-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
válasz TheProb #13896 üzenetére
Sok vita van erről itt a topicban, melyik a jobb tejhabosító.
Szerintem mindenképp higénikusabb, és egyszerűbb a Philips LatteGo rendszere.
A másik belógatósnál a tej habosító részért lehet, hogy átmossa gőzzel a rendszer, de még mindig ott van a cső, amit már nem ér a gőz, azt külön el kell mosni.
A 3300-as Philipset kicsit nehezebb kezelni, macerásabb a kávéolaj oldás, nincsenek előre beállítható programok.
Nekünk 5400-as van. Négyen vagyunk a családban, és mindenki másképp issza az esspresszót, a cappuccinót..stb.
Nagyon praktikus, hogy mindenkinek meg van az előre beállított programja. -
Cblacksmithc
tag
-
TheProb
veterán
válasz Cblacksmithc #13892 üzenetére
És ez mivel jobb? Ez a fajta tejtartályos megoldás nem rohadt macerás, nehezen tisztítható és anblokk a higiénikus ellentéte?
Pont azért szeretném tudni, hogy mi a különbség mondjuk egy 3300as gép és a linketl 5500-as között. Mert nem biztos, hogy megéri számomra akárcsak az 5500as is.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Winnie The P
őstag
válasz Cblacksmithc #13894 üzenetére
Aham köszi
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Cblacksmithc
tag
válasz Winnie The P #13893 üzenetére
szülinapi kuponnal már nincs - 30%
de megy, most néztem meg
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
Winnie The P
őstag
válasz Cblacksmithc #13892 üzenetére
300k!?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
TheProb
veterán
Ez az 5500 Series Automata eszpresszógép EP5549/70 | Philips gép jó deal lehet 196e-ért? Illetve van valahol valami normális infó, hogy mi a lényegi különbség akár csak a 2,3,4,5-ös szériák között, mert nekem még nem sikerült ilyet talánom. Az meg már végképp, hogy sorozaton belül is van vagy 20 féle gép, hogy ott mi a figgi. Az összehasonlító funkció semmire sem jó kb...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Zodiacus
tag
Melyik karos gépet érdemes most megvenni? Dedica vagy Krups vagy más tipp esetleg.
-
Jenne
őstag
válasz Voice24 #13885 üzenetére
Szia!
Köszi a linket, jártunk a LIDL-ben és ránéztem erre a kávéra. Azt írja a csomagoláson a tájékoztató, hogy "minden automata kávéfőzőhöz"
Karos kávéfőzőhöz, 15-19 baroshoz ezek szerint nem ajánlott, csak automatákhoz?Gondoltam vennék egy csomaggal és kipróbálnám.
[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Voice24
őstag
Végre megint van a Lidl-ben ez a Bellarom [kép] , korábban már kérdeztem róla, de tényleg csak időszakos akciókban elérhető (sajnos). 2024. augusztusi gyártású, be is spájzoltam belőle 4 csomaggal.
-
z123456z
őstag
válasz jozsi252 #13883 üzenetére
Tulajdonképpen tök feleslegesen idegesíted magad. Amiket látunk lerakódásokat, azoknak semmi köze a lefőzött kávéhoz. Nem okoz szorulást,nem büdös, penészt még nem láttam. Szerencsére ajtó mögött van, nem látom. De ha ennek ellenére megcsinálod, számolj be róla legyél kedves, mert engem is birizgál egy picit.
-
jozsi252
veterán
válasz z123456z #13879 üzenetére
Garit semmiképp sem akarom kockáztatni, inkább akkor maradok az alapos öblítésnél. Esetleg annyival egészítem ki hogy puha sörtéjű fogkefével itt ott megkefézem.
Dr. Szilikát
Köszi a videót, tényleg nem nagy dolog ezeket megcsinálni. A fémszűrőről láttam videókat hogy mennyire el tud koszolódni, gondolom ha mást nem azt mindenképp érdemes kiszedni és megmosni alaposan?
Kövi szétszedésnél megpróbálom a fent említett puha sörtéjű fogkefét, aztán meglátom azzal mennyire tudom megtisztítani azokat a részeket amikhez annyira jól nem lehet hozzáférni.Nézegettem videókat a tisztítással kapcsolatban, és számomra még mindig nagyon durva hogy milyen penészes főzőegységek vannak.. És csodálkoznak hogy szar a kávénak az íze. Én meg azon agonizálok hogy itt ott marad a főzőegységen egy kis darálék vagy nem is tudom mi pontosan.
iPhone 16 Pro Max
-
Fabolous4
csendes tag
válasz Dr. Szilikát #13880 üzenetére
Nekem tisztának tűnik a tejhabositó minden alkatrésze, a pipát is kettészedtem a könyökrész bevolt rakódva eléggé most kb minden elem olyan mintha a polcról vetted volna le
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz jozsi252 #13877 üzenetére
Saeco gépemnél zuhanyozni szoktam, átlagban hetente, reggelre megszárad. Nem mintha nedvesen nem működne, csak úgy jobban tapad az őrlemény, nem kívánatos helyekre is.
Ennél ritkábban veszem le a felső fémszűrőt tisztításra, a fojtószelepet, illetve az alsó dugattyút is ki lehet pattintani egy trükkös módszerrel:
https://www.youtube.com/watch?v=l89XJIJoWf4&t=210s
Ámbár én ennél finomabban szoktam, belülről megnyomom a dugattyút, hogy könnyebben kiakadjon és még csavarhúzóval sem kell feszegetni. Itt a belső részek tisztíthatóvá válnak, vagy a pipacsövet is ki lehet szedni.
További fokozat, amikor tényleg apró darabjaira szedem az egészet, ezt nem fontos éppen 6 havonta, ahogy hozza a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz jozsi252 #13877 üzenetére
Az enyém se szép, de nem nézegetem. Én a tusoló zuhannyal szoktam elmosni hetente, ekkor a szűk, nagyobb nyomású állásra kapcsolom. Kicsit gyakrabban zsírzom az előírtnál. De ha akarod és nem félsz a garanciavesztéstől, szedd szét. Aztán majd számolj be róla, hátha én is kedvet kapok.
-
jozsi252
veterán
Érdemes pár havonta a főzőegységet teljesen szétszedni és valami mosószerrel megtisztítani teljesen, majd újra összerakni és bezsírozni az adott pontokat? Lassan 1.5 hónapos lesz az 5500-as gépem, betartom a karbantartásokat és hetente elmosom azokat a dolgokat amiket kell, de azért a főzőegységre rakódik le olyan helyekre is kv amihez mondjuk kevés egy csap alatti mosás. Igaz hogy a nagy részét leviszi a víz de fél év után szerintem már kevés lehet egy sima vizes mosás.
Van aki esetleg teljesen szét szokta szedni és alaposan átmos mindent?iPhone 16 Pro Max
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok! Gondoltam ezt megosztom veletek, nem találtam a neten kb. semmi infót erről.
Philips 5000-res gép, pár hónapja azzal a problémával szembesültem hogy hiába veszem ki a csepptálcát, nem tűnik el a “tele van a zacctartó” hiba. Elég idegesítő, hiszen kézzel nem lehet menüből resetet nyomni erre. Általában működött néha nem, de zavaró tudott lenni Sikerült viszont a szenzort megtalálnom.
A képen látható kis lyukba ha benyúltok valami hegyes tárggyal akkor a kis pöcköt ki tudjátok mozdítani és akkor úgy fogja érzékelni a gép hogy kinyitottad a tálcát és reseteli a zacctartó állapotát. Szerintem hasznos ha esetleg így jártok és hirtelen kellene mondjuk kávé a vendégeknek.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Sokan nem tudják, de a kávébab amúgy nagyon jól fagyasztható és úgy megőrzi az aromáját.
Szóval meg lehet csinálni, hogy a kilós csomagot kibontva 250grammonként lefagyasztani, akár ilyen lezárható zacsikban. És akkor mindig elő lehet venni egyet, amikor kifogy a gép.Akinek van ilyen vákuumszívós-laminálós gépe, azzal is szépen el lehet csomagolni kisebb adagokat. Akár fagyasztva, akár csak simán tárolva.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
-Solt-
veterán
Köszi az infókat Urak, elengedem a vákuumos megoldásokat...
www.smart-bus.hu
-
Cry0
őstag
-
huan
őstag
Sziasztok
Dec.31-ig volt egy ilyen akció a Delonghinál: De'Longhi kávégépek EXTRA garanciával és ajándékcsomaggal!
Aki vásárolt gépet addig és regisztrált, az megkapta már az ajándékcsomagot?
Köszönöm! -
ToBeY
nagyúr
Aldiba most lehet kapni barista zab tejet 400ft-ért akit érdekelne.
Szerintem finom, semleges íze van és tejhabot is lehet belőle készíteni.
(nyilván nem olyan mint a rendes tejből),de aki laktóz érzékeny vagy vegán,annak jó opció lehet ez. -
FerNandor
őstag
válasz -Solt- #13862 üzenetére
Üdv,
Mi ugyanígy járunk el, mint te. Így télen a 16-17 fok körüli spájzban tartjuk. Ennyi. Az egy hónap alatt nem érzek az illatán változást, sem az ízén."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz markussandor #13864 üzenetére
Tapasztalataim szerint valamilyen átmeneti szennyeződés okozhat ilyet, mint ahogy nálam az új tömítéssel is előfordult, de mindenképpen ez a kritikus pontja a jelenségnek.
Amikor rájöttem, ellenpróbáztam is, tehát visszaraktam a régi gumit, amire visszajött a hibajelenség is. Plusz, a másik gépemen is teszteltem / kavartam valamit, pontosan nem emlékszem. De számomra határozottam bebizonyosodott, hogy itt engedi el azt a bizonyos nyomást, amikor pedig tartania kellene.
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz Dr. Szilikát #13863 üzenetére
nekem a gumigyűrű túlzottan vékonyra lapult, ugyanakkor száraz, repedezett volt
én nem vettem észre ilyet, ránézésre mind a három gyűrű patent volt, nem is értem, mitől javult meg -
Dr. Szilikát
őstag
válasz markussandor #13860 üzenetére
Csak saját hobbiból szerelek ilyeneket, mióta pár éve rászoktam a kávéra és egyúttal kíváncsi lettem a technikák működésére, ezért rendeltem Jófogásos gépeket, hogy legyen mit darabokra szedni.
Ezt a hibát észre lehet venni, nekem a gumigyűrű túlzottan vékonyra lapult, ugyanakkor száraz, repedezett volt. Ha ráteszünk akár egy vonalzót a síkjára:
A középső alkatrésznek vagy síkban kell lenni (mivel idővel az ellendarab felülete lenyomja), vagy még jobb, ha kicsit kiáll. Ez biztosítja ugyanis, amikor rányomódik a felületre, szépen lezárja önmagát. Amikor új tömítést találtam bele, eleinte jobban kiállt, később belapult a helyére.
Mellesleg a linket pontosítva, ez egy automatikus útváltó szelep, amit a vízpumpa nyomása eltol, olyankor a hideg víz halad a bojlerbe. Pumpa leáll, rugó visszatol, ekkor a pogácsa alól folyik lefelé a zaccos víz, amit viszont a csepptálcába irányít. Legalábbis a szűrődugattyú mellett elférhet pár szemcse, ami sajnos bekerül ebbe a részbe, majd ideális esetben halad tovább lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Nálam kb. 4 hétig elég egy kg kávé... kibontom a kilós csomagolást, a negyede megy a gépbe a zacskót amennyire tudom jó alaposan lezárom. A kérdésem az, hogy ilyen használat mellett van értelme vákuum dobozban tartani a zacskó helyett? Ha igen, akkor van valami bevált amibe belefér 750-800 gramm kávé?
www.smart-bus.hu
-
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok van egy DeLonghi PrimaDonna S ECAM 26.455.MB kávéfőzőnk amihez van tejtartály is, ma akartunk latte-t csinálni vele és nem habosította előtte a tejet hanem csak gőz+víz jött le a pohárban, (ahogyan megy a tejengedési folyamat úgy tűnik nekem mintha a csövön nem tudná felszívni a tejet kb 1cmnyit emelkedik a tej a cső alján) szétszedtem a tejtartály tetejét alaposan kipucoltam átmostam, még vízkő mentesítés programot is futtattam a gépen de most is csak gőz+vízzel enged, nem tudom mi lehet a gond kérem aki tudja a hiba okát segítsen
U.i. a víz adagolóval lehet habosítani az működik rendesen.
Köszönöm a segítséget előre is -
markussandor
senior tag
válasz Dr. Szilikát #13859 üzenetére
Az információt innen vettem. Rosszul emlékeztem, nem 32, hanem 34 mm lett az új átmérő.
Az is lehet, hogy koszos volt nálam is a nyíllal jelölt kis gumi alatti rész, már nem emlékszem erre.
OFF: eladásra veszed a hibás gépeket?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz markussandor #13858 üzenetére
Ilyen különbségről nem tudok, és mivel a hiba oka a piros nyíllal jelölt fekete tömítőgyűrű, ami nekem kéznél volt, többet nem is foglalkoztam vele. De mint említettem, rövid idő múlva megakadt benne egy kávészemcse, amitől megint engedett, azt megint kitisztítottam, azóta nincs gond.
Az oldalán lévő fehér vagy szürke tömítések tapasztalatom szerint valami speciális minőségű anyagok, ami lágy, ugyanakkor nagyon kopásálló, ellenáll a forró, zaccos lének is. Kiváló állapotban találtam mindhárom esetben (amely gépeket rendeltem Jófogásról, egyet csak alkatrésznek, kettőt felújítottam).
Szilikonzsírt szoktam bele tenni, vagy valamikor nem, mivel úgyis hamar eltávozik onnan, kimossa a hideg-meleg víz, ami itt felváltva közlekedik:
Noha többféle cikkszámon:
MS-0697943
MS-5002200
De ugyanaz, ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz Dr. Szilikát #13785 üzenetére
A videó és a posztod alapján kerestem alkatrészt a neten, és kiderült, hogy időközben megváltoztatták a méretét a kis dugattyút tartalmazó henger bajonett átmérőjének. Emiatt rendelés előtt szét akartam szedni. Én 30 mm-t mértem a külső átmérőnél, a kapható alkatrész elvileg 32 mm, szóval cserélni kellene az egészet.
Viszont az az ötletem támadt, hogy felcserélem a kis dugattyú két tömítését. Érdekes módon azóta nem ereszti el az előáztatás alatt a kávét.Kérdés: kell-e szilikonzsírral kenni a kis dugattyút? Én most nem kentem, mivel teljesen "száraznak" éreztem a belsejét (vagy csak már elkopott a szilikonzsír).
-
markussandor
senior tag
-
Jenne
őstag
Tavaly egyszer már szemezgettem ezzel a Danetti Kávészaküzlet és Szervizzel. Majd a hónap vége felé be is nézek személyesen és választok kávét. [link] Olvasgattam a kávék leírását, de egyelőre nem tudom melyik 2 vagy 3 fajta lesz amit válasszak. Boltban azt mondták (anno amikor beszéltem velük), hogy majd segítenek dönteni...
Kezdett hirtelen fogyni a kávé itthon....
Persze csak azért ilyen gyorsan a meglévő 4x1 kg-ból, mert az ünnepek alatt itt voltak fiamék és átadtam Nekik 1-1 Kimbot és Lavazzát.[ Szerkesztve ]
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok! Boldog Új Évet! Valaki találkozott ezzel a hibaüzenettel? DeLonghi ECAM610.55.SB Előre is köszönöm a válaszokat! Szerviz még zárva, hátha itthon is meg tudom oldani gondoltam.
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Felmerült bennem, hogy jó 2 év "karos gépezés" után visszafejlődnék és kipróbálnék egy "bean to cup"-ot. Jelenleg egy Sage Bambino Plus + DF64 II kombót használok.
Egyfelől kíváncsi vagyok, hogy mik a vélemények/tapasztalatok a váltás gondolatától. Valóban kötelezően visszafejlődés lenne-e, stb.
Philips 2300-at elvileg most 112e-re le lehetne kuponozni. Illetve a 3300-as széria is hasonló áron behúzható lenne. Ezek jó alternatívát képviselhetnének vagy ha a megadott gépparkról váltanék, akkor automatából is valami komolyabb kéne? Tejes italokat rendszeresen fogyasztok, szóval ilyen képes gép kellene.
Előre is köszi!
-
ricogsm
őstag
válasz vicces #13832 üzenetére
Sziasztok!
Mint írtam a vízkőmentesítés oldotta meg a problémát a tejhabosításnál. Most megint elkezdte fröcsögni a mandula tejet utána szépen adja de addig lemegy a fele hab. Nincs egy hete. Igaz utángyártott víz szűrőt használok. Lehet emiatt ?
Kiidegel mar a kávé gép.
Még ott pihen az automatában a másik habosító.
persze azt hittem a habosito a tree azért rendeltem. De küldeném vissza.[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Winnie The P
őstag
Nem kell elszomorodni, nem vagyunk egyformák.
A Costa-ból a Crema Blend jött be. A Pera-ból pedig a Crema Bar lesz a kövi rendelés. Van még 1 kg Pellini Crema Superiore erre nagyon kíváncsi vagyok.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Jenne
őstag
válasz Winnie The P #13847 üzenetére
Szia!
Ne szomoríts el a Kimboval és a Lavazzaval...
Perat mi is próbáltuk, már nem emlékszem melyik volt, de nem igazán jött be. Costaból két fajtát is próbáltunk, amiket a LIDL árult tavaly, de soha többet. A Pelliniből az N82 Espresso Bar Vivace (amit a LIDL-ben is akcióztak) ízlik és szeretjük, a mostani N9 nem már annyira, pedig ez utóbbi a drágább.
Ünnepek alatt mi és a vendégeink Tchibo Private Kaffee African Blue szemes kávét ittunk. [kép]---[kép]
Na ez már nagyon jó kávé, de iszonyt drága is egyben. Ha olcsóbb lenne, csak ezt innánk. A Tchibo üzletében vettem kimérve fél kg-ot, 5840 Ft/0.5 kg, kilós ára 11.680 Ft/1 kg. 125 gramm a legkevesebb, és 125 grammonként lehet emelni a mennyiséget. Sajnos már el is fogyott.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Üdv!
Nálunk eddig a Pellini a nyerő, illetve a Costa. Nekem sem a Kimbo sem a Lavazza nem vált be eddig amit kostóltam. A Pera-ra vagyok még kíváncsi, ha kezd a Pellini fogyni az lesz megkóstolva.
-
Jenne
őstag
Ünnepek előtt megrendeltem az Allegron 2x1 kg Kimbo Delonghi Espresso Classic szemes kávét. 5725 Ft/1 kg és ingyenes szállítás! Ma hozta a futár, azaz a Packeta automatában volt átvehető 12 óra után. 22.11. 2026 lejárati dátummal. Már itthon vannak, vákumos zacskókban eltárolva.
Közben ma délelőtt voltunk bevásárolni és az Azur üzletben megláttam a Lavazza Crema e Gusto Forte szemes kávét, akcióban. Kettő darab 1 kg-os volt belőle, nosza gyorsan rácsaptam és örültem hogy megvehettem. Akcióban volt 3999 Ft/ 1 kg és 2026.04.19 lejárattal.
Most van 4 kg kávé itthon... plusz a megbontott Pellini N9 Espresso Bar Cremoso szemes kávé, ezt isszuk most.
Majd arra a Kimbora leszek kíváncsi, mert még olyat nem ittunk. Remélem nem volt rossz vétel, a neten olvasott vélemények alapján választottam ezt a Kimbot.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz z123456z #13840 üzenetére
Ez van olcsóbban is. Ünnepek előtt bevásárláskor láttam is belőle az ecofamilyben. [link]
Testes, erős és krémes prémium nápolyi kávé, amely ideális eszpresszó kávéhoz. Prémium Robusta fajták finom választékából készült. A tiszta energia íze. Erős, krémes és ízletes egyszerre. Erős karaktere van, amely szinte varázslatos, mélyre ható, kellemes érzést kelt és feltölt energiával.Pörkölés: sötét
Intenzitás: 9/10
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz mazsi70 #13841 üzenetére
Köszönöm. Most otthagytam, de így legközelebb megveszem, kipróbálom.
Más.
Tegnap önszorgalomból csináltam egy nagy karbantartást, olaj/vízkő oldással, szűrő cserével és kenéssel ( most elölről kezde a szűrő számolást, ezt nem tudtam ). Ma reggel és most az előbb a szokásostól eltérően + extra shot-tal csináltam a presszót, ez két adag darálását és főzését jelenti és a mennyiséget is levettem 30 ml-re a szokásos 70-ről, bár az extra adaggal szerintem ugyanannyi lett, tehát pont jó nekem. De a lényeg: mindig a pogácsa vastagságával vergődtem, erre most kis túlzással nagylábújj vastagságúakat csinált, tehát már őszinte a mosolyom. Ez a változás mitől lehet? A karbantartás eredménye lenne, vagy a megvariált eszpresszó miatt?
[ Szerkesztve ]
-
-
z123456z
őstag
Ezt ismeri valaki? Lidl, 5k.
[kép] -
Taybor
tag
Sziasztok!
Ha két gép között kell választani De'Longhi Rivelia vagy Dinamica Plus, ti melyiket vennétek? Elsődleges, a lefőzött kávé minősége. Ha jól látom ebben nagy különbség nem nagyon lehet a két gép között? -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Jura F50.
Elkezdi a kávé készitést , de csak pár csepp jön le! Utána kiirja hogy Hahn auf!
Ha megnyitom a gőzcsapot akkor jön a gőz és kiirja hogy system füllt!
Tudok vele kezdeni valamit vagy szerviz?
üdv -
mazsi70
senior tag
A család szokott venni ilyen ízesített Frei kávét .Abban a darálóban szokták le darálni amiben a diót,mákot (abban csak két ágú penge van ) .Kotyogóson meg le főzik .Az automata gép kúp őrlője nyilván hőt termel daráláskor .Rá kenné azt a szirupban bele forgatott babokat .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
-
FőDudu
veterán
Ittam Kopi Luvak kavet. Szokasos lattenak ( hideg tejjel felontve).
Delonghi Eletta Explorer gepen fozve.Egesz jo volt.
Az a gep mar nem az atlag Philips Lattego.
Marha sok beallitast tud. Eleg halk is.FőDudu
-
addikt
válasz ricogsm #13826 üzenetére
Azért volt kettő, mert vettem még egyet. Az akkori feleségem kitalálta, hogy ő is fog cappuccinozni, de kizárólag laktózmentes tejjel..
Egyébként a második habositó is szetrepedezett nekem. Gondoltam, hogy okos leszek és ezt már nem rakom a mosogatógépbe és kézzel fogom elmosni, szigorúan langyos vízzel. Na ez a szemem láttára repedezett be miközben a szivaccsal mosogattam
Szerencsére a működést nem befolyásolja egyáltalán. Ha nem kell 2 küld vissza. A. kezdeti lelkesedés után nekünk sem kellett 2, mert pár nap után megint csak én kaveztam egyedül....
Az összes szagositott frei kávé szaglik, mint a görény. Csak alapos indokkal tegyétek a kávégepekbe! Nekem anno kellett vagy 2 hét mire elment a szag. És azok egyszerűbb szerkezetű eszpresszógep és őrlő voltak.
[ Szerkesztve ]
:)
-
ToBeY
nagyúr
Ugye jól emlékszem,hogy Frei málnás kávét nem tanácsos a gépbe rakni mert utána nem lehet kitakarítani az ízt belőle.
-
ricogsm
őstag
válasz vicces #13659 üzenetére
Miért van neked kettő tejhabosító? Nekem most jött meg amit rendeltem de nem vettem át mert közben rájöttem,hogy vizkőmentesíteni kell a gépet és lám megoldotta a habosítás problémáját.
Többektől is kérdezném:
Szerintetek?Most működik a régi tejhabosítóval. Meg ami nekem van D-s változat (ami kifehéredik egy idő után és repedezett lesz) .
Mi legyen? vegyem át vagy küldjem vissza?[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Digitalis
senior tag
válasz Ramius #13823 üzenetére
Nekem Philips 1200/00 alapgép van, normál kv-ra teljesen jó. Mi cukor nélkül, esetleg kv-tejszínnel az eszpresszó-t isszuk. (általában, mövenpick crema-t) Mindennapokban számunkra tökéletes, egyszerűen karbantartható. Philips szülinapi kuponnal 66500Ft.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Ramius
őstag
Sziasztok!
Darálós gépet szeretnék venni. Mivel csak két személy napi kínjait kell enyhítenie, elég egy alap/belépő gép. A következő a kérdés: Az auchanban [link] ez matricákkal 100k. BestBuy topicban linkelték ezt ugyanannyiért: [link] Ezek közül valamelyiket érdemes? Vagy kerüljem? Nem sokkal drágábban van esetleg ajánlott gép?
Köszi!gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
addikt
válasz Memmaao #13820 üzenetére
szerintem ez erősen függ a kávé minőségétől. én finomabbra vettem az őrlőt, mint ahogy a gép javasolta és úgy lett jó az eszpresszo. és attól is függ, hogy a gyárban mit gondolnak, milyennek is kéne lenni az eszpresszónak.. a philipsnél is és a delonghinál is szerintem vizesebbre van beállítva. nálam a pogácsák egy darabban maradnak, de nagynéha előfordul, hogy nem. eleinte a pogácsa is vékonyabb volt, most kicsit vastagabb.
a többi kávét nem nagyon próbálgattam még eddig. de ha több vizet kell áttolni a kávén akkor logikusan nem biztos, hogy egyben fog maradni. nálam az eszpresszó a szint, az legyen jó. a többi meg az extra amit a gép ad.. és végre nem nekem kell csinálni.
évekig játszottam itthon a baristát, de egy idő után rohadtul átfordult a lelkesedésem negatív irányba a sok pepcselés miatt. ez a gombnyomogatós - számomra - szinte tökéletesen kényelmes kávézgatás több mint tökéletes.
a gép is írja, hogy legalább 3 kávét csináljunk vele, mielött utánaállítunk. youtube bemutatóban volt aki 20-30 kávét mondott, ha nem tetszene az eredmény. és persze ha kávéváltás van akkor újra az egész:)
-
addikt
válasz mazsi70 #13819 üzenetére
Érdekes, hogy pl 3as őrlő állítás mellett espresso lungo esetén tökéletesen egybeáll a pogácsa, de nem az igazi az íz, szerintem túl sok tannin és egyéb savas anyag oldódik ki. Espresso esetén a pogácsa szét esik, de az íz jó. De az is csak akkor, ha 4 vagy 5 intenzitásra rakom. Bean adapt mellett vékony a pogácsa és laza vizes a presszó. Még 2x finomhangolás után is. Már azt írja, az extrakcio így tökéletes, ha nem tetszik az eredmény váltsak másik kávé babra. asszem marad az, hogy bean adapt off es en állítom be, mert ez így nem az igazi.
My name is Bond, James... Dean.
-
mazsi70
senior tag
válasz Memmaao #13818 üzenetére
Nekem Eletta Explore van .Az is tudja a bean adapt funkciót . Nekem csalódás . A rokonságba van PrimaDonna Soul .Ott viszont tényleg hatékony .Jelenleg 2.5-ön használom az őrlési fokozatot .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
addikt
Akinek Rivelia gépe van, bevált a bean adapt funkció? Használja? Nekem bean adapt mellett mindig túl vékony a pogácsa, szét is esik, vagy darabokban ürül kidobás során a zaccfiókba. Így inkább általában a 4-5 intenzitás mellett használom a gépet az ajánlott darálási fokozaton (majdnem mindig 3-as). Bean adapt esetén a presszó íze sem elég intenzív. Szóval nekem a bean adapt nem igazán jön be.
My name is Bond, James... Dean.
-
Nagya21
addikt
válasz szrobert #13813 üzenetére
HAli!
Próbálj meg egy nagyon tömény citromsavas oldatot keverni a víztartályba, és csinálj néhány be-ki kapcsot.....talán hátha.....
Ha igyse megy akkor szerviz (kazán kivesz átkurkász, beáztat......etc etc)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
szrobert
tag
Sziasztok,
tegnap - mikor máskor - egy Delonghi Magnifica nem csinálta meg a capuccinot, forróvizet sem adott, aztán víkőtelenítést kért, de az sem tudott végig menni, mert nem jön ki a víz a forróviz csövön..
Nyilván szervíz lesz, a kérdésem az lenne, hogy mennyire nagy a baj?Köszi!!
-
addikt
válasz szente #13802 üzenetére
Nyugodtan át lehetne nevezni!
Hétvégén kicsit még csavargattam a rivelia beállításait, mert éppen kávéváltás volt. Hát gyerekek a philipsből az életben nem fog olyan eszpresszó kicsorogni, mint a delonghiból. Ráadásul ez a sima bolti kilós lavazza kV, és nem az éppencsak 2 hetes a közeli pörkölőtől...
Miközben ment a beállítás, 2 kávé között javaslatot tett, hogy melyik őrlöfokozat lenne tökéletes. Nem hallgattam rá, mert 1 ricnivel lejjebb azTakarítás végtelenül egyszerű, a tejhabosítót meg csak pár perccel tart tovább elmosni..nálam ez nem oszt, nem szoroz. Úgyse mosogatom mindennap, mert megy be a hűtőbe a tartály.
[ Szerkesztve ]
:)
-
mazsi70
senior tag
-
z123456z
őstag
válasz markussandor #13807 üzenetére
Ja, ha most vennék, akkor a Delonghi cserélhető tartályos gépét venném, nem ugrik be a neve. Vettek mostanában többen is. Arról elhiszem, hogy csendes, vadiúj tervezés, nem az évtizedek óta csiszolgatott cucc.
-
Frankie50
tag
Nem volt oly régen, '22 október-november, mikor itt érdeklődtem, hogy mi legyen az odea go utódja. Akkor a saeco lirika otc lett a befutó, 2022. 11. 14.-én állították ki a garancia levelét, a tegnapi napon 8845 adag volt a számlálóban Most készülök a tömítések cseréjére, egyébként rendben működik
Szóval az a 17e nem is sok annyi idő alatt[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz Csigavair #13801 üzenetére
Szia!
Most úgy válaszolok, hogy soha nem láttam belülről Philips vagy Delonghi kávéfőzőt. Ám felhasználóként nyomkodtam már kb minden márka több modelljét is.
Ha a tejhabosítás fontos, akkor lényegesen egyszerűbb a Philips rendszerét elmosogatni, mint a Delonghi rendszerét.
Céges környezetben a hangerő sose volt zavaró, amúgy a saját Krupsom a leghangosabb :-)
Ha most vennék új gépet, akkor mégis az lenne nálam a vízválasztó, hogy mennyire egyszerű a karbantartása, javítása. Nálam kevésbé fontos a habosító tisztítása. -
K2016
csendes tag
válasz szente #13802 üzenetére
Szerintem teljes felújítás után(ha valóban teljes volt) , akkor irreleváns, a 17e, hiszen fel van újítva. Maximum az idő miatt a műanyag ház és stb öregedett - lehet nem keveset -ennyi idő alatt, mert ez egy elég réginek tűnő gép.De ez csak szerintem, tőlem okosabbak lehet teljesen máshogy látják
-
Dr. Szilikát
őstag
-
z123456z
őstag
válasz Csigavair #13801 üzenetére
Ha szoktál itt olvasgatni láthatod, hogy már csak egy pici hiányzik ahhoz, hogy átnevezzék a topikot Delongi rajongói csoport-ra. És akkor a válasz is meglett. Én Delonghit még nem tapasztaltam, Philipsem van, a hangján kívűl nincs vele bajom, számomra remek italokat készít. De állítólag a Delonghi a király. Egy biztos, szerintem a Philipsnél nagy a minőségbeli szórás.
[ Szerkesztve ]
-
Csigavair
tag
Sziasztok!
Utolsó utáni pillanatos kávégép ajándék.
Melyiket válasszuk?
Delonghi ECAM220.20.W
Vagy
Philips EP2224/10
Köszi a választ előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- ASUS routerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest