Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #1439 üzenetére
Elég buta a rózsaszín, világoskék alap tollkészlet valóban. Elképzelésem sincs mi járt a fejükben mikor először beállították. Nézd meg melyik tollakat használják a falak, ajtók stb (3-4 toll lesz max) és állítsd át a színét a tollaknál.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
copass
veterán
válasz Hunattila #1414 üzenetére
ati driver gond lesz, 9800GT-m van, ac17 fut rajta rendesen.
talán ez megoldás, nem értek atihoz[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #1347 üzenetére
Igen. Nekem körülményes volt kicsit a modell exportálás, blenderbe, ott kicsit csesztetni a modellt, majd onnan lumionba. Annyi pluszt nem tett a dologhoz mint amennyit tökörésztem vele.
Ha valami pályázathoz kell érdemes lehet használni, jól néz ki ahogy száll a por a levegőben és csillog a napsütésbenMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Engineer086
Modder
válasz Hunattila #1347 üzenetére
A tervlap sablonoknál, amikor új tervlapot készítesz, ott tudtommal be lehet állítani a lap méretét, akár tetszőleges méretűre is. A Lumion programról egész pontosan egy héttel ezelőtt hallottam először.
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
copass
veterán
válasz Hunattila #1297 üzenetére
haver 3 hétig nézte össze a szakágakkal a terveket papír alapon. amúgy is minden 2D vonalkázás és fejmunka hogy ha ezt ide akkor az hogy látszik majd, metszeten, homlokzaton.
el sem akartam hinni amit mond, azt hittem hogy szórakozik, de az arcán láttam hogy nem viccel!
az hogy ifc-be mindenki dobját a tervét aztán nézzünk már egy ütközésvizsgálatot! sci-fi szint.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Hunattila #1295 üzenetére
volt egy időszak, amikor mindenki építési vállalkozó volt, x5-ös pinkpólóba villogot, a melóst nem fizette,sstbstb- szerencsére a válság szépen kitakarította ezeket, meg a többi trógert.
viszont a németek tényleg dúrvák, haverom kint dolgozik pár éve, hát nem nemegyszerű, minden egyeztetve mindenkivel és addig amíg nincs ámen addig fék. viszont nemetschek-el rajzolnak, archicad után azért az elég gáz."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Cheesy
őstag
válasz Hunattila #1291 üzenetére
Vagy spórolás. Kívülről nem látszik, megmarad egy csomó anyag.
De én is voltam olyan építkezésen, ahol a talpgerendából való mintavételkor a mintahengerben volt egy kb. negyed-harmad sörösdoboz (üresen persze ), szóval a magyar építőipar rejt magában csodákat.
www.vakbelmutet.hu
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #1291 üzenetére
Állt egy pár évig, és igazából gond sem volt vele. Ha úgy nézzük simán kispórolták a drágább liapor betont vagy a polisztirol könnyűbetont, én így csak azért vetem meg őket, mert nyilván kifizettették azt is amit nem dolgoztak be
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Nixon18
senior tag
válasz Hunattila #1126 üzenetére
Világos. De ez egy konzumer gép és nem igazán szeretném ha ennyi pénzért a gariidő után széthullana a kezemben a gép. És akármit is mondasz, próbálgattam Asusokat és Acereket is... a mai modelljeik nem a legminőségibb darabok.
Viszont notebookcheck benchmarkja szerint a HD4000 erősebb a GT520MX-nél.... lehet, hogy nem kell kompromisszumot kötnöm
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz Hunattila #991 üzenetére
Én szerettem kézzel is rajzolni. Én még kézzel csináltam a diplomatervemet. Igaz akkor már volt egy két ember aki CAD-es tervet adott be.
Ismerős nekem is a sok éjszakázás Pengézést meg művészi szintre lehetett vinni egy idő után
Változnak az idők, régen pl 10 évig terveztek/rajzoltak egy nagyobb szállodát, ma erre van 2-3 hónap. -
Cheesy
őstag
Nálunk is kellett csőtollal rajzolni nem is keveset. Egy magamfajta gimnáziumból jöttment életében akkor fogott tust először a kezébe, emlékszem, hogy vért izzadtunk a ma már nevetségesnek tűnő alaprajz (Épszerk I.) megrajzolásával is... utána még ki kellett festeni, színezni, utána kertterv, brr..
Az ArchiCAD jó dolog, de 0-ról tervezéssel együtt (NEM csak rajzolás) 2 nap alatt egy ház engtervét megnézem ki csinálja meg Az vagy típusterv, vagy gányolás.
www.vakbelmutet.hu
-
copass
veterán
kis rutinnal már elég hatékonyan lehet tartani a legelmetegebb határidőket is archicaddel, itt most nem egy átlag újépítésű 100 m2-es családi házra gondolok ami rossz esetben is 2 nap.
hanem amikor kitalálja a megrendelő hogy a 10.000m2 iroda-csarnokhoz, két engterv készüljön, egy iroda, majd az irodát bővíteni a csarnokkal. úgy hogy már kész van az egész egyben 95%-ban engesre!
az átépítő funkció nélkül szétkarmoltam volna magam!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
daninet
veterán
2,5 év most is kötelező csőtollazás az egyetemen nálunk Pont annyira elég, hogy kimostam őket, és többet nem akarom a kezembe venni (bár tény, hogy nagyon mutatós rajzokat lehet vele csinálni) Annyi változott, hogy most a turbó asztal a fiatal egyetemisták legnagyobb kincse
Viszont nem is baj, hogy eltűnt, pontatlan volt, még ha az analógiát nem is nézzük.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
nagyt0m
tag
válasz Hunattila #866 üzenetére
Elméletileg, az AC be tud forgatni kamerát abba az állásba ahonnan a kép készült. Az alaprajzra le kell rakni a fotót, és 4 pontot - 2-2 egymás felettit meg kell neki adni az alaprajzon, meg a képen, és .... beforgatja a kamerát. Na ez az ami nekem még soha az életben nem sikerült lehet, hogy tök béna vagyok hozzá, de még nem találkoztam olyannal akinek ez sikerült volna.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #873 üzenetére
Elvileg ilyen szintű digitális tervkezelés európában is egyedi, legalábbis a legutóbbi etdr előadáson ezt mondták. Én erre abból következtetek, hogy máshol is van, de nem biztos, hogy minden beadható elektronikusan, vagy nem csak elektronikusan adható be.
Meg ugye ennek az etdr-nek az előnye, hogy mindenkinek adható egy korlátozott fiók, és ha kap hozzáférést, akkor az ügyfél is nézheti a friss terveket nem csak a hatóság.
Ki kell forrja magát.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
copass
veterán
válasz Hunattila #873 üzenetére
ha már szóba jöttek a németek, nagyon jó barátom nemecsekezik már egy éve, útálja is, minden 2d-ben van, elég dúrva.
de viszont az dúrva hogy ha vmi változás van, akkor fék, mindenkinek elküldik és majd ha rábólint mindnki hogy okígymegígy akkor van átdolgozva.
na ez nem lesz itthon nagyon sokáig."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #866 üzenetére
nem fog archicad-el sikerülni.
Ezt úgy kell csinálni, hogy artlantisba át kell vinni a modellt, teljes textúrázás, majd ott háttérnek beállítani a fotót és beforgatni a képre az épületet. (figyelni kell, hogy a focal length ugyanannyi legyen mint a fényképezőé volt ami készítette a képet)
utána ha már beleillik az épület le kell renderelni, de fehér, vagy valami nagyon élénk színű háttérrel, ami megkönnyíti a körbevágását.
Utána átviszem photoshopba, körbevágom varázspálcával, majd beillesztem a képbe, és ez utánkezdődik a pepecs, letörölgetni az elfedett részeket, ha borús vagy napos volt az idő a ház színeit állítgatni stb. stb.nagyt0m: ez az ETDR rendszer szerintem tök jó, működni is fog egyszer a gond az, hogy semelyik másik hatóság nem használja, ugyanúgy nyomtatni kell pl a tűzoltónak, Atiköfének (ez a régiós, nemtom nálatok hogy hívják stb.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest