Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Szalagcsiszolót nem vennék ilyen munkához mert a régi lakk könnyen beleéghet a szalagba, igaz ki lehet tisztítani de sok vele a meló. Rezgőcsiszolót sose szerettem, lassú. Excenteres jó lehet.
Lakkot ha van rá lehetőség én az egészet fújnám. Igaz hogy több megy kárba mint kézzel, de szebb és sokkal gyorsabb. Rácsos részt meg biztosan nem kézzel kenegetném, az a leg időigényesebb, ha már kézzel akarsz kenni akkor a nagy felületet.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Nagyobb nyomáson fogy jobban az anyag
Én kb. 1 éve vettem Skil excenteres csiszolót, eddig ha 3x használtam lehet sokat mondok. Erre neked meg fog felelni.
A szalagcsiszolónk Skil, elég régi már, most kezdi megadni magát az egyik csapágy, azt kéne cserélni és semmi baja.
-
Winner_hun
titán
válasz takee27 #3825 üzenetére
Mikori a lakk? Milyen körülmények között volt tárolva? Én (tán) nyáron vett, sokszor felbontott, mostmár igen csak hidegben tárolt lakknál tapasztaltam ezt, bár csak kis felületre és ecsettel való felhordás után. Lehet holnap megnézem hogy fújva mit produkál a lakk.
-
Winner_hun
titán
Szekrénysor:
és egy asztalfelújítás:
Tudom, a képek elég rosszak lettek, a szekrénynél már lassan hozzászokok hogy bútorlapot nem tudok normálisan fényképezni, az asztal meg kicsit porosabb volt mint kéne, + a fókusz se lett a legjobb.
[ Módosította: essexboy ]
-
Winner_hun
titán
válasz Madmax81 #3857 üzenetére
A teteje, annak oldala és a káva furnérozottak, a lábai tömör fából vannak. A tetejéről és annak oldaláról a régi furnért leszedtem mert azok elég rossz állapotban voltak, a káváról csak a lakkot és a régi pácot kellett eltávolítani (szerencsére, mert nagyon egybe van az asztal, nem szedtem szét)
A tetejére furnérozott rétegelt lemezt ragasztottam, az oldalára meg furnért. Pácolva + lakkozva lett.
Most fejeztem be a szekrényt, a képek ma készültek► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz csemberlen #4340 üzenetére
Igen a fólia anyaga sokat számít. Bp-n nem, de Gödön tudok (annyira nincs messze, Újpesttől 10 km
-
Winner_hun
titán
Pedig reális.
Persze vannak boltok ahol olcsóbban is megkapod, pl nemrég csináltam egy szekrénysort, nekem többe került az anyag + vasalások (amihez még hozzá se nyúltam) mint egy cég készen beszerelt ára.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz Vikusz77 #4446 üzenetére
Szomszédunknak pár éve vettünk szélezetlen akácot a kerítéséhez, akkor lekente valamivel, azóta tavaly nyáron kente le még egyszer, egész egybe maradt
Itt vettük az anyagot
Hogy gyalulnak-e azt nem tudom, azt mi csináltuk► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #4503 üzenetére
Na nem gyengén voltam fáradt, 1,5-tel váltottam a colt, jó lesz az 140 centi körülinek is.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Kéne egy kis segítség. Hűtőszekrény elejére menne egy "vak ajtó", ami a hűtő nyitásánál elcsúszik. Ilyen vasalást hol lehet venni és mi a neve? Elvileg van itthon de gyakorlatilag nem találom BLUM katalógusban sem leltem.
-
-
Winner_hun
titán
Ha jó ragasztót használsz akkor nem fogy el az a nyitott idő
Teríték előkészít, anyag megken, rá a rávalót, be a hőprésbe, ha valahol kilóg akkor rövid időn belül prés kienged és anyag odébbtol. Csináltunk ilyet a suliban, minden gond nélkül elkészült a furnérozás► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Ezekkel a tépőzáras papírokkal csak annyi a gond hogyha egyszer leveszi az ember másodszorra már nem marad a helyén, nincs ereje a tépőzárnak. Vagy csak én fogtam ki rossz darabot? Minden esetre én csináltam házilagosan, sokkal tartósabb és annyiszor teszem fel és szedem le ahányszor csak akarom.
-
Winner_hun
titán
Elég csendes, alig rezeg, bár a fogantyúját csupaszon munka közben nem sokáig fogdosnám mert a közepén szinte nincs rezgés és ott bőven elég fogni a gépet. Ki lett csak kölcsönözve, használtam 2-3 órát, aztán szétment a tányérja. Visszavittem, adtak másikat. Az 1 óra múlva ment szét. Azt is visszavittem, ilyet ők még nem láttak, sose történt ilyen. Én is értetlenül álltam az eset előtt, de nem erőltettem tovább a dolgot, visszaadtam, ezzel nem lehet dolgozni.
A gép jó, bár az elől lévő fogantyúja nekem néha útban volt.A tányérját - amiből az egyik szinte vadonat új volt, a másik meg egy AEG gépről lett rárakva - nem tudom hogy sikerült kinyírni, minden esetre a szivacsos rész egyszerűen kettévált. Talákozott valaki már ilyennel? Használtam a gépet, elkezdett jobbra-ballra billegni, apró cafatok repkedtek a tányér szivacsos részéből, majd szétnyílt a tányér. Képet elfelejtettem csinálni.
Aztán meguntam ezt az egészet, leültem a gép elé, excenter csiszoló keres, boltok felhív, aztán megvettem ezt:
32800 Ft-ért találtam akciósan legolcsóbban, szerencsére nagyon messze se kellett érte menni. Az 1+2 év garancia (ami nem is olyan régóta van) is segített ez mellett dönteni. A fogása jó, nincs külön fogója, ez is szempont volt, csak útban lenne.
A 125-ös tányér nekem bőven elég lesz egy ideig.
Épp hogy csak kipróbáltam, a tapasztalatok: egy picit hangosabb a makitánál de még nem túl hangos. A forgássebesség állítója elég vacak, legalább barázdákat tehettek volna arra a tekerőgombra, mert így kicsit nehéz tekerni. A porzsákról és rezgésről majd holnap kiderül hogy milyen. Ha a porzsák leesne (elég esélyesnek látom, vacak egy megoldása van) akkor kap egy 12-es csavart, utána oda (sehova) mozog ahova tud.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Azért mert engem nem érdekelnek mást még érdekelhetnek. Illetve ha jól emlékszek akkor azt is írtam hogyha gépvásárlás előtt leszek akkor használom a keresőt, így a már leírt tapasztalatokat átolvasva esetleg könnyebben tudok dönteni. Amit olvasok azt úgyis elfelejtem, millió típus, én meg nem jegyzem azokat az adatokat...
A makita gép jó, a talppal volt valami. A boltban sem találkoztak még ilyennel. Az egyik talp az szinte új volt, egy embernél volt előtte, a másik talp meg több éves, látszott is rajta. Ugyan úgy jött szét mind a kettő.
A hitachi dizájnja nekem nagyon begyere. Munka közben amúgy nem azt nézed hogy hogy néz ki a gép, szóval nagyjából mindegy is a kinézet. Hogy a fordulatszámszabályzó mennyire használható az majd kiderül ha többször kell tekergetni. Elsőre kicsit nehézkes volt, de csak megnéztem a gépet aztán csókolom A belseje érdekel inkább hogy mennyit fog bírni.A skil-t az utóbbi időben használtam elég sokat, aztán egyik nap max. 10 perc használat után hirtelen lelassult, majd nem is indult. Leégett... garanciapapír természetesen sehol, pedig szerintem fél év még van rá. Akinek meg kell a munka mondta hogy akkor kölcsönözzünk, kifizeti, csak legyen kész.. mert beadtuk megnézetni hogy mégis mi baja van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest