Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
danilla
őstag
Ez nekem kimondottan nem tetszik, viszont az iCooler X4 ati 4890 nagyon jól néz ki szerintem.
Bár akkor mutatna a legjobban ha fekete lenne a nyák, vagy az egész hűtő szép kék.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz katt777 #4477 üzenetére
Amit most leírtál azzal teljese mértékben tisztában vagyok... Ezekből amúgy sem utal egyik sem a vrm-ra. Ki az a hülye aki a GPU temp.: Disp,Mem,Shadercore-ból arra gondolna, hogy az a vrm
Szal a lényeg a légyen, akkor a vrm hőmérsékletét sem méri a kártya? Amihez a képen odanyilaztam az micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
-
danilla
őstag
válasz killer1203 #4192 üzenetére
Az xfx 4870-et nyugodt szívvel megvásárolhatod, csak jót lehet róla mondani.
Full-hoz kapsz + cd-ket(nem tudom miket adnak), a lite-ba meg csak a telepítő cd van.
-
danilla
őstag
válasz kriszbon #4093 üzenetére
Hát én nem írom le a gyártót, volt dolgom xfx kártyákkal, nv és ati odlalról is, most is xfx 4870-em, van, nagyon meg vagyok vele elégedve, haveromnak cf-be van két xfx 4830. Az tény hogy a 4850-ekkel nagy gond van, mivel a tégla hűtőseknek rossz a memóriájuk, ennek az érdekes hűtősnek nincs baja, viszont a hűtőcsere rögtön ráfér.
ui.: nagyon jól néz ki egymás mellett a két xfx 4830cf-be
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz danilla #4080 üzenetére
Még egy kis újdonság az iponból: furi hűtős xfx 4850 w
Qru: teszteredmények mikor várhatók?
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Az ipon nagy szép áron áruja az xfx 4870 eket.
-
danilla
őstag
Bocsánat nem úgy érettem, hogy vicces, hogy jó más kínján nevetni, hanem úgy, hogy érthetetlenül vicces, hogy van akinél rossz az ati driver valakinél jó. Ha van akinél jó, akkor ebből az szűrhető le, hogy a driverrel nincs semmi gond.
bozont: hát igen ez a kiszámíthatatlanság... remélem az új lapomba (DFI DK X48) már működni fog a 4 giga Dominator ramom (4x1gb), sajna a Giga P35 nem komálja.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Én ezt annyira nehezen tudom elhinni lehet, hogy én vagyok az extrán szerencsés? Nekem soha nem volt se hardveres se driveres gondom se nvidia se ati kártyával, vagyis de egyszer volt gondom a 88gt-m driverével, de ott sem a diver volt a ludas hanem az aktuális windowsom.
Amint kijön a legújabb ati driver én mindig felrakom, és problémamentesen fut, és általában az ígért gyorsulást tapasztalom is. Annyira vicces olyanokat olvasni, hogy így rossz az Ati driver, így szar, lefagy lassú, stb...Nálam régen is és most is hibátlanul működik
-
danilla
őstag
válasz JirForce #3849 üzenetére
Úgy van minden ahogy Májsztó leírta. Igazából szerintem felesleges ezzel a fizikai cécóval bíbelődni, nem hoz annyi plusz-ot, hogy megérje vele foglalkozni. Bár ez az én egyéni véleményem. Kevés olyan játék van ami ezt támogatja, és nem is hoz nagyon látványos +dolgot.
-
danilla
őstag
válasz JirForce #3831 üzenetére
Ezt 100%-san komolyan gondoltam, haveromnak most CF-be van két 4830, és venni akar mellé a fizikához egy 8600 vagy 8500GT-t.
der_: Igem ait a GPU-Z mutat az biztosan jó, nem értem mi lehet a baj az everestel, de szerintem akkor hagyd a francba.
Nem tudom melyik ram jobb, a Quimoda-val volt tuti személyes tapasztalatom, mert a 8800gt-en azt volt, és a referencia 1800 helyett ment 2200-at szal szerintem az jó.
A 38 fok egy gyári hűtőnél kimondottan jó.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz csabicska #3826 üzenetére
Fix 25%-ra vetted le, vagy esetleg valami programmal állítottad be, hogy 2D-be, terheletlenül menjen így? 3D-be, játékoknál lehet kevés lesz neki a 25%
der_: nekem is a legújabb everest van fent, de nincs gond az órajelek kiolvasásával. CCC-be rá kell kattintani arra a kis kulcsra, azután ki lehet pipálni azt ami alatt van, azután már lehet tuningolni.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz pappgaba #3822 üzenetére
"gyári hűtését lecserélni,"
Arctic Cooling Accelero S1 + egy halk 12cm-es ventilátor rá. (5400FT+2000FT)
vagy
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo (8190FT)
Ezekkel biztos jól járnál.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz bognar6630 #3799 üzenetére
Ez a topic az ilyen kérdésekre lett kitalálva: Milyen videokártyát?
Amúgy szerintem hosszabb távon mindenképpen jobban jársz a 4870, DX10.1-el jobb lesz a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Skiller #3639 üzenetére
Szerintem Q8200 ne, akkor inkább már Q9300-at, de szerintem az E8400-el jobban jársz.
Bár egy tesztben ezt írják: "Az Intel E8400 processzort ilyen ár mellett nem jó vétel. Jelen pillanatban egy árkategóriában van az Intel Q8200 modellel, amely hosszú távra mindenképp jobb befektetés. Egy időtálló konfiguráció esetében, érdemes négymagos processzor mellett dönteni. Mindennapok során használt programok közül egyre több képes kiaknázni a kettőnél több magos processzorok erőforrásait. A játékok fejlesztői is egyre többször fogják, kihasználják ezt a lehetőséget a jövőben."
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Májsztró #3628 üzenetére
Barátnőm öccsének ilyen hűtővel szerelt 9600GSO-t vettem, egyik legjobb barátomnak meg ilyen hűtővel szerelt 9800GT-je volt, szerintem kimondottan rossz egy hűtő, mind hűtésben mind hangerőben. Az még elég vicces, hogy az xfx oldalán én nem találtam meg ezt a kártyát
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Hát ilyen hűtős xfx 4850-ről sem hallottam még Ugyan ez a hűtő van az xfx 9600gso/gt-n és a 8800/9800gt-n, és hát nem mondhatnó túl jó hűtőnek szerintem, hangos és szarul is hűt. De ha a kártya jó az már egy nagy siker, ezek szerint van hibamentes xfx 4850. Igazából jogos lett volna ha kapsz különbözetet, mivel ez a kártya alap órajeles, gyengébb hűtős változat...
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Biztos jól jársz majd vele. Számolj is
D1Rect: végül is igen, csak alacsonyabb az órajel, nem termel annyi hőt, és olcsóbb. Itt egy teszt.
der_: ezzel a kártyával is jól járnál, de ha tudsz + pénzt rá áldozni, tényleg megéri az a DDR5-ös Gainward.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Nekem is igen, szép kis tripla X Sajna a GPU-ja nem egy tuningbajonk, nem mintha tuningolnám a kártyát A kártya megvétele előtt én is informálódtam különböző tesztekből, sehol nem tudtak belőle nagy tuningot kihozni (GPU téren). Majd azért írd meg légyszíves mire jutottál, kíváncsi vagyok mit bír a kicsikéd.
Én próbáltam állítani, egyszer sikerült is nagyobb feszt beállítani, de utána mikor állítgattam, akármerre, mindig egy kisebb érték állítódott be mint az alap, és csak újraindítássál tudtam visszaállítani szal én azzal inkább nem szórakozok, valszeg azért van ez mert még csak "beta" a GPUTool. Á semmi, hülye voltam, csak azért állította át mindig kisebbre mert a 2D-s feszültséget mutatta.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Az én kártyám GPU-ja a GPUTool szerint 815-ig stabil-volt mindaddig amíg nem írtam át az órajelcsökkentést a biosba, most már 775-ön sem találja stabilnak amikor a Find Max-ra kattintok , viszont ha Test fo Stability-re kattintok akkor nem hibázik , érdekes. A memóriát eddig csak egyszer próbáltam meg húzni, 4400-on stabil volt. Sajna a GPU-ja a kártyának nem éppen húzható, de a memóriák jók
-
danilla
őstag
IPON, 52k ért volt kapható náluk, pár napra rá lekerült az árlistáról és felkerült 39k-ért, amint észrevettem rögtön fel is hívtam őket, hogy megbizonyosodjak, hogy nem csak egy elírás, és mivel nem az volt rögtön meg is rendeltem. Eredetileg xfx 4890 black edition-t (1GHZ GPU) szerettem volna, de várni kellett volna rá két három hetet, és 63k-ba került volna, és a plusz teljesítmény amit nyújtott volna a 4870-el szemben bőven nem ér meg 24K+-ot, így úgy döntöttem jobban járok a 4870-el, és nem bántam meg, mert a plusz pénzből tudtam venni egy Cooler Master CM-690-et , meg barátnőm szülinapjára is maradt pénz
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
-
danilla
őstag
válasz Májsztró #3210 üzenetére
Igaz, sry azon a hsz-n áthaladtam véletlen. De valami gond akkor is a memóriával lehet, nem annak az órajelével, mivel minden órajelen ezt csinálja neki, azt sem lehet mondani, hogy a kártya nem kap elég feszültséget, mivel a kártya nem állítja 2d, 3d-be a feszültségeket.
KDavid17: szerintem próbád meg egy másik gépbe a kártyát.
-
danilla
őstag
válasz Májsztró #3204 üzenetére
A xfx 4870 1GB, nem veszi vissza gyári biossal a kártya órajeleit. Viszont a memória órajele ha állítgatva van, le vagy fel (kivéve ccc) akkor elkezd villogni a kép. Biosba beállítottam, hogy 2D-be visszavegye a memória órajelét, és akkor is villog a kép.
De szerintem mindenképpen valami memória problem, akkor szokott ilyen lenne a kép. Bár én még ilyet csak 3dmark alatt láttam, amikor túl volt húzva a 4850-em memóriája.KDavid17: próbáld meg több driverrel is, ha sehogy sem jó, akkor még a win7 is lehet ludas. Ha sehogy sem oldódik meg akkor valszeg memgond, és akkor gari. Próbáld meg egy másik gépbe is, ha tudod.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Persze igazad van a franc se tudja mennyi igaz belőle, de mivel semmilyen más konkrétumot nem találtam a kártya hűtőjéről, csak ezt az írást, így csak ezt tudtam linkelni segítségként. Az lenne a legbiztosabb ha valakinek lenne ilyen kártyája, és tudja személyes tapasztalatot mondani róla.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
PH hírbe ezt írták a kártyáról: A hűtés tervezésénél a vállalat az alacsony zajszintre és a megfelelő teljesítményre törekedett.
-
danilla
őstag
Ha tényleg csak 34k az msi 1gb-os 4870, akkor szerintem mindenképpen azt, jobban jársz vele mint a vapor-x-es 4850-el. Milyen hűtő van az msi 4870-en? Mert ha az az új hűtő, akkor szerintem érdeklődj utána, hogy milyen a hangja, biztos van valakinek ilyen kártyája itt a PH-n. A 24"-os monitorhoz, ha játszol akkor a 4870 lenne a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Az a proci tényleg jó, és elég is lesz.
A 24"-os monitorhoz, jobb választás lenne szerintem a 4870. Nem tudom mennyiért nézted te az IceQ 4850 1Gb-os kártyát, és ennek a kártyának a hűtőjét sem nagyon ismerem, de szerintem jobban járnál ezzel: MSI 4870 1GB
teszt róla[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Az 512MB-os 4850-ed akarod lecserélni 1GB-ra? Szerintem akkor inkább az MSI 4870 +2k-ért, ha ref hűtős is, akkor is be lehet úgy állítani a hűtését, hogy ne legyen nagy hangja. Nekem is refhűtős 4870-em van, és sikerült úgy beállítanom a ventilátorvezérlést, hogy nincs nagy hangja és még jól is hűt.
Kötözködni nem szeretnék, viszont muszáj feltennem ezt a kérdést 3800 X2 még a 4850-ed sem hajtja ki rendesen, miért akarod nagyobbra cserélni
-
danilla
őstag
Szerintem IceQ, bár ha szerencséd van akkor az xfx 4850-el is jól jársz, ha már nem a hibás szériát adják.
Ami ezen a kártyán van hűtő azt rakják a 4830-ra és a gts250-re is. Volt szerencsém mindegyikhez hétfőn (2db 4830cf-be és egy gts250), szerintem terhelve sem hangosak, főleg ha kicsit átállítod a venti vezérlést.vzsryl: félre ám de a lényeg így is kiderült
-
danilla
őstag
Nem értelmeztem félre, mert te 512MB-os ról beszéltél 1280*1024-be, ami majdnem ugyan az mint az 1GB-os 1920*1080-ba, sőt, neki még jobban kell, hogy fusson abban a felbontásban, mint nekem fullhd-be.
Szal ha nekem bőven elég a fullhd-hoz az 1gb-os akkor neki elég az 512-es az 1280*1024-hez. OR?[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2587 üzenetére
Ez azért van mert, ha nincs terhelés alatt a kártya akkor visszaveszi az órajeleket, hogy ne melegedjen annyira és kevesebbet fogyasszon, csak sajna nem tudták jól megcsinálni a powerplay-t, így néha már egy pici 3d-t terhelésnek vesz így felugrok alap órajelre, de ez természetes, nem kell megijedni.
Zso2: most feltudtad telepíteni a 9,6-os catalystot vagy sem? Mert én úgy gondolom, hogy ha fel telepítetted a 9,6-os catalystot akkor a drivert is feltelepítette. Ha driver probléma van, akkor töröld le teljesen ami fent van, takarítsd le, és rakd fel a 9,6-ot, ne frissíteni akard. Ha nem segít, dobd újra a wint-t, rakd újra a rendszert. Próba szerencse.
[ Szerkesztve ]
-
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #2498 üzenetére
Amúgy, köszönöm szépen a biost, átírtam belőle a feszültségeket és az órajelek (átírtam a memóriát is, de azt mégsem veszi vissza, nem értem miért)
54 fokos volt a kari 25%-os venti mellet, oldallapok nélkül. Oldalapokat felraktam 60°C, most a feszültségcsökkentéssel, felrakott oldallapokkal 50-51°C idlébe[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Akkor úgy mondom, hogy: azok közül akiknek XFX 4830 a van itt ph, és beírtak a 4830-as topikba, egyetlen egy embernek volt problémája nem a kártyával nem a hűtéssel, hanem a hűtés burkolatával. old gray is csak azt nehezményezte, hogy az alaból 575mhz-es gpu-ja ne megye többet 745mhz-nél...
azok közül akiknek xfx 4850-e van és beírtak a 4850/4870 topikba két embernek(igaz 4-ből) nem jó a kártyája(valószínűleg szériahiba, minden gyártól előfordult ilyen)
azok közül akiknek xfx 4870-e van és beírt ebbe a topikba, jó a kártyájuk.
Bátran lehet ajánlani az xfx-et.
Te dicsérni sem akarod, szíved joga de szerintem ne szóld le azért mert a fentebb általam említett dolgokból te azt szűrőd le, hogy rosszak, ennyi erővel szinte mindegyik ati gyártóra rá lehet mondani, hogy rosszak, mindenhol voltak rossz kártyák és lesznek is.
Tételezzük fel valakinek számít az, hogy hogyan néz ki a számítógépe belülről, kívülről. Mondjuk szeretne összerakni egy szép fekete konfigurációt, és mondjuk plexis a háza oldallapja így látszanak is az alkatrészek, fekete lap fekete ram fekete táp, és itt jön a fekete nyákos ati xfx, stb.Képzelj magad elé egy plexis oldallapos gépházat, lent van a föld vagy éppen fejmagasságban, pont belátni a pelxin, bentvan egy xfx kártya egy acceleroval, vagy twin turboval, nem látszik a fekete nyák?
Mond miben tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Te már megint minden árok kötözködni akarsz??? Nekem pl azért kellett xfx mert fekete a nyákja. A tuning az zsákbamacska, nekem a Sapphire 4850-em nem volt tuningolható, míg egyik ismerősömnek az ugyan olyan sapphire kártyája vitte a 760/1200-at ami nem rossz.
A hűtőt meg szerintem ne említsd egybe az ati gyártással, a gts250-en is ez a hűtő van, az haveromnak tökéletes, meg az xfx 4830 is másik haveromnak.
Egyetlen egy embernek volt gondja a hűtés BURKOLATÁVAL( AXisBOLD-nal )
old gray is csak ezt nehezményezte: "Az enyém 745/1000-en stabil volt, teszteltem ilyen órajeleken, bár val.színűleg a mem órajelek mentek volna sokkal tovább, csak az ATT nem emgedte tovább húzni. "
Jártam már így, fogtam a fejem, és szentségeltem, de mit tudtam tenni, kifogtam egy selejtes darabot puff neki, nem dőlt össze a világ, vittem vissza gariba, nekik is meg fog oldódni a problémájuk, vagy így vagy úgy.
Magad elmondása szerint nem ismered az xfx kártyákat, akkor minek írogatsz róluk, én ismerem volt már szerencsém 5db-hoz is. Nem a levegőbe beszélek.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
A a hűtés rossz az cserélhető(nagyon sok kártyának nem éppen a legjobb a hűtése), a kártyák jók, az meg, hogy valaki nem tudta húzni,puff neki, a kártyának nem is kötelezően kell azokon az órajeleken futni ami nem az alap.
Haverom xfx 4830-a jól húzható (750-en atomstabil a gpu). Szal nem roszak az xfx 4830-ak. Mondjuk szerintem a 4850-ek sem, csak éppen minden gyártónál vannak gyengébben teljesítő esetlegesen selejtes alkatrészekből összerakott példányok és ilyet fogtak ki itt a ph-sok, megesik.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz katt777 #2384 üzenetére
56K a Q9550, eddig olcsóbb volt(most a 5%-os áfa miatt drágább)
Ha valaki beregisztrálja az xfx kártyáját a honlapon, akkor lehet hozzá letölteni drivert(lehet, hogy ez különbözik a sima ati driverektől) a honlapon keresztül.
cszn: próbáld meg az xfx oldaláról letölthető driverrel.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz g.gergo #2379 üzenetére
Játékban(mert akkor bios gond lehet, amire a megoldás ha ti csináltok egy, jót mert az xfx nem tud kiadni jót)? Vagy akárhol van gondol egyet és lefagy és akkor se kép se semmi? Ha ez akkor egyszerűen gari, mert akkor valszeg a szériát amit ide hoztak Magyarországra rosszak , és lehet reménykedni, hogy a köv kari jó lesz. Vagy? Elég szar helyzet ez így
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz g.gergo #2377 üzenetére
Az xfx 4850-hez nem tudok mit szólni, de az xfx 4830, 4870 xxx, 9600gso, 9800gt, gts250, videokártyák, és az alsó(nforce610i) és felső(750i SLI, 780i SLI) kategóriás, alaplapjai tapasztalatból mondhatóan nagyon jó minőségűek, bár a 9600gso-n és a 9800gt-n lévő pici hűtő lófütty. Valszeg a 4850-tek ugyan abból a külföldi nagykerből vannak, és ugyan az a széria, amikben valamit elszúrtak a gyártás során. Amúgy mi is a baj a kártyátokkal?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest