- Mesterséges intelligencia topik
- Microsoft Excel topic
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- macOS PC-re
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Milyen routert?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudi13
csendes tag
Végre rászántam magam hogy beszerzek egy 4870-et. Egy MSI-t néztem ki magamnak:HD4870 MD1GB DDR5 PCIe DVI HDMI MSI Viszont semmit nem olvastam itt róla. A többi márkához képest ajánljátok vagy inkább hanyagolhatónak találjátok?
köszi előre is -
Baboon
senior tag
válasz
killer1203 #4196 üzenetére
ja hát ha csak az ipon játszik akkor logikusan az a jó választás.
club 3d valszeg ugyis csak 1 hét után érkezne meg ott ahol 33E -
Baboon
senior tag
válasz
killer1203 #4192 üzenetére
megvásárolhatod de +2E-ért kapsz nem ref hűtős club 3d-t
-
danilla
őstag
válasz
killer1203 #4192 üzenetére
Az xfx 4870-et nyugodt szívvel megvásárolhatod, csak jót lehet róla mondani.
Full-hoz kapsz + cd-ket(nem tudom miket adnak), a lite-ba meg csak a telepítő cd van.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok!
Ezt a karit érdemes megvenni? 4850 láttam vannak hibások 4870 ből is van hibás?
1GB os XFX nél mi a külömbség a Lite és a Full között ?
-
der_
tag
válasz
vergilx #4189 üzenetére
nekem far cry 2-vel csinálja. megyek a kocsival semmi action, megjelenik az egerem fehér nyilja azt kilép. semmi hibaüzenet és nem is fagy le. próbáltam egy régi drivert azzal is. most felteszek másik game-t is és kiprószálom azzal is. Soha nem volt még hibás semmien cuccom, pedig egy időbe volt itt mindenféle...
-
der_
tag
Akinek az volta gondja a 4850-ével hogy jéték közben kilépett semmi fagyás vagy hibaüzenet sikerült megoldást találni hogy mitől volt? Vagy kártya volt a gond? Most nekem is ezt csinálja a 3 napos sapphire 4850
-
Pimpuszka
csendes tag
Az ára az 35 k volt.
-
Pimpuszka
csendes tag
A boltot nem tudom sajna, mert ismerősöm rendelte aki össze is rakta az új gépemet. Garanciába ment a csere a behalt HD 4850 helyett lett ez, de tökéletes eddig, nagyon halk a heat pipe-nak köszönhetően, COD4 alatt sem megy fel 70 fok fölé a hőmérséklete. Kerestem képeket a neten de ilyet nem találok.
-
fagy53
nagyúr
Mondjuk, ha nem forintosítjuk a dolgot, hanem a képességeket nézzük, akkor a magasabb órajel és a jóval nagyobb sávszél. tényleg jelentett egy űrt a 4850 és 4870 között, de ez egy egészséges különség, ennyinek kell is lennie! Ami most van az valóban agyrém, hogy 5%-on belüli teljesítményeltérések már egy új kártyát jelentenek. Remélem az RV8X0 megjelenése véget vet ennek a kínlódásnak!
-
Pimpuszka
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Megjött a vadi új XFX HD 4870-em. Meglepődtem mikor megláttam, mert heat pipe-os és ventis, ilyet még nem láttam. Este lefotózom és felrakok képet róla, mert még a honlapjukon sem találom ezt a verziót. Típusszáma YWFC, még a honlapon sincs idáig számozva. Egyenlőre tökéletesen műxik.
-
fagy53
nagyúr
Mióta van GDDR5-ös memória és 700MHz-es GPU órajel a 4850-en? Ennyire nem térhet el a ref-től, ezek a paraméterek a 4860-at sejtetik, bár annak a 800SP mond ellent. Teljesen megzavarodtak a Radeon kártyák gyártói az AMD-vel együtt, már ők sem ismerik ki magukat ebben a VGA özönben.
A korábbiaktól eltérően több a meghibásodás a Sapphire-nál, az XFX 4850-es garanciális fiaskójáról már nem is beszélve.
-
oluska
csendes tag
Hali! hd4870-es1gb-s kártyát veszek a napokban,de kétfajta gyártmány közűl nem tudok dönteni.powercolor vagy saphire vapor x-es legyen?ha valakinek van megalapozott véleménye,megköszönném /árfekvésben hasonlók/.
előre is köszi -
yaya
tag
Nos a második kártyám is kilőve
Gondoltam ujrapasztázom már,hát nem letört 1 pici darab a procirol. Sajnos ez van. Jeleztem a kereskedőnek hogy ez is behalt
szerintetek rájönnek mitől lett rossz?
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Érdekes dolgot alkottam a kártyámmal. (4870) Átállítottam a gyári 2d órajeleket 300 / 500-ra és vissza vettem a feszültséget is természetesen. Csak 3Dben küldetem meg 800/1000Mhz-re. Az a problémám lenne hogy hangosabb lett a kártya mint volt. Ugyanis 2900rpm fordulatot küld le a ventilátor a karin. Vagyis 45 - 50% körül pöröghetnek a lapátok és 40 fokos a gpu. Kérdezem én. Vajon mitől lett a 20% alap venti sebességről 45%?! -
lsc
nagyúr
Grat az új kártyákhoz, jöhetnek a vélemények.
-
cszn
őstag
Éjó!
Megjött a Gainward 4850 GS GLHSajnos még nem volt időm letesztelni, de azért egy vantage tesztet nyomtam alapon. Nem tűnik rossznak
Az azért vicces, hogy a GPU-Z csak annyit ír, hogy 4800 seriesA GPU Tool felismeri, majd őt is ráeresztem ma, meglátjuk mit mond.
A hűtéshez meg kell majd valami jó vezérlést írni, mert nem mondanám a leghalkabbnak. 30% felett már lehet hallani, ez kb.1150 rpm. Majd meglátjuk ez mire elég, vagy meddig kell feltekerni. -
Baboon
senior tag
No vételeztem egy Club3d 4870 512 gddr5 OC-t még mikor lehetett kapni 29-ért.
Most érkezett meg.
A csomagoása igényes, a kártya tökéletesen működik. Nincsenek hibás tekercsek, kondik anyám tyúkják amik visítananának.
A venti alapjáraton hangos, de egy kis ATT-vel és épp ésszel (GPU és MEM levétellel) a venti 2d-be 15-18%-os fordulaton tartható 47-48 fokos kártya mellett. Ami igen baráti.
Játék közben sajnos kénytelenek vagyunk 50-60%-os fordulatot használni és ilyenkor far cry 2 alatt 65 fokos hőmérsékletet mérhetünk (minden full high 1680x1050). Ilyen fordulat mellett a kártya nekem hangos de a játék hangja elnyomja.
Tömören ennyi.
29E-ért tökéletes vétel volt. -
lsc
nagyúr
válasz
dynablaster2 #4145 üzenetére
Ahhoz a felbontáshoz egy ilyen bőven elég, olcsó és jó, remélhetőleg a tápod is bírja .
-
shteer
titán
akinek van egy fölös 4850 refhűtője, megvenném
-
vzsryl
nagyúr
válasz
dynablaster2 #4145 üzenetére
Arra a felbontásra még egy HD4830-as is elég lenne. De ha van keret a HD4870-re, és stabil 250 fps-t szeretnél COD4-ben, vagy minél többet Crysis-ban, akkor vedd azt.
-
dynablaster2
csendes tag
Qru: Hát egy 1440x900at szeretnék.
Dj Dekko!: szerintem bírná a 70est is. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
dynablaster2 #4141 üzenetére
4870 Egyértelmű hogy erősebb mint a 4850. Az nem mind1 hogy számodra elegendő - e egy 4850 es is?
Avagy hogy a Hd 4870 eshez a rendszered elég gyors - e!? -
dangerzone
addikt
válasz
Meg a konfig adatlapodat töltsd ki légyszi ! ;)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mekkora felbontáson játszol?
-
dynablaster2
csendes tag
Sziasztok
Új videókártyát szeretnék venni és kétféle között vacillálok.
Szal szerintetek 4850 és 70 között mi a különbség. Melyik a jobb vétel.
És csak egy példának 4850ből 1gb vagy 70ből 512mb(pár ezres a különbség)?
És ha esetleg vmilyen gyártót tudnátok ajánlani az is jöhet.A válaszokat előre is köszönöm
-
Dudi13
csendes tag
Hello
Lenne egy kérdésem: Ha a lapom csak PCI-E 1.0 és a VGA 2.0-ás, akkor lehet valamilyen problémám? A lapom: GigaB P35 DS3 a kari pedig MSI4870 1Gb DDR5 lenne.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
dangerzone #4132 üzenetére
Elég veszélyes áruk van már az ATi kariknak! Persze jó értelemben.
Küszöbön van már a HD5870-es, nagyon úgy néz ki. Szerintem most ilyenkor felesleges már Ati 4870 - 4890 venni mikor jön a nagy tesó, és valószínű nem lesz ég *beli az ára. -
vzsryl
nagyúr
válasz
csabi2008 #4128 üzenetére
XFX HD4870 512MB DDR5 PCIE 31.074Ft + 2400Ft postaköltség.
-
-
madgie
titán
Mármint úgy, hogy például 60 helyett 80 fps a COD4-ben?
(ismerős, én is 4870-et használok 19"-on... még. de lesz majd nagyobb monitorom, a mostani felbontáshoz bőven sok a 4870)
Szerk:
#4124: na, pont a két összeg között
Most vagy marad egy kicsi a zsebedben, vagy spórolsz egy kicsit a 4870-hez. Játszol Crisis/GTA4/ArmA2- szintű GPU gyilkos játékokkal? Mert ha igen, akkor inkább a jobb karit vedd, később sírás lesz a vége a jobbért (jövőbeni DX11 ide vagy oda) -
Dashes
őstag
válasz
dangerzone #4113 üzenetére
Rendszergazdaként telepítsd, ha jól emlékszem nálam ez oldotta meg.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #4113 üzenetére
Na most már jól fut az att. Azzal a kis hibával hogy pár játék nem indul el, ha fut..
-
-
csabi2008
tag
Hello!
Melyik a jobb kártya? Ez a 4850-es vagy ez a 4870-es?
Ezek kozul akarom valamelyiket megvenni,de nem tudok választani. pls helpJa,és nagy a kulonbség teljesítménybe DDR3 és DDR5 kozott?
-
Pala
veterán
Nah, közben már megoldódott a gond, de manuláisan kellett telepíteni a drivert...
Nem értem mitől lehetett...illetve azt sem, hogy - bár most már funkcionálisan minden tökéletesen működik - miért mutat 0x0-ás asztal-felbontást a CCC, mikor 1280x1024-ben van.
Axel Pro: FSP Everest 400W
-
Axel pRo
aktív tag
Segítsetek!
Milyen típusú/teljesítményű tápot vegyek a jelenlegi konfigom mellé mert a mostani eléggé forró fél óra után isÉs tervben van a 4850 mellé egy C2d E8400-as proci is olyan táp kéne tehát ami vígan ellátja ezeket és az ára is elfogadható
-
Pala
veterán
Hi!
Most vettem egy 1GB-os Powercolor 4870-et. Beszereltem, tápkábeleket rákötöttem,stb., szépen menne is, egy dolgot leszámítva: a catalyst valamiért nem akar működni.Minden indításkor kiír valami olyasmit, hogy "No ati graphic hardware found, please install the correct ati driver for your hardware".
Tudja valaki, hogy ez mitől lehet? -
fagy53
nagyúr
Lesz mivel összehasonlítani! Pár játék egyezik, meg a driverek nálatok újabbak, legalább ezt a különbséget is meg lehet nézni.
-
Pimpuszka
csendes tag
Hát megrágtam és a bekakált Hd 4850 helyett XfX 4870 lesz ami holnapra benn is lesz a gépben, majd megírom a tapasztalatokat. Üdv mindenkinek.
-
Dashes
őstag
válasz
dangerzone #4102 üzenetére
Nekem nincs semmi gondom vele, tökéletesen működik(legfrissebb).
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
windows 7 alá van működő 2d/3d profilbeállítási szoftver? Gondolok én itt az att-ra, rivatunerre, meg stb. Csak éppen az att nem működik. -
kriszbon
őstag
válasz
danilla #4095 üzenetére
Hát én sem írom le a gyártót még, de ha így folytatja
Egyébként nekem egyáltalán nem tetszik a mókuskerékkel ellátott videókazetta stílus, meg a féltéglák, és az sem érdekel ha jól hűt ha baromi randa! Nálam valamilyen szinten működik a marketing, mégha nem is látom a gépben a kártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest