Mit lehet csinálni? Mire kell állítani? Belkin router-em van.
Üdv. -
kfron
aktív tag
válasz Sk8erPeter #28576 üzenetére
A Vezérlőpult - Hangok és audioeszközök - Audió és Hang fülénél csak annyit ír ki, hogy
"no audio device" és az összes fül inaktív. -
Sk8erPeter
nagyúr
A hiba csak az újratelepítést követően jelentkezett? A Vezérlőpult - Hangok és audioeszközök - Audió és Hang fülénél biztos, hogy az alapértelmezett lejátszónak az van beállítva, aminek kellene lennie? Egyébként épp írta az XP topicban egy srác, hogy egy külső program (Asus Pc Probe II) bekavart a rendszerben, és rögtön bootolás után egyből lehúzta az XP hangerőszabályzóját 0-ra. Nálad nem ez történik? Vagy esetleg nincs alapból lenémítva az eszköz? (pipa az elnémítás mellett) Lásd: Start-Futtatás- sndvol32
Kábelekkel minden rendben? Jó helyre csatlakoztatva, nem kontakthibás/szakadt?
Esetleg a driver uninstall után érdemes lenne csinálni egy regtisztítást mondjuk CCleanerrel. Utána install.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
A hiba csak az újratelepítést követően jelentkezett? A Vezérlőpult - Hangok és audioeszközök - Audió és Hang fülénél biztos, hogy az alapértelmezett lejátszónak az van beállítva, aminek kellene lennie? Egyébként épp írta az XP topicban egy srác, hogy egy külső program (Asus Pc Probe II) bekavart a rendszerben, és rögtön bootolás után egyből lehúzta az XP hangerőszabályzóját 0-ra. Nálad nem ez történik? Vagy esetleg nincs alapból lenémítva az eszköz? (pipa az elnémítás mellett) Lásd: Start-Futtatás- sndvol32
Kábelekkel minden rendben? Jó helyre csatlakoztatva, nem kontakthibás/szakadt?
Esetleg a driver uninstall után érdemes lenne csinálni egy regtisztítást mondjuk CCleanerrel. Utána install.Sk8erPeter
-
kfron
aktív tag
Üdv.
Remélem jó helyen járok.
Olyan problémám van, hogy nincs hang a gépemen. Újratelepítettem a Win-xp-t, és sem az alaplapi Realtek, sem az Audigy SE nem ad hangot. A drivereket töbször fel, és leszedtem, úgy is próbáltam már, hogy az Audigy-t kivettem a gépből, hogy csak az alaplapi Realtek maradjon, de semmi...
Azért nem értem ezt a problémát, mert a Winxp eddig telepítés után eddig rögtön adott hangot, mindenféle driver nélkül is, most meg semmi...
A Biosban az audio controller auto-ra van állítva.
Ha van valakinek ötlete ne tartsa magába... bármilyen megoldás érdekel.
Az alaplap egy:Gigabyte GA-M57SLI-S4. Remélem nem ez romlott el...[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Meg még halk is.
Bárcsak lenne most zsém egy ilyenre...
Corsair CX400: "Teljesítményben, felépítésben, minőségben és hangban is a legjobb, ventilátoros tápok közé sorakozik be. Tudja azt, amit a VX450, melynél nagyjából 6000 forinttal olcsóbb 14 000 forintos árával. Szerintünk 50 watt elvesztése, a picivel gyengébb kondenzátorkészlet és a zsákocska kihagyása bőven megér ennyit. Összefoglalva tehát a Corsair CX400 különösen ajánlott azoknak, akik legfeljebb egy-két csúcskategóriás grafikus kártyát és egy négymagos processzort készülnek használni gépükben, nem terveznek extrém tuningot, de szeretnének halk rendszert. Lényegében mindenkinek ideális ez a táp, aki nem akar fölöslegesen nagy erőforrást, de fontosnak tartja a minőséget, a magas hatásfokot és a halk üzemet." PH! tesztSk8erPeter
-
total90
veterán
Többek közt azért is gondolkodok a cserén amit most te is leírtál. A konfigom (az adatlapomon) meg októberben vettem és még jó ideig nem is akarom cserélni. A jobb táp meg biztonságérzetet ad valamelyest. A TX650-ről meg rengeteg jót olvastam (a logout-os írásod is beleértve), szóval az már biztos, hogy azt veszem... kérdés, hogy mikor Jövő hónap elején azért már valószínű.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz total90 #28571 üzenetére
TX650 nagyon jó táp nekem is olyan van, 52A tud 12V-on ami már igen komoly erő (624W csak 12V-on igen impozáns). Csak ajánlani tudom, egy húzott 4 magos proc alá kiválló választás. 2 magos proci alá sztem elég egy kisebb is HX520 pl, az még moduláris is...
Trust elviszi az ok, de mi van ha jön egy erősebb feszingadozás és átereszti a 220V-ot... Szegény proci ami kb 1,3V-os üzemfeszre terveztek nem marad sok miután átszambázott rajta 220V. Érted nem jellmző de előfordulhat.
#nincsbennetarcsi
-
wwenigma
Jómunkásember
-
total90
veterán
válasz kételkedem #28565 üzenetére
Mesterséges inteligencia
Qru: Nincs tuningolva és nem is volt. Új cuccok minden 2-3 napos. Csak a srác a tápon (ami közben kiderült, hogy Mercury...) meg a házon spórolt. Majd most ki akarjuk próbálni az én 520-as Trustommal, meg egy másik havernak van 750 CM-e is....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz total90 #28560 üzenetére
Jaja, a HD2900XT 512bit-es. HD2900PRO-ból volt 256bit-es meg 512bit-es változat is.
mod: tunigolva volt/van vmi? Vmi noname táp akkor ezek szerint, hát cserélném, elég drága konfig ahhoz, hogy halálba rántsa vmi ratyi táp. Corsair CX400-at tegyetek mellé, esetleg Gigabyte SpuerB 460-asat.
Nem hinném, hogy táp elsősorban, akkor terhelve sem bírná el. Ettől függetlenül lehet a táp a ludas, mikor bekapcsolod egyszerre kel életre minden és az berántja a tápot rendesen (bár azért a lapok próbálják csökkenteni az egyszerre fellépő terhelést, pl proci hűtő ventije is ezért indul kicsit késleltetve).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
total90
veterán
Haver vett egy gépet és mivel neki még nincs bekötve a net, megkért, hogy tegyek már fel itt egy kérdést.
Vett egy konfigot a napokban:
CPU : Intel Q6700
Alaplap : ASUS P5Q
RAM : 2*2 GB GEIL 800 DDR2
HDD : 500 GB WD+320GB WD
ODD : Pioneer 212 D
Graf. kártya: ASUS EN9800GT Matrix
Ház+táp: valami no name akármi ház és a vele járó 550W-os táp
+3darab 12*12-es Noczuna ventiA probléma az, hogy ha megnyomja a bekapcsológombot akkor elindul a gép de csak 2-3 másodpercre, aztán leáll szintén 2-3 másodpercre és csak azután kapcsol be normálisan. A táp lehet a hibás ?
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok.
Olyan fax modemet keresek ami tudja a beérkezett faxokat File-ba menteni. Ebben kelene segítség.
-
Hybryd
tag
Sziasztok,
.m2ts kiterjesztésű fájlt mivel tudok lejátszani? Ez elméletileg H.264-es formátumú (AVCHD) videó, hangja van, kép elszáll.
Kodek kell hozzá, vagy konvertálni kéne valamibe? -
Qru
MODERÁTOR
Az USA-ban 1900MHz-en sugároznak a mobil szolgáltatók ugye?
Konkrétan az érdekelne, hogy egy Asus P535-el tudok-e telefonálni ha Losangelesben landolok?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
R
senior tag
válasz zsolesz010 #28555 üzenetére
ha nincs jumper?
-
zsolesz010
senior tag
A vinyó matricáján jó esetben ott figyel, hogy hogyan kell a jumperrel master-re állítani.
Arra kell csak figyelni, hogy ha a kábelen más eszköz is van, akkor az egyiket master, másikat slave állásba tedd. Ha egyedül van, akkor akár hagyhatod is slave-en.- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
R
senior tag
HI!
beraktam egy winchester primary slave,
hogy tehetem primary master-re? -
tomcsi23
veterán
válasz gyáliSanyi #28551 üzenetére
Azt megcsinálhatod, hogy a videjót átmásolod a gépre, és csak a playert indítod a pendrájvról.
wwenigma: itt próbáld meg feltenni, hátha.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz tomcsi23 #28548 üzenetére
Kisebb felbontásba a játék jól megy, nem szaggat, de ez géptől is függ. Amúgy a pendrive olvasási sebessége 6 MB/s és ha lenne egy 30 MB/s-es pendriveom akkor azon jobban menne.
Kiváncsi vagyok, hogy egy Crysis menne-e a 30MB/s-es pendriveokon?Amúgy tényleg csak teszt szinten próbáltam meg, de MŰKÖDIK!
Live poor, die rich.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
aboriginal74
tag
válasz Sk8erPeter #28504 üzenetére
Még mielött lehurrognál....
Bocs elírtam thx a javítást nem defragot akartam írni[ Szerkesztve ]
i don't know, but i need energy
-
tomcsi23
veterán
válasz gyáliSanyi #28547 üzenetére
Ha esetleg lassú az olvasás a pendrájvról, amiatt is döcöghet. Lényeg, hogy működik a dolog.
-
RootRulez
félisten
válasz jimmy399 #28545 üzenetére
El kell bírnia, haveromnak ATI2900XT 512MB/512bit és FSP 350 BlueStrorm simán viszi, csak parasztvakítás a nagytáp kell, stb najó a 300-350 tényleg kevés, de szetem a 3650eseddel még elboldogul. Pl.: 3870eshez 300W-os noname táp már gyege, 400Wos elég neki
Köszia DVD írós válaszokat, nézegetem jóideje miylenek vannak, de nem látom értelmét, amíg "tökéletesen" müxik, hogy újat vegyek
═════════════════════════════════════════
-
Blaze71
őstag
válasz RootRulez #28540 üzenetére
Nekem GSA-4565B-vel volt ugyan ez, de gariban cserélték rögtön. A 4163 kétlem, hogy garis lenne, mert olyan 3-4 évesnek tippelem. Amíg megy és nem idegesít túlságosan, használd. Azért közben nézz körül, hogy mit vennél helyette.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
total90
veterán
válasz RootRulez #28540 üzenetére
Hasonló "gondom" volt egy régi CD olvasóval még P2-es korszakból... akkor annál az érintkező volt kikopva és azért reagált csak néha. Winből egyből kiadta de ha én nyomkolásztam akkor csak minden 2.-ra kb., annál is kellett a dupla klikk
-
RootRulez
félisten
Van pár éve egy LG GSA-4163B DVD íróm, az utóbbi időben olyat csinál, hogy a gomb nyomásra nem adja ki a tálcát, nem mindig, kb. 10-ből 2x. Viszont, ha a sajátgépben jobb klikk az ikonon és kiadás, mindig kitolja. Érdekesség még, hogy ha Win-t telepítek vagy akármi DOS, tehát nem áll módomban használni a jobb klikkes trükköt, akkor mindig kiadja a tálcát, korábban azt hittem Windows miatt van, de ugyanezt csináltam új XP-vel és Win7-el is...
Egyébként ír hibátlanul, olvas faszán, csak ennyi bajom van vele. Mechanikai probléma lenne vele? Megnyomom a gombot, hallom, hogy dolgozik benne vmi, de nem jön ki…
Találkoztatok már ilyennel?═════════════════════════════════════════
-
karakpecze21
senior tag
válasz Axel 007 #28532 üzenetére
Sorry ezt csúnyán benéztem.
Valóban nem lehet elmenteni mp3-ként.De kerestem neked egy vágó progit, amit ki is próbáltam.Ez jó.
Szedd le innen.
Én régen a motorola telómhoz is kaptam egy cd-t amin volt egy nagyon jó program, amivel frankón és egyszerűen lehetett vágni, de arra már nem emlékeztem hogy melyik.[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
válasz gyáliSanyi #28530 üzenetére
Olyat tudsz csinálni, hogy egy egyszerűbb lejátszót raksz rá, ami semmiféle installt nem igényel, és azt elindítod bent. Van pár ilyen "egyfájlos" lejátszó.
-
Neck
veterán
válasz gyáliSanyi #28526 üzenetére
Igen, hogyne, léteznek portable lejátszók. Milyen filmet akarsz?
Ez majdnem mindent visz:
Portable Windows Media Player Classic[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Axel 007
tag
válasz karakpecze21 #28529 üzenetére
Köszönöm, megvan leszedtem a programot,levágtam az első 20 másodpercet amit kellett, hogy mentem ezt el, hogy mp3ban maradjon? Mert Movie maker fájlként akarja csak menteni....
''Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen!Bár az útóbbiban nem vagyok teljesen biztos'' - Albert Einstein
-
gyáliSanyi
őstag
válasz karakpecze21 #28529 üzenetére
Holnap kipróbálom! Amúgy nem érdekes, csak kíváncsi voltam, hogy lehet ilyet csinálni vagy nem.
Live poor, die rich.
-
karakpecze21
senior tag
válasz gyáliSanyi #28526 üzenetére
Ha akármilyen lejátszót felraksz, akkor szerintem nem fog menni.
biztos hogy létezik valami olyan lejátszó ami pendrivén más gépen is üzemel.
De a legjobb ha kipróbálod.Axel 007:Ezt meg tudod oldani a windows movie maker-el is.Ezt taltalmazza a windows-od is.
[ Szerkesztve ]
-
Axel 007
tag
Kéne egy program amivel az mp3akból kiszedhetnék részeket csengőhangnak.Előre is köszi!
''Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen!Bár az útóbbiban nem vagyok teljesen biztos'' - Albert Einstein
-
Neck
veterán
Szerintetek mi a túróért csinálhatja ezt?
Kép
Windows XP SP3 2008 December
Két hangkari is van a gépben, egy 5.1 és egy 7.1, mindkettővel ezt csinálja, és természetesen sztereóban is szól minden lejátszó... ja, amúgy Genius 5.1es szettem van. Egyedül a DTS szól 5.1ben.Szerk: Természetesen többféle gyári driverrel is próbáltam, mindkettő ezt csinálja. Az új SP3 ilyen fos lenne? Vagy én vagyok a hülye? :S
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
gyáliSanyi
őstag
KÉRDÉS:
Ha mondjuk én otthon a PENDRIVEomra telepítek egy videólejátszó programot és ha a pendriveot rárakom másik gépre akkor mondjuk egy DVD filmet le tudnék így játszani a pendrivera telepített szoftverral?
(Csak mert adott gépre a rendszergazda letiltotta a telepítéseket.)Live poor, die rich.
-
jaaman
tag
Mi lehet szerintetek a gond:nem tudod a számitógépemet ugy összekötni a tv-mel hogy ne csak az asztalt lássam,hanem a játékokat is a tv-n nézhessem.pl:cod4,stb gyakorlatilag az összes 3d-s játék.köszi a segitséget elöre is!!
''He who makes a beast of himself Gets rid of the pain Of being a man.''
-
karakpecze21
senior tag
válasz V.Stryker #28520 üzenetére
Hát az kár hogy nincs visszaállítási pont.
Most jó lenne neked egy olyan lemez amit mi a szervizben szoktunk használni.
Sajnos nem tudom mi a progi neve, de a lényege az hogy lemezről bebutul egy xp és ott van egy olyan lehetőség hogy helyreállítsa a hiányzó vagy sérült rendszerfileket.
De lehet hogy jobban járnál egy új rendszerrel.Időben is hamarabb lennél. -
V.Stryker
nagyúr
válasz karakpecze21 #28517 üzenetére
Nincs visszaállítási pont. És megpróbáltam sp3 feltevésével is orvosolni,de az meg menetközben megállt. Vagyis a telepítés utáni programok futtatása résznél állt vagy másfél órát mikor is meguntam és kikapcsoltam. Ekkor ugye visszarakta az előző állapotot.
Neck: - Nem szedtem le semmi drivert. IDE-s a kicsike..elég régi hp gép...Athlon XP1700+.
Lehet win reinstall lesz a megoldás.
-
-
Neck
veterán
-
Neck
veterán
Valaki tudna a Native Instruments Traktor DJ Studiójához hasonló keverő programot mondani, amivel lehet otthon DJskedni? Ugyanis a köcsög Traktor nem ismeri fel XP SP3 alatt a többcsatornás hangkártyám, (kettő is van, egyiket se) sőt Vista alatt sem, és elegem van hogy nem tudok előre belehallgatni fülessel abba amit csinálok.
Akinek van valami ötlete progira vonatkozólag (akár olyan ami 2 hangkarit kezel, akár olyan amelyik 1et de azt normálisan az ne tartsa vissza )
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Érdekes problémába futottam. Egy xp-s gépről takarítottam le a nem használt progikat és restart után nincs dvd olvasó. Az eszközkelőben ott van ,de sárga felkiáltójellel. Eltávolítottam,restart...felismerte, de még mindig nincs a sajátgép alatt,csak sárga felkiáltójellel az eszközkezelőben. Valami olyasmit ír, hogy nem tudja betölteni az illesztőprogramot(talán 86-os hibakód). De ha frissítem a driverét, akkor azt írja,hogy nincs a jelenleginél alkalmasabb. Hogy lehetne visszahozni a kicsikét?
-
-
zsolesz010
senior tag
A Mennyit adnál ezért a gépért/alkatrészért topik-ban lehet, hogy tudnak valami friss infót.
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #28469 üzenetére
vki?
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #28469 üzenetére
vki?
-
R
senior tag
bekapcsoláskor a villogás, szünet, két gyorsabb villogás ütem az mit jelent? ez megy a végtelenségig üres kép stand by
[ Szerkesztve ]
-
Hakim
csendes tag
Sziasztok.
Eddigi gépem beadta a kulcsot, alkatrészpróbálgatás után úgy tűnik, alaplap vagy proci a hibás. Az alábbi konfig volt:
Asus m2n-e SLI alaplap
Geforce 7600gs
1 gb dd2 ram
Amd 3500 procNéhány kérdés: Kb ilyen, fenti kategóriás gép kellene, nem crysis csúcsgép, de azért egy jó közép legyen (c and c 3, swat4, stalker stb). Milyen alapra érdemes cserélni hogy a töbit még használni tudjam? Érdemes-e egyáltalán ezt a videókártyát még megtartani? Milyen procit vegyek? Vagy dobjam ki az alaplapot, procit, és teljesen új konfig?
A műveletre kb 50-60 ezrem van. Kösz a tanácsot.
Peteradam21@yahoo.com
-
R
senior tag
bekapcsoláskor a villogás, szünet, két villogás ütem az mit jelent?
-
dmenyusd
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy új gépet. A problémám annyi lenne vele, hogy nagyon hangos. Gondolom a hűtés miatt, hogy maximumon fordulatszámon megy a ventilátor. Vagy a tápegység lehet hangos?
Bocsánat ha hülyeséget kérdezem, de lehet ezt valahogyan szoftveresen szabályozni,mérsékelni?Köszönöm a előre is a segítséget!
-
MODERÁTOR
Üdv!
Ma lett egy fullhd-s lcd monitorom(samsung 2333sw), és jóhiszeműen azt hittem, hogy a HD-s set top boxot egy hdmi kábel, és dvi-hdmi átalakítóval összekötve majd frankón fogok tv-t nézni rajt. Hát nem
A monitor elvileg kap jelet, mert amikor nem, akkor egy rövid ideig keres analog és digitális bemenet közt, majd lekapcsol, de itt nem, beáll digitálisra, aztán fekete kép
Miután visszakötöttem a tunerra a box-ot, akkor láttam hogy egy felirat díszeleg a tv-n, hogy távolítsam el a hdmi kábelt, mert a csatlakoztatott készülék nem HDCP kompatibilis, holott a dvi port a monitoron elvileg az.
Namost erre akadhat valami megoldás? Lehet hogy csak szimplán az átalakító nem épp olyan ami nekem kellene?Várom az ötleteket
Everybody lies.
-
Sk8erPeter
nagyúr
XP alatt miért lenne már kevés? Már pár hónapja swapfájl nélkül használom a rendszert, és gyorsabb, mint korábban, mert ha be van kapcsolva, akkor a vinyó a szűk keresztmetszet, amire ki kell írogatnia a Windows-nak, a vinyó meg ugyebár kissé lassabb elérési idejű, mint a RAM-ok...
Amennyiben nem használ valaki memóriazabáló alkalmazásokat, akkor 2 GB RAM birtokában nyugodtan kikapcsolhatja a lapozófájlt.
Vagy csinálja meg ezt, ennek még van is értelme és érzékelhető hatása: [link](#28494) RootRulez: ahogy Qru is mondta, semmi köze a RAM elhalálozásához annak, hogy nem volt bekapcsolva a virtuális memória. Utóbbi csak azért kell, hogy az alkalmazások ne fussanak ki a memóriából.
Az E2180-amat még nem tuningoltam, mostanában nincs igazán időm játszani, szóval nem is volt szükség rá... C1E meg EIST be van kapcsolva, így amikor nincs szükség a proci terhelésére, akkor az alaplap automatikusan visszafesz a proci órajeléből, ilyenkor a 2 GHz helyett 1,2 GHz-en megy, ez egy energiatakarékos funkció.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz aboriginal74 #28487 üzenetére
Senki nem beszélt defrag-ról. A chkdsk-nek köze nincs a defraghoz...
Ezt írta hfrankee: "Ebben a sorrendben közvetlenül egymás utzán max 10 perces különbségekkel vannak a bejegyzések!" Ebből nem az következik, hogy csak a CD/DVD-meghajtóval van a gond, az első hiba sikertelen lapozási műveletre utal, ami következhet a vinyó hibájából, de a franc tudja.
Az is lehet, hogy simán csak kábeleket kellene cserélnie.Sk8erPeter
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Hibás szektorokat írt a HD Sentinel, attól még tudom használnia vinyót gond nélkül. Később hallottam egy programról, ez a HDD Regenerator, ami a kis fizikai hibák közt tud rendet tenni.
Le futattam a vinyómon, csakhogy nem talált rajta orvosolandó hibát...
Akkor most minek higgyek, a HD Sentinelnek vagy a HDD Regenerator-nak?Elvileg ez a program meg tudja oldani a kissebb hibákat vinyókon...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
wwenigma
Jómunkásember
Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest