-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz Osynho #17157 üzenetére
Első szettnek U-Dimension Element egész jó hangú szett ebben az ársávban. Magnat erősítő nem hiszem,hogy klasszisokkal jobb lenne mint a MAC, lehet valamivel erősebb lenne,de hangilag már nem biztos, elég sok használt 4 csatis van most fenn neten,én a helyedben még inkább nézelődnék, és esetleg próbálgatnék ha van rá esély.
Fejegység szerintem maradhat egyenlőre.Most néztem, a mac erősítőd elég karcsúnak tűnik a ládához, a láda mindenképp meghálálna egy nagyobb erősítőt,úgy még akár jó is lehet majd, persze kérdés,hogy az új autóban hogy viselkedik,valószínűleg teljesen más hangja lesz,az egész rendszerednek.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz Osynho #17202 üzenetére
Szerintem épp,hogy javítja,de ennyire mélyen nem értek hozzá, nekem így van az összes hangszóróm, kivéve a mélyláda.
erween: Szerintem 10 cm-es a gyári hangszóróhely,de én a helyedben jobban megnézném,hátha belehet paszírozni legalább egy 13-ast,de most nincs előttem sajnos,hogy milyen a gyári hangszóróhelye annak a swiftnek.
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
-
gabo01
senior tag
válasz Osynho #17292 üzenetére
Mivel nem kerül sokkal többe és mint írta általában el szokott indulni a lejtőn ezért célszerűbb olyan fejet venni ahol meg van a lehetőség e fejlesztésre! A 3 pár RCA-nak majd egy erősítős rendszernél lesz jelentősége ha lesz! Ha meg nem senkit nem zavar ha szabadon marad!
Külön csatornája van a magasnak a mély-középnek és a szubnak! -
AaronBass
tag
válasz Osynho #17296 üzenetére
Gondolom 4x xxW, a fej... és 2x mélyközépnél fejegységen levennéd a magasat, és a 2x magasra pedig kéne valami kondenzátor, ami leszedi a mély-közepet róla, hogy ne vágja szét! Kb 100 voltos 10 mikrofarádos kondi elég is lenne neki... Vagy simán 2x-re megy a mélyközép, és utána a magas, ami közt van a kondenzátor!
-
rooland
senior tag
válasz Osynho #17300 üzenetére
3 lehetőség van:
1. aktív a fejed. ilyenkor az erősítő semmit nem vág csak erősít, minden vágást a fejen csinálsz. ezt csak a komolyabb fejek tudják. (nem kell külön hangváltó)
2. az erősítőn vágod a dolgokat. szinte minden erősítőn van felső és alsó szűrő is amivel megoldhatod ezeket. (nem kell külön hangváltó)
3. bi-amp mód. ha a szett hangváltója ezt támogatja. ilyenkor a szett hangváltója vágja a frekvenciákat az erősítő erősít, viszont a szett mind a 4 hangszóróját külön csatornaként tudod kezelni a fejen. időkorrekció szempontjából fontos.
[ Szerkesztve ]
-
karakpecze21
senior tag
válasz Osynho #17658 üzenetére
Értem.
Persze, majd ha vettem valami normálisabb szettet, mint pl.kicsit fentebb ajánlottak (clarion) akkor már biztos mást mutat a dolog.Addig hiába nyargalok a dolgon.
Max 30K-t tudok szánni erre a dologra, de ezt is csak úgy, hogy majd csak a köv. fizetésnél.
Bár ha 30k alatt is van olyan amit érdemes lenne megvenni, annak mégjobban örülnék.Köszönöm mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
gamek!ller
őstag
-
Hooper
őstag
válasz Osynho #18114 üzenetére
A mélyet egyenlőre levettem a listáról, inkább egy jó középmély+csipogó párost vennék első körben.
Alacsonyból ezt találtam: MAC pro flat 2.16
van erről tapasztalat?
Erőlködő nélkül nagyon gyéren szólna?Jó szakit, szervízt BPn tudtok esetleg?
-
orbano
félisten
válasz Osynho #18116 üzenetére
ezek közül az első kettőt fejről hajtani szoktuk ajánlani, az element már komolyabb cucc egy fokkal, az már zenehallgatásra is alkalmas
Ráadásul nem egy túl mély kick, be szokik férni a kis helyekre is (japán autóm van, tudom miről beszélek )[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Hooper
őstag
válasz Osynho #18116 üzenetére
Úgy néz ki össze állt...
A fej marad a Pioneer mvh-1400ub, a 2utas szett pedig a Hertz DSK 165.2
(61mm éppen hogy befér).
A -remélhetőleg- jobb hangzás érdekében pedig az első 2 ajtót STP silverrel leszigeteltetem (stp gold megéri a felárat?! -spec szerint a rezgést kicsit jobban elnyeli, de nem csillióbilliós hifi lesz benne 1millio wattal )A szigetelés egyébként nagyon macerás?
Bár szerintem kedvező árat kaptam rá (anyag +6ezer a 2 ajtó) de ha felragasztom mint egy matricát kategória akkor lehet megpróbálom megoldani...
és akkor az árából megcsinálom a tetőt isA 16os beépítő keretnél nagyon sokat számít hogy műanyag vagy MDF?
[ Szerkesztve ]
-
johndeegwed
tag
válasz Osynho #18149 üzenetére
Akkor ha jól ártem amit mondtok a fejröl 1talán nem kéne szóljon semmi mert beleronditt erősitőbe. De azért gondoltam én hogy fejesröl is prögjön valami mert a hanszórók már bevannak épitve. gondoltam necsak disz legyen. akkor semmikép ne kössem ovalokat + hatsó ajtovbanokat semmire???????
Továbbá ha hagnváltóra szükségem van akkor adjatok néhány tippet a vásárláshoz -
válasz Osynho #18390 üzenetére
Helló! Az enyémen szerintem nincs cd tár kimenet. Egyébként egy JVC KD-S73R. Még sose láttam kiszerelve, de a neten találtam róla képet. [link] Szóval csak venni kellene valamit helyette. Annyira nem lehet rossz ez a Lenco cs321 a külföldi oldalak szerint. De jó lenne ha esetleg valakinek lenne tapasztalata róla.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
cicmanyek
aktív tag
válasz Osynho #18570 üzenetére
Pedig az Absolute egy jó nyomó.
Itt a baj a sedannal lesz. Nem lehet előre megmondani melyik lesz a tuti.
Azt tudom javasolni , hogy próbálj be minél több ládát , mert ez így csak lutri.
Ha komolyat akarsz és van v.kinek az ismerőseid közül próbáld ki a Carpower Sonic-ot.Na az zártban is elképesztő mélyre megy és tol is rendesen.Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
orbano
félisten
válasz Osynho #18650 üzenetére
persze, de ha abból indulunk ki, hogy valakinek elég a gyári szett fejről hajtva, akkor azért úgymond passzolhat az összképbe valami kisebb szub.
baja nem lesz ha így hajtod, de nyilván egy tisztességesebb dugaszolás, vagy még inkább egy jobban méretezett zárt láda még jobb. de nyilván a mostani a legköltséghatékonyabb
az erősítős dolgot nem tudom, én elvinném szerelőhöz.
ha nagyon kevsé a mélyed, akkor ahogy mondták lehet fázisprobléma, bár ebben az esetben máshonnan hallgatva meg kellene jöjjön a mélye, illetve lehet olyan, hogy nem elég a hely a hangszóró mögött, esetleg a mágnes túl sok helyet foglal el és nem engedi szellőzni a hangszórót (nekem ez utóbbi volt a bajom).
az ilyen triviális dolgokat nem merem megkérdezni, hogy a fejen/erősítőn nincs bekapcsolva valami nemkívánatos HPF?A vér nem válik VAZZE!™
-
Skillet
addikt
válasz Osynho #19159 üzenetére
hmm. értem. a méreteket jól írtam? 16 és 20?
mélyláda... akkor annak a bekötése is az lenne amit írtam, hogy kell egy mono vagy 2 csatornás erősítő, arra rávinni az sw-t a fejről és úgy meghajtani a ládát? nálam 2 pár kimenet van a fejen. ebből a hátsó bal van sw-nek jelölve. ha úgy döntenék, hogy mind a 4 csatornát rákötöm egy erősítőre, akkor az sw-t el is felejthetném? hogyan is van ez? bocsánat a hülye kérdésekért, de nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
sixer66
senior tag
válasz Osynho #20820 üzenetére
Nos akkor....most már szerintem hitelességemet vesztem, vagy kamusnak fogtok hinni, de leszaladtam megnézni, mert az előző infó netes hirdetés alapján jött, viszont megnéztem és Crunch Blackmaxx MXB 4150, és tényleg 1500w, legalábbis ez van ráírva.Elnézést, csak lusta voltam lemenni, de pótoltam!
-
orbano
félisten
válasz Osynho #20945 üzenetére
Szia!
Összesen kb. mennyit szánnál a _rendszerre_ és milyen elvárásaid vannak?
Mindenképpen egy jó szakival csináltasd meg, és akkor akár vissza sem kell csináltatni. Az én kocsimban, vagy még inkább Az-X Volvójában alig lehet megmondani, hogy nem gyári megoldás a hangszóró helye.
Én azon is elgondolkodnék a helyedben, hogy felhozzam a kocsit pestre pl. SzakállhozA vér nem válik VAZZE!™
-
HabyRolika
tag
válasz Osynho #20966 üzenetére
Szia!
ezen az oldalon lefele görgetve a 4. termék az STP ajtó KIT (4 lap)STP GOLD DOOR
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
footy
addikt
válasz Osynho #20966 üzenetére
Így felhasználva a két első ajtóra 3 tábla ment rá. Biztos jó a soudaband is, de azt nem próbáltam így arról nem tudok nyilatkozni. Az STP jól szigetel-csillapít és könnyű vele dolgozni. (Hőlégfúvó sem kell)
-
footy
addikt
válasz Osynho #20971 üzenetére
Egy kis tapasztalatot megosztanék még.
Amikor szigeteltetem az ajtót egyúttal új szett is került be. Most hogy eladásra megy az autó, visszakerült az eredeti hangszóró. Olyat szól a szigetelt ajtóban, hogy a gyári állapothoz képest teljesen más dimenzió. Ha ezt tudtam volna valószínűleg csak szigetelem az ajtót, esetleg meghajtom a szettet egy erősítővel.Egy jó tanács annak aki nem elégedett a gyári minőséggel:
Első lépésben szigeteld ki az ajtót rendesen és hallgasd meg, lehet hogy pont ennyi elég. Ráadásul olcsóbb mint egy új szett.[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
válasz Osynho #20974 üzenetére
Miért lenne gázos? A hangszórót nem kell STP-zni..... az független a művelettől....szerintem. Kábelezés megvan, illetve ha azt nem kell cserélni, akkor semmi gond az utólagos cserével.(persze lehet szigetelés után is kábelezni, de ott már el tudok képzelni problémákat, illetve az bizos, hogy nehezebb)
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest