- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen program, ami...?
- Synology NAS
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Bocs, hogy neked címzem, de úgy gondolom, nem csupán kötözködésről van szó. Éppen a pontatlan fogalmazás az, ami miatt aztán keverednek a fogalmak, és később lehet rajtuk vitatkozni. Az önmetsző (lemez)csavarnak illik előfúrni. Hogy ezt a műveletet elkerüljék, találták ki azt az önmetsző csavartípust, aminek a hegye fúrni is tud, tehát megkülönböztetésül önfúrónak nevezik. Az már nyilván fafejűség lenne, ha önfúró önmetszőnek hívnák
Ami pedig a menetmetszést illeti, itt is keveredés van. Magát a műveletet, amivel menetet készítünk, azt összefoglalóan menetmetszésnek nevezi (kvagy nevezték elég sokáig), a készletet menetmetsző készletnek. Amikor egy furatba történik a metszés, azt menetfúrásnak mondják, amikor egy "tengelyre" metszik a menetet az a menetvágás. Sajnos újabban kitalálták azt, hogy a menetmetszés szót a menetvágás helyett alkalmazzák és a menetmetsző készletet egyszerűen menetkészletnek meg menetkészítő készletnek mondják.
Szerintem ez azért van, mert azok sem tudják a pontos kifejezéseket, akiknek ezt meg kellett volna tanulniuk.Remélem, én nem tévesztettem a fogalmakat, elég régen tanultam már, és sajnos engem is összezavarnak a pontatlanul fogalmazók.
-
Márton111
aktív tag
Neked kötözködésnek tűnik, de okos ember tudja ,(amilyen te is lehetsz )hogy a pontos fogalmi meghatározás azért kell ,hogy ne legyen pongyola elnagyolt, elkent,a fogalmazásod,meghatározásod.Hpgy ne mondjam idd ki vagy vidd ki a bilit,az nem mindegy.Vasba te nem metszel ,csak fúrni lehet...Próbáld meg önmetsző,- lám nem tudod mi az- pozdorjacsavarral zártszelvénybe csavarozni ,előfúrás nélkül.Az se mindegy menetmetsző ,vagy menetfúró.Az egyik lyukas a másik nem.Két egész másik szerszám...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest