Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeriCool
aktív tag
Üdv. Érdeklődnék, hogy parafát lehet e faragasztóval ragasztani. 4mm parafalapot szeretnék mdf-re. 60x90cm méretben. Gorillám van otthon (ragasztó). Az ember rá akart beszélni valami saját ragasztóra. Kérdezném, hogy kell-e.
-
Drebil
csendes tag
válasz TheProb #37596 üzenetére
Simán faragasztót kérj a boltban. Én Gorillát használok, nem cserélném le. Több méretben is létezik, Gugli tud segíteni a hozzád legközelebbi kereskedő meglelésében. Ugyanakkor általam mélyen tisztelt AndrewBlase fórumtárs felsorolásában szereplő bármely ragasztó is teljesen megfelelő. Igazság szerint nem kell nagy feneket keríteni a dolognak, bármely barkácsáruházban is lehet kapni ezekből, pl. Pattex, Bison biztos van.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz TheProb #37596 üzenetére
A választható márkák sora végtelen. Csak néhány ezek közül:
Pattex, Tytan, Soudal, Dana lim, Murexin, Ponal, stb.Én a Dana Lim D3-at szoktam használni (ahol veszem, csak ez kapható ), de a Pattex-el biztos nem fogsz mellé (és Neked nem is kell vízálló ragasztó).
De vannak itt olyanok, akik nálam sokkal többször és többet ragasztanak, biztos kapsz tuti tippet ezen kívül.Miért mindig én???
-
TheProb
veterán
válasz AndrewBlase #37591 üzenetére
Van esetleg kifejezett márka/típus amit ajánlasz?
Egyik amerikai videós videóit szoktam nézni, ott csak a "sárga ragasztóra" hivatkozik mindig (meg más is), de az itthon gondolom sokat nem jelent, ha bemegyek a boltba"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
AndrewBlase
senior tag
válasz serfozotibi #37592 üzenetére
Nem az égre kell vetíteni, hanem a házad/lakásod falaira.
Bár, jobban belegondolva, ha azt akarod elérni, hogy a DW gépek Téged látogassanak meg, akkor tényleg az égboltra kell vetíteni.
Miért mindig én???
-
Armahun
addikt
válasz Winner_hun #37589 üzenetére
Metabomak van lakkmaró gépe. A sárga fonóban tervezték, hogy lehet bérelni is, hogy már működik e a kölcsönző rész nem tudom.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
serfozotibi
csendes tag
-
AndrewBlase
senior tag
válasz TheProb #37590 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy miután felviszed a ragasztandó felületekre, száradni kell hagyni, majd utána összenyomni. Ez szerintem a Te esetedben nem jöhet szóba.
Illetve nem tudom, mennyire áll szét a ragasztandó láb. Ha van annyi hely, hogy be tudod kenni a repedés mindkét oldalát, úgy, hogy van közte hézag (tehát tud száradni a ragasztó) akkor jó lehet. (lásd a leírást)
De én faipari ragasztót javasolnék. Lehet kapni egész kis tubusban is.Miért mindig én???
-
TheProb
veterán
válasz AndrewBlase #37588 üzenetére
Ilyenem van otthon, ez mennyire alkalmas a beszélt melóra?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Winner_hun
titán
Ez nem jutott eszembe de nem is állnék neki ezzel, furnér van a lakk alatt. Ha ezzel belekapok akkor az asztal kuka. Szalagcsiszolóval nekiálltam, az egyik fele kész van. Azt a papírt is eszi, de egy kicsit jobban viszi és tovább bírja - vagy csak a nagyobb forgácsoló sebesség segít, minden esetre a nagyjára ez jó.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
TheProb
veterán
válasz AndrewBlase #37580 üzenetére
Igen, ez megoldásként hangzik. Most nem tudom megnézni sajnos, de ha jól rémlik, akkor a 2 elem találkozása mint ha alapból ilyen elcsúszott lenne, mert asszem 2 tipli fogja őket össze a csavaron kívül és mint ha azok is eltolnák a furatot. Majd megnézem, de az ötlet életképesnek hangzik.
Magával a repedéssel amúgy nem lehet valamit kezdeni? pl ragasztót a repedések közé nyomni vagy valami? Hogy ne repedjen tovább.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #37581 üzenetére
Nem lenne érdemes lenagyolni a felületet legyezőtárcsával [link] és egy flexel?
-
prannk
őstag
válasz Winner_hun #37581 üzenetére
Én festool 400-320 as papírral szoktam poliésztert csiszolni. Elég sokáig bírja
-
prannk
őstag
Hali!
Melyik a legolcsóbb szélezetlen fűrészáru?
-
Winner_hun
titán
Poliészter lakkhoz létezik csiszolópapír?
Ami van: Rubin 2, Granat, Brilliant 2. Mindegyik papírral kb. 1 percet tudok csiszolni, utána halottak, szinte semmit nem visznek, csak ha nagyon ránehezedek a gépre, de ez nem jó se a gépnek se nekem (és úgy is csak további 1-2 percet nyerek, kevesebb anyagleválasztással).
Van itt egy asztal felújításra, csináltam már ilyet, de ilyen lakk nem volt egyiken se. Öntött, úgy tűnik hogy 3 rétegű, kb. 0,5 mm vastag ott, ahol tolómérővel mértem.
Van még a Titan 2 és a Saphir, utóbbihoz annyi van írva hogy kemény igénybevételhez. A ~900 Ft-os darabár elég húzósnak tűnik, kérdés az ára tükrözi-e a teljesítményét
Ha szalagcsiszolóra van jó papír az is érdekelhet, ha a nagyját azzal le tudom szedni már előrébb vagyok.[ Szerkesztve ]
-
AndrewBlase
senior tag
válasz AndrewBlase #37567 üzenetére
...meg amit még nem "vallott be".
Ma találkoztam akksis gyalukkal is. Alakul a dolog.
(#37579) TheProbMegpróbálhatod kiszedni a csavart, majd a lyukat mind a lábon, mind a keresztkötőn (ha ott is félre van fúrva) felfúrni 6-8-as fúróval (attól függ, mekkora a jelenlegi lyuk átmérő benne), majd tiplit beleragasztani. Ha megszárad, akkor meg új lyukat fúrni bele, ezúttal középre. De nem biztos, hogy tartós lesz, kérdés, hogy mennyire sérült a láb.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
Soká
senior tag
válasz serfozotibi #37577 üzenetére
Ahhoz, hogy a fal sárga-fekete legyen, nem is kell milliomosnak lenned
-
serfozotibi
csendes tag
válasz AndrewBlase #37575 üzenetére
Hú, gratulálok a főnöködnek a szép kollekcióhoz. Máris szimpatikus az az ember!
Nekem nincs egy nagyobb gépem sem a Dewalt-tól, de a kézigépek közül szinte mind az. Jó, van egy nagy vídiás fémdarabolóm, de az nem asztalos gép, meg nem is sűrűn használom, de akkor annyiért nem volt szabad otthagyni. Egy biztos, ha nyernék a lottón, még a műhely fala is sárga fekete lenne! -
bim
veterán
válasz AndrewBlase #37575 üzenetére
Vastagolót mi szegésdeszka azonos méretűre gyalulásánál és gyalult pallóterítés vasatgolására használjuk. Sajnos ahonnét hozzuk az anyagot ott pénzt lehet spórolni, cserébe idegesítően méretpontatlan az áru.
Nekem van LS1214-es Makita gérvágóm. Imádjuk mert gyalult 12x12-es fákat azzal szoktuk megmunkálni. Egy óriási hátránya a súlya. Na meg aki kitalálta ezt a szögben rögzítő csavaros megoldást.
Régen úgy voltunk vele hogy mindent egy egy géppel megoldottunk de rájöttünk ha minden feladatra van egy jó gép akkor kevésbé használódnak el és célgép nagy általánosságban szebben dolgozik. A géppark építése és karbantartása viszont sok pénzt emészt fel. -
AndrewBlase
senior tag
Hát éppen ez az!
Ács-állványozó (és minden egyéb ) brigád vagyunk. Eddig megvoltunk ezek nélkül. Jó, az asztali kfg és a kombigyalú jól jöhet majd helyszíni munkálatoknál, de hogy vastagolót minek vett, meg még egy gérvágót? Polírozót meg pláne minek??
Egy olyan gérvágó ugyanis már eddig is volt (a nagy Makita [talán bim fórumtársnak van olyan emlékeim szerint] és egy kisebb Bosh mellett), csak nagyobb/hosszabb állvánnyal.
Jó, a "kézi" gépek mindig jól jönnek. Eddig is volt már egy kazal DeWalt gép, most már "legalább" az egyik teherautó platóját teljesen meg tudjuk teríteni ezekkel.[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
epmd
tag
-
indianjoe23
csendes tag
válasz AndrewBlase #37572 üzenetére
Az OSB lap 25 mm-es. Ilyen maradt.
A bádoglemez jó lehet. Köszönöm az ajánlást. -
AndrewBlase
senior tag
válasz indianjoe23 #37571 üzenetére
Milyen vastag OSB lapot akarsz használni? Egy vékonyabb lapnál szerintem nem szükséges a lap alját megsrégíteni.
Ha mégis, én inkább egy (bádog) lemezcsíkot (akár eresz-szegést [=csepegtető-lemez], annak eleve vissza van hajlítva a vége)raknék rá pl süllyesztettfejű átmenő csavarral. Strapabíróbb lenne, mint az OSB alját megvágni.[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
indianjoe23
csendes tag
válasz indianjoe23 #37570 üzenetére
-
indianjoe23
csendes tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Akciós az uni-maxnál a 612Max felsőmarójuk.
https://www.uni-max.hu/612-max-felsomaro/d/
Jó paraméterei vannak, erős motor, lágyindítás, szabályozható sebesség, 6-os, 8-as, 12-es szerszám befogás, és most alig 26ezerért lehetne megszerezni.
Van valakinek ismerete róla? Megérné?
Szabadna még egy kérés? Kb 30 fokos szögben szeretnék egy OSB lapból összetákolt lejtő formájú dobbantót csinálni, kisgyerek távirányítós autója számára játszani. A lejtő 40 cm széles, 60 cm hosszú, és a tetején 20 cm magas. Hogyan lehetne célszerüen lefűrészelni a lejtő alján lévő részt, hogy szintben legyen a vizszintes talajjal? Megpróbáltam lerajzolni.[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Üdv!
Ismét nem igen a topikba illő kérdésem lenne,de itt sok a szaki hátha tud valaki segíteni.
Kompresszorhoz milyen tömlőt érdemes venni illetve honnan?Ami annyira nem csavarodik,törik,kemény stb..
Kb 10-15m elég lenne nekem.[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz AndrewBlase #37567 üzenetére
Nem rossz...
-
AndrewBlase
senior tag
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen jellegű "relax" fotelom, aminek az egyik "lába" el van repedve
Ahogy nézem a gond az, hogy nem pont a keresztmetszetén lett fúrva rajta a lyuk, hanem lejjebb, így a terhelés miatt elrepedt.
1. Lehet ezzel valamit kezdeni házilag?
2. Mennyire kell félni, hogy egyszer összeszakad alattam?"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
ifbbtudox
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Sok hasznos infót kaptam, ami segít gondolkodni.
Végiggondoltam mihez használnám, és a fő funkciója a hosszú( 4-6m ) anyagok darabolása lenne, amikkel keretben nem lenne egyszerű az asztalin dolgozni.Ezt a gépet paraméterei alapján teljesen alkalmasnak találnám, ahhoz amihez kellene, és árban is inkább az olcsóbb kategóriában van. Olvasgattam külföldi oldalakon is véleményeket róla, és eléggé vegyes.
Van értelme megvenni szerintetek egy ilyen gépet vagy csak tanulópénz lenne?[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Van valakinek biztos infója arról, hogy plexi laphoz milyen tömítő ragasztó tapad?
A hagyományos fürdőszoba szilók idővel elválnak, és ha emlékem nem csal még a FIX ALL ragasztó is elválik tőle idővel, főleg ha vizet kap.
Egy tippem van, bár a plexi nem tudom mennyire akril, a nevesebb gyártóknak mint RAVAK van olyan tömítő szilója ami tapad rendesen az akril szaniterekhez.
Próbálkozott már valaki ilyennel?
Köszönöm -
ALI_G
veterán
Konyhapultba beépíthető Qi töltőt tudtok ajánlani? Sehol sincs ikea-t leszámítva, de az nem az igazi.
-
zonusz
aktív tag
Egyszer decemberben már kérdeztem, most hátha nagyobb sikerrel járok: mi a gyakorlati jelentősége a -1° ill. a 47° vágás lehetőségének.
Köszönöm. -
Soká
senior tag
válasz GeronimoTama #37557 üzenetére
(csak úgy zárójelben mondom, hogy az olyan jó, ha a gép, amiről beszéltek, annak leírjátok a pontos nevét és típusát! nem azért, hogy én ne értsem félre a dolgot, hanem azért mert ha segítő szándékkal írtok, akkor az úgy segítség ha a gugli találatként is kidobja. Tehát ha valaki rákeres az AEG PS254L jelű gérvágóra, akkor jó esetben akkor fogja megtalálni a véleményedet, ha van keresőszó is. Annak idején thyebynek is mondtam, hogy ne metibózzon, bár aztán rájöttem, hogy ha tőle akarok valami elfogulatlant olvasni a Metabóról, akkor elég annyit beírnom a keresőbe, hogy metibó
Zárójel bezárva) -
epmd
tag
válasz GeronimoTama #37551 üzenetére
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #37552 üzenetére
Megveszed?
-
Winner_hun
titán
Hajrá-hajrá
Festool CTL 36E Ipari Porszívó► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
epmd
tag
válasz GeronimoTama #37542 üzenetére
Akkor ezek szerint ez sem egy ajánlandó gép.
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok valamilyen boltot,ahonnan tudnék rendelni bútor redőnyt?
De viszonylag nagy részt szeretnék vele lezárni,kb 220×300cm -
GeronimoTama
tag
Semmi gond
Gyakorlatilag több levegőt fúj ki az elszívója mint szív be és ennek a levegőnek csak töredéke a por amikor vágok vele meglehet fulladni a pincében. a helyigényre visszatérve nálam az első lábai a gépnek a faltól 85 cm-re vannak hogy kitudjam teljesen tolni a sínt, oldalirányban pedig összesen 110 cm kell neki hogy 50-50 fokra el lehessen fordítani.GTAO: tamadotcom
-
Soká
senior tag
válasz Prémvadász #37544 üzenetére
Bocsánat, figyelmetlen voltam, módosítani már nem tudom Az AEG külön reklámozza a gép elszívásának nagyszerűségét, eszembe sem jutott, hogy ennyire szar lehet
Viszont akkor a kék Bosch mégsem vacak, megnyugodtam -
Soká
senior tag
válasz GeronimoTama #37542 üzenetére
Meglepő vélemény...
Az, hogy valami beállítást kíván vásárlás után, azon olyan nagyon nem csodálkozom. Ahogy azon sem, hogy a gyári lap nem remekel, bár egy Bosch lapról nehéz elhinni, hogy a fogak csak úgy kitöredezzenek...A helyigény nem tudom melyik gépre vonatkozik, én itt ezen a videón úgy látom, hogy éppen a helyigény kicsiny voltát szemléltetik.
Itt pedig műszaki értelemben 10/10 pontot adnak rá egyedül a porelszívását említik negatívumként és az árát. Az a fenti videón is látszik, hogy a fűrészpor repül rendesen, bár egy 10cm vastag anyagnál ez az ért nem olyan meglepő...
Mondjuk, ilyen gérvágót (csak) az vegyen (ácsok) akik 8-10cm vastag anyagokat aprítanak.
-
GeronimoTama
tag
Nekem ilyen van és nem ajánlom. Gyárilag pontatlan, be kell állítani (legalábbis az enyém ilyen volt.)
Gyári lapot alig használtam egy-két alkalommal vágtam vele bükköt és már nincs a fogaknak hegye mind lepattant, szeget, kapcsot nem vágtam vele. Nagyon de nagyon hangos és az az "elszívó" csak dísz és útban van. Cégnél a 216-os változata 2 évig bírta aztán széthullott benne valami és ilyen 2-3 centimétert lötyögött oldalra a lap ha megmozgattam és csak üvegléc vágásra volt használva.Szerk.: Nagy, nagy hely kell a gép mögött ha falhoz akarja valaki rakni.
[ Szerkesztve ]
GTAO: tamadotcom
-
epmd
tag
Ennek a Bosch-nak viszont jól lement az ára [link]!
-
unreg1
tag
Igen, én is ezért mertem ajánlani, mert láthatóan szép állapotban van, ritka az ilyen a használt gépek között.
Ismerem ezt a típust, a fok skálázásnál szokott elkopni a sok forgatástól, ez nincs.
Persze mint minden gépet, ezt is személyesen kell lecsekkolni.[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz ifbbtudox #37531 üzenetére
Te tudod, hogy mihez kell neked a gérvágó...
Én a géphasználat mennyiségét tekintve gyenge hobbistának számítok. Valahogy úgy alakult, hogy előbb vettem gérvágót (Metabo) és utána asztali körfűrészt. És miután megvettem az asztalit, szinte mindent azon kezdtem el vágni, a gérvágót csak ritkán veszem elő. Amire mégis használom:
-hosszú deszkák darabolása, amit nehéz lenne asztalon tolni,
- sorozatvágások (pl. amikor sok képkeretet készítek) sorozatvágás szerintem akkor jó, ha nem kell minden egyes vágásnál ki-bekapcsolnod a gépet, hanem pörög a motor folyamatosan és tudod a munkadarabokat gyorsan egy kézzel cseréli, pozicionálni.De nagyobb keresztmetszetű, nem túl hosszú anyagoknál az asztali körfűrésszel azért pontosabban tudok vágni.
-
Soká
senior tag
válasz generatoros #37536 üzenetére
A fotók felbontása nem elegendő ahhoz, hogy a beszédes részleteket láthassa az ember, de nekem nem tűnik leharcoltnak ez a gép. Az egyszer élezett lap pedig (ha tényleg egyszer élezett) nagyjából elárulja, mennyit mehetett a gép. Elvileg annyi használat, ami alatt egy ilyen lap újraélezést kíván elfogadható. Főleg ha netán nem csak fát vágott vele, hanem mondjuk színesfémet is. Ami nem elképzelhetetlen.
Én úgy látom, hogy aki ezt a gépet használta nem ütötte vágta. Ha többet is ment, mint amit a külseje elárul, akkor is gondosságról árulkodik. Engem személy szerint jobban zavar az, amikor látom egy gépen, hogy a gazdája nem kímélte, a felülete mindenhol kopott és látszik, hogy a szöget is ezen egyenesítgette...
Ez a gép nem ilyennek tűnik. Az árát hagyom, mert nem tudom hirtelen, mennyi újonnan. Alkudni pedig lehet. Én annyit mondhatok, hogy egyszer, egy faipari cégnél alaposabban megnézegettem egy ilyen kék Bosch gérvágót és pozitív benyomásokat tett rám.
Szóval, egy próbát megér, szerintem. -
generatoros
tag
válasz unreg1 #37532 üzenetére
Szia! Ellentmondásos a hírdetés ezért óva intek mindenkit. Újszerű , de a tárcsát már újra éleztette. 40 ezerrel ólcsóbban kínálja, szeríntem inkább az új. ÉS a garancia? 3 év? Ritka szerencse a használtgép vásárlás, kívétel azért akad. Fórúmtárstól vettem tavaj valamit nincs vele semmi gond, amit elmondott a gépről. igaznak tűnik. Ja és baráti félár körül. Újra élezett tárcsával kinálja kihasználtság miatt, persze, mert lehasználta és most már nem kell neki. Na mindegy, én ebben a kategóriában csak új gépet vennék.
-
Armahun
addikt
Urak, ilyen tárcsával mit vághatnak?
Nem mértem pontosan de kb 20 centi az átmérje. 3 mm körüli a késtest a végén váll után leszűkül 1 mm-re.
Egy szekrény aljában találtam egy csomót, körfőrész gyáras zacsiban.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
generatoros
tag
Szia! nem vagy Te forrófej, szerintem minden asztalos témával foglalkozó emberben felmerülnek a hasonló kérdések. Azt írod , nagyon komoly fűrészed van, akkor ebben a témában is keress komolyat. Szerény véleményem pedíg az hogy asztali gépen is nagyon fáintos 45°-os szöget tudsz vágni.
-
unreg1
tag
Kár, hogy nem szánsz rá 100ezer körül, mert ez pl egy jó vétel lenne
Talán még le is tudnád 100-ra alkudni.
-
ifbbtudox
csendes tag
Köszönöm a választ!
Fiatal vagyok és forrófejű, mindent azonnal akarok, de ezt a gérvágó dolgot komolyan át akarom gondolni. Többször jutottam el odáig is, hogy nagyon komoly körfűrészem van, nem kell gérvágó, de a napi munkák közben mindig újra feljön, hogy mégis kellene.
Viszont nem akarok "sima" barkács gépet, mert nem csak magamnak készítem a dolgokat, hanem megrendelésre is, nem akarom, hogy a kapacitásomat pont a gérvágó fogja vissza.
De úgy gondolom 100ezer feletti gépre (pl dewaltra) nincs szükségem, 60-90 ezer közötti kategóriában keresgélek, és vannak ígéretes darabok.Akinek van egy kis rálátása, és ideje szívesen vennék néhány ötletet, melyik gépek, vagy melyik márkák között érdemes keresgélni a félprofi kategóriában!
Köszönöm!
-
pali923
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv! Lehet, hogy sikerül kispórolni egy kis (sok) pénzt. Ha igen, akkor beruháznék egy vastagológyaluba. Sokáig a Makita az ára miatt kiesett, de most ezt is levitték 200k alá. Szóval 190.000 lenne az ára a másik alternatíva pedig A metabo DH330 amit 160.000 környékén lehet megkapni.
Érdeklődnék, hogy melyik az ajánlottabb. Ha jól emlékszem a Metabonál drága a késpár a relatíve olcsó gép mellé.Illetve csak egy kalandozás, hogy valaki használt e már olcsóbb kategóriás egyengető-vastagoló kombót. Pl Güde, Einhell vagy akár ilyen PowerPlus POW 204 gépet.
Mindkét verziónál hobby szintről lenne szó. Főleg puha fához.
Köszönöm -
FAQtyA
tag
válasz indianjoe23 #37527 üzenetére
Pl. tömör fenyő belső ablakpárkány éleit kerekíteném le, hangszóróknak készítenék szép nyílást, beltéri nyílászáró takaróléceit munkálnám meg, stb. Sokat barkácsolok otthon, de eddig mindig csak tervezgettem a vásárlást.
-
FAQtyA
tag
Sziasztok!
Hobby / magán felhasználásra szeretnék vásárolni él-, vagy felsőmarót. Korábbi hozzászólásokban egy másik fórumon nem igazán ajánlották a "belépő" Makitákat (Makita 3710 / MAKITA RT0700C). Ezeket tényleg nem érdemes megvenni, mert korlátokba fogok velük ütközni? Egyébként a másodikhoz utólag használhatók a CX2 féle kiegészítők? Vagy tudtok javasolni, hogy mit érdemes venni hosszú távra, esetleges szervizeltetés tekintetében is? Gondolom a "noname" kategória kerülendő. Persze nem a 100 ezres kategóriát választanám otthonra
Előre is köszi az infókat! -
Hunyus
senior tag
válasz Winner_hun #37521 üzenetére
pl ez?
vagy ez
Érdekes mert majdnem félárba van ez egyik a másikhoz képest,teljesítményre meg szinte ugyan az a kettő[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
válasz Winner_hun #37521 üzenetére
Bővebben valami pontosabb ajánlott márka/típus?
-
indianjoe23
csendes tag
-
Hunyus
senior tag
Üdv!
Lehet,hogy nem ide a topikba illő kérdésem lesz,de hátha itt vannak tapasztalatok.
Milyen kompresszort ajánlanátok?
Tűszegezőhöz és gépek takarításához használnám leginkább.
Mit tudnátok ajánlani? -
őstag
Sziasztok,
ágyat szeretnénk vásárolni. Előszőr a Ikea, Kika vonalon indultunk el (jelenlegi ágykeretem is Ikeás, és nagyrészt elégettek vagyunk vele), de a jelenlegi kínálatból nem igazán találtunk nekünk tetszőt, vagy az ára nem volt megnyerő. Így elkezdtünk Bükkfa ágyakat is nézni. Úgy látom, hogy sok matrac szalonba szállít a Józsa Asztalos. A kérdésem az volna, hogy a galériában láható képek alapján vajon mennyire lehetnek masszív felépítésüek az ágyak? Gondolom, hogy nem a fa önmagában fog elsősorban recsegni idővel, hanem az ilesztéseknél. Mire érdemes figyelni, ha nem csak szebb, drább, de masszívabb ágyat is szeretnénk venni az mdf/papírből összerakott társaiknál?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
exabit
tag
Valaki meg tudja mondani hogyan hívják azokat a fémcsatokat ami a doboz oldalán van? Szeretnék venni ilyeneket de nem tudom hogy keressem: [link]
Amikor becsukja az ajtót ezekkel rögzíti hogy ne nyíljon ki. -
Hunyus
senior tag
Köszönöm a válaszokat,akkor rendelek egyet.
-
Winner_hun
titán
Foglalkoztam vele de nem jöttem rá a hibára. Keveset pácolok, inkább csak natúr lakkozás megy. Volt utána pácolás amit elkezdtem, nem ment, elvittem fényezőhöz, nem értem rá szarakodni vele. De később meg volt ami jól sikerült (akkor jobban rá volt húzva a dűzni, de nem tudtam hogy az volt a megoldás).
A dűzni / pisztoly menetes részénél némi lakkmaradvány miatti szorulásnál, dűzni kézi rászorításánál is simán lehet kicsit kevésbé meghúzni azt, máris megvan a probléma. Jobb szerettem villáskulcs nélkül leszedni a dűznit, azért is csak kézzel húztam rá - bár volt hogy nem jött le kézzel még ha könnyen is ment rá a dűzni.
No mindegy, probléma elhárítva, ez a lényeg.Lakkozás / pácolás max. 2 baron megy, de van hogy csak 1,5-tel fújok.
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #37500 üzenetére
"Akkor fújni kellett, nem volt időm szórakozni vele, meg még most se nagyon van. Majd tán a jövő héten..."
Úgy érzem, kicsit sokat dolgoztok és a jövő hét kicsit lassan jött el.
Gyakorlatilag használhatatlan volt a pisztoly pácoláshoz, mert ott ha egy pillanatra is megáll a pác az eléggé rossz. Egyébként ott még tömítő gyűrű sincs, ezért meg kell húzni rendesen.Pácolni úgy kell amúgy hogy,csak minimális levegőnek kell jönnie, pont annyinak hogy ne köpködjön,csöpögjön, meg még egy kicsi. Sokan nem tudják, és rengeteg pácot fújnak el a levegőbe.
Nem tudom hogyan csinálod, csak egy kis segítség. -
bim
veterán
válasz generatoros #37502 üzenetére
Bevallom bennem fel sem merült ez a pozícionálásos probléma mert a talpat esztergában készítették ami adja a középponttól való azonos távolságokat, a furatokat meg a műanyag talpról valami letapogató vette le amit utána a CNC kimarta az adott helyre.
központozó szerinti pontatlanságot magában a gép aljának a pontatlansága okozhatja. Együtt kell tudni élni vele.
[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz indianjoe23 #37483 üzenetére
mert a géphez kellene a gyári gyűrűt megvenni
-
generatoros
tag
Lehet, hogy valamit nem nagyon értek? Megpróbálom hangosan gondolni, ---szerintem--- pozicionálás már akkor létrejön amikor felcsavarozzuk a vett vagy csináltatott póttalpat. Még mindig az unimax-os triton klónról beszélek. A póttalpban süllyesztett fúrat van ,4db a felfogatáshoz ez meghatározza a pozicíót és itt van ami nekem magas, hogyan tudnék állitani , ha a központozó szerint eltérés mutatkozna? A süllyesztett furatok mivel kúposak, hogyan teszik lehetővé hogy állítható legyen ennek a talpnak a helyzete? A gyűrűk szintén fixen rögzülnek. Ezek után én nem látom, hogy mi miért van. Jó esetben csak tizedekről lehet szó a pozicíonálás tekintetében, de ez csak úgy lenne megvalósitható, ha a felfogó csavarok laposfejjel rendelkeznének és ennek megfelelően a süllyesztés sem lenne kúpos. Az 1/4"-os csavarok(6.35mm) egy 6.5mm-es vagy nagyobb furatban engednének némi mozgást és akkor kell a központosító , amit a gyári póttalphoz adtak. Mégegyszer mondom, lehet rossz az elképzelésem, de ,ha kúpos furatsüllyesztés készül egy eszterga mühelyben akkor annak rendkívül precíznek kéne lennie.
-
bim
veterán
válasz generatoros #37495 üzenetére
Én csináltattam az aljára egy egész talpat amit a műanyag mintájára készítettek el egy esztergályos üzemben. A pozicionálás innentől egyszerű mert a gép külső pereme a támpont. Igaz mi a géphez készítjük a sablont. Szerencsére a párhuzamvezető talpat anélkül fel lehet tenni rá hogy le kellene venni róla a másolótalpat. Hátránya viszont az hogy kb. fél kilóval nőtt a gép súlya.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest