Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, el is felejtettem hogy január 8-án indul Tokyo Ghoul folytatása.
Live-Die-Respawn
-
neko18
senior tag
-
veterán
-
Totheground
addikt
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Mister_X
nagyúr
válasz Totheground #30492 üzenetére
Az instant rizs más, currynek meg minden egyéb instant cucchoz jó. A kome meg azért minimum öt kilós, mert elfogy az is egy rendese háztartásban egy hét alatt
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Totheground
addikt
válasz Mister_X #30491 üzenetére
Azaz, nálunk is a kerek szeműt kapni sushi rizsként. Kint meg van hosszúkás (a 天丼てんや-ban pl olyat kapsz, ゴーゴーカレー dettó, illetve a minden konbini-ben kapható kész rizs is ilyen) meg kerek is, szóval szerintem nem egyfélét használnak. Nyers rizst nem vettem (米), mert a legkisebb kiszerelés 5 kg.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz neko18 #30481 üzenetére
Most olvasom, hát nem tudom mi az, amit itt sushi rizs néven vesztegetnek. Kis, kerek szeme van és nem tartalmaz fényezőanyagot, akkor jó. Japánban minden ételbe echte ugyan az a rizs megy, csak az elkészítése más. Sushi rizsét például dashi alaplében kell felfőzni, nem sima vízben.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Máté94
addikt
válasz Totheground #30487 üzenetére
Nem értem.
-
Totheground
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Mister_X
nagyúr
válasz unclefucka #30484 üzenetére
Még a végén beindul a topic
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
bandiras2
senior tag
Jinrui wa Suitai Shimashita [link]
Nagyon tetszett. Kellemes, időnként megfelelően idióta.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Mister_X
nagyúr
-
neko18
senior tag
válasz Mister_X #30478 üzenetére
Én egyszer megpróbáltam rizsliszttel, de valami borzalmas lett. Amit meg japán étteremben ettem azt nagyon csípem. De köszi, ezt nem tudtam, megpróbálom főtt rizzsel Tejbegríz azt olyan laza csomómentesre csinálom, hogy ha átszűrnék redős szűrőpapírral, akkor sem találnának benne csomót
kdxsv
-
Mister_X
nagyúr
válasz neko18 #30477 üzenetére
Rizsliszttel a kínaiak meg koreaiak (meg a fehérek) csinálják, minden valamirevaló japán mochi főtt rizs összezúzásával készül. Fentebb volt a Happy New Yeares Oomuro-ke kép, ott is mochit készítettek a hagyományosabb módon, sőt, a legtöbb animében, ahol mochit készítenek, ott ugyanúgy zúzzák, döngölik.
Meg amúgy is, rizsliszttel túl könnyű csomómentesre csinálni, a mochikészítésnek megvan a maga bája, mint a csomómentes tejbegríznek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Synthwave #30471 üzenetére
És persze Akemi Satō: Itooshii Hito no Tame ni [Fushigi Yûgi OST]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Synthwave #30471 üzenetére
Ayaka Hirahara: Hajimari no kaze [Saiunkoku Monogatari opening]
Még nem igazán láttam még egy opening zenét, ami két évadot is megélt volna :] (ettől függetlenül lehet, hogy van)
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz saelin #30473 üzenetére
Érdemes mindnek adni rendesen esélyt. Olyan is van köztük, ami csak többszöri meghallgatás után tetszett meg.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na, itt egy kis OST-ajánló. Csak jóféle.
Műfajválasztást tekintve kifejezetten széles a spektrum.Persze a YouTube nem az igazi, de amióta majdhogynem minden elérhető FLAC-ban is, ez nem akkora probléma, igaz?
Akkor lássuk;
Ranka Lee (Nakajima Megumi): Aimo (Official Musicbox version) [Macross Frontier OST]
Ranka Lee (Nakajima Megumi): Niji Iro Kuma Kuma [Macross Frontier OST]
Kanno Yōko: Pulse [Macross Plus OST]
Kanno Yōko: Idol Talk [Macross Plus OST]
Kanno Yōko: Santi-U [Macross Plus OST] (ehhez sajnos nincs YT link, de találtam megoldást)Kanno Yōko: Dance of Curse [Tenkuu no Escaflowne OST]
Kanno Yōko: Inner Universe [Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX OST]
Kanno Yōko & ORIGA: Rise [Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX 2nd GiG OST]Boom Boom Satellites: Underdog [Appleseed (2004) OST]
Juno Reactor: Conga Fury (Animatrix Edit) [The Animatrix OST]
Juno Reactor: Guardian Angel [Texhnolyze OST]Shimamiya Eiko: Higurashi no Naku Koro ni [Higurashi no Naku Koro ni OST]
Shimamiya Eiko: Naraku no Hana [Higurashi no Naku Koro ni Kai OST]
Shimamiya Eiko: Super Scription of Data [Higurashi no Naku Koro ni Rei OST]
Shimamiya Eiko: Electric Universe [Higurashi no Naku Koro ni Rei OST]
Higurashi no Naku Koro ni Main Theme ~revise~ [Higurashi no Naku Koro ni OST]KOTOKO: Second Flight [Onegai Twins OST]
KOKIA: Chouwa oto ~with reflection~ [Giniro no Kami no Agito OST]
KOKIA: Fate [Break Blade OST]
Kalafina: Magia [PUELLA MAGI MADOKA MAGICA OST]
Noma Kumiko: Lilium [Elfen Lied OST]Ishida Yōko: OPEN YOUR MIND ~Chiisana Hane Hirogete~ [Aa! Megami-sama! (2005) OST]
Ishida Yōko: Negai [Aa! Megami-sama! (2005) OST]
Ishida Yōko: Shiawase no Iro [Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa OST]
GODDESS FAMILY CLUB: Coro Di Dea [Gekijouban Aa! Megami-sama! OST]Lia: My Soul, Your Beats! [Angel Beats! OST]
Tada Aoi: Brave Song [Angel Beats! OST]GUMI: Catch You Catch Me [Cardcaptor Sakura OST]
ROUND TABLE featuring Nino: Let Me be with You [Chobits OST]Kitamura Eri: Guilty Future [Kodomo no Jikan 2 Gakki OST]
Kawada Mami: PSI-missing [Toaru Majutsu no Index OST]
Kawada Mami: No buts! [Toaru Majutsu no Index II OST]
fripSide: Only My Railgun [Toaru Kagaku no Railgun OST]
fripSide: LEVEL 5 -judgelight- [Toaru Kagaku no Railgun OST]MELL: Red Fraction [Black Lagoon OST]
TeddyLoid: Fly Away [Panty & Stocking with Garterbelt OST]
Mitsunori Ikeda: Fallen Angel (feat. Aimee B) [Panty & Stocking with Garterbelt OST]AKB48: Beginner [AKB0048 OST]
Mizuki Nana: DISCOTHEQUE [Rosario + Vampire Capu2 OST]
Thyme: Forever We can Make it! [To LOVE-Ru: Trouble OST]ALI PROJECT: Gokuraku Ibarahime [Rozen Maiden Ouvertüre OST]
ALI PROJECT: Baragoku Otome [Rozen Maiden Ouvertüre OST]
kukui: Utsusemi no Kage [Rozen Maiden Ouvertüre OST]Hitoto Yō: Sunny Side up [Aishiteruze Baby OST]
Hitoto Yō: Nennensaisai [Aishiteruze Baby OST]Oranges & Lemons: Soramimi Cake [Azumanga Daiou THE ANIMATION (2002) OST]
Chiba Saeko: Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan [Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan OST]ICHIKO: I Say Yes [Zero no Tsukaima: Futatsuki no Kishi OST]
ICHIKO: You're the One [Zero no Tsukaima: Princess no Rondo OST]Koshimizu Ami: Love and Peace [Omamori Himari OST]
m.c.A.T: Bomb a Head! V [Tenjou Tenge OST]
Mega Man: Intro (German Version, TV size)[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
saelin
veterán
válasz Totheground #30461 üzenetére
Erről a képről eszembe jutott, hogy ebédelni kéne...
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Mister_X
nagyúr
válasz Totheground #30461 üzenetére
Hát ez már csak nyomokban tartalmaz rizst
Ha olyan kedvem lesz, megpróbálkozok mochikészítéssel én is, csak venni kell normális rizst.
-
Mister_X
nagyúr
Újévi nyitásnak tökéletes eddig a Tamako Market. Nem sietem el, napi két epizód elég, tanulni is
kellkéne.
次回はどんなお餅が食べられるかな"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
bandiras2
senior tag
válasz Totheground #30457 üzenetére
Elkezdtem.
SHAFTSERVICE
Ezt nem lehet szavakkal leírni.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Móci
addikt
Boldog, másnaposságtól mentes új évet kívánok!
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Máté94
addikt
Szörnyűek vagytok. Itt töltöttétek a Szilvesztert...
-
unclefucka
senior tag
válasz Mister_X #30439 üzenetére
Oomuro az egyik családnak a neve a Yuru Yuri -ból.
Bár, ha jól láttam, akkor a másik két lánytestvér csal a második évadban lép színre.
A képen a három lány látható:
Nadeshiko
Sakurako
és
HanakoB.U.É.K.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Mister_X
nagyúr
Öö, létezik, hogy tegnap lett levetítve a Tsukimonogatari
-
Mister_X
nagyúr
válasz Totheground #30441 üzenetére
Először animékre kerestem rá, azért voltez az izé, Oomuro-ke meg (még?) nincs meganimésítve.
-
veterán
válasz Totheground #30441 üzenetére
Igen, igy mar beugrott, hogy az a tojasos kiralyos tortenet.
De azert beazonositottam a mozdulatot, meg a szereplot, hogy ismeros, csak megse ebben[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Mister_X
nagyúr
válasz -=RelakS=- #30438 üzenetére
Inkább Oomuro-ke, szintén a twitteres üziből.
-
saelin
veterán
Boldog Új Évet Mindenkinek
Letoltam még délután a maradék fatet és azt kell mondjam, nagyon jó lett! Kár, hogy áprilisig (ha jól emlékszem) kell várni a folytatásig...
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Totheground
addikt
Egyértelműen Namori, szerintem az Oomuroke. Már ha nem csak standalone art újévre.
-
Totheground
addikt
válasz Totheground #30428 üzenetére
ろ
FU autocorrect.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
あけおめことより
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz Synthwave #30423 üzenetére
Van PC, de nem cipelem a hátamon, hogy megnézhessek mono tagekkel arrébb tolt spoiilereket
@Crytec: eszközeim 80%-a Microsoft, egyetlen almás vágódeszkám van, mert ehhez jutottam hozzá a legjobb áron (és nem mellesleg az egyik, ha nem A, legjobb tablet volt akkor a piacon).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #30422 üzenetére
Ezesetben kellemes további szopást a mobil vackokkal. : D
-
Mister_X
nagyúr
válasz Totheground #30417 üzenetére
Safari is (iPad Air), Internet Expoler is (Lumia 735), sehogy sem tudok arrébb görgetni.
@ShiZUx: olyan jelölés nem jó, amit Mate94 használt?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz -=RelakS=- #30418 üzenetére
A megújult blog valami hihetetlen áttekinthetetlen szemét.
100x egyszerűbb lehúzni bakabt-ról a batch-et.
-
-
-
törölt tag
Közben már végeztem az első évaddal... Tipikus Urobotchi mű. Egy kis szereplő nyerbálás, egy zsák minőségi történet egy kis csipetnyi plot-twist fesztivállal és temérdek mennyiségű filozofálással. 10/10!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Psycho-Pass s01e21:
UROBUTCHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miért kellett így megölnöd az öreget???? Ő volt a legnagyobb arc az egész sorozatban... :'( 10 / 10 !
-
alevan
őstag
Köszönöm, hogy eszembe jutattad, én is ledaráltam a Shinsekai yori -t. Már rég a listámon volt, csak eddig valamiért még nem kezdtem neki. Ilyen érzéseket még anime csak kevés váltott ki belőlem, mint ez.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #30406 üzenetére
Most arra akarsz kérni, hogy a 60 KB-os feltöltésemmel toljak fel valahová ~720 MB-nyi RAW-ot (ami amúgy is csak 11 kötet)?
SaHa scanlation-t a bakabt.me-ről a legegyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #30404 üzenetére
Van RAW is, fordítás is - abból csak SaHa, de elég jó. Meg itt pihen már egy ideje az első kötet magyar fordítása a vinyón, csak egy-két dolgot kéne benne javítani - de szerintem meghatározatlan ideig nem folytatom.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz saelin #30398 üzenetére
Ja, a belelektorált hibákok nélkül meg saját képekkel. : D
De azért <3.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást