Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Szeretnék terasz árnyékolást készíttetni amire a pergolát néztük ki. Az lenne a kérdésem, hogy erre milyen fa gerendát érdemes használni és milyen lazúrral kellene kezelni?
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Szeretnék terasz árnyékolást készíttetni amire a pergolát néztük ki. Az lenne a kérdésem, hogy erre milyen fa gerendát érdemes használni és milyen lazúrral kellene kezelni?
példa:Egy 250-es árat találtam ilyenre (5x4m): http://kertihaz.hu/kategoria/alias/
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Új lakásba szeretnénk fürdőszoba bútorokat készíttetni. November végére tud még valaki vállalni ilyet munkát vállalni?
Egyik 140x50-es lebegő (már ha ekkorában lehet lebegő), a másik 60x45 vagy 80x45 lenne (szintén lebegő). A mosdót már kiválasztottuk, de a csaptelep felszerelését, víz bekötését azt mi vállaljuk. MDF anyagra gondoltunk, csapódásmentes vasalatokkal.
Igazából még kelleni fognak más bútorok is, pl előszobába, és komplett gardrobe, beépített szekrény, de ezeket nem terveztük meg. -
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Fényes konyhabútor frontokból melyik a tartós? acryl, duracryl, stb
Esetleg ha van egy link ahol leírják a fajtákat, tulajdonságokat, az is sokat segítene. A boltban még a katalógust se tudták kezelni. -
ALI_G
veterán
A nettfront honlapjáról
festett
"A front hordozóanyaga 18 mm vastagságú MDF lap a hátoldalon fehérre laminálva.
Felületkezelő anyag: A frontoldalon poliészter-poliuretán és akril lakkokkal felületkezelve, melyek
kiváló minőségű és keménységű felületet alkotnak."
magasfényű akril
"– fokozott ellenállás a karcolásokkal szemben
– optimális színminőség és ragyogó szín
– a felület, az élzárók és az ellenhúzók tökéletes összhangban állnak"Igaz nem írja, de jól gondolom, hogy az akril is MDF lapra épül?
Leírás alapján nagyjából egybevág azzal amit irtál, de a festettnél a poliészter és társai rész számomra nem mond semmit. Élőben annyi a különbség, hogy az egyiknek sokkal simább a felülete, míg a másik kissé hullámos ha a fény megtörik rajta.
Egyszerű a kérdés, melyiket ajánlanátok otthonra hosszú távra?[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz Winner_hun #36998 üzenetére
-
ALI_G
veterán
Konyhapultba beépíthető Qi töltőt tudtok ajánlani? Sehol sincs ikea-t leszámítva, de az nem az igazi.
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Építettünk borovi fenyőből pergolát (na jó, csak leszadbtuk és szeretnénk felrakni a homlokzatra. A terasz 4,5 x 5,5 kb, két oldalról nyitott.
12 cm-es szigetelés van a téglán és odáig sima, hogy menetes szárral rögzítem a téglába az első gerendát (ami a falon lesz és ez fogja megtartani a kereszt irányba menő gerendákat). A falban még ipari ragasztóval is rögzítve lesz. 5,4 méter hosszú ez a gerenda, 6 helyen lesz így rögzítve, a menetes szár 14-es átmérőjű. A gerenda maga is ragasztva van már a falra, biztos ami biztos, de ugye 12 cm szigetelés van, az túl sokat nem tart
A kereszt gerendák 80 cm-enként vannak, és 3 oszlop van a pergola másik szélén.A kérdés, hogy az első gerenda rögzítése megfelelő így? Vagy esetleg kellene neki még alátámasztás is a két végén?
Másik kérdés, hogy lefestettük remmers induline gw 310-zel, ral 8017 színben és a második réteg kissé lilás amikor rákentem. Ez miért van? Esetleg túl meleg van már ehhez? épp odatűzött ma a nap.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Nincs rajta semmilyen fedés egyenlőre, a hó leesik a gerendák közt
AndrewBlase: az egyik végénél még megoldható (alsó képen a belső sarka), de a másik végénél beleesik a közlekedő folyosóba, mert ez a ház sarka gyakorlatilag.
Most tudok róla képet is csatolni, így érthetőbb.Még egy olyanra gondoltam, hogy vágok egy 40 cm-es gerendát, amivel megtámasztom alulról a kereszt gerendát. Ezt még 2 csavarral tudnám rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
A teraszajtó felett áthidalóba fúrtuk, feljebb nem fért volna el a gerenda, de a másik végén nyilván tégla.
Terhelés tesztet mi is csináltunk. A legnagyobb embert megkértem hogy csimpaszkodjon az egyik kereszt gerendára. Nyilván nem szakadt rá
Az az igazság hogy nem állok közelebb a megoldáshoz, mert pont oda nem szeretnék alátámasztást rakni, ahol a leginkább kellene[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz AndrewBlase #38465 üzenetére
Jogos, de a kérdés csak az alátámasztásra irányult Ha kell, akkor még veszek hozzá egy vagy két gerendát, ez már nem lenne nagy dolog.
Milyen betétekre gondoltál?
Egyenlőre a budget nem engedi, hogy bármi legyen rajta, de gondolkozunk, hogy mi lehetne ami a napot ideiglenesen nem engedi a teraszra. Napvitorlát tudok ilyesmit venni valahol, vagy csinálnak méretre nem aranyáron?
-
ALI_G
veterán
Építettünk teraszt a pergola alá. Nem tudok képet feltölteni, de valami ilyesmi:
T profilú klipszel raktuk le:
A kérdés, hogy a szélén a terasz lapot ez csak a belső oldalán fogja le (képen a bal széle). Kívül hogy lenne célszerű lefogni? Látható átmanő csavar nem tetszikMásik kérdés, hogy hossz irányban ez mennyire mozoghat/dagadhat szabadban? Thermowood borovi fenyő.
szabz, AndrewBlase: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Nálunk nincs keret, szóval hossz irányba tágulhat. 8 mm van a deszkák között, így abba az irányba is tágulhat. A gyártónak van lerakási útmutatója, azt követtük, de erre nem tér ki.
A vízre azért gondoltunk. A beton alap levezeti a vizet és ez a leejtés a padlón is ugyanolyan, így arról is lefolyik a víz. A betont lefestettem lábazati festékkel, hogy ne szívja magába a vizet.
Így néz ki.
Azzal nincs bajom, hogy látszódik a szerkezeti fa, de ugye az utolsó nincs rendesen rögzítve (itt még spanifer tartja).[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Én a 10 év garancia miatt döntöttem a thermowood mellett. A WPC-re nem adnak ennyit (vagy legalábbis arra amit én találtam) és ami jó minőségű, az még drágább lett volna mint az igazi fa, ami felújítható, stb. Sok WPC teraszt, burkolót láttam, de még a drágábbak is fakulnak, szürkülnek, mint az igazi fa, azonban ezek nem festhetőek, nem lehet őket felújítani. A thermowoodnak mindkét oldala azonos profilú, így ha kell, akkor megfordítható és kapsz egy új burkolót.
Félre ne érts, nem akarlak meggyőzni, hogy ez mindennél jobb, de én objektíven így döntöttem. Az idő majd igazolja, vagy sem.btw a borovi fenyő elég tartós:
Időjárásálló. A fát télen kell dönteni, gyorsan kérgelni és máglyázni, mert kékülésre hajlamos. Tartóssága szabadban kb. 60 év, vízben kb. 500 év, állandóan szárazon kb. 1000 év.szabz: ilyen dugót milyen néven találok?
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Kedves Asztalosok,
Szeretnék egy faházat a kertbe, 3x2 méteres. Néztem interneten, stb. Szinte végtelen van, de mind puha fenyőből. Valószínűleg csináltatok egy erre specializálódott céggel. 2 méter oldalfal magasságban gondolkozom, dupla ajtóval, sátortető zsindellyel. Az ereszben még gondolkozom. A 15 centis beton alap már megvan.
Az egyik cég aki esélyes, a következő műszaki tartalmat kínálja alapból:Faházaink gerenda vázszerkezetre épülnek, melynek mérete 5x5cm, erre a vázra épül a külső borítás, mely a rendelés szerinti alap (15mm vastagságú).
Vagy választható a rönkhatású (23mm vastagságú, íves) borítás. A falakat a sarkoknál csavarkötéssel rögzítjük.
A tetőre bitumenes zsindely kerül, mely OSB lapra lesz rögzítve, kapcsozással. A szarurák mérete 5x5cm.Tudnátok segíteni, hogy mire figyeljek?
Milyen falvastagságot érdemes választani?
Milyen gerendákból legyen a szerkezet?
Ereszcsatorna mennyire szükséges egy ilyenre? Viszonylag védett helyen lesz, vízelvezetés szerintem megoldott.
Boroviból megérné ilyet csinálni, vagy nem éri meg a felárat?Amennyiben ilyen jellegű munka érdekel Budapesten, akkor privátban várom megkeresésetek. Kivitelezést október végén szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a jelenlévő asztalosok közül foglalkozik-e valaki faház kivitelezéssel? Budapesten szeretnék egy 2x3 méteres faházat, októberi kivitelezéssel. Beton alap megvan. Örülnék ha valaki innen tudná kivitelezni. Privátban várok megkereséseket.
-
ALI_G
veterán
A késes fűszegély vágók miért terjednek ennyire? A modellek több mint fele műanyag késes. A damilos nem jobb/olcsobb?
-
ALI_G
veterán
Hol kapok pesten (szárított) borovi fenyőből faházhoz építő anyagot? Ha nincs borovi, mit válasszak? Szerkezeti fát (10x5 vagy 10x10) és rönk hatású lambériát keresek.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Azt tanácsolták, hogy itt érdeklődjek a kérdésemmel:
A viharban megsérült fa elemes kerítésem. Lényegében fa oszlopok és 180x180-as táblákból épült. Az oszlopok 9x9-esek és 75 cm-es oszloptartókon áll, melyek betonozva lettek. Sajnos az oszloptartónak a gyári forrasztása elengedte magát a nagy szélben és kb. a fele kuka.
Milyen oszloptartót, rögzítést tudtok ajánlani ami viharbiztos?
Most voltam egy vaskereskedésben amit tanácsoltak, ott ilyenek vannak. A lakásfelújító topicban erre azt írták, hogy nem erre való.
Ebben a hsz-ben vannak még lehetséges megoldások.Egyenlőre egy vállalkozót se találtam (kapacitás hiányra hivatkoznak), szóval abban is jöhet segítség (BP. XXI ker.). A biztosito persze megállapított 104k kárt, ami nevetséges.
-
ALI_G
veterán
válasz yooccoo #39520 üzenetére
Betonozva van es azzal nem is volt gond.
generatoros: annyival vagyok beljebb hogy a 2mm-es feltehetően 2x erősebb mint az 1mm-es. De egy 'gyártó' se adja meg hogyan építsd be, vagy hogy mennyit bír. Egy szóval nem írtam, hogy nem hiszek nekik. Elmentem és megnéztem mit lehet kapni és leírtam. Ezek kereskedelmi forgalomban kapható kerítés rögzítésére szolgáló eszközök. Jogos elvárás, hogy a helyi viszonyoknak megfeleljenek? Igen. Megfelelt? Nem.
Ezért vagyok itt. Illetve azért mert a mai építőiparban 10 vállalkozóból 2 mondta azt hogy nem érdekli a meló, 8 pedig vissza se jelzett. Pedig hidd el, hogy egy percet nem akartam ezzel foglalkozni, van munkám, családom ami kitölti a napjaimat.[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Szeretnék a kamrába egy egyszerű polcrendszert. A helyiség keskeny és hosszúkás, némi gépészettel nehezítve. Úgy mértem, hogy 10-12 cm lehetne egy polc szélessége. Max 15 cm férne el, ami még éppen nem zavaró a közlekedésben. A szélén egy kis perem gondoskodna arról, hogy ne essenek le a befőttek
Kapok-e valahol ilyet készen, vagy szabni kell? Melyiket hol pesten? XXI, IX és környéke jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Teraszt burkolatot szeretnénk építeni fából. Csináltam már ilyet magamnak, de az egyszerű volt. Most a terasz közel sem téglalap és a megrendelő (nagymama ) úgy szeretné a szálirányt, hogy hosszába kell keresztbe vágni két deszkát (attól függ, kapok-e ilyen hosszú deszkát).
A terasz mérete:
A: 5,51m
B: 3,98m
C: 5,62m
D: 3,78m
A hossz irány a hosszabbik 5,6 méteres irányba állna, a két vége között lesz 20 cm (3,98-3,78). Thermowood fenyő lesz, ami 14 cm széles, ezért 2 deszkát is gérbe kell vágni.
A kérdés, hogy ilyen gérvágást hogy tudok csinálni, mivel? Esetleg felejtsem el mert csúnya lesz? -
ALI_G
veterán
válasz thyeby #43254 üzenetére
Köszi! Úgy látom, hogy nekik más profilú van mint a thermowoodnál. A hossza sajnos max 5,1 méter, nekem pedig 5,4 lenne ideális. Árat se merték felrakni Az utánfutó bérlés szóba jöhet, de találnom kellene olyat amin az 5,4 méteres is elfér komolyabb túllógás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz thyeby #43263 üzenetére
Felhívtam őket.
Van minőségbeli különbség a thermowoodmaster és a jafholz által árult hőkezelt borovi fenyő között? Mindkettőre 10 év garanciát adnak, bár a jafholz azt mondja, hogy mindenképpen ápolni kell és hogy tud vetemedni, míg a thermowood-ra azt mondja a gyártó, hogy ápolás nélkül is kibír 10 évet, csak szürke lesz A jafholz egyébként olcsóbb, és 9900 + áfáért országosan kiszállítanak. -
ALI_G
veterán
válasz thyeby #43363 üzenetére
A thermowooddal van tapasztalatom, kíváló faanyag. Igaz csak 1+ éve van itthon, de ez alatt semmit nem változott az alakja. A színe kikopott, de lefestettem olajjal. 10 évet adott meg a gyártó vetemedés, stb festés nélkül. Csak a színe miatt javasolták, hogy fessem le. 10 év persze rengeteg idő, de ismerősnek az épített vörösfenyő terasza iszonyatosan vetemedik, még csavart is kitépett több helyen, pedig azt asztalos rakta le, az enyémet pedig minden tapasztalat nélkül saját magam. Bízom benne, hogy hasonló minőséget kapok, bár jafholz nem árul olyan széles méretskálán mint thermowood, így nem pont úgy lesz lerakva ahogy szerettem volna. Mindenesetre köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmem a jafholzra.
violino: extol premium kb belépő kategória. Nekem motorszereléshez és ház körüli dolgokra kellett, így van egy komplett készletem tőlük, hobbira jó (jobbat még nem találtam), megélhetéshez nem ilyet vennék. A vízpumpa fogót már tönkretettük, de saját hibából. A műanyag doboz záróbizbasz 3 év után kezdi megadni magát.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Terasz építésnél mennyire fontos, hogy a párnafa az ugyanabból a fából legyen mint a burkoló? Hőkezeltet szeretnék. Egyszerűen hónapok óta nem tud a jafholz beszerezni párnafát, korábban meg a burkolóból nem volt megfelelő méret...lehet idén már nem lesz új faáru.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Gyerekágyat szeretnék készíteni fából. Első kérdésem, hogy milyen fenyőből érdemes csinálnom, és kb milyen anyagvastagságban kell gondolkozzak a szerkezetnél, ha a mérete kb 110x170 cm? A gyerkőcön kívül egy felnőttet is el kell bírjon. Asztalossal szerettem volna, de eddig senkit nem találtam aki megcsinálná még idén (1 hónapja keresek).
Ha valaki belefutott már jó DIY leírásba, videóba, akkor annak is nagy hasznát venném. -
ALI_G
veterán
válasz generatoros #54605 üzenetére
En r*hadt soknak tartom a 80 orat ennyi idobol es penzbol megveszem az uj eszkozoket es kitanulom hogyan kell agyat kesziteni. talan ha marad idom, akkor csinalok +1-et es azt eladom neten.
Egy csepeli asztalos cegtol kaptam az ajanlatot. 4000 / ora a munkadij.Ilyen agyat szeretnénk ágyneműtartóval 110x170 méretben:
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Bútort fogok készíteni és színkódban kérnék segítséget. Mi felel meg a wenge színnek a RAL színskálán?
-
ALI_G
veterán
Szeretném átváltani a RAL 010 20 10 színt RAL classic skálára, de nem találtam semmi hasznosat neten. Korábban Masooo ezt linkelte, de sajnos nem tudja konvertálni.
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Szükségem lenne pergolához új gerendákra (3 db), de sehol nem találok pest környékén amiket eddig felkerestem. 421 cm hosszúak. Elvileg hossz toldott borovi ablak frízből készült, de asztalos csinált mindent, aki nem elérhető évek óta.
Ti miből pótolnátok?
Hol kapok ilyen anyagot a környéken? -
ALI_G
veterán
Feltöltöttem 3 képet a jelenlegi állapotról, amit itt értek el: https://photos.app.goo.gl/1viXFLyYyxjfj1ki7
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest