Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #43397 üzenetére
Arra gondoltál már, hogy nem mindenki játszik fejhallgatón?
Az Nvidia is gyakorlatilag havonta ad ki új drivert, sőt, ahogy látom, sokszor 2-t is.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
pixelshader
tag
Hát ez off, de én soha se értettem hogy miért ennyire fontos a gép zajolása.
Mindig ezen vannak leakadva hogy jaj hangos a venti.Az kb semmi ahhoz a zajhoz képest amit én hallok a fejhallgatón...
Amd: miért kell havonta 3-4 drivert kiadni?
Az nvidia kb 3-4 havonta ad ki új drivert, de azok tényleg működnek.
-
F.B.I.
veterán
Most nekem is kellene egy kis help.
Ugye átírtam a Powercolor RX580 Red Devil BIOS-ban a fan szekciót.
Elméletileg a beállított értékek alapján, 65 C-ig, 1500 rpm-en megy.
A gyerek a Genshin Impacttal játszik, az alatt hibátlan, így is működik, úgy, hogy közben a kártya feszültsége 1.0 V, 1230 Mhz-en.
Azonban, amikor átmegy Warframe-re, na ott minden megbolondul.
A venti elkezd felpörögni, 60 C-nál 2100-2300 rpm -re és úgy, hogy a kártya csak 45 C fokos, van amikor már 2800 rpm-en pörög.A BIOS kapcsoló OC állásban van, ebben a módban lett átírva a BIOS is és lett a Wattmanban alulfeszelve.
Mi lehet a probléma?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok.
Aki szedett már szét rog strix rx 480-at, azoktól kérdezném hogy milyen vastag thermal pad kell rá? 1mm és 1,5mm között vacillálok.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
-
Chaser
legenda
én is arra gondoltam h ne nagyon számíts akciós 2060-ra, meg úgy semmilyen nagy akcióra ilyen ft mellett
én se vennék, csak mondtam h van ( :
levadászol egy sok garis zafír 5600xt-t apróról, amin 5700xt hűtés van, az azért egész más világ egy 570 után és még halkabb is, persze árban is más világ, az is drágább lett újan, de figyelgetni kell, hátha dobálja még alza 100e körül, bár nem hiszem, nemrég még asrockok voltak 103-4-ért náluk, azok meg eltűntek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mankó
veterán
válasz Chaser #43386 üzenetére
Már le is beszéltem velük, vissza vásárolják teljes áron. Mondjuk ilyen buher módon össze hagyított vga-val nem is érdemes foglalkozni semmilyen téren.
Most megint vadászhatok ehelyett egy másikat. Lehet ki kell várni a fekete pénteket és beruházni valami akciós 2060-ra, vagy az RTX-es őrület miatt vga-t cserélők exkártyái közül választani egy megfelelőt. -
Chaser
legenda
jó business volt...nekik tudom hogy az alzás jóság elmúlt, de elég vicces az ár ennyi garral
emlékszem mikor tavaly ilyenkor 30-ért akarta egy tag elvinni a kártyámat majdnem 3 év garral ((( : és postázzam, mikor eleve nem postázoktasiadam
adj neki több feszt, minden chip mást bír_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mankó
veterán
válasz F.B.I. #43380 üzenetére
Őszintén szólva el is ment a kedvem a szereléstől, most hogy jobban szemügyre vettem a kártyát. Hiányzik belőle 2 csavar, ha fejjel lefelé fordítom a kártyát, akkor annyira kiáll belőle a venti hogy forog rajta a kártya. Ez egy vicc. A gyerek rakta a gépbe, nekem legalábbis a venti biztos szemet szúrt volna. Látszik, hogy már szét volt szedve és hanyagul összerakva.
Szét se szedem ezekután, csak vissza küldöm egy durva hangvételű levél kíséretében a cégnek.Chaser: 3 hónap garival vettem egy pesti cégtől 30-ért. A gyerek rakta be a gépbe, nekem meg szemet szúrtak a magas hűfokok, venti sebesség stb.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
küldd vissza, ha rajta tudod tartani a kezed nem elég meleg az, nincs megfelelő hőátadás
jah már más mondta is, sebaj
én max akkor szenvednék vele ha apróért adták, tavaly alzától 37e körül sikerült megvenni az 570 itx pulse kártyát játék eladás után, azzal nem kellett nyűglödni semmit - az uv-n és órajelek belövésén kívül -
sajnos már tőlük is elfogyott, nem is értettem mért veszik az emberek a gar nélküli kártyákat pár ezerrel olcsóbbantasiadam
furmark nem úgy tesztel mint egy játék, túl sok volt az uv_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tasiadam
veterán
válasz MasterMark #43381 üzenetére
Hát 1150ről 1040re húztam. Most meg adtam neki 20mv-t minden statere. Azért az nem durva.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Crashelhet állandóan a driver az alulfesztől? Néha néha lehal bf1 és wot alatt a driver, de a kártya pl furmark alatt nem produkál hibát.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Mankó
veterán
válasz F.B.I. #43376 üzenetére
Heatpipe-ot nem érem el menet közben. oldalsó bordát fogdosom.
Akkor pasztázunk egyet, ha utána is uez van, akkor megy vissza gariba.
Mindenesetre az akkor is furcsa, hogy a venti pörög, miközben 2 progi is nulla rpm-et mutat.
27 fokos a gpu és 85%-on pörgeti a ventit, full gyári beállításon minden.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Alighogy elindul a játék 2-3 perc után 79 fok, venti 99%-on 1830-on pörög most. Borda meleg, rajta tudom tartani a kezem, de érezhetően meleg.
Na most szerintetek pasztázzak, romot frissítsek, vagy küldjem vissza inkább?
Egy gyári rommal tennéj egy próbát azért, ha valaki lenne szíves elküldeni nekem. -
Mankó
veterán
Hazaértem. előkapartam a pasztát. Neki ültem terhelés alatt megfogdosni a bordát, mert a hőcsőhöz hozzá se férek. Játékot még el se indítottam, de úgy érzem itt nagy bajok lesznek.
Rendszer alap, vga-n alapértelmezett minden beállítás, nem fut semmi, driver, Aida 64 szerint a venti 0-án áll - miközben pörög a venti a kártyán, borda jéghideg. 300/300 30 fokon.
Kelleni fog szerintem az a gyári itx rom, de lehet az érzékelő is el van rajta elszállva és mutat mindent összvissza.
Driver 20.9.2. A tegnapi 20.10.1-nél játék közben volt amit nem jelenített meg.
Most jön a játék teszt.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Hawk1979 #43370 üzenetére
persze 100%-on, azért 5600xt-nél megfigyeltem azt a 100%-ot, sztem pár perc után lebutítja, úgy hogy az órajelek megvannak, nálam érdekes mód furmarknál pár perc alatt beállt a venti 800rpm-re igen lightos hőmérsékletekkel, hát játék alatt azért fentebb ment az rpm és max úgy maradtak a hőfokok
gondolom a kedves gyártók megkérték őket csináljanak vele valamit, mert sok user szereti sütögetni a kártyát ( :
nézz meg egy ac. od-t, de kb bármelyik combosabb játék jó fps limit nélkül, nyilván nem ezzel a cpu-val, ez bőven hagy a gpu-banMasterMark
ez onnantól megdől, hogy nálam nyitott volt a gép ház nélkül, és a vga függőleges helyzetben volt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
savior
őstag
A legújabb driverrel néha játék közben elmegy a kép. Tapasztalt még valaki ilyet?
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Mankó
veterán
válasz Chaser #43365 üzenetére
Igen, több mint valószínű. Most belenyúltam mind2-vel a lecsóba, de rendesen. Annyi szerencse van a szerencsétlenségben, hogy az egyiket vissza veszik, a másik meg garis.
Hawk1979: Hát igen, ha nem lenne garis (még 1 hónapig), lehet egy újrapasztázás segítene az enyémen is. Lehet azt még be fogom vállalni.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
A nitro+-t vissza küldöm az eladónak, vissza veszi.
Az itx-el szerintem valami hardveres gubanc lesz. Én se bízok benne túlzottan, hogy a rom csere segíthet rajta, de egy próbát meg ér.
Garanciális kártyát nem akarok szerelgetni, azt csinálja csak a cég, akihez a garancia szól![ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nyilván mert ha rosszul érintkezik/defektes a hőcső attól még hűt, csak közel nem olyan hatékonysággal mint ezek nélkül tenné
ha egy kiszáradt pasztás gpu-t megnézel az is ugyanez kb, valahol 80-90 foknál megáll miközben a venti helikopter üzemmödban van
lehet egyébként hogy ott is gond van, vagy pont ott van a gond
idle meg ugye nem sokat eszik a polaris sem
nyilván meg lehet néznia bios-t, de aki már bios móddal bányászik, az nem lesz olyan suta, hogy 80 fokra lőtt gpu mellett tegye 2000-es ventivel
órajeleket/feszeket pedig nyilván látod terhelés alatt, lehet ott akármilyen bios, hasra ütök 1v@1250mhz és 8000-es ram az bármilyen bios-szal annyi, max a a ventivezérlésben térhetnek el onnantól kártyák, duplát fogyasztani nem tudnak_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mankó
veterán
300 GPU / 300 memória. 32 fok, 0 rpm. Amíg nem terheled nincs is gond, de utána jön a 79 fok és a 2 ezres fordulat. A régi 1350-es gpu-n, 8000-es memóriával, 1050-re alulfeszelve, vígan szaladt egy BeQuiet 300-as táppal. 1400-as fordulaton max 70 fok volt. Ez meg itt gyilkol engem ilyen értékekkel.
Ok, tudom a Shadow of War c. játék alapból is gyilkolja a vga-t, de akkor sem így kellene muzsikálnia.
Valaki megtenné, hogy elküldi nekem a kis itx gyári bios-át a pszabi75@gmail.com címre? Azzal tennék még egy próbát, mert lehet, hogy tényleg egy bányászós bios rom figyel benne.Másik: Sapphire RX570 Nitro+ 8 GB-s biosra is szükségem lenne. Az meg nem megy a 16-os slotban, csak a második PCI-e-ben.
Egyiket megtartanám ha elfogadható teljesítményt tudok kifacsarni belőlük.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
nekem rx470 van, általában 40fok, játék közben 55-65 fok közt menne alapon, kicsit felhúzva 70fokot megnyalja, ritkán 75, de 2000-es ventifordulatnél terhelés után 3-4mp és már 60 alatt van.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
hegegabi80
addikt
Én tuti visszaküldeném a cégnek, aztán kezdjenek vele amit akarnak. Azzal a vga valami nagyon nem kerek, ekkora bordával rajta.
Nekem is ilyen vga van 75 fok max nyáron volt a legnagyobb melegben, de nem is 2000 venti fordulattal.
A memória nekem is simán megy 8000-en, meg UV-vel 1,05V körül. -
Mankó
veterán
válasz Gyuri27 #43351 üzenetére
Nekem volt több is, de ilyen nem volt egyikkel se. Szerintem itt valami tényleg el van qrva. Szerintem fel veszem a céggel a kapcsolatot, ahova még garis, aztán csináljanak vele amit akarnak.
bobalazs: volt olyan amelyik a 8 ezres memória órajelet is vitte lazán 20 körös Extreme loop teszttel max 70 fokkal. Hát ez nem olyan, itt valami gixer van.[ Szerkesztve ]
-
szabozsolt87
tag
válasz Csupingo #43349 üzenetére
Nulláról pörög fel kb. 5 másodpercig tart az egész és amikor elkezdi olyankor elég sűrűn. Majd egyszer csak elmarad és napokig semmi. Alacsony órajelen megy olyankor is,
de itt vissza olvasva látom a Gigabyte hűtője nem éppen acélos. Sőt amikor 60 fok felé megy és terhelés alatt van mondjuk egy komolyabb játék esetében akkor elég beteg hangja van.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz szabozsolt87 #43348 üzenetére
A nulláról pörög fel? Biztos nem terheli semmi, ami a bekapcsolási hőfokig melegítené? Pl. a gpu-z ilyenkor milyen órajeleket mutat? Kicsit pörög, vagy vadul kezd pörögni?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
szabozsolt87
tag
Szervusztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem illetve tanácsra. Van egy Gigabyte RX 480 kártyám. Az utóbbi időben olyanokat csinál mikor üres járatban a gép, hogy 5-10 percenként felpörög a ventilátor mindenféle terhelés nélkül. Ez a probléma nem állandó néha elkapja a gépszíj és csinálja. Lehet ez valamiféle beállítás kérdése?
Előre is köszi a válaszokat. -
Mankó
veterán
Beállítás után tartja magát a határokhoz, de aztán tovább melegszik 80-ig és a venti is felkúszik 2000-re.
Vagy gappados probléma lesz, vagy bányászott és húztak bele egy olyan biost, ami ezt csinálja. Beállításokkal meg 100%-os ventivel lejjebb kellene mennie neki 79-80 fokról, de nem így van.
Szerintetek vissza küldjem a cégnek, vagy inkább adjam el garancia időn belül, ha zavar a dolog? (mert végülis működni működik rendesen) -
Mankó
veterán
válasz Csupingo #43340 üzenetére
Passz, használtan vettem a vga-t, de már kezdetben furcsa volt, hogy 2000-re felment a fordulat, a 79 fokról nem is beszélve.
A régi szép időkben vettem egy ugyanilyet újonnan, az bitang jó vga volt ehhez képest. Alulfeszelve ment az 1350-es órajel, 8000-es memóriákkal egy 300W-os BeQuiet táppal és sosem járt 70 fok felett. Emiatt is szúrják a szemem a mostani értékek.
Lehet, hogy csak az érzékelője sz@r, ki tudja, végülis megy ahogy kell, csak 79 fokon és 2000-es fordulaton. Az is lehet, hogy a játék sok neki magas minőségen.
Előbb-utóbb úgyis csere lesz, csak gondoltam, hogy hátha van rá valami megoldás, de úgy néz ki ez ilyen. -
Mankó
veterán
válasz Viktor77 #43330 üzenetére
Megcsináltam. Végig mindent, reboot után nem volt kép. Visszadugtam alaplapiba és visszahúztam a gyárit. Most minden ok megint, de akkor sem egészséges, hogy a Shadow of War játéknál 4-5 perc alatt 79 fokon megy a kártya 2000-es venti fordulat mellett. Full hd 75 Hz FreeSync monitor + Sapphire rx570 itx 4 GB.
Alulfeszelés se segít rajta.
Azért még szórakozok vele egy kicsit. -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy ilyen kártya:
Gigabyte RX460 WF2 OC 4GDEgy pillanatnyi áramszünetet követően már se kép se hang, tehát nem pörög fel a kártya.
Semmi égésnyom nincs, se sérülés, 3 év pont letelt, így gari sincs már.Van valakinek ötlete, esetleg foglalkozik ezekkel valaki javítás szintjén?
Egyszerű gépbe volt, kis játék, semmi extra.szerk.: Most látom, picit off lett a 460 miatt, remélem nem gond
[ Szerkesztve ]
-
dsbhg
csendes tag
Sziasztok, egy 570, és egy 580 kártya össze kapcsolható CrossFire-ben,vagy azonos számozású kell?
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Van számtech szervizes gyakorlatom néhány év, ezzel nincs gond.
A BIOS reset még segíhet, de elég speciális eset lenne, mivel több rx570, gtx 1070 is megjárta már a gépet és mindegyik ment pöc-röff.varmi2: szerintem se, de mindig van új az ég alatt.
A furcsa, hogy a gép megy, mert fel is bootolt a rendszer. Ventik is pörögtek, felirat is világított csak egyik kimenetén se adott képet a 4 közül. Igaz DVI-t nem próbáltam, na de 2x Hdmi, 2x Dp valamelyikén azért illett volna tolni valami képet.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Na erre varrjatok gombot! Megjött a Nitro+, de nem megy csak az alsó slotban. A sima itx-em természetesen mind2-ben. Nem fogom megtartani, mert túl közel van a táp, meg nem igazán akarom feszegetni a problémát, inkább visszaküldöm az eladónak, csak mint informatikai X akta foglalkoztatja az agyam.
Lehet, hogy bányászott és így jön ki a baja? Mindenesetre furcsa. Sapphire RX570 Nitro+ 8 GB. -
F.B.I.
veterán
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
válasz thomasx76 #43309 üzenetére
Attól, hogy tuningolsz kulturált fesz mellett, nem rontja az élettartamot. Ami igazán számít, az a felmelegedés és vissza hűlések száma. Mert az olomentes forrasztás erre hálkis, és egy idő után elporladnak az óngólyók, és ekkor lesz memória hiba vagy gpu hiba.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
thomasx76
csendes tag
Lehet a céges gépnél voltam másik accounton.Most én sem találom pedig reggel 6 óta a topicot olvasom vissza . Végülis csak az lett volna a kérdés hogy boot után egyből kártya ventije pörögjön,ne várja meg a 40 fokot. Közben olvasgatva másnak is volt ez a problémája ott az enegriagazdálkozásban a gyors rendszerindítást kikapcsolva egyből indul a hűtés úgynézki jólesz.
Más kérdés alapból 2100 Mhz a Vram max frekvenciája ezt édemes lejjebb vinni? Nálam a tuning kizárva a maximális élettartam mindennél fontosabb. Rx580 Nitro+ a kártya[ Szerkesztve ]
-
thomasx76
csendes tag
Sziasztok újfent segítség kellene május körül már volt szó a topicban de nemtalálom annak a bejegyzését aki megadta a választ az akkori kérdésre(akkor megoldódott a probléma de ugyanez a helyzet egy másik gépnél is).
Rx 580 kártyán alapból nemforog a venti ,tudom szoftveresen állítható. a radeon driverben a nulla rpm et kikapcsolva sem forog.Annyira emlékszem hogy a biosban kellet valamit engedélyezni,és talán a windows energiagazdálkodásában is A választ mostmár bekeretezem[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Megcsináltam a Red Devil-el, a fanti által is használt BIOS ventilátor modot.... hát beteg!
Nagyon sokat segített, most játék közben, 65 C fok a max 1072 rpm mellett.... efelé nem megy, 1230 MHz 1.0 V-al.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest