- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Braga2030
kezdő
Sziasztok
Úgy döntöttem beruházok egy készülékre és az elképzelésem egy olyan kamera lenne ami hátra felé is rögzít viszont az egészet az első szélvédőre lehessen elhelyezni.
mit ajánlanátok?
kb 400-500 euroig van keret rá ha picit felette van ,de tartalmaz mindent akkor szívesen meghallgatom azt is viszont olyan készülék nem érdekelne ami alapból 500-700 euro és még memóriakártyát is kell hozzá vennem.
Előre köszönöm a segítséget. -
Braga2030
kezdő
válasz sambenez #28630 üzenetére
köszi szépen ,de ahogy nézem ez csak 30 fps tud azért a német pályán ha hasítok 3 felett ez nem sokat ér hiszen lyuk marad a 2 kép közt.A hátsó kamera nem kivitelezhető ,mert ragasztott a tetőkárpit és ennyi sok kábellel sem fogok vesződni akkor max veszek egy kamerát hátra is és előre is ,mivel van a csomagtartóban is szivargyújtó. Az el is felejtettem mondani ilyen ragasztott dolgok sem jók a felfogatásra ,mert sötét színű a kocsim és nyáron olyan forró hogy eddig még minden ilyen ragasztott cucc leolvadt még az osztrák matrica is a műszerfalra került nem 1x már.
[ Szerkesztve ]
-
Braga2030
kezdő
válasz Chrys_ #28642 üzenetére
Bocsi igen rosszul írtam és csúnyán benéztem ,mert az fps nem másodpercként értelmeztem hanem percben,aztán mire leeset ,hogy hülyeséget írtam már nem volt időm korrigálni. A pályán is sokszor előfordul,hogy kijönnek elém és utána egyszerűen nem tart jobbra.kilométereken keresztül még akkor sem ,ha üres. (Nem mászok rá a nyakára nem villogok rá stb..)
#28638at11
A linkelt felvételen pont elég lenne nekem egy hátsó kamera ilyen képpel. Ezzen bőven látszik az ha valaki belemászik a hátsó szélvédőbe kamion pl vagy folyamat reflektorozik esetleg villogással idegesít vagy hangjelzéssel. (Sajnos olyan esetekkel is találkozok,hogy 50-60 as korlátozásokban le akarnak nyomni az útról szinte,mert annyira sietnek holott németben az országúton a kamionok pl 60 al haladhatnak csak.A sebesség korlátozás az 50-60 esetleg 30 vagy 40 es tábla rájuk is ugyan úgy érvényes. -
Braga2030
kezdő
válasz simonjoe #28658 üzenetére
Nem az izzócseréről van a szó egy kocsi elég sok elektronikát tartalmaz és tele nagyon érzékeny chip műszer stb... Arról nem is beszélek ha valami nem azonnal üti ki a fejét hanem menet közben akár még baleset is lehet belőle. Másfelől az akkumulátor is lemerülhet zárlat és egyéb okok miatt ha utólag van rosszul tákolva valami.Szerintem egy akku a pótkerék környékére lenne a megoldás egy kisebb kapacitás amit időnként az ember feltöltene. Vagy akár menet közben mikor megkapja az áramot a szivargyújtóból feltöltené azt
-
Braga2030
kezdő
Meglett a választás és a rendelés is le van adva.
VIOFO A229 PRO 2CH +ajándékba kapok egy 256gb os kártyát.
elvileg 12-15 nap a szállítási idő a vámmal még nem tudom mi lesz ,mert soha nem rendeltem még semmit eu-n kívülről németbe.
Már csak azt nem tudom hogy lesz bekábelezve és bekötve az opel insignia b kombiba.
A másik dolog még ,hogy a szélvédő ragasztós dolgot valahogy nem lehet kiváltani tapadókorongos megoldással? (Ausztriába ugy tiltot és nem lehet fent) -
Braga2030
kezdő
Ehhez VIOFO A229 PRO 2CH milyen hardwerkitet kellene megvennem?
-
Braga2030
kezdő
válasz simonjoe #28679 üzenetére
Amit mondasz nem csak számítógéppel kivitelezhető. Minden autónak van egy úgynevezett szerviz üzemodódja amit " rejtet,, kombinációkkal lehet előhozni pl megadott számú és sorrendű pedál és gombok vagy karok mozgatásával érhető el. Nekem is az insigniában azt mondták,hogy csak géppel lehet és szervízbe kell vinni. (ami elég vaskos összegre tud rúgni ugyan is ez a típus 15-30 ezer alatt ledarálja a hátsó betéteket. és kb 60-80e egy csere.) Én sem tudtam és utána néztem pl német fórumokon ahol páran leírják hogy hozható elő a szerviz mód és hogy lehet számítógép nélkül is kicserélni.
Jelen esetben megy a tanácskozás is a biztosíték táblázatról ,mert eddig még senki nem írt konkrét számot,hogy mire érdemes kötni a dascamot. Ami infot eddig mondtak az hogy obd-n keresztűl, na de akkor az a csatlakozó is mindig le van foglalva ami nem biztos hogy négykézláb ötlet.Még az a srác sem tudott értelmes választ adni aki a dpf monitort csinálja a kocsikhoz. -
Braga2030
kezdő
-
Braga2030
kezdő
válasz Chrys_ #28750 üzenetére
Elképzelhető ,nekem sajnos azóta nincs semmi frissités a státuszban.
Én egy sima 20-30ezer milliamper powerbankot fogok venni ankertől kb 100 euro. egyszerre lehet tölteni és le is tud adni kellő feszültséget. Betolom a szivargyújtóba a csomagtartóban és mikor vezetek töltődik majd. A hw kitet meg szerintem majd eladom. -
Braga2030
kezdő
válasz plömplöm #28761 üzenetére
Anker 737 2 irányú 125 euro az ára 24ezer miliamperes 18w tudod tölteni ha van belőle áramkivétel is közben. Ergo ha többet utazol hétvégén akkor akár maxra is töltheted vagy kiveszed és feltöltöd 1-2 hetente 1x.
Én ilyet tervezek Anker-t
A másik német fórumon találtam 2 irányú töltésről infot nem találtam viszont. Lefordítva belinkelem ide.
(Németről-> magyarra)
[link]
Én azt a részt használom. De ne feledje, hogy vagy eleget vezet az akkumulátor feltöltéséhez, vagy hetente egyszer dugja be. Ha ügyes vagy, ezt a power bankot akár „véglegesen” is telepítheti. Mármint a gyújtás pluszt a biztosítékdoboztól a power bankig, majd USB-n keresztül működtetni a bütyköt. Igen, a power bank képes mindkettőt egyszerre. is most vette észre, hogy a linken a „kis” akkumulátorcsomag látható. Választáskor a nagyot válassza, 20 000 mA/h-val......... -
Braga2030
kezdő
válasz plömplöm #28779 üzenetére
Akkor ezek szerint félre értelmeztem a charging és a recharging technologiát amit a weboldalon hirdetnek vagy pusztán ők arra gondoltak,hogy több készüléket egy időben tud tölteni a készülék. Jó hogy utána kérdeztél és így tisztázva lett, elnézést kérek hogy butaságot írtam. (Bár nem tudom a német insignia csoportban akkor miért ajálgatják egymás közt a powerbankokat)
-
Braga2030
kezdő
Jelentkezett a dhl,hogy holnap megkapom a csomagot. Majd csinálok egy open boxos videot szerintem ,ha időm engedi.
Néztem az akkukat is amit fent írtak.
[link]
Szerintetek itt van valami buktató a dologban? MInden más oldalon közel 550 eurot kérnek érte. -
Braga2030
kezdő
válasz Chrys_ #28818 üzenetére
Az enyém késik a kiszállítással.
Nekem ez lehúzásnak tűnik a dhl részéréől , náluk van ilyen vámkezelési eljárás 6-8 euro körüli összegért ,de ha jól kaptam infot ezt csak akkor kell ha vámolnak valamit és vámot fizetsz és a dhl intézi ezt a folyamatot annak a költsége ez az összeg.
Szerintem simán ráverték a kezelési költséget a csomagra ,mert láttam hogy bremenhavenben vámkezelés alól fel volt mentve a csomag.
De igazából majd kiderül nekem mennyi lesz holnap vagy ha ideérkezik.Amugy 7 euro mind1 ugy is volt egy 10 euros kuponom rá -
Braga2030
kezdő
Srácok amíg a kamerára várok megkérdezném ,hogy a körülöttem lévő rendszámokat és ember fejeket hogy lehet kitakarni? (Ha osztok meg videot ne legyen belőle jogvédelmi vita)
-
-
Braga2030
kezdő
A csomagolás kívülről sértetlen volt, benne a doboz volt kicsit megnyomódva és mivel semmi tartása ezért nyitva volt úgymond maga a csomagon belül a doboz. Hiánytalan a tartalma a fenti kollégának is hasonlóképpen volt nyitva. Szóval nincs miért reklamálni.
A supportban azt írták nem is küldték el a kamerámat még a kínai ünnep miatt ,de elvileg tegnap intézték. így 9-15 napon belül megkaphatom.[ Szerkesztve ]
-
Braga2030
kezdő
Végre a repülön a kamerám eléggé elvolt csúszva ahhoz képest,hogy 26. rendeltem a viofomat....
Néztem a bekötést a biztosíték táblázatba ez is tiszta segítettek a csoportban a facen.
Mostmár csak a kábelek elvezetése lesz a kérdéses. Ugyanis a B oszlopnál van függönylégzsák és nem jó oda begyűrni a kábelt célszerű mögé rakni ,de ezt még nem tudom hogyan ugyan is az a oszlopnál is a kárpit eléggé fekszik az oszlopon ott sem találtam rést hogy be tudjam nyomni a kábelt a jövőben. Nézegetem aktivan a bekötési opciokat -
Braga2030
kezdő
Meg érkezett az enyém is nagy nehezen 24. dátumal rendeltem.
Azt néztem ,hogy nincs benne olyan tappancs amivel le is vehető lenne a szélvédőről ilyet most így utólag németben be tudok szerezni?
Még meg kell néznem a wifi kalibrálást is -
Braga2030
kezdő
válasz Chrys_ #28903 üzenetére
igazad van és elolvasva a használatit rájöttem,hogy le is vehető az alsó része a kamerának.
Most már majd csak a bekötést kell valahogy okosan megoldani ,hogy jó is legyen.
A tetőn és az A oszlopnál eltudom hozni a következő problémát a a b oszlop és a tető rész képzi,hogy ott hogy tudom hátravinni a kamerának a kábelét. Mert a b oszlopnál van függönylégzsákom.[ Szerkesztve ]
-
Braga2030
kezdő
válasz FireFox1996 #28905 üzenetére
Milyen kábelt érdemes venni?
Esetleg ebben van tapasztalat? -
Braga2030
kezdő
válasz FireFox1996 #28910 üzenetére
Köszi szépen.
Nos ma elkezdtem kicsit megnézegetni a kamera helyét. Fel is raktam ,de utólag észre vettem a bakikat amit most meg is osztok veletek.
-kicsit ferde lett
-a tükör fölé raktam viszont a kamera képébe így belelóg a tükör mögött lévő érzékelőket eltakaró műanyag.Rendeltem új műanyag lapocskát és 3m tapaszt a legközelebbi pozicionáláshoz. Remélem legközelebb jobban sikerül majd a helyzetet kiválasztani.
A másik probléma a következő lenne.
Szélvédő és a tető találkozásnál szépen kivezettem a kábelt viszont az A oszlopnál a burkolat alá már nem tudtam benyomni. Az ajtó felől oldalon Az a oszlop panel elég jól kihúzható viszont a szélvédő irányából csak minimálisan. A tetőkárpit és az a oszlop kárpitja fedésben van így a vezetéket már nem tudtam hova tenni.Néztem egy olyan opciót is,hogy a szélvédő irányából teszem az a oszlophoz a kábelt viszont így nem tudom annyira szépen elrejteni a másik gond pedig utána a műszerfal szélénél való ismételt lehozás akadálya lenne.
Hogy vannak ezek az A oszlop panelek az opeleken rögzitve sima patintos vagy mi? Mert már ugy megmarkoltam erősebben is ,de nem akart lejönni annyira feszegetni pedig nem akartam hogy nehogy kárt tegyek benne. (Légzsák az nincs az a oszlopnál a youtubos videoknál ott van egy csavar ,de mivel nálam ugye nincs nyilás ezért csavart sem tudok elképzelni)[ Szerkesztve ]
-
Braga2030
kezdő
Üdv
Lenne ismét egy kérdésem.
A mellékelt szivar gyújtót bedugva nem kapott áramot a gép ,ráadásul úgy beszorult az aljzatba alig bírtam eltávolítani.
A kérdesem az lenne ,hogy ha másik szivargyújtóról üzemeltetem ami több feszültséget tud nyújtani a készülék számára abból lehet e valami károsodás a kamerára nézve. Vagy szimplán nem fog többet felvenni mint amennyire szükséges van?
Jelenleg egy Baseus 100W töltő van a kocsimban a telefont is erről nyomatom.
És van rajta plusz port esetleg a kamerának.
(Az akku témát egyenlőre jegelem ,mert nagyon drága az akku ,direktben pedig nem rizikóznám meg az 5 éves akkumat és a disel motoromat,hogy egyik hidegebb télen a hétvége után esetleg ne induljon.) Esetleg majd karácsonyra vagy egy későbbi időpontban beruházok rá. -
Braga2030
kezdő
Ennyit tud, a gyári csatlakozó outputja csak 2,4A emlékeim szerint.
Igazából azért vettem ilyet mert előre gondolkoztam hogy mindenhez is jó legyen. Elég gáz lenne hogy most a wd40 el összetucskolt müanyagot kellene oda benyomni. (amugy az elején észrevettem sérüléseket is olyan mintha valahol a szivargyujtó mélyén megakadt volna valamiben. ( Érdekes a többi amit eddig használtam soha nem volt ilyen)
-
Braga2030
kezdő
Sziasztok jöttem egy kis segítségért ha nem baj ismét.
Szerintetek melyikben lenne folyamatos áram ha elhagyom az autómat?
ez egy 2018 as insignia B kombi balkormányos
Ez az én használati útmutatóm szerint van.
Ez pedig a netről vadászott magyar használati útmutató.
-
Braga2030
kezdő
válasz pakfong #28954 üzenetére
Köszi szépen ez elég hasznos , de én feladom inkább lóg majd a vezeték és kész, a hátsó pedig marad a dobozban.. ( elkezdtem a bontást és már az a oszlop burkolat megbontásánál is láttam mögötte van a függönylégzsák és a többi nem is tudom rendesen levenni ,mert mögötte kábelek vannak a légzsákhoz, nyilván valahogy összerakták ,de nekem nem ér annyit hogy valamit elrontsak) inkább marad így.
Az első kamerát felraktam szép képet csinál ahogy #28961Chrys_ nek is.
Viszont van egy olyan gondom vele ,hogy a 10perces video végén beírja megtelt a memória kártya és leáll a felvétel. Ami lehetetlen hiszen 256GB adat nem keletkezik 10 perc alatt.
5perces hurokkal szépen megy, csak azért így elég sok fájl készül. -
Braga2030
kezdő
válasz sequator #28983 üzenetére
Maga a készülékben formáztam meg a viofo gyári 256 os kártyáját. És hely is van rajta 233GB tegnap újra leformáztam de ugyan az a jelenség áll fent a 10 perces hurok után már azt írja hogy memory full és megáll a folyamat.
(5percesel nincs gond csak ugye igy elég sok file keletkezik.... amiből válogatni is nehézkes így) -
Braga2030
kezdő
Sziasztok
Nem olyan régen vásároltam egy viofo a229 duot még lehet emlékeztek rám.
Volt pár érdekes esetem mostanában a problémám az lenne,hogy kb 50-100m re lévő auto rendszámát már nem lehet tisztán látni a videoban 70-100km/h körüli temponál sem.
a felvétel 4k max fps van beállítva 1 perces hurkolások.
Van valakinek ötlete?
Olyan is előfordul,hogy teherautó mellett elhaladok és a rendszám olvashatatlan.
[link]
itt egy rövid video a videot nézve a mellettem elhaladó autoknak is sok esetben olvashatatlan a felírata. Ez mi okozza vagy mi lehetne a megoldás?
Láttam másoknak is van itt ilyen kamerája és még 200km/h nál is szép tiszta képet produkál.
Lehet a kamerán hibás? -
Braga2030
kezdő
válasz sambenez #30016 üzenetére
A viofo sd kártyája van benne ami előrendelésnél adtak mellékelve.
Nem is 100m -re de ha tovább nézed a videót akkor már a mikrobusz rendszáma sem olvasható tisztán ami mellettem halad el és azért ez 100km/h nál szerintem nagyon gyenge. Láttam itt korábban talán Crys-től 180 körüli tempónál ugyan ez a kamera bárhol megállítom a felvételt élesen olvasható a rendszám nálam viszont nem. Sok esetben ami jobbra elhalad autó az sem.A beállításokban nem találtam semmit max btirate van megadva és 4k beállítás.
Majd megnézem még,hogy esőcseppek nélkül milyen a kép ,de szerintem úgy sem sokkal jobb. -
Braga2030
kezdő
Sziasztok
A tesóm szeretne egy kicsi méretű ,de jó minöségű kamerát vagy amit akár a tükörre szerelhetünk, előre és hátra rögzítsen
Az ár max 150-170 euro körüli.Előre köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Braga2030
kezdő
Egy nőről van szó, aki elég nyugodtan ,de jól vezet, de sokszor szűk útjavításokban hátulról eléggé villognak neki , rámennek többször elég rendesen. Szóval a hátul jövő viselkedése és az autó felismerhető mozgása volna a cél .Tegnap előtt még majdnem a tükrét is levitte egy audis szó szerint úgy ment a 2 méter széles útjavításban,hogy a fél kereke átlógót a mi sávunkba.
Szóval szeretne egy kamerát ami előre hátra vesz és nem egy nagy durrung. 150-170 euro körüli összeget szánna rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest