Hirdetés
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mvkly
senior tag
Már nincs sok készleten: Laica szűrőbetét
-
mvkly
senior tag
1 évre elegendő Laica Coffee&Tea szűrőbetét, ingyenes szállítással, 18e Ft: [link]
Így egy doboznyi 4.500-ra jön ki, a legtöbb helyen 5-6ezer között mozog +szállítási díj. Ez jónak tűnik, a boltról is igen jók a vélemények.
Akit érdekel. -
mvkly
senior tag
válasz Dr. Szilikát #3222 üzenetére
Én is efféle túlbiztosításra gondoltam, az a 2 kávé fokonként nem nagy ár a stabil működésért.
Most a tekerő felén áll, érezni a különbséget. Markánsabb íze lett, kijön a kávé igazi aromája, de nem hajlott át keserűségbe. Talán még egyet állítok, de nem sürgős. Gondolom e miatt a pogácsa is szép barnás és száraz. Előtte fekete és kicsit nedvesebb volt.
-
mvkly
senior tag
válasz Dr. Szilikát #3214 üzenetére
Darálás közben gondoltam, persze. A használati szerint min.2 lefőzés kell, hogy egy-egy tekerés után lehessen is érezni a változást. Na mindegy, most kettőt pöccintettem rajta, majd délután meglátom, mennyit javult. A kávé különben Bellarom Bio Arabica, fent ajánlottak egy krémes Lavazza-t, lesz mivel kísérletezgetni.
-
mvkly
senior tag
A DeLonghi kávédarálóját gyárilag 5-ösre lőtték be az 1-7 skálán. Szeretnék krémesebb, sűrűbb kávét főzetni vele, viszont a leírás szerint egyszerre csak 1 fokozatot ajánlott állítani rajta. Ettől semmiképpen ne térjek el, károsodhat valami vagy nem lesz tökéletes az őrlés, ha nem fokozatosan állítom? A mostani állaga alapján szerintem 3-as, de talán még a 2-es is ideális lehet.
-
mvkly
senior tag
Azért remélem hatékony ez a Laica+coffee betét, mert 1-esre állítottam a gép vízkeménységét. Sajnos a tesztcsík kimaradt a csomagból, így azt még be kell szereznem, majd rendelek egy karbantartó szettet. A DeLonghi honlapon lévő kézikönyv szerint mellékelik a csíkot, vmint ebben leírják a beállítást is. Amit aztán kézhez kaptam, abban se csík, se útmutató nem volt a vízkeménység belövéséhez. Aki nem tájékozódik a neten, az azt se fogja tudni, hogy az újonnan vásárolt automatáján akár ezt is be tudná állítani. Ez azért fura.
-
mvkly
senior tag
válasz Voice24 #3185 üzenetére
Köszi! Ahhoz képest, milyen sok a panasz a vízhasználatra, ez tényleg alig valami. Már azt hittem, vagy fél litert kinyom kávé előtt/után a véleményeket olvasva. Konkrétan volt olyan barista teszter, akinek ez volt a fő érve a DeLonghi ellen (pedig szerinte is finomabb kávét főzött, mint az akkor vele szembe állított Philips).
Valószínű, hogy egy 21.117-es lesz a végén. Kancsó+betét is kiválasztva, vízkőoldót a DM-ben veszek majd. Tömítőgyűrűt ezer helyről be lehet rendelni, már csak a megfelelő szilikonzsírt keresgélem.szerk.: Aztán lehet, hogy a 250.31SB is befigyel mégis. Az a Doppio nem hangzik rosszul és az ezüst szín is bejövős.
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi 2 gép között vacillálok, a topic és más fórumok, tesztek alapján a DeLonghi felé húzok a Philips/Saeco-val szemben. Főleg a könnyebb tisztítás és a talán tartósabb használat miatt.
A 250-es elvileg a 21.117 utódja, újabb készülék. Az 1-2 plusz ficsőrt leszámítva ez jelentheti azt is, hogy szerkezetileg is frissítették, vagy a 2 gép belseje megegyezik? A DeLonghi összehasonlítása alapján pl. a régebbiben van "új, halk daráló", a 250-esnél ez kiikszelve. Bár a honlapjuk nincs a helyzet magaslatán, elég megnézni a használati útmutatókat.Lenne még pár kérdésem:
- Gyári vízszűrőt kiválthatja egy Laica+kávés betét?
- Sok a panasz a sok vizet használó tisztításra be- és kikapcsoláskor. Mégis mennyi az a sok, a tartály fele, negyede?
- Kerámia helyett acél őrlővel darál, ennek van tényleges hátránya? Kopni gondolom nem kopik annyira, hogy 1-2 éven belül elhasználódjon, heti 30-35 kávé mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Disney+
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...