Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz FerNandor #13522 üzenetére
Ez a Kimbo nekem nem tetszik, fekete, sötét pörkölésű, keserű. A Costa egy átmeneti vagy alap kocakávénak jó, végülis ez a belépő fapados kávéjuk, annak okés. Kb., mint a lidl-ös Pellini. Ha tetszik, erősen ajánlom ezt
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
A Deluxe kávék felétek kaphatóak a Lidl-ben? Zseniálisan jók, igaz nem annyira olcsók, főleg a Costa Rica-t és a Columbiat ajánlom. De be kell állítani a kávégépet magas hőmérsékletre, különben savanyúak lehetnek. A Costa Rica kihűlve gyümölcsös, marhajó. Negatívum, hogy olajas kávék, ha elhasználjátok, érzemes valami "szárazabbal" leváltani.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #12629 üzenetére
Ezt vajon hogy csinálják? Nálam a Shakerato néz ki hasonlóan, ha nem jégkockával csinálom, hanem műanyag shakerben barna cukorral lefagyasztok egy hosszú kávét, arra engedek egy presszót és addig rázom, amíg full jéghideg habot kapok. Üveg shakerrel nem merném megcsinálni
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FerNandor #12540 üzenetére
Az nagy topikkedvenc, nekem annyira nem tetszett, ahogy a másik slágerkávé sem, a a Lidl-ös olcsó Costa. Érdemes szintet lépni, nekem az egyel drágább Pellini nagyon tetszett, egyik kedvencem lett.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FerNandor #12537 üzenetére
Igen, de állítsd a hőfokot maximumra és lehet eltűnik a savasság. Ha úgy sem jó, akkor sem muszáj kidobni, ezek a savanykás kávék szerintem gyakran ideálisak jeges italokhoz, pl. cold brew vagy caffé shakerato. A cold brew mondjuk szerintem igényli a frissen pörköltet és macerább elkészíteni is. A shakerato mostanában nálunk a családban divatos lett, a vendégeim is állandóan azt kérik.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
1400 forintért, leárazva kifogtam egy ilyent, ennyiért nem tudtam otthagyni:
Mivel a BIO közepesen jó/elmegy és utána az összes Bellaromban csalódtam, meglepett, hogy ez egész jól sikerült. Olcsó is volt, Bellarom is, ráadásul kibontáskor olajasnak, túlpörköltnek is tűntek a kávébabok, szal ihatatlan vacakra számítottam, de ez teljesen korrekt, erős csokis, mogyorós ízjegyek jellemzik, szal karaktere is van neki. A French Style-t próbálta már valaki?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
A Pellini N3-at kóstolta valaki? Nekem az N82 nem tetszik annyira, nem rossz, de semmilyen, az N9 viszont az egyik kedvencem lett, gondoltam szintet lépnék N3-ra.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Caffe Shakerato. Próbálja ki, aki még nem próbálta, marhajó . Ha már unod a latte artot, macchiato-t, normál presszót, cold brew-et, ez is megér egy próbát.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Ööö, Pellini N82: érdekes, hogy ez ennyire sláger a topikban, szerintem nem rossz, de ennyiért vannak jobbak is. Nálam kb. a Costa Signature Blend, Lavazza Expert Plus Crema Ricca, Lavazza Crema E Aroma és a piros meg lila Segafredok szintjén van, a nála olcsóbb Lavazza Gusto Pieno szerintem finomabb. A Kimbo Aroma Gold sokkal jobb, de ha valaki ragaszkodik a Pellinihez, szerintem az N9 is sokkal finomabb, egyik kedvenc kávém. Az N82-vel főleg az a bajom, hogy hiányzik az egyedi karakter, ebben a bolti "döglött" kávék között eddig a Lavazza Tierra for Africa viszi a prímet, soha, egyetlen más kávéban sem éreztem rózsa ízjegyeket, csak abban.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz DrDobos #11931 üzenetére
Lavazza Gusto Pieno szerintem a legolcsóbb de már jó kávé. Amik nálam még a topban vannak: Kimbo Aroma Gold, Lavazza Tierra for Africa, Pellini Espresso Bar Cremoso.
#11935atala: Na, akkor ezt is kívánságlistára tehetem . Most Costa Signature Blend van, nem rossz, de nem sorolnám a kedvencek közé, kicsit semmilyen és feketén is olyan, mintha már lenne tej benne
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz lala666 #11804 üzenetére
Nem sértésnek szántam, csak pont a múltkor volt téma. Azt a lavazzát én is ki akarom próbálni egy ideje, csak amikor rendelek, mindíg mást találok jó árban. Egyszer sorra kerül, az biztos.
#11803 fecke78: félrement úgy látom, nem érte el a hsz a célját, bocs, ha félreérthetőnek vagy nagyképűnek tűntem, nem volt szándékos
#11805 z123456z: Pieno nálunk is a kedvenc olcsó kávé, annyiért még nem ittam jobbat.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz lala666 #11801 üzenetére
Szerintem nagyon durván kávétól is függ és a vastag crema nem egyenlő a minőséggel, inkább fordítva. Próbáld ki pl. a Covim Orocremát, 100% arabica sötétre pörkölve, keserű, mint a franc, de az egész kávé full cremából áll .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz HThomas #11532 üzenetére
Szerintem kb. örökre benne marad az íze, hisz ugyanazon a főzőegységen megy át . Ha nem vagytok igényesek az ízjegyekre, a minőségibb kávékra, akkor mehet bele, de ha szeretnétek még valaha érezni egy rendes kávé ízjegyeit, én a Frei kávét a kávégép közelébe sem vinném.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #11495 üzenetére
Bellaromtól nekem eddig a BIO ízlett, de az sem olyan nagy eresztés, vannak annyiért jobbak. Ezt a Rossót mondjuk nem próbáltam, de így 7 kipróbált Bellarom után nem számítanék semmi különösen jóra. Hasonló árban inkább ezt venném.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz z123456z #11459 üzenetére
Szerintem tetszene neked a Lavazza Crema E Aroma is, vagy a Pellini N9 is. Nekem elég "ébredős" kávé a Pieno, gondolom 20-30% robusta lehet benne, inkább a 100% arabica kávékból kell többet innom, mert azokban kevesebb a koffein. A Kimbo Audace, amit még iszunk most amúgy erős, de nem csoda, hisz 50% robusta.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #11377 üzenetére
Mmm, ez a Gusto Pieno egyre jobban tetszik, ennyiért best buy. A húgom is nagyon szereti, egy ismerősömnek is főztem belőle egy presszót és neki annyira megtetszett, hogy rögtön rendelt 2 kilót . Nekem nem jön be annyira, mint a Kimbo Aroma Gold vagy a Pellini N9, de csak azért mert a gabonás, dohányos, mandulás ízvilág jobban tetszenek az édes, karamelles kávék, de ez teljesen ízlés kérdése. 10-ből 8 pontot adnék neki.
Most rendeltem egy Lavazza Expert Plus Crema Ricca-t, erre is kíváncsi vagyok, a Lavazza szerint csokis, mézes, szárított gyümis.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #11432 üzenetére
Erdélyi vagyok, szal román webshopban 3500k forintért átszámolva. Szerintem ennyit megér, nálunk a Segafredo van hasonló árban, de ez jobb annál. Viszont lehet, hogy a Kimbo Audace még jobb vétel, nagyon hasonló kávé a kettő, de a Kimbo (felénk) még olcsóbb. Szal ha filléres kávé kell, jelenleg a Kimbo Audace a tuti tippem, annyiért nem tudok jobbat. Persze nem egy Kimbo Aroma Gold, de nem rossz...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #11401 üzenetére
Nekem automata van és amikor haveroknál méregdrága karos géppel, speciality kávéból készített presszót iszok, sosem érzem azt, hogy hű, ez jobb, mint amit a műanyag olcsó automatámmal csinálok. Ugyanakkor ha karoshoz szoknék, gondolom utána már nem tetszene az automata-kávé.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
jjeahh
nagyúr
Itt sokan ajánlják ezt a kávét, de a gyártó azt írja róla, hogy:
"Specific DARK roasting for each individual origin, so as to exalt the aromatic profile"
Nekem eddig soha, egyetlen sötét pörkölésű kávé sem ízlett igazán, ezért nem mertem megvenni, ráadásul ez a "belépő" kávéjuk. De a márkától megvettem volt a legolcsóbb kávét, ami már mindenben jónak tűnt papíron: az N9-et. Annyira finom volt, hogy ezek után már valszeg az összes kávéjukat ki fogom próbálni . Az N82 a topikban amúgy szerintem egy dolog miatt ennyire népszerű azon kívül, hogy valszeg finom: lehet kapni a Lidl-ben occóé .
Más, közben kipróbáltam a Lavazza Gusto Pieno-t, egyben ez az első "Expert" kávé, amit kóstoltam tőlük, szerintem nem rossz, dohányos, pirított kenyeres, gabonás, van neki egy kis karamell utóíze. Bírom, hogy a Lavazza nem kamuzik az ízjegyekkel, mindíg azt írják a kávékra a weboldalukon, amit érezni vélek .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz kchris78 #11374 üzenetére
Lépek én fel is, le is . Mindent szívesen kipróbálok, hajt a kíváncsiság. Ezekből amúgy csak a Kimbo az enyém, a többi havercsajoké, mindíg 4-5-ön rendelünk és mindenki kávéjából kérek egy kóstoló adagot, szal én csak a Kimbóért és egy fekete csomagos Lavazzáért fizettem . Közben megkóstoltam ezt is:
Covim Orocrema. Kegyetlen jó az illata, az egész lakásban érezni lehet, lefőzéskor szinte az egész kávé full crema, aztán összeáll a tetejére ujjnyi vastagon. Az íze? A legkeserűbb kávé, amit valaha ittam. Igaz, nem is számítottam jóra, hisz 100% robusta. Ennyi pénzért a Kimbo Audace sokkal jobb. Ugyanakkor ettől a márkától ki fogom próbálni valamikor az arabica kávékat
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Mostanában amiket kipróbáltam:
Bellarom Espresso Intenso. Iható, de nem jó az íze, tipikus sötét pörkölésű elégetett olajas kávé.
BELLAROM Barista Crema. Nem sz*r, de nem jó, picit kekszes, pirított kenyeres, de leginkább semmilyen.
Lavazza Caffe Crema Gustoso. Robustás füstös, vacak. Olyan, mintha olcsó cigit szívnék, csak ezt inni kell. Blöe. Pedig én Lavazzát eddig még sosem szidtam. Már kibontva feltűnt, hogy nagyon vegyesek a kávészemek benne, a szenesre pörkölttől a világosig van minden, fura.
Kimbo Audace. A Kimbo régi-új "professional line" kávéja, magyarul régen is létezett más csomagolással, aztán egy ideig nem forgalmazták, mostanában jelent meg újra. A cég legolcsóbb szemes kávéja, kb. 2350Ft-ért sikerült beszerezni. Ennyiért jó vétel, ez az egyetlen ezen a listán, amit újra megvennék, ugyanakkor az olcsóságnak ára van: 50% robusta és ez sajnos nem válik a javára. Azért nem rossz, közepes pörkölésű (Kimbo szerint light roast, de nekük fogalmuk sincs, milyen a világos ), étcsokis, enyhén mogyorós és mivel elég sok benne a robusta, erős, mint a villám, felébredni ideális kávé. A sok robusta az oka annak is szerintem, hogy krémes állagú, b*romira lassan folyik le és vastag habja van.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Újabb kóstolgatás következik
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz RobotNick #11348 üzenetére
Valaki itt anno megosztott egy képet arról, hogy melyik beállítás milyen hatással van a kávéra, tök jó volt, de nem találom. Ha jól gondolom, majd te is viszonylag finomra kell állítsd az örlést, a hőfokot maximumra. Az ízjegyeket a legjobban én jó minőségű, világos, közepes, vagy medium-dark arabica kávékkal érzem, de gyakran nagyon finom, erőteljes kávék az arabica-robusta keverékek is. Arra viszont számíts, hogy ha igazán ki akarod élvezni az ízjegyeket, elfelejtheted a tejet, cukrot és felnőttek módjára kell innod a kávét: feketén
Pár finom bolti arabica:
- Kimbo Aroma Gold: édes, testes, szárított gyümölcsös, hosszan tartó karamell utóízzel
- Delonghi Caffe Crema: ugyanaz, csak általában drágább
- Lavazza Tierra for Planet Bio Organic: citrusos, almásNéhány jó arabica & robusta keverék:
- Lavazza Crema E Aroma: étcsokis, erős aroma
- Lavazza Tierra for Africa: Virágos, rózsa illóolajas ízjegyek dominálnak, de jól érezhető benne a csoki, szárított gyümölcsök, datolya is
- Pellini Espresso Bar Cremoso: Nagyon illatos, sötét aranybarna crema, csokis, karamelles, édesHa a boltiakat kinőtted, elkezdhetsz frissen pörkölt kávékat venni, de nem lesz olcsó
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #11217 üzenetére
Ezt én is csináltam a nyáron, elég finom, sokkal jobb, mint a kotyogós kávé, de a presszó szintjét nálam nem éri el. Ugyanakkor meglepően igényes a kávé fajtára, minőségére, én világos friss pörkölésű, savanykás, gyümölcsös ízvilágú kávéval értem el a legjobb eredményt. Leszűrni viszont nem könnyű .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Beni2360 #11203 üzenetére
Akkor még biztosabb, hogy kipróbálom, ha hoznak majd a Lidl-be. Eddig csak ez ijesztett el tőle, azt írja rajta, hogy sötét. Mondjuk ez is márkafüggő, a Kimbóék pl. a sötét pörkölésűt nevezik medium roast-nak, így tőlük dark roast kategóriában már szenet kapsz
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz z123456z #11196 üzenetére
"savanyú, mint a dög ( az eddigi összes arabica)" - szerintem állítsd a hőfokot magasabbra és nem lesz savanyú. Ha nem lehet, akkor arabicából keresd a medium dark pörkölést, szerintem a Kimbo Aroma Gold is ilyen. Vagy arabica & robusta keverékeket medium pörköléssel, ilyen a legtöbb Lavazza. Gyári beállítással nekem is nagyon savanyúnak tűnt sok kávé, pl. a Bellarom BIO is, max hőfokon egyáltalán nem az.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Winnie The P #11193 üzenetére
Én régóta írogatom, hogy ha Kimbo, akkor Aroma Gold-ot kell venni. Eddig a többi Kimbo engem sem győzött meg, de az Aroma Gold a kedvenceim között van. A Pellinit még nem mertem kipróbálni, mert sötét pörkölésű, de ami késik nem múlik. Viszont az Espresso Bar Cremoso N9-et próbáltam, az közepes pörkölésű és nagyon finom, nagyon illatos, sötét aranybarna crema, csokis, karamelles, édes ízvilág jellemzi.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Én úgy tudom, hogy a drum roast = dark roast, szal sötét pörkölést jelent, de lehet tévedek és simán csak "ütős" pörkölés, ami nem jelent semmit. Ha a drum sötétet jelent, akkor viszont furcsa, hogy a drum roast Bellarom kávé csomagolásán oldalt közepes pörkölést ír. Mindegy, hamarosan megbontom és kiderül.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz z123456z #11163 üzenetére
Amíg befejezitek a próbálgatást, addig még gyorsan szerezz be egy karamelles ízvilágú Kimbo Aroma Gold-ot. Meg egy virágos rózsás Lavazza Tierra for Africa-t, egy Pellini Espresso Bar Cremoso-t és pár frissen pörköltet is próbálj ki mindenképp
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
No vettem én is egy bellarom barista cremát, kíváncsi vagyok, mert az elején azt írja, hogy drum roast (ha jól tudom az sötét pörkölés), az oldalán meg azt, hogy medium roast . Volt szó arról, hogy a magyar Lidl-ökben mindíg döglöttek a Bellarom kávék, nos én megint olyant fogtam ki, ami 13 napja (!) volt pörkölve . Úgy tűnik valamiért az Erdélyi Lidl-ök kapják legfrissebbet.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #10824 üzenetére
A húgomnak most főztem le kotyogósban egy adag Frei dohánykávét, szellőztethetek fél napot és ki kell fertőtlenítenem az egész konyhát. Ő meg képes meginni
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz run4fun #10821 üzenetére
Én amikor kávét cserélek, az első presszót olyan családtagnak szoktam lefőzni, aki igénytelen a kávéra. Neki mindegy, hogy csibó, lavazza, szénné pörkölt vagy speciality, nem zavarja, hogy az előző kávéból is benne maradt pár szem . Ha ez nem opció, akkor az első presszót simán kiöntöm és elkönyvelem, hogy minden rosszban van valami jó: legalább előmelegítette a csészét .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz run4fun #10813 üzenetére
Pfú, lehet, hogy minimum egy hónapig nem fogod érezni a kávék ízjegyeit, mert elnyomja a Frei aroma . Meg is őrülnék tőle, főleg, most, hogy 5400ft/250g-os frissen pörkölt van benne. Szerintem én azt csinálnám, hogy vennék egy kiló olcsó random gagyi kávét és annyi dupla hosszút főznék le, amíg teljesen "kitisztul". Bár előfordulhat, hogy egy kiló kávé lefőzése után sem lesz az igazi.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #10778 üzenetére
Tudtommal még nem lehet, de ha jól gondolom neked inkább Magyarországról kéne nem? Ha igen, akkor itt van pár tipp: [link] . Ha mégis Romániai pörkölőből szeretnél, akkor Mabó, Olivo, jó kávét inni helyben még a Vekkerben lehet.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
No, a húgom is kapott egy Frei sz*rt, már bele akarta önteni a kávégépbe, majdnem infarktust kaptam . Szerencsére belement, hogy kotyogóssal legyen elhasználva . Én viszont vettem egy frissen pörköltet, annyira mogyoró illata van, hogy ha becsukott szemmel szagoltam volna bele a zacsiba, valszeg azt hittem volna, hogy igazi mogyoró, pedig ez nincs aromázott f*sba mártva, hanem egyszerű frissen pörkölt kávé . Kíváncsi vagyok milyen az íze:
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz z123456z #10726 üzenetére
"ez hanyas fokozaton van így"
Nem tudom, de túl durván, szerintem állítsd finomabbra (mindenképp darálás közben!).
Hab: ez elég?Nálam igazából a tejhabosítóval egy ujjnyi tejből is bármekkora habot lehet csinálni, a húgom kérésére gyakran olyan lattékat gyártok, aminek 80%-a hab és már alig fér a pohárba a kávé . Szereti a habot nyalni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #10693 üzenetére
Ez az újfajta holland langyos pörköléstechnikával készült, perui arabica Frei kávé, budavári cukrászok legendás konyakmeggyes bonbon ízesítésével, amit tejjel, édesen kell inni, mert az illatok és aromák a meleg tejjel felöntött és kevés cukorral édesített, ceyloni fahéjjal meghintett hosszú kávékban kelnek leginkább életre?
Boldog karit!Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz kchris78 #10659 üzenetére
Ezt kérdeztem én is a múltkor, de ha jól rémlik nem válaszolt senki . Tesztek dicsérik, de a szervizelése zsákbamacska. A minősége fényévekkel jobbnak tűnik egy alap plasztikus Delonghi-Philips gépnél.
Én most a családdal küzdök, nem tudom sehogysem megbeszélni velük, hogy váltsuk le a Delonghi-t . Most épp a PID-es Lelit Anna-ba szerettem bele, használtan teljesen jó árban van, nálunk olcsóbb, mint egy leharcolt Gaggia Classic Pro.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #10646 üzenetére
& Nagya21: köszi, megnéztem a mágnest, mozog, nincs felakadva. Ezek szerint az érzékelő kuka? Mert ez ellehetetleníti a vízkőtlenítést. Mennyibe kerülhet a cseréje szervizben?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
A család még nem egyezett bele, ezért még nem adtam el a Delonghi Magnifica S-t és kezdődik újra a szopóroller . A vízkőoldás ugyanis sosem működik normálisan. Ezt írja a használati utasításban és kiemeltem vastag betűvel ami nem műkszik:
1. Be kell kapcsolni a gépet és várják meg, hogy a fényjelző használtra készen álljon
2. Ürítse ki a víztartályt és ki kell venni a szűrőt, ha jelen van.
3. Vízkőoldószert kell tölteni a víztartályba (a vízkőoldószer csomagolásán jelzett 100ml adagban) a tartályon látható A szintjelzésig (32A ábra); majd töltsenek vizet (1l) B szintjelzésig (32B ábr.). A meleg vízszolgáltató alá be kell tenni egy minimum, 1,5 literes térfogatú, üres edényt.
4. Meg kell várni, hogy a kávészolgáltatásra vonatkozó fényjelzők rögzített fénnyel égjenek. Ezt nem értem mikor kell várni milyen fényekre, be van kapcsolva a gép, a vízkőoldó program gombja villog, ennyi
5. Le kell nyomni és tartsa lenyomva legalább 5 másodpercig a vízkőoldó betevésének megerősítésére és a vízkőoldási program elkezdésére. A billentyű fényejzője rögzített fénnyel ég a vízkőoldási program elkezdését jelezve és a fényjelző villog jelezve, hogy a gőz kart el kell forgatni I állásra.
6. Forgassa el a gőz kart az óramutató járásával ellentétes irányba az I állásra: vízkőoldószer folyik ki a cappuccinofőzőn keresztül és elkezdi feltölteni az alatta levő tartályt. A vízkőoldási program automatikusan egy sor öblítést végez meghatározott időközönként a mészkőlerakódásokat eltávolítva. Természetes, hogy az öblítések között eltelik pár perc és ez alatt a gép nem működik. Körülbelül 30 perc múlva a víztartály kiürül, a XY és XY fényjelzők villognak; forgassa el a gőz kart az óramutató járásával megegyező irányba ütközésig O állásra. Na itt kezdődik a gebasz, a gép nem érzi, hogy a tartály kiürült, nem hagyja abba a programot, a két említett fényjelző nem kezd villogni, hanem próbálja üres tartállyal folytatni, megtelik levegővel és kerregő hangot ad ki, amíg le nem állítom a programot a gőzkar 0-ra vissza fordításával
Ekkor a készülék készen áll a friss vízzel történő öblítés elvégzésére.
7. Ürítse ki a vízkőoldószeres tartályt és helyezze üresen a cappuccino-főző alá.
8. Húzza ki a víztartályt, ürítse ki, csapvíz alatt öblítse le, töltse fel friss vízzel és tegye vissza a helyére, a fényjelző villog.
9. Forgassa el a gőz kart az óramutató járásával ellentétes irányba az I állásig (5. ábr.). Víz folyik ki a kifolyócsöveken keresztül.
10. Amikor a víztartály teljesen kiürült, a fényjelző villog. Nem villog... gyakorlatilag sosem akarja abbahagyni a vízkőtlenítést.11. Forgassa a gőz kart 0 állásra: a fényjelző kikapcsol.Töltse fel újból a víztartályt, ekkor a gép használatra készen áll.Segítene ebben valaki, aki vízkőtlenített már Delonghit? Itt a használatiból screenshotolt rész, a 6. és 10. pont nem működik, szal vég nélkül vízkőtlenítene, nem hagyja abba.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz #85578752 #9075 üzenetére
Ezt az előáztatás trükköt Delonghi gépeken próbálta valaki? Nekem kornkrétan még a Magnifica S van, de nem akarom megint tönkretenni. Amióta a pumpát cserélték, sokkal erősebben nyomja a vizet, sokkal hamarabb lefolyik a csészébe a kávé és emiatt gyengébbnek érzem. Ha lehet valamit kezdeni ezzel, azt kipróbálnám, a finomabb örlés, magasabb hőfok, kávé mennyiségén állítás nem elég.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz kchris78 #10364 üzenetére
Érdekes, nekem a beállított gépem után a kávézókban, éttermekben adott kávé mindíg gyengének tűnik . Ennek gondolom két oka lehet: egy jó beállítás gyorsabban amortizálja a gépet és mivel nekük a profit a lényeg, az emberek többségének meg a gyengébb kávé is megfelel... nincs okuk rendesen beállítani. A másik tippem, hogy egyszerűen nem értenek különösebben hozzá és nem érdekli őket. Tényleg nagyon sokat számít a beállítás és a kávé minősége, fajtája is.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz z123456z #10362 üzenetére
Ha Philips, azt nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy kell módosítani a:
- hőfokot
- örlési finomságot
- hogy mennyire legyen hosszú a kávé
- hogy mennyi kávét őröljön egy főzethezTöbbek között ezeken fog múlni a kávé erőssége, meg persze a maga a kávé fajtán. Ne keseredj el, csak emiatt fölösleges karácsony előtt használnod, elég erős lesz az, csak beállítás és kávé kérdése. Nekem Delonghi automata van és nem mondanám gyengébbnek a kávét egy kapszulásnál, sőt, ha elkezdesz jobb minőségű kávékből főzni, rájössz, hogy jobb eredményt érhetsz el.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nagya21 #10351 üzenetére
+ Gumigyűrű cserék, örlő tisztítás, zsírozás, munkadíj.
Egyúttal megkérdeztem a szerelőt, vállal-e Gaggia automata gép szervizelést és mi a véleménye róluk. Azt mondta, hogy azok minőségibb gépek, nagyon rendben vannak, de alig lehet hozzájuk alkatrészt kapni, Delonghival, Philips-el, Saecoval könnyebb dolga van, mert ahhoz talál mindent.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz yanpec #10348 üzenetére
Ugyanezt csinálta a Delonghi Magnifica S-em már kétszer, először 7500ft volt a szerviz, most meg 41.000ft . Ma ahogy hazahoztuk, körbefotóztam és valszeg meg is hirdetem a πcsába. Lehet, hogy mostmár soha nem lesz vele gond, mert ennyi mindent kellett cserélni és a cserélt alkatrészekre a szerelő garanciát vállalt, de nincs kedvem miatta aggódni:
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dluinet #10316 üzenetére
Állóképességi sportólóknak a szervezete arra optimalizálja magát, hogy hosszú távon egyre nagyobb teljesítményt tudjon leadni. A szív erősödik, gyorsabban pumpálja a vért, az artériák, vénák is ehhez igazodnak, gondolom ki is tágulnak. De ez azzal jár, hogy amikor egy sportoló pihen, a pulzus sokkal jobban beesik, mint egy átlagemberé, de ez náluk nem gond, mert az egész rendszer hatékonyabban működik, így is elegendő vér jut a szervezetbe. Gondolom átlagembernél ezért veszélyes az alacsony pulzus normál "edzetlen" szívvel, szervezettel. Az, hogy terhelésre mennyire emelkedik a pulzusod, attól is függ, hogy mihez szoktatod magad, ha pl. alacsony intenzitású alapozó edzéseket csinálsz sokáig, egy idő után brutál nehéz feljebb vinni a pulzust, teljes erőből kell taposnom a pedált .
De persze nem vagyok orvos, nem is értek hozzá, csak az olvasottak és egy kis tapasztalat alapján írom ezeket, simán tévedhetek.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #10312 üzenetére
"Orvosom mar erdekesen nezett, amikor az ejjeli pulzusom bemegy 40 ala, allitolag az mar nem normalis zona"
Szoktál sportszerűen szaladni vagy bringázni? Mert akkor normális, sőt, jó erőnlétre utal. Vannak profi bringások, akik pulzusmérővel alszanak és ha alvás közben vészesen beesik a pulzus, beriaszt, fel kell kelljenek az éjszaka közepén szobabringázni/görgőzni, hogy életben maradjanak, különben örökre elalszanak . Hobby sportolóként minket ez a veszély nem fenyeget, de az orvosok általában a 40-50bpm körüli nyugalmihoz sincsenek szokva, mert ugy-e ellustult elhízott világban élünk, az átlagemberek nyugalmi pulzusa 70-90 körül mozog . Nekem is azt mondta egy nővérke haverinám, hogy ilyen alacsony pulzussal már el kéne ájulnom és nem normális, aztán "kioktattam", hogy ez sportoló szív, nálunk ez számít jónak. Sportorvosok már tisztában vannak ezzel. Persze ha te nem művelsz semmilyen állóképességi sportot, akkor a 40 alatti pulzus valóban túl kevés, lehet, hogy feketén kéne innod a kávét .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #10303 üzenetére
Úgy nem tudnák lezáratlan szelep nélküli zacsiban is eladni.
#10305 kchris78: fejben eljutottam odáig párszor, de mindíg rájöttem, hogy több előnye van, mint hátránya. Alacsony a vérnyomásom, a kávé felviszi, sportolok is és a kávé tágítja az ereket, nem mellesleg finom és "döglött" kávéból automatázni nem annyira drága hobbi. A nyugalmi pulzusom 43, kávé után legalább érzem, hogy élek
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #10287 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy a panama geisha kávéból fél kiló 900k Ft, akkor nyilván nem drága
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Ha már itt vagyok, látom valamiért a topikban csak a Delonghi, Jura és a Philips népszerűek, a Gaggia gépekről visszakeresve sem találtam semmit, pedig külföldi tesztek bizony szénné dicsérik. Vajon pl. egy Gaggia Brera, Naviglio vagy Titanium milyen lehet? Mennyire macerás szervizeltetni és mennyire tartósak? Idén vagy max tavaszig ki kéne találjam mi legyen a Delonghi utódja és próbálok feltérképezni mindent ami létezik.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Milyen gépetek van és be van-e állítva? Mert egy rosszul beállított géppel, vagy kotyogóssal úgy tűnhet, hogy az arabica gyenge és csak a robusta vagy arabica&robusta keverék elég ütős. Kotyogóssal nekem is a dark roast robusták voltak a kedvenceim, de a presszó gép jól beállítva már előcsalogatja az ízjegyeket és a robusta sajnos nem az ízjegyekről híres, hanem az erejéről. Presszóban is szeretem mondjuk én is a robustát, de minimum 50% arabicával keverve, a legtöbb Lavazza ilyen, csak a belépő legolcsóbbak 100% robusták, a legdrágább, legfinomabb Lavazzák meg már vagy 100% arabicák, vagy max 20% robusta van bennük (Tierra sorozat). Ha megfigyeled a drága kávék többsége arabica vagy keverék, 1-2 kivételtől eltekintve a speciality és a frissen pörköltek szintén, "minőséginek" nevezett kávék között 100% robusta már nincs is, az csak olcsó kategóriában általános. De persze ízlés kérdése is és ízlésen nem lehet vitatkozni . Nekem pl tetszik a lila Segafredo, pedig itt sokan nagyon lehúzzák .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz apholyon #10275 üzenetére
Netről:
Kimbo Aroma Gold
Lavazza Tierra for Africa
Lavazza Tierra for Planet Bio Organic
Pellini Espresso Bar CremosoHelyi boltokban talán kapsz ilyent: Lavazza Crema E Aroma, vagy Lidl-ből Bellarom BIO, esetleg iható a Bellarom Caffé Crema & Aroma, Bellarom Selection of the Year is. A BIO-hoz nem árt a hőmérsékletet maximumra állítani, különben savas lesz.
Úgy nagyjából a Lavazzával, Pellini-vel nehéz mellélőni és a legtöbb Kimbo is elmegy, az Aroma gold kiemelkedően finom. Amiket szerintem kerülj el messzire: Méo, Eduscho, Tchibo és kb. az összes 100% Robusta kávé. Webshopot sajnos nem tudok ajánlani, mert nem magyarhonban élek.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nagya21 #10187 üzenetére
Napi 6 presszót főzünk, mert négy tagú a család, de ez nem hiszem sok lenne neki. Valahol olvastam (sajnos már utólag ), hogy ez a széria ilyen, nagy a minőségi szórás, ha nincs szerencséd és vacak gépet fogsz ki, 3 havonta tönkremegy. Az újabb darabokban már lehet korrigálták a hibát (?). Emiatt a húgom nem akar újabb Delonghi-t, pedig én simán vennék egy másikat, másik modellt, de így csak a Saeco marad, esetleg Gaggia, vagy nem tom. Juráról közben olvastam, hogy a főzőegységet sem lehet kivenni .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Ti milyen használt gépre váltanátok le egy Delonghi Magnifica S-t 50k körül? Nem ártana elkezdenem nézelődni és ha valami jó fogást találok, majd lecsapni rá, de előbb picit nyomoznék, hogy mit érdemes venni helyette, ami legalább ezt a szintet hozza. A Jura gépek megbízhatók? A Delonghiban az tetszik, hogy belépő gép létére is elég szépen kihozza a kávék ízjegyeit, erre a Philips, Jura gépek is képesek? Az egyetlen oka, hogy a közeljövőben leváltanám, az, hogy 3 havonta bedöglik . Másképp tökéletesen megfelelne...
a karos gépeket sem zárom ki, a másik topikban rá is kérdeztem azokra is, ott gaggia classic-ot ajánlottak és egy kézi örlőt, de egyrészt egy ilyen szett többe kerülne, másrészt a család nem akar kézi örléssel, karos géppel t*kölni.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #10128 üzenetére
Oké, de én (még) nem vagyok annyira kávé fan, sőt, tökéletesen elégedettek vagyunk az automatával is. Innen indultam ki és ezt a választ kaptam. A Classic nekem örlővel már drága, defekteset nem vennék.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #10114 üzenetére
Hétvége, ezért még a szerelőnél van, valszeg holnap vagy kedden lesz kész. Ha rájönnék mi ilyenkor a baja és ha meg tudnám csinálni, inkább megjavítanám én, mint 3 havonta szervizbe cipeljem, de fogalmam sincs mivel van gond.
Azért érdekel a karos gépre váltás is, még nem tudom leváltom-e az automatát, mert a család többi tagja kényelmes és nem hiszem tetszene nekük a kézi örlés meg ilyenek, de azért jó lenne képbe kerülni. Gaggiából bármelyik olcsó gép is jó lenne? Mert a Classic egy örlővel még használtan is drágább, mint amennyiért az automatát vettem.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Skynet258 #10080 üzenetére
A zölddel bekarikázottat ajánlom, a kék sem lehet rossz, a pirossal áthúzott pénzkidobás. Lágy ízekért keresd a Bellarom BIO-t, a Lavazza Tierra for Planet-et, de a drágább Le Piantagioni del Caffè Alto Palomar is lágy.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Eddig tartott a Magnifica S "egészsége", 3 hónapig működött és ma megint bedöglött, ugyanezt csinálja: ledarálja a kávét, zümm zümm, nem folyik a csészébe semmi, a pogácsát kidobja szárazon, bekapcsoláskor sem jön víz, nem öblít, de a tálcába valahol mégis belenyomja a forró vizet. Kicsit kezdett elegem lenni belőle, elkezdtem azon agyalni, hogy leváltom egyszerű karos gépre, mert az automatával csak baj van
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Nekem Delonghival az a tapasztalatom, hogy ha kevés benne a kávé, hangosabb, ha tele van, halkabb . Ha a daráló részt valami vastagabb cuccal letakarom is halkul picit. Gondolom az sem véletlen, hogy a daráló födele körben gumis, az is sokat megszűr a zajból, ha leveszem róla, hangosabb. Valszeg a gyártók simán megoldhatnák úgy is a dolgot, hogy a daráló rész és a fedél valami duplafalú kétrétegű zajszigetelő cuccból lenne kialakítva, valszeg 1-2 dollárral kerülne többe a gyártás/anyagköltség és a gép 1x1 centivel nagyobb lenne. Cserébe nyomhatnák a markedingdumát ezerrel, hogy ez a világ leghalkabb automatája. Tádám, remélem a Delonghi-Philips is olvassa a fórumot és holnap kapok tőlük egy állásajánlatot
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Ezt asszem pont senki nem próbálta még, itt is újdonságnak számít . Ami rendszerint okés, az a Bellarom BIO. Nekem tetszett a Selection of the Year is és abból a képeden lévő Columbia-ból a szemes verzió is elmegy.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kiskutya #9741 üzenetére
Ez asszem új Kimbo, pár napja majdnem berendeltem, de végül a Pellini lett helyette. Valszeg következőben kipróbálom, de nem hiszem, hogy annyira finom, mint az Aroma Gold. Elvileg 50-50% arabica/robusta. Az mondjuk jó jel, hogy light roast, mert Kimbot ismerve az inkább medium pörkölésű lesz. Nagyon rossz nem lehet, a név kötelez.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #9733 üzenetére
A világos gyakran nekem sem tetszik, de néha nagyon, asszem pl. a Lavazza Tierra for Planet is világos és bejött. A Kimbo világos pörkölésűektől sem kell tartani, mert valójában az közepes pörkölés, a Kimbónál nem tudják mi az a világos . A sötét pörköléssel is ez van, legtöbb esetben nem tetszik, de néha elmegy, pl. a Kimbo Espresso Bar Top Flavour nem annyira rossz és szerintem feketére van sütve. De ja, ha biztosra akarsz menni, jobb közepes pörkölésűt venni és arabica-t vagy olyan arabica-robusta keveréket, amiben az arabicából van több. Nálatok a Kimbo Aroma Gold-ból a 250g-os verzió nem kapható? Az kostolónak pont elég. Vagy a Lavazza Tierra szériájából is van 500g-os.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #9730 üzenetére
"sötét pöri ide vagy oda" - az pont nem jó dolog szerintem, én sem szeretem általában a sötét pörkölést, ezért is nem mertem Pellinitől az N°82-őt venni. Pedig azt nálunk is láttam helyben, a Lidl-ben, de inkább rendeltem másik fajtát közepes pörköléssel.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz vodrosjozsi #9726 üzenetére
Nagyjából közepes, vagy medium-dark mind és mindegyik arabica-robusta keverék. Ez a Pellini isteni, kegyetlen jó az illata, szép sötét aranybarna a crema és csokis ízvilágú a presszó. Szerintem a kávés listámon megy a "nagyon finom"-ak közé.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Nekem is megjöttek a kisérleti alanyok, a Pellinit ki is bontottam, első kóstolásra nagyon finom.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Remélem, mert nem olcsó . Itt az N°82-őt többször ajánlták, de az sötét pörkölésű, ezért nem mertem bevállalni. Hogy valamilyen Pellinit mégis kipróbáljak, be lett rendelve az N°9, az medium pörkölés. Ha bejön, akkor a többit is kipróbálom, valszeg az N°3 lesz a következő.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Na, jön egy Bristot Classico és egy Pellini n9, kíváncsi vagyok
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz nyikszi #9526 üzenetére
Jaj, azok az ízesített Frei sz*rok, anno kotyogósba a család hölgy tagjai vették, de minden egyes kávé darálás, főzés után ki kellett takarítanom a darálót, a kávéfőzőt 2-3x kimostam és még akkor is érezni lehetett benne, a házat is alaposan kiszellőztettem utána. Párszor én is megkóstoltam ezeket a kávénak gúnyolt szemeteket, de számomra borzalmas volt mind, mű eszences cukorka ízek, utána egy napig kínozott a fejfájás, hányingerrel váltakozva . Amikor vettünk automata presszógépet, megmutattam nekük a gép használati utasítását, hogy ebbe nem szabad ízesített kávét rakni! Szerencsére azóta sem vettek több olyant. Még az kéne, hogy a jó kis Lavazzák, Kimbók ízjegyeit elnyomják a cukorka eszencek .
szerk, más: finom a Delonghi Caffe Crema kávé! . Bár az árát szvsz nem éri meg, mert nagyon hasonlít az olcsóbb Kimbo Aroma Gold-ra, sőt, megkockáztatom, hogy ugyanaz a kávé más csomagolásban.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz viktorhu #9508 üzenetére
Ezt tudom, viszont nem hinném, hogy mindíg más random kávékat árulnak ugyanazzal a csomagolással, mert akkor folyton változnának az ízjegyek és nem tudnák fenntartani ezt a stabil közepesen jó minőséget sem. Én inkább arra tippelnék, hogy pl. a BIO kávé mindíg ugyanattól a beszállítótól van és nem változik. Az meg, hogy régi 1 éves Aldist csomagolnak át már tényleg valószerűtlennek tűnik, hisz nemrég vettem viszonylag frissen pörkölt 2-3 hetes Bellarom kávékat. Az utolsó mondatod lehet szerintem is a megoldás .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz viktorhu #9504 üzenetére
A BIO és a Selection of the Year ízvilága annyira egyedi, hogy nem hiszem más kávét csomagolnak át. Ráadásul nálunk Erdélyben gyakran látok frisset. Viszont a helyi boltokban a Delonghi kávék mind nagyon régiek mindíg, amit rendeltem is az sajnos .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Csaj ismerős Philips automatába mindíg ezt veszi, pedig kipróbálta a Kimbo Aroma Gold-ot, Lavazza Crema e Aroma-t is, de neki ez jön be a legjobban. Én még nem kóstoltam, majd egyszer, picit tartok tőle, hogy az intensity azért 9/10, mert sok benne a robusta, vagy sötét pörkölés, ami nem lenne annyira fasza.
szerk, közben találtam egy olyan infót, hogy 80% arabica, szal a pörkölés marad[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Voice24 #9489 üzenetére
Akkor hozzátok tényleg a megmaradt készletet viszik . Ennek ellenére is szerintem érdemes kipróbálni őket. Én ezt pl. szeptemben 18-án vettem, persze jó kérdés, hogy az a pörkölés dátuma-e, vag a csomagolásé:
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Óra topik
- Legszebb nők!
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest