- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Bocs, hogy neked címzem, de úgy gondolom, nem csupán kötözködésről van szó. Éppen a pontatlan fogalmazás az, ami miatt aztán keverednek a fogalmak, és később lehet rajtuk vitatkozni. Az önmetsző (lemez)csavarnak illik előfúrni. Hogy ezt a műveletet elkerüljék, találták ki azt az önmetsző csavartípust, aminek a hegye fúrni is tud, tehát megkülönböztetésül önfúrónak nevezik. Az már nyilván fafejűség lenne, ha önfúró önmetszőnek hívnák
Ami pedig a menetmetszést illeti, itt is keveredés van. Magát a műveletet, amivel menetet készítünk, azt összefoglalóan menetmetszésnek nevezi (kvagy nevezték elég sokáig), a készletet menetmetsző készletnek. Amikor egy furatba történik a metszés, azt menetfúrásnak mondják, amikor egy "tengelyre" metszik a menetet az a menetvágás. Sajnos újabban kitalálták azt, hogy a menetmetszés szót a menetvágás helyett alkalmazzák és a menetmetsző készletet egyszerűen menetkészletnek meg menetkészítő készletnek mondják.
Szerintem ez azért van, mert azok sem tudják a pontos kifejezéseket, akiknek ezt meg kellett volna tanulniuk.Remélem, én nem tévesztettem a fogalmakat, elég régen tanultam már, és sajnos engem is összezavarnak a pontatlanul fogalmazók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Ukrajnai háború
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, Fapad, Extra
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest