- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Máté94
addikt
válasz
Totheground #37644 üzenetére
Bolondozásra nincs idő. Nekem PLOT kell.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
K1nG HuNp #37643 üzenetére
Crunchyroll-om volt pár hónapig, de mivel nincs HTML5 lejátszójuk (és én meg ezért nem rakok fel egy Chrome-ot) lemondtam. Annyit meg nem ér hogy csak tabletről vagy konzolról nézzem...
A Daisuki ingyenes, igaz van némelyik sorozatnál reklám, meg eleve kér Flash-t... de cserébe van pár jó cím is fent (igaz elég kicsi a kínálat).
(#37647): Dubot kerüld, inkább nézd felirattal. Idővel megszokod.
- - - - - - - - - - - -
Más: Marhajó ez a Magi: The Labyrinth of Magic, négy részt letoltam, nehéz leállni róla. A One Punch Man ment is parkolópályára pár napig...
-
K1nG HuNp
őstag
-
bandiras2
senior tag
válasz
K1nG HuNp #37643 üzenetére
[Ha megy az angol, akkor klikk ide] [+ a mozik listája]
Ha csak magyarul megy, akkor van egy kis problémád. Szerencsére az indavideo és a videa a barátod, de a minőség... -
Totheground
addikt
válasz
Mister_X #37642 üzenetére
Nézz Urara-t.
>"(megint nem fordítja senki sem)"
Gyakorlásnak pont jó akkor.@K1nG HuNp
Természetesen nem ingyenesek, ugyanúgy, mint egy Walking Dead vagy hasonló. Az, hogy Mo.-n nem nagyon lépnek érte az ember tökére (főkent ha nem helyben is licenszelt dolgot tölt), más kérdés. -
K1nG HuNp
őstag
Valaki előfizet innen valamelyik anime oldalra? Ingyenesek amúgy az animék (pl attack on titan) vagy van ami fizetős van ami nem stb?
-
Mister_X
nagyúr
Ja hát igen, mikor kijött volna belőlem, nem volt PH!...
Ez a szezon baromi jó! Bővült még a heti listám. Amik most mennek:
- Youjo Senki
- Demi-chan wa Kataritai
- Seiren - PONTOSAN ERRE VÁRTAM!!! Original, nagyon jó art, vérbeli slice of life ÉLETHŰ karakterekkel
- Masanume-kun no Revenge
- Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! S2
- Fuuka
- Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu S2Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára olyan szezon, ahol ennyi mindent nézhettem
Slice of Life függő lelkemnek meg gyógyír a Seiren, Masanume-kun és Fuuka...
Még el sem kezdtem: Spiritpact, Reikenzan S2 (megint nem fordítja senki sem), Schoolgirl Strikers, Kuzu no Honkai, Minami Kamakura Kouko Joshi Jitensha-bu, Piace: Watashi no Italian - első háromhoz sok reményt nem fűzök (bár nekem a Reikenzan S1 tetszett), de az utóbbi három is Slice of Life... ha csak az egyik is jó, még több heti nézendő lesz.
-
K1nG HuNp
őstag
Hi, beköszönök, hogy lementsem az oldalt. Most néztem crunchyrollon az attack on titan elso epizodjat és WOW. Ezt eddig hogyan kerültem el?
-
bandiras2
senior tag
Index1 -> Railgun1 -> Index2 -> Railgun2 -> Mozi
[időrendben]
[naptár szerint]
Kicsit kusza, de nem baj, a story nagyon jó. -
F34R
nagyúr
válasz
Totheground #37637 üzenetére
Jobbat nem is valaszthattal volna
-
Totheground
addikt
Höh, én anno a School Days-en kezdtem japánt tanulni, az első demó alatt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Index sorozatokhoz milyen nézési sorrendet ajánlanátok?
Van ugye ez:
De ettől nem lettem nagyon okosabb.
-
F34R
nagyúr
válasz
unclefucka #37633 üzenetére
En azt is lattam...
-
unclefucka
senior tag
válasz
nonsen5e #37629 üzenetére
"az egyik marha kitalálta, hogy nézzük ezt"
Ennél jobb ötlete nem is lehetett volna!
Csak a sorozatot néztétek meg, vagy az OVA-kat is, kompletten?#37630 oriic: Igen, mert mangában sem rossz, de azért a mozgókép itt nagyon adja a fílinget!
#37631 JSaN:
"később kérek ecchi listát is tőletek"
Végül is jobb később, int soha! -
JSaN
addikt
válasz
Mister_X #37624 üzenetére
Huha koszi a listat, meg ossze egyeztetem unclafucka listajaval. (Bar ahogy nezem abbol mar 3/4 lattam)
Amit felsoroltal ugy erzem el leszek februar vegeig, vagy mar januar vegen elfogy, meglatjuk (van ami elkap es ledaralom 3 este alatt, van ami megy masfel hetig, napi 1-1.5 resszel, vagy legtobszor be alszok)
A listabol kettot mar lattam, a hosszu cimut: Ano Hana, meg a zongorast: Shigatsu wa Kimi no Uso.
Jo parrol mar hallotam de semmi konkretum, pl Black lagoon, Angel Beats pl regota listamon van csak mindig mast gondoltam rola mint ami valojaban, igy evek ota hanyagoltam, Na de majd most akkor..
A School Days-rol mar hallottam, de csak mint cim meg par kep. Semmi konkretum csak egyszer megnezedok listaja dobtam, de akkor hagyom. Egy bizonyos szint ala en se adom.Megjegyeznem hogy azert nem tegnap kezdtem az animezest, lesz az mar 20 eve is. Neha kenyelmes vagyok es csak azt nezem honapokig ami az AA-n talalok,
Echivel nem tudtok nekem artani, kiss x sis, mar par eve letudva. De a biztonsag kedveert kesobb kerek echi listat is toletek. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
unclefucka #37628 üzenetére
Abból is kellene már új rész.
-
nonsen5e
veterán
válasz
unclefucka #37628 üzenetére
Egy nyári lanpartyn a 15. óra folyamatos overwatch után éjjel felmerült, hogy nézzük pihenés képpen valamit. Aztán az egyik marha kitalálta, hogy nézzük ezt. Nagyszoba, nagyTV, 5-en előtte a kanapékon, félrészegen néztük a Kiss X Sis-t. Érdekes volt.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Mister_X #37627 üzenetére
Pedig nincs is jobb, mint egy laza Kiss X Sis -el kezdeni, aztán onnan nincs megállás a lejtőn.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
unclefucka #37626 üzenetére
Nem
Ne dobjuk be egyből a mély vízbe szerencsétlent.
Én tényleg a mai napig visszasírom azt az idő, amit a SD-re fordítottam.
@Gertriud: illuminati high five. Ami emberiség elleni bűncselekmény, azt úgy is kell kezelni. A SD szembe megy az elveimmel, ezen felül ipari hulladék történetvezetés terén.
-
unclefucka
senior tag
Szemezgess nyugodtan a mostani ajánlásomból is.
A romantikus történetekre is igaz a slice-of-life.
Ha egyezést találsz Mister_X listájával, akkor az azt jelenti, hogy az a művet mindenképp nézd meg!Nem kér valaki esetleg jóféle ecchi-ajánlást?
#37625 Gertrius: Igen, sajnos, vagy sem, de abszolút egyetértek azzal, hogy a School Days -t kerülni kell. Én mondjuk voltam olyan hülye és/vagy mazochista, hogy megnéztem, de aki okosabb, az más kárán tanul!
Annyira beteg az az anime, hogy nincsenek rá szavak. Ha kéne hasonlítanom valamihez, akkor talán az Irreversible című film ilyen beteg még, de azt -szerencsére- kihagytam. Bőven elég volt a beszámoló róla. -
nonsen5e
veterán
válasz
Mister_X #37624 üzenetére
Vendetta, vérbosszú, mintha a személyedet sértette volna vérig az a sorozat.
"Végezetül egy anime címe, ami címeket gyűjtő / stream oldalakon popularitás/nézettség terén elég magas helyen szerepel, sokan akár ajánlhatják is, ha iskolai élettel kapcsolatos animet keresel, akkor belefuthatsz, DE! soha, semmilyen körülmények között ne nézd meg! Tényleg. Kidobott idő, eleinte átlagosan indul, a végére a fejed fogod fogni és nézheted a listát, hogy mit nézhettél meg volna helyette vagy éppen mit csinálhattál volna a drága idődben e helyett. School Days. Kerüld, mint egy nukleáris, veszettséggel spékelt AIDS-es tűt! Ha a merevlemezesre került, akkor töröld, formázd le, gyújtsd fel, majd vidd el egy biztonságos hulladékkezelőhöz."
[link] -
Mister_X
nagyúr
válasz
bandiras2 #37622 üzenetére
Aha, és aki most kezd animézni, az mit kezdjen a nosztalgia faktorral?
@JSaN: heh, akkor egy rövidebb slice of life és pár egyéb stílusú anime:
Angel Beats! - 10/10 - nálam örök klasszikus, jóféle comedy enyhe drámával, amúgy kicsit elvont
Nodame Cantabile (3 évad) - 9.5/10 - klasszikus zeneközpontú szerelmi történet, comedy
Golden Time - 9/10 - nagyon jó egyetemista romance: alapjában comedy, később beszürkül drámával
Shigatsu wa Kimi no Uso - 8.5/10 - szintén klasszikus zeneközpontú, eleinte comedy jellegű, de drámába erősen átcsapó mű
Hibike! Euphonium (2 évad) - 8/10 - szintén klasszikus zeneközpontú anime, japán középiskolások mindennapjaival
Great Teacher Onizuka - 9/10 - örök klasszikus, elborult comedy
Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai (igen, ez egy cím és van ennél rosszabb is) - 8/10 - szomorúbb hangvételű dráma
B-gata H-kei - 7/10 - nagyon vicces mű egy középiskolás lányról, aki minél előbb el akarja veszíteni a szüzességét, de ez mégsem olyan egyszerű. Nem kiemelkedő, nekem csak azimplán tetszett
Black Lagoon (2 évad) - 9/10 - hmm... mivel semmi elvont nincs benne, mint pl. szellemek vagy szupererők, slice of life? Már mint slice of thug lifeEgyébiránt action és az itt lévők többségénél előkelő helyet foglal el a top 10-es listáikon.
Danshi Koukousei no Nichijou - 7.5/10 - cím: Középiskolás fiúk mindennapjai. Ez sem világmegváltó, de laza comdey, levezetésnek kiváló két komolyabb mű közé.
Durarara!! sorozat (4? évad) - 9/10 - ikonokus mű, sajátos szereplőgárdával, történetvezetéssel és stílussal. Ha levonunk 2-3 karaktert, akkor érdekes slice of life lenne, így afféle fantasy jellegű... mi ez? Mindegy, jóféle. Megszakításokkal ajánlom nézni.
Gekkan Shoujo Nozaki-kun - 8.5/10 - jóféle (szerelmi) comedy, egy 4-koma (yon-koma: négy kockás képregény) manga alapján.Hmm... ennyi sol-tól én is kidőlnék egyszerre
Ja igen, plusz egy anime, amit ne nézz meg semmilyen körülmények között: School Days. Csábító cím, a legtöbb anime oldal popularity listáján előkelő helyen van, de ez egy ipari hulladék. Ismétlem: NE NÉZD MEG! Ez nem olyan, mint "ahhoz hogy értékeljem a jót, ismernem kell a rosszat" mentalitás, ez egyszerű időpazarlás! Nem leszel tőle se nem jobb, se nem több... NE!
-
-
Archanon
őstag
válasz
bandiras2 #37619 üzenetére
Onegai-t szerintem senki ne erőltesse, anno egynek jó volt, de ma már kicsit facepalmnak érzem, kicsit... nagyon. Van amire érdemesebb időt fordítani... sok sok megnézett hulladék után írom ezt.
Komolyan, mi tetszik ennyire nagyon durván az Onegai 1-2-ben? Klasszikus Harry Potter szerelmi hulladék, de amúgy?
Flying Witch-et tegnap kezdtem el, 2 részen vagyok túl... egyelőre imádom, ennek MÁR több értelmét látom, mint a fentieknek, pedig még nagyon nem történt semmi... konkrétan semmi.
-
JSaN
addikt
válasz
Mister_X #37617 üzenetére
Szia, igen vegul is a slice of life kategoria az ami johet, meg minden ami ehhez hasonlo iskolas, munkas, life, stb kategoria.
Amiket irtal listaban azok pl nagyon tetszettek, szaloadas, onkormanyzatos, meg a Shirobako ami kulon tetszet mert az anime keszitest mutata be.bandiras2: koszi ezeket mar lattam regen, de ilyesmik is johetnek.
-
JSaN
addikt
válasz
Mister_X #37273 üzenetére
Jo hogy vannak ilyen listak, unepek kozt kezdtem el nezni ezeket de gyorsan elfogytak.
Van meg ilyen listad amiket neztel??
Most en is csak ilyen fajta hetkoznapi elet, iskola, esetleg melankolikus (Clanad, Air stb) fajta animeket nezek.
Mas is ajanlhatna ilyen listat, szives ormest veszem, regi-uj rovid-hosszu nem szamit. -
Mister_X
nagyúr
Na azért ez már nem olyan szánalmas szezon, mint az előző. Itt van a Konosuba S2, Rakugo S2, Demi-chan wa Kataritai (aminek örülök, hogy nem ecchi vagy valami totál agyatlanság, mint a Monmusu) és a Youjo Senki, ami a második epizód miatt felkerült a heti nézendők közé...
Persze ez nem olyan sok, de legalább lesz időm befejezni a Durarara x2-t és újranézni a Nodame Cantabile-t. Hol van már 2014 meg 2015
-
nonsen5e
veterán
Fuuka
Jelenleg fut, anime. Rossz körökben jártam, spoiler tagekre sz*tam (nem tudom, hogy ennek most örüljek-e vagy sem), és ennek hatására elkezdtem elolvasni a mangát, hogy akkor gyorsan le is tudjam az egészet.manga
A bizonyos részig tökre élveztem, de onnantól kezdve érdektelen, unalmas, erőltetett, össze-vissza katyvasz lett az egész. A 36. után a 60. részig bírtam, de a végén már erőszakolnom kellett rá magamat, hogy folytassam, mert nem szokásom droppolni semmit. Hogy miért kell egy (szerintem) teljesen jópofa és érdekes, noha sokszor klisés és bugyuta történetet egy ekkora kupac s*rrá tenni, azt nem értem... Mellette még a szezonális sorozatok közül megnéztem az első részt a Seiren-ből, de elaludtam a 20 perc alatt, annyira semmiről nem szólt az egész.
Masamune-kun no Revenge a harmadik amit elkezdtem nézni, dupla epizóddal kezdett, de legalább érdekes a történet, és még érdekesebbek a szereplők, meg maga a sorozat koncepciója eleve.
Tavasz óta követem az on-air sorozatokat (meg úgy eleve kb. nézek animét), eddig egyedül a nyári (LLS,NG) volt az, ami szerintem egy jó szezon volt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Youjo Senki 2. rész
Wow, ez érdekes lesz így.
-
consono
nagyúr
válasz
unclefucka #37593 üzenetére
Ha már manga, ez a korábban linkelt kmanga isteni! Annyira jól működik az automatikus küldés a Kindle-re, hogy hanyagolom a könyveket, mert mindig van fent egy halom manga, anélkül, hogy bármit kellene csinálnom
-
unclefucka
senior tag
Szívesen.
Szeretem a romantikus szálú animéket, de az a "baj", hogy a legtöbb ecchi elemekkel is operál a hatás fokozás érdekében, ezért aztán sokat ki kellett hagynom a listából, amit kaptál.
Majd talán a második körös ajánlónál már meggondolod magad az ecchi tekintetében.A hentai stílus nekem sem jön be, de azért van egy-két kivétel, ahol -szintén- a hatás fokozása, illetve a romantikus kapcsolat jellege miatt operálnak hentai elemekkel. Természetesen ezekben nincsenek csápos-szörnyek, meg
démonok.brutál-bráneres #37603 tDr1v3r: A java még hátra van, készülj a rekeszizmokkal!
#37604 -=RelakS=-: Igen, nagyon jól meg volt komponálva. Bár én nem tartottam attól, hogy
Én inkább azon paráztam sokat, hogybármilyen nagyobb baja lesz a kislánynak, vagy meghal. nehogy elvegyék a kislányt, mert akkor Daikichi összeomlott volna.
Ez is azon kevés animék közé tartozik, amit megkönnyeztem.#37606 stratova: A joisei jellege inkább a folytatásban kristályosodik ki, ami nem jelent meg animében, csak a mangában.
Rin idősödik és elkezd -komolyabb- érzelmeket táplálni Daikichi iránt, aki -valamelyest- viszonozza ezt.
Nagyjából olyan, mint a Papa no Iu Koto o Kikinasai! esetében, ahol anagyobbik lány végül össze is házasodik Yuuta -val. -
stratova
veterán
válasz
-=RelakS=- #37604 üzenetére
Akkor ezzel nem csak.én voltam így (Air, Kanon, Clannad után). Josei ide vagy oda, egy kimondottan kedves kis anime.
-
maross
nagyúr
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
unclefucka #37601 üzenetére
Usagi Drop
Utolsó előtti rész kicsit rám hozta a frászt.
Ha valami nagyon aranyos, és a főszereplő lebetegszik, valahogy van az az érzésem, hogy egy japán történetben nem feltétlenül éli túl -
tDr1v3r
veterán
Nem túl karcos, a mangától keményen eltér. Nekem az volt az első animém kb. 10 éve, akkoriban tetszett, de tavaly újranéztem (aztán végigolvastam a mangát) és már nem kedveltem annyira. Pont mint a Death Note, de azt inkább nem ostorozom mert eléggé ízlés kérdése...
A One Punch Man-t most kezdtem el, már az első részen betegre röhögtem magamat.
-
mark!
őstag
válasz
unclefucka #37601 üzenetére
Atya ég, nagyon köszi!
Amint gépközelbe kerülök, el is kezdek olvasgatni. Elfen Lied milyen? Arról olvastam, hogy kötelező, szinte alapmű. (A lilium miatt tetszik nagyon
)
Ezekkel egy darabig tényleg elleszek. Ahhoz, hogy konkrét műfajokat/témákat mondjak, nem néztem még meg eleget szerintem. Na majd nyáron
-
unclefucka
senior tag
"Ha lehet, ecchi és hentai ne legyen a 100+os listákban"
Akkor nem én vagyok a te embered, a listám 90%-át nem tudom így ajánlani neked...
Nem tudod, te mi a jó!Egy kis kezdő csomag:
Aldnoah Zero (mecha)
Amagami SS (romantikus)
Angel Beats! ("túlvilági", akció)
Ben-to (epic-fight)
Black Lagoon (gengszteres, lövöldözős)
Boku Ha Tomodachi Ga Sukunai (nehéz barátokat szerezni... vígjátéknak mondanám)
Bokura wa Minna Kawaisou (Ó az ártatlan szerelem, romantikus)
Break Blade (mecha)
Chuunibyou demo Koi ga Shitai! (nagyon cuki, romantikus)
Fate-Stay Night (ezt nem kell bemutatni)
Gangsta (nomen est omen, gengszerek)
Gokukoku no Brynhildr (szupererő, gonosz nagy cég, sok fordulat)
Golden Time (összetett, romantikus slice-of-life)
Gosick (nyomozós-kalandozós, kis romantikával fűszerezve)
Highschool of the Dead (zombi apokalipszis-túlélős, ebben van ecchi, de az kell is bele)
Ikoku Meiro no Croisee (ez nagyon szívet melengető kis történet az idősík: 19. század)
Kaichou wa Maid-sama! (romantikus vígjáték)
K-ON! (zenélős, iskolás, slice-of-life, kifejezetten ajánlott!)
Lovely Complex (lovely, tinik, akik komplexusokkal küzdenek, de azért szerelmesek nagyon, magyar nyelven is!)
Neon Genesis Evangelion (ez egy komoly darab, nehezen emészthető, de kötelező mestermű, mecha)
Nisekoi (romantikus vígjáték, tsundere!)
One-Punch Man Erről pár hsz.-el korábban írtam)
Re:Zero (fantasy-kardozós, öldöklős romantikus vezérfonallal, erősen ajánlott!)
Shigatsu wa Kimi no Uso (ez egy nagyon szép szerelmi remekmű)
Shokugeki no Souma (főzés-szakácskodás, mint akció, remekül hangzik nem?)
Silver Spoon (ez az egyik legviccesebb slice-of-life, nagyvárosi ficsúr vidékre megy)
Soredemo Sekai wa Utsukushii (ez is egy szerelmi történet, a mondandója nagyon megfogott)
Steins;Gate (időutazós, romantikus, sok -nem klasszikus- harc
Sukitte Ii na yo (nagyon aranyos romantikus sztori)
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (ezt sem kell bemutatni, alapmű)
Sword Art Online (fantasy-MMO, sok epic-fight, rengeteg kardozás, romantika bőven)
To Aru Majutsu no Index (különleges képességgel bíró emberek harca, de ez nem írja le, hogy mennyire jó, kötelező darab!)
Toradora (az legjobb tsundere szereplő van benne, romantikus történet, kötelező!)
Usagi Drop (eszméletlen aranyos slice-of-life, hirtelen-apuka és egy elárvult 6 éves kislány története, remekmű!)A címeknek nézz utána itt. A legtöbbnek több évada van és néhánynak rengeteg a mellékszála (pl. To Aru Majutsu no Index). Ezekkel el leszel egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest