- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViktorSz
tag
válasz
Aszi123 #68652 üzenetére
HKplus-t éppen nem használtam még,de azt írják az adatlapon,hogy az matt,míg a sima HK selyemmatt.Szóval vagy csiszolsz és fényes lesz,vagy nem csiszolsz és marad a matt felület.
Én ráaldoznék 1 napot a csiszolásra,de azt csinálsz,amit akarsz.
@Grizzlu
York jól írja,a keményfémlapkás nagyon jó a bútorlapra,de a sima fát,pláne a fenyőt,szaggatva fúrja ki. -
pweisz
senior tag
válasz
Grizzlu #68656 üzenetére
Én Abraboro keményfémlapkást használom oszlopos fúrón, 35mm-es verziót(kivető pánt), de főleg laminált faforgácslapra, arra nagyon jó! Gondolom fára is... Előtte Lidlis(szemét) készletből használtam, illetve Wolfcraft, de az se vált be. 45-ösből van alap HSS Bosch-om, az is jó, de évente egyszer van használva, az nem igazán mérvadó. Mondjuk Lidlis annó már elsőre is használhatatlan volt
-
-
thomgrande
tag
válasz
Grizzlu #68654 üzenetére
Természetes fához bátran ajánlom. Nekem is van viszi mint a vajat.
-
pali923
aktív tag
válasz
Grizzlu #68654 üzenetére
Ezen az oldalon is érdemes körülnézni.
Ha regisztrálsz, kicsit kisebbek az árak. -
válasz
kavalkád #68653 üzenetére
"a megrendelő beállított, hogy elvigye a terméket, szerinte ez nem nagy munka, majd leszedi ő. ámen
"
Meg is érdemli.
Bútorlap felületétől függően nagy szívás tud lenni a címkék leszedése. Mert némelyikre úgy tapad, mint a fene, és vésővel kell a címke papírját, és oldószerrel a ragasztót leszedni. Némelyik felületről meg a sarkoknál megkezdve szépen le lehet húzni, ha nagyon lassan csináljuk. Már van jó célhardver oldószerem egyébként, ha kell, megírom a típusát, most nem tudom fejből. A denaturált szesz sem rossz, de mindegyik vegyszerrel felületpróbát kell csinálni használat előtt, mert a fényes vagy érzékeny felületeket megmarhatja, megmattíthatja! Ha folt marad utána, még nincs veszve minden, mert némelyik folt, némi puha rongyos áttörléssel eltüntethető.
-
Viperator
őstag
-
Grizzlu
tag
Kedves Mindenki,
miután az ajándékba kapott noname Forstnerkészlet frissen élezve is csak úgy füstölt a puha nyárfában, úgy döntöttem, meglepem magam egy tisztességes készlettel.
Hobbista vagyok, havi egyszer ha előveszem, de akkor műküdnie kell. Egy komolett standard készletre van szükségem, arra kérlek Titeket, ajánljatok nekem pár ár/érték-bajnok márkát, szettet. Egész sokat dolgozok tölggyel, bírnia kell a kiképzést.
Köszönöm! -
kavalkád
senior tag
köszönöm a matricás tippeket, megoldódott, tegnap este a megrendelő beállított, hogy elvigye a terméket, szerinte ez nem nagy munka, majd leszedi ő. ámen
-
Aszi123
tag
válasz
ViktorSz #68651 üzenetére
"Utánkezelhető csiszolás nélkül". A gyártó írja, én meg már hadd ne rüszülgessek méterekkel a föld felett.
Viszont neked van tapasztalat mindkét anyaggal, viaszos lesz a felület a HK-val is, vagy az csak az XGT sajátja?A sima HK oldószeres, a HK plus a vizes cucc, ahogy a GW 310 is, gondolom kb. egyformán száradnak is. Ha nem lenne a plus, biztos azt választanám.
-
ViktorSz
tag
válasz
Aszi123 #68644 üzenetére
Ezt nem is értem...az új rétegek között,mindig vissza kell csiszolni egy kicsit,akárhány m²,márka,Jézusfasza,stb,kivéve ha érdesebb felületet akarsz,pl egy lépcsőlapnak,hogy ne csússzon el a talpad,mint egy Tom n'Jerrys banánhéjon.
Remmers/Miles=szerintem ez a 2márka,ami mindig stabilan megbízható,csak ezeket használom,ha rajtam múlik. -
ViktorSz
tag
-
ViktorSz
tag
válasz
kavalkád #68641 üzenetére
Én azt a vésőt használom ehhez,amivel az ABS-t is "szintelem" csiszolás előtt(mármint,ha éppen kézzel kell utólag élzárnom)
Szóval egy jó véső ezt lehozza,a maradék ragacsot pedig (ha nem fényes-kényes cucc)Cif...Illatos-tiszta érzés=tökéletes addig,míg leadod a szajrét,aztán,ha a házisárkánynak nem tetszik,majd letakarítja jobban,ha az a mániája. -
j.bravo
addikt
válasz
kavalkád #68641 üzenetére
a) hőlégfúvó, óvatosan (nem nagyon magas hőfokon), vagy hajszárító?
b) céltermék, címkeeltávolító spray? Munkahelyemen a Victoria márkàjú szokott használatban lenni, van belőle olyan aminek ecsetszerűség van a szórófej végén. Rutinos kolléga azzal bekeni a címkét, hagyja ázni pár percet, utána könnyen lejön (ha a papír szétázik akkor papírtörlővel dörgöli; spakli nem szokott kepleni) -
tfe
tag
válasz
Aszi123 #68644 üzenetére
GW 310-et használtam elég sokat. A HK azért nem jött be, mert sokkal tovább tart, mire megszárad. Tartósságban kb ugyanazt tudja mindkettő.
A csiszolás egyiknek sem fog ártani a felújítás előtt, viszont újítottam fel GW310-es felületet csiszolás nélkül (a lustaság nagy úr), működött. -
macilaci78
nagyúr
Tapétaeltávolító...
-
Aszi123
tag
Sziasztok!
Heteken belül nekiállok egy kinti tároló/kiülő épületnek. Mindent én fogok csinálni csak a lazúrban vagyok bizonytalan. A Remmers HK plus vagy Milesi XGT közt vacillálok. Odavagyok az XGT viaszos felületéért, viszont nem tetszik, hogy majd a felújítás során újra kell csiszolni. Igaz csak enyhén, de 105 m² a külső felület, meg magas is, szóval kihagynám. A héten két helyen voltam nézni a HK-t, csak színskála volt, termékminta nem. Viszont ha hasonlatos a felületük, tehát a HK-nak is lesz egy selyemfényű filmszerű bevonata, akkor már meg is van a nyerő. Hisz ezt majdan nem kell majd csiszolni. Van esetleg tapasztalata valakinek erről, amit meg is osztana? Esetleg ha nem nagy fáradság a HK-ról fotót is szívesen vennék, lehetőleg világos színben. Köszi. -
kavalkád
senior tag
ahonnan rendeltem lapszabászatból méretre vágott anyagot olyan matricákat raktak rá hogy lerobbantani sem lehet róla. spaklival letúrtam párat, de egyrészt nagyon időigényes, valamint a ragacs is ott marad. mivel lehet ezt gyorsan leszedni?
-
pweisz
senior tag
válasz
ViktorSz #68540 üzenetére
Köszi! Persze, rakd el nyugodtan, de nem biztos hogy érdemes ráhangolni valakit ilyenre, elég jó kis szívás megcsinálni. Egyrészt nekem rengeteg vésés volt , persze ha valakinek van ilyen véső furó cucca, az persze megoldhatja gyorsan, vagy talán idegen csappal, pl tipli(mondjuk konkrétan hogy lehetne nem tudom), vagy esetleg csavar-al(de az meg hogy néz ki...). Illetve azért az ollós csapolások is melósak.. Na és akkor még a vetemedésről nem is beszélve... Szóval én azt mondanám hogy inkább hagyományos laminált faforgácslap ajtóra próbáld rávezetni
-
MDMA
tag
válasz
pacman_123 #68637 üzenetére
Igen, kísérlet képpen építettem egy ilyen jiget az állítva fűrészeléshez, de nem lett jó.
Egyrészt a kis bosch fűrészem stellere nem igazán támogatja ezt a módszert és bemozgott a munkadarab. Másrészt ehhez kell egy kicsit nagyobb anyag vastagság. A standard 2-2,5cm-ből nem adja ki igazán. De nem adom fel, lesz még próba, csak mas projektek vannak a csőben.. -
pacman_123
tag
"a felsőmaróm pl nem elég erős ehhez és plattolni se fogom tudni."
Ha van asztali fűrészed ... ezt már jó régen láttam, de itt a "plattolást" meg a keretet is asztali fűrésszel csinálja.
https://www.youtube.com/watch?v=cSuIyPenbF8
De nekem teszenek a síkbetétes frontok is. Láttam olyat hogy asztali fűrésszel vágtak bele a betétbe, nem döntve, és egy kis kiemelkedés volt így a közepén, az is feldobta a "sík" betétet.
-
MDMA
tag
válasz
szszabo #68634 üzenetére
Az enyém is ilyen sajnos. Én azt tervezem, hogy csinálok fából új ajtókat. Tablasitott fenyő lenne az alapanyag. Sajnos még kell hozzá egy két beruházás, a felsőmaróm pl nem elég erős ehhez és plattolni se fogom tudni. De lehet, hogy megelégszem a sima sík betétes kialakítással.
A hőlégfúvó szerintem is jó erre, hogy válaszoljak is. Olyan műhely kell, ahol van ilyen vákuumos gép... -
szszabo
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy méretre készített, fóliázott MDF frontokkal szerelt konyhabútor, amiről a fólia elkezdett leválni. Van olyan elem, ami hibátlan, de olyan is, amiről a fólia fele már levált. Úgy nézem, ez utóbbiakról a fóliát az MDF lap sérülése nélkül le lehetne szedni.
Elég vacakul néz ki...Amiben a segítségeteket kérném:
Tudtok-e olyat, aki vállalja a frontok újrafóliázását?
Van olyan eszköz vagy eljárás, amivel a még nem "hámló" fóliát el tudom távolítani anélkül, hogy a lapok sérüljenek?
Köszi előre is! -
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis asztalra vagy komódra vagy bármire, amire rá tudom rakni a számítógépemet.
A gépház mérete 60 x 30 cm és kb. 30 kg a tömege kerekítve
Tök jó lenne ha fekete vagy bambusz színű lenne és stabil.Szerintetek találok ilyen kész terméket? Valami konzolasztal szerűre gondoltam.
-
kavalkád
senior tag
válasz
vlesi69 #68627 üzenetére
ár/érték arányban nem rosszak az IKEA-s bútorok, különben már rég csődbe mentek volna
olcsóbbra meg csak addig tudod kihozni amig saját részre csinálod és nem számolod a munkaidődet, megrendelésre szerintem nehéz lenne alámenni az áraiknak úgy, hogy értelmezhető profit is maradjon. -
A teli aljuk, hogy az oldalfal a lába közte általában 10 centi magas lap van a kettő között, a legalján plusz merevítés azok a fajta bútorok sem mostaniak már. Nem tudom menyi idős vagy de láttam már jó pár bútort az életemben, ott is mindig változik a trend, a kivitelezés a minőség rovására. Én ha tartós és összerakott bútort szeretnék akkor inkább megcsinálom, nem egy vacak Ikeás vagy társait veszem meg, meg olcsóbban is elkészíthetőek.
-
-
hzsolee
őstag
Erre pluszban az már túl magas, botlás lesz belőle. Elvágod és ki lehet szedni szerintem, mert csak rátűzik a keretre. Multigép jól jön ilyenkor ....
Ez csak azért van, hogy a keret megálljon a boltban. Ha megnézed pont bemegy egy "rendes" küszöb magasságilag arra a helyre.
Brutál ez a sok fekete haj...😏 -
MDMA
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a képeken látható öles rés megszüntetésére. Előző tulajdonos így hagyta nekünk a beltéri ajtókat és így nem szigetel se hangot, se mást.
Van egy kis tölgyfám illetve kőris, valamelyikből gondoltam megoldani. A terv, hogy egy fejjel lefelé fordított U profilt erősítek rá erre a mostani küszöb kezdeményere.
Amit viszont nem tudok, hogy
A) hogyan lesz lépés álló, azaz miként kéne a függőleges és vízszintes részt, az U szárát és alját össze csapolni/ragasztani... Stb hogy bírja a terhelést?
B) hogyan rögzítsem az új darabot a mostani küszöbre, ha nem szeretnénk látszó csavart a tetején? Elég-e ragasztani pl?
C) kifelejtek-e valamit?Előre is köszönöm!
-
T J
tag
válasz
gaboka75 #68605 üzenetére
Köszi. Rákérdeztem, külsőssel csináltatják, várom az ajánlatukat. Egy vállalkozót én is találtam közbe.
vlesi69
" a lábak bentebb vannak az is merevít"
A lábak itt kényszerből vannak beljebb tolva, hogy ne lógjon ki a felső peremük a szekrény alól. Az ideális az lenne, ha pont a függőleges oldal alatt lehetnének, mert az a teherhordó oldal. A lábak eltolásánál egy olyan merev áthidalót kell beépíteni, ami képes a terhelést átvinni az oldalakról a lábakra, lehetőleg behajlás nélkül. Ez az áthidaló vagy benyúlik az oldalak alá, vagy olyan erős kötéssel kell az oldalakhoz rögzíteni, ami nem szakad ki a ráeső terheléstől. -
tfe
tag
válasz
vlesi69 #68616 üzenetére
> lábak bentebb vannak az is merevít
Hát, szerintem nagyon nem. Nem vagyok statikus, de ez szerintem baromság. Egyrészt a merevséghez ennek semmi köze, másrészt ha nem pont a függőleges oldalfal alatt van a láb (ami ritka eset egy bútornál), egészen komplex erőhatások lesznek a kötőelemeken. Az biztos, hogy jobb nem lesz tőle...
> legalján plusz merevítés volt hosszába és a lábak arra voltak felcsavarozva
Az megint egy teljesen más eset...
> Vagy teli aljuk volt a bútoroknak
Nem tudom mit értesz "teli" alatt, de ennek is "telibe" van az alja.
-
kavalkád
senior tag
válasz
vlesi69 #68615 üzenetére
értem amit írsz, tisztában vagyok vele, hogy idővel megereszkedik majd, de engem hidegen hagy mennyit hajlik be, akár most, akár fél év múlva. összeszakadni nem fog a közeljövőben, ennyivel bőven beérem.
ha nagyon érdekel mennyit hajlik majd meg írj rám fél év múlva, lemérem neked -
válasz
Pürrhosz #68610 üzenetére
Ez szekrény kb 60 centi széles, a lábak bentebb vannak az is merevít, középen meg dupla polc van, de az a kérdés milyen vastagok a lapok, de a későbbiekben fog kiderülni hogy mennyire pakolják tele, hogy fog deformálódni. Egy sima bútor lap 1.8 centi vastag, de Ikeába és társaiknál van hogy csak 1.6 centi vastag a lapok. Régen tudtak szekrényeket készíteni amiba anyag is volt és nem volt ritka hogy a legalján plusz merevítés volt hosszába és a lábak arra voltak felcsavarozva. Vagy teli aljuk volt a bútoroknak amik szintén merevítettek.
-
válasz
kavalkád #68607 üzenetére
Jó még a szemem de mint lentebb írták később még több mm lehet. Én már csináltam olyan szekrényt hogy hosszabb volt és belülre beraktam pluszba még egy lapot hogy ne hajoljon meg, pl 40 cm mély és egy 20 cm plusz lapot tettem be ugyan olyan hosszon. Most is az a terv hogy amit építek kis szekrényeket, feljebb 2.8 méteres lesz egy lebegő polc 30 cm mély ugyan olyan hosszon lesz még egy 15 cm mély lap így 3.6 cm vastag lesz és a belső élére végig led szalagot teszek.
-
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Rejs termékei megbízhatóak? (Variant Multi, sínes, szennyeskosár) -
macilaci78
nagyúr
válasz
Pürrhosz #68610 üzenetére
A konyha felső szekrényre érdemes gondolni. 12 terítékes porcelán készlet, ugyanennyi pohár üdítőnek, fehér bornak, vörös bornak, rövidnek, pezsgőnek és egy korpuszelem még tele sincs. Másikban liszt, cukor, konzerv, befőtt, rizs, tészta. Olyan nagyon nem is sok, csak a bontott csomagolások mellé még 1-3 darab tartalék.
25 kilót hátizsákba is raktam már, nehogymár szekrénybe ne lehessen...
-
Pürrhosz
csendes tag
-
kavalkád
senior tag
válasz
thomgrande #68608 üzenetére
miért okom lenne rá?
-
T J
tag
Furnér-teríték "varrásra" van valami alternatívátok?
2,5 mm vastag furnérból szeretnék 152 x 130 cm terítékeket csinálni, és a kuper-szálas ragasztást preferálnám, de ahol préseltetném, nem vállalják ilyen vastag furnérból. Egyszer már megoldottam krepp ragasztó papírral, de nem igazán voltam elégedett. Nehéz a furnér, ha nem óvatosan emelgetem elválhat. Ezért valami vékonyabb és erősebben ragadó "valamit" keresek.
Esetleg tudtok valami kézi módszert kuper-szál felragasztására? Vagy olyan helyet, ahol vastag furnérból is vállalnak teríték képzést? Pest környékén. -
kavalkád
senior tag
válasz
Pürrhosz #68601 üzenetére
ezt csináltam múlthéten egy gép alá ami 20kg:
középen olyan 1-2mm-et van meghajolva, szemből nem látható, saccra még 30kg-t elbírna, de akkor már látható lenne a behajlás szerintem. osztót nem tehettem bele, mert kellett az egész hely. hátra tettem egy 10cm-es merevítőt, nem bíztam a 3mm-es HDF lapban, meg kellett ott is a szabad tér nekem. -
Pürrhosz
csendes tag
Sziasztok!
A 18mm-es laminált forgácslapnak milyen teherbírása van? Egy egyenlő oldalú (75 cm-es oldalakkal rendelkező) szekrényváz, 3mm-es farost hátlappal hány kilót bír el a tetején?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- OLED TV topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile 2
- Diablo IV
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest